Limba şi sexul – compendium

sari la comentarii

“Uneori nu-mi dau seama dacă-s complex sau complexat. Sau ambele sau dacă este vreo diferenţă…”
(tu)

Limba din punct de vedere lexical, iar sexul tot ca o tipologie ineficientă a comunicării…

Bine aţi revenit. Vă rog să ne descălţăm şi să ne clătim dimpreună pingelele în călduţa oliţă primordială a Jegului, unde-noată-n zamă măcar 10% pulpă, botezându-ne bătăturile, pe care să le ştergem mai apoi de blana pubiană a monstrului aflat în fiecare dintre noi. Aceasta a fost o alegorie biblică, dacă vă puneaţi problema, ceea ce mă aduce, fără-ndoială, cu gândul raţiunii la Becali. Regret deja teribil c-am alăturat cele două cuvinte, raţiune, respectiv Becali, dar poate-mi îmi explică cineva de ce omul ăsta se-mbracă mereu ca un “albitru”? Una din curentele mele frământări, am multe, m-aţi ajuta enorm cu lămurirea uneia…

Totuşi, ce mi se pare mie mai îngrijorător pentru omenire, deşi Becali îi suflă bronşic în ceafă, de pe locul al II-lea, este faptul că lumea (feminin) cunoaşte orice refren şi nimic mai mult, în timp ce toţi (masculin) ştiu versurile complete la YMCA. Şi o arată. Poate-s eu superficial, dar exemplul acesta de auto-educare mi se pare definitoriu pentru orice sferă umană. Că toţi bărbaţii (în special ăia macho) saltă ca nişte mironosiţe la cea mai gay melodie, în timp ce femeilor nu le intră-n cap ceva decât dacă e repetat la fiecare 3 fraze, pe mine unul mă preocupă. Şi tot gândindu-mă eu aşa, la Becali şi YMCA, fără nici o corelaţie aparentă, mi-am dat seama că dragostea eşuată este cea mai dulce dintre forme. În mare parte, acest fapt se datorează principiului demonstrat (da, pe pielea mea tăbăcită emoţional) că dragostea împlinită nici nu prea se există ea, pe sine, recte nu este. Şi se mai datorează şi ideii că deznădejdea sentimentală este, de altfel, cam “singura dintre ele”, “unica, între altele”, adică stare în care se manifestă vădit senzaţiile sufleţelului, pe lângă nemaifiind alte specii, decât poate nişte patetice fantezii.

Futaiul, desigur, se apropie în cel mai ameninţător fel de iubirea întregită, ideală, da’ nu îndeajuns, cel puţin nu cât s-o facă să existe, desigur, doar ar fi absurd să ne imaginăm că două instanţe ipotetice (ale sexului bun şi armoniei relaţionale) ar putea fi reale separat, dăramite simultan.

Şi de accea încep să accept ca pe-o certitudine că nu-mi place sexul. Nu neapărat fiindcă este apogeul iluziei, dar pentru că nici nu m-aş putea opune foarte mult, oricum. Deoarece că nu-l practic. Dacă l-aş practica, mi-ar displăcea activ, dar asta nu se întâmplă şi de aceea zic că nu există cale de împotrivire: nu sunt în postura de a-mi repugna aşa ceva. Totuşi faptul că nu-l agreez “pe timp de pace” – dacă-mi permiteţi – e un semn destul de clar că (chiar dacă aş avea îndeletniciri în acest sens, adică să-l fac şi anume pe el, sexu’) nu ar fi cea mai mulţumitoare metodă de ucidere a vremii. În definitiv, cum să-mi placă vreodată din mijlocul său, dacă nu-mi place nici de la depărtare? Tele. Mai clar: de ce să-l mai fac?

Totuşi, fetelor, sunt dispus să încerc, să-i mai dau o şansă. Cu fiecare. Apropo, pe una dintre voi (multele) o deranjau până mai de curând glumele mele sexuale. Asta până i-am explicat foarte sincer şi drastic că m-aştept de la ea să mă ia-n serios.

Iar săptămâna asta, ca să rămânem în zona inghinală a discuţiei, a trebuit să mi se reamintească brutal că există şi ora 7 AM, cu scopul de a merge la doftor, ca să-mi facă analizele alea, de-am primit somaţie prin poştă că “dacă nuuu…”. Şi doftoriţa a fost bine intenţionată, chiar a încercat să mi le facă, dacă sistemul meu renal de micţiune ar fi catadicsit să producă totuşi puţin mai mult decât un strop de urină. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, considerând că eu acasă mă pişasem în prealabil vreo 10 minute încontinuu, irosind bunătate de licoare atât de preţuită la cabinet. Nu zic că a fost atât cât să fi dus pentru toţi cei care aşteptau cu mine, dar îndeajuns să nu mă mai taie vreo câteva zile, până mai dau accidental de câte-o budă. Aşa că acum mă preumblu prin oraş cu un tub de plastic în buzunar, cu un picur incipient în el, de-ncurajare.

Între timp – deci de-a lungul vieţii, în vreme ce nu mă dumeream care-i treaba cu sexul – am ajuns la concluzia că literele dublate sunt o pierdere de vreme. Nu numai în exemple de genul “alcool”, caz în care fix de cuvinte lungi sau văzut dublu n-ai nevoie, dar în general. Chiar şi în cuvinte diferite. De pildă, “din nou” poate fi lesne înlocuit cu “din ou”, economisind astfel un n, care în structura unui atom poate să conteze enorm. (Ţais, tocmai s-a pornit o alarmă de la un magazin de lângă bloc şi sună ca şi cum s-ar teleporta întregul echipaj al navetei spaţiale Enterprise… la 4 dimineaţa). De fapt, chiar şi acest studiu, al limbii şi sexului, l-am făcut astfel combinat din aceeaşi cauză a economiei caligrafice: de ce să stric pentru două lucruri identice, deopotrivă nefuncţionale, un număr dublu de litere? Până şi denumirea lor diferită este o ofensă adusă alfabetului.

Dar pentru că ne-a-nvăţat la şcoală că o argumentaţie bună se-ntoarce mereu la subiectul de la care a plecat, confirmând întreaga polologhie, noi ne vom întoarce la Becali, demonstrând astfel şi cea mai mare risipă de caractere făcută vreodată:

George Becali, un mare gânditor, care, din nefericire, nu este încă recunoscut, fiind deocamdată în viaţă, dar cu niţică răbdare…: “Poate o să observaţi că eu n-am greşit niciodată cu nimic. Niciodată, niciunde. În orice domeniu. Cu nimic. Poate-am greşit uneori, da’ recunoşteam şi eram împăcat: n-am greşit cu nimic. Cu ce-am greşit eu?…”

Oare mare gânditor poate fi considerat şi un om care gândeşte mult?… Timp.

***

Pentru iubitorul de animale din tine…

aaauratzaaa

***

Pentru putoarea din tine… DE… de tine…

Incaozilabirou

***

Pentru maimuţoiu’ de pe site-ul ăla în derivă, ciutacu.ro.

Antena3Confuza

49 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 21, 2007 la 08:25
  link permanent
  Mana zice ca:

  Am ajuns să sparg eu gheaţa la comentarii. Cu o observaţie. Referinţa numărul 2 este datată 28.07.2006. Celelalte sunt 2007. Sau oi fi imbătrânit atât de tare şi nu mai văd bine?! Să dau fuga la oftalmolog?

 2. August 21, 2007 la 09:17
  link permanent
  sepukku zice ca:

  ai zis ca ai un coi defect,ca ai unghiile netaiete,ca tie nu-i place sexul..acum ca umbli cu pisat dupa tine…tu chiar vrei sa nu te mai ia nimeni?

 3. August 21, 2007 la 09:33
  link permanent

  Asa-i cand lasi briciu’ pe mana maimutei. Te prabusesti in trafic.ro…

 4. August 21, 2007 la 11:57
  link permanent
  artistu zice ca:

  ba nene asta cu sexu e din fundul putului ratiunii ! Nu citesc io des textili tali plini di intzelepciuni. Dar asta mo dat pe spate ! Noroc ca am scaun ergonomic si nu mi-am rupt gatul !
  😉

 5. August 21, 2007 la 12:05
  link permanent
  ania zice ca:

  multele? :)) =))

 6. August 21, 2007 la 14:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, Ania, multele. Desele. 🙂

  Artiste: ai multe de-nvăţat aici, greieraş, în iarba cea vecinic verde din jurul floricicii Jeg.

  Ciutace: Numa’ trafic poace capu’ tău să vază. Dacă i-l fac eu.

  Sepuce: Este o strategie axată pe principiul milei.

  Mana: Începi să recuperezi. Cătinel…

 7. August 21, 2007 la 16:09
  link permanent
  irina zice ca:

  se imbraCA CA un arbitru fiindca el arbitreaza binele si raul pe lumea asta, nu era clar? doara toti stim ca el e trimisu lu dumnezeu pe pamant, singuru in stare sa judece ce e moral sau imoral.

 8. August 21, 2007 la 16:11
  link permanent
  sepukku zice ca:

  in sfarsit inteleg…

 9. August 21, 2007 la 16:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahaaa… Sepuce, să ne-mbrăţişăm. 🙂

 10. August 21, 2007 la 17:35
  link permanent
  razvan zice ca:

  jeg iara esti prost? …taci si inghite!

 11. August 21, 2007 la 17:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce anume te faci să te-nşeli?

 12. August 21, 2007 la 17:46
  link permanent
  ania zice ca:

  o…da! sunt sigura ca-s multe. le si vad cum se bat pe tine :))

 13. August 21, 2007 la 17:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ca mâţele, doamnă, vă spui…

 14. August 21, 2007 la 18:01
  link permanent
  ania zice ca:

  :)) mda. insist…poate ne faci un filmultet…ca altfel nush cine te crede 🙂

 15. August 21, 2007 la 18:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu tre’ să mă crează nime’, doar să-mi cază-n mrejele meschine.

 16. August 21, 2007 la 18:14
  link permanent
  ania zice ca:

  :)) da…uite…tocmai pica precum mustele…repede repede…intinde plasa sa le prinzi. ooops…e plasa cu gauri prea mari :))

 17. August 21, 2007 la 18:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bag seama că tu-mi vrei ID-ul de messenger…

 18. August 21, 2007 la 19:32
  link permanent
  ania zice ca:

  bagi seama gresit… poate tu vrei ID-ul meu de mess :))

 19. August 21, 2007 la 19:33
  link permanent
  ania zice ca:

  da io zic ca ne putem certa si aici :))

 20. August 21, 2007 la 19:46
  link permanent

  id-uri astea sunt ca niste introduceri intr-un preludiu… cultural?:)

 21. August 21, 2007 la 19:52
  link permanent
  ania zice ca:

  sa-ti raspund eu la intrebare? …cred ca o sa-l las pe jegulet sa o faca…

 22. August 21, 2007 la 21:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ip eram pă drum, fomeie, iar Adrian este bărbat, deşi nu-l trădează numele, aşa că te-treba pe mătăluţă…

 23. August 21, 2007 la 23:27
  link permanent

  Vorba domnului Becali (sa ramanem in topicul articolului), eu-s circar aici? Ma pasati de la unul la altul? Vreau un post intreg (si pe jeg si pe blogul stimatei domnisoare) cu raspunsul la intrebare! ( tu Darius, ia-o ca si cum ti-am aruncat in fata un sac plin de manusi)

 24. August 22, 2007 la 00:34
  link permanent
  ania zice ca:

  sper ca erau manusi de latex! :))

 25. August 22, 2007 la 14:25
  link permanent
  Eliza zice ca:

  Oare di ce mai dau click pe linku de la statusu tău? Că încă mai sper că o să râd iar cu lacrimi ca în vremurile bune de mai an? Ai ajuns un filosofard atâta de analitic că mai nou dau search după perlele lu Moafle. Da’ ce să mai zic, aşa-ţi trebe dacă te-ai înhăitat cu cine nu merită şi ţi-ai împroşcat cu noroi prietenii adevăraţi. Umor diluat, raţionamente confuze. Semnez cu blogul care te-a detronat. Adieu.

 26. August 22, 2007 la 14:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce căcat grăieşti, netrebnică?!

 27. August 22, 2007 la 14:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Notă: Lu’ care nu-i place de Ciutacul este proşti. Ei se pot opri din a fi proşti, începând să le placă de Ciutacul. Final notă. 😀 Oricine se-mpotriveşte înseamnă că se complace în prostie. Acum final notă.

 28. August 22, 2007 la 15:24
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Deja imi place Ciutacul…mai ales dupe emisiunea de aseara… =)

 29. August 22, 2007 la 15:29
  link permanent
  sepukku zice ca:

  @eliza…intradevar…daca nu ar fi Moafle darius ar fi un Luis Lazarus al blogosferei.

 30. August 22, 2007 la 17:11
  link permanent
  ania zice ca:

  domnu’ jegulet… sper ca nu cu mine vorbeai… :>

 31. August 22, 2007 la 19:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, că cu Eliza, da’ şi cu tu, dacă soliciţi. 😀

 32. August 22, 2007 la 20:59
  link permanent
  ania zice ca:

  evident, nu solicit. nu-mi da mama voie sa vorbesc cu indivizii neciopliti :>

 33. August 22, 2007 la 21:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Numa’ să comentezi pe bloagele lor şi să-i preaslăveşti. 🙂

 34. August 22, 2007 la 22:41
  link permanent
  ania zice ca:

  ti se pare. si daca stau bine sa ma gandesc…nici cu asta nu ar ingadui :>

 35. August 23, 2007 la 01:56
  link permanent

  ania, devino si fana mea, promit ca n-o sa-ti fac niciodata avansuri atat de directe in comentarii 🙂

 36. August 23, 2007 la 09:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi articole…

 37. August 23, 2007 la 12:20
  link permanent
  ania zice ca:

  ce articole jeguletz draga…astea-s articole? :> in fine…nu-s fan…fana…whatever :)) si daca ma suparati ma duc si parasc tot la mama :>

 38. August 23, 2007 la 12:27
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Întrebarea mea este: Numai mie îmi apare meniul tău aşa, şi prin “aşa”, zic “în halul acesta”?

  Aştept răspuns şi la întrebarea: De ce se vede aşa? (adică ştiu de ce, dar fiiind o întrebare retorică aş vrea să aflu de ce nu repari…mă rog…Tudor.)

  Sper să meargă poza şi să nu mă pună la spam.

 39. August 23, 2007 la 12:28
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  N-a mers. http://img261.imageshack.us/img261/1380/meniujegei1 [dot] png

 40. August 23, 2007 la 12:29
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Of, dă-o naibii. Îţi zic pe Y!Mess.

 41. August 23, 2007 la 12:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, să-ţi explic: ţi se vede aşa, deoarişce eşti idiot. Predai Olivia şi o să ţi se vadă bine.

  Ania: Eşti fană, că n-a fi după tine…

 42. August 23, 2007 la 13:01
  link permanent
  diana tuşa zice ca:

  în cazul lui Becali nici măcar cugetător… poate rumegător

 43. August 23, 2007 la 13:03
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Academic într-adevăr, Bîje.

 44. August 23, 2007 la 15:38
  link permanent
  Eliza zice ca:

  Ca să vezi, habar n-aveam cine-i Luis Lazarus până nu l-am gugălit.
  Totuşi oareşce stea de editorialist are şi Dariuselu de reuşeşte să exprime în jdemii de fraze întortocheate zicala cu vulpea şi strugurii.

 45. August 23, 2007 la 15:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Uită, trădătoare dracu’! Şi naibii.

 46. August 23, 2007 la 16:04
  link permanent
  ania zice ca:

  daca nu-i dupa mine…nici dupa tine nu-i :>

 47. August 23, 2007 la 16:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Faci precum dictez, fără crâcneli!

 48. August 23, 2007 la 17:56
  link permanent
  ania zice ca:

  poate-n visele tale :>

 49. Noiembrie 25, 2009 la 21:55
  link permanent
  Pi zice ca:

  pi tăti şele sfinti, feciorelnicule. acuma spune drept la mătuş-ta 3.14…tu chiar nu te fuţi? de fapt nu. mă scuzezi, stimabile, că reflexiv mai tre să-ţi (ţie.îţi) goleşti coaiele. tu chiar nu FUŢI?
  da, cu atît am rămas io din blogu tău. 🙂

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)