Dacă tot îs la capitolu’ cu destabilizat ţara…

sari la comentarii

[până se dumireşte lumea că am schimbat articolul şi caută disperată comentariile unde se bălăcărea]

Aş pofti să le mulţumesc, dacă nu vă este cu supărare, tuturor susţinătorilor sau fanilor lui Băsescu (ori poate doar cititori ce nu erau de acord cu mine), pentru discuţiile coerente ce le-au promovat şi susţinut, chiar în contradictoriu, din cadrul comentariilor articolului trecut. Din punctul ăsta de vedere, sunt foarte mulţumit. Mă aşteptam la o animăleală electorală din toate direcţiile, cu câteva rateuri aferente. Dar a decurs admirabil, cu unele mici excepţii. Ah, da: şi voi, cei care sunteţi de acord cu mine, aţi făcut o brânză, două, p-acolo, mulţam fain, o să împart nişte biscuiţi.

În altă ordine de idei, oprindu-ne niţelaş la acele mici excepţii de care ziceam, iar acum sper să vă fie cu supărare: aş vrea să vă urez tuturor din această clasă de vizitatori, micilor şi excepţiilor care sunteţi, un călduros „Vai de puţa voastră şi Dumnejegule doamne (şi domni), ce mi-o fo’ dat să întâlnesc în scurta mea viaţă, care „scurta viaţă”?, numa’ ieri!, apără-ne Jegnezeu de enormităţile patologice şi inadaptaţii social, pfui!, ferească-ne toţii sfincterii şi sfincterele buna existenţă evolutivă umană de varietatea covârşitoare a exemplarelor stupefiante imposibil de justificat genetic şi păzească-ne de văleleeeu, ioi!, uăi!, îu!, precum şi sărbători fericite alături de familii şi cei dragi!

Mi s-a spus în repetate rânduri că Băsescu m-a menajat alaltăieri seara, între împleticelile sale prezidenţiale încheiate cu un festiv dat cu mucii în fasole, de parcă ce-a zis, aşa, abţinându-se, din amabilitatea-i caracteristică, ar fi fost un răspuns delicat de puternică încărcătură diplomatică, rezultat al unui calcul fulger al minţii sale analitice, executat cu promptitudine de computer, în urma întrebării extreeem de complexe şi întortochiate, cu valenţe subversive de-o încărcătură sisifică şi a reproşului, bădărănesc de-a dreptul, ce i l-am adus. Astea în calitate de alegător al lui, adicătelea unul dintre cei care, la urma urmei, l-a împuternicit, ca apoi să mă mintă în faţă, pe teveu naţional, la oră de maximă audienţă. Aşa o fi cum zic oamenii… o fi fost blând. Echilibratul de el.

Să nu se înţeleagă că i-a dezamăgit Băsescu, că nu „mi-a tras-o” îndeajuns. Mulţimea e mulţumită. Eşti mulţumită, mulţumime? „Daaa! Bă-ses-cu! Bă-sex-cu! Bă-sex-cool!” Dau unul dintre exemplele de susţinere, n-aş vrea să citiţi prea multe, să daţi în cancer la retină, să vă covâşească, să vă îngenunchieze, prosternându-vă spăşiţi adevăriului curat, să vă deziceţi de mine şi să recunoaşteţi făţis că „Băse i-e taree, frateee, mâncatzash yo vreau sa n-e conduk!1!!112!@1!”

Irimie

Vai, mă scuzaţi, retractez tot. N-am ştiut că aşa stă treaba, da’ dacă puneţi problema din perspectiva asta, se limpezesc lucrurile, acum abia realizează şi mintea mea puţină. Îndurare cer! De fapt, dacă mă gândesc bine, acum VREAU să rămâie în funcţie şi funcţiune. Adică, dacă va pica, eu nu mai sunt puiuţ de comunist prin decret prezidenţial.

Ca să vă dumiriţi cu privire la orientările mele politice şi ca s-o gătăm cu toată sfera asta…

Nu, nu am nici o simpatie de acest fel, de fapt, am chiar antipatii a toate (politicile), prin definiţie, nu trebuie nici o doctrină să-mi confirme sau infirme nimica, pe desconsider irevocabil din oficiu.

Nu mă fascinează câtuşi de puţin divergenţele electorale, nici măcar la nivelul de dispută calitativă a micilor şi muştarului sleite de pe agendele partidelor, atâta timp cât în spaţiul politic convingerile dăinuie, cu marjă de eroare de plus/minus una-două sarmale, cam până trece primul Maybach, când gloate îmbrăcate în tricouri roşii pesediste se vor ridica de la berea gratis (doi oameni la un pahar de plastic, să ajungă la toţi, da?) ca să scandeze „Becali! Steaua!” sau cât timp oricine acceptă să fie cetăţean suspendat doar pentru un tricou „pe degeaba”.

N-o să te susţin, oricine ai fi, că-mi dai baloane. Iar chirăielile din boxele cocoţate pe Dacii papuc, care se-nvârt prin oraş, înţesate de microfonii şi macrophony, mă deprimă aproape la fel de tare cât steguleţele tale, amestecate pe caldarâm în mocirla insalubră post-bucuriei c-ai trecut şi la noi în urbe.

Şi cum promisesem…

[pentru toţi Irimii din voi – descoperirea asta am făcut-o – ţinându-mă cu mâna de burtă de ce mă hlizeam – înainte să viu de la alimentară şi să dau de Băsescu; da’-mi trebuia suportul vizual de mai jos, deci ordinea articolelor e dată fie de limitările editoriale sau organizare a documentării, fie de momentul în care am chef să scriu altceva decât ce v-ar conveni; sau, desigur, depinzând de cum îmi intră banii în cont de la toţi cei care mă plătesc, iar asta e strict vina lor, că nu au contabili pricepuţi]

Veţi fi văzut, majoritatea dintre voi, că de curând PSD-ul şi-a lansat o ghiduşie (zic ei) grafică (zic ei), anume furnica cea roşă, de-o poartă pe tricoaie cu toţii, cu mândrie (până apare câte-un patron de club, unde-i mai mare interesu’, că se suie pe maşină). Insecta aia e, după umilul de mine, cer din nou iertare, o alegere de-un câh! şi-un aoleo! ce frizează cretinismul.

Ştiu că le-a fost făcută de Comănescu, el fiind considerat în genere un om deştept, eu nu-l cunosc. Alţii-l contestă. Eu habar n-am. O fi, n-o fi. Da’ oricum, pentru ce a fost aleasă mascota roşie – foarte, foarte stupid. Eroare de ecran albastru. Pe când îi plăcea partidului culoarea. Acum roşu, mă rog.

Da’, dacă tot am ajuns la dânsa, să vedeţi ciudăţenie. În urmă cu câţiva 4-5 ani, frate-miu şi cu mine eram membri într-o organizaţie locală din Zalău, intitulată „Furnicile Albastre”. Iar şefa, fondatoarea şi etc.-ul acestei asociaţii era iubita de pe atunci a lui Dacian, fratele meu, de mamă. (Şi tată – comunişti, amândoi.) Dumneaei, iubita fratelui, era simultan şi implicată în partea de tineret a PSD-ului sălăjean, la vremea aceea, ajungând, pare-mi-se (da’ nu mai ştiu), chiar în anumite funcţii bine văzute. Cre’că socializa şi cu mai marii PSD-ului tânăr, pe ţară, nouă aşa ne zicea. Bravo ei.

Bun, să reţineţi că pe atunci nu era afiliată politic asociaţia noastră de adolescenţi, da’, ca să vă faceţi o imagine, era tot albastră. Mă rog, coincidenţe de care noi eram prea mici să conştientizăm. Ne plăcea nouă albastrul, nu ştiam de ce.

Iar acum apare (în urma unui brainstorming rapid – deci spontan, să nu se înţeleagă că sugerez repezit; cel puţin aşa destăinuie Comănescu pe blog) pleazna cu furnica. Mie mi se pare că se aseamănă izbitor cu aia veche, făcută de Moalfe, pe când era inamorat. Cel puţin ca idee, postură, concept, e identică. Aceste detalii nefiind tocmai fără câteva sforicele mai grosuţe, aşa, ataşate de tot contextul trecutului. Mă face să hmm…

Bine, dacă nu vedeţi similitudinile cel puţin conceptuale, trebuia să fi copilărit cu mine, că eu sunt extrem de curios de „grupul de creaţie” de care zice blogăru’ mai sus menţionat, de la Hotnews. Da’ măcar cu furnicile din “Antz” seamănă clar la meclă. Oricum, Comănescu povesteşte că la procesul de creaţie au fost prezente patru persoane pe care nu doreşte să le nominalizeze şi că s-a pornit de la ideea de bază a lui Florin Dumitresscu.

Dar, colac peste pupăză, un lucru-i clar: orideunde or fi copiat-o (dacă aşa o fi fost treaba, eu mă uit la ea şi mi-e limpede, da’ aplic şi procedeul versat al bănuielii, că zice lumea că eu susţin că-s jurnalist, fără să ştiu eu de mine că-ce zic şi că-ce fac, vorbeşte gura fără de minte – că de unde să aibă?), tot de căcat a ieşit. Grafic vorbind.

Stânga, furnica albastră a copilăriei… dreapta, furnica roşie a prezentului. Desigur, dacă se bagă şi Gigi, o să fie furnicile roş-albastre ale viitorului. Nu vă dă furnici?

FurnicileRosAlbastre

Îmi înţelegeţi astfel convingerile electorale? Să-mi facă partidele cât trafic or pofti, aruncând Jegu’ dintr-o curte într-alta, în flăcări, hlizindu-se, că io tot doar un vot am pentru ei, indiferent de tabără. Şi votu’ ăla va fi mereu împotrivă.

De maghiari n-aş zice musai, că mi-s simpatici, deşi partidu’ lor suge cu două guri de pe la cine apucă. Am scăpat de cineva? De Vadim, serios, musai să mai dezbat?

 

34 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 14, 2021 la 09:03
  link permanent
  promo code zice ca:

  There as definately a lot to learn about this issue. I love all the points you made.

 2. Iulie 14, 2021 la 18:50
  link permanent

  Well I really enjoyed studying it. This subject provided by you is very helpful for proper planning.

 3. Iulie 15, 2021 la 19:22
  link permanent

  Ideas Including A business idea to aid head inside path of success should be to offer incentives in your current clients or incentives to lure a new in

 4. Iulie 15, 2021 la 21:07
  link permanent

  I similar to Your Write-up about Khmer Karaoke Celebrities

 5. Iulie 16, 2021 la 00:30
  link permanent

  Thanks a lot for the post.Much thanks again. Much obliged.

 6. Iulie 17, 2021 la 00:55
  link permanent

  I think this is a real great article post.Thanks Again. Really Great.

 7. Iulie 17, 2021 la 02:06
  link permanent

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Keep writing.

 8. Iulie 17, 2021 la 05:37
  link permanent
  nutrición zice ca:

  Very informative article.Much thanks again. Really Cool.

 9. Iulie 17, 2021 la 22:32
  link permanent

  You have made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 10. Iulie 18, 2021 la 00:09
  link permanent

  Thanks-a-mundo for the blog post.Much thanks again. Really Cool.

 11. Iulie 20, 2021 la 12:07
  link permanent

  I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 12. Iulie 20, 2021 la 12:59
  link permanent

  Thanks-a-mundo for the blog article.Thanks Again. Really Great.

 13. Iulie 20, 2021 la 16:25
  link permanent

  Im thankful for the blog article.Much thanks again. Fantastic.

 14. Iulie 20, 2021 la 19:33
  link permanent

  Thanks for sharing, this is a fantastic blog.Really thank you! Fantastic.

 15. Iulie 20, 2021 la 20:34
  link permanent

  Maybe you can write subsequent articles relating to this

 16. Iulie 20, 2021 la 23:38
  link permanent
  sbobet login zice ca:

  with? I am having some small security issues with my latest blog and I would like to find something

 17. Iulie 21, 2021 la 02:41
  link permanent
  Connie Reid zice ca:

  Vilma claimed that the cheap jersey problems of hackers to emails.

 18. Iulie 21, 2021 la 03:54
  link permanent

  This is a topic that as near to my heart Many thanks! Where are your contact details though?

 19. Iulie 21, 2021 la 06:37
  link permanent

  Really enjoyed this article.Really thank you!

 20. Iulie 21, 2021 la 11:22
  link permanent
  Viola Parker zice ca:

  Your style is so unique compared to other folks I ave read stuff from. Many thanks for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

 21. Iulie 21, 2021 la 12:23
  link permanent

  web owners and bloggers made good content as you did, the

 22. Iulie 21, 2021 la 19:54
  link permanent

  Wanted to drop a remark and let you know your Feed isnt functioning today. I tried including it to my Bing reader account and got nothing.

 23. Iulie 25, 2021 la 15:55
  link permanent
  Encaply zice ca:

  cialis generic reviews

 24. Iulie 26, 2021 la 15:33
  link permanent

  Thanks so much for the blog post.Thanks Again. Much obliged.

 25. Iulie 26, 2021 la 17:39
  link permanent

  Some really nice stuff on this internet site , I love it.

 26. Iulie 27, 2021 la 12:55
  link permanent

  There is perceptibly a lot to realize about this. I assume you made various nice points in features also.

 27. Iulie 27, 2021 la 18:01
  link permanent
  click here zice ca:

  Woh I enjoy your content, saved to fav!.

 28. Iulie 27, 2021 la 20:02
  link permanent
  to learn more zice ca:

  Thanks again for the blog post.Thanks Again. Keep writing.

 29. Iulie 27, 2021 la 20:36
  link permanent

  Really informative blog article.Really thank you! Much obliged.

 30. Iulie 29, 2021 la 10:29
  link permanent

  Really appreciate you sharing this article post.Really thank you! Want more.

 31. Iulie 29, 2021 la 13:25
  link permanent

  Nice blog here! Also your site lots up fast! What web host are you the use of? Can I am getting your associate link in your host? I want my site loaded up as quickly as yours lol

 32. Iulie 29, 2021 la 17:02
  link permanent
  explore zice ca:

  Muchos Gracias for your post.Much thanks again. Keep writing.

 33. August 2, 2021 la 11:11
  link permanent

  Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well as the content!

 34. August 3, 2021 la 12:56
  link permanent
  description zice ca:

  This blog is obviously awesome and also amusing. I have discovered many useful stuff out of it. I ad love to come back over and over again. Thanks!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)