E uşor a scrie bloguri, când nimic nu ai a spune…

sari la comentarii

Nu, nu are legătură titlul cu articolul, da’ tre’ să sară toţi de la-nceput de cur în sus pentru un motiv, nu?

A coborî din autobuz în capitală s-ar putea calcula prin echivalentul de a juca şotron pe teren minat. Apogeul politeţii bucureştene generale s-ar rezuma prin sintagma: „Haideţi, doamnă, înaintaţi, că vă stă bine peruca.”

Cât despre cum încearcă „să te facă”, ce să mai zic? De fapt, Bucureştiul e centrul inspiraţional în care mi-a venit ideea de marketing de-a-mi deschide o gheretă de loto, în care să vând lozuri necâştigătoare desfăcute, la juma’ de preţ, cu serviciul că măcar ştii ce-i înăuntru.

La metrou în Madrid, în schimb, anunţurile din boxe sunt pe roluri. Ca discurile cu poveşti când eram mic. Adică se cântă următoarea staţie în duet, de către o fomeie şi-un bărbat, care se poftesc reciproc la câte-o replică. Cam ca enormităţile alea două de la Realitatea TV, gâştele alea gemenele. Asta dacă asculţi foarte atent, ca să poţi distinge sunete de maneaua colegului de vagon, care o ascultă la maxim din telefonul pus pe speaker, în drum spre ogoru’ de căpşuni. Am râs de el cu Sorel o staţie-ntreagă, până s-a simţit şi s-a dat jos.

Cu ocazia vizitei la Bucales, am conştientizat prima dată că sunt cu adevărat provincial. Şi o s-o zic cu mândrie, chiar dacă momentul acestei revelaţii a venit când m-am speriat la metrou de o reclamă rulantă, care s-a schimbat fix lângă mine, care stăteam paşnic, dintr-o culoare închisă într-una orbitoare, deschisă, de-am crezut că vine sfârşitu’ lumii, vorba cuiva care nu merită link. Dar ce mă sperie de fapt pe mine e că, în magazine, manechinele încep să fie tot mai realiste, în timp ce vânzătoarele sunt tot mai… de… plastic.

Am fost în „mall”, fată, la Unirea, unde m-am pus pe o băncuţă (să mânc şi io o clisă şi-o ceapă, desigur, că-n alte locuri tre’ să plăteşti să ocupi loc). Şi am stat vreo 10 minute de vorbă cu o tipă. La început nu m-a surprins că nu răspunde (era totuşi de sex feminin, iar eu eram eu). Abia târziu mi-am dat sema că nu era adevărată, când am vrut şi eu să fiu politicos (să-i ofer măcar din brânză) şi am răsturnat-o de i s-au împrăştiat toate membrele. Da’ dup-aia nu m-am mai lăsat fraierit. Degeaba au tot venit alea la mine să mă-ntrebe dacă mă pot ajuta cu ceva, că ştiam că-s pe baterii. Pun pariu că mă urmăreau paznicii pe camerele de supraveghere, să le răspund şi apoi să râdă de mine pe bloguri.

Precum am promis, va să dau – la cine n-are, da’ vrea – imaginile mişcătoare divine cu mine câştigând în urale isterice Tânărul Jurnalist al anului 2006. Într-însele puteţi să mă vedeţi atât din spate, îndepărtându-mă victorios, cât şi din faţă, mai rămânând un pic, rezemat de-o balustradă şi mimând inteligenţa, dar şi prin ochii larg deschişi ai minţii deştepte aparţinând lui Andrei Gheorghe, de către care sunt recunoscut oficial ca supra-zeu (şi pe care l-au lăsat să grăiască despre mine mai mult decât am grăit eu însumi în total despre orice; vreodată).

Şi am fost la budă (nelegat de concurs, doar deoarece-mi venea, cum este şi firesc unei fiinţe umane aşa ca mine), iar când m-am deschis la şliţ de acolo a ieşit o muscă. Jur! Deci…. fizic, cum să vă explic? Nici o metaforă. O reprezentantă m. domestica, din familia Muscidaceelor a ordinului Diptera a simbolizat părăginirea totală a zonei mele inghinale, pe care a ales s-o părăsească cu toate catrafusele cu proxima ocazie, adică imediat ce singura cale de acces înspre ea a mai văzut vreodată lumina zilei.

Am decis empiric că cea mai eficientă metodă de promovare în rândul fetelor este să nu mai îmi port altceva decât cămăşile cu care apar la televizor. Dat fiind că apar mulţumitor, dar nu îndeajuns cât băbuţele să-mi reţină faţa şi să mă recunoască-n autobuz, recomandându-mă nepoţelelor dumnealor, nu are rost să fac rabat de la celebritatea mea minoră sau excese de modestie. PR-ul meu, Groza-Bîja „Alphonse” Hristea-Pamfil, a decis deci după cum urmează: (ca să nu port chiar aceeaşi cămaşă mereu) să-mi repartizez garderoba mea luată din second pe trusturi mass-media.

Aşadar: frumoasa mea chemeşe albastră precum ceriul senin, cu finuţe motive florale Jeg pe dumneaei, i-o dau lu’ Vântu. Adică nu de tăt, că simbolic. În sensul că poate purcede să mă mai filmeze în ea. Cămăşuţa mea cărămizie poate fi în continuare utilizată editorial de către postul TVR2 (precum şi omoloagele, dar cu anunţ prealabil). Dacă lu’ Antena1, 2 şi 3 le este morcov să scrie linku’ la Jeg corect, ori de câte ori îşi hrănesc buletinele de maximă audienţă cu nectarul genialităţii mele, n-au decât să rămână la ponositul tricou galben de puiuţ de comunist. ProTV-ul când îi să zică de mine şi blogu’ lu’ Năstase, zice de Guşă şi nici un blog, deci la ei apar cel mult în burta goală.

Desigur, dacă au nevoie de-un „live” (că aşa-i zice) mai urgent, ca să-l pună, vez’ doamne, pe „beta”, accept să port la mine mereu o cămaşă verde neutră şi un CD cu pattern-uri de culoare, pentru ca graficienilor să le fie mai uşor să mă-mbrace după cum este desemnat per post de televiziune.

Iar la KanalD, îmi pare rău, Gregere, însă nu m-am decis deocamdată să merg, nici de m-ar chema. Şi tu sper să te decizi să mergi. De acolo. Şi să-ţi închizi blogu’, dacă nu te superi… Da’ poţi să-ţi deschizi o gogoşerie, unde să vindeţi produsul specific, tu şi Piticu’. Nu pun emoticon-uri pe articole, deoarişce mi-este greaţă, da’ imaginaţi-vă că m-am hlizit, înainte să săriţi cu curu’-n sus.

Apropo (de nimic)! Cât mă pot enerva oamenii care, când aleargă aşa, „repejor-repejor, să nu întârziem”, se mişcă mai încet decât dacă ar merge normal. Şi oamenii care încurcă mai mult încercând să se tragă din drum. Sau insistă să te ajute cu ceva cu care n-ai nevoie, ce cade pe jos şi se sparge. Tare. Mă enervează, adică. Că aia era dilema.

În alte ştiri: Nu, nu îmi pensez în viitorul apropiat firele dintre sprâncene, care fac din ele două una singură. Toate detaliile de cosmetică se pot retuşa la fel de eficient în Photoshop. Când o să poată şi fetele să se epileze-n Flash, o să fie ţais. Azi am uitat să scriu s mare de mână. Nu, nu am găsit în străinătate vibrator pe USB, cum căuta Alin pentru prietena lui. Am spart site-ul ăla, Google (nu-i pun link să-i dau io lui trafic moca).

googledefaced

Da’ era azi-noapte târziu, nu ştiu dacă aţi apucat să vedeţi…

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 17, 2021 la 01:20
  link permanent

  Muchos Gracias for your blog.Really thank you! Great.

 2. Iulie 17, 2021 la 16:04
  link permanent

  Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about sex.

 3. Iulie 17, 2021 la 23:46
  link permanent

  Thank you for helping out, fantastic information. Considering how dangerous everything is, nothing is really very frightening. by Gertrude Stein.

 4. Iulie 20, 2021 la 17:56
  link permanent

  I truly appreciate this post.Much thanks again. Will read on

 5. Iulie 20, 2021 la 18:59
  link permanent

  Thanks-a-mundo for the post.Really thank you! Cool.

 6. Iulie 20, 2021 la 20:00
  link permanent

  Thanks for the article.Thanks Again. Want more.

 7. Iulie 20, 2021 la 21:02
  link permanent

  This blog inspired me to write my own blog.

 8. Iulie 20, 2021 la 23:05
  link permanent

  pretty useful material, overall I feel this is well worth a bookmark, thanks

 9. Iulie 21, 2021 la 00:06
  link permanent
  sbobet mobile zice ca:

  That is a good tip especially to those fresh to the blogosphere.

 10. Iulie 21, 2021 la 01:07
  link permanent

  Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just book mark this site.

 11. Iulie 21, 2021 la 12:50
  link permanent

  Thanks for sharing, this is a fantastic article.Much thanks again. Awesome.

 12. Iulie 26, 2021 la 17:05
  link permanent
  Link al sitio zice ca:

  with us. аА аЂ leаА аЂаse stay us up to dаА аЂаte like thаАаб‚Т€Т“s.

 13. Iulie 26, 2021 la 18:08
  link permanent

  There is evidently a bundle to identify about this. I consider you made some nice points in features also.

 14. Iulie 26, 2021 la 19:47
  link permanent
  138gambling zice ca:

  Thankyou for this grand post, I am glad I observed this internet site on yahoo.

 15. Iulie 28, 2021 la 10:52
  link permanent

  Superb post here, thought I could learn more from but we can learn more from this post.

 16. Iulie 28, 2021 la 11:30
  link permanent

  Regards for helping out, fantastic information. It does not do to dwell on dreams and forget to live. by J. K. Rowling.

 17. Iulie 29, 2021 la 14:49
  link permanent

  Really informative article post. Really Great.

 18. Iulie 29, 2021 la 15:30
  link permanent

  Really informative blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

 19. August 3, 2021 la 13:26
  link permanent
  like this zice ca:

  Thanks for taking the time to talk about this, I feel fervently about this and I take pleasure in learning about this topic. Please, as you gain

 20. August 3, 2021 la 14:32
  link permanent

  If you are free to watch funny videos online then I suggest you to pay a visit this site, it includes really so comic not only movies but also extra information.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)