Vindem “jeg”… Şi lesne, pe deasupra.

sari la comentarii

De curând, uitându-mă la Antena3, l-am văzut pe nimeni altul decât colegul meu de facultate Petrică Nichita, trasmiţând în direct de la Cluj pentru… meteo. De mult am remarcat că anteniştii îşi trimit vremiştii la joacă, să facă reportaje despre „cum mai îi pe afară”. Găselniţa în sine e bunicică, aşa, ca să mai aducă a muncă. Numa’ că Petricăăă… Eu pe Petrică îl ştiam om serios, l-am văzut bătându-se cu mulţimea să ajungă la Băse, trăgându-şi cameramanu’ dupe dânsul, la miting, credeam că-i conştincios. Da’ nici vorbă: când trebuia să-mi prezinte mie, înnecat până-n gât de viituri, c-o găină pe cap, el, nici o graiji – era-n tricou, în faţa sediului Antenei 1, de pe strada Paris, în Cluj. Aia ţi-i, mă, „ieşitu’ pe teren”?! Da’ aşa te-nvaţă la şcoală? Atâta hal de efort depusese. Aproape că trecuse strada. Măcar bine că nu era făcută ambianţa de birou, eventual un pic aplecat pe geam. „Ia, ni!, acolo-s nişte nori, poate a ploua, nu ştiu, uitaţi-vă pe net. Da’, de fapt, dacă sunteţi pe net, tăt nu ieşiţi afară. Andreea, ai legătura.” (Da’ lasă, că şi Maria Coman a lu’ Petrişor şi-a tras jurnal online şi face live blogging la vremurile contemporane. În sensu’ că dacă-i cald sau frig.) Nu mai pot, eu dau pe ProTV. Unde-s bătrânii cu topoare-nfipte-n spate? Unde-s ţigăncile cu pizdele (DA’ NU AŞA ÎI?!) fluturânde către jandarmi? Unde este, doamnă, suporterii beţi?! Aia vreau să ştiu.

Şi precum eu n-am ieşit zilele astea afară, deoarece Petrică n-a fost concludent, deci nu ştiam cum să mă îmbrac, aşadar am ales să şed în puţa goală la calculator, m-am uitat foarte mult – cu scopul de a vedea, nu? – cum arde ţara pe posturile teve ce transmit pre vastul tărâm al Internetului online. Şi cum mă uitam eu aşa, la ştiri, aflu din dânsele că se vinde cuvintele, nenicule! Spre exemplu, chiar de curând ziarele l-au luat pe NU în braţe şi NU oricum. Că pe bani. Adică oriunde e scris în articole, îi scris mare şi cu portocaliu, ca să ştie ţara-ntreagă, să-i intre bine în cap, că Băse mai vrea la timonă. Că el NU merge, DA?!

Aşa că eu, eu ce, îs mai prost? Şi eu vând cuvinte. Da’ nu partidelor. Nu mă apuc să spurc „DA”-ul PUR (mă-nţelegeţi?) şi să fac risipă de tot felul culori, să-şi cheltuie mogulii banii pe mine. Io vând jeg. Cuvântu’. Pardon, nu-l vând, că-l închiriez. Şi direct la client. Şi nu voluntar, că cu de-a sila, că i-l trebuieşte, că nu.

Adică dacă politicienii ăştia tot insistă să se jegnească în trei, în timpul liber, desigur, când nu jegmănesc populaţia, de ce să n-o facă cu un cuvânt nobil, profund, care are în spate o întreagă istorie de injurii şi imprecaţii?

Asta cu „oligarhii” este fumată (mai tre’ frunzărit DEX-ul), „grupurile de interese” e băută (la Golden Blitz), „puiuţul de comunist” e dată, ne pare rău. Deci tre’ o jignire nouă, inovatoare, cu priză, uşor de integrat. Să bage la cap consilierii, nu mere la nesfârşit cu aceeaşi placă. Uitaţi-vă la „măi, animalule”, ce s-a ales de el, cum s-a pierdut în analele „găozarului”, să-mi scuzaţi imaginea plastică…

Noi, cei de aici de la Jeg, punem un preţ (modic, mizilic, reducere pentru soacre, o grămadă de oferte favorabile) pe inconfortul altora. Iar până şi cea mai simplă insultă este mereu tratată cu maximum de profesionalism. Ofensele, atât personale, de familie, cât şi generale, pentru prieteni sau duşmani, sunt dospite printr-o reţetă transmisă din tată comunist în fiu. Experţii noştri vexanţi aduc mereu îmbunătăţiri acestei sudalme ideale, polisemantice, polivalente, poliţie politică şi poli-tăt-ce-vreţi-voi, întrunind armonios criteriile de ultragiere cu lezare, făcând din ele nu numai o simfonie de hule, sudalme şi suduituri, dar şi concert public de băsău, atât dosadă, cât şi obidă.

Astfel, începând de acum, se poate folosi „jeg”, în construcţii lexicalo-morfologice cu scopul de a răni, doar în schimbul unei taxe rezonabile, ce poate fi plătită prin orice formă de tranzacţiune modernă (bancară, lichidă, în produse sau natură). De fapt, vom face o analiză de piaţă, iar oricine din clasa politică care a folosit deja acest termen este rugat să se prezinte pentru a plăti retroactiv.

Cât despre buletinele de vot, ca să nu mai fie nelămuriri,
pe cine vei suţine şi cum să votezi, tot Jeg propune o nouă formulare.

buletinvotjeg

***

Da’ ca să fie mai clar, că tot se face artă anti şi pro Băsescu, iaca şi una pentru programatoru’ din tine. Sau ecologistu’, dacă te gândeşti la mediu şi reciclare.

recyclebasescu

44 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 16, 2007 la 22:43
  link permanent
  Blu3 zice ca:

  MDA domle, tare buletinul de vot :))

 2. Mai 16, 2007 la 23:39
  link permanent
  Darius zice ca:

  Zici, parc-ai fi suprins, că e ceva fain pe Jeg. Uehehe.

 3. Mai 17, 2007 la 07:19
  link permanent
  corina zice ca:

  v-ati uitat la Carcotasi?se pare ca au zis ceva de genul-eu nu am prins decit intro-“interviul luat de un pustiulica obraznic”…dar pus asa, ca toate stirile “rele”despre Base se dau la Antene…a vazut cineva?

 4. Mai 17, 2007 la 08:10
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Breeeeeee….jegnant. Aia cu risaical binu ii veche de cativa ani si ii de la americana natiune si era cu Bush. WTF mah transformi amu Jegmonia in Adibas?

 5. Mai 17, 2007 la 09:59
  link permanent

  Omule esti tare ! Ai devenit lectura de dimineatza, in loc de ziare ! Chiar ma faci sa ma simt bine si sa zambesc ! KEEP GOING !
  Andrei… 😉

 6. Mai 17, 2007 la 11:06
  link permanent

  mda. cacat de buletin de vot

 7. Mai 17, 2007 la 11:08
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Răzvan: Antonesce, dragă, apăi io ieri m-am gândit la dumidânsa. Şedeam şi mă uitam şi nu ştiam de să fac eroare sau cum. Şi apoi m-am gândit la recycle bin.

  Mă duc să mă uit la cum îi zice fenomenului, ca-când ăia doi au descoperit logaritmii deodată. (Deşi io nu ştiu cum or “descoperit” aşa ceva, că io cred că i-o definit.

  @Corina: Şi io am auzit, mă duc pentru a căta înregistrarea şi s-o adaug la articolul respectiv, lângă alealalte.

 8. Mai 17, 2007 la 11:17
  link permanent
  Razvan zice ca:

  da mah…dupa cum ziceam. Cand e in acelasi timp ii teleprostie cand ii la 4 ani distanta ii copiere 😛

 9. Mai 17, 2007 la 11:37
  link permanent
  corina zice ca:

  sa te uiti si daca au spus ceva de rau. o sa le scriu eu de nu se vad:))
  E foarte bine sa faci din Jeg marca inregistrata, cit mai repede. Am totusi o nemultumire: de ce sa o vinzi mai ieftin soacrelor?Pai nu sint ele mame de oligarhi?A propos de definitie, daca oligarh este unul care-si foloseste puterea economica pentru a obtine foloase necuvenite, atunci sotul meu e cu siguranta unu:))

 10. Mai 17, 2007 la 11:40
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu soacrelor mai ieftin. Celor care vor să jegnească soacrele!

 11. Mai 17, 2007 la 11:50
  link permanent
  corina zice ca:

  sa ai parte!:)) adica jos cu ele.Bineinteles, eu ma (auto)exclud, deocamdata:))

 12. Mai 17, 2007 la 13:47
  link permanent
  Darius zice ca:

  Antonesce: Deci precum scrie acilea fenomenul relatat de către eu este valid. Iar dacă vei verifica la logaritmi, o să te convingi că fix la 4 ani distanţă îi găsiser (2 persoane diferite). Aşadar, asta probează direct că fu ideea mea, că tu eşti prost, te-nşeli, iar eu am dreptate! Ha! Ieşi afară!

 13. Mai 17, 2007 la 13:54
  link permanent
  Darius zice ca:

  Aaapropo! Servus, Andrei. 😀

 14. Mai 17, 2007 la 13:58
  link permanent

  RECLAMA: http://www.google.com

 15. Mai 17, 2007 la 15:21
  link permanent
  mea zice ca:

  uite Corina. http://codex.wordpress.org/Using_Smilies
  Poate esti mai interesa(n)ta. Miauuuuuu!

 16. Mai 17, 2007 la 15:28
  link permanent
  mea zice ca:

  Dariuse, da’ daca scriem cu puncte puncte, adica nu zicem de-alea grele pe fatza, se aplica reducere?

 17. Mai 17, 2007 la 15:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  Dacă zici “jeg”, caci banu’.

  Se bat mâţele, înţeleg?

 18. Mai 17, 2007 la 15:40
  link permanent
  mea zice ca:

  Merci c-ai zis-o tu (la plural).

 19. Mai 17, 2007 la 15:42
  link permanent
  mea zice ca:

  ex.: “Dumnej…..ma-tii!” tarif intreg sau cu reducere?

 20. Mai 17, 2007 la 16:13
  link permanent
  Darius zice ca:

  Aia-i adulare. Primeşti reducere, da’ aduci ofrandă…

 21. Mai 17, 2007 la 16:19
  link permanent

  mea, ti-ai tras mess sau ce in pula mea astepti?

 22. Mai 17, 2007 la 16:25
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Da mah…ai dreptate…ii ca tine. Da atunci cand unu descopera la 4 ani distanta de halalalt fara interventii gen copi a lu peshte atunci se zice ca al doilea ii mai slow minded 😀

  (na ma ia d’aci. za bol is in ur court)

 23. Mai 17, 2007 la 16:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ dacă de exemplu, eu îs născut cu 5 ani după primu’. În teorie, ideea mi-a venit mai repede decât lui, cu un an.

  Ound, bici!

 24. Mai 17, 2007 la 16:36
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Bine mah…cum zici tu porcule. Is io ound pana ajung acasa si ti-o trag inapoi 😀 Stai numa capra (sau porc) pana viu la tine

 25. Mai 17, 2007 la 17:37
  link permanent

  CACAMACILOR, voi de ce discutaţi atît de teoretic?

  RECLAMA: http://www.yahoo.com

 26. Mai 17, 2007 la 17:41
  link permanent
  petre zice ca:

  Datorita biletului roz pe care l-ai postat la momentul cu pricina io votez NU. Ca de fapt de la hartia aia igienica a pornit tot scandalul. Mda.

 27. Mai 17, 2007 la 18:47
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ tu votezi cu NU că am postat eu biletul sau din cauza biletului în sine, adică realul?

 28. Mai 17, 2007 la 20:22
  link permanent
  blogatu zice ca:

  Mai jeg, e o parere asta a ta dar totusi e bine si cu Base, de ce nu. Oricum PSD nu-i mai bun.

 29. Mai 17, 2007 la 20:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da, cam adevărat. Cam greaţă PSD-ul.

  De curând mă gândeam la Tăriceanu. Hmm. Da’ cre’că de el mi-i cel mai frică. Prea o-ncasat-o senin până acum.

 30. Mai 17, 2007 la 22:45
  link permanent
  Adriana Popescu zice ca:

  Nu-mi spune ca Petrica a iesit la direct in tricou?! Si cat m-am straduit sa fac un domn din el, sa-si puna acolo o camasuta si SA NU MAI STEA STRAMB pe sticla!!!!! :))

 31. Mai 17, 2007 la 22:48
  link permanent
  Darius zice ca:

  O “ceva” acolo era. Nu era pelerină de ploaie, nu era dramatism. Soldaţi cu babe-n braţe, conflabile – bărci, zic. 🙂

 32. Mai 18, 2007 la 06:48
  link permanent
  mea zice ca:

  @ Darius

  Asta-i JEGmaneala!

  @Cetateanu’

  Pizdoplanule!

 33. Mai 18, 2007 la 07:24
  link permanent
  Nicky DUDE zice ca:

  Jeg….eu am alta visiune asupra lu’ domnu’ Risaicăl Bin…
  uite ASA

 34. Mai 18, 2007 la 07:39
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ehehehe. Drăguţ. 🙂

 35. Mai 18, 2007 la 10:57
  link permanent

  @nickyduţă

  da de ce l-ai aruncat la coş în primă instanţă?

 36. Mai 18, 2007 la 10:57
  link permanent

  @mea

  True, True

 37. Mai 18, 2007 la 11:03
  link permanent
  kmikdze zice ca:

  foarte frumos…. pana si asa-numitul cos de gunoi al lui bill gates a intrat adanc in campania asta electorala …:)))

 38. Mai 18, 2007 la 11:06
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ anti-eu: Nu el, mă, că şacalii.
  @ colateral: Mă plăteşte şi el, să ştii.

 39. Mai 18, 2007 la 15:45
  link permanent

  RECLAMA: http://www.microsoft.com

 40. Mai 18, 2007 la 19:24
  link permanent
  dsfa zice ca:

  Comunistule!!!! In recycle Bin trebuia sa ii bagi pe restu 322…

 41. Mai 18, 2007 la 19:29
  link permanent
  Darius zice ca:

  “Puiuţ” de comunist, te rog. Mesi.

 42. Mai 18, 2007 la 20:45
  link permanent
  nicu zice ca:

  Antena 3, Voiculescu, suspendarea lui Basescu, votat ‘DA’… suna cunoscut si foarte logic

 43. Mai 18, 2007 la 21:17
  link permanent
  Sunt piroman , mi-aprind televizorul zice ca:

  hehe.. ce pornit esti pã Base , te`.. E un ciacâz de recycle bin , da totushi.. ceilaltzi sunt niste Hiroshime , Cernobâle si mai stiu eu ce dezastre ecologice. NU`u ala de maine , care cred eu cã ar fi o varianta partial mai buna (si de scurta durata), nu l`ash promova drept PRO-Bãse. Votez NU , adica votez ANTI scuipatului din guvern. Tariceanu ..Câcatul-Suprem , un Dinu Paturica a politicii romane.. iar Geoana.. agh! “Capu` lui Geoana vrem!”..

 44. Mai 24, 2007 la 15:11
  link permanent
  Nicky Dude zice ca:

  sapunule(anti jeg) nu eu i-am dat delete lu’ base ba…caluculatorul(Romania) asta peste care am dat eu are mai multi useri… 22 milioane, si unu’ special care se numeste “322”. De pe userul s-a dat delete
  Mi-am facut cont de administrator si am dat restore lu’ base, urmeaza sa dau sterg si contul de user “322”

  pam-pam

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)