Iaca ce de litere şi ce de culooori!…

sari la comentarii

Vă daţi seama că, dacă eu am un ofiţer SPP personal, repartizat special pentru mine, care să mă pândească mereu, studieze şi, într-un final fericit, secere imediat ce se iveşte ocazia să mai am nişte ieşiri neaşteptate (precum cea cu interviul cu Băselul), chiar înainte ca eu să ştiu c-o să le am, acesta – observatorul şi călăul meu – are deocamdată responsabilitatea să se ţină aiurea după mine prin oraş, când eu rulez ca nebunu’ cu trotineta, fără vreo direcţie anume, ba pardon – cu mai multe, că le schimb brusc, doar ca să ne întoarcem ambii asudaţi acasă, fără vreun scop anume pentru toată cursa?

Vă puteţi imagina ce îndeletniciri pe cât de antrenante pe atât de degeabiste ar trebui să susţină bietu’ om? De fapt, doar din respect pentru munca lui şi ca să se menţină-n formă, să nu se plafoneze, de acum o să stau acasă molcom până par liniştit, pleoştit, somnolent, ca apoi, fără nici un semn prealabil, să tâşnesc pe scări în jos şi să fug aleatoriu pe străzi, luând curbe spontane în zig-zag, doar pentru a mă opri pe-o bancă într-un parc oarecare, unde să stau pe nemişcat câte 6 ore încontinuu, uitându-mă în gol. Ca apoi, la fel de sprinten, să sar în autobuze pe care să le schimb de două-trei ori, vorbind doar cu oameni necunoscuţi cărora să le pasez foi suspecte scrise la repezeală, uitându-mă circumspect peste umăr, până ajung înapoi în faţa blocului. Şi doar într-una din zile, indiferent care, o să fac… ceva important. Şşşt!

Serios vorbind acum (heh!), mie mi-ar plăcea să fiu în papucii ofiţerului meu SPP. Toată ziua ar tre’i numai să şed în cur şi să citesc Jegu’. Aş sta, aş mai băga câte-un comentariu. Aş participa la câte-un concurs de ode, închinate subiectului meu. M-aş uita cu mine la filme, fără să trebuiască să pută a beşini lângă. Că m-aş uita prin unul dintre teleobiective. Singurele momente de activitate fizică intensă le-aş şti din timp, că, în calitate de agent, aş cunoaşte când vine Băse pe stradă.

La fel, mie (revenind în trup) mi-ar plăcea să-mi cunosc ofiţerul meu SPP. Trebuie că-i un tip simpatic, ca să mă suporte atâta amar de vreme. Probabil că, de când mă citeşte, chiar îmi şi împărtăşeşte convingerile. Am merge la o bere, poate se ştie la programare, că ăştia tre’ să se ştie la toate, m-ar ajuta cu partea tehnică la site, dacă-s ocupaţi Tudor şi Sorel. M-ar duce cu maşina pe banii statului, să iau pachetu’ cu mâncare de la gară. N-ar mai trebui să mă urmărească toată ziulica, deoarece am petrece mult timp de calitate împreună. I-aş corecta gramatical rapoartele. Aş verifica să nu omită ceva. Poate dormi la mine, dacă ne lungim la vreo băută şi i-i lene să treacă-n scara cealaltă. Mai merg pe la el să-i filmez pe Moafle şi prietenă-sa când îs singuri acasă şi se puţălesc…

***

Ce mă enervează cel mai mult la proşti este când se ajută în dezbateri prin convingătoarele „vă zic eu” sau „să ştiţi că”, întărind cu “eu ţi-am mai spus deja” sau “crede-mă“… (Mi-am luat libertatea de a adăuga “cratime-le”.)

Nelegat de ce ziceam mai sus, unde vă povesteam de inapţii ce îmi “argumentau”, în comentariile unuia dintre articolele trecute (dacă vă uitaţi în arhivă, vă dumiriţi care, e mânjit strigător în portocaliu cu albastru), să-nţeleg şi eu, cum ei au o dreptate sine qua non, asigurată irefutabil de divina lor prezenţă…

Discutam de curând cu Tudor – care face şcoala de şoferi, deşi eu nu m-aş urca cu el nici în autobuz – şi am ridicat următoarele nelămuriri (şi nu era Băse în jur să-l întreb):

1. De ce, când s-a inventat circulaţia, n-au fost alese culorile „rutiere” astfel încât să fie altele decât tocmai cele pe care le confundă daltoniştii? Şi, dacă oricum semaforul e roşu sus şi verde jos, de ce n-au voie să conducă? Iar, dacă totuşi n-au voie să conducă, atunci pietonii daltonişti de ce au voie să treacă strada?

2. De ce există semne de parbriz pentru şoferii cu handicap? N-am nimic cu handicapaţii (înainte să se isterizeze PD şi PSD-iştii, ehehehehe), ba chiar simpatizez cu dânşii – sunt şi eu operat la un coi, am astm şi neuronal vă daţi şi singur seama. Dar dacă o persoană e capabilă să conducă, de ce-ar trebui să mă îngrijorez c-ar fi handicapată? Adică, e apt de a opera un autovehicul, da’ poate mai intră-n tine, un picuţ? Sau “ştie conduce, chiar eu l-am învăţat, da’ ce mă pot aştepta de la el”…? Ceva de genu’? Nu faceţi mutre, eu doar observ. Ăstea-s legile. Mă pot eu împotrivi?

(Nici o grijă, m-a lămurit Dacian: “Au semne de handicapat ca să nu le dea amendă când parchează în locurile pentru handicapaţi…”)

În alte curiozităţi, non-stradale…

Dacă intri într-un magazin pe care scrie „DESCHIS”, mai ai voie să ieşi, având în vedere că afară devine „ÎNCHIS”? Iar dacă da, n-ar trebui să fie legal să intri şi în magazine când sunt închise? Numa’ să te uiţi…

Şi , în mod logic, cumulat cu protecţia şi paza acestora, n-ar trebui să existe şi oameni de dezordine?

Această teorie este susţinută şi de Cobra Security – „Venim ACUM!”…

CobraSecurity

Desigur că budiguardul din imagine s-a auto-sesizat imediat după ce am făcut poza şi a dat instant într-o isterie, de mi-era frică să nu facă un infarct, eu justificându-i că am voie să fotografiez pe spaţiul public, moment în care lui i-a crescut tensiunea la gradul Vadim. I-am repetat, nu părea să înţeleagă, aşa că am părăsit faţa locului prin spate, deoarece eram cu Eta, iar eu nu vroiam să-mi iau de bătut.

***

Am găsit un magazin declarat de misandre (adică fomei ce urăsc bărbaţii)…

atentielaposete

Negreşit că era un second-hand, aşa că pentru varianta masculină, propund un sex-shop de misogini cu ceva în genul “atenţie, cad pietre”, da’ să nu cadă pietre, că să cadă altceva, mă-nţelegeţi? Dacă mă-ntreabă cineva privat, doar atunci o să-i pot spune că pule.

***

Citiţi cu atenţie. DA’ PĂ LITERE! Că decanu’ sigur n-o citit.

telelecomunicatii

***

Iar asta-i şi cea mai dreaptă şi cea mai uliţă din câte-am văzut în Cluj-Napoca. Totuşi, îi spune…

StrStramba

***

Mergând pentru a-şi procura Eta un bilet de tren (da, s-a sătura, pleacă-n lume), am descoperit la voiaj, unde locuiesc oamenii internaţionali. Evident, în…

CasaInternationala

… stânga.

***

Iată-i şi pe Eroii Fumatului Interzis…

EroiiFumatuluiInterzis

Culmea inter-linking-ului: Să primeşti o chestie de la cineva, găsită de acel cineva la tine pe blog.

Nu înţeleg de ce, în filme, dacă intră cineva în casa unui personaj, cu scopul de-ai tăia beregata, iar victima aude sunete prin casă, să zicem – din bucătărie, dulapul cu tacâmuri, primul instinct e să întrebe dezinvolt: “E cineva acolo?” De parcă, dac-ai locui cu cineva, n-ai şti numele, iar, dacă ai fi singurul ocupant al apartamentului, N-AR TREBUI SĂ FUUUGI!!!

Am primit până acuma nişte solicitări pentru tricouri cu „puiuţ de comunist”, dintre care o mamă a cerut două, pentru dumneaei şi fi-su, precum şi insigne cu stema de puiuţ comunist – ce îs. Vă anunţ festiv că, dacă mai sunt cereri, vă fac modele pentru toată familia: mămică, puiuţ, bunică, purcel de şi comunist-şef. Şi, în curând, vor apărea şi alte modele de vestimentaţie din “colecţia hăt-cutur Jegue”.

30 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 12, 2007 la 19:02
  link permanent

  Evident, primul comentariu.

 2. Mai 12, 2007 la 19:05
  link permanent
  medeea zice ca:

  hai să-ţi răspund eu la nelămurirea cu semaforul: pe retină sunt receptori pentru culorile roşu, albastru şi verde… amu îs două teorii: unii zic că roşul îl vezi cel mai bine pentru că ai mai mulţi receptori pentru el decât pentru celelalte două, iar alţii zic cum că din cauza lungimii de undă pe care o are roşul (vreo 475 nm dacă ţin io bine minte) culoarea aista străbate mult mai bine mediul dens (ceaţa în cazul şoferilor) decât albastrul sau verdele care au lungimi de undă mai mari. în concluzie: culoarea roşu au ales-o pentru STOP tocmai fiindcă o vezi de la distanţa cea mai mare… amu… cu verdele, iarăşi sunt două teorii: prima zice că a fost aleasă pe baza complementarităţii cu roşul, iar a doua spune că verdele este culoarea care stimulează cel mai tare receptorii de la nivelul retinei, permiţându-ţi să pleci repede de pe loc ca să nu te claxoneze ţăranii cu Mercedes din spatele tău… întrebări?

 3. Mai 12, 2007 la 19:20
  link permanent
  Darius zice ca:

  Tăte teoriile ăieste, mai puţin în cazu’ retinei daltoniştilor. Ehehehe.

  Dacă e să analizăm, eu credeam că până acuma s-a împământenit cultural cumva în chestii pro/contra, negativ/pozitiv etc. faptul că verdele-i “dă-i înainte”, iar roşul e “Prrr! Hooo!”. Da’ poate tot cultural s-a obişnuit lumea DUPĂ codul rutier. Nu ştiu.

  Da’ e ciudat… alegerea să fie făcută pe baza celor două culori DENSE, să se vadă-n ceaţă. Pentru că bănui că-s puţintele situaţii în care chiar n-ai vedea semaforu’ numa’ dac-ar fi de culoare ţipătoare, altfel poducând un grav accident.

  Dar am încredere-n cunoştinţele tale, pe lângă faptul că te doresc în secret, sexual vorbind, dacă eşti, desigur, cine cred eu că eşti, cel mai probabil nefiind tu sau nedorindu-mă înapoi, cât nici înainte. Răspunsuri?

 4. Mai 12, 2007 la 19:47
  link permanent

  Strada aia stramba e chiar prea dreapta 😐

  soseaua fund ai vazut-o? 😀

 5. Mai 12, 2007 la 19:48
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ahaha. Şi nici nu-i stradă. Şi n-am văz’t-o nici p-a ta. 🙂

 6. Mai 12, 2007 la 21:16
  link permanent
  kmikdze zice ca:

  la facultatea de telelelelecomunicatii nu se invata literelelelele, asa ca lelele pe valcelelelele este, ca e mai multe, explicabilelelele

 7. Mai 12, 2007 la 21:22
  link permanent
  Darius zice ca:

  Îţi dai seama prin câte mâini o trecut placa aia pân-or pus-o acolo şi nime’ nu şi-o dat seama ce gogomănie? Gogogogogmănie, vreu a zice. Unii oameni de pă Jeg intră să mă-ntrebe, nu-şi dau seama nici când le-o bat sub uăchi.

 8. Mai 13, 2007 la 09:52
  link permanent
  Allicia zice ca:

  Legat de filmele “de groza”…de ce nimeni nu aprinde lumina, totusi? :-\

 9. Mai 13, 2007 la 10:22
  link permanent
  Darius zice ca:

  Pesemne din acelaşi motiv necunoscut care-ar fi răspunsul la întrebarea mea. 😀

 10. Mai 13, 2007 la 11:42
  link permanent
  WhIteWolf zice ca:

  Warning ! 🙂
  Intotdeauna, blonda moare prima in filmul de groaza.

 11. Mai 13, 2007 la 11:58
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu întotdeauna. Într-unele filme de groază, dacă moare blonda prima, se gată filmu’. Şi-ar deveni scurt metraj. Uneori e aşa proastă blonda că nici nu ştie muri în primele 2 ore.

 12. Mai 13, 2007 la 12:03
  link permanent
  mea zice ca:

  Da’ de ce nu te-ai gandit si la posibilitatea ca ofiterul tau SPP sa fie o TIPA simpatica?
  Si la semafor, eu stiu numa’ ca la rosu te poti farda o bucata si la verde poti claxonaaaaaaa.

 13. Mai 13, 2007 la 12:07
  link permanent
  Darius zice ca:

  Am vrut să zic, da’ săreau boarfele că “Ceee?!” şi că nu le mai iubesc. Or noi ştim că eu iubesc boarfele şi nu le-aş face una ca aceasta.

  Io ştiu că pe verde şi/sau roşu poci trece cu trotineta, indiferent de orişice.

 14. Mai 13, 2007 la 12:39
  link permanent
  mea zice ca:

  Privilelegiat, ca de obicei. Ce ma’nervezi.
  Da’ poate strada aia-i stramba pe verticala bre. Sau vazuta din capatul celalalt. Si ce-mi f…duminica cu probleme de-astea existentiale? deschis-inchis, daltonist-nu, handicapat-escroc,genti-pule….Da’ sa ne chemi la o baute de multe beri (sa-si plateasca fiecare si toti tie binenteles) ti-era prea simplu???????

 15. Mai 13, 2007 la 12:44
  link permanent
  Darius zice ca:

  Am mai făcut io activităţi de ăstea ad-hoc la Zalău. O venit fix O persoană. Beata Eliza. Nu beţiva. Amărâta! Nu mă mai încred io-n voi. Mai bine pe rând. Azi Păstăioase unu’, mâine pizza alta. Procedural. Da’ dacă există interes, se va face un chef Jeg. Finanţat de oligarhii-cititori. Cu tot ei invitaţi. Da’ în Cluj, că-n Canare aud că-i ocupat.

 16. Mai 13, 2007 la 13:14
  link permanent
  mea zice ca:

  E a doua oara cand ma expediezi cu”…incercam sa trecem mai departe, eventual chiar sa fim echidistanti”. Of!

 17. Mai 13, 2007 la 13:16
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io nu te expediez! Eu te îmbrăţişez călduros şi ţiu la cheptul meu, copilă. Tăhăăăi! O să organizăm chefuială, uăăă. Eu tot am zis că necesit să te văz în uăchi. Iar aceasta se ca petrece. Buuun. 😀

 18. Mai 13, 2007 la 13:31
  link permanent
  mea zice ca:

  numa’ ca io-s cam impulsiva. impulsiv ma si razgindesc. d-apoi la cinismul tau pari calit in dezamagiri. da’ te-oi mai aduce eu la cunostinta cand a fi momentul. pe mail.

 19. Mai 13, 2007 la 13:34
  link permanent
  mea zice ca:

  A! Bine-ai revenit! mi-o fo dor de tine.

 20. Mai 13, 2007 la 14:05
  link permanent
  corina zice ca:

  organizam un chef (oligarha dixit)- dar participantii is obligati sa cumpere cite un tricou si o insigna la intrare. Nu e o idee buna?Adica impletim afacerile cu placerea. Ia sa vedem un pret…ma mai gindesc, acum sint obosita dupa excursia la Brasov.
  Si, ca in excursia in Canare, costumul de baie obligatoriu.
  Nu stiu daca stiai Darius dar monsieur Patriciu et co.au deschis doua benzinarii Petrom in Franta-deocamdata. Asa ca, daca cineva ajunge sa exporte in UE si altceva decit curve, hoti si criminali, pot din partea mea sa scrie cite biletele roz vor-dar sa ma duca si pe mine in Canare, sau macar la Obsession, cum imi recomanda unul. A, propun location: Opera Plaza, la fratii B. Cunosc locurile ca inot acolo. Ce ziceti?

 21. Mai 13, 2007 la 14:34
  link permanent
  andreea zice ca:

  ahahaahhhaaaaaaaa; nu am mai ras asa de bine citind un articol de pe jeg de cam multicel timp:P

 22. Mai 13, 2007 la 15:00
  link permanent
  Noji zice ca:

  ce? bere? unde, cand cum? 😀

 23. Mai 13, 2007 la 15:43
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …corina, estimez ca esti pe cale sa-ti cistigi un loc linga flaviu-becaliu si finantator-si oris’cit daca frecventezi acel hotel de pe-iata- prestigioasa strada Traian Mosoiu(fosta Dostoievski) n-ai cum sa nu interferezi nu numai virtual cu JEGosu’ ciine de paza…io,una, asa cum am mai incercat sa spun intr-un comentariu care nus’ de ce nu s-a inregistrat,am asteptat ,uuuh, sa treaca valu’tzunami,sa cobor din munti,iar, in comunitatea jeg…

 24. Mai 13, 2007 la 17:01
  link permanent

  vin şi eu la chef ca să vi-l stric. şi ca să fac acest lucru cînd nici n-a început chefu, o să vă rog să-mi plătiţi drumu tur-retur cu diurnă cu tot că de nu, mi-l plătesc eu.

  mea, tu să mă întîlneşti la gară

  dacian, tu să-mi faci poze în care să nu-mi apară faţa

  Noji, tu să nu te atingi de bere pîn nu ajung şi eu

  Darius, tu să taci

 25. Mai 13, 2007 la 17:11
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ok, ok, organiza-vom, aşadar, un chef, uă!

 26. Mai 13, 2007 la 19:29
  link permanent
  S zice ca:

  Hello!
  Pai sa stii ca am dat de un magazin inchis/deschis. Dar nu am avut la mine pozarashu’ sa-i si fac o poza.. Anuntul zicea ca incepand din data de X, magazinul se va deschide cu o ora mai repede decat de obicei, doar ca lumea va putea sa cumpere efectiv chestii doar de la ora obisnuita, iar in ora aceea “mai devreme” se poate doar uita la ce ar vrea sa cumpere!! It had to be a British mind to think of that!!!

 27. Mai 13, 2007 la 20:36
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ahahahahaha. Nu poci a crede.

 28. Mai 13, 2007 la 22:13
  link permanent
  Noji zice ca:

  io ma ating de bere cand vreau, ca multam lu’ al de sus, si nu ma refer la niciunu din politicienii de la putere, bere este destula! 😀
  sper c-a mai fii si pe cand “ajungi” tu, in caz c-“ajungi” 😀

 29. Mai 14, 2007 la 01:41
  link permanent

  @Noji

  no, bine, atinge-te de bere da sa nu cumva sa o bei pin vin si eu, clar? bun…

  P.S. AJUNG se scrie fara ghilimele, da?

 30. Mai 11, 2012 la 00:47
  link permanent

  Because the YouTube videos are posted here same like I also embed YouTube video code at my own web page, because it is trouble-free to take embedded code.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)