Pizzae Caesar sugae!

sari la comentarii

Pe parcursul acestui articol, se va face demonstrat faptul că munca (cu excepţia celei din domeniul alimentar) are ca scop final obţinerea de sex.

Dar înainte de-a da Caesarului ce-i al dânsului, iaca să zăbovim puţin şi la subiectul halelii, să scăpăm de-o grijă, deoarece este pe locul doi în orice clasament, în afară de unde nu participă sexul, circumstanţe-n care mâncarea preia detaşat conducerea. Să vă povestesc o istorioară, fiind demnă de citit de pe Jeg şi pentru că i s-a întâmplat lu’ iubitu’ lu’ organizatoarea de la ClujBlogFest, ce-am pupat-o pe bot la decernare şi, dacă nu vă zic, mă omoară. Nu metaforic. Clinic.

Am un prieten. Iar acest prieten dintre ai mei este un om, la fel ca mine, la fel ca voi. Iar nouă, oamenilor, ni se face, din nefericire, foame. Când acest lucru se întâmplă, încercăm să mâncăm, de preferinţă cât mai repede posibil, nu musai c-am muri fără.

Dar câteodată unii oameni muncesc, din raţiunile ce am promis că le vom limpezi mai jos. Iar când aceşti oameni se îndeletnicesc cu activităţi, ei îşi procură hrana de la alţii, cum ştiţi bine, care muncesc să le-o prepare şi aducă. Şi Răzvan, că de el vorbim, sper că v-aţi apropiat deja, a procedat întocmai şi a comandat alimentul pizza de la o societate comercială de profil, numită “Pizza Cezar”, din Cluj-Napoca.

Să facem o mică paranteză pentru a explica cititorilor neavizaţi la ce profil se încadrează o asemenea societate: (fast-food). Bun.

Din păcate pentru dumnealor, nu îşi pot asuma decât generic titulatura de pizzerie, fiindcă nu au fost până acum capabil să-şi îndeplinească cele două trăsături generale de caracter: mâncare, respectiv repede, reuşind doar jumătatea inutilă solitar cu mâncare, pentru că ce sens are să o faci, dacă n-o mănânci? De fapt, dacă ne gândim bine, a reuşit cu brio să iniţieze un nou concept: slow-food. Cam două ore de slow.

După o lungă aşteptare înfometată, mânat de alte obligaţiuni profesionale, amicul meu a dorit să anuleze masa cerută, într-o măsură că mai sunt chestii la serviciu de făcut în afară de a aştepta mâncarea şi, într-o altă măsură, nici eu n-aş mânca la prânz ce tre’ia să mânc la micul dejun sau la cină ce trebuia la ora ceaiului, nu? În acelaşi timp, a insistat (şi bine-a făcut) să semnaleze organele competente cu privire la acest aspect; în cazul unei “pizerii”, acestea fiind clienţii. Deci a adoptat statusul: „Pizza Cezar suge!”

Eu am găsit că există un număr de două motive necesare şi suficiente pentru care această alegere este perfect justificată:

~ motivul întâi ~

Pentru că “Caesar” se scrie cu “ae”, iar un logo cu litere greceşti, pentru o pizzerie cu nume roman, e pur şi simplu o cretinătate.

~ motivul al doilea ~

Desigur, Pizza Cezar suge.

***

Ah, să nu uităm: să vedeţi voi feed-back. Cezar Piţerul a depus de îndată două plângeri oficiale, prin buzz-uri şi offline-uri pe messenger. Deci, să ştiţi şi voi de acum înainte cum se face o abordare argumentată, când se ia cineva de voi la status, învaţaţi de iaca de acilea „meserie”, direct de la maestru piţer:

Cezar Piţerul: dl razvan antonescu are un status nu tocmai potrivit
Resurse Umane: da ce scrie
Cezar Piţerul: pizza cezar suge

[…]

Cezar Piţerul: Tzinand cont ca nu ati primit un termen orar de livrare nu am avut un contract de timp intre noi.
Cezar Piţerul: exprimarea a fost: cel mai scurt timp posibil
Cezar Piţerul: asa ca, nu ati fost indreptatit sa refuzati comanda.
Cezar Piţerul: si va rugam sa renuntati la “Pizza Cezar suge”
Cezar Piţerul: sa nu starnim tensiuni inutile…..Domnule Antonescu

Totuşi, dacă tot am ajuns la legalităţuri din astea şi nu există “un contract de timp”, io vreau atunci să văd contractu’ în care, dacă cer pizza, mă obligă ei să răspund la interfon, dacă io, spre exemplu, n-am chef.

[Răzvan, marcă Alexandra!]

***

Şi după cum am anunţat…

TEOREMA 1 Munca (cu excepţia celei din domeniul alimentar) are ca scop final obţinerea de sex.

Axiome:

1. Omul, ca să trăiască, trebuie să mănânce, ca individ.
2. Omul, ca să dăinuie, trebuie să se perpetueze, ca specie.

Ipoteză: Muncă pentru sex.

Concluzie: Da.

Demonstraţie

MÚNCĂ, munci, s.f. 1. Activitate conştientă (specifică omului) îndreptată spre un anumit scop, în procesul căreia omul efectuează, reglementează şi controlează prin acţiunea sa schimbul de materii dintre el şi natură pentru satisfacerea trebuinţelor sale.

Conform axiomelor 1 şi 2, delimităm „trebuinţele sale” drept mâncare şi sex.

Metoda reducerii la absurd (care alta?)

Conform TEOREMEI 2: Muncesc ca să aduc pită pe masă:

– luăm slujbele aleatorii: manelist profesionist, blogăr, fotbalist amator, conducător TIR transport produse de panificaţie, deputat. În doar jumătate din doar unul dintre exemple, cel al şoferului, ne referim direct la trebuinţa mâncării (vezi A1) şi aducerii sale pe masă (vezi concluzia T2), toate celălalte, inclusiv jumătate din activitatea şoferului, susţinând A2, adică obţinerea de sex.

Dacă ipoteza T2 ar fi adevărată, n-ar fi nevoie de atâtea slujbe, deoarece fiecare ar trăi în propriul său fast-food (sau TIR cu pâine), unde ar mânca şi deci, ar exista, rezultă T2 este falsă.

Dat fiind că totuşi există mai multe slujbe, oamenii, în afară de brutari şi bucătari (vezi A1), muncesc pentru alt ţel decât producerea hranei. Acest ţel este sexul (vezi A2).

Ergo – T1 este adevărată.

[În articolele viitoare veţi putea lectura despre nunta la care-am fost, vom vota prin referendum dacă Dacian mai are voie să-şi continue relaţia cu aia cu care îi, vom depăna amintiri, cugetări şi socoteli şi vom petrece împreună multe-multe clipe plăcute presărate cu surprize la tot rândul…]

Da’ acuma, ca să ne-nveselim niţelaş… Rar fac preluări (cre’că am una sau două), da’ zilele trecute, când îi arătam Sorel-Mihaiului de unde să fure scriptul pentru succederea moto-urilor din capul paginii, am găsit la TheTudor următoarea melodie, ale cărei principii transmise nu le adopt la pachet, da’ măcar are un mesaj şi sunt întru totul de acord cu partea despre muzică şi mai una-alta.

[youtube]yoN6XfyQsr4[/youtube]

[pentru doritori – dacă ştiţi să cereţi, pe Internetul ăsta larg, poate există cineva, nu ştiu, care să vă lase să ascultaţi varianta mp3]

22 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 30, 2007 la 17:23
  link permanent
  Eliza zice ca:

  Mai uşor cu conceptul de slow-food, că s-a mai gândit cineva înainte la asta… şi nu era vorba de ceva negativ… Întreabă-i pe Cezar şi pe Andrei, că ei îs mai în măsură să te lămurească în privinţa asta.

 2. Aprilie 30, 2007 la 17:27
  link permanent
  Darius zice ca:

  “Cezar”, alt Cezar, sper. 😀 Nu piţerul.

  Da’ way-too-late-food îi ghinie? 😀

 3. Aprilie 30, 2007 la 17:29
  link permanent

  Thou shalt not read JEG like a psychopath
  Thou shalt think for yourselves.

  And thou shalt always… Thou shalt always kill Darius

 4. Aprilie 30, 2007 la 17:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bă, da’ aia-nseamnă că tu eşti păcătos rău. Pă tăte le-ncalci. Hîhîhîhî.

 5. Aprilie 30, 2007 la 17:45
  link permanent

  eu sint in I.A.D. deja asa ca nu se mai pune problema de incalcari. credeam ca stii asta, dumnejegule.

 6. Aprilie 30, 2007 la 18:25
  link permanent
  Svastik zice ca:

  Daca tot ii sa facem reclama ‘buna’ la way-too-late-food (heh, I like it!), recomand sa nu va duceti la J Pizza din Buzau (pe langa gara, p’acolo) decat daca aveti FOARTE mult timp la dispozitie. Pizza intr-adevar ii foarte buna, da’ dupa doua ore in fond si pietrele sunt oarecum comestibile.

 7. Aprilie 30, 2007 la 19:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  S-ar pucea să-mi asum responsabilitatea să fac o antologie aici. 😀

 8. Aprilie 30, 2007 la 23:57
  link permanent
  una zice ca:

  Pai am citit postul asta pe alt blog cu mii de secunde in urma… ce tragic, a inceput Darius sa povesteasca de la altii… ioi ioi…

 9. Mai 1, 2007 la 00:02
  link permanent
  Darius zice ca:

  Păi, nu mă-nţelegi. Suntem mai mulţi care-am scris. Doar că sunt posturi diferite.

  Băiucu’ e că eu am refuzat să scriu fără nici o retribuţie, până în punctul în care-mi era ameninţată viaţa, moment în care mi-am răscumpărat-o. Adică, mă rog – articolu’ era pe ţeavă, scris în ziua întâmplării, dar am preferat să aştept masa ce n-a mai venit pentru el. Şi mi-am revendicat singur placa, cum se poate observa-n imaginea despre cam am menţionat.

  În rest, dacă vrei să comanzi un articol, se plăteşte-n mâncare şi nimic altceva.

 10. Mai 1, 2007 la 10:28
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …riiiide iarasi prima-va-a-ra peste ciiiimpuri,peste plaaaai,veeeeselia umple ta-a-ra c-aaaa veniiiit intiiiii de maaaai….sper c-ati prins ideea chiar mai de dimineata…s-o fi invrednicit cineva s-o posteze si pe alte bloguri in contu’ unei campanii de mentinere a prospetimii brandu-lui…similare aceleia de infierare a pitzerilor mocaiti da care s-ar simti mai confortabil daca n-ar citi cite “una” pe tot blogu’ unde-si intorc ochiii…

 11. Mai 1, 2007 la 11:26
  link permanent
  sora lu' Tudor zice ca:

  de data asta tre sa recunosti ca rationamentul tau are o multime de erori logice… amesteci capre cu verze si vrei sa-ti dea SEX…
  prima data manualul de logica, din scoarta in scoarta, si pe urma exercitii. ok? :))

 12. Mai 1, 2007 la 13:00
  link permanent
  Darius zice ca:

  Eronezi, Ceciclie! Cele două jumătăţuri diferite de articol n-au legătură musai. Da’ am eu talentu’ să duc orice spre sex.

  Pen’că orice duce la sex, cum am şi demonstrat mai sus.

  Ar tre’i să ştii, ai tri fete, doamnă! 😀

  Da’ parcă stabilisem deja că următoarea noastră întrevedere se va produce deasupra unei feţe de masă ce tocmai mi-o vei fi pregătit, înspre mâncare.

 13. Mai 1, 2007 la 13:20
  link permanent
  sora lu' Tudor zice ca:

  e error! nu e vorba de cele doua judecati, ci tocmai de rationamentul la care, cu perversiune, te-ai expus…
  masa o las in seama lui Tudor, e expert!
  Fetele de masa nu sunt specialitatea mea, Dacian cred ca a vazut cand a fost invitat la masa…:))
  Cat despre aia ce incepe cu orice si se termina cu sex, am o usoara indoiala… Te mai las pana faci si tu trei si te intreb dupa aia. OK?

 14. Mai 1, 2007 la 13:24
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ferească dumnejeg de tri puradele pân ogradă! Iau exemplu de la tine. De aşa nu. 😀

  Pupă Mihnea-ul tău de la mine şi io-l pup pe-al meu de la tine. Enough gayness now.

 15. Mai 1, 2007 la 14:35
  link permanent
  sora lu' Tudor zice ca:

  nu ca nu vrei, dar e mai greu sa gasesti pe cineva care sa vrea trei… tre sa si poti…
  cat despre astea ghei, io mi-l pup singura. ok?

 16. Mai 1, 2007 la 14:37
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da, de la mine, precum tocmai ti-am dictat…

 17. Mai 1, 2007 la 19:15
  link permanent
  psaico zice ca:

  ba sunt socat 😐
  nu de articol .. ci de anti darius guy … sau cum l-o fi chemand.
  chiar n-am cuvinte ..
  btw am comandat pizza de vreo 4 – 5 ori de la astia si au adus-o rapid .. doar ca e naspa 😐
  the end
  P.S. si pozele facute de alexandra cand le pui ? 😐

 18. Mai 1, 2007 la 21:27
  link permanent
  Darius zice ca:

  Când le pune dumneaei, desigur. În articolu’ viitor (mai minteni), voi linkui filmele.

 19. Mai 1, 2007 la 21:37
  link permanent

  @psaico ar trebui sa stii ca netu’ e plin de muisti fara sange in oo care se ascund nickuri. Nu ar trebui sa te socheze 🙂
  Ce merita cel mult e o flegma intre ochi

 20. Mai 1, 2007 la 22:01
  link permanent
  Eliza zice ca:

  http://www.slowfood.com/ Sigur că nu era vorba de Cezar piţerul. 😀

  Incredibil cum natura cetăţeanului anti-darius scapă unora de la care nu te aştepţi… Eu îl iubesc şi pe Darius şi pe anti-Darius… (bonjour la névrose… 😀 )

 21. Februarie 10, 2009 la 18:29
  link permanent
  Venedict zice ca:

  asa…asa…zil-le zi-le:)))

 22. Februarie 10, 2009 la 18:30
  link permanent
  Venedict zice ca:

  scuze pt.greseala de mai sus:D

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)