La semnalul următor va fi ora: nouă, nouăsprăzece minute, cinci secunde

sari la comentarii

Ca unică referire la ieri, “1 iunie Ziua Naţională Cristi Roman”, dintre toate reacţiile de găinaţ ale unora pe care nu-i duce capu’ nici la o glumă, dăramite să-i pui în faţa a ceva serios şi dintre toţi cei care nu s-au prins la ceva care până şi lui Cristi Roman i s-a părut distractiv (şi era despre el), doresc să vă arăt doar un singur specimen cu exemplu ataşat. Unu’, drojdie, chirăie ca din gură de şarpe, citez: „Toti ne urmarim scopurile, asa ca le doresc tuturor celor care s-au semnat cu “Cristi Roman” un sincer IAPULA.” Mda. Păi, da’, băi, mototolule… şi Cristi Roman s-a semnat Cristi Roman!

Vroiam să-ncepem cu un zâmbet (fie el şi de greaţă), fiindcă sunt de părere că e mai mult de râs pe geoidul acesta în continuă rotaţie, decât de plâns. Deoarece este mai multă prostie, decât.

Decât orice altceva.

***

Tot citesc prin reviste din alea de visat cu ochii deschişi despre vestiţii oameni de succes. Pen’că am un prieten care a iniţiat câteva astfel de publicaţii, iar când mă duc să-i car chestii prin oraş cu trotineta pentru o sumă mult prea mică de bani, care abia-mi ajunge să-mi duc zilele, precum un hamal loial pe care el nu-l preţuieşte (!) la justa-i valoare, da, Andrei? şi mă pune să aştept de deasupra, mai răsfoiesc şi eu….

Şi, până acum, din câte ediţii am văzut (toate două) cred că cel puţin toţi dintre fruntaşii pe diverse domenii in biznis, de zice de ei la gazetă, proclamă sus şi tare despre cum cea mai mare împlinire a lor este copilul.

Piftom?! Copilul?… Da-da, copilul. Ăla micu?! Ăla, da, dânsul. Adică la oamenii ăştia trecuţi prin focurile afacerilor, cu „suişuri şi urcuşuri”, căliţi de cruzimea mercantilă a unei lumi lacome, cea mai mare realizare-i o progenitură? Păi, io, aici la câteva sute de trepte mai jos pe scara socială, cunosc cel puţin doi, care faţă de ăia din pozele lucioase o duc extrem de prost, da’ măcar nişte anomalii de prunci or reuşit să facă. Şi din greşeală. Uitaţi-ne pe mine şi frate-miu, de exemplu. Da’ ce să mai cred?!

***

Cum îi spune unui diminutiv mai mic? Că un augmentatoi ştim cu toţii cum arată…

***

Trecând-se, mai nou, de trendul în care îşi punea lumea poze la display, una mai fotoşopată decât cealaltă, în cea mai bună ipostază posibilă, obţinută cu telefonu’ după 20 de încercări de pozare a instanţei perfecte… s-a ajuns la a-şi publica oamenii imagini în care arată absolut grotesc. Şi nu intenţionat, într-o încercare ghiduşă de glumă. Că aşa, din convingere căci ce aspectuos au reieşit. Am cel puţin 5 în listă pe care i-am văzut doar azi cu nişte alegeri ce făceau până şi calculatorul să meargă mai greu. Motiv pentru care eu nu mă am pe mine-n lista de messenger, ca alţii (laolaltă cu faptul că eu ştiu când sunt online şi nu-mi trebuie confirmare de la mine însumi, prin prezenţă).

***

Şi ieri, când îmi tăiam unghiile de la picioare şi le colectam pe touch-pad ca să nu se-mprăştie, deoarece eu ţin la igienă… (glumesc!)… (erau unghiile de la mâini)… am început să concep situaţia asta a noastră umană. Mă rog, a câtorva dintre noi, pentru că dacă alţii avem pur şi simplu un nume asigurat printr-un botez religios, este doar din pricina faptului că nu avusesem până în acel moment încă îndeajuns timp sau destulă formă cât să se evidenţieze trăsăturile animalice.

Am remarcat, deci, că toată ziua nu facem altceva decât să ne târâm disperaţi de la o înfulecare la alta. Să înfundăm în noi cât putem, cât este şi, în definitiv, cât se poate. Uneori un pic mai mult. Ca apoi să nu ştim cum să dăm jos. Să ne sistăm orice activitate, ca să băgăm într-o gaură. După nu mult timp, să ne oprim iar, ca să scoatem pe alta ce tocmai am introdus. Faza intermediară fiind doar un proces stresant de circulaţie între două chestii total opuse, care nu se elimină, ba mai mult – se întreţin reciproc. Căutăm ceva să muncim, ca să nu ştim apoi cum să scăpăm mai repede. Intrăm la o facultate, ca în secunda doi să începem să isterizăm până ieşim. Să ne căutăm fiecare o jumătate, ca să nu mai ştim cum s-o schimbăm – în cel mai bun caz, dacă n-o alternăm cu altele. Să ne înmulţim ca să nu mai ştim cum să ne pasăm apoi unul altuia produsul. Să „abia aşteptăm”, ca să nu mai ştim cum „să treacă”.

***

Aţi încercat vreodată să mergeţi la frizerie şi să comandaţi un „tuns zero” şi-un „spălat păr”, consecutive, în această ordine?

***

Bip.

MickeyCeas

 

41 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 2, 2007 la 00:11
  link permanent
  netics zice ca:

  Baa, vezi ca e out of focus ceasu ala

 2. Iunie 2, 2007 la 01:33
  link permanent
  Cristi Aroman zice ca:

  @neticsandri

  vezi ca e out of topic cacatu tau de comentariu. daca tot nu stii cum sa valorifici primul comentariu atunci de ce te bagi?

  balegă

 3. Iunie 2, 2007 la 01:34
  link permanent
  Cristi Aroman zice ca:

  ÎNTREBARE:
  – Cum e “balegă” la plural?

  RĂSPUNS:
  – Multi-Darius

 4. Iunie 2, 2007 la 07:52
  link permanent
  d'aia trista zice ca:

  Si incepi postul prin atac la persoana. Nu-i frumos, dar merge daca vrei feedback.
  Pe urma trendul cu poza e de cand s-a facut netul(ca sa nu zic haul). Nu inteleg de critici bietii oameni care vor sa fie admirati daca nu in real life macar internautic cu brushuri. E adevarat ca uneori iti iei teapa cand o intalnesti pe fata visurilor tale si descoperi ca nu e ce cautai. E enervant, dar treci mai departe.
  Da, unii ne taram in genunchi, altii in picioare. Dar toti tre sa mancam, kkm..sunt chiar nevoi primordiale(vezi piramida lui Maslow-prima lectie de economie). Cat despre chestiile care nu ne plac…gen facultatea. Cred ca intervine rutina sa mergi la cursuri/sa nu mergi la cursuri, sa cersesti seminarii, proiecte, sa platesti sa ti le faca altii. Pe langa rutina mai e si posibilitatea adrenalinei ca n-o s-o termini. Asa si cu jobul…urasc jobul atat de mult…dar daca ma da afara?..mai bine sa plec eu.
  Generalizezi, dar imi place, sper sa nu imi fi irosit cuvintele in rutina blogosferei…cum o fac de obicei.
  Cine ne asculta cu adevarat? Cui ii pasa intr-adevar ce gandim?

 5. Iunie 2, 2007 la 08:45
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ina… pot să-ţi zic Ina? 😀 Am început postu’ aşa deoarece mă crăcănam pe eu de râs şi mă gândeam că odată cu acest “nou început” să aduc încheiere subiectului, deşi-s convins că nu le-o trecut la oameni.

  Şi de ceas nu zici nimica? “Ceasu’-i miezu’!”, vorba lu’ o don’şoară respectabilă. Văz că-n comentariu te-ai referit procedural la fiecare bucăţică din articol, cum ar trebui să facă oricare şi toţi cititorii respectabili care vor să contribuie, hehe. Luaţi exemplu de la fată! Da’ să nu remarci câta ceasu’?!

  Şi Neticse… lasă-mă că mi-am rupt ochiu’ încercând să fac poza din poziţia aia, era aparatu’ lu’ frate-miu (da! acela cu care face pozele pe DG – uoau!), iar cu tot cu obiectivu’ ăla tembel, pardon, profesionist, nu reuşeam să produc o imagine normală, cu un ceas, pe-o mână. Şi era pus pe auto, ca la proşti, adică eu.

 6. Iunie 2, 2007 la 12:25
  link permanent
  S zice ca:

  Eu cred ca tu de fapt ai incercat sa reproduci sigla de la Mercedes, doar ca ti-a iesit ceva mai inclinata (probabil ca arata ok daca te uitai la ea in lungu’ mainii)…
  😀

 7. Iunie 2, 2007 la 13:41
  link permanent
  Niang zice ca:

  Darius = balega de cal :)))
  Ce jurnalist mare aiaiai:))

 8. Iunie 2, 2007 la 14:26
  link permanent
  Noji zice ca:

  hahaha…ti-ai rupt uachiu! hahaha…

 9. Iunie 2, 2007 la 18:41
  link permanent
  radu zice ca:

  Ti-ai inchipuit vreodata cum arata nimicul? Si nu, nu e negru. Nimic nimic.

 10. Iunie 2, 2007 la 18:50
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ăăă… Alb, aşa-i? Nu! Stai că ştiu!… Alb?

 11. Iunie 2, 2007 la 19:13
  link permanent
  netics zice ca:

  Aromane, si eu te iubesc :*:*

 12. Iunie 2, 2007 la 22:57
  link permanent
  Filip zice ca:

  la faza cu frizerul. presupun că atunci când şi-or da seama că nu ai păr in cap o să te caute pe la puţoi sau puţulică, dacă văd că nici acolo nu ai, or să te caute pe mâini, pe picioare şi peste tot. dacă nu ai păr pe nicăieri o să te injure de toţi perii mă-tii şi o să te ejecteze de pe scaun.

  ceasul e formidabil.

 13. Iunie 2, 2007 la 22:59
  link permanent
  Drojdie zice ca:

  Saracutul de tine… Sincer, doar tu nu te-ai prins la faza aia cu “iapula”. Chestia era dedicata doar robotilor care se semnau cu “Cristi Roman”, nu persoanei respective… Am vorbit inainte cu Cristi si i-am cerut ceva dupa care l-as putea identifica pe blog, in caz ca lasa un comentariu.

  Hai noapte buna, pui mic si rau de comunist!

 14. Iunie 2, 2007 la 23:25
  link permanent
  Darius zice ca:

  Care nu s-a prins, dragă, eşti tu. Desigur că tu INTENŢIONAI să te referi la Cristi, cam până în punctul în care ai dat rău cu mucii-n fasole, pe motiv că nu te ştii exprima.

  Marş la-nvăţat.

 15. Iunie 2, 2007 la 23:42
  link permanent
  ana zice ca:

  eu sunt deacord ca ceasul e baza acolo ;)) frumos tare . nu-l vinzi ? 😛

 16. Iunie 2, 2007 la 23:56
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu videm doamnă. Cum zicea Fillip, de mai sus, este formidabil. Deci, implicit, trebuieşte să-mi aparţină şi nu există alt scenariu.

 17. Iunie 3, 2007 la 00:13
  link permanent
  ana zice ca:

  trist

 18. Iunie 3, 2007 la 01:33
  link permanent

  Critică constructivă: Ai belit pula, o să-ţi ia Drojdie (hai, clickuiţi nebunilor că nu mere!!!) linkul de pe Râd-de-Voi.

  Mai încolo n-am cetit.

 19. Iunie 3, 2007 la 14:49
  link permanent
  radu zice ca:

  Nu e alb ma, e nimic nimic. Deci, nici culoare. 😀

 20. Iunie 3, 2007 la 15:41
  link permanent
  Blegoo zice ca:

  Auzi, Darius? Incep sa cred ca tot tu ai scris si organizat toate reactiile “anti” ziua Cristi Roman…pentru ceva scopuri malefice, masonice, alea, alea. Personale, zic.
  Fiindca nu pot sa cred ca oamenii nu mai au simtul umorului.
  Bai, voi toti astia seriosii: noi aia care am participat, ne-am distrat si am ras, cu Cristi printre noi! voi v-ati urzicat degeaba™(TM-GK) si ati scrasnit in bezna!
  Stati acri, bai! Ca va sta bine!

 21. Iunie 3, 2007 la 16:21
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ aia cu eşti degeaba nu ştiu de ce am eu impresia că am folosit-o pe jeg demult, în acest sens Goagele a furat-o cu nesimţire. Vom clarifica! Ha! Şi ne vom certa ca Apo cu Vis (sper).

 22. Iunie 3, 2007 la 18:30
  link permanent
  Vasile zice ca:

  Mai ai cartela Cosmo ?

 23. Iunie 3, 2007 la 18:35
  link permanent
  Cristi Aroman zice ca:

  RECLAMĂ: http://www.gmail.com

 24. Iunie 3, 2007 la 22:24
  link permanent
  Darius zice ca:

  Vasile… Ai greşit Internetu’? 🙂

 25. Iunie 3, 2007 la 22:36
  link permanent
  Vasile zice ca:

  Aha . Deci o ai . Stai ca dau un bip.

 26. Iunie 4, 2007 la 03:20
  link permanent
  Blegoo zice ca:

  @Darius: Uite-asa, ca sa nu avem vorbe…
  Degeaba™™(TM-GK;TM-JEG)
  Si in caz ca mai vine altcineva… “Degeaba™™™™™™™™™…”
  Ai vrea sa te certi tu ca aia doi…tu nu poti!

 27. Iunie 4, 2007 la 10:31
  link permanent
  Noji zice ca:

  la faza cu nimicul, daca stam sa analizam, raman la parerea ca nimicul are culoarea neagra! de ce? sa analizam putin stiintific: cu totii am auzit de gaurile de vierme, a caror camp gravitational e atat de puternic incat nici lumina nu scapa => gauri NEGRE! deci, pentru ca ceva sa capete culoare este nevoie de lumina. acu’: ceva fara lumina = negru, nimic cu/fara lumina = negru! uita-te la universul nemarginit 8-> … cat de negru’ e … si lumina berechet…da’ e … nimic!

  gata :D….m-am distrat destul, v-am impartasit din cunostintele mele astronomice (adica despre astronomie) … si nu va mai zic nimic ;))
  @Darius: cu virgula cheful ala “jeg” ce se mai aude? nika, nika? 😕

 28. Iunie 4, 2007 la 10:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ nici alb, nici negru, dacă întrebi un expert, nu sunt culori. Ha!

  (Se aude, se aude…)

 29. Iunie 4, 2007 la 10:50
  link permanent
  mea zice ca:

  ceas cu Michi????? uai ce-ti face Pamfil!!!!!

 30. Iunie 4, 2007 la 11:13
  link permanent
  mea zice ca:

  “… o cantitate de aproximativ 120 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de sperma”
  si poti “da lovitura” numai cu unul singur (spermatozoid ). Deci o sana de unul la…..cateva sute de milioane. Acuma intelegi de ce e cea mai mare realizare????

 31. Iunie 4, 2007 la 11:15
  link permanent
  Darius zice ca:

  Eheeei. Acum pricep. :)) Că ei ar fi cam… aşa… mai ne-cu-capabilităţi. Buuun. Ştim şi asta despre bogătani.

 32. Iunie 4, 2007 la 11:17
  link permanent
  mea zice ca:

  sansa……pardon. da’ m-am facut inteleasa, nuuuuu?

 33. Iunie 4, 2007 la 11:18
  link permanent
  Darius zice ca:

  Te-ai, te-ai. 😀

 34. Iunie 4, 2007 la 11:24
  link permanent
  mea zice ca:

  eu cer de obicei “un tuns in scari”. da’ am dat numa’ peste coafeze de treaba. si-o dat ochii peste cap, si m-o tuns in coafor (totusi).

 35. Iunie 4, 2007 la 11:32
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io când m-am dus cred că peultima dată era o tanti care mi-o povestit toată antologia frizeritului, de la geneză şi până-n prezent, condimentat cu toate tehnicile tunsului, despre cum nu merge să te ude pe cap pentru lamă, că dup-aia nu prinde maşina ş.a.m.d.

 36. Iunie 4, 2007 la 11:38
  link permanent
  mea zice ca:

  norocosule. eu dau numa’ peste barfitoare. cum sa-mi imbogatesc cultura generala???

  intreb aici, ca pe blogul ei se pare ca nu prea mai intra Fana. am vazut-o aseara zimbindu-i unui avion (sper ca n-am confundat-o. dar…zimbea unui avion. numa’ ea putea fi, asa-i?). noua de ce nu ne mai aduce zimbete????

  si cu poza mea ce se mai aude?? ce zice Dacian? ca plecati in vacante si ramin fara frumusete de imagine.

 37. Iunie 4, 2007 la 11:58
  link permanent
  Darius zice ca:

  Se aude! Ce vacanţa taichii draculi? Că-i abia începutu’ sesiunii.

 38. Iunie 4, 2007 la 12:07
  link permanent
  mea zice ca:

  se aude cum se aude…si de chef. Dacianeeeee, cum pot vorbi cu tine direct????

 39. Iunie 4, 2007 la 12:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu poţi, ţi-este interzis. Ha!

  (Poţi, dacă ai catadicsi a folosi messengeru’… Uă! Oricum, acuma s-o dus pân’ la Trilulilu, nu-i vreme, vine mai târziu… Da’ o zis că-mi face poza în format frumos, să ţi-o deu, isterică.)

 40. Iunie 4, 2007 la 12:11
  link permanent
  george zice ca:

  “glumesc, erau de la maini”. toate bune si frumoase pana acolo.
  constructive criticism: if you cant find anything funny to put in ze blog, just leave a blank

  in rest is multumit, mi-ai ocupat alea 10 minute in care nu aveam ce face la sala de net pana ma intalnesc la cafei.
  buna treaba.

 41. Iunie 4, 2007 la 12:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mno. Deci fu bine sau fu rău? 😀

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)