Dacă tot îs la capitolu’ cu destabilizat ţara…

sari la comentarii

[până se dumireşte lumea că am schimbat articolul şi caută disperată comentariile unde se bălăcărea]

Aş pofti să le mulţumesc, dacă nu vă este cu supărare, tuturor susţinătorilor sau fanilor lui Băsescu (ori poate doar cititori ce nu erau de acord cu mine), pentru discuţiile coerente ce le-au promovat şi susţinut, chiar în contradictoriu, din cadrul comentariilor articolului trecut. Din punctul ăsta de vedere, sunt foarte mulţumit. Mă aşteptam la o animăleală electorală din toate direcţiile, cu câteva rateuri aferente. Dar a decurs admirabil, cu unele mici excepţii. Ah, da: şi voi, cei care sunteţi de acord cu mine, aţi făcut o brânză, două, p-acolo, mulţam fain, o să împart nişte biscuiţi.

În altă ordine de idei, oprindu-ne niţelaş la acele mici excepţii de care ziceam, iar acum sper să vă fie cu supărare: aş vrea să vă urez tuturor din această clasă de vizitatori, micilor şi excepţiilor care sunteţi, un călduros „Vai de puţa voastră şi Dumnejegule doamne (şi domni), ce mi-o fo’ dat să întâlnesc în scurta mea viaţă, care „scurta viaţă”?, numa’ ieri!, apără-ne Jegnezeu de enormităţile patologice şi inadaptaţii social, pfui!, ferească-ne toţii sfincterii şi sfincterele buna existenţă evolutivă umană de varietatea covârşitoare a exemplarelor stupefiante imposibil de justificat genetic şi păzească-ne de văleleeeu, ioi!, uăi!, îu!, precum şi sărbători fericite alături de familii şi cei dragi!

Mi s-a spus în repetate rânduri că Băsescu m-a menajat alaltăieri seara, între împleticelile sale prezidenţiale încheiate cu un festiv dat cu mucii în fasole, de parcă ce-a zis, aşa, abţinându-se, din amabilitatea-i caracteristică, ar fi fost un răspuns delicat de puternică încărcătură diplomatică, rezultat al unui calcul fulger al minţii sale analitice, executat cu promptitudine de computer, în urma întrebării extreeem de complexe şi întortochiate, cu valenţe subversive de-o încărcătură sisifică şi a reproşului, bădărănesc de-a dreptul, ce i l-am adus. Astea în calitate de alegător al lui, adicătelea unul dintre cei care, la urma urmei, l-a împuternicit, ca apoi să mă mintă în faţă, pe teveu naţional, la oră de maximă audienţă. Aşa o fi cum zic oamenii… o fi fost blând. Echilibratul de el.

Să nu se înţeleagă că i-a dezamăgit Băsescu, că nu „mi-a tras-o” îndeajuns. Mulţimea e mulţumită. Eşti mulţumită, mulţumime? „Daaa! Bă-ses-cu! Bă-sex-cu! Bă-sex-cool!” Dau unul dintre exemplele de susţinere, n-aş vrea să citiţi prea multe, să daţi în cancer la retină, să vă covâşească, să vă îngenunchieze, prosternându-vă spăşiţi adevăriului curat, să vă deziceţi de mine şi să recunoaşteţi făţis că „Băse i-e taree, frateee, mâncatzash yo vreau sa n-e conduk!1!!112!@1!”

Irimie

Vai, mă scuzaţi, retractez tot. N-am ştiut că aşa stă treaba, da’ dacă puneţi problema din perspectiva asta, se limpezesc lucrurile, acum abia realizează şi mintea mea puţină. Îndurare cer! De fapt, dacă mă gândesc bine, acum VREAU să rămâie în funcţie şi funcţiune. Adică, dacă va pica, eu nu mai sunt puiuţ de comunist prin decret prezidenţial.

Ca să vă dumiriţi cu privire la orientările mele politice şi ca s-o gătăm cu toată sfera asta…

Nu, nu am nici o simpatie de acest fel, de fapt, am chiar antipatii a toate (politicile), prin definiţie, nu trebuie nici o doctrină să-mi confirme sau infirme nimica, pe desconsider irevocabil din oficiu.

Nu mă fascinează câtuşi de puţin divergenţele electorale, nici măcar la nivelul de dispută calitativă a micilor şi muştarului sleite de pe agendele partidelor, atâta timp cât în spaţiul politic convingerile dăinuie, cu marjă de eroare de plus/minus una-două sarmale, cam până trece primul Maybach, când gloate îmbrăcate în tricouri roşii pesediste se vor ridica de la berea gratis (doi oameni la un pahar de plastic, să ajungă la toţi, da?) ca să scandeze „Becali! Steaua!” sau cât timp oricine acceptă să fie cetăţean suspendat doar pentru un tricou „pe degeaba”.

N-o să te susţin, oricine ai fi, că-mi dai baloane. Iar chirăielile din boxele cocoţate pe Dacii papuc, care se-nvârt prin oraş, înţesate de microfonii şi macrophony, mă deprimă aproape la fel de tare cât steguleţele tale, amestecate pe caldarâm în mocirla insalubră post-bucuriei c-ai trecut şi la noi în urbe.

Şi cum promisesem…

[pentru toţi Irimii din voi – descoperirea asta am făcut-o – ţinându-mă cu mâna de burtă de ce mă hlizeam – înainte să viu de la alimentară şi să dau de Băsescu; da’-mi trebuia suportul vizual de mai jos, deci ordinea articolelor e dată fie de limitările editoriale sau organizare a documentării, fie de momentul în care am chef să scriu altceva decât ce v-ar conveni; sau, desigur, depinzând de cum îmi intră banii în cont de la toţi cei care mă plătesc, iar asta e strict vina lor, că nu au contabili pricepuţi]

Veţi fi văzut, majoritatea dintre voi, că de curând PSD-ul şi-a lansat o ghiduşie (zic ei) grafică (zic ei), anume furnica cea roşă, de-o poartă pe tricoaie cu toţii, cu mândrie (până apare câte-un patron de club, unde-i mai mare interesu’, că se suie pe maşină). Insecta aia e, după umilul de mine, cer din nou iertare, o alegere de-un câh! şi-un aoleo! ce frizează cretinismul.

Ştiu că le-a fost făcută de Comănescu, el fiind considerat în genere un om deştept, eu nu-l cunosc. Alţii-l contestă. Eu habar n-am. O fi, n-o fi. Da’ oricum, pentru ce a fost aleasă mascota roşie – foarte, foarte stupid. Eroare de ecran albastru. Pe când îi plăcea partidului culoarea. Acum roşu, mă rog.

Da’, dacă tot am ajuns la dânsa, să vedeţi ciudăţenie. În urmă cu câţiva 4-5 ani, frate-miu şi cu mine eram membri într-o organizaţie locală din Zalău, intitulată „Furnicile Albastre”. Iar şefa, fondatoarea şi etc.-ul acestei asociaţii era iubita de pe atunci a lui Dacian, fratele meu, de mamă. (Şi tată – comunişti, amândoi.) Dumneaei, iubita fratelui, era simultan şi implicată în partea de tineret a PSD-ului sălăjean, la vremea aceea, ajungând, pare-mi-se (da’ nu mai ştiu), chiar în anumite funcţii bine văzute. Cre’că socializa şi cu mai marii PSD-ului tânăr, pe ţară, nouă aşa ne zicea. Bravo ei.

Bun, să reţineţi că pe atunci nu era afiliată politic asociaţia noastră de adolescenţi, da’, ca să vă faceţi o imagine, era tot albastră. Mă rog, coincidenţe de care noi eram prea mici să conştientizăm. Ne plăcea nouă albastrul, nu ştiam de ce.

Iar acum apare (în urma unui brainstorming rapid – deci spontan, să nu se înţeleagă că sugerez repezit; cel puţin aşa destăinuie Comănescu pe blog) pleazna cu furnica. Mie mi se pare că se aseamănă izbitor cu aia veche, făcută de Moalfe, pe când era inamorat. Cel puţin ca idee, postură, concept, e identică. Aceste detalii nefiind tocmai fără câteva sforicele mai grosuţe, aşa, ataşate de tot contextul trecutului. Mă face să hmm…

Bine, dacă nu vedeţi similitudinile cel puţin conceptuale, trebuia să fi copilărit cu mine, că eu sunt extrem de curios de „grupul de creaţie” de care zice blogăru’ mai sus menţionat, de la Hotnews. Da’ măcar cu furnicile din “Antz” seamănă clar la meclă. Oricum, Comănescu povesteşte că la procesul de creaţie au fost prezente patru persoane pe care nu doreşte să le nominalizeze şi că s-a pornit de la ideea de bază a lui Florin Dumitresscu.

Dar, colac peste pupăză, un lucru-i clar: orideunde or fi copiat-o (dacă aşa o fi fost treaba, eu mă uit la ea şi mi-e limpede, da’ aplic şi procedeul versat al bănuielii, că zice lumea că eu susţin că-s jurnalist, fără să ştiu eu de mine că-ce zic şi că-ce fac, vorbeşte gura fără de minte – că de unde să aibă?), tot de căcat a ieşit. Grafic vorbind.

Stânga, furnica albastră a copilăriei… dreapta, furnica roşie a prezentului. Desigur, dacă se bagă şi Gigi, o să fie furnicile roş-albastre ale viitorului. Nu vă dă furnici?

FurnicileRosAlbastre

Îmi înţelegeţi astfel convingerile electorale? Să-mi facă partidele cât trafic or pofti, aruncând Jegu’ dintr-o curte într-alta, în flăcări, hlizindu-se, că io tot doar un vot am pentru ei, indiferent de tabără. Şi votu’ ăla va fi mereu împotrivă.

De maghiari n-aş zice musai, că mi-s simpatici, deşi partidu’ lor suge cu două guri de pe la cine apucă. Am scăpat de cineva? De Vadim, serios, musai să mai dezbat?

 

22 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 11, 2007 la 12:43
  link permanent
  Marcel zice ca:

  Vezi ca eu am postat ieri link-ul spre blogul tau pe diverse forumuri … si din acest motiv au navalit aici toti fanaticii basescieni .

  Am gresit ? Nuuuuuuuuu !

 2. Mai 11, 2007 la 13:02
  link permanent
  licurici zice ca:

  ce grasulie e furnica lui Le Moafle :)))) foarte amuzanta :)))) da’ si aia rosie e simpatica, tre’ sa recunosc, chit ca nu-mi place deloc de comanescu

 3. Mai 11, 2007 la 13:32
  link permanent
  Noji zice ca:

  UDMR-u nu-i partid!!!

 4. Mai 11, 2007 la 13:42
  link permanent
  Darius zice ca:

  Chestia cu “împrumutatul” cam flagrant al furnicii era de curiozitate. Grafic, e greţoasă aia roşie. Extrem de slab făcută. Nu ca să-l laud pe Dacian, a cui e chiar faină – cea albastră. E bună.

  Da’ a PSD-ului este penibilă. Ca de şcolar. Şi e totuşi un partid puternic, cu fonduri, experţi…

 5. Mai 11, 2007 la 14:06
  link permanent
  licurici zice ca:

  apoi, nu imi pari prea obiectiv de data aceasta, monsher. furnica lui dacian e foarte masculina, solida, barbatoasa, de-a dreptul, si cred ca din cauza asta amuzanta. in mod clar, nu asa te astepti sa arate o furnica. pe cand cea rosie are un aer mai feminin, mai jucaus, de desene animate cumva. eu nu cred ca e mai rea ca a lui Le Moafle. e doar altfel.

 6. Mai 11, 2007 la 14:10
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bine, da’ eu ziceam că mie nu-mi place realizarea. Cum e desenată. Grafic. Şi nu, de ce să fiu obiectiv? Ok, fără s-o compar cu a lui Moaflesin, tot e naşpa şi nici aşa nu-s obiectiv. Nu place.

 7. Mai 11, 2007 la 14:11
  link permanent
  textier zice ca:

  din partea mea, clientul psd poa’ s-o foloseasca pe cealalta, e ok, mai ales daca s-a folosit la tsd salaj etc.
  moalfe e f. talentat, felicitari
  asta noua a fost aleasa din mai multe variante propuse
  a placut unei majoritati si a displacut unei minoritati (si chiar daca te intreba si pe tine, tot minoritate raminea, sorry)
  atita doar: fa o proba: daca ii pui o chitara in mina aleia albastre, nu aduce totusi a… opusul ei? (e doar o parere…)
  ps: bravo pt. “interviul” de ieri

 8. Mai 11, 2007 la 14:31
  link permanent
  licurici zice ca:

  pai, eu de ce vorbeam? nu tot de cum e desenata? 😀 da’, ma rog, chestie de gusturi, ca-ntotdeauna

 9. Mai 11, 2007 la 14:34
  link permanent
  Buddha zice ca:

  o sa te imbolnavesti ma cu blogul asta al tau…. 🙂 Calmeaza-te!

 10. Mai 11, 2007 la 14:43
  link permanent
  Horia zice ca:

  Furnica albastra e mai chipesa si mai ajunsa de bunastare. Mai burgheza, carevasazica. Mai putin PSD, adica.

  Atat numa’ ca nu prea seamana a ce-i, ca n-are doua guguloaie diferite pentru burta si torace, cum au insectele de neam cu ea.

  E greu de recunoscut, daca nu-i numeri labutele.

  Aia rosie parca-i incropita repede pe genunchi, (poate ca trebuia sa fie coerenta cu restu’ campaniei)

  Btw, in atentia organului tehnic raspunzator: Cand faci screenshot de text pentru pus pe site, fa-l (pe el pe screenshot) cu antialiasingu’ activ. E mai frumos asa.

 11. Mai 11, 2007 la 15:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ehehehe. “Guguloaie”, zisă. 🙂 Apropo, a surprins bine Horea cam cum pare făcută furnica, aşa… la budă. Da’ cu Licurici ştim clar că avem până acum un singur unison. Aia scârboasă, ce nu m-a crezut dinainte că-i aşa. (Vorbim de prietena lui Dacian, nici o grijă.) Ok, înc-un unison – Licurici mă vrea-n secret.

  Eh, şi Horea: eu sunt răspunzător; am întrebat de Dacian, că nu ştiu ce-ai zis acolo; şi o zis “că acolo îi, lasă, bine, mă, se vede cum tre’, nu schimba, taci…” Io le dau print-screen şi crop. Şi pun. Atâta. Ce ştiu io?

 12. Mai 11, 2007 la 15:31
  link permanent
  WhIteWolf zice ca:

  Bag sama daca isi da votantele cu (umila) parere despre fhoornica, ala de se dovedeste al mai intortocheat in coridoarele mintsii si ale iecsprimarii se va capata cu (macar) in iecler d’ala cu shokolata?
  Asa ar veni ca fiind firesc dupa biscuitsii de ieri.
  Boon…. Si-acum dau si eu cu ideea, ca tot naratoru’
  Pot pentru ca sa zic -si chiar o fak- ca n-as reusi sa simt furnicaturi comune alaturi de PSD nici daca ar fi cel mai unic si mai obligatoriu partid; mai obligatoriu si infricosator chiar si decat a fost PCR-ul. Hai sa zicem ca , pe undeva, subiecti, nu ma atrage si numai din ideea ca sunt prea multsi unsuroshi in el; prea multe mutre de uvrieri si shefi de sala prin zona “varf” si “mijloace de comunicare cu masele”. La doctrina nu ma mai intind ….
  DAR !
  Daca binevoieste votantu’ sa arunce priviri – pe cat posibil neutre si lipsite de fanatism- spre pagina oficiala numita Basescu.Ro, cam pe acolo pe unde ni se hahaieste ca a reinceput “guerilla”, cu sigurantsa va putea sa vada furnici, gandaci, porci si vaci. Chiar si fara faza mare se vad.
  La cat de low sunt acele imagini “de la cititori”, pe bune, furnicutsa roshie e angelica.
  Fie si numai pentru ca nu isi ascunde radacinile roshii 🙂
  Va multumesc pentru atentie.

 13. Mai 11, 2007 la 15:40
  link permanent
  Darius zice ca:

  La fel cum exprimam şi-n completarea din articolul precedent, ca să se păstreze firu’, voi adăuga o notă:

  Articolul precedent, subiectul şi/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăţ – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică şi facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistenţa Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de ştiri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează şi în Clujeanul. Dacă aţi văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

 14. Mai 11, 2007 la 15:45
  link permanent
  Darius zice ca:

  Îţi cuplăcerim din inimi.

 15. Mai 11, 2007 la 15:49
  link permanent
  Marcel zice ca:

  Uite o futografie .

  http://img91.imageshack.us/img91/2846/basescuudz3.jpg

 16. Mai 11, 2007 la 20:35
  link permanent
  Niand zice ca:

  Si pe cine intereseaza cum sau pe cine votezi tu? Hai lasa`le mai “Billy Falcon” , you`re fake

 17. Mai 11, 2007 la 21:46
  link permanent
  kmikdze zice ca:

  bravo baieti… ( ma refer aici atat la darius cat si la zoso )… vrand-nevrand, usor usor, politicienii si jurnalistii au inceput sa se teama de blogari… si au inceput sa le recunoasca statutul de jurnalisti…. interesant… sa vezi acum la facultatile de profil ce ramura se va infiinta : jurnalism de blog :))

 18. Mai 12, 2007 la 00:13
  link permanent
  WhIteWolf zice ca:

  Niand, bre nea’ “GigiServaru”, da cin te tine apruape de p’aciulea daca nu iti place deodorantu’ ?
  Ia si te du mult. Iti vom pastra o amintire vie.

 19. Mai 12, 2007 la 00:45
  link permanent

  @WhIteWolf

  aplauze pentru WhIteWolf pentru prestatia din aceasta seara.

  da ce deodorant?

  @Niand

  amintirea mea va fi moarta dar te invit in clubul anti-darius-ilor doar pentru prezenţă că pentru a activa tre să fii un pic mai subtil, “şti”? ia exemplu de la WhIteWolf. tu crezi ca el asa s-o născut? boule!

 20. Mai 12, 2007 la 00:49
  link permanent

  @WhIteWolf

  Şi am trecut pe la tine pe blog. Am văzut că ţi-o plăcut chestia cu pizdoplanul. Da copiraitu? Te iert de data asta pentru că altceva n-am ce să-ţ fac.

  Jită!

 21. Mai 12, 2007 la 00:55
  link permanent

  apropos. eu îmi retrag aplauzele! că sîntem într-o ţară democratică, bla bla, şi aşa se procedează în democraţie. te răzgîndeşti cînd vrei tu şi să perseverezi într-o eroare e mare greşeală. n-am zis io.

  păcat numa că în ciuda întregii democraţii zoso n-a reuşit să se răzgîndească din căzătura lui ci a perseverat în căzătura lui pîn a dat cu capu de cascadă. acuma na, e ruacăr pînă-n dinţi. chiar metalist

 22. Mai 12, 2007 la 08:05
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Niand: Păi, se pare căci pe tine… Nu ţ-ai da altfel atât de mult interesul.

  Cetăţene ante-eu, tu şezi mai mult ca mine acilea, mă-nşel? Nu.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)