Darius cel Care

sari la comentarii

Am realizat de curând că nu mai am statut de om normal, scriitor talentat şi de băi-ia-citeşte-ce-grăieşte-ăsta-acolo. De fapt, nici măcar de om, în general. Am ajuns un Darius Cel Care, titulatură ce-o vor şi găsi nepoţii voştri pe Wikipedia, când vor creşte mari şi vă vor întreba fascinaţi: “Mamă, tată, cine a fost Darius şi, mai ales, de ce nu mai este?“. Nu exist, de altfel, fără Cel Care, acesta alternându-se în sufixe lunar: cel care a fost contactat de Yahoo, cel care a fost catalogat de preşedinte, cel care i-a făcut blog lui Năstase, cel care a câştigat Tânărul Jurnalist. Ah, ba pardon, am totuşi un statut: recent m-am căcat reflexiv pe dumneaeu de râs la un epocal „Darius, celebrul blogger clujean”…

Azi vorbeam – şi încă vorbesc, doar că ea nu-şi dă seama că răspund greu deoarece deja concep cum s-o fac de mândra minune pe Jeg – cu o relativ veche amică dragă cu care n-am mai interacţionat de ceva vreme. Şi da, ne-am regăsit doar fiindcă şi-a făcut blog şi m-a pus la blogroll, singura formă modernă de socializare. O găsiţi aici.

Şi, dintr-un motiv sau altul, încă de ultima dată când vorbele ni s-au împletit într-o armonie lirică, ea încă o tot ţine gaia-maţu’ să-mi cer eu scuze pentru cine ştie ce i-oi fi făcut nu mai ştiu când, de mult. Ştiu că nu pentru c-aş fi prins-o de fund şi nu mi-aş aminti, deoarece suntem într-o relaţie în care prinsul meu de fundul ei este la discreţie, obişnuindu-se, ca multe altele, cu această mică diferenţiere culturală în exprimarea afecţiunii. Deci cu asta am cam şi eliminat spectrul larg al motivelor pentru care lumea înconjurătoare are impresia că eu aş avea ceva scuze la ea, pe care ea să mi le dea înapoi, în ipoteza şocantă în care eu chiar i le-aş cere.

Ş-atunci am căzut eu în meditare (de fapt am adormit, bălind pe tastatură), cu privire la toată această piaţă deschisă a scuzelor, dimpreună cu cererea şi oferta de ele.

Ce sunt scuzele, de fapt? Mulţi nu ştiu. De aceea, este necunoscut şi faptul că scuzele nu se dau, ele nefiind nişte cadouri derizorii, iar din această cauză ele nici nu se cer, precum nici nu se iau, chiar dacă sunt oferite, fiind nepoliticos.

Scuzele, dragii taichii, se manufacturează şi, conform normelor europene, nu sunt pentru comerţ, cum ar fi, spre exemplu, sentimentele, ci sunt pentru uz propriu. Eu ştiu (OK?!) fiind probabil cel mai mare şi cel mai serios producător în domeniu. În vasta ofertă, alături o gamă largă de pretexte şi justificări, toate, desigur, retroactiv, după ce ne permitem luxul faptelor împlinite, scuzele marca Darius sunt bine-cunoscute şi, în acelaşi timp, anonime. De ce, pentru că o scuză adevărată nu se trădează niciodată, o scuză adevărată rămâne sub radar, pozând într-un motiv real, just şi credibil.

Ş-atunci, când eu sunt o fabrică eficientă de scuze, cu rapoarte reale şi evaluări competente, încât aş putea chiar să mă extind pe export, să produc scuze pe bandă şi pentru alţii, de ce aş face teribila greşeală să-mi cer scuze de la o terţă persoană? De la oricine. Vreodată.

Vedeţi voi, este ilogic. Plus că nu poate avea altcineva scuze mai bune decât ale mele, care să-mi fie bune, să mă prindă, să nu-mi intre în cur ş.a. De fapt, scuzele de casă au ajuns la un atât de avansat nivel calitativ, încât de câte ori vă confruntaţi cu o scuză de-a mea, ar trebui să aveţi decenţa să plătiţi un modic comision de manoperă. În special fetişcana cu pricina, care totuşi poate plăti în natură…

***

Dacian, într-un profund moment de meditaţie: Bă! Hai să lăsăm aspiratoru’ pornit, că dacă-i pornit, nu se mai aude calculatoru’ cum bârâie…

Zilele trecute aveam o dispută, cu acelaşi Dacian de mai sus, care nu s-a schimbat deloc din paragraful precedent, despre care dintre noi ar fi mai bun la pat. După o lungă dezbatere, în care vreau să adaug că am adus argumente solide, spre deosebire de susţinerea sa cam flască, el s-a gândit să sugereze conclusiv, citez: “Hai să ne futem şi dup-aia vedem!“. A doua dimineaţă aveam probleme intelectuale. Dacian, fără ezitare: “Hai că ne batem şi aflăm noi care-i mai intelectual.”

***

Cică explozie politică în blogosferă. Îi de abia un mic pârţ… Să vedeţi voi în campanie, cum vin toţi online, ca la pita caldă.

Acum 3 zile am început cea 206-a cură de slăbire din acest an (că-ntr-o zi m-am apucat de două ori), cu scopul suprem de a scăpa de divina şi totuşi dizgraţioasa mea burtică, ce interferează cu structura de ansamblu a trupului meu de zeu. Şi, credeţi-mă, comparativ cu celălalte tentative, în care la o jumătate oră după decizie mâncam cu Tudor deja o a DOUA masă la McDonald’s, asta chiar se prospectează a fi serioasă: am mâncat în întregime un… câh!… bol de salată.

Într-un fel, se poate spune că şi Dacian îşi îngrijeşte organismul. Într-un fel. Împreună cu o prietenă, şi-a făcut teste din alea gratuite, în oraş, cu procentul de grăsime etc. Nu m-am dumirit încă pe deplin care tata naibii o fi scopul să minţi la greutate şi înălţime în faţa unei tanti dintr-un chioşc comunitar, da’ cert e că le-au ieşit bine analizele. Şi, mai nou, Moafle, din nu-ştiu-ce nouă doctrină, îşi aşterne tonele de cartofi pai pe o farfurie camuflată cu hârtie igienică, după care îi şterge apoi şi pe deasupra, cu acelaşi material. Acuma-i la Arad, la aia cu care îi el. Încep să suspectez de unde influenţa asta naturistă, de şters mâncarea cu hârtie de budă.

***

M-am gândit mult până să ridic această semnalare, dar nu se mai poate, acum sunt convins şi dilema nu mai poate suferi amânare: este evident căci cuvântul tastatură e greşit. Cum se poate deduce foarte lesne din compoziţia sa, deoarece o tastatură are, în mod evident, o singură tastă. Ce folosim noi, de fapt, negreşit că trebuie să se intituleze nimic altceva decât tastetură. Vorba lu’ Năstase: Voi ce credeţi?

***

Maică-mea a reuşit IAR să-mi păteze la spălat (nu-ş’ cum reuşeşte) o pereche nouă de boxeri. Ghiciţi care-s cele două culori cu care are teribilul succes de a-mi vopsi fără excepţie lenjeria? Corect: invariabil – galben sau maro.

***

Tocmai ce mă uit la Jurnal, la Antenă 3, cu Mărie la “platane”. Printre ştiri: Aeroportul Băneasa nu se poate deschide deocamdată. De ce? Tocmai au descoperit două vile în plus pe acolo, pe lângă pistă. DOUĂ. VILE! Parcă-i şi aud: „Ok, zâmbiţi la cameră, tăiem panglica. Bun, liber la decola-staaaţi! Opriţi avioanele! AU INTRAT DOUĂ VILE PE PISTĂ!

Altă ştire: cod roşu peste tot, din diverse motive – cert e că-i grav, numa’ bun de dat la televizor, în special la mare, unde-i cod roşu fiindcă-i furtună şi nu-i voie-n apă. Cameramanul filmează relaxat o ţâţoasă goală, ce se bălăceşte liniştită în apă, sub trilul suav al fluierelor autoritare ale salvamarilor. Inserturi de pe mare, cu şalupa, reporteriţa chirăie ca o descreierată ce super îi. În apa interzisă – plin de turişti. Parcă văd mâine, cu ramă neagră de 10 centimetri: „MAREA UCIGAŞĂ!!!”

***

Precum bine ştiţi, acum ceva luni am câştigat la ClujBlogFest, pentru una dintre categorii, un week-end la Azuga pentru două persoane. Week-end-ul, dragul de dânsul, s-a transformat ulterior într-un mijloc de săptămână concomitent cu ziua lu’ Mirmen, iar participanţii într-un taică-miu şi maică-mea, cărora le-am donat câştigul, din dragoste eternă pentru părinţii mei (care or să-mi dea diferenţa de bani pentru laptop, anunţ pe această cale). Ei bine, mai apoi, maică-mea şi taică-miu s-au transformat în doar maică-mea, deoarece ăl’lalt nu s-a mai putut duce, pe motive de serviciu. Credeam c-am scăpat dracului de-o grijă, că de alaltăieri Mirmen zburda ca o căpriţă printre Babele şi Sfinxul. Dar nuuu…

A trebuit să mă scol de pe augustul meu fund sedentar şi să mă derulez pe 40 de grade la umbră (umblam doar pe sub burlane) până la agenţia de voiaj, de unde să-i iau „tatălui meu vopseşte case cocoţat pe schele” un bilet de tren. Deoarece el poftea să-i facă surpriză mămicii şi să răsară din piatră seacă alăturea de ea la munte. Asta pe lângă că maică-mea ştia toată tărăşenia, poate de dinainte să ştie chiar tatâ-miu. Şi pe lângă că tatâ-miu sigur se duce numa’ să vadă pă la ce „sfinx” umblă mumă-mea.

Conform unor bannere online, azi am fost al 999.999.999-lea vizitator pe cel puţin 3 site-uri importante de pe Internet. Cu câştigat de congratulations şi tot tacâmu’. Câtă magie…

39 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 16, 2021 la 09:38
  link permanent

  My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You cann at imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 2. Iulie 16, 2021 la 10:36
  link permanent

  Really enjoyed this blog article. Really Great.

 3. Iulie 16, 2021 la 23:12
  link permanent
  ivo zice ca:

  pretty helpful stuff, overall I consider this is well worth a bookmark, thanks

 4. Iulie 16, 2021 la 23:48
  link permanent

  Keep up the superb work , I read few posts on this web site and I conceive that your web blog is rattling interesting and contains bands of great information.

 5. Iulie 16, 2021 la 23:59
  link permanent
  more info zice ca:

  News info I was reading the news and I saw this really interesting topic

 6. Iulie 17, 2021 la 01:24
  link permanent

  whoah this blog is fantastic i love reading your posts. Keep up the great work! You know, lots of people are looking around for this information, you can aid them greatly.

 7. Iulie 17, 2021 la 03:26
  link permanent

  Looking forward to reading more. Great blog.Much thanks again. Really Great.

 8. Iulie 17, 2021 la 03:32
  link permanent

  This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 9. Iulie 17, 2021 la 03:39
  link permanent

  Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 10. Iulie 17, 2021 la 05:10
  link permanent

  This text is worth everyone as attention. How can I find out more?

 11. Iulie 17, 2021 la 16:07
  link permanent

  I value your useful article. awe-inspiring job. I chance you produce additional. I will carry taking place watching

 12. Iulie 18, 2021 la 00:00
  link permanent
  xfxSUZiExZ zice ca:

  It as not that I want to replicate your web-site, but I really like the style. Could you tell me which style are you using? Or was it tailor made?

 13. Iulie 18, 2021 la 00:38
  link permanent

  IaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžve recently started a site, the info you offer on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 14. Iulie 20, 2021 la 14:36
  link permanent
  for more info zice ca:

  You made some good points there. I looked on the web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 15. Iulie 20, 2021 la 15:06
  link permanent

  You have made some really good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 16. Iulie 20, 2021 la 19:03
  link permanent

  I truly appreciate this blog post.Much thanks again. Keep writing.

 17. Iulie 20, 2021 la 20:05
  link permanent
  sbobet mobile zice ca:

  I’а†ve recently started a web site, the info you offer on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 18. Iulie 20, 2021 la 23:10
  link permanent

  It as not that I want to duplicate your web-site, but I really like the design and style. Could you tell me which design are you using? Or was it tailor made?

 19. Iulie 21, 2021 la 00:10
  link permanent
  link sbobet zice ca:

  Thanks-a-mundo for the article.Really looking forward to read more. Really Great.

 20. Iulie 21, 2021 la 01:11
  link permanent
  dUpDYErGkk zice ca:

  Wohh just what I was looking for, thankyou for placing up.

 21. Iulie 21, 2021 la 02:12
  link permanent

  Im thankful for the article post.Really thank you! Much obliged.

 22. Iulie 21, 2021 la 04:26
  link permanent
  Tattoo zice ca:

  I’а†ve recently started a web site, the information you offer on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

 23. Iulie 21, 2021 la 05:10
  link permanent

  Looking forward to reading more. Great blog article. Great.

 24. Iulie 21, 2021 la 05:16
  link permanent

  Very nice info and right to the point. I don at know if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks in advance

 25. Iulie 21, 2021 la 08:12
  link permanent

  The Silent Shard This may most likely be very handy for a few of your work opportunities I intend to you should not only with my blogging site but

 26. Iulie 21, 2021 la 11:54
  link permanent
  like this zice ca:

  Looking forward to reading more. Great article.Much thanks again. Really Great.

 27. Iulie 21, 2021 la 12:54
  link permanent

  Very informative blog.Much thanks again. Will read on

 28. Iulie 21, 2021 la 19:24
  link permanent
  more details zice ca:

  Looking around While I was browsing yesterday I noticed a great post about

 29. Iulie 26, 2021 la 16:06
  link permanent

  Thanks again for the blog article.Thanks Again. Awesome.

 30. Iulie 27, 2021 la 01:17
  link permanent
  Malinda zice ca:

  I think this is among the most important info for me. And i’m glad reading your article.
  But wanna remark on some general things, The web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job, cheers

 31. Iulie 27, 2021 la 13:27
  link permanent

  This blog was how do you say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Kudos!

 32. Iulie 27, 2021 la 18:51
  link permanent

  Thanks so much for the article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 33. Iulie 28, 2021 la 10:56
  link permanent
  kitten sphynx zice ca:

  It as nearly impossible to find experienced people on this subject, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

 34. Iulie 29, 2021 la 11:04
  link permanent
  see more zice ca:

  Im obliged for the blog.Thanks Again. Cool.

 35. Iulie 29, 2021 la 11:53
  link permanent

  Well I definitely enjoyed studying it. This subject offered by you is very effective for correct planning.

 36. Iulie 29, 2021 la 15:41
  link permanent

  me know if this okay with you. Thanks a lot!

 37. Iulie 29, 2021 la 15:48
  link permanent

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog article. Much obliged.

 38. Iulie 29, 2021 la 17:36
  link permanent

  Major thanks for the blog article.Really looking forward to read more. Great.

 39. Iulie 30, 2021 la 09:59
  link permanent

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I ave shared your site in my social networks!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)