Să crezi şi să nu-ţi vină să vezi…

sari la comentarii

Oamenii sunt căcăcioşi. Cam ăsta ar fi rezumatul destul de cuprinzător al majorităţii teoriilor evoluţioniste formulate. N-am reuşit să ne dăm seama până acum de unde venim şi suntem oricum atât de departe de unde ar trebui prezumtiv să ajungem. În mod special pentru că habar n-avem care-i această vagă direcţie, pe care mai mult ca sigur am inventat-o ca să nu stăm cu mâna în cur, activitate pe care oricum o întreprindem cu destul de multă frecvenţă.

Mai concret, bâjbâim nedumeriţi într-un înainte convenţional, iar asta doar pentru că lăsăm inevitabil ceva în urmă în calea distructivă şi nicidecum pentru că ne-am îndrepta spre un undeva concret…

Am reuşit totuşi să descoperim atâta amar de lucru: suntem nişte fabrici de fecale.

Prin definiţie, fiinţa umană trăieşte ca să consume. Asta nu-i o proiecţie ideatică a scopului uman, unde stăm mult mai bine, fiindcă tare ne place să ne concepem aspiraţii măreţe, când vedem că nu ne ies cele mărunte, de zi cu zi. Ci o simplă constatare empirică. Prin puterea obişnuinţei, orice intră în noi drept bun se transformă într-un rebut, care se deversează ulterior fără vreo urmare imediată, exceptând că mai vrem ceva de topit. Atât fizic, cât şi moral, ne aranjăm vieţile astfel încât să aglutinăm cât mai mult şi pe urmă să digerăm cât mai repede orice, preferabil cu minim de efort, pentru a produce, în esenţă, măcar ceva maximum de dăunător, dacă nu chiar nimic.

Desigur că tot ce vă spun este de fapt o metaforă eufemistică pentru cineva anume şi, pe de altă parte, pentru mulţi alţii pe care îi cunosc sau nu, dar încerc să extind asta la un cadru de ansamblu, să mă refer la majoritate, că n-aş vrea să se simtă cineva cu precădere vinovat.

Şi, firesc, pentru că am exemplificat aspectul anatomic – prin care băgăm în noi masă şi scoatem scaun – o să ne lăsăm pe vine şi asupra părţii spirituale: da, oamenii sunt căcăcioşi şi sufleteşte vorbind.

Aici mă refer şi mai exact la câteva persoane specifice, care sunt convins că se vor regăsi în aceste rânduri, pentru că sunt scrise de mine, iar asta constituie un mesaj direct pentru ei. Dar nu vă sfiiţi să vă identificaţi şi restul.

E uşor de recunoscut o persoană profund căcăcioasă sufleteşte, ca să nu le mai aducem în vedere pe cele anatomic căcăcioase. Există două metode sigure. Prima este: la întâmplare. Aproape sigur veţi nimeri, pentru că aproape toţi sunt aşa. În cel mai rău caz, alegeţi-vă pe sine. Iar a doua cale este: persoanele căcăcioase sufleteşte put sufleteşte. Deci trebuie doar să adulmecaţi. În plus, aveţi şi garanţia primei metode la îndemână. Vă mai zic? Nu? Bine…

***

Nu ştiu ce afacere-nvârte Moş Crăciun ăsta, da’ eu cred că-i o faţadă…

SalamDeRen

[‘ţam fain fotografului oficial Jeg, Talida]

***

Relaţia mea amoroasă şi iminentă cu domniţa descrisă în răposatul articol se concretizează văzând cu ochii. Ştiu asta deoarece toată săptămâna am plănuit în taină (ea nu ştie, că de aia-i în taină) să ne vedem cu exact aceşti ochi despre care vă tot vorbesc – cei în care o să ne vedem. Iar pentru că ochii cei ce nu se văz se uită, am decis să o duc cu ei la film, ca să îi exersez cu privitul. Pentru că am o presimţire sumbră c-o să se uite lung la mine. Mai ales când o s-o ating intim, ca din greşeală, pe întuneric.

În plus de asta, chiar avem nevoie de acest timp atât de preţios doar pentru noi doi… considerând că săptămâna asta cică-i vine în vizită un individ, pe care ea-l numeşte tandru “iubitul meu”. Nu-nţeleg ce să mai fie şi chestia asta. Şi de ce avem noi nevoie de încă cineva. Deşi bănuiesc că e mai bine să ne despărţim de el la începutul relaţiei noastre, decât să ne cuplăm la sfârşitul ei, nu? Nu zic bine? Io zic că zic bine. Şi io zic  zisul, deci mă-nţelegeţi ce zic. Şi până la urmă ce nesimţit apare şi se bagă aşa, ca ţăranul, fix când tu încerci să cucereşti o fată, nu? Nesimţit, vă spun… Ce fel de fată ar vrea unul ca el! Eu cred cu tărie că o fată căreia-i place să se simtă protejată, să fie respectată şi satisfăcută are nevoie de un băiat care s-o scape de altul. Aşa cum sunt… nu ştiu… eu, de exemplu. Voturile voastre de data trecută susţineau ipoteza că-n articolul ăsta ne despărţim. Vedeţi voi, GREŞIT! Ne-ndreptăm vertiginos spre un catraliard.

***

BlestemeIgienice

[mulţămim, Petronelo; aşa o cheamă]

***

V-am tot obişnuit ca acest blog să trateze extins şi credibil orice noi paşi în materie de tehnologia chiloţilor fratelui meu, cele mai inovatoare avansuri făcute în căsnicia părinţilor mei (nu intraţi la supoziţii) şi cele mai proaspete update-uri din relaţiile mele amoroase 2.0. Deci voi continua în aceeaşi notă, pentru că mă ştiţi utilizator de Mac. Şi uite că vreau să-mi spun şi eu of-ul.

Aşa că au apărut noile laptopuri de la Apple. Au apărut ele, precum şi un monitor pentru desktop mai bun. Monitor care-n toate reclamele pe care le-am văzut e legat la noile laptopuri de la Apple. Fapt care pe mine, sinceramente vorbind, mă-ngrijorează, pentru că aş prefera, ca principiu, să nu am impresia că-mi trebuie noul lor monitor de desktop pentru noul meu laptop. Că dac-ar fi p-aşa, atunci aş opta pentru un laptop nou fără monitor, cu noul lor monitor pentru desktop în loc de monitor, deci, în esenţă, pentru un desktop. ŞI SĂ NU PIERDEM DIN VEDERE CĂ DACĂ TOTUŞI AŞ VREA LAPTOP, AŞ OPTA PENTRU UN FUTUT DE DELL, PENTRU CĂ AU SCHIMBAT DESIGN-UL LA NOILE LAPTOPURI APPLE, IAR ACUM ARATĂ CA NIŞTE FUTUTE DE DELL-URI! Dar să ne liniştim.

Cu ce mă mai mint eu, end-loserul, ca să dau banii ăia-n plus, pe care, dacă tot veni vorba, nici nu-i am? Mă cac pe ele mere, şi alea muşcate, să-mi scuzaţi expunerea poate prea plastică… Aşa că dau să mă uit mai departe, doar sunt prea stupid să îmi dau seama din prima că nu se merită.

Eu mi-am luat primul Mac acum vreun an. Al doilea Mac l-am luat când a apărut generaţia nouă, la şase luni după prima mea achiziţie, vânzându-l pe cel iniţial, ca să-l procur pe al doilea. O afacere destul de bună, dacă ne gândim că împrospătam şi îmbunătăţeam mereu bunul meu de consum, la preţul de vreo 200 de euro tot la juma’ de an.

Bun. Vine acum şeful de la design de la Apple şi zice, zice el, îmi spune el mie, cu multe pauze dramatice în discurs, când nu-şi găsea cuvintele, zice-zice: “Am… gândit o nouă… ştiţi… Mac-urile… noi făcusem Mac-urile, iar când abordasem… după care am decis – pur şi simplu – o s-o luăm de la capăt.” PIFTOM?! Ce-ai zâs?! Trebuia s-o luaţi de la capăt când aţi început, nu s-o luaţi de la capăt pe la mijloc! Aşadar, s-au căcat pe tot ce-au făcut, respectiv vândut acum şase luni. Mie. Cred că de aia şi apare şeful de la design în reclamă, în loc de reclamă, că era decizia lui. “Ah, da?! TU să le spui.”

Ca să aflu despe noile produse că ar fi scobite direct din munte şi alte căcaturi, că i-au scăzut din greutate, poate cam tot pe atunci când i-au scos ambele porturi de firewire, respectiv au lăsat doar unu’ (ăla mai puţin utilizat) pe varianta Pro.

Măgarii dracului. În altă ordine de idei, cumpără cineva Macbook Pro în stare excelentă de funcţionare, foarte bine îngrijit şi cu 6 luni garanţie? Întreb pentru un prieten. Nu-i merge webcamu’, da’ tre’ să mi-l schimbe, n-am avut eu vreme. Ieftin. 50 de milioane (5.000 RON) banii jos. Cu 25 de milioane sub preţul pieţei noastre. Arunc şi un Mighty Mouse în târg. În plus – pe laptopu’ ăsta s-a câştigat la RoBlogFest cel mai bun blog. Vine 2009. Ştiţi cum îi… 10% talent, 90% laptopu’… Nu vă-ngrămădiţi.

35 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 20, 2008 la 15:16
  link permanent
  Basty zice ca:

  Nu o dau aşa uşor. Trebuie mai multă convingere în glasul tău. Dar mă bucură faptul că tentează. Coacăza zic.

 2. Octombrie 20, 2008 la 15:17
  link permanent
  monica zice ca:

  I-auzi, Jiimmy, eu cred ca esti gata inscris! 😆

 3. Octombrie 20, 2008 la 15:18
  link permanent
  Basty zice ca:

  Serios, dragă Jim, nu cunosc ce relaţii nefireşti ai tu cu leguminoasele, dar să ştii.

 4. Octombrie 20, 2008 la 15:19
  link permanent
  toader zice ca:

  basty, pierzi vremea. nu calca niciodata. nici macar camasile.

 5. Octombrie 20, 2008 la 15:21
  link permanent
  toader zice ca:

  monica nu le calca. jimmy nu stiu. el e cu ruptu’.

 6. Octombrie 20, 2008 la 15:22
  link permanent
  Basty zice ca:

  toadere dragă, te şifonezi ? ce-i cu pretenţiile acestea absurdeşti de la săracul Jim ?

 7. Octombrie 20, 2008 la 15:26
  link permanent
  jimerino zice ca:

  doar supararea cand imi vine.

 8. Octombrie 20, 2008 la 15:40
  link permanent
  krakilla zice ca:

  ba, discutiile astea ma depasesc cu mult… problema mea este ca functionez, cerebral vorbind, la turatii mult mai mari decat majoritatea. si acolo unde oamenii simpli, vad un lucru evident, eu vad vreo 5-6.

  imi amintesc cand ma intreba instructorul auto: “ce vezi acum?”, si ii raspundeam imediat: “…”. ca eu vedeam atat de multe lucruri, incat nu incapeau in cuvinte si ma injura. zicea ca-s prost… el era mai comunist de fel si ma intreba de ce imi plac mie calculatoarele. si ii spuneam ca PC-ul este singurul si cel mai rapid mod in care poti afla aproape orice despre aproape orice. iar imi zicea ca-s prost si ca mai bine ma fac strungar, sa am si eu meseria mea… dupa o luna l-am batut. m-a intrebat ce e maica-mea si eu i-am spus ca-i cadru didactic. a zis: “adica profesoara… niste prosti!”. nu l-am batut ca a injurat-o pe maica-mea, ca nu sunt nebun. l-am batut ca ma plictiseam si mai eram si beat… parca. sau eram beat alta data…

  de fapt voiam sa spun: ce coacaze, ma?

 9. Octombrie 20, 2008 la 15:40
  link permanent
  furby zice ca:

  “We are the all singing,all dancing Crap of the world”

 10. Octombrie 20, 2008 la 15:43
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ziceti-i repede ce coacaze ca asta se imbata si ne matraseste, cadru didactic sau nu. hudrea, run!

 11. Octombrie 20, 2008 la 16:05
  link permanent
  krakilla zice ca:

  nu te speria ma, ca n-a fost scandal… a fost asa pe sest, un pumn aruncat in dinti… cam cum dai in femeie, cand nu mai tace… sau cum da Ronaldinho pase, uitandu-se in partea cealalta. asa cu parere de rau, da’ stii ca trebuia sa o faci. cred ca nici nu si-a dat seama, ca n-a zis nimic… de atunci, oricum, n-a mai zis nimic. ma plimbam cu masina cat voiam si pe unde voiam, ca nu zicea nimic. era de treaba, imi este dor de el.

  deci, vorbeam de coacaze…

 12. Octombrie 20, 2008 la 16:06
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Carne de mare porc în locul renilor, în timp ce pe etichetă tronează un bour. Clonk Clonk… putea să fie carne de cangur, că cică seamănă cu cea de iepure. Oare cangurii se vânează la alice sau la glonte.

 13. Octombrie 20, 2008 la 16:08
  link permanent
  toader zice ca:

  la glonte. ca e specie protejata.

 14. Octombrie 20, 2008 la 16:10
  link permanent
  Basty zice ca:

  Glonte sau glonţi ?

 15. Octombrie 20, 2008 la 16:17
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ce-are coacaza cu ak47-le?

 16. Octombrie 20, 2008 la 16:26
  link permanent
  Basty zice ca:

  canguru’ are.

 17. Octombrie 20, 2008 la 16:29
  link permanent
  toader zice ca:

  sigur nu calca.

 18. Octombrie 20, 2008 la 16:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Jimel fu simpatic. Mi-este dor de Basty şi… tandreţea lui, dacă îmi înţelege strigătul. Şi mi-l înţelege.

  În rest, Marianscă, apreciez că nu mai urli, promit şi eu să nu mai promit şi să fac. AZI!

  Zapa a rupt patul dormind excesiv în el, în lipsă de… păi, mine, mai exact.

 19. Octombrie 20, 2008 la 16:48
  link permanent
  jimerino zice ca:

  dariusica, consider yourself bitchslaped for the “jimel” part. in rest, se rezolva ceva cu compotul ala?

 20. Octombrie 20, 2008 la 16:55
  link permanent
  monica zice ca:

  Coa-ca-za! Unde este coacaza?!?!?! Astept de trei ore, acum pe bune, m-am cam enervat… 😡

 21. Octombrie 20, 2008 la 16:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Monica după ce o refuzat coacăza, acuma tânjeşte după ea ca o drogată. Bine o acţionat cine i-o oferit-o, că nu mai ţiu minte.

  Oricum, coacăza este o metaforă pentru altceva. Cum e Sfântul Graal, dar nu chiar aşa, fiindcă de data asta înseamnă “penis”, aici cu sensul de “pulă”.

 22. Octombrie 20, 2008 la 16:57
  link permanent
  jimerino zice ca:

  monico, incepi sa aduci a marianschile.

 23. Octombrie 20, 2008 la 16:58
  link permanent
  jimerino zice ca:

  si tu, grasule, incepi sa aduci a mine. da-o-n penisul meu!

 24. Octombrie 20, 2008 la 16:59
  link permanent
  monica zice ca:

  Darius, Jimerino, voiam sa va zic vreo doua. Dar m-am razgindit. Am ajuns la concluzia ca m-ati respectat ceva daca abia dupa trei ore ati inceput cu d-astea 😆

  Sa veniti in brate. [punem eu si Basty mina de la mina sa va tinem pe amindoi]

 25. Octombrie 20, 2008 la 17:03
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu lucrez pe reactie, tre’ sa mi-o ridice careva ca sa o trantesc. si cum tu nu muscasi… a trebuit sa astept la panda asta de duminica. imi asum mistoul “auzi ba, lu’ asta trebuie sa i-o ridice careva”.

 26. Octombrie 20, 2008 la 17:12
  link permanent
  chira zice ca:

  Te salut.

 27. Octombrie 20, 2008 la 17:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Servus.

 28. Octombrie 20, 2008 la 18:54
  link permanent
  sna3ke zice ca:

  misto misto…vizitati si [ce, ce?]

 29. Octombrie 20, 2008 la 19:27
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nici o provocare pe acest blog. Cred că Groza şi-a pus în gând să scape de mine.

 30. Octombrie 20, 2008 la 19:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bibliotecare… vin vremuri importante… Aşteaptă niţel… Te vizează direct. (Deocamdată te las să crezi că filmul, dar nu. DAR VREMURI IMPORTANTE!

 31. Octombrie 20, 2008 la 19:36
  link permanent
  Zappy zice ca:

  @toader imi pare rau dar am alibi… sa-ti confirme monica, am fost cu ea toata ziua de luni. Si multe zile de luni pana acum si de acum incolo.

 32. Octombrie 20, 2008 la 19:37
  link permanent
  monica zice ca:

  Iar ma bagati pe mine nici-eu-nu-stiu-unde? La mijloc, cred. Da, deci jur anticipat pe tot ce zice Zapa. N-o pot trada.
  Ce coacaza-mi iese si mie la faza asta, heh?

 33. Octombrie 20, 2008 la 21:24
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  M-a căutat cineva? Eu eram coacăza? Nu? Mbine. Am încercat. Lipsesc şi eu niţel (căci unii mai trebuie să şi munceşte, bă măgarilor şi măgăriţelor!) şi uite ce-i aici, vă dicstraţi. Huo!

  Aşa, unde eram? Nu eram nicăieri, căci (Marianskăăă, care cacofonie, bă!? Huo! Ruşâne!) abia începusem. Krakilla mă face să râd în hohote. ‘ai mă kraki, fă-ţi blog, te rog eu. Darius (da’ toader, el e Bîjel. De la Bîja. De la Groza Bîja Glad Darius), fă-i blog, rogu-te, poate începe să şi scrie pe el. Hai mă, fă-o pentru noi toţi.

  N-o zice nimeni, deci mă încumet eu. Zapa n-a făcut sex de 3 luni şi când a scăpat la fruct, a rupt tăt, inclusiv patul. Aşa, am ghicit. Ce premiu primesc?

 34. Octombrie 23, 2008 la 19:03
  link permanent
  John zice ca:

  Vremuri importante? Provocari? Zi-ne, dara!

 35. Octombrie 24, 2008 la 10:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cea cu donaţiile! Citeşte următoriul articol şi acţionează în consecinţă! 😀

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)