Doamnă, vă pleznesc.

sari la comentarii

Andrei: Cre’că Cluju’-i singurul oraş din România în care am găsit pizza cu mazăre.
Cristina: Cum, bă? Că şi-n Budapesta este…

Dar ce mi se pare mie cu adevărat ironic, tot în Cluj, este că service-ul Trabant (maşina mea preferată, de altfel) se află relativ în vârful dealului Cetăţuii, cunoscut şi drept cel mai înalt punct din oraş. Ce trebuie să ştiţi e că această culme locală este imposibil de atins cu un Trabant, chiar dacă acesta funcţionează, dăramite dacă e stricat. Ceea ce mă face să cred că acolo de fapt nu este un service, căci este, de fapt, o fabrică, de unde le şi dă drumul în jos la maşinuţe, punându-le astfel în funcţiune, aceasta păstrându-se până la prima oprire, după care trebuieşte căutat un alt deal. Un alt motiv pentru care eu încă susţin vehement că această marcă nu ar trebui să aibă frâne – pentru că oricum nu apucă să meargă prea mult. De ce să o opreşti când încă sărăcuţa mai are avânt de la primul impuls al producătorului?

Odată am visat că aveam numai un nas…

Pe lângă asta, ce mai este într-un fel ieşit din comun, în viaţa mea lovită-n coaie – şi am dreptul empiric asupra unei asemenea constatări, este că maşina de spălat care locuieşte în apartamentul nostru reuşete mai nou performanţa ne mai întâlnită de a ne – mare atenţie! – împuţi hainele. Da-da. Nu mă-nţelegeţi greşit, ea le spală, cu menţiunea că ies curate, mai puţin că put, scoţând în evidenţă că tare. Adică igienic sunt corect executate, doară le-a-nvârtit în apă cu detergent vreo oră, excepţie făcând detaliul nu tocmai irelevant că duhnesc a mortăciune, într-un fel cumva mai dramatic decât înaintea expunerii lor acestui proces ce-şi doreşte, printre obiective, odorizarea lor plăcută. Din nu-mi pot explica ce anume cauze, aparatul are totuşi aceste succese personale, ce exced intenţia primordială a construcţiei sale.

În urmă cu vreo trei săptămâni, o lună parcă, am găsit PE această maşină de spălat, menţionată anterior, un cercel aparţinând ăleia cu care este împreunat intim fratele meu, Dacian. Sper din tot sufletul ca întâmplările relatate să nu aibă vreo legătură mai aparentă decât că implică exact aceeaşi maşină de spălat, ceea ce nu se întâmplă prea des, în două ipostaze ce s-ar dori distincte.

Precum veneam de la vatra părintească după câteva zile de absenţă, am presupus că dihania sentimentală a lui Moafle îşi făcută simţită prezenţa la mine-n bârlog şi lăsase anume obiectul, dimpreună cu alte artefacte „uitate”, cu pricina anume de a-l menţiona eu de-ndată pe Jeg, precum îmi stă în obicei. Întâmplarea face ca eu să anticipez această intenţie mârşavă a nemernicei, motiv pentru care n-am suflat un cuvinţel despre aceste fapte. Dar repet şi readuc în vedere că acestea se întâmplaseră de cu câteva zeci bune de zile înainte. Iar eu am ţinut în mine eroic acest aspect. Problema e că de atunci aia nu a catadicsit să-şi adune boarfele, care au rămas neclintite, deoarece eu nu pun mâna pe ele.

În seara precedentă, disputând problema în – din nou – faţa Consiliului Berii, care mă lămureşte privind asemenea dileme, mi-a fost adus la cunoştinţă că această tactică, a abandonării părelnice, este binecunoscută şi că o folosesc tipologia aia de femei (adică din care face parte şi aia, în sine), cu scopul de a-şi marca teritoriu.

Moment în care m-am liniştit, deoarece-mi luasem toate măsurile de precauţie, pişându-mă preventiv pe toate cele lăsate de fată în urmă, pentru de însemna pe unde-a fost.

***

personalitatiaudibleROStând (precum avem obiceiul) eu şi cu prietenul meu Andrei, cunoscut blogăr pe 360 şi reputat regizor de filme pe youtube, povesting la un pahar de Internet, a observat dumnealui că o anume personalitate românească, recte Radu Paraschivescu, se aseamănă izbitor cu o anume mutră din audible-urile de pe Yahoo! messenger, pe care eu le urăsc într-atât de mult. Şi holbându-ne noi mânzeşte într-acest fenomen neaşteptat, mi se rostogolesc mie ochii peste o altă meclă din audible-uri. Şi alta şi alta şi alta. Până când ne-am zis eu şi cu Andrei – oare câte anume feţe cunoscute le auzim zilnic pe net, zăngănindu-ne-n boxe, fie că suntem în pat, fie că suntem în pat cu prietenele, fie când suntem în pat cu prietenele altcuiva… fără că ne dăm seama căci cine sunt ele (audible-urile, bă!)? Şi deoarece ne-am zis eu şi cu Andrei astea, cum procedăm de obicei când povestim, de altfel, ne-am pus pe cătat.

Ei bine, 18. Atâtea-m găsit. În ordine, de la stânga la dreapta: Ion Iliescu (tătuc), Radu Paraschivescu (old school blogger), Maria Coman (domnişoară), Mihai Dedu (fostă vedetă), Radu Cazan (dramaturg la revista presei), Robert Turcescu (fan Băsescu), Victor Ciutacu (blogger – cu intermitenţe), Horia-Roman Patapievici (remarcat în rolul Juliettei), Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu (stand-up comedians), Oana Zăvoranu (membru PRM), Sorin Ovidiu Vântu (mogul de presă), Mihai Găinuşă (creier Cârcotaş), Bebe Cotimanis (macho), Luminiţa Anghel (o doamnă), Mihaela Rădulescu (fostă soţie Bănică), Radu Pietreanu (fost umorist), Dan Capatos (nu ştiu, da’ seamănă cu audible-ul).

35 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 5, 2007 la 04:54
  link permanent
  radu zice ca:

  1.Ati uitat niste sosete pe acolo…
  2.Mihai Dedu nu e “fosta vedeta” … e chiar vedeta plina…
  P.S.1 la pct2: da` aveti oleaca de timp liber 😛

 2. Iunie 5, 2007 la 06:33
  link permanent
  nimeni zice ca:

  Prietenă-mea zice să vă învăţaţi să ştergeţi cuva de apă şi să-i lăsaţi deschisă uşa un timp, până se usucă cuva. Împuţiţilor 🙂 (nu că io aş fi fost aware despre asemenea taine muiereşti)

 3. Iunie 5, 2007 la 08:35
  link permanent
  Darius zice ca:

  Radu mamii, Radule, eu ironizam cum căci s-a dus vremea proteveului, chiar dacă-l mai prinde babele pe Dolce. 🙂

  Nimene… este al DOILEA sfat “de budă” ce-l primesc prin Jeg, dincolo de ăla cu cum să nu mă stropesc pe diverse când sunt în procesul defecării. Da’ ăsta nu-mi pare valid.

  N-oi fi bolund să m-apuc să şterg maşina pe dinlontru. Unde-i veşnic udă. Nu-i treaba ei să fie mereu curată şi uscată, vorba aia, chiar şi în zilele mai sensibile? Să-mi scuzaţi că sună altfel decât este situaţia. 🙂 Da’-i zic lu’ frate-miu să facă astfel, iar dacă nu merge, el se face râs. (Şi scriem pre Jeg…)

 4. Iunie 5, 2007 la 09:21
  link permanent
  mea zice ca:

  ma da’ ce simt al observatiei aveti! ce v-a traznit pe voi asemanarea asta dintre audibles si oamenii aia. FFF FAIN. no da’ n-ai putea gasi acuma si vreo fraza zisa de ei sa semene cu ce zic animatii aia ? sa iasa filmulet de trilu.
  ioi…. ori ai un soricel care se descompune cu fiecare spalare, in masina cu acelasi nume, ori vine din canalizare prin scurgerea masinii. atunci e grav. intai vine mirosul din canalizare…si-apoi SURPRIZA, motivul mirosului. grija mare!
  bei, acum in afara de faptul ca-ti ofera subiect de carcoteala, ce-ai tu cu femeia lui Dacian? ha? femeile nu-si lasa lucruri ca sa-si delimiteze terenul. poti sa ignori. sintem mult mai viclene .avem fire invizibile. numa’ te simti prins dintr-o data.da’i fain sa stii. ii fain. daca nu ma crezi intreaba pe Moafle. ori pe ea….

 5. Iunie 5, 2007 la 09:25
  link permanent
  marie jeanne zice ca:

  Ei nu lasa, ba intocmai pentru aceea lasa…Cat despre masina de spalat, trecand prin aceeasi umilitoare experienta ca rufele proaspat spalate sa imi imputa camera dimpotriva de a oficia rolul de odorizant, am purces la decapacirea capacelului de jos de la masina, moment in care am fost improscata. pe picioare. cu chestia care mirosea urat. recomand executarea manevrei din pozitie laterala si cu tifon la nas, si recomand ca baia sa aiba scurgere, astea. am zis.

 6. Iunie 5, 2007 la 09:34
  link permanent
  Noji zice ca:

  no comment 😐

 7. Iunie 5, 2007 la 10:00
  link permanent
  macabroo zice ca:

  Mie intotdeauna mi s-a parut ca Dedu tau seamana de fapt cu Jiji Becali iar Vasile Muraru si Patapievici pot sa faca schimb de locuri lejer.

 8. Iunie 5, 2007 la 10:09
  link permanent
  Emma zice ca:

  Bine, dar cum poti sa-ti uiti un cercel? Ce actiune iti impune sa-ti scoti cercelul, sa il lasi pe masina de spalat, inainte de a purcede si a executa actiunea?

 9. Iunie 5, 2007 la 10:19
  link permanent
  mea zice ca:

  vorbitul la telefon????:mrgreen:

 10. Iunie 5, 2007 la 10:20
  link permanent
  mea zice ca:

  no de ce nu mai merge smiley ala ce zambeste cu toti dintii???

 11. Iunie 5, 2007 la 10:25
  link permanent
  Darius zice ca:

  Macabre – un’ ţi s-a părut ţie-ntotdeauna, când io azi noaptea-m publicat? 🙂 Ehehe. Da’ Muraru şi Patapievici NICICUM nu pot schimba loacele şi nu poţ contesta că-s fix aşa precum i-am pus acolo, clar lucru.

  Mărie Jenică – mă duc acuma să-ncerc spăriet cu dopu’.

  Emma are dreptate întrebând retorit. Nemernica prietenă-sa l-a lăsat intenţionat!

  Mea – nu ştiu, cre’că tre’ să pui cel’lalt cod. Dacă mere. Şi am avut intenţia să facem cu filmuleţ, da’ leneee… Şi deja fu preluată aia pe ceva listă de discuţii, da’ nime’ n-a catadicsit să menţioneze sursa. 😀

 12. Iunie 5, 2007 la 10:31
  link permanent
  Darius zice ca:

  Revenind cu amănunte – dopu’ (după ce l-am găsit) este imposibil de scos; vom încerca procurarea unui patent…

 13. Iunie 5, 2007 la 11:52
  link permanent
  sepukku zice ca:

  urmaresc infrigurat saga “putoarea din masina de spalat” intrucat am aceeasi problema.d-abea astept s-ajung acasa sa scot dopu.

 14. Iunie 5, 2007 la 15:34
  link permanent
  Cristi Roman zice ca:

  @Noji

  dacă “no comment” atunci de ce ai comentat, debilule?

 15. Iunie 5, 2007 la 16:21
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  oroare…nu am dop…

 16. Iunie 5, 2007 la 17:39
  link permanent
  Noji zice ca:

  ca sa te bagi tu-n seama ca musca-n……ai preceput aluzia, nu? :>…

 17. Iunie 5, 2007 la 18:26
  link permanent
  marie jeanne zice ca:

  Sepukku e musai sa fie dop. nu e in fata, tre sa fie lateral.
  Darius, pai ar trebui sa se invarta scula de o gasesti sub capacu ala, si sa se cam desurubeze. daca s-a intepenit si a ajuns la patent, ma tem ca ala de la calgon are dreptate. si nu vreau sa aiba. il urasc.

 18. Iunie 5, 2007 la 19:18
  link permanent
  Cristi Roman zice ca:

  ca musca-n tort ai vrut sa zici? handicapat….

 19. Iunie 5, 2007 la 20:32
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ahahaha, ce tare-i Sepukku: “d-abea astept s-ajung acasa sa scot dopu.” Ahahaha.

 20. Iunie 5, 2007 la 21:18
  link permanent
  Noji zice ca:

  da mah! :)) “intelijentule”….u’re not very bright, aren’t you? stii care-i prima impresie pe care mi-o lasi? esti un frustrat!!! bag ‘sama’ mama natura n-a fost tare darnica cu tine :))

  astept “represaliile” tale :))….

  PS: am folosit ghilimele si sper ca le vei interpreta ca atare! … desi cred ca sper prea mult! :))

 21. Iunie 5, 2007 la 21:30
  link permanent
  S zice ca:

  S-a schimbat design-ul la comentarii si nimeni nu a zis nik despre asta pana acum…

 22. Iunie 5, 2007 la 22:42
  link permanent
  Darius zice ca:

  Deoarece abia acuma de curând s-a ocupat Sorel-Mihaiul, ţucu-l, mâncu-l, pupă-l, papă-l. Dragul de dânsul şi stimabilul.

 23. Iunie 6, 2007 la 01:34
  link permanent
  blogareala zice ca:

  de la vant la cercei si alte mirosuri….mai darius eu ma simtesc cam dezamagita de blogul asta…da cu oust si scrie ceva mai proaspat…

 24. Iunie 6, 2007 la 06:26
  link permanent
  Darius zice ca:

  Păi, e de ieri articolu’. Ce tăt pofteşti?

 25. Iunie 6, 2007 la 09:49
  link permanent
  9 zice ca:

  ce bine ar prinde butoanele cu articole sub comentarii.

 26. Iunie 6, 2007 la 09:50
  link permanent
  9 zice ca:

  in loc de stelutele astea de acum 😀

 27. Iunie 6, 2007 la 09:51
  link permanent
  Darius zice ca:

  Care butoane?… 1, 2, 3, 4?… Da’ îi arhiva mai jos. Şi dup-aia ar crede lumea că-s mai multe pagini de comentarii, pierzându-se-ntr-atatea file.

 28. Iunie 6, 2007 la 10:47
  link permanent
  S zice ca:

  Hei!
  Cred ca ar trebui sa te reorientezi: nu BlogFest si alte cele, ci direct un Webby.
  How about that?

  Si chiar, cu dopul ce s-a intamplat pana la urma?

 29. Iunie 6, 2007 la 10:49
  link permanent
  9 zice ca:

  Sunt un puturos. Merci de palma.

 30. Iunie 6, 2007 la 11:25
  link permanent
  Darius zice ca:

  Sâule, ce-i aia, că nu mă ştiu…

  (acuma merg jos să fac rost de patent, să-l sucesc)

 31. Iunie 6, 2007 la 11:53
  link permanent
  Darius zice ca:

  Minciună! Am desfăcut şi degeaba! Că era apă chioară întrânsa.

 32. Iunie 6, 2007 la 12:09
  link permanent

  Bai omule esti dement ! Am ras ca un apucat, de zicea tot biroul la servici ca sunt dus cu pluta ! Acum suntem toti dusi cu pluta… Parca te si vad cu stromeleagul in mana “marcandu-ti tritoriul”…
  De asta cu audibles-urile nu mai vorbesc… Vezi ca ti le fur si dau cu “via JEG” in tine !
  Spor la munci ! KEEP GOING !
  Andrei… 😉

 33. Iunie 6, 2007 la 16:54
  link permanent
  originalu' zice ca:

  mda, vad a de mine nu zice nimeni nimca desi Io am venit cu ideea primu, iarasi ma simt incastrat in anonimitae si in spatiul de 4/3 facut de umbra lui Darius. Nu-i nimic ma razbun io
  Ce nu ma credeti ca io am venit primu cu ideea?

 34. Octombrie 28, 2007 la 01:16
  link permanent
  danette zice ca:

  Ala verde , ce nu se vede de sprancene …aduce mai mult cu Jugaru ….:)

 35. Septembrie 6, 2009 la 16:28
  link permanent

  Eu pleznesc pisoiul.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)