Trebuie să ştii sfârşitul lumii cui să fii

sari la comentarii

Nici eu nu înţeleg titlul, sunt întru totul de acord cu voi la aspectul ăsta, dar e ce am găsit între ciornele mesajelor scrise de pe telefon, dimineaţa, după o noapte profund creativă, ale cărei capodopere nu le mai ţin minte, dar, precum orice obiect al artei perfecte, merită să fie uitate în mormântul surpat al inconştientului.

Primul paragraf mi-e la fel de clar ca linia pe care-o urmează, de altfel; totuşi, ca să vă ţin la curent cu ultimele defăşurări de evenimente, cura mea de slăbire, având scopul suprem al scăpării de burtică, a fost sever perturbată cu ocazia vizitei mele în urbea natală Zalău, unde principiile stricte ale dietei sănătoase ce-o urmam au fost spulberate fără pic de regrete de-o magistrală beiută cu inflexiuni ardeleneşti alături de alcoolicii mei cei mai apropiaţi, locatarii permanenţi ai Tavernei cu acelaşi nume precum cel scris cu majusculă în această propoziţie, culminând cu o sesiune prelungită de mici suculenţi, cu muştar şi multă pâine, în miez de noapte. Îmi cer iertare celor care şi-au pus speranţele în această iniţiativă a mea, aflată de la început sub semnul incertitudinii. De fapt, vă şi scriu aceste rânduri acum, dimineaţa, înfulecând cu trei mâini o porţie dizgraţios de mare de clisă (slănină, dragii mei) – două feluri, una mai grasă decât cealaltă, dar nici măcar împreună la fel ca mine, însumi înfăşurat într-o franzelă. Ba mai mult, îmi oficializez aceaste convingeri recente şi fapte, pe care mi le asum în totalitate, prin prezenţa unui link de susţinere a pub-ului cu pricina, dulce templu al degradării mele, căruia-i urez cât mai mulţi adepţi, sub preoţia mea, echivalentul unor vizite cumulate şi nu doar vizitatori unici, când marja de „mai poftiţi pe la noi” să nu depăşească utopic mai mult de 2-3 ore. Link-ul de care grăiam se află aici, dincoace şi acolo, fiind acelaşi peste tot.

Şi tot în Zalău am avut fericita şansă să văd un absolut bestial tricou cu paiete aurii GIGOLO 2007, model de care m-am decis să-mi procur şi eu urgent. Deşi, dacă e să investesc, o să-mi iau ceva mai înspre GIGOLO 2009 sau chiar 10, să ştiu că mă ţine. În acest sens, încep să am discuţii tot mai profunde, încât nu-mi ajunge un singur prieten pentru finalizarea raţiunilor din care se compun ele. Tre’ să încep cu unu’, să trasez nişte idei, direcţii şi parametri, după care concluziile să le trag independent, în compania altuia, căruia i-au fost aduse la cunoştinţă toate detaliile necesare. (În curând, când vom avea un forum public Jeg, în piaţa centrală, din trei în trei luni – poate mă ajută Băsescu să mai lase sonorizarea câteva ore, n-o să mai pot scrie nimica aici, fără să ştiţi toţi deja ce s-a povestit.)

Astfel, într-o coproducţie Ciprian-Darius-Mana, am ajuns la decizia că nu mai are rost să-mi caut ceva să mă împlinească, o dragoste supremă, o ideală. Nu pentru că n-ar fi, n-aş putea sau nu se găseşte. Ba din contră, sunt destule, e-n regulă.

Dar până să se ajungă la aia… Mă uitam în jur. Vedeam tot felul de relaţii în declin. Îi invidiez. Să ai aşa ceva şi să nu poţi aprecia. Să nu te bucuri c-a dat peste tine. E blasfemuie, de-a dreptul, o ofensă şi o sfidare. De aia vreau să construiesc un eşec perfect din start. Să nu fie nici măcar posibilă reprezentarea evolutivă a ei într-un grafic. Nici măcar să n-aibă un apogeu, ori luxul de-a decădea. Îmi trebuie să-mi găsesc pe cineva cu care să fiu încontinuu sub cea mai joasă treaptă. O spărgătoare nemiloasă de nervi. Nu o imposibilă, ci o foarte realizabilă şi pricepută inepţie sentimentală. Să ne ţină împreună doar orgoliul de a ajunge să câştigăm disputa, care să fie, desigur, interminabilă. Să fie atât de macabru, încât să nici nu ni se termine minutele şi să facem cost, pentru că nu ne-am suna vreodată, de ură. Ne-am da bip-uri ca să ne întâlnim. Şi am da întâmplător unul de celalaltă, fiindcă am lua din greşeală aceeaşi rută, doar ca să ne certăm dup-aia că „evident că vin pe sus, nu pe jos, că-i mai scurt”. Să avem o chirăială relaţională la nivel de lexicul şi topica unei fraze deranjante, nici măcar conţinutul sensului ei.

Da. Asta vreau. Şi s-o lungim inutil, până ne exasperăm familiile şi apropiaţii, iar apoi să ne despărţim în reţeta de „măcar să rămânem prieteni”. Bine, să ne despărţim de mai multe ori, evident. Şi să avem pasiunea să ne dea celălalt papucii, nu noi înşine, doar ca să fie ceva de reproşat.

D-ale taicii…

Uitându-ne la poze…

Tati
: Mna, ni, ăstea-s Babele.
Eu: Da’ de ce-s înconjurate de gard?
Tati: Ca să nu se urce Carmen… Da’ tăt s-o urcat.

În telecabină, la 50 de metri înălţime…

Tati: Uită jos, Carmen. Dacă se-ntâmplă ceva şi se rupe asta şi cădem de aici, tă-tă-tăt ne zgâriem în brazii ăia.

În vârf, aeru’-i mai rarefiat…

Eu: Da’ cum o intrat să se urce?
Tati: O sărit gardu’. Şi dintr-o dată, era c-o babă-n plus.

Într-o discuţie cu tâmpitul de Valeriu, am avut o revelaţie. Deoarece el este un bou, iar eu deştept. N-are importanţă care-i revelaţia. Doar vă ziceam…

Da’, într-o altă ordine de idei, Iulianbook Pro-ul meu marca Măr a sosit festiv în capitala ţării, cu o aeronavă cargo special rezervată, ce urmează a fi avionul prezidenţial, după ce cacă Băse mărunţeii. Aterizând pe aeroportul Băneasa, care-a fost închis în aşteptarea sa, cu pretextul că există două vile nou construite (de mine) în drumul pistei, va fi ridicat de către mine personal, din mâinile neiubitoare ale Manei Ciutaca, soţia soţului ei, căruia-i poartă numele de familie, deoarece el nu se descurcă singur.

Deci mă voi deplasa într-o nouă delegaţie la Bucales, pornind mâine, pe la zece şi-un sfert şi ajungând la şapte fără douăş’ unu seara. Voi prelua agregatul şi vom opera după următorul program:

Luni
19:00 Ajungere şi preluare MacIulian. Stat cu Mana şi îmbrăţişat prelung mulţumit, c-o mână pe MacIulian.
22:00 Văzut cu RalucaTV (cu juma’ oră prealabilă) şi cu Ciubotaru şi Bobul. Cam atât, restu’ nu.
La cumpăna dintre nopţi, prăvălit la iubitul Sepuk, zeitatea divină şi eterna casă departe de casă a Jegului. Dus pălincă, desigur.

Marţi
10:00/11:00 (depinzând de fusul orar) Trezire. Mers la ROTLD, băgat chitanţă sub nas, somat activat domeniu, rupt mobilier.
13:00 Văzut Manuela.
15:00 Văzut Ciutacul şi domn nea Danul, eventual Dobre, de binevoieşte. Mâncat la bufetul cretin.
16:00 Văzut Ecaterina.
19:00 Condus la gară.
19:30 Plecat.

Observaţi o mică ameliorare în densitatea programului. Asta deoarece şed doar puţintel şi nu pot permite mai multe mâini decât ale mele să atingă pe MacIulian, într-un interval limitat de 24 de h.

Poftă mare…

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/Jeg/9ca1ceee1b05a1[/trilu-video]

18 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 30, 2007 la 03:00
  link permanent
  S zice ca:

  Tura cu trotineta??? La al catelea comentariu? huh? huh?

 2. Iulie 30, 2007 la 10:01
  link permanent

  Sa te prosternezi la picioarele Imparatesei, nevolnice:)

 3. Iulie 30, 2007 la 13:37
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  AAAHAHAHA. Tare paragrafu’ ăla.

 4. Iulie 30, 2007 la 14:22
  link permanent
  Repugnantu zice ca:

  a(le!) cărei capodopere. atât. baftă!

 5. Iulie 30, 2007 la 17:49
  link permanent
  Denisa Lala zice ca:

  Crezi tu că DECÂT ATÂT, Repugnantule!

 6. Iulie 30, 2007 la 21:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sunteţi o adunătură de răutăcioşi mânaţi de invidie şi râcă. Nu ştiu la ce vă referiţi prin acele remarci total deplasate şi acuze fără de fundament. Ruşâne! Vă rog, probaţi spusele sau aştept scuze publice, pe care, dacă-i necesar, le pot manufactura…

 7. Iulie 31, 2007 la 01:57
  link permanent
  c.a. zice ca:

  gata. nu mai stai la octavian ala? pizda profitoare ce esti!

 8. Iulie 31, 2007 la 16:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Că nu răspunghe la telefon scârboşenia, de aia…

 9. Iulie 31, 2007 la 17:38
  link permanent
  blabla zice ca:

  BUn, in primu rand care poze ? ”D-ale taicii…

  Uitându-ne la poze…

  Tati: Mna, ni, ăstea-s Babele.
  Eu: Da’ de ce-s înconjurate de gard?
  Tati: Ca să nu se urce Carmen… Da’ tăt s-o urcat.

  În telecabină, la 50 de metri înălţime…”
  🙂
  in rest, tare articolul, mai greu cu filmu, punel si tu pe google ca mere mai repede 🙂

 10. Iulie 31, 2007 la 22:36
  link permanent
  Nane zice ca:

  22.23 : sughitat de la nervii unei cetatence a Bucurestiului ca nu ai dat link ca sa stie ca vii in caz ca uita sa verifice Jeg-ul.
  Adica mai pe scurt, data viitoare aduci palinca nene!Ca sa mi treaca supararea :)))

 11. August 1, 2007 la 05:12
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bla: La poze de la unde s-or dus, mo!

  Nane: Când nu citeşti Jegu’, NU MERIŢI!

 12. August 1, 2007 la 21:50
  link permanent

  Nu asterni nimic despre Teoctist? Homosexual si turnator…

 13. August 3, 2007 la 02:54
  link permanent
  noji zice ca:

  Jeg…a fi, sau a nu fi…Jeg, logic! am a-ti trimite una bucata snapshot “dragul” meu Darius :D…

 14. August 3, 2007 la 11:11
  link permanent
  Darius zice ca:

  Sa-mi parvina online… 🙂

 15. August 3, 2007 la 15:48
  link permanent
  noji zice ca:

  dara ca online, ca-i prea mare bataie de cap acu’ cu posta clasica…print, plic, timbre, alea, alea….umblat degeaba….dupa ce? >:)

 16. August 3, 2007 la 15:52
  link permanent
  noji zice ca:

  ee’….si daca-ti trebuia “material” cu uriah heep, la zalau (da, uriah heep,…la zalau) trebuia sa-mi zici ca am eu poze mai faine facute decat aia de la …”tavern.ro”:))….da’ tu stii ce “contracte” ai cu ei…ti-or fi dand de baut pe gratis, dunno 😀

 17. August 3, 2007 la 16:54
  link permanent

  Sa auzim de mai bine.

 18. Octombrie 11, 2009 la 14:37
  link permanent
  Iulica zice ca:

  Explicatie titlu :

  1. Alegi o persoana de sex opus, pe care nu o simpatizezi sau chiar pentru care ai anumite aversiuni.
  2. O indragostesti de tine.
  3. Nu de indragostesti de persoana.
  4. Te desparti de persoana, provocandu-i sfarsitul lumii.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)