Vreau totul. E prea mult?!

sari la comentarii

Ca optimist convins, am realizat plin de speranţă că e mai promiţător să fiu pesimist. Până şi pesimismul ăsta – cât de rău poate să iasă? Care-i cel mai riscant lucru ce se poate întâmpla? Să devin iar optimist?

Da, cred că v-aţi dumerit. Trec printr-o perioadă de teribilă încercare. Mă citeşte şeful meu cel direct, îmi spune cum el trăia într-a 5-a articolele ce eu abia că le scriu acum, mă ascund pe invisible de deadline-uri şi datorii la prieteni, dezvolt o fobie la spoturi radio, iar el mă chinuie, mă forţează la mai mult. Ştiu că e felul lui să-mi declare iubire profesională, dar, vedeţi şi voi, mă simt inutil, m-aş gândi să renunţ la tot, dar din nou intervine gânditul ăsta şi mai bine continui aşa. Mă compătimiţi, aşa-i? Lui nici că-i pasă. Chiar şi acest tâmpiţel joc de cuvinte va fi o mare dezamăgire, mâine când ajung la lucru sunt convins c-o să aibă pentru mine un draft pentru un script la o firmă de construcţii, în care-o să trebuiască să fie sunet de pickhammer.

Aşa că vă-ntreb: dacă “Prima dată, femeile şi copiii!”, atunci semnele pentru evacuare de urgenţă de ce ilustrează nişte bărbaţi mâncând pâmântul pe scări în jos? Şi, la fel, de ce doar bărbaţii cu handicap au unde parca? Din câte văd eu în jur, singurul loc în care au voie şi femeile este la budă. (Nu eu dictez lucrurile astea!) Bine, femeile au voie şi să treacă strada prin loc nepermis, în fugă, cu copiii de toartă, dacă e marcat printr-un semn special, ca să fie sigur că nu murdăresc maşinile bărbaţilor. Că la semafor ştim deja care-s condiţiile: eşti bărbat verde – mergi, eşti bărbat roşu – stai, eşti femeie – la budă!

Şi fiind încă în această “cameră” a articolului – de fapt, cea în care este creat Jegul – ca un produs firesc ei, înainte de-a fi “canalizat” pe Internet: Ce nu rişti să auzi nici intenţionat într-o toaletă de bărbaţi, da’ rişti să auzi “din greşeală” prin pereţi, dintr-una de femei?

Ştiu, o întrebare dificilă, vă asigur că răspunsul e pe măsură, se întâmplă la 8 din 10 cazuri şi am fost expus lui, împotriva voinţei mele: “Da’ dă-ţi ciorapii jos de tot.

Nu accept chestionări suplimentare cu privire la acest subiect, singurul motiv pentru care-l cunoaşteţi este fiindcă m-a sfătuit psihiatrul meu să renunţ la el prin metoda dezvăluirii în public. Mi-a spus că o să mă facă să mă simt puternic şi stăpân pe sine. Ei bine, mă simt gol, violat şi murdar.

Revenind la categoria patentată de acest website contemporan de societate, aceea de – atenţie! – recenzii de nunţi, am participat recent la regretata cununie a încă unui camarad, pornit spre calea nefastă a măritişului şi vieţii de familie, Sergiu Biriş, belfer-asociat majoritar la Trilulilu (unde, cum bine ştiţi, deţin 1% din acţiuni). Am aşteptat două săptămâni să vă zic, doar deoarece speram ca omul să-şi revină. Dar nu. M-am uitat în ochii lui. Nu mai e nimic acolo.

Vom sublinia că magicul eveniment s-a comis – ca să zic aşa – în localitatea tomnatecă Gherla, care găzduieşte şi o înfloritoare puşcărie, pe lângă că preţuieşte aceste valori de stirpe. Vă este, poate, în acest fel, justificată lista ce-o vom formula, mustind de tâmpenii pentru care ar trebui să mai facă Jandarmeria câte-un raid, sâmbetele, pe la biserică şi cantine, încercând deşart să prevină viitoare astfel de întâmplări nefericite.

1. Cuplul ăla care moare să danseze la nuntă, fiind primul după naşi şi ultimul după ce pleacă personalul localului. (În Ardeal, partea masculină a acestui cuplu este mereu Groparu’.)
2. Nenea ăla care tot trage de soţie-sa (personală, nu a lu’ Groparu’), ca să ţină pasul cu primul cuplu (al lui Groparu’). De obicei e recunoscut după o cămaşă bordo, foarte transpirat şi în pragul infarctului. La nunţile responsabile, o targă cu doi medici îl aşteaptă cu speranţă lângă DJ.
3. “Prietenii de-o viaţă” ce s-au cunoscut la nunta asta.
4. Rude de gradul I ce s-au cunoscut la nunta asta.
5. Ăia care vor microfonul, ca să zică ceva (stofă de blogăr de nuntă).
6. Ăia care obţin microfonul (blogăr de nuntă).
7. Ăia care nu mai lasă microfonul (cred că ne e clar cine).

În cealaltă parte, lângă DJ, nu pot să mă abţin de la a remarca taraful all-inclusive. Ce este un taraf all-inclusive? Păi, la fel ca şi litoralul bulgăresc, spre deosebire de cel românesc: include tot. Piesa de rezistenţă este, desigur, domnişorica aia care poate cânta absolut orice. N-am cerut AC/DC, da’-s convins c-ar fi fost doar o problemă de voinţă. Fata era aşa de pricepută, încât cânta deja-remake-uri turceşti, imitând totul la perfecţie, până la accentul otoman în engleză. M-a entuziasmat într-un asemenea…hal, de chiar m-am ridicat de la masă şi m-am rezemat de balustrada de la balconel, să-i văd pe alţii cum se fac de mândră minune dansând. Este, totuşi, un efort.

***

Scuzaţi-mă, a trebuit să fac o pauză de la scris, că iar a ieşit fomeia aia pe ring, care se-nvârte într-o manieră ce mă face să cred că poate opri timpul în loc. Nici nu cred că rămâne la acelaşi soţ în cadrul unei singure melodii. Gata, a plecat. Acum îi pot admira în voie pe bărbaţii ăia ce-s beţi când eu de abia că ajung, iar pe la mijloc deja-s turtă şi dansează doar de aparenţă, într-un fel de rezemare pe soţii, nimerind uneori ritmul din greşeală. Şi tocmai am aflat că solista e plină de clasă: când s-a dus la budă, şi-a luat poşetuţa cu paiete.

Dacă tot ne-ntoarcem în această zonă, îmi pare că mereu, când merg la nunţi, mă ataşez de-un anumit separeu din WC, fiindcă mă inhib la pişoar. Mă retrag acolo o dată la prea multe bisuri la “Toate şogoriţele“, să scriu paragrafe din astea, pe plicuri de pus banii în ele.

În alte statistici: am numărat – 7 femei în roşu complet, 13 nuntaşi care-şi făceau poze împreună cu mirii, cu telefonul mobil, la sub 3 metri distranţă de fotograful plătit pentru asta, 2 care făceau afaceri la telefon în timp ce se pişau şi, surprinzător, 0 (zero) plângăcioşi. La Andrei, în schimb… mult mai emoţionant.

***

A pornit o nouă mâţă pe bloguri, menită să facă nimic, dar un nimic la care să participe preferabil cât mai mulţi oameni. Deci, zis şi făcut (nimic, adică). Nu ştiu exact de unde a început, deşi în reguli se specifică foarte clar că leapşa trebuieşte să fie însoţită de tot cârnaţul, din fundul curţii, cu toţi care-au contribuit la ea. Să zicem că n-am fost prea curios să dau scroll. Eu unul am primit-o de la Adrian Năstase, care a primit-o, la rândul lui, de la bla-bla-bla, daţi click-uri, că nu v-oi pune mură-n gură. Tema este “Ce-ai schimba la administraţia locală?” Imediat ce delimităm de care administraţie locală nu-mi pasă cel mai mult, alegând între Zalău şi Cluj-Napoca, putem să le schimbăm, între ele, trecând mai departe. N-o dau la nimeni, deşi sunt convins c-aş putea-o lua înapoi de la destui.

***

Şi precum se pare că-s în spatele tuturor marilor biznisuri româneşti online…

Jeg in Blogaria NOT

24 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 3, 2007 la 23:58
  link permanent
  Oana zice ca:

  Pe langa faptul ca maine vei fi dat afara, pune si tu niste poze de la nunta lui Andrei. Asa te-ai laudat cu vreo trei posturi in urma. Eu am asteptat, am asteptat si inca mai astept, dar intrebarea mea e: cat mai astept? Sa astept, nu? Asa zici tu. Bine, hai ca astept.

 2. Octombrie 4, 2007 la 00:09
  link permanent
  Vera zice ca:

  Mi-a placut. L-am mancat pe tot in viteza si mi-a placut.

 3. Octombrie 4, 2007 la 00:50
  link permanent
  ania zice ca:

  nu ii mai zice leapsa. am schimbat eu numele in lepra!

 4. Octombrie 4, 2007 la 01:38
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Apãi io ma thinkui ca’sh va awaitãni la cel mai nesfarsit , comentariul, aprobarea 😛
  De la piftom ti se trage
  Si poate patzesti cate una-alta daca mai tot faci trackback-uri spre gropare si cel cu vantu de frig si ale lor nunti 🙂 🙂
  E chiar urlator la cer sa o tot comiti far’ de imagini (s-a discutat si putin mai sus :D) si sa il mai si arunci in negura uitarii pe ãl de l-ai facut om in …..blogosfera 😛
  Ashe carand, cum ar veni ?

 5. Octombrie 4, 2007 la 05:43
  link permanent
  netstalker zice ca:

  ma… ce articol trist… ma ce ti-or facut aia mah…. maaah…. dragule!

 6. Octombrie 4, 2007 la 09:52
  link permanent
  Darius zice ca:

  Care trist, fă?! Ia-mă-n braţe.

  (Oană, o să pun şi de la Crivăţ, da’ era filme compromiţătoare şi nu cu el, mirele. Da’ îs putoare.)

  În schimb, WhiteWolf fra’-su pricepe ce-o mai zis iară… Că el îmi comentează aşa, retospectiv, cu referinţe, da’ nu pune note de subsol. 😀

 7. Octombrie 4, 2007 la 10:30
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  inca odata, ne dai dovada de profesionalism si multa meticulozitate( cred ca am scris bine). sugetia mea. Pune-ti o fata de om interesat cand vb seful cu tine, dupa care ia fata si cd cu vb care ti le-a zis si arunca-le la cos. asa fac eu. in ceea ce priveste nunta…alea in rosu erau frumoase macar? salutari

 8. Octombrie 4, 2007 la 11:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Erau în roşu. Mă dureau ochii să mă uit la detalii. Pe una am văzut-o într-o reflexie şi era să orbesc. Sunt convins că nu erau nici umane, la o analiză mai profundă.

 9. Octombrie 4, 2007 la 12:34
  link permanent
  andreea zice ca:

  ai cel mai fain sef din lume.

 10. Octombrie 4, 2007 la 12:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E un tiran! 😀 (Nu, nu este un tiran, este un model şi-un idol, da? Doi idoli. El singur!)

 11. Octombrie 4, 2007 la 16:17
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Deci bah, nu am ramas dupa ce or plecat chelnerii, asta sa fie foarte clar, finca la final am loat la dans ospatarii, si nu le-am mai dat voie sa plece! Si cand or iesit la interval, exasperati, fluturandu-si cutitele din dotare, am fugit acasa. Da’ tot inaintea lor.

  Tu nu aveai cum sa vezi asta ca erai napadit de femei frumoase care iti cereau sa le dai autograf pe sâni, si tu nu si nu, ca de pe sâni se duce. Pai treaba-i asta?

 12. Octombrie 4, 2007 la 16:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Treaba făcută de pomană, ştiu. 😀

 13. Octombrie 5, 2007 la 00:22
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Dar sanii raman mezeriaj 4ever! Am gresit? N-am gresit!!!

 14. Octombrie 5, 2007 la 11:27
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ce sâni? Adică, dacă-s sâni, mă refer, împarte-i!

 15. Octombrie 5, 2007 la 20:03
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Prefer sa impart picioarele: unu-n stanga, unu-n dreapta!

 16. Octombrie 5, 2007 la 23:44
  link permanent
  Sasha zice ca:

  nu esti sanatos, deasta-mi si placi!!!

 17. Octombrie 8, 2007 la 11:23
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  ba… era vb de autografe nu de partile in care se impart picioarele cand faceti sex! …..darius, da macar erau frumosi sanii? 😀

 18. Octombrie 8, 2007 la 12:12
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io nici nu-mi dau seama despre CARE sâni era vorba, da’ nu îmi permit că fac diferenţiere, frumoşi/urâţi. Sâni să fie.

 19. Octombrie 8, 2007 la 16:23
  link permanent
  danette zice ca:

  Cu riscul de a primi picioare in fund pt faptul ca ti-am calcat pragul ……da` ce aveti fratilor de toti asociati Gherla cu “facultatea roz”!??? Gherla inseamna mult mai multe ….da-i un search pe Google , fa o plimbare pe Wikipedia si n-o
  sa-ti para rau ( o gherleanca …care nu a fost la nunta ).
  Niciodata nu e prea mult…..

 20. Octombrie 8, 2007 la 17:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Măcar de te descălţai… 😀

 21. Octombrie 9, 2007 la 08:21
  link permanent
  danette zice ca:

  Fii pe pace ….m-am sters bine …. de toate resentimentele 😀

 22. Octombrie 9, 2007 la 10:01
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  darius…. ma lasi fara replica… din ce ai zis tu acolo poate rezulta ca ori nu ai mai avut “contatc” cu asa ceva de foarte mult timp, ori, ceea ce as vrea eu sa fie, esti prea satul de ei… deci?

 23. Octombrie 9, 2007 la 10:06
  link permanent
  Darius zice ca:

  Să alegem argumentul de mijloc şi să zicem că nu fac discriminări. 😀

 24. Mai 11, 2012 la 21:53
  link permanent
  my free ipad zice ca:

  Hi, Thanks for your page. I discovered your page via Bing and hope you keep providing far more good articles.

un trackback

 1. de la piticu.ro pe Octombrie 4, 2007 la 01:41

  Te dreacu’…

  Stau in pat, cocosat spre scaun, pe care il stii. Ca doar n-ai stat tu pe el, dar au stat sticlele de bere, si paharele de vin, pe care DeCe n-a omis decat sa le dea pe jos, sa le verse si sa imi pateze covorul. Deci e inca cu urme.
  Dupa cum ziceam, st…

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)