“Mere-mere? Trebe-trebe.”

sari la comentarii

[reîmprospătare cronologică…]

ActualCastigatorCJFest.jpg

Am luat aşa: locul I la cel mai bun blog, locul I la cel mai bun blog de diverstisment, locul I la cel mai bun blog personal, locul II la cel mai bun design de blog. Dacian a luat I la fotoblog şi Tudor a luat III la tehnologic. Mulţumim tustrei “lu’ tăţi” celor ce-au votat. [Mulţam şofer taxi pentru algocalmim.] Un clasament cu toate rezultatele, pe categorii, a fost publicat deja şi-l puteţi citi apăsând curioşi aici. Cât despre mine, nu ţin minte exact tot ce-am primit la fiecare, material vorbind (ştiu, ştiu, interes maxim), dar îmi amintesc vag un week-end dublu la Azuga (li-l dau părinţilor mei, Mirmen şi Carcea), 3 sticle de vin (beiute cu blogării la faţa locului), un stick USB (dăruit lui Tudor), nişte cd-uri cu muzică (făcut schimb pe filme de la alte categorii cu Fana şi Licurici), o carte despre ceva cu blog, încă nişte lucruri, voi reveni în amănunte, mă duc la nuntă, pe luni, deci, pa.

[poză de la decernarea cel mai bun blog, bucuria victoriei, în imagine “cel mai bun blog” sărutând organizatoare, Alexandra Groza, instantaneu fotografic surprins de iubit organizatoare]

Primulsarut

[poza detaliu, aici]

Trecând mai departe…

Vă povesteam de curând despre filozofia întrebărilor amabile, în mintea mea puţină. Am ajuns la o nouă concluzie. Am decis că mă enervează oricine mă întreabă ce fac. Gata. Nu mai sunt excepţii. Pentru că rar s-a-ntâmplat să mă întâlnesc total din greşeală, în timp ce făceam ceva, cu o persoană care să fie într-atât de importantă sufletului meu încât să mă opresc din ce fac, pentru a-i explica. Plus că situaţia în sine este o imposibilitate logică, pentru că odată ce m-am oprit din facere a ceva, cu scopul de a detalia, deja fac „nimic” şi doar acesta din urmă poate să mai fie răspunsul.

Or dacă mesajul este atât de previzibil, de ce nu întreabă lumea „Ce făceai?”, pentru ca astfel să existe un sens al cererii de informaţie şi oferirii unui feed-back? Plus că majoritatea persoanelor care merită să ştie ce fac sunt deja cu mine în momentul şi în locul înfăptuirii făcutelor, eventual participă împreună cu mine, deci, dacă tocmai ai ajuns, de cele mai multe ori nu te priveşte, pentru că nu te-am chemat, ar trebui să fii chiar revoltat, nu curios. N-ar fi astfel cel mai raţional ca o discuţie să fie deschisă printr-o ceartă? “Credeam că-nsemn ceva pentru tine! PORCULE. Ernest, hai să mergem, că-l omor!”

Oricum, „Ce faci?” este probabil cea mai tâmpită întrebare, excepţie făcând fiica ei, care-o întrece de departe pe mamă-sa în prostie, anume: „Şi altfel?” Stau eu şi cuget, încercând să mă lămuresc cam care-ar putea fi scenariile de dialog cât mai realiste în care această chestionare de follow-up şi-ar găsi utilitate. Nu mă-nţelegeţi greşit, ea îşi CAUTĂ utilitate în toate conversaţiile, da’ noi analizăm dacă-şi şi află. Sunt doar două astfel de ipostaze:

– Ce faci?
– Bine. Tu?
– Bine.
[…]
– Şi altfel?
– Rău.

***

– Ce faci?
– Îţi răspund la întrebare.
[…]
– Şi altfel?
– Bine.
– Şi altfel?
– Rău.

Eu am două metode dezvoltate de-a lungul vremii, de participare la orice tip de discuţie, dacă aceasta începe cu „Ce faci?”.

Metoda cu numărul 1: Zic „Bine.” Bine şi atât. Veţi observa că dacă nu întrebaţi înapoi, interlocutorul afişează un ecran albastru de eroare, după care se restartează. (Va dura câteva secunde, timp în care nu schiţaţi nici o reacţie.) Fie persoana va reîncepe, cu aceeaşi întrebare, caz în care veţi relua procedura, fie persoana va rula cu un pas înainte, răspunzând direct la întrebarea pe care voi n-aţi mai pus-o înapoi. “Păi, şi eu… ăăă… bine. Mă duc la…” TAAACI!

Metoda cu numărul 2: (Se foloseşte pe răspundere proprie, doar dacă vă consideraţi destul de antrenaţi să duceţi discuţia până în punctul critic „Şi altfel?”). Decurge după reţeta:

Interlocutor: Ce faci?
Voi: Bine, tu? [nu se aşteaptă răspuns, se direcţionează imediat conversaţia prin] Mere-mere?
Interlocutor [în 95% din cazuri]: Trebe-trebe. [rare tentative umoristice: “Păi, că n-a sta!”, “Facem să meargă.” sau dat rotativ din mână, sugerând că “mere-mere”]
Voi [imediat]: Cum îi?
Intelocutor: Păi, cum să…
Voi [instant]: Cu lucru, cu lucru?
Interlocutor: Ăăă…
Voi [fără întârziere]: Probleme-probleme?
Interlocutor: …
Discuţia este câştigată, lovitură de graţie: Şi altfel?

Alte întrebări tâmpite – pentru că pe mine mă cadoriseşte lumea cu o grămadă, cel mai probabil deoarece am faţa care implică c-aş da răspunsuri tâmpite şi atunci ce-ntrebări să-mi pună, nu?, logic, doar tâmpite, să nu mă suprasolicite – sunt cele legate de trotineta mea. Cele mai dese interpelări, dintre alea extrem pe inteligente, vă jur, nu băgăm tot, că-i jale, da’ mă piş pe mine de fericire de câte ori îl interesează pe câte unu’ “mai răsărit”:

– Da’ ai permis?
– Cât consumă?
– Da’ unde-i motoru’? Picioru’-i motoru’? Hă-hă-hă!

Desigur, sunt persoanele alea „speciale”, pe care le duce mintea la aceeaşi întrebare de fiecare când ne-ntâlnim. Uneori îs sofisticaţi. Ţin o întreagă conversaţie (gen cele de mai sus), până să „mă surprindă”: Şi, zi… ai permis pentru asta?

***

Dreapta mea sau dreapta ta?! Dreapta lui?! Să urlu la dreapta? Să urlu <<la dreapta>>?

omlaapa

 

28 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 28, 2007 la 19:21
  link permanent
  moldy zice ca:

  cum adica ce-i ?! ce faci ?! tulai !!! mi-am adus aminte cum avem discutii cu mihai si bobitza(nu-i cunosti-defapt nici pe mine nu ma cunosti) pe acest subiect `ce faci ?! bine si altfel ?!` disperam si (clar) ne distram … cel mai tare e cand se intalnesc doi prieteni(dupa caz) care nu s-au vazut de mult timp … si se intreaba deodata `ce faci` si raspund deodata `bine` si dupa ,clar `si altfel` ? oricum priviti aici descrie de fata la 15 ani care iubeste si ii plac unele lucri(la rubirca `about me`) :))http://www.hi5.com/friend/profile/displayProfile.do?userid=73402504
  bun articol btw … iar indicatiile sunt fff exacte dupa caz !!!

 2. Aprilie 28, 2007 la 19:21
  link permanent
  Alta zice ca:

  no, si de premii nik? S-au le-a’ luat altii in ultimul moment?

 3. Aprilie 28, 2007 la 20:59
  link permanent
  theTudor zice ca:

  ba sa il port sanatos, da sa stii ca e singura chesie pe care a, scris-o la viatza mea, e ca un copil, asa ca daca vrei sa nu se selecteze text aiurea, fa-l s amearga si on select ca si on click.

  altfel eu te pup si pe acolitii tai ii pup.
  aici in Bucuresti totu e bine 😛

 4. Aprilie 28, 2007 la 22:04
  link permanent
  Niang zice ca:

  Hmm ….. Citesc articolele tale si sincer cred ca iti pierzi vremea daca traiesti in continuare intr`un “dreamland” si gresesti destul de mult , folosesti cuvinte care nici nu exista prin dex:))

 5. Aprilie 29, 2007 la 00:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ care-s? Să le introduc? 😀

 6. Aprilie 29, 2007 la 08:14
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  Deci atat am sa iti zic … te omor !

  grrrrrr

  :gelous:

 7. Aprilie 29, 2007 la 08:44
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  si a mai si inchis ochii … vai de mine …

 8. Aprilie 29, 2007 la 11:13
  link permanent
  Andrei zice ca:

  congrats, bro!
  nu mai e mult pana la S.C. JEG S.R.L. if you know what I mean 😉

 9. Aprilie 29, 2007 la 11:44
  link permanent
  Tibor zice ca:

  Io te felicit Dariuse si iti spun ca am votat de doua ori pentru JEG. Da un lucru nu e bine la linkul pe care l-ai dat nu gasesc castigatori maghiari. Degeaba ai pupat tu pe organizatoare ca nu merita!

 10. Aprilie 29, 2007 la 12:00
  link permanent
  antidarius zice ca:

  No ghini ba, ghini jeg. Da un sacret de la mine sa stii: tu ai tzucato pe aia dupe ce m-o supt ghini bre! Ii buna la supt tre sa spui. Ioi JAGule sa-mi zici daca t-o placut sperma Ioi ca-s in agonie si spasme de ris!

 11. Aprilie 29, 2007 la 12:45
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Bravo, măi copchile! Felicitări! În sfârşit, ai primit ce meritai 😉 – adică locu’ întâi, mă.
  Prietenu’ lu’ Alex te-o sau nu te-o după ce-o făcut poza? Sigur eşti la nuntă? Ori la bal, ori la spital? 😛

 12. Aprilie 29, 2007 la 15:04
  link permanent

  Oh my god, ca in filme! 😀

 13. Aprilie 29, 2007 la 16:54
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Tibor: Când am pus link-ul, azi noaptea, era preluat de la organizatoarea pe secţiunea română. Acum s-a dat tot clasamentul aici:

  http://www.clujblogfest.ro/2007/04/29/rezultate-finale/

  Spor. 😀

 14. Aprilie 29, 2007 la 17:19
  link permanent
  Isti zice ca:

  Metoda mea de a aborda persoanele care ma intreaba de fiecare data ce fac, este de a spus intotdeauna acelas lucru, indiferent de situatie:

  EG:

  Ziua 1.
  – Alo?
  – Salut, ce faci?
  – La birou.

  Ziua x:
  – Alo?
  – Salut, ce faci?
  – La birou.

 15. Aprilie 29, 2007 la 18:34
  link permanent
  Niang zice ca:

  Darius asta incearca sa atraga anumite persoane , si in continuare se crede un mare redactor la ceva ziar de elita , dar inca nu are nimic din ceea ce are un adevarat ziarist pentru ca scrie doar cum face caca si pisu pe el .

 16. Aprilie 29, 2007 la 18:38
  link permanent
  Niang zice ca:

  Darius , get a life man , du`te si tuh si fa ce scrii ca inca nu ai experimentat nimic

 17. Aprilie 29, 2007 la 19:41
  link permanent
  Darius zice ca:

  Niang, dragă, tu petreci MULT prea mult timp pe Jeg. Ma intreci.

  Deci eu m-am dus la nuntă, precum am anunţat în prealabil, iar “tuh” şedeai acilea şi te certai cu un eu absent. Mna, care n-are viaţă? 😀

 18. Aprilie 30, 2007 la 01:15
  link permanent
  netstalker zice ca:

  daca trebe trebe… de sc jeg srl zic. ca mi-a placut ideea. 😀

 19. Aprilie 30, 2007 la 10:14
  link permanent

  @Niang

  fi atent iubi, dude, man, bitch, whore, asshole, lover, ice-cream dick, honey bunny, pumpkin, motherfucker s.a. nu esti demn de un eventual titlu de “anti”. nu te pricepi. esti muci. esti frustrat. nu te putem accepta in legiunea noastra. dispari te rog. tuh se scrie simplu din 2 litere – tu. Doar Niang se scrie usor din 3 litere – BOU, sti?

  @antidarius

  cine-n chizda masii esti tu, bre, sulambec?

 20. Aprilie 30, 2007 la 12:54
  link permanent
  Emma zice ca:

  Felicitari, Darius.

  Mai bine:
  Om de stanga la apa
  Ori
  Om de dreapta la apa
  (dupa caz)
  (sa se stie pe cine salveaza si pe cine nu)

 21. Aprilie 30, 2007 la 14:40
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mulţămiesc frumos, domniţă. 😀

 22. Aprilie 30, 2007 la 16:52
  link permanent
  july zice ca:

  bine Darius..si cum ramane cu printesa?:D..dar oricum..plecaciuni sincere pt munca depusa si recunoscuta in sfarsit 🙂

 23. Mai 1, 2007 la 00:36
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu ştiu despre ce vorbeşti, respectiv mulţămiesc. 😀 Hîhîhîh.

 24. Mai 2, 2007 la 01:54
  link permanent
  camila zice ca:

  Felicitari pentru premii.

  Poza cu Om La Apa e tare dar cam veche. Acum vreo 2 ani (jur!) mi-am pus-o pe deskop la servici si am trecut drept neserios. Era atunci pe resursadefun. Uite ca nu m-am uitat sa vad daca-o mai fi …

 25. Mai 6, 2007 la 01:02
  link permanent
  Darius zice ca:

  Eu unul nici n-am mai văzut-o, nici avut-o, mi-o trimis-o cineva. În principiu, nu am publicat nici o poză care să fie preluată de undeva, decât făcute de mine sau de cineva special pentru Jeg. S-a întâmplat de vreo două ori să fie instantanee cu locuri ce-au mai fost pozate. Dar de obicei fie le găsesc eu, fie alţii, fără să ştie de altele la fel.

 26. Aprilie 24, 2012 la 17:50
  link permanent
  Wendie Guinle zice ca:

  Ich liebe deinen Blog. Mach einfach weiter wie bisher.

 27. Mai 11, 2012 la 00:41
  link permanent

  Howdy very cool web web site!! Man.. Excellent.. Wonderful.. I’ll bookmark your website and acquire the rss feeds additionally… I’m satisfied to identify a lot regarding helpful info right here within your post, we need develop a lot more techniques for this regard, thank anyone for discussing……

 28. Februarie 24, 2013 la 00:47
  link permanent

  Normally I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)