Darius Hero

Jegferendum

J
[Crivețeanu’ a reușit în final să dovedească Trilulilu și să pună pe dânsul cele 4 episoade ale decernării premiilor de la ClujBlogFest, iacă-le aici, în articolul dânsului, embeduite cu generozitate]

Stimați cetățeni ai Jegoniei,

Momentul adevărului a venit! În zile ce urmează, prin votare uninominală, secretă, anonimă și frauduloasă, în decursul acestui articol, vom stabili împreună dacă fratele meu, bun prieten de-al nostru, iubit fiu și promițător arhitect, Dacian, mai are dreptul să-și continue relația cu fătuca cu care este împreunat de mult prea multă vreme, dând peste cap orice socoteală și speranță de profit ce ne-o puneam într-ânsul. Nu lăsați pe cei pe care-i privește să decidă!

Eu apreciez fetele care fac bine înțeles faptul că ele sunt „pe piață”. Denotă responsabilitate. Deoarece, economic vorbind, „a fi pe piață” este strategia lor de-a impune condițiilor achiziționării de sine un anume efort financiar. Și astfel știu să le evit, pentru a nu cădea în capcana unui business neprofitabil.

Ce nu apreciez însă este faptul că spuma încă mai iese din tub, chiar și la câteva minute după ce m-am ras. Iar apa de la duș mirosea azi a pălincă.

Într-o altă ordine de idei, nelegată de frate-miu și viitoare lui fostă prietenă (n-aș vrea să vă influențez), da’ dacă tot suntem la subiectul fete (unele) – cât de proastă tre’ să fii (am vrut să zic „neinspirată”, da’ „proastă” se potrivește mai bine), să dai bip cuiva, când te sună înapoi să fie ocupat, să dai bip iar, să te sune din nou, să nu răspunzi, să trimiți mesaj că nu poți vorbi, să te sune mai încolo, să răspunzi și să zici că ești „o fată”? Vă zic eu, cam atâta:

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/Jeg/65fbbd6a40d295[/trilu-audio] [dacă nu mere, ‘cercați iaca acilea, audio, 400kb]

Mi s-a sugerat să aștept înainte, să n-o deversez acilea, ci să văz „dacă-i bună”. (Da, normal, Beldean mi-a sugerat, cine altu’?) Da’ cine poate să mai fie bună, în asemenea condiții?

Rog atât pe “Cristina, fata din Cluj”, cât și pe sursa ei, să iasă în acest momențel de pe Jeg.

Nu, n-am ajuns încă la treaba cu frate-miu. Vă anunț eu din timp. În schimb, ați remarcat că de câte ori apare o nouă revistă de liceu sau facultate, primele ediții-s în totalitate despre „FENOMENUL STREET ART” și „GENERAȚIA X-TREME!”, cu niște poze cu BMX-uri pe copertă și în general X-uri de orice tip, preferabil în nume?

***

Oarecum legat în totalitate de-un articol precedent – bucățica despre „Ce faci?”, în oala ciorbei de cele mai cretine întrebări pe care le poate pune cineva încât să excludă direct nevoia unui test de IQ, posibilitatea calculării sale devenind imposibilă pe motive de lipsă, intră următoarele:

 • “- Bei?” – când interogatul are un recipient în mână, conținând un lichid în orice formă de îmbuteliere
 • “- N-ai mai plecat?” – când persoana este la fața locului în momentul chestionării
 • “- Ești acasă?” – când persoana răspunde la un telefon fix
 • “- Alo, Cutare?” – când ați format numărul lui Cutare

Apropo de oligofrenii notorii, sub formă dialogală, tocmai am auzit la televizor, dintr-o reclamă:

 • – Iar mi-ai furat orbitul?
 • – De ce?
 • – Că râzi întruna.

Numai un copywriter consacrat a putut scoate asemenea gogomănie. Pentru că tre’ să ai foarte mult de lucru și, deci, să fii extenuat, în momentul în care scornești așa ceva.

***

Ni la prost, cum “nu dă el link”, văleu …

ProdanNuDaLink

***

Iar acum, tobe!

Am evitat cât a fost omenește posibil să vă relatez acest tragic subiect, dar situația devine dramatică: Dacian are o iubită deja de mai mult timp decât este în mod normal permis de către Consiliu. Ba mai mult, Dacian a avut nesimțirea sfidătoare ca în anul curent să aibă nu mai puțin de DOUĂ iubite. Mulțimea freamătă de nemulțumire.

Trebuie să aflați detaliul că, dacă fratele meu își găsește pă câte una, el devine inexistent pentru restul lumii. Nu mai este abordabil, atât online, cât și telefonic (telefon pe care uneori ȘI-L ÎNCHIDE), nu mai iese în oraș cu cine-l îndrăgește pe bună dreptate (nu toate proastele, iar mai apoi susține că „ba da, el o fost cu noi afară, nu ținem minte că atunci…?”). Nu mai dă pe acasă câteodată CU NOPȚILE, iar periuța îi dispare constant din baie (măcar de igienă mai ține cont).

Totuși, buruienile cresc în voie printre /-urile din grafica Jeg, de care se găsește direct răspunzător. Astfel, vom diseca aici problema iubitei lui Dacian. Am vrea să vă zicem cum o cheamă, dar într-o măsură nu știm, iar într-alta am decis (nu, nu singur) că nu și-a câștigat până acum decât cu foarte multă indulgență pronumele demonstrativ de depărtare „aia”.

Dar nu ne vom lăsa influențați, vom fi obiectivi, precum ne stă-n fire și vom face o listă pro/contra cu motivele pentru care Dacian mai poate să-și continue relația cu aia sau NU mai poate și-i este interzis, prin rezultatele unui referendum legitim și decisiv, chiar aici la noi, pe Jeg.

ProContraPro

Am trasat aceste aspecte generale, vedeți minorele avantaje ce-ar ieși din asta. Să votăm.

{democracy:11}

Dat fiind că mă știți om serios, cu principii și demnitate, trebuie de asemenea să vă fie aduse la cunoștință următoarele…

După ce mi-am aflat idealul emoțional (cam a patra-cincea oară pentru săptămâna în curs, da’ irelevant) într-una dintre personajele cetățenești ce m-au ajutat la filmările ad-hoc ale videoclipul imnului Jeg, am reușit să-l redescopăr (pe ideal, sub formă femelă) pentru a stabili împreună o colaborare sentimentală bine pusă la punct, benefică amândurora. Aflați că m-a asigurat în scris căci ne vom împreuna destinele, conform cerințelor mele, la care va adăuga și ea faptul că este de acord cu ele fără de crâcnire (da, Etă?), urmând doar să stabilim ultimele detalii.

Totuși, mi s-a sugerat de către formatori de opinie aflați în afara relației noastre viitoare (mele cu Eta) că este echilibrat să existe și în acest sens libertatea alegerii democratice de către voi, beneficiarii direcți ai acestui website contemporan de societate și ale tuturor trăirilor exprimate pe dânsul – de altfel, chiar trăite doar pentru deliciul și desfătarea dvs., boi și vace nerecunoscătoare. Astfel:

{democracy:12}

Rezultatele vor fi date când remarcăm faptul că ne convin.

Vă mulțumim pentru că folosiți activ acest drept de decizie și vă urăm sărbători fericite!

Consiliul

[deci, cum ziceam, filmele de la decernarea clujblogfestivă – acilea]

48 comentarii

 • Votai nu şi da. Mulţumim că ne dai dreptul de a alege!
  Şi nu ştiu cine-i Eta, dar bănui că e fătuca aia care stătea pe tine în pozele de la meiching of. Dacă te iubeşte, ţine bine de ea. Totuşi, gândeşte-te că DACĂ o să vă despărţiţi, o s-o vrea Cetăţeanul AntiTu. Şi nu ştiu cât îi de bine. 🙂

 • Îmi place modul tău liberal al alegerilor, este izbitor de asemănător cu cel din politică.
  Cât despre Eta, sigur nu e organizaţia separatistă din Spania şi urmează să planuiască un atac asupra Jegoniei? mare atenţie, iubirea poate avea urmari grave.

 • Nu, toanto, căci era aia ce APARE-n videoclip, am zis că-i personaj cetăţenesc, recte a doua cu bentiţă, cum scria-n peliculă, care nu eşti atentă, nevolnică!

  (şi votezi nu cum s-a dictat)

  Şi nu suntem împreună, doar solicit eu, pe bună dreptate. Deci de despărţit e clar că nu ne vom, în nici una dintre circumstanţe.

 • Nu pot să nu remarc faptul că un număr de cinci persoane n-au mai votat pro-mine, pesemne tot acele cinci care-au votat pro-aia-cu-Daci. Aşa deci, bun! Aflu io!

 • Mi-a trimis mesaj, după ce n-a răspuns la telefon (că-mi dăduse bip, desigur, bolunda), că nu poate răspunde la telefon şi să sun.

  Iniţial am crezut că e un fost contact din vechiul telefon, da’ nu mi-este în agendă şi am apăsat butoanele greşit.

  Da’ dacă am văzut mesaju’, scris ca de-o… fată de genul (mai primisem o abordare similară-n trecut, mă mânca-n palmă să am una “magnetică”), am intuit că poate ieşi ceva din convorbire. Şi ajunsesem acasă şi-am înregistrat.

  Am mesajele-n telefon. Pentru solicitări private. 😀

  Apropo, update: mi-a dat bip mai târziu. Ahahahah.

  Iar acuma, noaptea, am primit un telefon de pe “Private Number”, că iniţialele erau cu număru’, direct. Am răspuns cu întârziere, că mă burzuluisem să înregistrez. A zis “Bună, Darius…”, apoi a închis spărietă.

 • Prorocesc ca Eta sa accepte cererea si sa o faci preuteasa peste JEG.Cat despre DG e drept activitatea lui fotografica lasa de dorit si de la poza cu semicursiera n-am mai intalnit arta care sa ma intarate deloc.Deci “adio” pentru “aia” si bine ai venit pentru “Eta”

 • @Denisa – “Totuşi, gândeşte-te că DACĂ o să vă despărţiţi, o s-o vrea Cetăţeanul AntiTu”

  nope. nu-mi place bentiţa. puteti sa va despartiti de pe-acum

 • N-am zic că vreau, am exprimat constatativ că n-ai pus, spre deosebire de ălealate bloguri unde contribui cu linku’, pardon opinii… 😀

 • Apropo, am aflat “pe surse” că nevolnica de maicu-mea a votat – CE?! – pro relaţia lu’ Moafle. Trădareee!

 • …IULIA…tradatoareo…te-ai si laudat ca m-am exprimat pentru un interimat…

 • Propun motiunea de cenzura Anti-“Moafle”

  HG 119/2007
  Suspendarea din functie a numitului ‘Moafle” care e clar ca se afla in imposibilitatea a-si exercita functiile cognitive din cauza excesului de “factori” feminini din preajma-i.Propun asadar mazilirea si inlocuirea imediata cu fratele lui mai mic si mai imbunatatit care e clar ca poate face fata mai bine acestor stimului limitrofi dovada fiind concubinajul cu o oarecare “Eta”.Referendumul fiind deja organizat totul e decis asadar cer punerea in functiune a executarii silite si alungarea fetei respective din viata scumpului si nefericitului nostru fotograf…

  PS. Mai am 1 ora pana plec si mi-e taaaaaaare foame….

 • Care adică, bă, o “oarecare” Eta? Eventual oarecare “Cristina din Cluj”, mă, jită, că Eta este pe piedestal, netrebnice! Pleacă-te smerit!

  Voi mânca dublu la următoare întrevedere…

 • Stai ca din categoria intrebarilor care te califica pentru statut de persoana cu nevoi speciale mai sunt si celebrele “te-ai tuns?” (care atunci cand da gres, demonstreaza ca esti un cretin notoriu) si mai ales sadica “dormi?”, de obicei repetata si insotita de zgaltairi pana cand efectul dorit este atins (care efect de obicei consta in a-i aduce EI un pahar cu apa din bucatarie, a o inveli, a o tine in brate, a nu mai sforai, si orice ii mai trece EI in cap atunci cand nu face ceea ce ar trebui, si anume sa doarma)

 • @darius, mirmen, dumnezeu
  femeile nu ar trebui sa aiba drept de vot

  @Moafle
  Daciane, cere-o de nevasta p-aia

  @Dacian
  Ia-ţi inima în dinţi, cuţitu-n teacă
  Ştiu ca doare, o sa treacă

  Mergi la ea în mare grabă
  N-aştepta – sîngele se-cheagă

  Cînd ajungi oferă-i inima cu drag
  Un pic de dragoste cu cheag

  Iar dupa sexul bine meritat
  Să-i spui ca vrei sa fii al ei bărbat

  Noaptea tîrziu s-o tai în bucăţele
  Să faci o inimă din ele

  Ş-atunci cînd iesi din casa-i nu uita
  Să iei ulei si pita de la ea

  Cînd dormi să o visezi mereu
  Aia, inima din visul tău

 • eu votez ca tu sa fii cu cristina-“aia” si dacian cu eta-margareta

 • Netrebnic si ingrat mai esti!

  Decat sa agati ete prin oras, mai bine te-ai tine de cuvant si ai trimite premiul acela odata!

  Premiul binemeritat de dumneamea, care, la o luna jumate de la declarata premiere, in mod absolut rusinos si discreditant pentru guess who? inca nu a ajuns la destinatie. Din motiv ca nu a plecat de la sediul Jeg.

  Alo, Consiliu’, ar fi cazul sa punem de (cel putin) o suspendare.

 • “Tuturor care m-au votat si care nu-i cunosc si care ma citesc”?????????? Limba romana era asta? Sau varianta de jeg-ish?
  Oricum, prea te-ai laudat cu poza de la blogFest… pe filmuletz se vede muuuuullllt mai clar totul….

 • Detalii la http://www.andreicrivat.ro/ – filmuletul trei, intre minutele 2:10 si 2:50, mai ales intre 2:45 si 2:50.

  De aici inainte te rog sa scrii si cu greseli de ortografie, ca sa fie coerent cu modul in care a fost alcatuit discursul.

 • Da’ mereu scriu “care” în loc de “pe care”. E bine cunoscut faptu’, degeaba-ncerci să-mi aduci prejudicii de imagine, eu când greşesc în scriu, o să greşesc şi în vorbit, este o consecvenţă sfântă, îi sare ţandăra lu’ Brăduţ Ulmanu tot la a doua vorbă. 😀

  A… şi “aflii”. Mereu. Indiferent de cum tre’. Iaca să linkuiesc şi eu precum am promis.

 • Acuma trebe să-i trimit dulciurile promise lui Dacian în regim de urgenţă, că la cît îl amărăşti…

 • Organizare lamentabila care lasa de dorit,interes scazut din partea publicului si chiar a “fericitilor” castigatori,calitate indoielnica a inregistrarii si ineligibila.Locatie dubioasa,probabil un vagon de dormit.Si nu in ultimul rand prestatie scenica a prezentatorilor SUB ORICE CRITICA.

  Amatori,amatori,amatori!
  De 3 ori amatori.

  =)

  Reiterez ca sprijin referendumul!DA pentru libertatea fotografilor

 • Cetăţene, nu-s prea mari… Da’ oricum, glumeam, doară nu eşti bou să vrei să umbli cu o vacă. Sau… ! 😀

 • @Denisa

  ah, am gasit id-ul tau de YM si te-am adaugat în lista mea de victime. chiar eşti vacă daca nu mă accepti.

  cît despre ţîţe, mă interesa doar dacă nu-s PREA mari. iar dacă “nu-s prea mari” sper ca nici “prea mici” nu-s.

  pot sa fiu si bou pentru ţîţele unora

  P.S. mea, pentru ale tale in special

 • NOOO!!!!! Ce te-a apucat????
  NU VREAU.
  Eu prefer barbatii (umanoizi, si umani, daca ma intelegi).

 • Dar daca nu te poti abtine, bine, fii.
  Dar eu nu ma fac vaca pentru tine (bou). OK?

 • vezi, denisa? asa m-a fermecat pe mine mea şi continua sa o facă.

  mea, e straniu cum darius s-o indragostit de una care are nume de 3 litere (ca sa nu zic de 2 bani) imediat DUPA ce eu m-am îndragostit de tine, tot cu 3 litere?

  vezi? vezi?

 • Nu, e bine, dă la ceilalţi, la mine ai pus tura asta. Vezi cum îi cu traficu’. Uehehehe.

Sociale