Firesc să meargă totul prost: nici nu ştim cu cine-a făcut-o repetiţia pe învăţătură!

sari la comentarii

Pesemne vă mai amintiţi cu toţii de “Cristina din Cluj”, care dădea bipuri într-o veselie, pe motive că “vroia să mă cunoască”, de-aţi ascultat-o pe bandă acum vreo câteva zile.

Bun. Credeam că am pierdut-o pe vecie atunci, că o fi văzut Jegu’ şi-oi fi dezamăgit-o terminal, dar m-am înşelat amarnic. Fiindcă e greu, Jegul are cuvinte, ordonate-n rânduri, deci ele tre’ citite. Deci Cristina e recidivistă, prin alte bipuri, desigur. După ce mi-a dat vreo 3-4, am hotărât să mai sacrific un minut naţional, două, întru dânsa, pentru a vă desfăta cu o nouă-nregistrare. Încep să cred că e complet inconştientă de Jeg şi că mă pofteşte pe alte filiere. Totuşi, convorbirea s-a-ncheiat tragic. Nu ştiu dacă am zis ceva greşit sau i s-a gătat bateria. O să-ncerc să fiu răbdător.

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/Jeg/5f82cb4ddca4f4[/trilu-audio]

[dacă iară nu mere playeru’, “Sergiu-le, ai puso!”, atunci, precum v-am obişnuit, puteţi s-ascultaţi şi direct de la noi de pe server sau să vă luaţi acasă; de asemenea, dacă poftiţi un scurt remember, puteţi a-i re-asculta Cristinei trilul suav primordial, care-a generat această frumoasă relaţie, în precedenta înregistrare de aici, uploadată tot pe site-ul cu profil de triluri, liruri şi punct ro-uri]

***

Eu am avut de curând o muţaţiră (nu, nu vă spui cine), căreia, în mod evident, i-am verificat la intrare şi prin sondaj pe durata şederii telefonul mobil. Pentru siguranţa ei, desigur. N-am vrea să aibă pe el tot felul de informaţii compromiţătoare, de care să nu am habar, nu? Aşa…

Şi ştiţi că eu sunt relativ împotriva telefoanelor care au utilităţi mai complexe decât cea de a forma numere, respectiv cele de a răspunde la sau închide un apel. Poate sunt eu exagerat. În special dacă plăteşti o cârcă de bani pe-un telefon, ca să aibă unele … de ce le-am zis oare utilităţi? Dar e clar că nu concepeam vreodată să prind în viaţă apogeul tehnologiei, în care să poţi să deţii pe un celular o aplicaţie care, pe scurt, să fie un “calendar ovulativ”.

Cine căcat – ca să fiu cât se poate de puţin plastic – proiectează o asemenea enormitate? Voi, fetelor, poate sunteţi obişnuite, da’ eu, ca băieţel, încă sunt în stare de şoc. Deci conceptul e aşa: te duci, notezi că „Văleleu, cură!”, iar progrămelu’ îţi calculează una-două cât o să mai curgă, cât pare că o să curgă, deşi nu curge, cât o curs înainte să-ţi dai seama, când va să mai curgă vreodată etc. Mda. Şi-ţi arată toate acestea pe ecrănel, unde tu verifici. Îl poţi seta – ATENŢIE! – pe profil de făcut copii (umani, zic) sau pe evitat de făcut copii. Întreb şi eu, din curiozitate: de când tata şi mama naibii am devenit aşa distraşi, încât nu mai putem face prunci, decât dacă ne ţârâie alarma? Oare nu se poate face opţiune pe „nesigur, surpride-mă!”? Mna, şi tot acolo, în conformitate cu ce ţi-ai setat, că doar aia faci, nu?, programezi, îţi spune când ai voie să faci sex şi când nu. N-am testat, da’ dacă alegi că vrei copchii, pesemne primeşti memo cu când să-ncepi producţia. Mă gândesc şi io logic.

Când am ieşit buimac din aplicaţia cu pricina, peste ce dau, în lista cu altele asemenea? Negreşit: Biblia. În Vechiul Testament, Noul Testament, completă, necenzurată. Deci cam tot ce-ţi trebuie în staţie, când întârzie autobuzu’ şi simţi că-ţi pierzi credinţa. Mă-ntreb dacă persoana care l-a conceput (nu Dumnezeu, mă refer în varianta SMS) l-o fi scris „cu degetu’ mare”, cum se cuvine, adică direct pe telefon? Că dacă eşti în stare să-l faci în versiunea GSM, atunci să fii, dom’le, în stare să-l faci cum trebuie până la capăt!

Cert e că nu pot să nu admir iniţiativa. Mi se pare o investiţie de răbdare mai bună decât a-ţi umple cardul telefonului cu, să zicem, manele, iar bateria cu destul cât să-ţi reziste toată ziua, pe loudspeaker şi să se audă indiferent de locaţie, peste zgomotul de fond.

***

Eu m-am săturat de lumetul care îşi consumă sufletu’ în rutină corozivă, dar de câte ori face oricine ceva, fie acel ceva fain sau naşpa, are ca primă reacţie: unii au prea mult timp liber.

Constatasem chiar de ceva timp remarca generalistă dezapreciativă a „prea mult timp liber”, exprimată de parcă ar fi un lucru rău. Nu-mi imaginez existenţa şezând într-un birou infect, făcându-mi cu colegele pită prăjită pe reşou (nici o aluzie la Gaba) sau hălăduind prin ceva depozit să trag tare, să găt „monetaru’” ori aşteptând să se facă orice oră, ca să pot pleca să-mi fac falsez o viaţă personală, iar, când am vreme în pauzele scurte ale acestor activităţi, să-mi înlocuiesc disperat mâncarea cu a şede niţelaş pe net, să mă-mpiedic peste câte-un lucru şi judecăţile mele deprimante să fie că alţii s-ar plictisi făcând aşa ceva.

Mi s-a spus des că nu accept critici. Este fals! (da, chiar şi această critică) Eu accept critici. Vă rog. Poftiţi, criticilor. Ocupaţi loc pe banchetă. Acolo o să-mbătrâniţi. Nu mă deranjează să aibă cineva o părere proastă despre mine, ba chiar mă-ncântă persoanele din această categorie, le recunosc de obicei din faptul că au ambiţia de-a fi mereu extrem de amabile cu mine, fără motiv, când nu ne cunoaştem sau nu ne-am văzut de extrem de mult timp şi parcă-s entuziasmate să ne regăsim. Să-şi irosească cineva care nu mă cunoaşte emoţiile pe mine mi se pare mai înălţător decât să-mi fac eu griji pentru eu. Filmul prezenţei lor are un scenariu de “Ciao, Darwin!”, constant şi în reluare. Dar mă intrigă cum cineva poate să fie într-atât de solicitat neuronal încât să-şi exprime o părere negativă despre orice face o persoană anume, în cât mai mult locuri posibile, în aceeaşi formulare pentru fiecare. De exemplu, nu pot să respect opinia cuiva, dacă e exprimată, să zicem, în cadrul comentariilor, în 2-3 locuri diferite deodată, copiată aproape cuvânt cu cuvânt din precedenta intervenţie pe care tot el/ea a avut-o, referitor la altceva. Tind să cred că are ceva cu mine şi nu pot să consider în nici un fel ce o fi având de zis. Or eu de aia am publicat în varii articole adresa mea sau numărul de telefon. Pentru a veni să mă omoare, cu un bip prealabil. Nu să-şi ghideze viaţa după a mi se agita precum o băutură răcoritoare, de parcă repetatele-i contribuţii clonate mi-ar da peste cap sistemul de valori.

***

Scurt moment de sinceritate spirituală: Şi Dumnejeg a zis…

sidumnejegazis

Notă:

Se aduc la cunoştinţă următoarele: (1) Am făcut rost de cărţulia de la Cotidianul, e un pic mai mare decât aia cu bancuri cu Bulă şi restul oraşelor numite tot au rămas relativ cu buzeli umflate. Stimabila Fana mi-a făcut rost de-un rarisim exemplar, taman din aeorport, motiv pentru care a şi câştigat linkul de pe numele ei, plus acesta, ca bonus, care e tot la fel ca şi primul, doar că repetat. Îs curios, dacă ziceau că vin şi încă o tură lunea viitoare, cu următoarea ediţie de colecţie, dacă nu a fost cumva o strategie de marketing, pentru a se vinde cea de-a doua, având în vedere că aia nu mai îi promoţie gratuită. Hmm… (2) Numita Mea, de la comentarii, revine la funcţia normală de amică, expirându-i perioada cumpărată prin haleală. Îi mulţumim şi o mai aşteptăm în prima bancă.

31 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 8, 2007 la 23:26
  link permanent
  Noji zice ca:

  “pai si urata si proasta!”…=)) vaaaai!

 2. Mai 8, 2007 la 23:40
  link permanent
  Darius zice ca:

  Păi, o relaţie sănătoasă se bazează pe încredere, dom’le. Şi nu uita că-s “ce romantic” şi “ce dulce”, boule, dacă-ntreabă cineva. Ia aminte la mine, meheeei!

 3. Mai 8, 2007 la 23:48
  link permanent
  camila zice ca:

  “si urata si proasta!” !?!!?!

  ai ajuns “acest Borcea al Internetului”.

  si ca sa fie si mai clar, declar oficial ca aceasta nu mi-a placut.

 4. Mai 8, 2007 la 23:53
  link permanent
  Darius zice ca:

  Haidi, beeei, ce puteam să-i zic, de moment…? Eşti culmea.

  Deşi nu pot încă să-mi clarific de eşti fetiţă sau băieţel, ca să ştiu cu care clişeu mă scot, da’ te-nşeli oricum, aşa să ştii. 🙂

  Nu pot să neg că toate planurile sunt la fel de importante pentru mine într-o persoană. Io nu pot profita de oameni ce mă dezamăgesc. Un’ să mă duc la masă, când ştiam deja că tre’ să rezist unei conversaţii faţă-n faţă cel puţin dobitoceşti. Măcar faţa din “faţă-n faţă” să fie de faţă, nu de spate, adică prezentă, mă refer, nu alta. Mă-nţelegi? Şi aia era o concesie!

 5. Mai 9, 2007 la 01:20
  link permanent
  Verbiaj. zice ca:

  Înregistrarea asta mi-a lăsat un gust amar. Ţi-ai pus imaginaţia în slujba RĂULUI! Nu cred că era nevoie s-o jigneşti pe fată. Mă gândesc că a suferit puţin săraca. Cred că ar fi ok să-ţi ceri scuze faţă de această john doe-riţă a bipurilor.

 6. Mai 9, 2007 la 04:20
  link permanent
  lovingvama zice ca:

  Tare replica de la sfarsit… si urata si proasta :)) Sa mai pui pe blog daca te mai suna / o mai suni 😛

 7. Mai 9, 2007 la 08:52
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  e clar…ai multe talente da sentimental…ai sa fii vesnic dezamagit

 8. Mai 9, 2007 la 09:39
  link permanent
  mea zice ca:

  Asta fiindca nu ti-am trimes mancare? Esti “rau de foame”?

 9. Mai 9, 2007 la 09:48
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da! E doar vina Melei. 🙂 Verbiaje, du-te să mă leşi. Un’e-i zacusca?!

  Ce poci io pentru ca să fac, dacă gura-mi grăieşte adevărul de dinainte? Hî?! Nu poci nimica!

  Şi io, la mine nu vă gândiţi cât sufăr?! Cum mă mistuie focul curiozităţii? Şi deznădejdii, când o auz’ ce proastă îi? Tre’ s-o şi văz? Nu tre’! Să nu scăpăm din vedere că bolunda DĂ BIP-URI. Ce om îi ăla? Să dai bip să te sune cineva pe care nu cunoşti, ca apoi să încerci să faci pe inteligenta şi să eşuezi aşa dramatic. Uăăă!

 10. Mai 9, 2007 la 09:55
  link permanent

  @camila – “declar oficial ca aceasta nu mi-a placut”

  extraordinar. şi?

  proasta este pentru ca îl vrea pe darius şi discută cu el de parcă n-a fost futută de ani şi de aici concluzia că este urîtă. faza cu “toate femeile sînt frumoase” este un bullshit la fel ca si faza cu “darius e dulce”.

 11. Mai 9, 2007 la 10:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  Anti-eule interior, ai înţeles total pe dos.

  Eu sunt dulce ŞI romantic, conform declaraţiilor. Nu te ştii documenta.

 12. Mai 9, 2007 la 10:37
  link permanent

  Deci. Sa iti zic. Cu calendarele menstruale e mai complicata treaba.
  Pe langa ce zisasi tu acolo mai e si alte intrebuintari. Pe getjar.com e o aplicatie de nokia care suporta gagici multiple ca sa stii in fiecare zi pe unde sa meri si de cine sa fugi.
  Daca esti o persoana neinteresata de aspectele carnale, poti folosi calendarul menstrual (single sau multiplu) ca sa fugi de ravagiile PMSului (la cine se aplica).

  (Na mah am comentat, happy?)

 13. Mai 9, 2007 la 10:39
  link permanent
  Emma zice ca:

  Acele…utilitati…ale mobilelor m-au surprins. WTF? Stiam de Biblia pe mobil, probabil a fost conceputa pentru sectantii care ies in strada ca sa converteasca si, cand uita textul Bibliei, il au la indemana. Sau ceva in genul asta.

 14. Mai 9, 2007 la 10:51
  link permanent
  cR zice ca:

  -No, nu injura.
  -Nu. Cum pula mea sa injur?

  -Mi-ai luat o piatra de pe rinichi.

  -Sa imi trimiti ceva de mancare.

  -Si urata si proasta?

  hahahah prea tare mai darius.

 15. Mai 9, 2007 la 11:06
  link permanent
  L3ST zice ca:

  Haha crima faza de la sfarsitul conversatiei :))

 16. Mai 9, 2007 la 11:06
  link permanent

  “hahahah prea tare mai darius”

  …… încă unu …….

  @Darius

  eşti dulce? mai spală-te

 17. Mai 9, 2007 la 11:31
  link permanent
  mea zice ca:

  Deci e vina mea. Bine. Da-mi numarul ei de telefon sa-i dau un bip (sau cate-or fi de trebuinta), si cand ma suna sa-mi cer scuze. Vezi, asa se face!

 18. Mai 9, 2007 la 11:52
  link permanent
  mea zice ca:

  Rectific de la….de trebuinta), ca cind ma suna, imi cer scuze. Scot “Vezi, asa se face!”. OK? Am rememorat toata povestea, cam ai dreptate.Dar… Lasa!

  @cetatene
  “…dacă te dai la mea o sa mori. clar?”
  Ce dulce esti! (Hi, hi! Nu m-am putut abtine.)

 19. Mai 9, 2007 la 11:55
  link permanent
  mea zice ca:

  Poza e faina de faina. Daciane…BRAVO mah!

 20. Mai 9, 2007 la 12:18
  link permanent

  nu e faina poza. e tare nefaina chiar. e arsa pe margine ceea ce ma face sa cred ca nu dacian a facut-o. da poate stii tu mai bine.

  tu eşti savarină si deci tot tu eşti dulce.

  ma iubeşti?

  P.S. raspunsul va fi “nu” si totusi intr-un cuplu trebuie sa existe si intrebarea asta uneori

 21. Mai 9, 2007 la 12:24
  link permanent
  mea zice ca:

  @ cetatene

  Da, te iubesc. (si totusi intr-un cuplu e absolut necesara minciuna asta).

  @ dacian
  Imi place poza, no. Daca n-ai facut-o tu si te-am si jignit prin presupunerea mea, scuze!

 22. Mai 9, 2007 la 12:35
  link permanent
  camila zice ca:

  @ Darius

  Nu poti sa-ti clarifici, ha?

  O sa ramai asa in suspensie pana ajungi din nou in Buc. Sau pana trec eu prin Cluj. Si o sa te lamuresti imediat, te las sa vezi de aproape.

 23. Mai 9, 2007 la 13:14
  link permanent
  9 zice ca:

  Mai consuma un minut si intreab-o daca s-a suparat. Sau mai bine da-i bip. Sau mai bine lasa. Sa dea cetateanu.

 24. Mai 9, 2007 la 13:24
  link permanent
  Darius zice ca:

  Hehe.

  @ Nelămuriţii cu poza: io v-am zis că Dacian şomează de când îi cu aia, încât nu mai deosebiţi o poză de-a lui artistică de una de-a mea, făcută cu telefonu’. Hăhăhăh.

  @ Camila: Din ultima intervenţie, cu văzutul aproape, bănui că eşti fie o fată bunăciune, fie un băiat homosexual, ceea ce mă încântă deopotrivă. 😀 Ne vom vedea deasupra unei farfurii de papricaş.

  @ Anti-eu: PWND de Mea bigtime 😀 Nu mai pune întrebări cretine, că primeşte răspunsuri prea inteligente pentru tine.

 25. Mai 9, 2007 la 13:25
  link permanent
  Bogdan zice ca:

  Bine ca nu te-ai riscat! si proasta si urata e o combinatie letala. mai bine va intretineti prin telefon. Da cred ca n-o sa mai vrea ea:)))

 26. Mai 9, 2007 la 13:48
  link permanent

  @Darius “PWND de Mea bigtime”

  recunosc

 27. Mai 9, 2007 la 14:40
  link permanent
  mea zice ca:

  @ Darius
  Taci, nu mai rade, ca-mi agravezi gafa. Amu nu mai am bani extra, da’ ti-oi trimite cornu abundentei de-ndata ce pot, numa’ nu ma zice.
  Si-apoi nu ma refeream la calitatea nush de care a pozei, ca nu ma pricep. DA? Da’ nu m-am gandit ca-n viteza-ti tembela pe trotineta, gonind intre Eta, Iulian si chioscurile de ziare, ai mai avut ochi si pentru minunea asta. No.

 28. Mai 9, 2007 la 15:02
  link permanent
  Darius zice ca:

  😀 Tare mi-eşti dragă.

  (Nicidecum aşe dragă ca lu’ anti-eu, desigur…)

 29. Mai 9, 2007 la 17:44
  link permanent

  @Darius

  multumesc

 30. Mai 9, 2007 la 19:20
  link permanent
  Damian zice ca:

  @ Darius – Ar fi interesant de vazut cum reactioneaza la un set de scuze, Cristina asta. Poate isi revine din nauceala si isi da seama ca de fapt relatia asta are un viitor!
  @cetateanu antidarius – Nu pot sa spun ca imi face placere sa te cunosc – asta in sensul cel mai larg al cuvantului, dupa faza cu “fugi cat mai poti nenorocitule”, “încă un victim prostit şi aruncat în jeg”.

 31. Mai 9, 2007 la 22:16
  link permanent
  camila zice ca:

  ii ca-ti raspund la asta:

  “@ Camila: Din ultima intervenţie, cu văzutul aproape, bănui că eşti fie o fată bunăciune, fie un băiat homosexual, ceea ce mă încântă deopotrivă. 😀 Ne vom vedea deasupra unei farfurii de papricaş.”

  mi-e ca o sa-ti fie greu sa constati ca te-ai inselat de doua ori in probleme sexuale fata de acceeasi persoana. te vor ajuta psihologi specializati in depresii si multe calmante. cu ajutorul prietenilor vei trece peste asta fara traume mari.

  asta e viata, orice greseste! singurul lucru bun ramane papricasul. palinca o aduc eu de la o sursa din Oradea.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)