Şi… pe când maneaua bloggerilor, deci?

sari la comentarii

Băi, emo ăştia duc supărarea în derizoriu. Până la ei, era fain să fii supărat, vorba aia, lasă-mă-n supărarea mea… acum nu mai poţi fi supărat, că gata, eşti “emo”. (Călin Crainic)

Mă scuzaţi, mi se părea o întrebare întemeiată şi firească,
privind retrospectiv blogosfera în absenţa mea.

Sâmbătă am văzut un boschetar care s-a oprit pe stradă în plimbarea sa şi s-a uitat la ceas. Sunt doar curios unde întârzia. Aşa, în caz mă citeşte wireless de pe iPhone, dimineaţa, la o Monă mică…

Mie-mi place imbecilitatea aia de manifestare socială acum rămasă prezentă doar în România, intitulată pogo. Care înseamnă, în marea ei desfăşurare, a te autolovi de alte trupuri bete prin baruri, cu intenţia explicită de a-ţi rupe, sparge, dizloca cel puţin unul sau una dintre organele interne, oase, cutii (craniană, toracică) în cât mai multe locuri diferite cu perforare a epideremei şi, în general, orice altceva ce se poate îmbrăca în ghips, ori amputa ulterior. Desigur, avea şi dansul – că asta era – chiar nişte mişcări cadenţate, cândva, la originile sale lucide, da’ e greu să ţii pasul când îţi aduni dinţii de pe jos.

Pentru cei surprinşi, încercând să privim toată prosteala din perspectiva sportivă, am putea defini activitatea (para-olimpică, din punct de vedere psihiatric) drept jocul în care atleţii formează echipe individuale de câte unul singur, în care suporterii sunt traşi cu forţa pe teren cu mult înaintea fluierului de final, pentru cunoscători denumită fractură de femur. Dintre reguli se păstrează faulturile, ca obiect de marcaj, iar punctajul este relativ simplu, fiindcă nu se pune, fiind întotdeauna vorba doar de un meci amical. Dominat în totalitate de un exemplu competiţional de fair-play, fiindcă ori de câte ori se întâmplă să-şi înfigă câte unul oponentul cu coccisul sau clavicula în colţul vreunei mese, scuzele sunt prezentate imediat şi la fel de prompt acceptate înţelegător de către adversar, între cei doi legându-se pe dată o strânsă prietenie, bine fundamentată pe sprijiniri mutuale la limita conştienţei, pupături, îmbrăţişări şi vome reciproce, precum şi protocolarul ţinut de frunte deasupra canalului.

***

Tot din clubul întrebărilor specifice asociaţiei pentru retarzi anonimi: emo?!

Ştiu că am picat la spartul târgului, după ce s-a scurs – după cum mi-am dat seama din bancurile din mass-messurile adunate – o câtamai criza despre copiii emo. Mai zvâcneşte un ProTV optimist, da’ dacă nu îl abuzează curând pe câte unu’ colegii de la şcoală, a cam plecat circul din oraş. De aceea insist să-mi cer scuze că n-am fost alături de suferinţa maselor, să le explic din timp care-i treaba.

Fiindcă, dragii taichii, eu ştiu încă de prin Zalău – capitala reşedinţă de Univers natală a tuturor tipurilor de curent, de la alternativ, continuu, până la emo – că adepţii acestui cult erau acei şcolari care fugeau de la ora de religie hăhăindu-se pe coridoare, care îşi greşeau frezele văzute pe coperta de la Bravo, ediţia cu poster Animal X pe ambele părţi şi care se tăiau de necaz când încercau să repare podoaba cu lama cu care se epila acasă economic mama în prag de divorţ. Bani de salon bine chibzuiţi, pentru o potenţială cursă de taxi, înapoi de la garantata întâlnire eşuată organizată pe Internet, de pe calculatorul plodului astfel scăpat de sub control. Totuşi, eu ţin minte perfect cum se soluţiona toată treaba, cu aceeaşi lamă, când toţi membrii familiei se întorceau acasă (exceptând capul, care trebuia să ţină norma la şpriţ în sifonăria de la colţ) şi participau împreună la ceremoniala tăiere a cablului de reţea. Da’ cam acolo se sfârşea întreaga povestire, nu mai auzea nimenea de ei, nu c-ar păţi ceva, doar că nu mai puteau să-şi pună statusuri sinucigaşe şi aşadar nu-şi făceau psihologii griji, în direct pe la teveu.

Acum c-am lămurit, puteţi înceta cu mass-message-urile cu bancuri. Am râs, ne-am veselit, dar acum haidem s-aşteptăm parada anti-discriminare de anul viitor, că sigur se organizează.

***

Sunt convins că mai toţi aţi văzut cum “să facem Baia-Mare“. Şi nu cred c-a existat un precedent căruia să i se potrivească un binemeritat anul campaniilor de la alienaţi mintal pentru alienaţi mintal. Da’ nu ştiu pe câţi v-a ţinut rectul cerebral să intraţi în curtea userului “corinprimar” din Youtube-ul de Jos, aliasul electoral online al candidatului Cherecheş Corin, ca să vedeţi clipul în care fiul electoral rupe afişe ale oponenţilor de pe căminul cultural, după care Supertatăl însuşi se înfăţişează să-l ajute pe prunc să guiţe la înălţime…

Vă rog!

***

Apropo de Europa, mi-a plăcut peste tot la fel de mult, dacă vă trece prin minte să mă mai chestionaţi, deşi s-au gândit deja aproape toţi oamenii de pe pământ la exact aceeaşi întrebare.


53 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 26, 2008 la 21:03
  link permanent

  Dupa postul asta o singura intrebare se preteaza – DE CE TE-AI MAI INTORS, OMULE ?!?

 2. Mai 26, 2008 la 21:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Amu’ mă duc la Zalău cu autostopu’ şi scriu pe engleză de nu te vezi, bă, cu filmări de pe strada Crasnei, de la coadă la fântână.

  Nu veji că se duce industria de râpă făr’ de mine? :)

 3. Mai 26, 2008 la 21:13
  link permanent
  Bancheru zice ca:

  Un editorial bun, dar mă mir cum de nu ai abordat clasica temă de campanie electorală, să vorbeşti despre eternul derby din lupta pentru Cluj dintre Boc şi Funar… :)

 4. Mai 26, 2008 la 21:16
  link permanent
  ionutu zice ca:

  Plimbandu-ma ieri printr-un parc brasovean am regasit cele 4 elemente ale postarii tale: multe afise electorale, mai ales cu partidu lu Corin(a), un grup de roackeri care d’abia facusera un pogo la un concert underground, una dintre roakarite spunandu-i altui membru al haitei: “da-te’n poola mea de “imo” prost!”…si un european (turist) care’i observa atent pe roackari; deci ai cam atins toate fatetele Romaniei actuale.. ;)
  Bine’ai revenit!

 5. Mai 26, 2008 la 21:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Banchere: Fiindcă-i etern, eu sunt un biet ghiocel efemer. :P

  Ionuţu’: Ştiu, că te-am urmărit ieri prin parc, de unde şi articolu’. Şi voi bine-reveni continuu, hehe.

 6. Mai 26, 2008 la 21:38
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Aş fi avut un comentariu lung la acest clip, dar după ce am văzut cum ridică acel viitor fost candidat la primărie un copil în braţe… asta spune totul.
  Cealaltă variantă de spot este mai tare… Domnul Corin are nevoie de primărie ca să-şi facă vilă cu piscină:
  http://www.youtube.com/watch?v=-iusmHSLrfQ
  Măcar omul e sincer, spune clar, vreau vilă, vreau piscină, vreau cont în bancă: VOTAŢI CORIN!

 7. Mai 26, 2008 la 21:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ăla-i, precum prea bine subliniam şi în articol, “Hai să facem Baia Mare!”. Dar cel de faţă e mult mai expresiv, după cum aburcă porcu’ spre ceruri, ca la sacrificiu.

 8. Mai 26, 2008 la 22:41
  link permanent
  toader zice ca:

  http://www.youtube.com/watch?v=IKKEJBLdoWE&feature=related

 9. Mai 26, 2008 la 22:48
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  De azi ai cu un cititor mai puţin. Că eşti neserios.

 10. Mai 26, 2008 la 23:10
  link permanent
  Oana zice ca:

  Eu nu ma gandisem sa te intreb unde ti-a placut cel mai mult. Ma gandesc ca nici nu ai vazut prea bine pe unde ai trecut. Una peste alta, clipurile astea electorale sunt din ce in ce mai cretine.

 11. Mai 26, 2008 la 23:35
  link permanent
  virgula zice ca:

  De unde-ai vrut s-o iei la fuga si sa nu te mai uiti inapoi?

 12. Mai 27, 2008 la 04:13
  link permanent

  bine ai venit in … limba romana.

 13. Mai 27, 2008 la 07:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mulţămim, mulţămim.

  Virgulă – din Cluj, cum s-a şi petrecut. Oana – ba da.

  Hudreo – exte în producţie. Nu căăă.

 14. Mai 27, 2008 la 08:17
  link permanent
  Draven zice ca:

  Ma … Tu te sperii de nishte amaratzi care se chinuie sa faca “pogo” … Aia nu`i NIMIC! … Crede`ma … Pogo e pentru copiii aia de au auzit 3 piese de la Metallica shi gata`s mari rocari … Vrei ceva care sa te sperie ? Cauta matalutza “Wall Of Death” … Da o raita pe YouTube pentru asta … Itzi recomand ala de la concertu` Lamb Of God … E cam cel mai reushit … ;;)

 15. Mai 27, 2008 la 08:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu mă sperie, că mă câh! O să mă uit şi la contribuţia ta – sunt convins – constructivă. :P

 16. Mai 27, 2008 la 09:14
  link permanent
  Flo zice ca:

  unde ti-a placut mai mult in europa ? lol

 17. Mai 27, 2008 la 09:19
  link permanent
  ucshiva zice ca:

  Sa mor, cand a coborat ala din masina, am zis ca vine sa-l bata ca i-a rupt posterul :) ).

 18. Mai 27, 2008 la 09:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  I-o rupt la oponent posteru’. La ăla-i voie, bravo, bravo, grasolea. Guiiiţ, guiiiiţ!

 19. Mai 27, 2008 la 09:27
  link permanent
  toader zice ca:

  acu’ ca ai slabit si nu mai esti gras ii dai cu guit guit. copil fara suflet care rade de altii ce esti. las’ ca pui tu la loc.

 20. Mai 27, 2008 la 10:04
  link permanent
  lovingvama zice ca:

  E mai simplu dacă ţi-au pus toţi aceeaşi întrebare: copy-paste :P

 21. Mai 27, 2008 la 10:12
  link permanent
  Iuli zice ca:

  E culmea cu in campaniile astea electorale se folosesc aceleaşi melodii. În Covasna la fel..vântul bate, apa trece, pietrele rămân

 22. Mai 27, 2008 la 10:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cre’că e singura pe care are montoru’ licenţă şi face naveta-ntre primării şi primari.

 23. Mai 27, 2008 la 11:13
  link permanent
  evergreen zice ca:

  fiu sau e superstar!

 24. Mai 27, 2008 la 11:21
  link permanent
  mea zice ca:

  pogo e manifestare sociala??????
  alegeri? iar? ce frecventa dom’le! astia nu ne lasa sa traim.
  ui intrebare: ti-o tihnit ? da’ti mai tihneste inca?
  da. sint doua intrebari.bine. deci?

 25. Mai 27, 2008 la 12:19
  link permanent
  fLoreign zice ca:

  Da-te-n sange, mai egzista roakari in Romanica dupa atata amar de Favorit TV? (as crede ca-s parerile lu’ buna-mea, Dumnezeu s-o ierte, s-a prapadit, a pierdut Nastase al tau inca un vot, da-i un discount luna viitoare).

  Eu nu stiu cum te-a rabdat meseria sa nu te-nfiintezi iara la cuvantarea lui Base, cu un sul de cur-papir roz in mana. Ai fost cu vaporasele?

  Multumesc pentru clip, il gasisem intre timp, mai ca nu mi-am hardwired Google in cerebel. Ia zi, tu ti-ai gasit ceva material de cumparat prin Octzident pentru al tau? Pana una-alta, ca pocaitii, crezi ca la ai tai, la bloagari, se rezuma lumea…

 26. Mai 27, 2008 la 12:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nici nu mă fă să-ncep cu ei… bloagăre. :)

 27. Mai 27, 2008 la 13:38
  link permanent
  a lu' ala dislexicu' adeca dislecsiliaq zice ca:

  Pfua, si chiar cand voiam sa te intreb unde ti-a placut cel mai mult. Dar nici o problema, am invatat de la idolul meu, un (o, adicatelea, ca-i femeie) Yoda al jurnalismului romanesc. (hint – Megastaaar).

  Asadar: Ce parere ai despre aceasta calatorie prin Europa, din care tocmai te-ai intors, Darius?

  Rog a se sesiza profundul caracter filosofic al intrebarii.

 28. Mai 27, 2008 la 13:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  “Şi ce-ai simţit, de fapt?”

 29. Mai 27, 2008 la 13:51
  link permanent
  Oana zice ca:

  Darius: ba nu, dar ma bucur ca ai venit. In sfarsit, ti-a venit si tie mintea la loc :D

 30. Mai 27, 2008 la 14:43
  link permanent
  fLoreign zice ca:

  Hint: refera-te la sinergia faptelor. Ca despre meandrele concretului ne-am lamurit.

 31. Mai 27, 2008 la 14:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ah, dacă pui astfel în lumină…

 32. Mai 27, 2008 la 15:13
  link permanent
  toader zice ca:

  geaba, nu gasesti la pedeleu ce gasesti la pesedeu. anume minunea minunilor, filozofia filozofiilor, intelepciunea intelepciunilor, blogu’ blogurilor, pupistu’ pupistilor .

  Doamnelor si Domnilor,
  Din strafundurile comentariilor la blogurile lui nasty si ilici, omul care inainte de a scrie umezeste tastatura cu limba sa catifelata :
  mihneageorgescu.wordpress.com/

 33. Mai 27, 2008 la 15:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eheeei, Mihnea-i treabă veche. Şi pe mine m-a ocărât, că şed între el şi dom’ blogăr. :)

  Da, ştiu, ai zis să fac articol cu linguşăii de pe diverse bloage. O să.

 34. Mai 27, 2008 la 16:54
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Nici anul ăsta nu te-ai inscris în bătălia pentru primăria Zalăului? :mrgreen:

 35. Mai 27, 2008 la 17:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, aştept să mă cheme masele.

 36. Mai 27, 2008 la 17:25
  link permanent
  jollyca zice ca:

  “Pogo” ala de-l zici tu se cheama moshing si nu este prezent doar in Romania. Mai documentat domnu, mai documentat…

 37. Mai 27, 2008 la 17:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pogo ăla de care zic io se cheamă pogo, iar moshing ălalalt se cheamă moshing şi e ce s-a discutat mai sus, la comentarii. Mai cu atenţie, doamna (cred), mai cu atenţie. Altceva mă frământă pe mine: semnele cu moshing forbidden. Că cică-i dă afară. Mă-ntreb cum. Îi ia cu vorba bună, în opoziţie cu a se băga-ntre ei, de unde nu-i scăpare?

 38. Mai 27, 2008 la 19:17
  link permanent
  fcb zice ca:

  ioi da ce-l tinea pe puiutu ala de om de zici ca l-o agatat intr-un carlig de macelar.

 39. Mai 27, 2008 la 19:26
  link permanent
  matrakuka zice ca:

  (am uitat sa te intreb ce ti-a placut cel mai mult din ieuropa! deci, ce ti-a placut cel mai mult din ieuropa?)

  mi-a placut ” capitala reşedinţă de Univers natală a tuturor tipurilor de curent” :D ar trebui sa catindezi, zau! ce daca ei nu te vor? masele nu stiu ce vor!

 40. Mai 27, 2008 la 19:54
  link permanent
  toader zice ca:

  nu cred ca e bine. daca darius ajunge primare la zalau e in stare dea o hotarare de adulat blogu’.

 41. Mai 27, 2008 la 21:01
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Bey nene, bine ai venit, dar de ce ai venit cu idei din astea capitaliste, hai ?
  Ce tot zici tu de pogo, se vede treaba ca voi nu va distrati zilnic cu metroul. Sa vezi atunci ce-ti piere cheful de pogo !!! Chestie mai distractiva ca asta nu se exista, decit poate livrarea de mici si bere la mitinguri electorale in Parcul Izvor, la doi pasi de Camera Derutatilor.

 42. Mai 27, 2008 la 22:54
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Nu-mi merge Google-ul. Indexează aici să cot din futăr.

 43. Mai 27, 2008 la 23:17
  link permanent
  virgula zice ca:

  Sigur, asta-i singura explicatie plauzibila pe care-a acceptat-o Pamfil pentru ca l-ai uitat acasa…

 44. Mai 28, 2008 la 11:21
  link permanent
  chira zice ca:

  daca e de alegeri hai: despre cluj: eu asa neclujeanca l-am tot admirat oarecum in naivitatea mea pe boc.ce frumos a pus el dale,ce frumos a facut pe eroilor,si alte gen”ce frumos”.il vroiam pe boc bunic sau socru.dar zilele trecute 2 soferi valceni mi-au deschis ochii. clujul se inunda.am ajuns ca bucurestiul,la prima ploaie jap!…curge apa de pe feleac exact in teatru.na…boc a cam uitat ca ne trebuie si santuri…in care nu neaparat sa stam(unii) morti de beti,dar prin care sa se scurga apa.sau noi suntem ca tiganii? nu pradam apa de ploaie ca tre sa ne spalam cu ea?

 45. Mai 28, 2008 la 12:52
  link permanent
  toader zice ca:

  de aia guvernul francez face reduceri substantiale la aia care folosesc apa de ploaie.:)

 46. Mai 28, 2008 la 22:27
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Darius al nost` umbla prin Europa si la noi “o vinit banii de la iuropa“. Ce, nu stiti reclama ?

  “Buna ziua, baroane, ce vint te aduce pe la noi prin banca ? / ioi, am auzit ca au vinit banii de la iuropa si vreau si eu, ca mai am de facut trei etaje la vila, la gipan nu mai e la moda culoarea si nevasta-mea vrea silicoane noi / aveti idei bune ! sa vedem proiectul ! “

 47. Mai 29, 2008 la 18:40
  link permanent

  Cica eu as fi cel mai manelist blogger.

 48. Mai 29, 2008 la 21:04
  link permanent
  toader zice ca:

  normal. il votezi pe oprescu fiind blogger dar fara sa fii jurnalist sau politician.

 49. Mai 29, 2008 la 22:11
  link permanent
  mariusrusu zice ca:

  Darius ce bine iti era in “Europa Mare”. De ce te-ai intors? Ca sa votezi banuiesc.

 50. Mai 30, 2008 la 07:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu pre’. :) Nu-s “pă rază” în ziua cea mare a alegerilor.

 51. Iunie 8, 2008 la 10:23
  link permanent
  roar zice ca:

  orice pogo e bun, te descarci de nervi, de stres, daca dai de-un cocalar poti sa-l bati linistit ca nu riposteaza(nu are tupeu) deci lasa tu punku’ in pace ca nu stii despre ce vorbesti. trebuie sa SIMTI.

 52. Iunie 22, 2008 la 02:36
  link permanent
  anda zice ca:

  legat de pogo, nu practic ca doare :) )
  da` pot sa inteleg de ce ar face cineva asta.eu uneori simt nevoia sa ma bat cu cineva.nu stiu de ce.nu tine mult, ca nu ma pricep si o iau rau pe cocoasa.da` tot imi vine s`o fac.
  as zice, cum zice si tipu`/a asta acilea `sa, mai sus, ca ajuta la descarcarea nervilor.partea cu cocalaru` si simtitu` e cam exagerata, da` in fine.nu ma pricep, nu practic, nu ma bag.mai ales ca nici partea cu bataia propriu-zisa nu o inteleg, desi o mai exersez.oh well.

 53. Iunie 22, 2008 la 02:52
  link permanent
  anda zice ca:

  legat de imo, eu nu cred.ca or` sa inceteze mass`urile si toate alea.
  eu am o prietena care cicatelea s`a taiat in palma de necaz.si care sper sa nu citeasca asta niciodata, ca o sa`mi dea la [locu` ala in care de obicei baietii au] coae.
  ideea e ca o prietena comuna [stiu, vecina lu sora lu cumatra] ma tot intreaba ce`i aia imo, ca ea are o mare dilema:prietena number1 —- e imo, `au ba?
  e dureros, sa stii.adica dumnezeule mare, de ce pm [pe care n`o am, ah] mi`ar pasa mie de e aia imo?
  nici macar nu stie mai nimeni ce`i aia imo :| .de fapt, cred eu, nu stie nimeni.exista multe soiuri: imo veseli, imo tristi, imo cu breton, fara, imo bruneti, blonzi, sateni, chelbosi or fi?, cu globe-uri, cu allstars, cu fuste si cu pantaloni, cu coaie sau fara.nimeni nu stie ce`i cu viata lor dar toti au o teorie.asta e ceva gen mentalitatea ‘bai da` eu tre` sa`mi fac o prejudecata, nenica, ca altfel nu mere treaba’.buun.de acum, daca vad brunet cu coaie, il las doar brunet.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)