E uşor a scrie bloguri, când nimic nu ai a spune…

sari la comentarii

Nu, nu are legătură titlul cu articolul, da’ tre’ să sară toţi de la-nceput de cur în sus pentru un motiv, nu?

A coborî din autobuz în capitală s-ar putea calcula prin echivalentul de a juca şotron pe teren minat. Apogeul politeţii bucureştene generale s-ar rezuma prin sintagma: „Haideţi, doamnă, înaintaţi, că vă stă bine peruca.”

Cât despre cum încearcă „să te facă”, ce să mai zic? De fapt, Bucureştiul e centrul inspiraţional în care mi-a venit ideea de marketing de-a-mi deschide o gheretă de loto, în care să vând lozuri necâştigătoare desfăcute, la juma’ de preţ, cu serviciul că măcar ştii ce-i înăuntru.

La metrou în Madrid, în schimb, anunţurile din boxe sunt pe roluri. Ca discurile cu poveşti când eram mic. Adică se cântă următoarea staţie în duet, de către o fomeie şi-un bărbat, care se poftesc reciproc la câte-o replică. Cam ca enormităţile alea două de la Realitatea TV, gâştele alea gemenele. Asta dacă asculţi foarte atent, ca să poţi distinge sunete de maneaua colegului de vagon, care o ascultă la maxim din telefonul pus pe speaker, în drum spre ogoru’ de căpşuni. Am râs de el cu Sorel o staţie-ntreagă, până s-a simţit şi s-a dat jos.

Cu ocazia vizitei la Bucales, am conştientizat prima dată că sunt cu adevărat provincial. Şi o s-o zic cu mândrie, chiar dacă momentul acestei revelaţii a venit când m-am speriat la metrou de o reclamă rulantă, care s-a schimbat fix lângă mine, care stăteam paşnic, dintr-o culoare închisă într-una orbitoare, deschisă, de-am crezut că vine sfârşitu’ lumii, vorba cuiva care nu merită link. Dar ce mă sperie de fapt pe mine e că, în magazine, manechinele încep să fie tot mai realiste, în timp ce vânzătoarele sunt tot mai… de… plastic.

Am fost în „mall”, fată, la Unirea, unde m-am pus pe o băncuţă (să mânc şi io o clisă şi-o ceapă, desigur, că-n alte locuri tre’ să plăteşti să ocupi loc). Şi am stat vreo 10 minute de vorbă cu o tipă. La început nu m-a surprins că nu răspunde (era totuşi de sex feminin, iar eu eram eu). Abia târziu mi-am dat sema că nu era adevărată, când am vrut şi eu să fiu politicos (să-i ofer măcar din brânză) şi am răsturnat-o de i s-au împrăştiat toate membrele. Da’ dup-aia nu m-am mai lăsat fraierit. Degeaba au tot venit alea la mine să mă-ntrebe dacă mă pot ajuta cu ceva, că ştiam că-s pe baterii. Pun pariu că mă urmăreau paznicii pe camerele de supraveghere, să le răspund şi apoi să râdă de mine pe bloguri.

Precum am promis, va să dau – la cine n-are, da’ vrea – imaginile mişcătoare divine cu mine câştigând în urale isterice Tânărul Jurnalist al anului 2006. Într-însele puteţi să mă vedeţi atât din spate, îndepărtându-mă victorios, cât şi din faţă, mai rămânând un pic, rezemat de-o balustradă şi mimând inteligenţa, dar şi prin ochii larg deschişi ai minţii deştepte aparţinând lui Andrei Gheorghe, de către care sunt recunoscut oficial ca supra-zeu (şi pe care l-au lăsat să grăiască despre mine mai mult decât am grăit eu însumi în total despre orice; vreodată).

Şi am fost la budă (nelegat de concurs, doar deoarece-mi venea, cum este şi firesc unei fiinţe umane aşa ca mine), iar când m-am deschis la şliţ de acolo a ieşit o muscă. Jur! Deci…. fizic, cum să vă explic? Nici o metaforă. O reprezentantă m. domestica, din familia Muscidaceelor a ordinului Diptera a simbolizat părăginirea totală a zonei mele inghinale, pe care a ales s-o părăsească cu toate catrafusele cu proxima ocazie, adică imediat ce singura cale de acces înspre ea a mai văzut vreodată lumina zilei.

Am decis empiric că cea mai eficientă metodă de promovare în rândul fetelor este să nu mai îmi port altceva decât cămăşile cu care apar la televizor. Dat fiind că apar mulţumitor, dar nu îndeajuns cât băbuţele să-mi reţină faţa şi să mă recunoască-n autobuz, recomandându-mă nepoţelelor dumnealor, nu are rost să fac rabat de la celebritatea mea minoră sau excese de modestie. PR-ul meu, Groza-Bîja „Alphonse” Hristea-Pamfil, a decis deci după cum urmează: (ca să nu port chiar aceeaşi cămaşă mereu) să-mi repartizez garderoba mea luată din second pe trusturi mass-media.

Aşadar: frumoasa mea chemeşe albastră precum ceriul senin, cu finuţe motive florale Jeg pe dumneaei, i-o dau lu’ Vântu. Adică nu de tăt, că simbolic. În sensul că poate purcede să mă mai filmeze în ea. Cămăşuţa mea cărămizie poate fi în continuare utilizată editorial de către postul TVR2 (precum şi omoloagele, dar cu anunţ prealabil). Dacă lu’ Antena1, 2 şi 3 le este morcov să scrie linku’ la Jeg corect, ori de câte ori îşi hrănesc buletinele de maximă audienţă cu nectarul genialităţii mele, n-au decât să rămână la ponositul tricou galben de puiuţ de comunist. ProTV-ul când îi să zică de mine şi blogu’ lu’ Năstase, zice de Guşă şi nici un blog, deci la ei apar cel mult în burta goală.

Desigur, dacă au nevoie de-un „live” (că aşa-i zice) mai urgent, ca să-l pună, vez’ doamne, pe „beta”, accept să port la mine mereu o cămaşă verde neutră şi un CD cu pattern-uri de culoare, pentru ca graficienilor să le fie mai uşor să mă-mbrace după cum este desemnat per post de televiziune.

Iar la KanalD, îmi pare rău, Gregere, însă nu m-am decis deocamdată să merg, nici de m-ar chema. Şi tu sper să te decizi să mergi. De acolo. Şi să-ţi închizi blogu’, dacă nu te superi… Da’ poţi să-ţi deschizi o gogoşerie, unde să vindeţi produsul specific, tu şi Piticu’. Nu pun emoticon-uri pe articole, deoarişce mi-este greaţă, da’ imaginaţi-vă că m-am hlizit, înainte să săriţi cu curu’-n sus.

Apropo (de nimic)! Cât mă pot enerva oamenii care, când aleargă aşa, „repejor-repejor, să nu întârziem”, se mişcă mai încet decât dacă ar merge normal. Şi oamenii care încurcă mai mult încercând să se tragă din drum. Sau insistă să te ajute cu ceva cu care n-ai nevoie, ce cade pe jos şi se sparge. Tare. Mă enervează, adică. Că aia era dilema.

În alte ştiri: Nu, nu îmi pensez în viitorul apropiat firele dintre sprâncene, care fac din ele două una singură. Toate detaliile de cosmetică se pot retuşa la fel de eficient în Photoshop. Când o să poată şi fetele să se epileze-n Flash, o să fie ţais. Azi am uitat să scriu s mare de mână. Nu, nu am găsit în străinătate vibrator pe USB, cum căuta Alin pentru prietena lui. Am spart site-ul ăla, Google (nu-i pun link să-i dau io lui trafic moca).

googledefaced

Da’ era azi-noapte târziu, nu ştiu dacă aţi apucat să vedeţi…

24 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 14, 2007 la 21:07
  link permanent
  c.a. zice ca:

  pfuaaaai ce prost poti sa fii! nu lu gugle trebuia sa ii crapi saitu, debilule, da alora doi din bara de bookmarks (in special domnului “primul bou”) si apoi sa ti-l crapi singur pe al tau (si site-ul si capul)

  numai bine

 2. Iulie 14, 2007 la 21:18
  link permanent
  Z zice ca:

  Dude… no hai să-i trag un comentariu de bucureştean (cu B mic, cum o merit).

  Sunt un bucureştean atipic. În ce priveşte transportul în comun, am 2 comportamente după care mă poţi găsi rapid (sunt singurul, aparent):

  1. Dacă stau să urc, eu sunt ăla care stă într-o parte, lăsând loc oamenilor să coboare, başca mai forţez câte o persoană de o vârstă venerabilă (sau vreo tută blondă semi-dezbrăcată care a văzut un loc), astfel încât toţi oamenii din acel mijloc de transport să poată coborî în pace, fără a trebui să mă numere pe mine de ouă sau pe ele de altceva.
  2. Apăi când cobor şi văd şleahta de idioţi/idioate stându-mi în drum, cineva urmează să sufere. Şi nu eu. Dărâm cu aceeaşi plăcere atât bătrânei simpatici învăţaţi din comunism că altă maşină/alt metrou nu mai vine cât şi tinere speranţe ale culesului de căpşuni şi orice fel de minoritate. (Iar ultimul hoţoman pe care l-am prins taman când încerca să-mi introducă-n buzunar degete slinoase de –introdu expresie prezidenţială aici– a coborât frumos după ce i-am sucit mâna şi l-am anunţat că va coborî la prima.)

  Iar de manelişti, numai de rele. Ieri mă plimbam agale pe str. Maior Coravu (poze cu bordurile străzii aici) şi am văzut 2 proaste de 15 ani, mergând cu mobilul în labă cântându-le o manea de inimă albastră.
  Am izbucnit în râs isteric.

 3. Iulie 14, 2007 la 21:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  @ c.a. Sau lu’ Neogen, că-i mai tare ca Google.
  @ Z Te-ndrăgesc.

 4. Iulie 15, 2007 la 01:27
  link permanent
  marius zice ca:

  @c.a. te-ndragesc(sic!)
  @ Z pai dragule, bucurestean se scrie intr-adevar cu b nu cu B[exceptie fiind daca se afla la inceput de propozitie(adica dupa punct, mitice)]
  @darius da cu ddt daca mai apare vreo inaripata:)

 5. Iulie 15, 2007 la 01:38
  link permanent
  Geo Atreides zice ca:

  Darius, stii ce cred eu despre tine (te iubesc, nebunaticule).
  Dar pentru chestii ca “Într-ânsele” se face moarte de om.
  G.

 6. Iulie 15, 2007 la 03:23
  link permanent
  Z zice ca:

  @Jeg: Şi “io” pe tine, dar dacă mă confrunţi cu asta vreodată în public, o voi nega, să moară şi preşul de dinţi de ciudă.

  @marius: Stimabile incapabil de o diacritică, dacă ai fi avut căpşorul pornit pe când îmi citeai comentariul, ai fi înţeles. Acuma fugi şi trage-i o saună la club sau ce faci tu acolo.

 7. Iulie 15, 2007 la 09:47
  link permanent
  marius zice ca:

  @Z macar mienuimiocupatottimpul…daca ma-ntelegi…;)

 8. Iulie 15, 2007 la 10:15
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  pune ba link … 🙂

  Anyway, pare rau ca nu place la tine Bucurestiul, mie mi se pare foarte profitabil pentru imagine, pentru look pentru prostii care este in el …

  Iar cand o sa fiu mai batran, o sa ma retrag la munte, sau in transilvania la batrani 🙂

 9. Iulie 15, 2007 la 10:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îmi plac Bucureştii (c-aşa zisă Ciutaca precum c-ar fi corect). Doar am zis că e naşpa-n autobuz. Ce tăt ai?… Nu meriţi link. Mintenaş îl scot şi de la comentarii. 😀

 10. Iulie 15, 2007 la 10:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ah, şi Geo – nu ştiu despre ce vorbesti tu acolo cu un anume “într-ânsele” despre care aminteşti…

 11. Iulie 15, 2007 la 10:28
  link permanent
  Nancy zice ca:

  Asa pitic, pentru prostii din el. Biiine, si atunci de ce ai mai venit sa lucrezi aici?Nu stii ce zicea Aristotel? cu deductia logica 😛

  Acu sa vorbim de lucruri serioase. Noah Dariuse, cum asa, si Google are floricele Jeg si eu inca astept screen saverul de telefin cu respectiva floare ? 🙁

 12. Iulie 15, 2007 la 10:29
  link permanent
  Nancy zice ca:

  Telefon adica. Si in week end scriu cu viteza…

 13. Iulie 15, 2007 la 10:40
  link permanent
  Darius zice ca:

  O să avem mărciăndaisuri Jeg, tătă gama, cu cănuri, tricoaie, preşuri… 🙂

 14. Iulie 15, 2007 la 11:12
  link permanent
  Z zice ca:

  @marius: No, alt căpşunar care face curat prin hoteluri. Puiule, dacă e să ne batem prin stătut pe-afară (şi nu la uşă), eu măcar am sărit oceanu’ şi-am crescut vizavi. Zi s-o sugi 🙂

 15. Iulie 15, 2007 la 13:24
  link permanent
  Geo Atreides zice ca:

  aaaa… e in text. Mă rog, acuma e Întrânsele. Si tot nu e bine. “Într-însele” se scrie “într-însele”.
  Modifică şi tu acolo, şi pe urmă şterge comentariile mele, că sunt offtopic.
  G.

 16. Iulie 15, 2007 la 13:44
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu ştiu despre ce vorbeşti… 😀

 17. Iulie 15, 2007 la 14:05
  link permanent
  Geo Atreides zice ca:

  *geo se uita mai bine in text*
  Goddamnit! I hate it when my anti-psychotics don’t work. Looks like i was imaaaagining things…
  *geo giggles* 😀
  G.

 18. Iulie 15, 2007 la 17:51
  link permanent

  (fara diacritice)
  @Jurnalistul nostru cIelebru’: Apai draga Darius, Bucurestiul asta e precum il percepe sufletul fiecarui om. Ca doara multi stiu sa-l huleasca si putini sa caute ce-i frumos in el. Ca si in oameni de altfel gasesti cotloane pline de taciuni, si cotloane in care s-o depus pojghita de gheata. Cat despre gogoserie, nu-ti fac io pe plac dolofane (desi te indragesc) ! Iar blogul nu-l poci inchide, caci, el e de sine vorbitor ! El traieste !

 19. Iulie 15, 2007 la 19:11
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Las’, mai bine ramai provincial si cu chimeshi. Un JEG original, cum ar veni.
  Face mult mai mult bine decat un jeg adaugat jegului de l-ai potrivit printre cuvinte deja si cu care, intr-atat s-au obisnuit de li se pare mai mult ca normal(ul).
  Hm… chiar exista timpu’ asta

 20. Iulie 15, 2007 la 22:28
  link permanent
  dika zice ca:

  cu camerele de supraveghere e nashpa…provincial fiind m-am dus si eu ca prostu’ cu varu-meu care vroia sa ridice neste dobanzi de la o banca de kkt…den Bucuresti…frate.
  Ala s-a dus la ghiseu…la o gagica misto …da’ arunca aia niste priviri de ziceai ca ieri a castigat Miss World si-o mai tin la banca inca o zi sa-i dea lichidarea…
  M-am asezat pe un fel de canapea..dreak ce-o fi fost …si parca simteam ca se uita careva la mine …stii…asa pe neve’…Mbah nenica ma uit deasupra cam la 45 de grade in sus si vad o camera de supraveghere…m-am facut ca n-o vad…ce dreak sa aiba cu mine?sunt un provincial prost cu mainile goale…
  Da’ parca ma minca pielea sa-i fac lu’ ala de se uita in monitoare un semn…si i-am facut cu degetul mijlociu…al dreak cat l-am tinut ( pe el degetul)sa nu se ridice…
  Mbah si nu zici ca in cateva secunde…dupa ce fac figura …. se deschide o usa mai incolo si apare unul care ma intreaba ce caut acolo …la care se intoarce varu-meu …si se uita la ala…( varu-meu are 2 m si 120 kg..am uitat sa precizez)… si-i zice lu’ ala …” e cu mine dom’le”…mbah frate …pe fata buldogului ala s-a facut brusc senin, da’ cam greu ca facea eforturi sa nu mai zica ceva …si-a plecat…
  mi-a luat vre-o 20 de minute sa iasa varu-meu de la tuta aia idioata si sa treaca pe la casa…dupa care am putut sa rad si eu in voie…la distanta de varu-meu …ca ala nu prea stie ce-i gluma…

  despre manele …am priceput ce sunt alea repede…m-am enervat odata pe niste neandertalieni care bagau manele la greu si-am scos si eu o boxa pe fereastra cu Sofia Vicoveanca la maxim…o batuta adevarata di la Moldova…a acoperit tot ce misca in jur de 200 m…da’ am patit-o nasol…fereastra are marginea mica si din cauza vibratiilor …cand a ajuns la “joaca . joaca ,mai flacai” …s-a dus dreaku boxa si a cazut…s-auzea asa cam cum ar canta Vicoveanca din mers….si cand ma uit frate …boxa cazuse…pina la etajul 1 pe borcanele unuia la fereastra lu’ ala…( boxa era evident a lu’ varu-meu) …nu va zic ce-a urmat ca vre-o cateva zile m-a tinut intr-o incordare maxima varu-meu…”mbah te duci la ma-ta acasa, ca m-am saturat de tine”…..

  da’ e misto la varu-meu in Bucuresti…insa nu mai stau mult …

 21. Iulie 15, 2007 la 22:42
  link permanent
  dika zice ca:

  gagica aia de-si zice c.a. e tuta rau…cred ca e blonda …( varu-meu e innebunit dupa ele)…
  bara de bookmarks e in capul ei …daca si-ar scoate-o i-ar zbura singurul neuron din cap…si ala
  cam slabit de e-uri( de la haleala), de vopseaua de par,si de cat de multa mu….mai bine ma opresc
  ca ma prinde varu-meu ca fac iar prostii si ala nu glumeste…:)

 22. Iulie 16, 2007 la 00:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu pre’ mişti fără să dea văru-to approve, eh? 😀

  “evident, boxa era a’ lu’ văru-meu” – Blehehehe. Mna, bun.

  O dată o să vă împărtăşesc cum îi să iei bilet din Gara Bucales Nord, când îi vremea dintre tura de după-amiază şi seară, da’ prefer să filmez înainte, să vă intre bine-n cap. Zici că-i audienţă parlamentară onoarea să stai la ălea la coadă. Aştept să mai am drum acolo, plec înapoi numa’ când ştiu că se schimbă garda, să prind peliculă.

 23. Septembrie 22, 2011 la 11:20
  link permanent

  Nice info;) Tack för din tid …;)

 24. Noiembrie 17, 2011 la 19:26
  link permanent
  SLT-A65 zice ca:

  Jag behövde skriva ner en kort varsel köpa till tack för alla fantastiska förslag som du placerar på denna webbplats. Min långvarig Internet uppslag har vid målet av dagen erkänts med tillförlitlig information och tekniker för att handla med mina medarbetare. Jag skulle påstå att flera av oss läsare verkligen allvar turen att leva i en viktig plats med ganska många bra personer med insiktsfulla pekare.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)