Facturile Eon, de acum mult mai atractive

sari la comentarii

[între timp, juriul asiduu deliberează la bere (deci vă daţi seama) concursul odelor închinate mie… o să dureze vreo zi pentru ca alambicatele proceduri de calcul şi studiile minuţioase să ofere un rezultat credibil şi just pentru cititorii şi contributorii care au participat activ]

Eoane, eoane, toată lumea doarme!

De ceva luni încoace noi primim ceva facturi, diferite faţă de cele iniţiale, ba mai mult, de la alt furnizor de gaz. Nu ne-am făcut prea multe probleme legate de aceste aspecte dubioase, pen’că la noi se alternează providerii de… practic orice, mai des decât administraţia, care se schimbă la mai fiecare şedinţă. Dar am remarcat instantaneu următorul fapt:

CÂT DE TARE ADUCE FACTURA ASTA CU UN BLOG?!

eonblog

Mă scuzaţi pentru şifonare, tocmai o mototolisem s-o ţâp la gunoi. Observaţi, de asemenea, că prin grafică din asta de doi lei n-o să-l facă nici măcar pe Zoso la design.

Dar să analizăm postu’. Serios acum, aţi citit vreodată prostii din astea? N-aţi mai intra pe Jeg, atâta-ţi râde citind facturi, în care p-o parte mă ameninţă cu debranşarea şi pe verso se-nchină până la pământ. Citiţi asta de mai sus, aşa, pe diagonală şi reveniţi aici.

Gata?

Unu la mână că primele două rânduri nu vujesc nicicum dimpreună. Începe galeş cu stimaţi (adică eu!), apoi continuă printr-un subtil boră banu’ (adică-care?), scris cu roşu. Un foarte mare „nem szabad” în lista rău-platnicilor ca mine.

Dar să ne concentrăm, totuşi, mai mult la ce şi vor ei de altfel să ne concentrăm mai mult, doar că nu cum vor ei:

E.ON Gaz România vă propune o nouă soluţie de plată a facturii de gaz.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Adică la timp şi cu bani, de data asta. Cum se screm ei, zi-noapte, să diareeze tot felul de rezolvări la problemele mele. Că eu, ştiţi, pur şi simplu nu mai am unde să mai pun banii, îndată m-aş repede să mă scap de datorii, dar of!, e-atât de departe.

Următorul paragraf:

Bla-bla-bla-bla-bla-căcat-căcat-pişat-bla-bla-bla-PLAAATĂ!-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla. Cum se sfarmă dânşii, sărăcuţii, să-mi fie mie cât mai uşor să merg să plătesc. Cum m-ar lua de acasă, cu taraf şi voie bună, să mă ducă tot într-o petrecere la cel mai apropiat sediu al lor, ce l-au deschis numai pentru mine, ce mai?, E DENUMIT după mine, exact în faţa uşii mele, şi pe stânga şi pe drapta, în engleză şi română şi cu suport în limbajul semnelor şi Braille. Cum intensifică ei orientarea calităţii şi îmbunătăţesc relaţiile, ţucu-i, mâncu-i.

Apoi detalii despre cum îmi poci eu face card la ING Bank, i-aaauzi, zău?, ca să plătesc, neică, prin ei, că doară mă ajută, să nu fiu fraier, mă. Mă rezolvă ei. Sau, dacă astfel voi alege – fiindcă e după mine, nu?, cum plătesc, numa’ să cac odată caşcavalu’, marcă biştăreii, varsă gologanii, luceşte galbenii, –, pot da şi peşin, de aşa poftesc.

Păi, poftesc, poftesc, cum să nu poftesc? Da’, auzi… un serviciu să puneţi voi juma’ din plată nu aveţi, aşa-i? N-avem, taică. Avem numa’ UNDE. Avem MULTE unde-uri. Aproape la fel de multe cu “cât mai degrabă”-uri. Am putea să nu tipărim degeaba hârtia asta şi să ţi-o scădem din plata care chiar ea ţi-o aduce la re-re-re-cunoştinţă. Dar nu am vrea să te rătăceşti prin oraş căutându-ne. Deci, ne este cu părere de rău, stimate client, avem oferte de cum. Nu şi de cu ce.

Concluzii: În absolut FIECARE paragraf (verificaţi) este vorba, sub o formă sau alta, despre profesionalismul cu care-au reuşit ei să descopere noi căi prin care să-mi ia mie banii, prin mai multe modalităţi de plată etc.

Dacian, despre facturi, în general: “N-o-nţeleg? – O arunc!”

***

Şi mă duc eu ieri, dragile mei, să-mi scot aţele din picior, da? Da. Îmi schimbă pansamentele de vreo săptămână o tanti simpatică de la Chirurgie, de pe Moţilor.

Cusătura mea arăta iniţial aşa (1). Pentru început, s-a decis să-mi taie doar părţile laterale aşa (2), pentru a vedea cum s-a vindecat buba. După aceste lucruri, rezistenţa lipirii s-a testat trăgând de piele aşa şi aşa (3). Piele care, în mod total surprinzător pentru o plagă în care-a intrat o tijă de sticlă, a cedat aşa (4). Destul cât să pot pune o fisă acolo, să am mărunt la mine.

glezna1234

Spre final, că rezolvase destule, mi-a fost tratată despicarea cu un praf (?) şi eu trimis acasă, să mai aştept.

***

VisUrât stătea de câteva seri la redacţie, bând bere, nefăcând nimic, doar pentru că a “lucrat” (zice-se) până târziu şi aştepta să se facă dimineaţă, ca să circule tramvaiele, să poată pleca acasă. Să nu-l mai ia poliţia de pe stradă să-l întrebe câţi bani are la el, de curiozitate.

***

Ieri Moafle şi-a spălat tastatura. O după-amiază întreagă. Deoarece atât a fost necesar. Şi la sfârşit a avut ambiţia să-şi reataşeze tastele singur, fără să se uite la diagrama unei aranjări normale.

ŞI MIRACOL: I-a ieşit! I-a ieşit, e drept, cu două taste în minus. “Da’ restu’ corect!” Le aranjase bine, doar că-i lipseau o săgeată şi încă un buton, ce oricum nu-l prea folosea. Nu le-a încurcat! LIPSEAU cu desăvârşire. Şi nu a acordat foarte mare atenţie, decât să se zgâiască niscaiva secunde perplex, iar apoi să-şi reia discuţiile pe messenger.

De-abia A DOUA zi am găsit eu săgeata lângă geam, pe jos. El fiind plecat. Şi i-am puşcat-o înapoi în tastatură. De când a venit înapoi şi până la a exclama „DA’ DE UNDE MI-O APĂRUT SĂGEATA?” au durat vreo 7 ore bune. Şi imediat următoarea reacţie: “Şi cealaltă tastă de ce nu mi-ai găsit-o?!

***

Ieri primesc mesaj… de la un număr.

smsgres

***

Vladihno este amuzat. Nu ştie de ce, da’ este şi-i bine să ai simţu’ umorului…

vladinho

Ah, şi ne roagă să zicem că s-a mutat pe .net, da’ noi refuzăm.

***

Şi râdeam noi de cum râde Piticu’ pe viu. Da’ ia cum râde pe mort.

piticurasciudat

În timp ce Ariel găseşte noi soluţii de trafic…

MassAriel

 

 

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 17, 2007 la 21:35
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Ariel e un mic geniu 😉

 2. Martie 17, 2007 la 22:01
  link permanent

  Asa e! asa ! Denisa has a point! Ariel e un geniu!

 3. Martie 17, 2007 la 23:50
  link permanent
  SorelMihai zice ca:

  Denisa-si strica bani pe care ar trebui sa-i doneze jegului pe domenii private, hua!

 4. Martie 18, 2007 la 02:35
  link permanent
  Fana zice ca:

  de azi am voie iarasi link, pana mai fac ceva si iar mi se ia dreptul …

  hahahah, ce tare-i asta cu tst spalata…mie tot nu-mi merg tst numerice de sub F-uri, pt ca spalat-o mama cu apa, fara sa scoata literele… a scos in schimb sagetile si cateva de la ‘numericele’ din dreapta – toate erau puse inapoi cu capu’n jos, iar mama se jura ca nu a scos nici o tst…

  i-am zis ca eu de nebuna am scos sagetile si le-am pus invers ca sa ma tot incurc cand citesc vreo pagina mai lunga, cum ar fi jegu’ sa nu mai stiu pe unde am ramas si cum ma duc mai departe, sus sau jos? 😀

 5. Martie 18, 2007 la 11:58
  link permanent

  cel mai plictisitor comment pe care l-ai putut debita, Fâna. te rog sa te abtii data viitoare cind simti ca o sa pută. asta a fost o parere sincera ca de la om la fân

 6. Martie 18, 2007 la 12:56
  link permanent
  licurici zice ca:

  draga cetatene, merita sa faci comentarii de-astea doar in cazul in care darius iti da oaresce onorariu pt campania “mascata” de publicitate pe care i-o faci. altfel, nu esti decat patetic.

 7. Martie 18, 2007 la 14:01
  link permanent

  de ce nu ma iubesti draga licuruci? stiu ca iti par patetic dar fa te rog un efort si iubeste-ma.

 8. Martie 18, 2007 la 14:52
  link permanent
  Darius zice ca:

  Cum nu apare butonu’ “bagă”?

 9. Martie 18, 2007 la 14:58
  link permanent
  Iulia zice ca:

  Darius…te strici de cap de la atata jurizat… :P.. apare, cum sa nu apara?! /:)

 10. Martie 18, 2007 la 15:06
  link permanent
  Fana zice ca:

  azi la 16.30 se intalneste juriul pt desemnarea odei castigatoare, inchinata Sfantului Jeg….fiind unul dintre membri, accept mita…orice mica atentie e binevenita

 11. Martie 18, 2007 la 16:28
  link permanent
  licurici zice ca:

  apoi, stimabile cetatene, daca chiar insisti, m-oi stradui sa te iubesc si pe matale. ce-oi stii face? da’ ma cam indoiesc ca vrei asta, totusi…

 12. Martie 18, 2007 la 17:04
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Fana, dau mită! Licurici, tu nu eşti coruptibilă?
  Cum îi ziceam şi lu’ Darius, beţi cât mai multă bere, până vi se pare cea mai bună oda mea. 😀

 13. Martie 18, 2007 la 17:11
  link permanent
  licurici zice ca:

  de data asta, nu 🙂

 14. Martie 18, 2007 la 17:13
  link permanent
  Fana zice ca:

  denisa te am in vedere…si0-apoi vedem cum te ‘revansezi’ 😀

 15. Martie 18, 2007 la 20:04
  link permanent
  Denisa zice ca:

  OK, aştept cu interes.

 16. Martie 18, 2007 la 22:30
  link permanent
  Iuing zice ca:

  Mah ficior, tu ma omori cu zile de atata ras. Mai ca-mi vine sa-ti trimet si io bomboane. Numa’ nu ma fa.

 17. Martie 18, 2007 la 22:35
  link permanent
  Iuing zice ca:

  Ca zacusca nu stiu sa fac, numa’ cornuletze (cu nuca si gem).

 18. Iunie 2, 2012 la 09:45
  link permanent
  Harland Dawdy zice ca:

  I like this website its a master peace ! Glad I found this on google .

 19. Aprilie 10, 2013 la 07:14
  link permanent
  kocaeli zice ca:

  Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 20. Aprilie 12, 2021 la 01:06
  link permanent
  Iterrytet zice ca:

  https://vsdoxycyclinev.com/ – doxine

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)