Darius Hero

Dacă tot îs la capitolu’ cu destabilizat țara…

D
[până se dumirește lumea că am schimbat articolul și caută disperată comentariile unde se bălăcărea]

Aș pofti să le mulțumesc, dacă nu vă este cu supărare, tuturor susținătorilor sau fanilor lui Băsescu (ori poate doar cititori ce nu erau de acord cu mine), pentru discuțiile coerente ce le-au promovat și susținut, chiar în contradictoriu, din cadrul comentariilor articolului trecut. Din punctul ăsta de vedere, sunt foarte mulțumit. Mă așteptam la o animăleală electorală din toate direcțiile, cu câteva rateuri aferente. Dar a decurs admirabil, cu unele mici excepții. Ah, da: și voi, cei care sunteți de acord cu mine, ați făcut o brânză, două, p-acolo, mulțam fain, o să împart niște biscuiți.

În altă ordine de idei, oprindu-ne nițelaș la acele mici excepții de care ziceam, iar acum sper să vă fie cu supărare: aș vrea să vă urez tuturor din această clasă de vizitatori, micilor și excepțiilor care sunteți, un călduros „Vai de puța voastră și Dumnejegule doamne (și domni), ce mi-o fo’ dat să întâlnesc în scurta mea viață, care „scurta viață”?, numa’ ieri!, apără-ne Jegnezeu de enormitățile patologice și inadaptații social, pfui!, ferească-ne toții sfincterii și sfincterele buna existență evolutivă umană de varietatea covârșitoare a exemplarelor stupefiante imposibil de justificat genetic și păzească-ne de văleleeeu, ioi!, uăi!, îu!, precum și sărbători fericite alături de familii și cei dragi!

Mi s-a spus în repetate rânduri că Băsescu m-a menajat alaltăieri seara, între împleticelile sale prezidențiale încheiate cu un festiv dat cu mucii în fasole, de parcă ce-a zis, așa, abținându-se, din amabilitatea-i caracteristică, ar fi fost un răspuns delicat de puternică încărcătură diplomatică, rezultat al unui calcul fulger al minții sale analitice, executat cu promptitudine de computer, în urma întrebării extreeem de complexe și întortochiate, cu valențe subversive de-o încărcătură sisifică și a reproșului, bădărănesc de-a dreptul, ce i l-am adus. Astea în calitate de alegător al lui, adicătelea unul dintre cei care, la urma urmei, l-a împuternicit, ca apoi să mă mintă în față, pe teveu național, la oră de maximă audiență. Așa o fi cum zic oamenii… o fi fost blând. Echilibratul de el.

Să nu se înțeleagă că i-a dezamăgit Băsescu, că nu „mi-a tras-o” îndeajuns. Mulțimea e mulțumită. Ești mulțumită, mulțumime? „Daaa! Bă-ses-cu! Bă-sex-cu! Bă-sex-cool!” Dau unul dintre exemplele de susținere, n-aș vrea să citiți prea multe, să dați în cancer la retină, să vă covâșească, să vă îngenunchieze, prosternându-vă spășiți adevăriului curat, să vă deziceți de mine și să recunoașteți fățis că „Băse i-e taree, frateee, mâncatzash yo vreau sa n-e conduk!1!!112!@1!”

Irimie

Vai, mă scuzați, retractez tot. N-am știut că așa stă treaba, da’ dacă puneți problema din perspectiva asta, se limpezesc lucrurile, acum abia realizează și mintea mea puțină. Îndurare cer! De fapt, dacă mă gândesc bine, acum VREAU să rămâie în funcție și funcțiune. Adică, dacă va pica, eu nu mai sunt puiuț de comunist prin decret prezidențial.

Ca să vă dumiriți cu privire la orientările mele politice și ca s-o gătăm cu toată sfera asta…

Nu, nu am nici o simpatie de acest fel, de fapt, am chiar antipatii a toate (politicile), prin definiție, nu trebuie nici o doctrină să-mi confirme sau infirme nimica, pe desconsider irevocabil din oficiu.

Nu mă fascinează câtuși de puțin divergențele electorale, nici măcar la nivelul de dispută calitativă a micilor și muștarului sleite de pe agendele partidelor, atâta timp cât în spațiul politic convingerile dăinuie, cu marjă de eroare de plus/minus una-două sarmale, cam până trece primul Maybach, când gloate îmbrăcate în tricouri roșii pesediste se vor ridica de la berea gratis (doi oameni la un pahar de plastic, să ajungă la toți, da?) ca să scandeze „Becali! Steaua!” sau cât timp oricine acceptă să fie cetățean suspendat doar pentru un tricou „pe degeaba”.

N-o să te susțin, oricine ai fi, că-mi dai baloane. Iar chirăielile din boxele cocoțate pe Dacii papuc, care se-nvârt prin oraș, înțesate de microfonii și macrophony, mă deprimă aproape la fel de tare cât stegulețele tale, amestecate pe caldarâm în mocirla insalubră post-bucuriei c-ai trecut și la noi în urbe.

Și cum promisesem…

[pentru toți Irimii din voi – descoperirea asta am făcut-o – ținându-mă cu mâna de burtă de ce mă hlizeam – înainte să viu de la alimentară și să dau de Băsescu; da’-mi trebuia suportul vizual de mai jos, deci ordinea articolelor e dată fie de limitările editoriale sau organizare a documentării, fie de momentul în care am chef să scriu altceva decât ce v-ar conveni; sau, desigur, depinzând de cum îmi intră banii în cont de la toți cei care mă plătesc, iar asta e strict vina lor, că nu au contabili pricepuți]

Veți fi văzut, majoritatea dintre voi, că de curând PSD-ul și-a lansat o ghidușie (zic ei) grafică (zic ei), anume furnica cea roșă, de-o poartă pe tricoaie cu toții, cu mândrie (până apare câte-un patron de club, unde-i mai mare interesu’, că se suie pe mașină). Insecta aia e, după umilul de mine, cer din nou iertare, o alegere de-un câh! și-un aoleo! ce frizează cretinismul.

Știu că le-a fost făcută de Comănescu, el fiind considerat în genere un om deștept, eu nu-l cunosc. Alții-l contestă. Eu habar n-am. O fi, n-o fi. Da’ oricum, pentru ce a fost aleasă mascota roșie – foarte, foarte stupid. Eroare de ecran albastru. Pe când îi plăcea partidului culoarea. Acum roșu, mă rog.

Da’, dacă tot am ajuns la dânsa, să vedeți ciudățenie. În urmă cu câțiva 4-5 ani, frate-miu și cu mine eram membri într-o organizație locală din Zalău, intitulată „Furnicile Albastre”. Iar șefa, fondatoarea și etc.-ul acestei asociații era iubita de pe atunci a lui Dacian, fratele meu, de mamă. (Și tată – comuniști, amândoi.) Dumneaei, iubita fratelui, era simultan și implicată în partea de tineret a PSD-ului sălăjean, la vremea aceea, ajungând, pare-mi-se (da’ nu mai știu), chiar în anumite funcții bine văzute. Cre’că socializa și cu mai marii PSD-ului tânăr, pe țară, nouă așa ne zicea. Bravo ei.

Bun, să rețineți că pe atunci nu era afiliată politic asociația noastră de adolescenți, da’, ca să vă faceți o imagine, era tot albastră. Mă rog, coincidențe de care noi eram prea mici să conștientizăm. Ne plăcea nouă albastrul, nu știam de ce.

Iar acum apare (în urma unui brainstorming rapid – deci spontan, să nu se înțeleagă că sugerez repezit; cel puțin așa destăinuie Comănescu pe blog) pleazna cu furnica. Mie mi se pare că se aseamănă izbitor cu aia veche, făcută de Moalfe, pe când era inamorat. Cel puțin ca idee, postură, concept, e identică. Aceste detalii nefiind tocmai fără câteva sforicele mai grosuțe, așa, atașate de tot contextul trecutului. Mă face să hmm…

Bine, dacă nu vedeți similitudinile cel puțin conceptuale, trebuia să fi copilărit cu mine, că eu sunt extrem de curios de „grupul de creație” de care zice blogăru’ mai sus menționat, de la Hotnews. Da’ măcar cu furnicile din “Antz” seamănă clar la meclă. Oricum, Comănescu povestește că la procesul de creație au fost prezente patru persoane pe care nu dorește să le nominalizeze și că s-a pornit de la ideea de bază a lui Florin Dumitresscu.

Dar, colac peste pupăză, un lucru-i clar: orideunde or fi copiat-o (dacă așa o fi fost treaba, eu mă uit la ea și mi-e limpede, da’ aplic și procedeul versat al bănuielii, că zice lumea că eu susțin că-s jurnalist, fără să știu eu de mine că-ce zic și că-ce fac, vorbește gura fără de minte – că de unde să aibă?), tot de căcat a ieșit. Grafic vorbind.

Stânga, furnica albastră a copilăriei… dreapta, furnica roșie a prezentului. Desigur, dacă se bagă și Gigi, o să fie furnicile roș-albastre ale viitorului. Nu vă dă furnici?

FurnicileRosAlbastre

Îmi înțelegeți astfel convingerile electorale? Să-mi facă partidele cât trafic or pofti, aruncând Jegu’ dintr-o curte într-alta, în flăcări, hlizindu-se, că io tot doar un vot am pentru ei, indiferent de tabără. Și votu’ ăla va fi mereu împotrivă.

De maghiari n-aș zice musai, că mi-s simpatici, deși partidu’ lor suge cu două guri de pe la cine apucă. Am scăpat de cineva? De Vadim, serios, musai să mai dezbat?

 

22 comentarii

 • Vezi ca eu am postat ieri link-ul spre blogul tau pe diverse forumuri … si din acest motiv au navalit aici toti fanaticii basescieni .

  Am gresit ? Nuuuuuuuuu !

 • ce grasulie e furnica lui Le Moafle :)))) foarte amuzanta :)))) da’ si aia rosie e simpatica, tre’ sa recunosc, chit ca nu-mi place deloc de comanescu

 • Chestia cu “împrumutatul” cam flagrant al furnicii era de curiozitate. Grafic, e greţoasă aia roşie. Extrem de slab făcută. Nu ca să-l laud pe Dacian, a cui e chiar faină – cea albastră. E bună.

  Da’ a PSD-ului este penibilă. Ca de şcolar. Şi e totuşi un partid puternic, cu fonduri, experţi…

 • apoi, nu imi pari prea obiectiv de data aceasta, monsher. furnica lui dacian e foarte masculina, solida, barbatoasa, de-a dreptul, si cred ca din cauza asta amuzanta. in mod clar, nu asa te astepti sa arate o furnica. pe cand cea rosie are un aer mai feminin, mai jucaus, de desene animate cumva. eu nu cred ca e mai rea ca a lui Le Moafle. e doar altfel.

 • Bine, da’ eu ziceam că mie nu-mi place realizarea. Cum e desenată. Grafic. Şi nu, de ce să fiu obiectiv? Ok, fără s-o compar cu a lui Moaflesin, tot e naşpa şi nici aşa nu-s obiectiv. Nu place.

 • din partea mea, clientul psd poa’ s-o foloseasca pe cealalta, e ok, mai ales daca s-a folosit la tsd salaj etc.
  moalfe e f. talentat, felicitari
  asta noua a fost aleasa din mai multe variante propuse
  a placut unei majoritati si a displacut unei minoritati (si chiar daca te intreba si pe tine, tot minoritate raminea, sorry)
  atita doar: fa o proba: daca ii pui o chitara in mina aleia albastre, nu aduce totusi a… opusul ei? (e doar o parere…)
  ps: bravo pt. “interviul” de ieri

 • pai, eu de ce vorbeam? nu tot de cum e desenata? 😀 da’, ma rog, chestie de gusturi, ca-ntotdeauna

 • Furnica albastra e mai chipesa si mai ajunsa de bunastare. Mai burgheza, carevasazica. Mai putin PSD, adica.

  Atat numa’ ca nu prea seamana a ce-i, ca n-are doua guguloaie diferite pentru burta si torace, cum au insectele de neam cu ea.

  E greu de recunoscut, daca nu-i numeri labutele.

  Aia rosie parca-i incropita repede pe genunchi, (poate ca trebuia sa fie coerenta cu restu’ campaniei)

  Btw, in atentia organului tehnic raspunzator: Cand faci screenshot de text pentru pus pe site, fa-l (pe el pe screenshot) cu antialiasingu’ activ. E mai frumos asa.

 • Ehehehe. “Guguloaie”, zisă. 🙂 Apropo, a surprins bine Horea cam cum pare făcută furnica, aşa… la budă. Da’ cu Licurici ştim clar că avem până acum un singur unison. Aia scârboasă, ce nu m-a crezut dinainte că-i aşa. (Vorbim de prietena lui Dacian, nici o grijă.) Ok, înc-un unison – Licurici mă vrea-n secret.

  Eh, şi Horea: eu sunt răspunzător; am întrebat de Dacian, că nu ştiu ce-ai zis acolo; şi o zis “că acolo îi, lasă, bine, mă, se vede cum tre’, nu schimba, taci…” Io le dau print-screen şi crop. Şi pun. Atâta. Ce ştiu io?

 • Bag sama daca isi da votantele cu (umila) parere despre fhoornica, ala de se dovedeste al mai intortocheat in coridoarele mintsii si ale iecsprimarii se va capata cu (macar) in iecler d’ala cu shokolata?
  Asa ar veni ca fiind firesc dupa biscuitsii de ieri.
  Boon…. Si-acum dau si eu cu ideea, ca tot naratoru’
  Pot pentru ca sa zic -si chiar o fak- ca n-as reusi sa simt furnicaturi comune alaturi de PSD nici daca ar fi cel mai unic si mai obligatoriu partid; mai obligatoriu si infricosator chiar si decat a fost PCR-ul. Hai sa zicem ca , pe undeva, subiecti, nu ma atrage si numai din ideea ca sunt prea multsi unsuroshi in el; prea multe mutre de uvrieri si shefi de sala prin zona “varf” si “mijloace de comunicare cu masele”. La doctrina nu ma mai intind ….
  DAR !
  Daca binevoieste votantu’ sa arunce priviri – pe cat posibil neutre si lipsite de fanatism- spre pagina oficiala numita Basescu.Ro, cam pe acolo pe unde ni se hahaieste ca a reinceput “guerilla”, cu sigurantsa va putea sa vada furnici, gandaci, porci si vaci. Chiar si fara faza mare se vad.
  La cat de low sunt acele imagini “de la cititori”, pe bune, furnicutsa roshie e angelica.
  Fie si numai pentru ca nu isi ascunde radacinile roshii 🙂
  Va multumesc pentru atentie.

 • La fel cum exprimam şi-n completarea din articolul precedent, ca să se păstreze firu’, voi adăuga o notă:

  Articolul precedent, subiectul şi/sau interviul cu Băsescu a(u) fost preluat(e) sau discutat de: bloguriAndrei Crivăţ – Jurnal de noapte, Ciutacu.ro (via Andrei), BlogReviewMarketing Politic – Despre politică şi facerea ei, Piticu.ro, De ce? Blog, WhIteWolf, OPC, Fulgerică, Golanu, The Cris Mood, Cru’s, The Sebastian Buhai Blog, Darius_II, Blogul.ro, Groparu’, MSH’s, Fenomental, Colateral, Adrian Ciubotaru, Boyarul – idei de împrumut, ContraSENS, Metropotan, Rezistenţa Urbană, Manafu, Fluture; presă onlineCotidianul., Monitorul de Cluj (pe print a doua zi); televiziune – Antena3 (buletine de ştiri, începând cu cel de la ora 18:00, înregistrare aici), Antena1 (Observator, ora 19:00, înregistrare aici). Se prospectează şi în Clujeanul. Dacă aţi văzut voi p-altundeva sau am omis ceva, să aflu.

 • Si pe cine intereseaza cum sau pe cine votezi tu? Hai lasa`le mai “Billy Falcon” , you`re fake

 • bravo baieti… ( ma refer aici atat la darius cat si la zoso )… vrand-nevrand, usor usor, politicienii si jurnalistii au inceput sa se teama de blogari… si au inceput sa le recunoasca statutul de jurnalisti…. interesant… sa vezi acum la facultatile de profil ce ramura se va infiinta : jurnalism de blog :))

 • Niand, bre nea’ “GigiServaru”, da cin te tine apruape de p’aciulea daca nu iti place deodorantu’ ?
  Ia si te du mult. Iti vom pastra o amintire vie.

 • @WhIteWolf

  aplauze pentru WhIteWolf pentru prestatia din aceasta seara.

  da ce deodorant?

  @Niand

  amintirea mea va fi moarta dar te invit in clubul anti-darius-ilor doar pentru prezenţă că pentru a activa tre să fii un pic mai subtil, “şti”? ia exemplu de la WhIteWolf. tu crezi ca el asa s-o născut? boule!

 • @WhIteWolf

  Şi am trecut pe la tine pe blog. Am văzut că ţi-o plăcut chestia cu pizdoplanul. Da copiraitu? Te iert de data asta pentru că altceva n-am ce să-ţ fac.

  Jită!

 • apropos. eu îmi retrag aplauzele! că sîntem într-o ţară democratică, bla bla, şi aşa se procedează în democraţie. te răzgîndeşti cînd vrei tu şi să perseverezi într-o eroare e mare greşeală. n-am zis io.

  păcat numa că în ciuda întregii democraţii zoso n-a reuşit să se răzgîndească din căzătura lui ci a perseverat în căzătura lui pîn a dat cu capu de cascadă. acuma na, e ruacăr pînă-n dinţi. chiar metalist

 • @ Niand: Păi, se pare căci pe tine… Nu ţ-ai da altfel atât de mult interesul.

  Cetăţene ante-eu, tu şezi mai mult ca mine acilea, mă-nşel? Nu.

Sociale