jeg.ro: turul ţării – Pleosc!

sari la comentarii

[Umblă vorba că azi, ziua de marţ', la 21:00, la Motoare. Mai vin prospectiv - Adrian Ciubotaru, Geo Atreides, Piticul Gratis, Gogu Kaizer, Artpi, Sebastian, Talida Păcurar, Răzvan Medrea, Adrian Hudrea Augustin, George "Gimel" Russo]

[sau pe YouTube]

***

[Călătoria pe Twitter.]

[Citeşte primu' articol acilişea.]

[Citeşte al doilea articol dincoloşea.]

[Citeşte al treilea articol acoloşea.]

[Citeşte al patrulea articol încoaceşea.]

Programul zilei la Capitală:

Mă duc pe la Noumax, să le dau îndărăt Macbook Pro-ul, sperând să nu-l scap în ultima clipită, în faţa gardului, în şanţ.

Mă duc pe la Vitrina Bucale, să văz pe Artpi şi colegii.

Mă duc şi pe la McCann Erikson (unde lucrează un fost coleg de la Vitrina), cu scopul de a le vedea tăte planşele cu clienţii şi lucrările în desfăşurare şi a le fura tăte piciurile.

Mă văz cu Mana Ciutacu.

Dacă-i bai, sunt disponibil la numărul de deplasare 0741028758, unde mă sunaţi ca să vorbiţi cu mine, iar eu vă răspund.

Mă văz cu amicii de la Low Riders.

Hát, cu siguranţă că regiunea Deltei şi litoralul au format partea frumoasă a excursiei noastre, care-i acum la mijlocul distanţei, da’ aproape la finalul timpului.

Considerând că bunicul Petrică este din Beba Veche, cel mai vestic punct al teritoriului românesc, am decis în ultima clipită să schimb biletul de apăbus luat spre Sf. Gheorghe, cu unul pentru Sulina, cel mai estic punct al teritoriului românesc. Şi-a urmat ca amicul austriac să meargă pe braţul sudic al Dunării, pentru a pescui, o activitate care, nefiind wireless, nu mă pasionează în mod special. Chiar m-am gândit la un sistem prototip de pescuit cu magnet-momeală, care să aducă prada la mal, dar fiind încă în dezvoltare proiectul, mă voi rezuma la a folosi internetul, ca obiect de divertisment.

Pe vapor înspre vărsarea Dunării m-am întâlnit cu 4 sibieni, care mergeau şi ei tot ca să prindă peşte, cu scopul de a îl găti şi mânca cu sălbăticie. Pe oameni îi chema Alina, Lucian, Florin şi prietena lui, pe care nu mai reţin cum au botezat-o, însă ultimii doi îşi spuneau între ei “măăă, pupu”, deci o să presupun că mă pot referi la ea la fel. Şi pe toată durata şederii mele în Deltă am dorit cu ardoare s-o prind pe “măăă, pupu” de fund, da’ fără intenţii mârşave, doar ca să văd cum îi, însă nu s-a găsit momentul propice, deşi pe tricoul ei scria clar “you’re cute”, care sunt convins că-mi era adresat.

Am campat corturile dimpreună şi, dacă m-a prins ziua de naştere cu două zile îndărăt la Galaţi, am zis s-o serbez cum se cuvine la baltă, cu prăjituri “din care erau la magazin” şi un Fanta festiv, cu cei patru. A doua zi am luat vaporul întors, pentru a grăbi spre mare.

Am luat drumu’ cu vântu’-n meclă, care mă încetinea la 5km/h pedalând cu greutate. Din cauza vântului, nu meclei, care ştim ce alte dezavantaje are.

M-au cules de pe drum amabilii muncitori Octavian, Ionică şi Silviu, cocoţând întregul calabalâc pe Dacia lor şi m-au dus de-a gratisu’ la Eforie Nord, ceea ce mă ajută la câştigat timp pentru pedalat pe Litoral, undei îi ceva, nu pân Dobrogea, unde-i câcat.

Am înâlţat cortul zvelt la 22:00, orbecăind, cu ajutorul gălăţenilor dintre care o treime erau jandarm şi poliţistă, încă o treime erau mămică şi nenea care dă apă Galaţiului, iar restul o puzderie de prunci. Familia lor e deja vedetă, deoarişce au fost la Din Dragoste, ca să ştiţi, da?

În prima zi de mare am pedalat la Constanţa, la chemarea desperată cu oferte flexibile până la favoruri sexuale ale Alexandrei Bărbulescu, al cărui tată ne-a sponsorizat cu mers la aglutinat fructe de mare ca sparţii, costând aproape cam cât am cheltuit eu în călătorie per total. Apoi ne-a mai dat şi vită şi ciuperci, din care eu nu mănânc pe principiul din copilărie, da’ tura asta mi-au chiar plăcut; iar eu ştiţi că nu-s politicos, dacă era, le scuipam în bucătăria oamenilor. Ulterior, fata m-a dus şi-n oraş, udne-am băut – ceee?! – un Long Island Ice Tea. Haaait!

Am ajuns, da, bă, biiine, şi-n Vamă, că trebuia să umblăm în puţa goală, să vedem ţâţele goale şi tăte căcaturile boeme. Ne-am întâlnit cu fosta primă prietenă Lia, ştiţi, aia de-a născut Jegu’, fecioară fiind. Muza. Fufa. Cum doriţi s-o numiţi. Şi anturajul. Şi am beiut şi halit cu ei, după care eu am plecat, iar Flo a – ghici ce? – rămas.

Vom tăia însă nişte “curbe”, vorba ‘ceea, hâţânind toate catrafusele într-un tren, deoarece drumul spre capitală este o inutilitate. Voi saluta roial lumea la Bucale, fiind prezent din 27 seara (luni), până hăt miercuri, tot seara (între timp sperăm că ajunge şi ălalalt ameţit). Dorm la iubitul Sebastian. Sunt acolo aici chiar acum. Apoi grăbim tot feroviar la Timişoara, fiindcă ne aşteaptă Tatiana în criză de timp, să ne-ntoarne şi arate Herculanele. Apoi reluăm la pedală, pe ultima treime, via Arad, către Oradea, Zalău şi apoi Cluj. Bine? Bun.


58 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 27, 2009 la 23:11
  link permanent
  toader zice ca:

  ce bine dispus e darius. ma, asta cred ca a mancat mancare…

 2. Iulie 27, 2009 la 23:28
  link permanent
  ovi sirb zice ca:

  Timişoara când estimezi c-o vezi?

 3. Iulie 27, 2009 la 23:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  29-30-31. Cam aşe cumva. Tatiancă mă duce la Herculane, am calculat noi, pe 30.

 4. Iulie 27, 2009 la 23:33
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  clipul asta le intrece pe toate! te astept sa ne petrecem la intoarcerea in cluj!

 5. Iulie 27, 2009 la 23:36
  link permanent
  bimus zice ca:

  foarte frumos rasaritul din videolog. spor!

 6. Iulie 27, 2009 la 23:40
  link permanent
  mak-on-do zice ca:

  Drace, m-ai emoţionat! Că bine ţi-o mai fu la mare…

 7. Iulie 27, 2009 la 23:48
  link permanent
  Hellostupid zice ca:

  Minutul 2:03 cum ai iesit tu din apa parca faceai reclama la prezervative, minutul 2:10 tipa aia a avut noroc ca n-ai dus-o cum m-ai dus pe mine de m-a vazut juma de sat si fostul meu prieten in pozitii compromitatoare:D

 8. Iulie 28, 2009 la 00:11
  link permanent
  Fla zice ca:

  hait. o duci bine. te-ai subtiat.

 9. Iulie 28, 2009 la 00:26
  link permanent
  Aurelian zice ca:

  vaide, vaide…. ţi-am zis decât de 500 de ori că nu-s din Bucureşti.. ci sunt în Sibiu..

 10. Iulie 28, 2009 la 01:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Simonă – tu n-ai vrut în rulotă. Aia ave’ role. Da’ dacă tu şăz’ la naiba-n mlaştină. Deci da, am slăbit. Aurelian – deci vii unde te-am scris. Restu’ – da. Voi cădea lat acum, aşa, ok.

 11. Iulie 28, 2009 la 03:23
  link permanent
  Este,ma! zice ca:

  si prin ploiesti cand? hai ca iti dau eu pat si verdeturi.

 12. Iulie 28, 2009 la 08:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pentru Ploieşti pregătesc un tur special, dedicat…

 13. Iulie 28, 2009 la 08:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  … not!

 14. Iulie 28, 2009 la 10:08
  link permanent
  Sebastiano zice ca:

  Aceasta bucatica de cinematografie imi aminteste de emotiile pe care mi le-ai daruit atunci cand te agatai cu trotineta de caruta si muzica zicea “hei, hei, verde e iarba, soarele, Iisus pe cer” :)

 15. Iulie 28, 2009 la 10:16
  link permanent
  mariuspan zice ca:

  n-am zis pana acum nimic de muzica din clipuri: the best!!!! Si dintre clipuri asta e cel mai fain (normal, doar e marea si Delta). Buna pita cu pateu pe malul marii!
  Drumuri linistite in continuare!

 16. Iulie 28, 2009 la 10:19
  link permanent
  Sebastiano zice ca:

  Daca s-ar incheia un film artistic, drama asa cum o vad eu, cu filmuletul asta, as plange in hohote. Ar fi un final mai puternic decat ala din Leon sau Eternal Sunshine of The Spotless Mind. Sa fii un om chinuit de viata, rapus de fatalitate, care merge sa moara singur, dezgustat de lume. Ma duc sa plang.

 17. Iulie 28, 2009 la 13:18
  link permanent
  Chira zice ca:

  Azi sau ieri? In ce zi la 21.00?
  O salut pe mama, care verifica daca sunt pe net de la munca intrand pe jeg.

 18. Iulie 28, 2009 la 20:19
  link permanent
  Iulica zice ca:

  O salut si eu pe mama lu’ Chira, chit ca n-o cunosc. Saru’mana!

 19. Iulie 28, 2009 la 23:37
  link permanent
  ionuţu zice ca:

  clipul ăsta nu-i fain doar pentru că apare marea şi Delta întrînsul. Nu ştiu, are o sensibilitate, transmite ceva mai mult decît celelalte. Şi jegătania a slăbit. E anorexică aproape. Bravo băi Dariuse! :)

 20. Iulie 29, 2009 la 09:55
  link permanent
  artistu zice ca:

  Azi e 29. Deci esti la Herculane deja?

 21. Iulie 29, 2009 la 10:01
  link permanent
  artistu zice ca:

  P.S. Acusik am citot mai bine! Deci azi inca esti pe aci. Astept cuminte filmuletzul cu Bucalele si intalnirea de la Motorase! ;)

 22. Iulie 29, 2009 la 10:16
  link permanent
  anatati zice ca:

  Şi mâine, 30, mergem la Herculane. În funcţie de ora la care binevoieşte Domnia Sa(:D) să ajungă, evident.

 23. Iulie 29, 2009 la 13:40
  link permanent
  jimerino zice ca:

  care chira a mai venit dinspre pula. nu ziceai ba ca vine chira, care urma sa ne distreze cu nu stiu ce poveste? chiro! chirooooooooo! elaineeeeeeeeeeee!

 24. Iulie 29, 2009 la 14:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai greu cu filmu’, e blocat miniDV-ul în cameră, încerc să o duc la un service să mi-o facă pe loc, încă n-am filmat nimicuţă. Fără cameră, dacă n-o poci drege, n-avem filme. Complex şi nefericit…

 25. Iulie 29, 2009 la 21:42
  link permanent
  Andrei zice ca:

  Mare vedeta erai bicicland gales prin vama cu o fata isterica tinandu-se cu dintii de remorca si tipand… ceva. Atat am apucat sa vad din tine ca totusi nu eram cel mai potrivit om pentru mersul pe o singura carare la ora respectiva, nu mai zic de alergat dupa o bicicleta in linie dreapta.

  In schimb Flo a imbratisat boxa din Goblin, saraca, pana au iesit toti decibelii din ea. Tare nenea. I-am strans mana. Sunt mandru de asta!

 26. Iulie 29, 2009 la 23:21
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Na-vă, să vedeţi la ce vă închinaţi.

 27. Iulie 29, 2009 la 23:22
  link permanent
  Hudrea zice ca:
 28. Iulie 29, 2009 la 23:27
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Prostea, am încercat să pun pozele, nu merge, fă ceva.

 29. Iulie 29, 2009 la 23:27
  link permanent
  Fla zice ca:

  n-ava ce? n-aveam.

 30. Iulie 29, 2009 la 23:28
  link permanent
  Fla zice ca:

  pune si ti linkuri la poze cu < img

 31. Iulie 29, 2009 la 23:28
  link permanent
  Fla zice ca:

  *nu cu

 32. Iulie 29, 2009 la 23:36
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Eins: http://www.hudrea.ro/wp-content/uploads/2009/07/dariusrupt1.jpg

 33. Iulie 29, 2009 la 23:37
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Zwei: http://www.hudrea.ro/wp-content/uploads/2009/07/dariusrupt2.jpg

 34. Iulie 30, 2009 la 01:44
  link permanent
  toader zice ca:

  in adevar, e frumusel filmul.

 35. Iulie 30, 2009 la 08:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Se duce si pulifriciul odata in viata lui la mare si sta doar citeva zile. Si eu care credeam ca nu mai pleaca de acolo. Imi facusem planul ca nu vine la Bucale decit prin august. Si pleosc ! surpriza, vine la Bucale si sta doar trei zile. Sa-ti fie rusine, ma !

  Pe de alta parte sa-mi fie si mie rusine. In fatza Marii Adunari Nationale recunosc: nu folosesc twitter. Uite d`aia nu am aflat la timp, de. Lasa ca vin eu la Zalau in vizita la socri ca am o ardeleanca ce a venit in miticie si nu se mai lasa dusa. Doar m-a intilnit pe mine, ce naiba.

 36. Iulie 30, 2009 la 09:19
  link permanent
  Fla zice ca:

  @Hudrea
  Deci eu vad ca face yoga.

 37. Iulie 30, 2009 la 09:44
  link permanent
  anatati zice ca:

  Salutare, Darius Groza. Ce mai faci?

 38. Iulie 30, 2009 la 09:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu eşti conştientă că deja am ajuns la tine în apartament, da?… :P

 39. Iulie 30, 2009 la 12:57
  link permanent
  Basty zice ca:

  Eu nu ştiu ce fel de om e ăla de-şi ţine mausu în farfurie. Şi nu ştiam că Darius e fan MC Hammer.

 40. Iulie 30, 2009 la 13:03
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  E un mouse-pad rotund, deştepule!

 41. Iulie 30, 2009 la 13:07
  link permanent
  jimerino zice ca:

  locul mouse-ului era problema. cand cersea chiloti nu parea nimeni surprins sau oripilat.

 42. Iulie 30, 2009 la 15:51
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Nu, Bastele a crezut că mouse-pad-ul e farfurie. Deci nu, nu e farfurie. Căscăm ochii, da?

 43. Iulie 30, 2009 la 16:00
  link permanent
  jimerino zice ca:

  daca tot ai inceput, explica-mi si gluma facuta de mine. “nu, lui ii e lene sa-si cumpere chiloti si cerea de la noi.”. hai!

 44. Iulie 30, 2009 la 16:10
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  :lol: :lol:

 45. Iulie 30, 2009 la 16:13
  link permanent
  nume de cod 777 zice ca:

  Fetelor, dacă nu vă trageţi de codiţe tot degeaba!

 46. Iulie 30, 2009 la 22:20
  link permanent
  toader zice ca:

  bere

 47. Iulie 31, 2009 la 00:57
  link permanent
  ieucumine zice ca:

  v-am vazut la eforie :> nord:))

 48. Iulie 31, 2009 la 08:38
  link permanent
  Basty zice ca:

  Mouse pad-ul rotund încalcă toate regulile bunului simţ.

  Iar etica nu-mi permite să ating subiectul cu chiloţii.

 49. Iulie 31, 2009 la 09:56
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Nu v-am mai văzut. Sunteţi noi?

 50. Iulie 31, 2009 la 11:33
  link permanent
  Chira zice ca:

  Ciao mama.
  Nu am apucat sa-l vad pe Darius ca m-o durut undeva. Cateodata imi pare rau de asta.

 51. Iulie 31, 2009 la 14:09
  link permanent
  sorin zice ca:

  Venind dinspre Timisoara spre Arad, ti-am vazut troscoleta astazi in Sag.
  Eram curios ce inseamna inscriptia de pe carut ( jeg.ro) si iata-ma aici.

  Hai pa si toate cele bune !

  Bafta !

 52. Iulie 31, 2009 la 21:20
  link permanent
  kaLoo zice ca:

  va doare in …pula, sa-mi trimiti o vedere de la Baile Felix :) )

 53. Iulie 31, 2009 la 22:06
  link permanent
  toader zice ca:

  ce inseamna sag?

 54. Iulie 31, 2009 la 23:15
  link permanent
  nume de cod 777 zice ca:

  E Şag. … şi e o localitate/sat. Nu?!

 55. August 1, 2009 la 08:28
  link permanent
  R. zice ca:

  SiD o făcut bine de-o intrat la Publicitate. Spread the news!

 56. August 1, 2009 la 16:53
  link permanent
  UnCopilutz zice ca:

  Aduceţi lebeniţă de acolo şi vindeţi aici mai scump. O aduceţi cu remorcuţa. Să aveţi bani tot restul anului.

 57. August 2, 2009 la 04:13
  link permanent
  Flo zice ca:

  Permite-mi să afirm, în calitate de specialist în Vamă, că ai ratat esenţa puternică.

 58. August 5, 2009 la 11:29
  link permanent
  Licuriciul zice ca:

  Fain montaj domnu’ Darius….dupa Sulina si Maliuc ne-am urnit si noi spre Vama…unde ti-am ochit tzocleta..insa fata , nu….
  Salutari lui Pamfil…byeee!

un trackback

 1. [...] OIDAAA si a continuat in purul stil al Jegului cu Bvruuu! + BONUS: Jdufff!, Vjjjt!, Caaah si Pleosc. Acu cica e pe undeva pe la Timisoara si Baile Herculane. Asteptam vesti, filmulete si aventuri de [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)