Pentru dobitoci şi, desigur, “pentru numele lui Dumnezeu!”…

sari la comentarii

Nelegat de subiect, Cătălin Botezatu către prietenu-so, în cea mai frumoasă declaraţie de amor ce mi-a fost dat s-o aud (dă doară-i înregistrată şi publică, pe cancan.ro): “Dar, dacă manipularea a însemnat faptul că am vrut cu orice preţ să te ţin lângă mine, pentru că te iubesc de mă cac pe mine, da, poţi să o numeşti manipulare!

Acuma, că ne-am liniştit, mulţam celor care susţin activ campania de limpezire a întunecatelor cotloane din ediţia online a ziarului Cotidianul şi poate obţinerea premiului promis de ei, iar apoi retras cu seninătate; poate-avem şanse să ne alegem cu el, să-l dăm lu’ un tânăr-minune sau o tânără la fel, la RoBlogFest 08, că aia contează mai mult…

În schimb, dat fiind că pe Internet există, prin lege, o bandă special amenajată pe fiecare sens (cât şi non-sens), pe care circulă doar idioţii notorii, o să-i ajutăm pe aceştia să-şi pună minţile puţine da’ dese la contribuţie şi, având astfel o juma’ de minte normală cumulat, să-i facilităm a o utiliza constructiv pentru a pricepe cam care-i trebăluiala cu Cotidianul şi banii lor imaginari ce trebuie luaţi de unde nu-s, de i-au promis de la ziar ca premiu, iar acum se trag pe augustele cururi (subiect pe larg în articolul de ieri). Am dezvoltat două variante, pentru cei al căror IQ este format din mai puţin de o cifră.

Mi-ar plăcea să-i nominalizez pe toţi, ca să vă puteţi păzi de contaminare, dar, ştiţi, deşi spaţiul e în continuă expansiune pe server, din nefericire, tâmpiţii sunt convins că vor găsi o metodă să ţină pasul şi, pur şi simplu, nu ne-ar ajunge gigea cât să-i scriu. Sunt mulţi, măi, nu încap. Acei blogări care se bălăcesc în blogosferă, bucuroşi de-o sfadă, că mai pot comenta-n locuri şi să dea lumea click pe ei.

Revenind… prima versiune, ce-o vom denumi inspirat VERSIUNEA PRIMĂ, face un scurt rezumat, cu propoziţii scurte, format text, ce trebuie recitit înainte de culcare, al întregii dume făcute de Cotidianul. Iar a doua variantă este pentru oamenii de sub acest nivel de putere de pătrundere, care au recunoscut spăşiţi că ei (şi mai au prieteni care) nu-s capabili să proceseze informaţii, dacă acestea se regăsesc în natură doar sub formă brută de litere alăturate, fără poze.

VERSIUNEA PRIMĂ

Ziarul Cotidianul a promis un premiu. Pentru, în mod surprinzător: un concurs. La acest concurs NU ŞTIM cine s-a înscris. Ei zic că doar eu, ba că NICI EU, că totuşi nu s-a înregistrat filmul meu, pe care, la fel de totuşi, ei l-au preluat pe site, doar că nu la competiţie. Drept pentru care, concursul nu se mai PREMIAZĂ. Mai exact, nu se dă premiul. Premiul, zic eu, trebuie să se dea. De aia o fi fost anunţat, nu? Nu mie. Ci cuiva capabil, tânără speranţă, năzuinţă ferice, într-o re-editare a concursului, în cadrul RoBlogFest, pentru categoria “Jurnalism civic”, categorie la care eu nu o să particip.

Fiţi pe pace, scumpi netoţi! Mai este o şansă să vă dumiriţi vag şi voi, ăştia de vă uitaţi ca râma-n piatră, apoi vă scârmaţi în nas…

VERSIUNEA SECUNDĂ

SchemaCotidianul

Îmi cer scuze că n-am putut pune culori, ştiu că pe mulţi v-ar fi ajutat.

Între timp, dacă, printr-un miracol, Cotidianul descoperă că mai are un obraz şi va transfera premiul ce l-au anunţat dar apoi retras, către rubrica re-editată a aceluiaşi concurs, în Cadrul RoBlogFest, atunci sunt foarte curios câţi dintre hliziţii de acum, blogări mari şi mici şi tari şi moi, unii linguşitori, unii linşi, or să-şi anunţe retragerea de onoare din competiţia ce-au desconsiderat-o, pentru un premiu pe care au crezut inteligent să-l ducă-n trivial, din simplul motiv că au ceva personal cu mine, tot felul de sechele peste care creierul lor nu poate trece, deoarece nu-l au. Şi câţi dintre ei, oare, vor veni cu lugu-lugu şi se vor uita cu jind, ca mâţu’ la sudură? Ăştia, dragii cuiva, nici nu aveţi cu ce vă-nscrie. Fiţi pe pace – o să câştige un blogăr sau o blogăriţă adevărată, care chiar scrie ceva, cineva nepângărit de râcile voastre, care merită, care o va dovedi şi care vă va face, din nou, de căcat în propria pasiune.

Vă sărută dulce,

Tuşica Aglae

27 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 30, 2007 la 21:20
  link permanent
  io zice ca:

  crezi ca dc ai fost singurul participant (sau poate nici atat .. dupa cum spun ei) meriti premiul? :)) adica dc eu ma inscriu singurul la un concurs de baut bere, dar nu o beau, as cam castiga dupa tine nu?

  poate materialul tau nu se ridica la “minimul” necesar pt un premiu … la asta te-ai gandit?

  in alta ordine de idei, mai scurt pls, pierde omul sirul… abia inteleg ce si unde vrei sa ajungi…

 2. August 30, 2007 la 21:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mitrule, taică, materialul a fost preluat de Cotidianul, de pe Jeg, în momentul apariţiei sale. Precum şi de majoritatea organelor mass-media MARI. Pentru o săptămână.

  În altă ordine de idei, dobitocule, dacă te-nscrii la concurs de bere ŞI O BEI, iar apoi nu iei premiu, DA, l-ai fi meritat. Da’ ce să coacă bieta dumitale căpăţână, dacă nu un “concurs de băut bere”?

  În încă o ordine de idei, nu, nu trebuie să mi se dea premiul, PREMIUL TREBUIE DAT. Vezi că ţii schemat invers sau s-o fi îmburdat camera cu tine. Când am zis “idiot notoriu”, te încadrai de parcă pentru tine-ar fi fost croită expresia…

 3. August 30, 2007 la 22:10
  link permanent
  Familia zice ca:

  :)) ce-mi place cum desenezi si-ti exprimi gandurile si nemultumirile si tot! da-i inainte \:D/

 4. August 30, 2007 la 22:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O să scot o serie de benzi dezenate (nu), pe viitor, o s-o ai semnată. 🙂

 5. August 30, 2007 la 23:08
  link permanent
  Corleone zice ca:

  cam aşa desenează şi Tetelu, nu?

 6. August 31, 2007 la 00:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, mai urât. 🙂 E o amărâtă de schemă, ce-i cu voi?! Vorbim aici de mesaj, de sevă, de ce-i important.

 7. August 31, 2007 la 01:29
  link permanent

  Darius, eu te sustin. Premiul trebuie dat. Oricum, eu nu cred ca ai fost singurul participant. S-au razgandit, asa cum fac ei de obicei. Niste dobitoci, porci, cretini…
  P.S. Nu te mai lua de Dumnezeu ca iti pune Becali o vorba rea acolo sus 🙂

 8. August 31, 2007 la 10:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ştie Sergiu-Bogdan că glumesc. Dumnezeu îi ziceţi voi, da’ eu cu el avem o relaţie specială..

 9. August 31, 2007 la 10:23
  link permanent
  Corleone zice ca:

  Bă! Dumnezeu nu există! Treziţi-vă!

 10. August 31, 2007 la 10:44
  link permanent

  Prostanace, tu voiai sa castigi, cu un material anti-Basescu, premiul dat de ziarul lui Vantu? Bine ca nu te-ai inscris la Oficios sa-ti plateasca Gregoar intretinerea pe timp de iarna:)

 11. August 31, 2007 la 11:36
  link permanent
  cetitoarea zice ca:

  esti de groaza, bai, groza ! tare fain te superi ! :)))))
  p.s. eu sunt pentru banda desenata cuculori, por favor, sa-ti traiasca ioanele !

 12. August 31, 2007 la 12:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Corleone, dragă, nu există, da’ are nume, iar noi la el ne referim. 🙂

  Victoar: Io vroiam să câştig pentru lume, mă, pentru voi, copchii, fac totu’, vorba Sepucelui.

  Ioana: Imediat ce-o să am talent, o s-o şi desenez, “pe bandă”, că aşa tre’ să fie, nu?

 13. August 31, 2007 la 12:42
  link permanent
  andreanum zice ca:

  Ma gindeam io ca o sa explodezi odata si-odata, micut fante de zalau. Dar vezi tu, ti-ai calculat gresit pasii, loaza: nu trebuia sa-l mistocaresti pe directorul editorial al ziarului cotidianul in postul anterior. El te-a luat la ochi (ca si pe var-tu victoire de ciutacou) si pula premiu nici tie, nici la nimeni, acum mai mult ca niciodata. Daca si-a tras el din gigi niste parale subfacturate, de ce nu si-ar trage si de la concursul ala la care te-ai inscris numai tu? Intelegi ce zic? Ia baga un post laudativ la adresa “capabilului din Pitesti”. Fii destept, omoara-l pe aroganta si gidilat orgoliu, vezi ce zice. Si daca cistigi da si tu o bere, ardelean zgircit ce esti. 😀

 14. August 31, 2007 la 14:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Huooo, să-i fie ruşâne, mi l-o lăudat profa de română, când eram în liceu, dar iacătă, măgariul, ce face şi cum se fofilează! Şi când ieu banu’ bei apă pă gratis de la cişmea. POATE în prezenţa mea şi a unei îmbrăţişări.

 15. August 31, 2007 la 15:10
  link permanent
  9 zice ca:

  Daca Cotidianul zice ca nu a reusit sa atraga nici un participant la concursul ala, inseamna ca e un saptamanal obscur. De aia nu are bani.

 16. August 31, 2007 la 16:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mda, nu-i are când îi de dat, da’-i flutură…

 17. August 31, 2007 la 16:38
  link permanent
  Profu' zice ca:

  Costele ti-am spus sa nu mai fi subtil asa? Scoate destu din buzunar si scrie cine e boul pentru care ai facut graficul sa inteleaga si el! Nu repeta istoria! Pentru numele lui Dumnezeu, sa te invat eu de toate?

 18. August 31, 2007 la 16:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-ţi spusăi că îl prea mulţi de nu-ncap? Şi n-oi fi debil să le dau şi link-uri… Oricum, la unu’ am dat link spre-o POZĂ cu ce-o comentat, în debilismu-i său, aşa că-i destul pentru toţi atenţie. Vezi acolo-n articol, ăla de se smiorcăie că el nu poate parcurge texte, snif-snif.

 19. August 31, 2007 la 17:10
  link permanent
  S zice ca:

  I’m there with you. Si mie mi-o publicat niste poze Cotidianul la un mom dat, dar cand a venit vorba de paralele, s-au tras pe posterior.
  Unde sa dau cu subsemnatu’ la petitie?

 20. August 31, 2007 la 17:13
  link permanent
  Profu' zice ca:

  Şi dacă-s mulţi ce? Nu avem unde să îi îngropăm?

  Se duc Bulă şi cu Strulă la chinezi. Pe zidul chinezesc patrula un chinez (evident).
  – Bă aştia. Ce vreţi?
  – Am venit să vă declarăm război! spuse tare şi răspicat Bulă
  – Hă hă hă hă! Păi noi suntem 1 miliard mă! Voi sunteţi 2…
  [Câteva secunde de pauză]
  – Hai acasă Bulă… Unde plm îi îngropăm pe ăştia? replică Ştrulă

 21. August 31, 2007 la 17:14
  link permanent
  Profu' zice ca:

  LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL tâmpitule!
  Acum am văzut faza cu Grasu.

 22. August 31, 2007 la 17:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Desigur că “lol” cu exces de o-uri.

  N-avem, Sâule, nici o petiţie. Sperăm că au ei obraz.

 23. Septembrie 1, 2007 la 09:55
  link permanent
  io zice ca:

  omg :). intru si eu ca omul sa vad raspunsul inteligent al lui darius …. si ce-mi vad ochii?…

  ps: praf omule .. praf. urat. te inveti prost de la stii tu cine.

 24. Septembrie 1, 2007 la 11:22
  link permanent
  usturoi zice ca:

  esti varza bai Darius. Las-o draq, ca esti tare complexat

 25. Septembrie 19, 2007 la 14:16
  link permanent
  oaie zice ca:

  ba pardon

  acu pe bune, lasand caterinca la o parte, tu chiar credeai ca o sa-ti dea tie cotidianul premiu? pe materialul ala? bine ca nu te-ai dus la evz. vezi poate face si palatul cotroceni un concurs, inscrie-te si acolo, ca poate ai sanse…

  hai, ma, ce dracu’, tu nu stii ca rechinii sunt mana in mana cu paza de coasta?

  uite, drept consolare fac eu un premiu si ti-l dau. promit, numai sa ma fac mare.

 26. Septembrie 21, 2007 la 11:04
  link permanent
  Won Ton Ton zice ca:

  Dar, dacă manipularea a însemnat faptul că am vrut cu orice preţ să te ţin lângă mine, pentru că te iubesc de mă cac pe mine, da, poţi să o numeşti manipulare!“

  Te iubesc de ma cac pe tine era mai potrivit, la partsari, si la femelele care fac des cur (sau macar fund), se intampla involuntar asta, am inteles.

 27. Februarie 24, 2013 la 00:26
  link permanent

  Excellent blog here! Also your site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)