Jegferendum

sari la comentarii

[Criveţeanu’ a reuşit în final să dovedească Trilulilu şi să pună pe dânsul cele 4 episoade ale decernării premiilor de la ClujBlogFest, iacă-le aici, în articolul dânsului, embeduite cu generozitate]

Stimaţi cetăţeni ai Jegoniei,

Momentul adevărului a venit! În zile ce urmează, prin votare uninominală, secretă, anonimă şi frauduloasă, în decursul acestui articol, vom stabili împreună dacă fratele meu, bun prieten de-al nostru, iubit fiu şi promiţător arhitect, Dacian, mai are dreptul să-şi continue relaţia cu fătuca cu care este împreunat de mult prea multă vreme, dând peste cap orice socoteală şi speranţă de profit ce ne-o puneam într-ânsul. Nu lăsaţi pe cei pe care-i priveşte să decidă!

Eu apreciez fetele care fac bine înţeles faptul că ele sunt „pe piaţă”. Denotă responsabilitate. Deoarece, economic vorbind, „a fi pe piaţă” este strategia lor de-a impune condiţiilor achiziţionării de sine un anume efort financiar. Şi astfel ştiu să le evit, pentru a nu cădea în capcana unui business neprofitabil.

Ce nu apreciez însă este faptul că spuma încă mai iese din tub, chiar şi la câteva minute după ce m-am ras. Iar apa de la duş mirosea azi a pălincă.

Într-o altă ordine de idei, nelegată de frate-miu şi viitoare lui fostă prietenă (n-aş vrea să vă influenţez), da’ dacă tot suntem la subiectul fete (unele) – cât de proastă tre’ să fii (am vrut să zic „neinspirată”, da’ „proastă” se potriveşte mai bine), să dai bip cuiva, când te sună înapoi să fie ocupat, să dai bip iar, să te sune din nou, să nu răspunzi, să trimiţi mesaj că nu poţi vorbi, să te sune mai încolo, să răspunzi şi să zici că eşti „o fată”? Vă zic eu, cam atâta:

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/Jeg/65fbbd6a40d295[/trilu-audio] [dacă nu mere, ‘cercaţi iaca acilea, audio, 400kb]

Mi s-a sugerat să aştept înainte, să n-o deversez acilea, ci să văz „dacă-i bună”. (Da, normal, Beldean mi-a sugerat, cine altu’?) Da’ cine poate să mai fie bună, în asemenea condiţii?

Rog atât pe “Cristina, fata din Cluj”, cât şi pe sursa ei, să iasă în acest momenţel de pe Jeg.

Nu, n-am ajuns încă la treaba cu frate-miu. Vă anunţ eu din timp. În schimb, aţi remarcat că de câte ori apare o nouă revistă de liceu sau facultate, primele ediţii-s în totalitate despre „FENOMENUL STREET ART” şi „GENERAŢIA X-TREME!”, cu nişte poze cu BMX-uri pe copertă şi în general X-uri de orice tip, preferabil în nume?

***

Oarecum legat în totalitate de-un articol precedent – bucăţica despre „Ce faci?”, în oala ciorbei de cele mai cretine întrebări pe care le poate pune cineva încât să excludă direct nevoia unui test de IQ, posibilitatea calculării sale devenind imposibilă pe motive de lipsă, intră următoarele:

 • “- Bei?” – când interogatul are un recipient în mână, conţinând un lichid în orice formă de îmbuteliere
 • “- N-ai mai plecat?” – când persoana este la faţa locului în momentul chestionării
 • “- Eşti acasă?” – când persoana răspunde la un telefon fix
 • “- Alo, Cutare?” – când aţi format numărul lui Cutare

Apropo de oligofrenii notorii, sub formă dialogală, tocmai am auzit la televizor, dintr-o reclamă:

 • – Iar mi-ai furat orbitul?
 • – De ce?
 • – Că râzi întruna.

Numai un copywriter consacrat a putut scoate asemenea gogomănie. Pentru că tre’ să ai foarte mult de lucru şi, deci, să fii extenuat, în momentul în care scorneşti aşa ceva.

***

Ni la prost, cum “nu dă el link”, văleu …

ProdanNuDaLink

***

Iar acum, tobe!

Am evitat cât a fost omeneşte posibil să vă relatez acest tragic subiect, dar situaţia devine dramatică: Dacian are o iubită deja de mai mult timp decât este în mod normal permis de către Consiliu. Ba mai mult, Dacian a avut nesimţirea sfidătoare ca în anul curent să aibă nu mai puţin de DOUĂ iubite. Mulţimea freamătă de nemulţumire.

Trebuie să aflaţi detaliul că, dacă fratele meu îşi găseşte pă câte una, el devine inexistent pentru restul lumii. Nu mai este abordabil, atât online, cât şi telefonic (telefon pe care uneori ŞI-L ÎNCHIDE), nu mai iese în oraş cu cine-l îndrăgeşte pe bună dreptate (nu toate proastele, iar mai apoi susţine că „ba da, el o fost cu noi afară, nu ţinem minte că atunci…?”). Nu mai dă pe acasă câteodată CU NOPŢILE, iar periuţa îi dispare constant din baie (măcar de igienă mai ţine cont).

Totuşi, buruienile cresc în voie printre /-urile din grafica Jeg, de care se găseşte direct răspunzător. Astfel, vom diseca aici problema iubitei lui Dacian. Am vrea să vă zicem cum o cheamă, dar într-o măsură nu ştim, iar într-alta am decis (nu, nu singur) că nu şi-a câştigat până acum decât cu foarte multă indulgenţă pronumele demonstrativ de depărtare „aia”.

Dar nu ne vom lăsa influenţaţi, vom fi obiectivi, precum ne stă-n fire şi vom face o listă pro/contra cu motivele pentru care Dacian mai poate să-şi continue relaţia cu aia sau NU mai poate şi-i este interzis, prin rezultatele unui referendum legitim şi decisiv, chiar aici la noi, pe Jeg.

ProContraPro

Am trasat aceste aspecte generale, vedeţi minorele avantaje ce-ar ieşi din asta. Să votăm.

{democracy:11}

Dat fiind că mă ştiţi om serios, cu principii şi demnitate, trebuie de asemenea să vă fie aduse la cunoştinţă următoarele…

După ce mi-am aflat idealul emoţional (cam a patra-cincea oară pentru săptămâna în curs, da’ irelevant) într-una dintre personajele cetăţeneşti ce m-au ajutat la filmările ad-hoc ale videoclipul imnului Jeg, am reuşit să-l redescopăr (pe ideal, sub formă femelă) pentru a stabili împreună o colaborare sentimentală bine pusă la punct, benefică amândurora. Aflaţi că m-a asigurat în scris căci ne vom împreuna destinele, conform cerinţelor mele, la care va adăuga şi ea faptul că este de acord cu ele fără de crâcnire (da, Etă?), urmând doar să stabilim ultimele detalii.

Totuşi, mi s-a sugerat de către formatori de opinie aflaţi în afara relaţiei noastre viitoare (mele cu Eta) că este echilibrat să existe şi în acest sens libertatea alegerii democratice de către voi, beneficiarii direcţi ai acestui website contemporan de societate şi ale tuturor trăirilor exprimate pe dânsul – de altfel, chiar trăite doar pentru deliciul şi desfătarea dvs., boi şi vace nerecunoscătoare. Astfel:

{democracy:12}

Rezultatele vor fi date când remarcăm faptul că ne convin.

Vă mulţumim pentru că folosiţi activ acest drept de decizie şi vă urăm sărbători fericite!

Consiliul

[deci, cum ziceam, filmele de la decernarea clujblogfestivă – acilea]

48 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 1, 2007 la 23:04
  link permanent
  Fana zice ca:

  Eta! o vrem pe Eta! sa salvam onoarea prietenelor familei groza!!!

 2. Mai 1, 2007 la 23:21
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Votai nu şi da. Mulţumim că ne dai dreptul de a alege!
  Şi nu ştiu cine-i Eta, dar bănui că e fătuca aia care stătea pe tine în pozele de la meiching of. Dacă te iubeşte, ţine bine de ea. Totuşi, gândeşte-te că DACĂ o să vă despărţiţi, o s-o vrea Cetăţeanul AntiTu. Şi nu ştiu cât îi de bine. 🙂

 3. Mai 1, 2007 la 23:36
  link permanent
  Blu3 zice ca:

  Îmi place modul tău liberal al alegerilor, este izbitor de asemănător cu cel din politică.
  Cât despre Eta, sigur nu e organizaţia separatistă din Spania şi urmează să planuiască un atac asupra Jegoniei? mare atenţie, iubirea poate avea urmari grave.

 4. Mai 1, 2007 la 23:37
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu, toanto, căci era aia ce APARE-n videoclip, am zis că-i personaj cetăţenesc, recte a doua cu bentiţă, cum scria-n peliculă, care nu eşti atentă, nevolnică!

  (şi votezi nu cum s-a dictat)

  Şi nu suntem împreună, doar solicit eu, pe bună dreptate. Deci de despărţit e clar că nu ne vom, în nici una dintre circumstanţe.

 5. Mai 1, 2007 la 23:38
  link permanent
  Darius zice ca:

  Şi către Blu3, nu, este şi “estimated time of arrival”. Deci să pofteascăhăhăhă!

 6. Mai 2, 2007 la 00:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu pot să nu remarc faptul că un număr de cinci persoane n-au mai votat pro-mine, pesemne tot acele cinci care-au votat pro-aia-cu-Daci. Aşa deci, bun! Aflu io!

 7. Mai 2, 2007 la 00:21
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  mha cum **la mea ai inregistrat tu convorbirea asta? stiai ce urmeaza sau ai regizat-o? :)))

 8. Mai 2, 2007 la 00:25
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mi-a trimis mesaj, după ce n-a răspuns la telefon (că-mi dăduse bip, desigur, bolunda), că nu poate răspunde la telefon şi să sun.

  Iniţial am crezut că e un fost contact din vechiul telefon, da’ nu mi-este în agendă şi am apăsat butoanele greşit.

  Da’ dacă am văzut mesaju’, scris ca de-o… fată de genul (mai primisem o abordare similară-n trecut, mă mânca-n palmă să am una “magnetică”), am intuit că poate ieşi ceva din convorbire. Şi ajunsesem acasă şi-am înregistrat.

  Am mesajele-n telefon. Pentru solicitări private. 😀

  Apropo, update: mi-a dat bip mai târziu. Ahahahah.

  Iar acuma, noaptea, am primit un telefon de pe “Private Number”, că iniţialele erau cu număru’, direct. Am răspuns cu întârziere, că mă burzuluisem să înregistrez. A zis “Bună, Darius…”, apoi a închis spărietă.

 9. Mai 2, 2007 la 10:43
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Prorocesc ca Eta sa accepte cererea si sa o faci preuteasa peste JEG.Cat despre DG e drept activitatea lui fotografica lasa de dorit si de la poza cu semicursiera n-am mai intalnit arta care sa ma intarate deloc.Deci “adio” pentru “aia” si bine ai venit pentru “Eta”

 10. Mai 2, 2007 la 11:26
  link permanent

  @Denisa – “Totuşi, gândeşte-te că DACĂ o să vă despărţiţi, o s-o vrea Cetăţeanul AntiTu”

  nope. nu-mi place bentiţa. puteti sa va despartiti de pe-acum

 11. Mai 2, 2007 la 11:46
  link permanent

  @Denisa

  si n-am uitat, Denisa, esti o vacă

 12. Mai 2, 2007 la 11:54
  link permanent
  Cristi Roman zice ca:

  Gata, ziceai ca vrei comentariu aici. Mersi.

 13. Mai 2, 2007 la 12:29
  link permanent

  @Cristi Roman. Jurnalist. 29

  animalule, de ce poluezi?

 14. Mai 2, 2007 la 12:50
  link permanent
  Darius zice ca:

  N-am zic că vreau, am exprimat constatativ că n-ai pus, spre deosebire de ălealate bloguri unde contribui cu linku’, pardon opinii… 😀

 15. Mai 2, 2007 la 13:23
  link permanent
  Darius zice ca:

  Apropo, am aflat “pe surse” că nevolnica de maicu-mea a votat – CE?! – pro relaţia lu’ Moafle. Trădareee!

 16. Mai 2, 2007 la 13:46
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …IULIA…tradatoareo…te-ai si laudat ca m-am exprimat pentru un interimat…

 17. Mai 2, 2007 la 14:38
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Propun motiunea de cenzura Anti-“Moafle”

  HG 119/2007
  Suspendarea din functie a numitului ‘Moafle” care e clar ca se afla in imposibilitatea a-si exercita functiile cognitive din cauza excesului de “factori” feminini din preajma-i.Propun asadar mazilirea si inlocuirea imediata cu fratele lui mai mic si mai imbunatatit care e clar ca poate face fata mai bine acestor stimului limitrofi dovada fiind concubinajul cu o oarecare “Eta”.Referendumul fiind deja organizat totul e decis asadar cer punerea in functiune a executarii silite si alungarea fetei respective din viata scumpului si nefericitului nostru fotograf…

  PS. Mai am 1 ora pana plec si mi-e taaaaaaare foame….

 18. Mai 2, 2007 la 15:17
  link permanent
  Darius zice ca:

  Care adică, bă, o “oarecare” Eta? Eventual oarecare “Cristina din Cluj”, mă, jită, că Eta este pe piedestal, netrebnice! Pleacă-te smerit!

  Voi mânca dublu la următoare întrevedere…

 19. Mai 2, 2007 la 16:03
  link permanent
  gaftoni zice ca:

  Stai ca din categoria intrebarilor care te califica pentru statut de persoana cu nevoi speciale mai sunt si celebrele “te-ai tuns?” (care atunci cand da gres, demonstreaza ca esti un cretin notoriu) si mai ales sadica “dormi?”, de obicei repetata si insotita de zgaltairi pana cand efectul dorit este atins (care efect de obicei consta in a-i aduce EI un pahar cu apa din bucatarie, a o inveli, a o tine in brate, a nu mai sforai, si orice ii mai trece EI in cap atunci cand nu face ceea ce ar trebui, si anume sa doarma)

 20. Mai 2, 2007 la 16:47
  link permanent

  @darius, mirmen, dumnezeu
  femeile nu ar trebui sa aiba drept de vot

  @Moafle
  Daciane, cere-o de nevasta p-aia

  @Dacian
  Ia-ţi inima în dinţi, cuţitu-n teacă
  Ştiu ca doare, o sa treacă

  Mergi la ea în mare grabă
  N-aştepta – sîngele se-cheagă

  Cînd ajungi oferă-i inima cu drag
  Un pic de dragoste cu cheag

  Iar dupa sexul bine meritat
  Să-i spui ca vrei sa fii al ei bărbat

  Noaptea tîrziu s-o tai în bucăţele
  Să faci o inimă din ele

  Ş-atunci cînd iesi din casa-i nu uita
  Să iei ulei si pita de la ea

  Cînd dormi să o visezi mereu
  Aia, inima din visul tău

 21. Mai 2, 2007 la 16:55
  link permanent
  licurici zice ca:

  eu votez ca tu sa fii cu cristina-“aia” si dacian cu eta-margareta

 22. Mai 2, 2007 la 17:11
  link permanent

  @licuruci

  si eu cu cine?

 23. Mai 2, 2007 la 18:18
  link permanent
  Emma zice ca:

  Am votat atat pentru impreunarea lui Dacian, cat si pentru a ta. Sa vedem ce-o iesi.

 24. Mai 2, 2007 la 18:40
  link permanent

  Emmai bine de-atît nu puteai oricum

 25. Mai 2, 2007 la 21:01
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Cetăţene, tu cu mine, să-ţi fie pedeapsa maximă. =))

 26. Mai 2, 2007 la 23:29
  link permanent

  @Denisa

  măcar ai ţîţe mari?

 27. Mai 2, 2007 la 23:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ putem să ne concentrăm la să se despartă Dacian de aia, vă rog, mulţumesc…?

 28. Mai 3, 2007 la 00:25
  link permanent
  Dazent Mater zice ca:

  Netrebnic si ingrat mai esti!

  Decat sa agati ete prin oras, mai bine te-ai tine de cuvant si ai trimite premiul acela odata!

  Premiul binemeritat de dumneamea, care, la o luna jumate de la declarata premiere, in mod absolut rusinos si discreditant pentru guess who? inca nu a ajuns la destinatie. Din motiv ca nu a plecat de la sediul Jeg.

  Alo, Consiliu’, ar fi cazul sa punem de (cel putin) o suspendare.

 29. Mai 3, 2007 la 01:14
  link permanent
  Alta zice ca:

  “Tuturor care m-au votat si care nu-i cunosc si care ma citesc”?????????? Limba romana era asta? Sau varianta de jeg-ish?
  Oricum, prea te-ai laudat cu poza de la blogFest… pe filmuletz se vede muuuuullllt mai clar totul….

 30. Mai 3, 2007 la 01:17
  link permanent
  Alta zice ca:

  Detalii la http://www.andreicrivat.ro/ – filmuletul trei, intre minutele 2:10 si 2:50, mai ales intre 2:45 si 2:50.

  De aici inainte te rog sa scrii si cu greseli de ortografie, ca sa fie coerent cu modul in care a fost alcatuit discursul.

 31. Mai 3, 2007 la 07:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ mereu scriu “care” în loc de “pe care”. E bine cunoscut faptu’, degeaba-ncerci să-mi aduci prejudicii de imagine, eu când greşesc în scriu, o să greşesc şi în vorbit, este o consecvenţă sfântă, îi sare ţandăra lu’ Brăduţ Ulmanu tot la a doua vorbă. 😀

  A… şi “aflii”. Mereu. Indiferent de cum tre’. Iaca să linkuiesc şi eu precum am promis.

 32. Mai 3, 2007 la 08:20
  link permanent
  diana zice ca:

  Acuma trebe să-i trimit dulciurile promise lui Dacian în regim de urgenţă, că la cît îl amărăşti…

 33. Mai 3, 2007 la 08:21
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ce dulciuri tu, nemernică?! Mie!

 34. Mai 3, 2007 la 12:01
  link permanent

  NOUĂ

 35. Mai 3, 2007 la 13:59
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Organizare lamentabila care lasa de dorit,interes scazut din partea publicului si chiar a “fericitilor” castigatori,calitate indoielnica a inregistrarii si ineligibila.Locatie dubioasa,probabil un vagon de dormit.Si nu in ultimul rand prestatie scenica a prezentatorilor SUB ORICE CRITICA.

  Amatori,amatori,amatori!
  De 3 ori amatori.

  =)

  Reiterez ca sprijin referendumul!DA pentru libertatea fotografilor

 36. Mai 3, 2007 la 14:03
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Cetăţene, nu-s prea mari… Da’ oricum, glumeam, doară nu eşti bou să vrei să umbli cu o vacă. Sau… ! 😀

 37. Mai 3, 2007 la 14:24
  link permanent

  @Denisa

  ah, am gasit id-ul tau de YM si te-am adaugat în lista mea de victime. chiar eşti vacă daca nu mă accepti.

  cît despre ţîţe, mă interesa doar dacă nu-s PREA mari. iar dacă “nu-s prea mari” sper ca nici “prea mici” nu-s.

  pot sa fiu si bou pentru ţîţele unora

  P.S. mea, pentru ale tale in special

 38. Mai 3, 2007 la 15:31
  link permanent
  mea zice ca:

  NOOO!!!!! Ce te-a apucat????
  NU VREAU.
  Eu prefer barbatii (umanoizi, si umani, daca ma intelegi).

 39. Mai 3, 2007 la 15:48
  link permanent
  mea zice ca:

  Dar daca nu te poti abtine, bine, fii.
  Dar eu nu ma fac vaca pentru tine (bou). OK?

 40. Mai 3, 2007 la 16:27
  link permanent

  vezi, denisa? asa m-a fermecat pe mine mea şi continua sa o facă.

  mea, e straniu cum darius s-o indragostit de una care are nume de 3 litere (ca sa nu zic de 2 bani) imediat DUPA ce eu m-am îndragostit de tine, tot cu 3 litere?

  vezi? vezi?

 41. Mai 3, 2007 la 18:26
  link permanent
  mea zice ca:

  IHI !

 42. Mai 3, 2007 la 18:40
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Văd, văd.

 43. Mai 3, 2007 la 19:15
  link permanent
  9 zice ca:

  Ce zice?

 44. Mai 4, 2007 la 13:09
  link permanent
  sorel zice ca:

  Si sorel?
  Toata lumea intreaba de darius :((

 45. Mai 5, 2007 la 01:40
  link permanent
  Cristi Roman zice ca:

  Darius, să zici mă dacă mai vrei un comentariu, da? Nu te sfii!

 46. Mai 5, 2007 la 10:17
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu, e bine, dă la ceilalţi, la mine ai pus tura asta. Vezi cum îi cu traficu’. Uehehehe.

 47. Mai 5, 2007 la 11:17
  link permanent

  Culmea spamului: Sa faci comment spamming si sa iti scrii gresit adresa

 48. Mai 5, 2007 la 18:21
  link permanent
  Darius zice ca:

  Uehehehe. Cre’că voi să ficiuresc asta. Da’ mai ‘colea. 😀

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)