Darius Hero

Și… pe când maneaua bloggerilor, deci?

Ș

Băi, emo ăștia duc supărarea în derizoriu. Până la ei, era fain să fii supărat, vorba aia, lasă-mă-n supărarea mea… acum nu mai poți fi supărat, că gata, ești “emo”. (Călin Crainic)

Mă scuzați, mi se părea o întrebare întemeiată și firească,
privind retrospectiv blogosfera în absența mea.

Sâmbătă am văzut un boschetar care s-a oprit pe stradă în plimbarea sa și s-a uitat la ceas. Sunt doar curios unde întârzia. Așa, în caz mă citește wireless de pe iPhone, dimineața, la o Monă mică…

Mie-mi place imbecilitatea aia de manifestare socială acum rămasă prezentă doar în România, intitulată pogo. Care înseamnă, în marea ei desfășurare, a te autolovi de alte trupuri bete prin baruri, cu intenția explicită de a-ți rupe, sparge, dizloca cel puțin unul sau una dintre organele interne, oase, cutii (craniană, toracică) în cât mai multe locuri diferite cu perforare a epideremei și, în general, orice altceva ce se poate îmbrăca în ghips, ori amputa ulterior. Desigur, avea și dansul – că asta era – chiar niște mișcări cadențate, cândva, la originile sale lucide, da’ e greu să ții pasul când îți aduni dinții de pe jos.

Pentru cei surprinși, încercând să privim toată prosteala din perspectiva sportivă, am putea defini activitatea (para-olimpică, din punct de vedere psihiatric) drept jocul în care atleții formează echipe individuale de câte unul singur, în care suporterii sunt trași cu forța pe teren cu mult înaintea fluierului de final, pentru cunoscători denumită fractură de femur. Dintre reguli se păstrează faulturile, ca obiect de marcaj, iar punctajul este relativ simplu, fiindcă nu se pune, fiind întotdeauna vorba doar de un meci amical. Dominat în totalitate de un exemplu competițional de fair-play, fiindcă ori de câte ori se întâmplă să-și înfigă câte unul oponentul cu coccisul sau clavicula în colțul vreunei mese, scuzele sunt prezentate imediat și la fel de prompt acceptate înțelegător de către adversar, între cei doi legându-se pe dată o strânsă prietenie, bine fundamentată pe sprijiniri mutuale la limita conștienței, pupături, îmbrățișări și vome reciproce, precum și protocolarul ținut de frunte deasupra canalului.

***

Tot din clubul întrebărilor specifice asociației pentru retarzi anonimi: emo?!

Știu că am picat la spartul târgului, după ce s-a scurs – după cum mi-am dat seama din bancurile din mass-messurile adunate – o câtamai criza despre copiii emo. Mai zvâcnește un ProTV optimist, da’ dacă nu îl abuzează curând pe câte unu’ colegii de la școală, a cam plecat circul din oraș. De aceea insist să-mi cer scuze că n-am fost alături de suferința maselor, să le explic din timp care-i treaba.

Fiindcă, dragii taichii, eu știu încă de prin Zalău – capitala reședință de Univers natală a tuturor tipurilor de curent, de la alternativ, continuu, până la emo – că adepții acestui cult erau acei școlari care fugeau de la ora de religie hăhăindu-se pe coridoare, care își greșeau frezele văzute pe coperta de la Bravo, ediția cu poster Animal X pe ambele părți și care se tăiau de necaz când încercau să repare podoaba cu lama cu care se epila acasă economic mama în prag de divorț. Bani de salon bine chibzuiți, pentru o potențială cursă de taxi, înapoi de la garantata întâlnire eșuată organizată pe Internet, de pe calculatorul plodului astfel scăpat de sub control. Totuși, eu țin minte perfect cum se soluționa toată treaba, cu aceeași lamă, când toți membrii familiei se întorceau acasă (exceptând capul, care trebuia să țină norma la șpriț în sifonăria de la colț) și participau împreună la ceremoniala tăiere a cablului de rețea. Da’ cam acolo se sfârșea întreaga povestire, nu mai auzea nimenea de ei, nu c-ar păți ceva, doar că nu mai puteau să-și pună statusuri sinucigașe și așadar nu-și făceau psihologii griji, în direct pe la teveu.

Acum c-am lămurit, puteți înceta cu mass-message-urile cu bancuri. Am râs, ne-am veselit, dar acum haidem s-așteptăm parada anti-discriminare de anul viitor, că sigur se organizează.

***

Sunt convins că mai toți ați văzut cum “să facem Baia-Mare“. Și nu cred c-a existat un precedent căruia să i se potrivească un binemeritat anul campaniilor de la alienați mintal pentru alienați mintal. Da’ nu știu pe câți v-a ținut rectul cerebral să intrați în curtea userului “corinprimar” din Youtube-ul de Jos, aliasul electoral online al candidatului Cherecheș Corin, ca să vedeți clipul în care fiul electoral rupe afișe ale oponenților de pe căminul cultural, după care Supertatăl însuși se înfățișează să-l ajute pe prunc să guițe la înălțime…

Vă rog!

***

Apropo de Europa, mi-a plăcut peste tot la fel de mult, dacă vă trece prin minte să mă mai chestionați, deși s-au gândit deja aproape toți oamenii de pe pământ la exact aceeași întrebare.

53 comentarii

 • Amu’ mă duc la Zalău cu autostopu’ şi scriu pe engleză de nu te vezi, bă, cu filmări de pe strada Crasnei, de la coadă la fântână.

  Nu veji că se duce industria de râpă făr’ de mine? 🙂

 • Un editorial bun, dar mă mir cum de nu ai abordat clasica temă de campanie electorală, să vorbeşti despre eternul derby din lupta pentru Cluj dintre Boc şi Funar… 🙂

 • Plimbandu-ma ieri printr-un parc brasovean am regasit cele 4 elemente ale postarii tale: multe afise electorale, mai ales cu partidu lu Corin(a), un grup de roackeri care d’abia facusera un pogo la un concert underground, una dintre roakarite spunandu-i altui membru al haitei: “da-te’n poola mea de “imo” prost!”…si un european (turist) care’i observa atent pe roackari; deci ai cam atins toate fatetele Romaniei actuale.. 😉
  Bine’ai revenit!

 • Banchere: Fiindcă-i etern, eu sunt un biet ghiocel efemer. 😛

  Ionuţu’: Ştiu, că te-am urmărit ieri prin parc, de unde şi articolu’. Şi voi bine-reveni continuu, hehe.

 • Aş fi avut un comentariu lung la acest clip, dar după ce am văzut cum ridică acel viitor fost candidat la primărie un copil în braţe… asta spune totul.
  Cealaltă variantă de spot este mai tare… Domnul Corin are nevoie de primărie ca să-şi facă vilă cu piscină:
  http://www.youtube.com/watch?v=-iusmHSLrfQ
  Măcar omul e sincer, spune clar, vreau vilă, vreau piscină, vreau cont în bancă: VOTAŢI CORIN!

 • Ăla-i, precum prea bine subliniam şi în articol, “Hai să facem Baia Mare!”. Dar cel de faţă e mult mai expresiv, după cum aburcă porcu’ spre ceruri, ca la sacrificiu.

 • Eu nu ma gandisem sa te intreb unde ti-a placut cel mai mult. Ma gandesc ca nici nu ai vazut prea bine pe unde ai trecut. Una peste alta, clipurile astea electorale sunt din ce in ce mai cretine.

 • Mulţămim, mulţămim.

  Virgulă – din Cluj, cum s-a şi petrecut. Oana – ba da.

  Hudreo – exte în producţie. Nu căăă.

 • Ma … Tu te sperii de nishte amaratzi care se chinuie sa faca “pogo” … Aia nu`i NIMIC! … Crede`ma … Pogo e pentru copiii aia de au auzit 3 piese de la Metallica shi gata`s mari rocari … Vrei ceva care sa te sperie ? Cauta matalutza “Wall Of Death” … Da o raita pe YouTube pentru asta … Itzi recomand ala de la concertu` Lamb Of God … E cam cel mai reushit … ;;)

 • acu’ ca ai slabit si nu mai esti gras ii dai cu guit guit. copil fara suflet care rade de altii ce esti. las’ ca pui tu la loc.

 • E culmea cu in campaniile astea electorale se folosesc aceleaşi melodii. În Covasna la fel..vântul bate, apa trece, pietrele rămân

 • pogo e manifestare sociala??????
  alegeri? iar? ce frecventa dom’le! astia nu ne lasa sa traim.
  ui intrebare: ti-o tihnit ? da’ti mai tihneste inca?
  da. sint doua intrebari.bine. deci?

 • Da-te-n sange, mai egzista roakari in Romanica dupa atata amar de Favorit TV? (as crede ca-s parerile lu’ buna-mea, Dumnezeu s-o ierte, s-a prapadit, a pierdut Nastase al tau inca un vot, da-i un discount luna viitoare).

  Eu nu stiu cum te-a rabdat meseria sa nu te-nfiintezi iara la cuvantarea lui Base, cu un sul de cur-papir roz in mana. Ai fost cu vaporasele?

  Multumesc pentru clip, il gasisem intre timp, mai ca nu mi-am hardwired Google in cerebel. Ia zi, tu ti-ai gasit ceva material de cumparat prin Octzident pentru al tau? Pana una-alta, ca pocaitii, crezi ca la ai tai, la bloagari, se rezuma lumea…

 • Pfua, si chiar cand voiam sa te intreb unde ti-a placut cel mai mult. Dar nici o problema, am invatat de la idolul meu, un (o, adicatelea, ca-i femeie) Yoda al jurnalismului romanesc. (hint – Megastaaar).

  Asadar: Ce parere ai despre aceasta calatorie prin Europa, din care tocmai te-ai intors, Darius?

  Rog a se sesiza profundul caracter filosofic al intrebarii.

 • Darius: ba nu, dar ma bucur ca ai venit. In sfarsit, ti-a venit si tie mintea la loc 😀

 • geaba, nu gasesti la pedeleu ce gasesti la pesedeu. anume minunea minunilor, filozofia filozofiilor, intelepciunea intelepciunilor, blogu’ blogurilor, pupistu’ pupistilor .

  Doamnelor si Domnilor,
  Din strafundurile comentariilor la blogurile lui nasty si ilici, omul care inainte de a scrie umezeste tastatura cu limba sa catifelata :
  mihneageorgescu.wordpress.com/

 • Eheeei, Mihnea-i treabă veche. Şi pe mine m-a ocărât, că şed între el şi dom’ blogăr. 🙂

  Da, ştiu, ai zis să fac articol cu linguşăii de pe diverse bloage. O să.

 • Pogo ăla de care zic io se cheamă pogo, iar moshing ălalalt se cheamă moshing şi e ce s-a discutat mai sus, la comentarii. Mai cu atenţie, doamna (cred), mai cu atenţie. Altceva mă frământă pe mine: semnele cu moshing forbidden. Că cică-i dă afară. Mă-ntreb cum. Îi ia cu vorba bună, în opoziţie cu a se băga-ntre ei, de unde nu-i scăpare?

 • ioi da ce-l tinea pe puiutu ala de om de zici ca l-o agatat intr-un carlig de macelar.

 • (am uitat sa te intreb ce ti-a placut cel mai mult din ieuropa! deci, ce ti-a placut cel mai mult din ieuropa?)

  mi-a placut ” capitala reşedinţă de Univers natală a tuturor tipurilor de curent” 😀 ar trebui sa catindezi, zau! ce daca ei nu te vor? masele nu stiu ce vor!

 • nu cred ca e bine. daca darius ajunge primare la zalau e in stare dea o hotarare de adulat blogu’.

 • Bey nene, bine ai venit, dar de ce ai venit cu idei din astea capitaliste, hai ?
  Ce tot zici tu de pogo, se vede treaba ca voi nu va distrati zilnic cu metroul. Sa vezi atunci ce-ti piere cheful de pogo !!! Chestie mai distractiva ca asta nu se exista, decit poate livrarea de mici si bere la mitinguri electorale in Parcul Izvor, la doi pasi de Camera Derutatilor.

 • Sigur, asta-i singura explicatie plauzibila pe care-a acceptat-o Pamfil pentru ca l-ai uitat acasa…

 • daca e de alegeri hai: despre cluj: eu asa neclujeanca l-am tot admirat oarecum in naivitatea mea pe boc.ce frumos a pus el dale,ce frumos a facut pe eroilor,si alte gen”ce frumos”.il vroiam pe boc bunic sau socru.dar zilele trecute 2 soferi valceni mi-au deschis ochii. clujul se inunda.am ajuns ca bucurestiul,la prima ploaie jap!…curge apa de pe feleac exact in teatru.na…boc a cam uitat ca ne trebuie si santuri…in care nu neaparat sa stam(unii) morti de beti,dar prin care sa se scurga apa.sau noi suntem ca tiganii? nu pradam apa de ploaie ca tre sa ne spalam cu ea?

 • de aia guvernul francez face reduceri substantiale la aia care folosesc apa de ploaie.:)

 • Darius al nost` umbla prin Europa si la noi “o vinit banii de la iuropa“. Ce, nu stiti reclama ?

  “Buna ziua, baroane, ce vint te aduce pe la noi prin banca ? / ioi, am auzit ca au vinit banii de la iuropa si vreau si eu, ca mai am de facut trei etaje la vila, la gipan nu mai e la moda culoarea si nevasta-mea vrea silicoane noi / aveti idei bune ! sa vedem proiectul ! “

 • normal. il votezi pe oprescu fiind blogger dar fara sa fii jurnalist sau politician.

 • 1
 • 2

Sociale