Prietenă-mea scrie cu Comic Sans

sari la comentarii

Vă las un rând liber, să vă adunaţi…

Acuma, nu neapărat legat de asta, detest cu ambiţie copiii cu vârstele cuprinse între 3 şi 10 ani. Adică cei începând de când sunt capabili să vorbească fluent, dar continuă să fie la limita alienării mintale şi până fix înaintea vârstei în care deja aproape că ai voie să-i baţi, inventând vreun pretext rezonabil.

Îmi repugnă la nivel gastric oricare dintre ei, fată, băiat, frumoşi, urâţi, cuminţi, răsfăţaţi, toţi, toţi vreau să aibă câte o copilărie nefericită.

Odată am văzut în Zalău o fată dându-se cu bicicleta cu roţile ei ajutătoare pentru că era cretină, în jurul parcului de marmură din centru, unde se duc de obicei cei trişti care au făcut greşeală să se înmulţească şi mimează împlinirea, regretându-şi alegerile şi când dădea o tură prin latura îndepărtată faţă de unde-i erau părinţii, a futut o trântă de balegă ce îi şi s-a rostogolit spectaculos într-atât de prelung, încât a-nceput să plângă când încă nu se oprise. A crescut inima-n mie de bucurie, însă căcatul cu perje, realizând că e prea departe, s-a oprit din smiorcăieli cu promptitudinea unui robinet bine strâns şi s-a ridicat miraculos, a venit pedalând grijulie până mai aproape ŞI S-A TRÂNTIT INTENŢIONAT ÎN FAŢA PUBLICULUI, tânguindu-se cu jale. Am văzut întâmplarea asta cu ochii, lighioana nu ştia că o urmăresc. Vă avertizez că aşa îs până la ultimul, mânaţi de perfidie nediluată!

Altcândva, stăteam pe balcon şi din piaţa de peste drum a ieşit un băieţel zornăind din soneria a ceea ce era evident o nouă bicicletă, cu un tată venind din urmă pas alergător, uşurat de ceea ce într-o vreme erau banii de Jäger. Bestia făcut maxim 20-30 de metri de la poartă, pe trotuar, când râsul ingenuu i s-a transformat în trântit bicicleta de caldarâm şi chirăind “nu mai vreau să mă dau”. Cu o smerenie de fiinţă sfărmată, părintele a încercat să îngăimăne o argumentaţie raţională, bazată pe recent consumata achiziţie şi în urma insistenţelor de nerefuzat, retezată după primele silabe de o hăuleală drăcească care a făcut jucăria să leviteze până în braţele obosite ale omului, mărşăluind teleportat la trei paşi în faţa copilului, care-l supraveghea satisfăcut.

Totuşi, cu siguranţă patronul acestei comunităţi este răhăţelul uman din persoana vărului Păstăii, pe nume Vlad. Am aşteptat cu răbdare câţiva ani până să scriu despre el, sperând că o să apuce cu întârziere să înveţe să citească şi să poată conştientiza şi să-şi asume răul nefiltrat pe care îl reprezintă.

Vlăduţ – ridicolă diminutivizarea unui cataclism – aglutinează dulciuri (fiindcă sunt toate ale sale) şi excretă ură masivă, în lingouri. Majoritatea – ce? – relaţiei mele cu Păstaie s-a consumat dădăcindu-l pe el, atenţi la orice nevoie, să nu se dezmembreze, de tont ce era.

Pasiunea lui timpurie şi altfel singura pricepere care mai aducea a fiinţă bipedă era să recunoască pe stradă mărcile de maşini, îndeletnicire pe care o practica cu precizie, având în vedere că ta’-su transporta buşituri de pă Germanie şi era necesar ca mezinul să-şi dezvolte abilităţi specilizate-ntr-acest sens. Printre alte preocupări care îl înveseleau se numără să sară cu copitele pe ghiozdanul cu laptopul meu în interior, dacă Păstaie mă pupa fără să se uite la el sau să-l ţină de mână, că se considera că nu ne concentrăm exclusiv asupra lui, care ocupă funcţia de ombilic a tot ceea ce înseamnă existenţa umană, să zbiere ca un descreierat că nu au început desenele lui preferate, din care oricum nu pricepea o iotă şi pe care ni le povestea aşa cum i se amestecaseră în bibilica lui strâmtă, adică fără noimă şi, fireşte, să se beşească. Încontinuu. Vorbind, mâncând, dormind.

Doar un moment de neatenţie a avut Vlăduţ de la părinţi, când s-a născut sora lui mai mică. Moment de neatenţie bine investit de bestie, când a şi-ncercat să o omoare p-aia mică. Tocmai din cauză că nu era băgat în seamă pentru prima dată-n viaţa lui şi mintea nu i-a putut procesa această informaţie, oricum descurcându-se cu dificultate şi cu inputuri mai puţin complexe.

***

Poftiţi un filmuleţ pe care l-am făurit cu participarea unei domnişorici agreabile, pentru precinii de la Becherovka România. Va rula pă la Peninsula | Felsziget 2011.

***

Da’ apropo de tratat cu oameni cu mintea între 3 şi 10 ani, luaţi de priviţi mai jos discuţie cu Cicel, care deduc că încearcă să  fie promoter de evenimente când o să fie mare, fiindcă nu conteneşte să mă spameze ori de câte ori prinde ocazia. Desigur, discuţa ajunge inevitabil la cum “lasă că ne-ntâlnim noi pă stradă”, din acelaşi aluat ca şi, dacă-i mai ţineţi minte, ăialalţi cu “te prind eu”, Robert Cristian Mureşan Lupaş şi Andrei Gubaş. Eu zic că se pot deja organiza într-o poteră, care să cutreiere birturile în căutarea mea.

Mereu distractiv…

Vă invit să-l căutaţi, să vă convingeţi că-ntr-adevăr îi de speriat. Dar fără împrietenit, că pă loc s-a şi sfârşit bucuria.


57 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 18, 2011 la 18:43
  link permanent
  F zice ca:

  deci, vii odat’?

 2. August 18, 2011 la 18:50
  link permanent
  dan grasu zice ca:

  ce-ai ma cu omu’? face si el un ban cinstit. ai vazut ditai limba are? al dracu monstru :) ))

 3. August 18, 2011 la 19:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Curândel, curândel…

  Mie pentru gingii mi-e mai teamă, să nu fie infectate, că ştii cum îmi fac eu griji.

 4. August 19, 2011 la 09:25
  link permanent
  ottffssee zice ca:

  deci stai puţin.
  deci monstrul nu poate fi mezin dacă are o soră mai mică, pe care pe bună dreptate se pare c-a dorit s-o şi omoare.
  deci să mai stăm, să mai cugetăm.
  în plus sînt foarte nemulţumit şi deranjat la stomac de lipsa greşelilor ortografice în text.
  atîta bucurie mai aveam şi eu, la vîrsta mea.

 5. August 19, 2011 la 09:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  În acel moment al povestirii, era mezin încă, referindu-mă la el ca atare.

  Ulterior a intervenit surora şi i-a stricat planurile.

 6. August 19, 2011 la 11:02
  link permanent

  Lupaş ai, Gubaş este, Dubaş ce-ar mai lipsi

 7. August 19, 2011 la 12:23
  link permanent
  Cosmin zice ca:

  Ciciolina a avut o copilarie nefericita.

 8. August 19, 2011 la 12:31
  link permanent
  Matei Tudor zice ca:

  A observat cineva că în fereastra de mesaje instante există două bare de derulare?

 9. August 19, 2011 la 12:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  BRAVO, MATEI! Un mic easter-egg pentru dvs. Cine-i atent, câştigă, văăăzi? Whoaaa, double-scrollbar all the way!

 10. August 19, 2011 la 13:44
  link permanent
  a lu sideratu zice ca:

  auzi, da’ numele asta de Cici Vomir o fi pe bune? adica totusi cat de tare sa te urasti sa doresti sa ti se adresese acest nume?
  eu stiu ca s-a demonstrat ca paralele se intalnesc la un moment dat, dar poate nu vrei sa astepti acel moment. mai pe scurt…vorbiti limbi diferite, ma indoiesc ca veti ajunge la o decenta intelegere.

  deci arde-i una si racoreste-te

 11. August 19, 2011 la 13:45
  link permanent
  a lu sideratu zice ca:

  sa inteleg ca in ziua in care prietena dumneavoastra va ramane grea veti purta doliu? :-D

 12. August 19, 2011 la 13:48
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Alo, aici e jegu` ???

 13. August 19, 2011 la 14:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  siderica, usurel si ia seama la vorba, ca bambinele lu’ asta micu e fo show, nu ca sa le lase groase. cand o avea nevoie de plod ii trimite carcea cu rata de zalau unu deja facut.
  ba, da’ care prietena? aia moldoveanca? aia pe care o folosesti ca sa-ti fie cat mai greu sa nu faci sex in continuare?

 14. August 19, 2011 la 15:09
  link permanent
  Dragoş zice ca:

  Uhm, nu-mi vine să cred că lumea mai scrie cu comic sans.

 15. August 19, 2011 la 17:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Băăă, tocmai ce m-am întâlnit cu Gubaş la ocazie, s-a plasat foarte hiphopăreşte-n faţa mea şi mi-a declarat fatalist: “Data viitoare-ţi sparg faţa!” După care a degajat, făcând autostopul mai departe. Am fost nedumerit şi am întrebat de ce nu mi-o sparge acum, pe loc, considerând că este data viitoare faţă de data trecutâ când m-a ameninţat. N-a îngăimănat nici un răspuns concludent, până eu am prins maşină, iar el a rămas cu altă buză decât vroia umflată.

 16. August 20, 2011 la 12:38
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Banc cu ardeleni.
  Doi clujeni intr-o masina, pe la Cluuuuj, urcau spre nord:
  - Mai, ai vazut?
  Dupa vreo cinci minute:
  - Nu, ma, ce sa vad?
  - Pe ala cu foaia in mana de pe marginea drumului.
  Mai trec cinci minute:
  - Nu, ma, nu l-am vazut. Cine era?
  - Ma, cred ca era copchilu` ala zgubilitic, Darius, de scrie la gazeta aia de pe monitor, cica blog ii zice.
  Mai trec cinci minute:
  - Nu ma, nu il stiu. Da` ce scria pe foaia aia din mana lui?
  - Zalau.
  Dupa inca vreo zece minute:
  - Bai, pai nu ziceai ca il cheama Darius? Acum il cheama Zalau?
  - Nu ma, esti prost ca noaptea, omul facea autostopul si voia la Zalau.
  Inca zece minute:
  - Pai bine ma, acu` imi spui? Au desfiintat astia Zalaul, e clar, ca doar pe indicatorul ala din dreapta scrie “Zalau“ si e taiat cu o dunga rosie.

 17. August 20, 2011 la 19:26
  link permanent

  Darius, ai scăpat ocazia să te declari iubitor de copii. :lol: Cică poliţia e în căutare de iubitori de copii pe internet… Deveneai vedetă incontestabilă. :D

  Relativ la domnul Cici… Uite aşa a sfârşit şi DJ-ul ăla cu creierii pe caldarâm, din ceva cocoşeală de club.

 18. August 20, 2011 la 23:52
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Hai, lasati prostiile si dati o fuga in miticie:

  https://[da, deci fără reclame, bun?]

 19. August 21, 2011 la 12:55
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Daca zici tu ca fara reclame, asa sa fie, fara reclame.
  Dar nu prea inteleg unde ai vazut tu reclama.
  Am propus un eveniment cultural, atita tot.
  Iar daca e vorba ca era un articol de pe blogul meu… pai scoate si facilitatea asta, zic (asta cu link-ul la blog). Macar sa stim o treaba.

 20. August 22, 2011 la 09:46
  link permanent
  babuinu' zice ca:

  da’ cu baiatul asta,Marean, nu vrea sa vorbeasca nima ?! ca tare singur pare …

 21. August 22, 2011 la 11:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hăhăăăhăhăhăhăhă. Hă.

 22. August 22, 2011 la 22:08
  link permanent
  Bibi zice ca:

  Ai dreptate cu-astia micii, zace-n ei o viclenie draceasca. Am vazut si io.
  In parc, o bunica-si dusese nepoata la pascut. Dihania mica tot incerca sa-si gudure picioarele pe langa baltoaca unui fost pui de lac, iar buna-sa n-o lasa. Intr-un puseu de perfidie, dracoaica si-a aruncat bratara chiar langa baltoaca.
  -Mi-a cazut bratara, mi-a cazut brataaraaa! Ma duc s-o iau!
  Maica-mea, scapata cand era mica taman in cazanul cu dreptate, a avut mancarimi sunb limbi:
  -De ce minti? Tu i-ai dat drumul!
  Bunica ghiavolitei marise ochii si-i plimba cand la facatura, cand la maica-mea. Am simtit-o pe mama ca nu s-a scarpinat destul sub limba si-am smucit-o de mana intr-alta directie. Deh! Parca nu stia biata femeie ce demon are in grija, fiecare sa-si poarte crucea lui!

 23. August 23, 2011 la 12:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bibea rulă.

 24. August 23, 2011 la 19:37
  link permanent

  @ Bibi

  Stimată domniţă,
  Aţi căzut într-o capcană. Aţi atacat copilul-nepoată din perspectiva unui copil-fiică.

  Problema este că acea “dihanie mică” va face la un moment dat 19-20 de ani şi va face valuri de victime hormonale timp de 20 de ani… după care se va smochini uşor cu mângâierea că “face bani”, are o maşină mai străină şi o casă mai coafată cu gresie şi faianţă şi va trece în postura bunicii.

  Astfel de oameni sunt la tot pasul, pentru că ambiţia şi succesul sunt boli ale societăţii. Plata pentru judecarea oamenilor este să te judeci chiar pe tine prin ei. De aceea ideea de bază a creştinismului este ”Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”.

 25. August 24, 2011 la 00:41
  link permanent
  toader zice ca:

  deci ai tai nu te mai iubesc incepand de cand aveai tu o etate de 3 ani zici dumitale. nu-i adevarat. de la 3 ani ai inceput tu sa tii minte. de fapt ei nu te-au iubit niciodata.

 26. August 25, 2011 la 18:15
  link permanent
  au leu zice ca:

  Comic sans? Adica cum? http://2.bp.blogspot.com/_YY9vgxw_F0o/TLhqfN7r5xI/AAAAAAAAADk/J2qsKcaOkxo/s1600/comic-sans.jpg

 27. August 30, 2011 la 14:23
  link permanent
  Andi Popescu zice ca:

  Amenintator acest personaj.
  Ba chiar sinistru de periculos.
  Sau era periculos de sinistru?

 28. August 30, 2011 la 21:57
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Definiţia rutinei şi a plictiselii:
  Open new tab – veveve jeg ro – prietena mea scrie cu comic sans (eu nu prea mai scriu) – 26 comentarii – fuck! – close tab.

 29. August 31, 2011 la 09:34
  link permanent
  raema zice ca:

  pentru prietena ta exista o solutie : http://comicsanscriminal.com/

 30. August 31, 2011 la 12:20
  link permanent

  Eheheeee, 29 de comentarii… “fuck! – close tab” :)

 31. Septembrie 1, 2011 la 12:32
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  clona, dacă-n loc de 2 punem 6 se face 69. e şi marean fericit, nu se mai rutineşte şi plictiseşte, toată lumea fericită!
  plus că poate-şi ia seama xerxes şi mai bagă ceva nou.
  hai, fă ceva. că dacă nu ne-ajutăm singuri alţii sigur n-o s-o facă, că nu-s proşti.

 32. Septembrie 2, 2011 la 21:21
  link permanent

  Nu mai am putere de nimic… Nici măcar un film cu Miha nu m-ar scoate din inerţia neputinţei.

 33. Septembrie 3, 2011 la 16:35
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Nu vă supăraţi, s-a închis? Aici e cumva arhiva?

 34. Septembrie 4, 2011 la 01:42
  link permanent
  Jentutza zice ca:

  frumos…da’ asta nu ma face sa rad atat de tare, incat sa-mi treaca buba din picior

 35. Septembrie 4, 2011 la 13:56
  link permanent
  lupes mara zice ca:

  Da … din curiozitate l-am cautata pe domnul Cici vomir si din pacate l-am gasit . DA… VA LAS SA VA RADETI : http://www.facebook.com/cici.vomir?ref=nf_fr :)

 36. Septembrie 4, 2011 la 15:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu vi-i ruşine, scârbilor? [nu ştiu despre ce vorbiţi]

  (ăştia de mai sus, nu voi, ăştia noi, voi sunteţi cuminţi)

 37. Septembrie 4, 2011 la 21:07
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Salutari comentatorilor si gazdei! :) )Da cine-i Cici, pan la urma? :) )

 38. Septembrie 4, 2011 la 23:53
  link permanent

  :)
  Ne este ruşine, dar ce să facem… ne-am obişnuit pe aici.
  :D
  :computer:

 39. Septembrie 4, 2011 la 23:54
  link permanent

  :computer: de ce nu merge ca emoticon?

 40. Septembrie 5, 2011 la 04:26
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Vii ruşine, domnu` copywriter de la agenţia de publicitate? Da` ţie nu ţi-e ruşine? Sau nu-ţi este ruşine? Sau Nuţi este o ruşine?

  (Nu corecta pe şest, am print screen, îl pun pe youtube, pe facebook, pe twitter, la unesco, icr, onu, cotroceni, drepturile omului, stângurile omului, etc.)

 41. Septembrie 5, 2011 la 10:21
  link permanent

  @ Marian S
  Nu mai este el copywriter de la agenţia de publicitate, e ditamai directoru’ de ajutori de băgători de seama. Că la slujbă mai face filmuleţe, dar nu le dă şi aici. De ce? Pentru că vrea trafic pe acolo ca să ia purcoaie de bani. :D

 42. Septembrie 5, 2011 la 11:01
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  dar ce, e corect. omul (mă rog…) vorbea cu ruşinea, probabil a lui: nu vii, ruşine scârbilor? (deci are el nişte ruşini mai speciale, cum ar fi ruşinea scârbilor. mai bine-aşa decît fără de ruşine, părerea mea).

  iar despre Nuţi eu cred că dînsa nu e o ruşine decît în tragica situaţie în care
  Nuţi s-a sculat. puteai să-i spui şi tu aşa!

  (bă, da’ mai e mult pîn-la 69? că eu m-am plicti)

 43. Septembrie 5, 2011 la 12:58
  link permanent

  @ ottffsse

  Păi nu este “vi” (adică un fel de dativ de “vouă” cu “valoare” posesivă), ci “vii”, adică “animate”, pline de viaţă, dinamice.

 44. Septembrie 5, 2011 la 15:29
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  dar clona, dar vai, dar m-ai neînţeles greşit!
  eu ziceam de verbul ‘a veni’. adicăcum ar veni, gen, autorul îşi chestiona ruşinea despre dacă vine dracului odată! că el nu mai poate fără ruşinea lui, intim poreclită ‘ruşinea scârbilor’. (nu comentăm aici ce-i aia, dar să-i vină odată că nu mai poate să se ţină, se scapă dracului pe el… nu te joci cu incontinenţa asta, e pericol de inundaţie)
  auzi, pe tine te plăteşte darius să scrii aici? că pe mine nu, cărpănos nenorocit de cluj ce se află! scoate bă banu’, că eşti ditamai şefu’ pă net! huo!

 45. Septembrie 5, 2011 la 16:36
  link permanent
  virusverbalis zice ca:

  Subiecte BAC //Toamna 2011// Subiectul I (Limba Engleza) 1. Plecand de la cantecul lui Puya “American Dream”, sa se traduca expresia “Die my mother if I lie you”. Subiectul II (Limba si Literatura Romana) 1. Cati iezi avea capra cu trei iezi? 2. Alcatuiti o compunere de maxim 10 cuvinte in care sa povestiti cu lux de amanunte firul epic al romanului Morometii insistand pe scena taierii salcamului. 3. Pornind de la “Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”, scrieti pe foaie cand ati facut ultima data dragoste si dedesubt scrieti cand credeti dumneavostra ca va fi urmatorul razboi. Subiectul III (Matematica) 1. Asezati in ordine crescatoare numerele: 1, 2, 3, 4 si 5. 2. Desenati o multime vida. 3. Suma a doua numere este 4. Numerele sunt egale. Incercati sa aflati macar unul dintre ele. 4. Folosind moneda de 50 de bani gasita pe banca, incercati sa desenati un cerc. 5. Se da ecuatia x este egal cu radical din 9. Daca ati afla valoarea lui x, sunteti rugati sa o aratati catre camerele de supraveghere din sala, folosind degetele de la mana. Aveti mare grija la colegi, sa nu copieze dupa dumneavoastra. Su biectul IV (Istorie) 1. Intre ce ani a domnit Viorel Lis? 2. In anul 64, Nero a dat foc Romei. Desenati cat mai frumos o masina de pompieri. 3. In anul 1789 a avut loc Caderea Bastiliei. Precizati cum a cazut Bastilia: a. i-a pus cineva piedica; b. a fost impinsa pe scari; c. a fost cucerita de revolutionari. 4. Cine a fost Decebal? a. un conducator al dacilor; b. un bulevard cu cafenele in Bucuresti; c. nu stiu, ca nu suntem prieteni pe Facebook. 5. Ce mare conducator rus a murit la nastere? Subiectu l V (Geografie) 1. Ordonati in functie de altitudine urmatoarele masive: Himalaya, Dealul Feleacului si un musuroi de cartite. 2. Desenati necenzurat Pestera Muierii. 3. In cazul in care ati raspuns la intrebari astfel incat sunteti la limita intre a promova sau a pica examenul de bacalaureat, aveti o intrebare de baraj: Cat de inalt este barajul Bicaz?

  Bacalaureatul fotbalului românesc !// Subiectul I (Limba şi Literatura Română) Se dă textul: “Vorskla Poltava elimină pe Dinamo”. Pe foaia de examen sau pe o altă hârtie pe care o aveţi la îndemână, şerveţel, ambalaj de ciocolată, etc. scrieţi răspunsul la următoarele întrebări: 1. Cine elimină pe Dinamo? 2. De unde vine Vorskla? 3. Extrageţi echipa eliminată din text. 4. Desenaţi stema lui Dinamo fără câini şi extrageţi metafora 5. Scrieţi un alt nume de echipă de 2 lei în afară de Vorskla care a eliminat-o pe Dinamo. Dacă nu vă amintiţi e bun şi un nume de ruşine internă, gen Foresta. 6. Alcătuiţi o scurtă compunere în care să vă imaginaţi o calificare a lui Dinamo în grupele Uefa Champions League. 7. Analizaţi textul în 3-4 pagini, sau la alegere scrieţi un banc caracteristic loserilor din Ştefan cel Mare. Subiectul II (Matematică) 1. Aflaţi înălţimea jucătorului Elton din ecuaţia: eltonX = 360cm (x=?) 2. Suma a două supendări este 6 etape. Suspendările sunt egale. Aflaţi măcar una dintre cele două echipe suspendate, dat fiind faptul că acestea vin sunt din Bucureşti 3. Borcea avea 3 copii din prima căsnicie. Vine Mitică şi zice că Borcea mai are unul din flori. Între timp, noua soţie naşte gemeni. Câţi copii va avea Borcea în anul 2016, dacă în 2013 următoarea soţie va naşte tripleţi ? 4. Desenaţi un câine cu coada între picioare. 5. Imaginaţi-vă o ceafă de porc triunghiulară regulată de la Casa Fotbalului. 6. Puneţi în ordine crescătoare următoarele retrageri de la echipa naţională: Rădoi, Hagi, Chivu, Mutu, Luţu, Vasile Jercălău. 7. Gândiţi-vă la două escapade ale lui Mutu la alegere şi scrieţi-o pe cea în care a băut cel mai mult. Subiectul III (Istorie) 1. Asociaţi următoarele echipe din Liga 1 cu anii în care s-au desfiinţat: Unirea Urziceni, Rocar Bucureşti, Fulgerul Bragadirul, Transpiraţia Tuşnad şi Universitatea Craiova. 2. Scrieţi un scurt text istorico-fotbalistic folosind următoarele cuvinte: blat, Giani Kiriţă, Ştefan cel Mare, Pinati, lovitură liberă indirectă, folcloriste, Piţurcă. 3. Faceţi un portret al lui Jean Pădureanu aşa cum vi-l imaginaţi. 4. Ordonaţi cronologic următoarele blaturi: U Craiova – CFR Cluj 2-3, FC Vaslui – Steaua 0-4, Ceahlaul PN – Dinam0 1-2 şi CFR Cluj – Oţelul 0-1. 5. Ce echipă s-a format în urma Marii Uniri de la 2009 dintre Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Lignitul Târgu Jiu? 6. Deduceţi o calitate a conducătorului George Becali plecând de la cuvântul brânză. 7. Analizaţi comparativ în 2-3, maxim 4 cuvinte funcţia de manager de 2 zile a lui Mihai Stoica la FC Vaslui şi cea de 47 de ani a lui Gheorghe Ştefan la Ceahlăul. Încercaţi să analizaţi din cel puţin 3 perspective (rezultate, blaturi, pumni în gură) şi să construiţi un text care să respecte rigorile unei scrieri microbistice cu caracter academic. Depăşirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din examen!
  8. Alcătuiţi un scurt text istoric despre căderea Regimului Mititelian de la Craiova, plecând de la următoarea afirmaţie ”Bă, mânca-v-aş…” Subiectul IV (Geografie) 1. Comparaţi din punct de vedere al limbajului injurios următorii conducătorii: Marian Iancu şi Giovanni Becali, specificând gloata geografică din care provin. 2. Enumeraţi două blaturi făcute de Gloria Bistriţa. Dacă nu vă amintiţi, enumeraţi doi vecini ai acestei echipe care au recurs la blaturi. 3. În 7-8 pagini, analizaţi fauna, flora şi relieful complex al palatului lui Gigi Becali. 4. În ce punct cardinal al României este situată Concordia Chiajna? 5. Pasuri şi trecători: Cine a spus “Ar fi un pas uriaş pentru echipa noastră să trecem de Sparta Praga”? 6. Alegeţi variant corectă: Nunta lui Cristi Borcea a strâns: a) 2 milioane de dolari, b) 1 milion + un Bentley second-hand c) 100 de mii + 25% din Roşia Montană 7. Conform unor măsurători, Gloria Bistriţa ar avea la activ 1789 de blaturi cu echipe din sud-vest, conform altor măsurători ar avea 1456 cu echipe din nord-est. Care credeţi că este varianta corectă. Argumentaţi.

 46. Septembrie 5, 2011 la 19:10
  link permanent

  @ ottffsse

  Da, mă plăteşte nu la cuvânt, nu la literă, ci la pixel… De aceea pixelez de nu se vede (se pun şi pixelii alb pe alb, care nu se văd)

 47. Septembrie 9, 2011 la 11:21
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  bă, sînt indignat într-un hal vecin cu nebunia deja. aşa ceva nu se poate.
  (găzdoiule, vezi că ăsta e următorul tău subiect)
  cunoaşteţi ’somewhere over the rainbow’, că doar nu sînteţi cretini la cap şi
  aţi văzut ‘wizzard of oz’. ce bine, ce frumos, ce înălţător.
  dar ce s-a gîndit cineva? ia să se-apuce el să porcească ce e bine, frumos şi înălţător.
  zis şi făcut: http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I&feature=related
  nu ştiu, eu cred că nu există dumnezeu sau că e beat mangă tot timpul.
  cum să laşi un porc umflat cu pompa, un distrugător de cîntare (dar ce zic eu de cîntare, de macarale de-alea mari!), un n-am cuvinte, mă sufoc de indignare să-şi bată joc, să masacreze o melodie clasică şi chiar frumoasă, chiar dacă e creaţie americană.
  eu îl trăzno-fulgeram în secunda 2, chit c-ar fi trebuit să fac mare consum de energie electrică la cît de gras e trubadurul porcin hawaian.
  dar mă rog, şi lumea e proastă tare, cică e o melodie frumoasă. păi este, dar nu-i a lui, vaci proaste! muuu!!!!!!

 48. Septembrie 9, 2011 la 11:30
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  doamne. aflu pe surse demne de încredere dar şi de cel mai hotărît dispreţ că a masacrat şi ‘what a wonderful world’. nu cred, refuz să cred, se minte foarte mult pe lume.
  dar dacă-i adevărat (ceea ce repet că nu cred pentru că nu se poate aşa ceva)atunci: vedea-te-aş mort, lebădoi mangaliţa cu voce de castratule ce eşti! guiţă-n pzm!

 49. Septembrie 9, 2011 la 11:44
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  se pare că există dumnezeu totuşi, doar că-i cam încet la mînie.
  aflu pe aceleaşi surse demne de încredere şi plîngăcioase că respectivul e mort definitiv.
  deci totul se plăteşte, mai devreme sau mai tîrziu.

 50. Septembrie 12, 2011 la 21:49
  link permanent
  tnessfftto zice ca:

  ”fffffuck’s’ssssgonnon(beergulp)inhere.
  d’d someone, like, die?
  1 scroll prin comentarii, pe diagonală, = 2.5 sec şi cred c-am văzut scris undeva: z a c u s c ă.
  io-s bara la 50/50 (mă refer la numărul de commenturi, îmi place să fie rotunde şi/sau armonioase).

  k, reluaţi.

 51. Septembrie 14, 2011 la 23:06
  link permanent

  Comic Sans a devenit Fără Amuzament.

 52. Septembrie 19, 2011 la 02:17
  link permanent
  Andrei zice ca:

  http://i52.tinypic.com/s0v18j.jpg

 53. Septembrie 19, 2011 la 05:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Viaţa, bă…

 54. Septembrie 23, 2011 la 11:18
  link permanent
  dorin00 zice ca:

  “Excursiiile”? Cu trei de “i”? Dumnezău…

 55. Februarie 6, 2012 la 12:40
  link permanent
  demo zice ca:

  fetita si tigara? Benoit Duteurtre.

 56. Noiembrie 4, 2012 la 18:10
  link permanent
  rhuna zice ca:

  Am incercat si eu sa educ “spammeri” insa fail everytime! Dar una peste alta e fun sa mai dai peste un retard. E un fel de comic show pe neaasteptate :) ) De parca soarta iti ofera momente funny cand nici nu te astepti :) ) Ps: nu stiu inca ….ce contin celelalte articole insa asta mi-a placut mult :) )

 57. Iunie 9, 2013 la 17:02
  link permanent
  wilzon zice ca:

  ce porcarie

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)