Darius Hero

E ușor a scrie bloguri, când nimic nu ai a spune…

E

Nu, nu are legătură titlul cu articolul, da’ tre’ să sară toți de la-nceput de cur în sus pentru un motiv, nu?

A coborî din autobuz în capitală s-ar putea calcula prin echivalentul de a juca șotron pe teren minat. Apogeul politeții bucureștene generale s-ar rezuma prin sintagma: „Haideți, doamnă, înaintați, că vă stă bine peruca.”

Cât despre cum încearcă „să te facă”, ce să mai zic? De fapt, Bucureștiul e centrul inspirațional în care mi-a venit ideea de marketing de-a-mi deschide o gheretă de loto, în care să vând lozuri necâștigătoare desfăcute, la juma’ de preț, cu serviciul că măcar știi ce-i înăuntru.

La metrou în Madrid, în schimb, anunțurile din boxe sunt pe roluri. Ca discurile cu povești când eram mic. Adică se cântă următoarea stație în duet, de către o fomeie și-un bărbat, care se poftesc reciproc la câte-o replică. Cam ca enormitățile alea două de la Realitatea TV, gâștele alea gemenele. Asta dacă asculți foarte atent, ca să poți distinge sunete de maneaua colegului de vagon, care o ascultă la maxim din telefonul pus pe speaker, în drum spre ogoru’ de căpșuni. Am râs de el cu Sorel o stație-ntreagă, până s-a simțit și s-a dat jos.

Cu ocazia vizitei la Bucales, am conștientizat prima dată că sunt cu adevărat provincial. Și o s-o zic cu mândrie, chiar dacă momentul acestei revelații a venit când m-am speriat la metrou de o reclamă rulantă, care s-a schimbat fix lângă mine, care stăteam pașnic, dintr-o culoare închisă într-una orbitoare, deschisă, de-am crezut că vine sfârșitu’ lumii, vorba cuiva care nu merită link. Dar ce mă sperie de fapt pe mine e că, în magazine, manechinele încep să fie tot mai realiste, în timp ce vânzătoarele sunt tot mai… de… plastic.

Am fost în „mall”, fată, la Unirea, unde m-am pus pe o băncuță (să mânc și io o clisă și-o ceapă, desigur, că-n alte locuri tre’ să plătești să ocupi loc). Și am stat vreo 10 minute de vorbă cu o tipă. La început nu m-a surprins că nu răspunde (era totuși de sex feminin, iar eu eram eu). Abia târziu mi-am dat sema că nu era adevărată, când am vrut și eu să fiu politicos (să-i ofer măcar din brânză) și am răsturnat-o de i s-au împrăștiat toate membrele. Da’ dup-aia nu m-am mai lăsat fraierit. Degeaba au tot venit alea la mine să mă-ntrebe dacă mă pot ajuta cu ceva, că știam că-s pe baterii. Pun pariu că mă urmăreau paznicii pe camerele de supraveghere, să le răspund și apoi să râdă de mine pe bloguri.

Precum am promis, va să dau – la cine n-are, da’ vrea – imaginile mișcătoare divine cu mine câștigând în urale isterice Tânărul Jurnalist al anului 2006. Într-însele puteți să mă vedeți atât din spate, îndepărtându-mă victorios, cât și din față, mai rămânând un pic, rezemat de-o balustradă și mimând inteligența, dar și prin ochii larg deschiși ai minții deștepte aparținând lui Andrei Gheorghe, de către care sunt recunoscut oficial ca supra-zeu (și pe care l-au lăsat să grăiască despre mine mai mult decât am grăit eu însumi în total despre orice; vreodată).

Și am fost la budă (nelegat de concurs, doar deoarece-mi venea, cum este și firesc unei ființe umane așa ca mine), iar când m-am deschis la șliț de acolo a ieșit o muscă. Jur! Deci…. fizic, cum să vă explic? Nici o metaforă. O reprezentantă m. domestica, din familia Muscidaceelor a ordinului Diptera a simbolizat părăginirea totală a zonei mele inghinale, pe care a ales s-o părăsească cu toate catrafusele cu proxima ocazie, adică imediat ce singura cale de acces înspre ea a mai văzut vreodată lumina zilei.

Am decis empiric că cea mai eficientă metodă de promovare în rândul fetelor este să nu mai îmi port altceva decât cămășile cu care apar la televizor. Dat fiind că apar mulțumitor, dar nu îndeajuns cât băbuțele să-mi rețină fața și să mă recunoască-n autobuz, recomandându-mă nepoțelelor dumnealor, nu are rost să fac rabat de la celebritatea mea minoră sau excese de modestie. PR-ul meu, Groza-Bîja „Alphonse” Hristea-Pamfil, a decis deci după cum urmează: (ca să nu port chiar aceeași cămașă mereu) să-mi repartizez garderoba mea luată din second pe trusturi mass-media.

Așadar: frumoasa mea chemeșe albastră precum ceriul senin, cu finuțe motive florale Jeg pe dumneaei, i-o dau lu’ Vântu. Adică nu de tăt, că simbolic. În sensul că poate purcede să mă mai filmeze în ea. Cămășuța mea cărămizie poate fi în continuare utilizată editorial de către postul TVR2 (precum și omoloagele, dar cu anunț prealabil). Dacă lu’ Antena1, 2 și 3 le este morcov să scrie linku’ la Jeg corect, ori de câte ori își hrănesc buletinele de maximă audiență cu nectarul genialității mele, n-au decât să rămână la ponositul tricou galben de puiuț de comunist. ProTV-ul când îi să zică de mine și blogu’ lu’ Năstase, zice de Gușă și nici un blog, deci la ei apar cel mult în burta goală.

Desigur, dacă au nevoie de-un „live” (că așa-i zice) mai urgent, ca să-l pună, vez’ doamne, pe „beta”, accept să port la mine mereu o cămașă verde neutră și un CD cu pattern-uri de culoare, pentru ca graficienilor să le fie mai ușor să mă-mbrace după cum este desemnat per post de televiziune.

Iar la KanalD, îmi pare rău, Gregere, însă nu m-am decis deocamdată să merg, nici de m-ar chema. Și tu sper să te decizi să mergi. De acolo. Și să-ți închizi blogu’, dacă nu te superi… Da’ poți să-ți deschizi o gogoșerie, unde să vindeți produsul specific, tu și Piticu’. Nu pun emoticon-uri pe articole, deoarișce mi-este greață, da’ imaginați-vă că m-am hlizit, înainte să săriți cu curu’-n sus.

Apropo (de nimic)! Cât mă pot enerva oamenii care, când aleargă așa, „repejor-repejor, să nu întârziem”, se mișcă mai încet decât dacă ar merge normal. Și oamenii care încurcă mai mult încercând să se tragă din drum. Sau insistă să te ajute cu ceva cu care n-ai nevoie, ce cade pe jos și se sparge. Tare. Mă enervează, adică. Că aia era dilema.

În alte știri: Nu, nu îmi pensez în viitorul apropiat firele dintre sprâncene, care fac din ele două una singură. Toate detaliile de cosmetică se pot retușa la fel de eficient în Photoshop. Când o să poată și fetele să se epileze-n Flash, o să fie țais. Azi am uitat să scriu s mare de mână. Nu, nu am găsit în străinătate vibrator pe USB, cum căuta Alin pentru prietena lui. Am spart site-ul ăla, Google (nu-i pun link să-i dau io lui trafic moca).

googledefaced

Da’ era azi-noapte târziu, nu știu dacă ați apucat să vedeți…

24 comentarii

 • pfuaaaai ce prost poti sa fii! nu lu gugle trebuia sa ii crapi saitu, debilule, da alora doi din bara de bookmarks (in special domnului “primul bou”) si apoi sa ti-l crapi singur pe al tau (si site-ul si capul)

  numai bine

 • Dude… no hai să-i trag un comentariu de bucureştean (cu B mic, cum o merit).

  Sunt un bucureştean atipic. În ce priveşte transportul în comun, am 2 comportamente după care mă poţi găsi rapid (sunt singurul, aparent):

  1. Dacă stau să urc, eu sunt ăla care stă într-o parte, lăsând loc oamenilor să coboare, başca mai forţez câte o persoană de o vârstă venerabilă (sau vreo tută blondă semi-dezbrăcată care a văzut un loc), astfel încât toţi oamenii din acel mijloc de transport să poată coborî în pace, fără a trebui să mă numere pe mine de ouă sau pe ele de altceva.
  2. Apăi când cobor şi văd şleahta de idioţi/idioate stându-mi în drum, cineva urmează să sufere. Şi nu eu. Dărâm cu aceeaşi plăcere atât bătrânei simpatici învăţaţi din comunism că altă maşină/alt metrou nu mai vine cât şi tinere speranţe ale culesului de căpşuni şi orice fel de minoritate. (Iar ultimul hoţoman pe care l-am prins taman când încerca să-mi introducă-n buzunar degete slinoase de –introdu expresie prezidenţială aici– a coborât frumos după ce i-am sucit mâna şi l-am anunţat că va coborî la prima.)

  Iar de manelişti, numai de rele. Ieri mă plimbam agale pe str. Maior Coravu (poze cu bordurile străzii aici) şi am văzut 2 proaste de 15 ani, mergând cu mobilul în labă cântându-le o manea de inimă albastră.
  Am izbucnit în râs isteric.

 • @c.a. te-ndragesc(sic!)
  @ Z pai dragule, bucurestean se scrie intr-adevar cu b nu cu B[exceptie fiind daca se afla la inceput de propozitie(adica dupa punct, mitice)]
  @darius da cu ddt daca mai apare vreo inaripata:)

 • Darius, stii ce cred eu despre tine (te iubesc, nebunaticule).
  Dar pentru chestii ca “Într-ânsele” se face moarte de om.
  G.

 • @Jeg: Şi “io” pe tine, dar dacă mă confrunţi cu asta vreodată în public, o voi nega, să moară şi preşul de dinţi de ciudă.

  @marius: Stimabile incapabil de o diacritică, dacă ai fi avut căpşorul pornit pe când îmi citeai comentariul, ai fi înţeles. Acuma fugi şi trage-i o saună la club sau ce faci tu acolo.

 • pune ba link … 🙂

  Anyway, pare rau ca nu place la tine Bucurestiul, mie mi se pare foarte profitabil pentru imagine, pentru look pentru prostii care este in el …

  Iar cand o sa fiu mai batran, o sa ma retrag la munte, sau in transilvania la batrani 🙂

 • Îmi plac Bucureştii (c-aşa zisă Ciutaca precum c-ar fi corect). Doar am zis că e naşpa-n autobuz. Ce tăt ai?… Nu meriţi link. Mintenaş îl scot şi de la comentarii. 😀

 • Asa pitic, pentru prostii din el. Biiine, si atunci de ce ai mai venit sa lucrezi aici?Nu stii ce zicea Aristotel? cu deductia logica 😛

  Acu sa vorbim de lucruri serioase. Noah Dariuse, cum asa, si Google are floricele Jeg si eu inca astept screen saverul de telefin cu respectiva floare ? 🙁

 • @marius: No, alt căpşunar care face curat prin hoteluri. Puiule, dacă e să ne batem prin stătut pe-afară (şi nu la uşă), eu măcar am sărit oceanu’ şi-am crescut vizavi. Zi s-o sugi 🙂

 • aaaa… e in text. Mă rog, acuma e Întrânsele. Si tot nu e bine. “Într-însele” se scrie “într-însele”.
  Modifică şi tu acolo, şi pe urmă şterge comentariile mele, că sunt offtopic.
  G.

 • *geo se uita mai bine in text*
  Goddamnit! I hate it when my anti-psychotics don’t work. Looks like i was imaaaagining things…
  *geo giggles* 😀
  G.

 • (fara diacritice)
  @Jurnalistul nostru cIelebru’: Apai draga Darius, Bucurestiul asta e precum il percepe sufletul fiecarui om. Ca doara multi stiu sa-l huleasca si putini sa caute ce-i frumos in el. Ca si in oameni de altfel gasesti cotloane pline de taciuni, si cotloane in care s-o depus pojghita de gheata. Cat despre gogoserie, nu-ti fac io pe plac dolofane (desi te indragesc) ! Iar blogul nu-l poci inchide, caci, el e de sine vorbitor ! El traieste !

 • Las’, mai bine ramai provincial si cu chimeshi. Un JEG original, cum ar veni.
  Face mult mai mult bine decat un jeg adaugat jegului de l-ai potrivit printre cuvinte deja si cu care, intr-atat s-au obisnuit de li se pare mai mult ca normal(ul).
  Hm… chiar exista timpu’ asta

 • cu camerele de supraveghere e nashpa…provincial fiind m-am dus si eu ca prostu’ cu varu-meu care vroia sa ridice neste dobanzi de la o banca de kkt…den Bucuresti…frate.
  Ala s-a dus la ghiseu…la o gagica misto …da’ arunca aia niste priviri de ziceai ca ieri a castigat Miss World si-o mai tin la banca inca o zi sa-i dea lichidarea…
  M-am asezat pe un fel de canapea..dreak ce-o fi fost …si parca simteam ca se uita careva la mine …stii…asa pe neve’…Mbah nenica ma uit deasupra cam la 45 de grade in sus si vad o camera de supraveghere…m-am facut ca n-o vad…ce dreak sa aiba cu mine?sunt un provincial prost cu mainile goale…
  Da’ parca ma minca pielea sa-i fac lu’ ala de se uita in monitoare un semn…si i-am facut cu degetul mijlociu…al dreak cat l-am tinut ( pe el degetul)sa nu se ridice…
  Mbah si nu zici ca in cateva secunde…dupa ce fac figura …. se deschide o usa mai incolo si apare unul care ma intreaba ce caut acolo …la care se intoarce varu-meu …si se uita la ala…( varu-meu are 2 m si 120 kg..am uitat sa precizez)… si-i zice lu’ ala …” e cu mine dom’le”…mbah frate …pe fata buldogului ala s-a facut brusc senin, da’ cam greu ca facea eforturi sa nu mai zica ceva …si-a plecat…
  mi-a luat vre-o 20 de minute sa iasa varu-meu de la tuta aia idioata si sa treaca pe la casa…dupa care am putut sa rad si eu in voie…la distanta de varu-meu …ca ala nu prea stie ce-i gluma…

  despre manele …am priceput ce sunt alea repede…m-am enervat odata pe niste neandertalieni care bagau manele la greu si-am scos si eu o boxa pe fereastra cu Sofia Vicoveanca la maxim…o batuta adevarata di la Moldova…a acoperit tot ce misca in jur de 200 m…da’ am patit-o nasol…fereastra are marginea mica si din cauza vibratiilor …cand a ajuns la “joaca . joaca ,mai flacai” …s-a dus dreaku boxa si a cazut…s-auzea asa cam cum ar canta Vicoveanca din mers….si cand ma uit frate …boxa cazuse…pina la etajul 1 pe borcanele unuia la fereastra lu’ ala…( boxa era evident a lu’ varu-meu) …nu va zic ce-a urmat ca vre-o cateva zile m-a tinut intr-o incordare maxima varu-meu…”mbah te duci la ma-ta acasa, ca m-am saturat de tine”…..

  da’ e misto la varu-meu in Bucuresti…insa nu mai stau mult …

 • gagica aia de-si zice c.a. e tuta rau…cred ca e blonda …( varu-meu e innebunit dupa ele)…
  bara de bookmarks e in capul ei …daca si-ar scoate-o i-ar zbura singurul neuron din cap…si ala
  cam slabit de e-uri( de la haleala), de vopseaua de par,si de cat de multa mu….mai bine ma opresc
  ca ma prinde varu-meu ca fac iar prostii si ala nu glumeste…:)

 • Nu pre’ mişti fără să dea văru-to approve, eh? 😀

  “evident, boxa era a’ lu’ văru-meu” – Blehehehe. Mna, bun.

  O dată o să vă împărtăşesc cum îi să iei bilet din Gara Bucales Nord, când îi vremea dintre tura de după-amiază şi seară, da’ prefer să filmez înainte, să vă intre bine-n cap. Zici că-i audienţă parlamentară onoarea să stai la ălea la coadă. Aştept să mai am drum acolo, plec înapoi numa’ când ştiu că se schimbă garda, să prind peliculă.

 • Jag behövde skriva ner en kort varsel köpa till tack för alla fantastiska förslag som du placerar på denna webbplats. Min långvarig Internet uppslag har vid målet av dagen erkänts med tillförlitlig information och tekniker för att handla med mina medarbetare. Jag skulle påstå att flera av oss läsare verkligen allvar turen att leva i en viktig plats med ganska många bra personer med insiktsfulla pekare.

Sociale