De când m-am angajat, parcă nu mai îs aşa de ocupat…

sari la comentarii

Înainte de toate, stimabililor, respectiv fă, avem două trebi frumoase de ficiărit, pentru că ne-au rugat oamenile. Prima este organizaţia domestică PetRescue, înfiinţată în sprijinul animăluţelor pufoase la care sperăm să nu fac alergie ca să le omor şi care se ocupă cu ce-o să vedeţi când daţi click pe bannerul de dedesubt, după ce terminaţi de citit Jegu’. A doua trebşoară este frumosul concurs RoBlegooFest, organizat de amicul Bleego, întru spiritul Jeg, sub inspiraţia divină a frumoasei probe de “Cel mai prost blog” de la ClujBlogFest, cu care-a debutat această doctrină, ce se transformă acum într-o binemeritată competiţie naţională. Şi despre asta veţi afla mai multe după scurta pauză editorială de mai jos.

Note:

1. Începând de acum, eu lu’ toate fetele, din motive practice, o să le zic Ioana.
2. Dacian vrea să adauge că ar trebui să existe tasta “please” şi că broaştele să aibă antene.

Azi am venit la prima mea zi de serviciu susţinut, în cadrul unui birou real pe care nu pot să stau cu picioarele şi la care chiar trebuie să muncesc. Nu încă, desigur, dar curând, când or să-şi amintească de mine, că pe moment toată lumea-i ocupată, iar pe mine, fiind nou, m-au uitat aici, status quo la care nu am nimic de comentat. Voi fi respectuos şi voi tăcea, nefăcând nimic. Deocamdată am voie să viu mai târziu şi să plec mai repede, deoarece este finalul unui proiect mare, iar eu n-am ce să fac în acest sens. Lumea stă mai târziu, peste program, ca să mă urască în taină.

Am început în forţă, stresând un coleg să-mi aloce IP, pentru a mă putea lăfăi în voie pre Internet. Intenţionez, de altfel, să îmi stresez colegii procedural, până la ultimul şi am mult de lucru, fiind repartizaţi pe mai multe etaje, într-unele neavând eu ce căuta. Deci este clar o provocare personală, o sfidare… Un motiv în plus pentru aceasta este şi faptul că toată lumea este enervant de relaxată. Nu este nimeni aici la capătul răbdărilor, depresiv şi sfâşit, pentru a-i scuti suferinţele, împingându-l spre suicid. Toţi înjură cu o determinare aproape religioasă şi aruncă pe jos lucrurile, se hlizesc şi împing în dulapuri, aşa că prima intenţie ce-o am este să mă prezint penticostal convins sau pocăit riguros, la prima persoană cu care interacţionez într-un context mai apropiat. Mai apoi o să mi se strângă inima în văzul lumii la fiecare cuvânt “necuviincios”, cum ar fi pulă sau pizdă, ori pizda mă-tii. Sau a tatălui. Sau a fiului sau a sfântului duh, amin. Şi făcut cruce-n faţa sandviciului de post împachetat de acasă, în şerveţele cu Maica Sfântă. Apoi o să aştept să-i văd cum se abţin şi sunt ortodocşi vreo două săptămâni. Mâine cred că o să duc nişte fursecuri, trebuie să găsesc care să pară făcute de mine. Sau cornuleţe. Îmi pun reminder să le scot din pungă…

Încă nu ştiu exact care-i victima ce-mi va duce Cuvântul penticostal mai departe între departamente, dar probabil că se arată să fie Irina, ce tocmai s-a-ntors din Turcia şi ne-a (fiindcăci suntem o echipă) adus tuturor brăţări debile. Pare vulnerabilă. Şi eu am primit una din politeţe, în sensul că de aia mi s-a dat, imediat apoi am făcut chiar şi cunoştinţă. Din acest motiv am fost ultimul, deci am avut ocazia să iau dintre cele mai debile, adică alea cu inimioară. În mai multe culori, să am de unde alege. Şi am acceptat, tot din politeţe, că la bunăvoinţă se întoarce obrazul. Cel puţin aşa ne zice fratele la Biserică.

Şefu’ meu direct a zvârlit-o cât colo, dar eu o să am ambiţia să o dau jos de câte ori plec şi s-o pun la loc de câte ori ajung. Chestia asta va fi călirea mea profesională. Şi am să mă apropii de Irina pentru a-mi duce la rău sfârşit meschinele-mi îndeletniciri.

Căcat, au venit şi mi-au dat de lucru.

***

Ok, am terminat. Am un birou provizoriu, la care stătea înainte altcineva, da’ cre’că a murit aici, că nu vrea nimeni să-mi zică detalii. Spre deosebire de ale celorlalţi, al meu e în văzul oricui din mansardă, ceea ce o să-ncerc să nu se schimbe curând, ca să mă vadă clar fiecare când mă uit pe forumurile mele religioase preferate sau când citesc eBiblia pe net. Acuma n-am de lucru niţel, deci o să şed cu ViaţaCreştină.org deschisă pe monitor până trece careva. Desigur, n-o să vă zic unde anume lucrez deocamdată, ca să nu-mi dejucaţi planurile perfide, dar e aceeaşi firmă de publicitate care a făcut nişte reclame de care-am râs noi împreună, recent, chiar aici, pe Jeg. Chicoteam singur când le-am găsit printre materialele de pe rafturile din împrejurimi. Apoi mi-am făcut cruce, să nu intre colegii la bănuieli. Tre’ să-mi caut ceva icoană să-mi lipesc pe aici, într-un loc uşor accesibil ochiului. Sau un calendar frumos, cu toate sărbătorile şi toţi sfinţii. Aş spera la un avans, ca să-mi cumpăr un radio din ăla portabil, de la 39.000 şi să ascult Radio Vocea Evangheliei de la cingătoare.

Bun. Dar să nu uitaţi:

APEL LA RUGACIUNE

In aceste momente cand Biserica noastra isi alege un nou Patriarh este chemat tot crestinul ortodox la rugaciune catre Maica Domnului, ocrotitoarea noastra. Sa repetam pana la inscaunarea noului Patriarh de 40 de ori pe zi rugaciunea:

“PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!”

 

(Cu binecuvantari parintesti, monahii Sf. Munte Athos)

Dar, mai ales, ce-au găsit recuperatorii mei, care au responsabilitatea de-a-mi căta material creştin de rulat la lucru: IATĂ DE CE TREBUIE SĂ EXISTE UN DUMNEZEU. Ca să ne ferească! Mare atenţie la ochi sau, dacă sunteţi epileptici, înainte de-a apăsa.

Ultima oră: Am aflat că pe Irina o cheamă altcumva, de fapt…

***

Celebra Mirmen (am fost şocat să fiu întrebat recent “Cine-i Mirmen?”) a fost de curând într-o excursie la Borşa, vizitând Cascada Cailor. Bine, dacă Borşa e la vreo 150 de kilometri de Zalău, iar maică-mea locuieşte în el, marea aventură pare a fi făcută după ce s-a rugat de-o învăţătoare de clasa a 4-a s-o ducă şi pe ea, da’ important este c-a fost. Iar când a venit, i-a povestit, desigur, lui Carcea (deci tată-miu) în lux de amănunte, întreaga tărăşenie. Acum, ştiţi voi, Carcea, fiind om ocupat, mai uită, aşa, unele mici detalii, în timp ce se petrec în jurul lui, cum ar fi de ce ne-a sunat (“Alo, alo, Dari? Stai că te sun înapoi imediat.“), da’ nu mică mi-a fost surprinderea când s-a apucat să-i relateze entuziast concubinei sale, mumă-mea, despre cum a văzut el într-un reportaj la TV că aproape de Zalău este o staţiune Borşa, unde este o cascadă a cailor. Unde ar tre’i să se ducă. Ei doi. Nu m-ar suprinde dacă, pe-nceputu’ toamnei, tre’ să-i trimit din nou la Azuga, că nu-şi mai amintesc mai mult de-o lună în urmă. Da’ într-un fel e bine: pentru că imediat ce se-ntorc, dosesc laptopu’ şi, cum intră-n casă, ţac!, 8 milioane să-mi completeze, să-mi pot lua Macbook Pro-ul “nou”.

***

În Media Galaxy, un tip compară două modele de aparate foto, aceeaşi marcă…

Tip: E vreo diferenţă între aparatul de 8 megapixeli şi cel de 10 megapixeli?

Tanti: Da, de 2 megapixeli.

***

Mă uitam iară (de ce tot insist, oare?) la Antena3, în timp ce grăia Maria Coman, care şi-a băgat o juma’ de freză galbenă de zici c-ar fi căzut cu capu’ pe-o sudură nesupravegheată. Şi era o ştire despre cum iar şi-a luat un grup de turişti ţeapă cu un program de călătorii de căcat şi cazări dubioase. Asta pe lângă drumul făcut tot cu altceva decât plătiseră. Şi după ce se vaită ăia surprinşi la microfon, că n-or mers pe unde trebuia, n-or văzut ce era de văzut (dacă eram şoferu’ le ziceam sincer că n-au ei oricum faţă de Cambridge), intervine şefu’ lu’ agenţia de turism, cu memorabila explicaţie:

Bla-bla-bla-bla (citat aproximativ), dar, dacă nu ştiaţi, aflaţi că există o listă neagră a turiştilor cârcotaşi, care se măreşte de la an la an…

O listă neagră, băăăi, da? Care se-antrenează-n tabere cu Huidu şi Găinuşă. “Ne scuzaţi, nu vă putem da asigurare medicală, că sunteţi pe lista neagră! Da’ dacă vreţi să mergeţi la risc, avem o ofertă…”

Şi mi-am dat seama că am cablu atât de lung la căşti, încât, dacă erau wireless, nu băteau până unde pot ajunge cu ele acum… Deşi nu prea-s funcţionale, că dacă le dau la maxim, nu-mi stau pe urechi de cum duduie. Câteodată mă roagă Moafle să le dau mai încet, iar el are boxe externe.

***

În alte ştiri, bloggerul Apo, de la blogul cu alt nume, a primit ameninţări cu ruperea picioarelor şi mâinilor (proprii), de la nişte puţoi de la organizaţia para-religioasă Noua Dreaptă. Acestea, ameninţările, că nu membrele lui Apo sau membrii lui legiunea, au venit însoţite de nişte poze făcute cu teleobiectivul, în care stimabilul blogger trăia şi el prin oraş cu amica Clitemnestra. Desigur că toată blogosfera a sărit în sus şi-a căzut în jos, de s-au ridicat împotriva punkerilor Domnului. Eu cred sincer că se exagerează. Am văzut pozele respective, în cel mai rău caz, băiatu’ s-a ales cu nişte excelente exemplare de pus pe Hi5. Şi cred că intenţia Noii Drepte de a-şi deschide fotoblog a fost prost înţeleasă…

***

petrescue.ro

PetRescueJegPoster

***

roblegoofest.org

RoBlegooFest07

 

44 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 24, 2007 la 00:09
  link permanent
  Lulu. zice ca:

  touching.

 2. August 24, 2007 la 00:12
  link permanent

  Ce dracu-i cu cosu’ ala pe nareta dreapta? Ai o imagine de aparat, neghiobule!

 3. August 24, 2007 la 00:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am lucrat 15 minute-n Fotoşop pe el, mo, scârbă nerecunoscătoare…

 4. August 24, 2007 la 00:25
  link permanent
  Mana zice ca:

  Eu mă spetesc la bucătărie şi voi deja bateţi cu lingurile-n gamele? N-ar da unul o mână de ajutor!

 5. August 24, 2007 la 00:31
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  Ce lucri ma?

 6. August 24, 2007 la 00:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce treabă ai tu? Tu-mi dai bani de hosting? Tu-mi dai bani de domeniu?… 😀

 7. August 24, 2007 la 02:37
  link permanent
  ania zice ca:

  ana e mai practic decat ioana :>

 8. August 24, 2007 la 02:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De ce, dacă Ioana-mi vine mie la gură mai lesne?…

 9. August 24, 2007 la 04:10
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  ce dracu e cacatul ala din nasul tau? Sau de pe nas?

 10. August 24, 2007 la 07:17
  link permanent
  Mana zice ca:

  @Victor & Piticu: Aia e legitimaţia. I-au dat-o ieri, de la serviciu. Să deschidă uşile cu ea. Şi are un cip înauntru, de-aia e aşa mare. Pentru ca se terminaseră şnururile de agăţat la gât, i-au montat-o acolo, să n-o piardă. Că, altfel, ramâne pe la uşă, şi şi-au pus oamenii toate speranţele în el! Darius, de ce nu recunoşti şi cauţi să dai explicaţii savante?

 11. August 24, 2007 la 08:34
  link permanent
  guiman zice ca:

  Mie mi s-a blocat porcăria asta, care unii o numesc computer, când am deschis pagina aia cu pace and shit…. probabil că dumnezeu nu mă vrea salvat 😛

 12. August 24, 2007 la 09:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Coş îi explicaţie savantă? ESTE UN COŞ, NĂSCUT ÎN POTATOE CHOP CStri.

 13. August 24, 2007 la 09:47
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …eşti zmecher,ai/:)?te provoc sa-ţi umpli de abţbilduri cu scene religioase si mult-iubitu’ nou’ leptopiseţ pe carcasa cu maruţu’ :P…

 14. August 24, 2007 la 09:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ferească sfântu’, ca să mă exprim aşa, elegant…

 15. August 24, 2007 la 09:58
  link permanent
  Mana zice ca:

  Coş a zis stimabilul Ciutac. Tu vorbeai doar de Fotoşop. Dar de legitimaţie de ce nu zici nimic? Bag seama ca a funcţionat de dimineaţă…şi n-a trebuit să cânţi la uşă, să ţi se deschidă…

 16. August 24, 2007 la 10:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, el a zis coş, iar eu că l-am făcut în Fotoşop? Eu despre ce vorbeam, integrame?

 17. August 24, 2007 la 10:24
  link permanent
  Mana zice ca:

  Ştim, ştim…tu ai întotdeauna dreptate. Dar cu legitimaţia de acces tot nu zici nimic? Puteai să ţi-o agăţi de brăţara aia debilă, să-i dai niscai valoare…

 18. August 24, 2007 la 10:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Legitimaţia de acces este comună şi constă într-o clanţă. Mutu-i! Mi-am uitat brăţara acasă. Sper să nu treacă Irina. (M-am decis să-i zic Irina, că numele ei adevărat e totuşi prea greu. Restu’ rămâneţi Ioana.)

 19. August 24, 2007 la 10:58
  link permanent
  Ioana (fosta Mana) zice ca:

  Da’ unde lucrezi tu, măi, copchile? Auzi la el…să nu-i monitorizeze când se duc să facă pipi…

 20. August 24, 2007 la 11:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu mere nime’ aici la nici un pişu’. Că nu-i destul de funcţională buda. Am fost sfătuit părinteşte de şăf că, dacă vreau să mă cac, să merg la McDonald’s.

  Nu că ar fi aproape McDonald’s. Nici nu vă zic care anume…

 21. August 24, 2007 la 11:14
  link permanent
  Ioana (fosta Mana) zice ca:

  Ăla de la Prisma, probabil…

 22. August 24, 2007 la 11:21
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …dari,da’ manechinii n-au cont la nici una din bancile din preajmă macar cît sa acceseze toilette:P

 23. August 24, 2007 la 11:48
  link permanent

  Hahahah! Ce pula calului ii cu blogul ala penticostal?
  Nebuni, pula… o capiat poporul.

  România, cea mai cre(ş)tină ţară din Europa.
  Hai să vedem cum se compară cu restul lumii civilizate:

  1. Suedia (până la 85% necredincioşi, atei, agnostici)
  2. Vietnam
  3. Danemarca
  4. Norvegia
  5. Japonia
  6. Cehia
  7. Finlanda
  8. Franţa
  9. Korea de Sud
  10. Estonia (până la 49% necredincioşi, atei, agostici)

 24. August 24, 2007 la 12:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Forza Suedia. 😀

 25. August 24, 2007 la 12:12
  link permanent
  Ioana (fosta Mana) zice ca:

  @Ioana (fostă Mirmen): Ca mamă responsabilă ce te afli, învaţă să citeşti printre rânduri: s-a angajat el, dar asta nu înseamnă că îi dau şi bani. Nu vezi că-l trimit la McDonald’s? Doar acolo pipi e la liber…:D

 26. August 24, 2007 la 12:34
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @draghe mana..eheeehe poate la voi la bucuresti e pipi la promotie 🙂 la cluj e codat si codu-i pe bonu’ cu E-urile(daca ma-ntelegi) si nus’ daca filtrele de siguranta(ale codului) or fi 12 macar,ca la loto :)…

 27. August 24, 2007 la 12:57
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Deci ba, io numa atata zic (de fapt, scriu): ca daca se face ieara ceva kestie cu cel mai najjjpa blog, sh nu imi spunetz sh mie sa catindez, te belesc, sh-apai fac poze cu telesubectivu’ cu tine prin terasele de fitze din Cluuuj, sh nu pentru a le pune pe High! ăăă… High5! Ci ca sa le pun pe sentimente.ro, sectia aia cu gayuri sh kestii. Ce pana me, doara unu e cel mai prrrost blog pe cluj anu’ asta!

 28. August 24, 2007 la 13:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Unul şi bun. Ahahaha. Go national, Gropare. E momentul să te extinzi.

 29. August 25, 2007 la 00:01
  link permanent
  oaki zice ca:

  Suedezii cred doar in laptop,broadband(conexiune internet) si bautura.

 30. August 25, 2007 la 18:49
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  mha da iti iei semnul ala de pe nas? macar in logo

 31. August 26, 2007 la 01:22
  link permanent

  Frumos post. Am ras cu lacrimi.

 32. August 26, 2007 la 18:52
  link permanent
  monte_cristo zice ca:

  ma darius, sa-mi bag bani pe cardul care tre sa-mi vina in 10 zile, am vrut sa te stresez putin, dar pe cine naiba glumes? nimeni nu se pricepe asa bine ca tine! toate peste una, trebuie sa recunosc ca ai talent mai si ca ma bucur ca te-am cunoscut in vremuri grele cand veneai in sectie…;) cat despre site si astea….acuma ca te cunosc nu crezi ca o sa il laud! ii bun, zambesc.deoacamdata pe mine asta ma intere. mai popvestim!

 33. August 26, 2007 la 18:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Secţiaaa! 🙂 Eheeei, împachetatul de chiloţi formator de caracter…

 34. August 26, 2007 la 21:34
  link permanent
  Mana zice ca:

  Dacă nu mai eşti aşa de ocupat de când te-ai angajat, de ce naiba nu mai scrii şi tu un articol nou? Sau iar trebuie să declar închise comentariile?!

 35. August 26, 2007 la 21:38
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …măcar să vedem dacă s-a mai uscat coşu’ ;;)…

 36. August 26, 2007 la 22:01
  link permanent
  Mana zice ca:

  Mirmen, noi, femei batrâne, numai pretenţii avem. Dar, dacă mă gândesc bine, înainte de a cere, ar trebui să nu uităm să spunem rugăciunea de 40 de ori pe zi…

 37. August 26, 2007 la 22:39
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …mda,copchiii nu-s acas’ şi noi şedem pă ‘net…oare la romantica,la acasa ci-o fi /:)…

 38. August 26, 2007 la 22:43
  link permanent
  Mana zice ca:

  ..sau măcar la Crivăţ şi Ciutac pe blog?

 39. August 26, 2007 la 22:56
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …păi nu asta ziceam că numa’ p’acolo ne găseşti :P…şi iata s-au facut cele 40 :P…

 40. August 26, 2007 la 23:05
  link permanent
  monte_cristo zice ca:

  ti-ai adus minte? pardon aminte? 😀 eh dar pana ghicesti cine is mai multe…

 41. August 27, 2007 la 09:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ăla cu freza tâmpită. (dau la grămadă, sigur te-ncadrezi)

 42. August 27, 2007 la 18:18
  link permanent
  Rin Tin Tin zice ca:

  Mdariuse, eşti din ce in ce mai urat, maică . Găseşte şi tu o fătucă să sugă răul din tine..

  Pe de altă parte… “Hahahah! Ce pula calului ii cu blogul ala penticostal?” -> fucking l33t, goddammit.

 43. August 27, 2007 la 19:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Adică să-mi stoarcă coşu’ meu făcut în Photoshop…

 44. August 28, 2007 la 10:30
  link permanent
  Rin Tin Tin zice ca:

  Sa-ti stoarca orice..

un trackback

 1. de la Roblegoofest » Cine ne iubeste si cine ne uraste pe August 25, 2007 la 04:06

  […] Normal ca lui Jeg, de exemplu, i se rupe de linkuri de la RoBlegooFest. Ca tot veni vorba, el are un banner(?) foarte […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)