Cel mai bleg blog…

sari la comentarii

Ca o consecinţă a observaţiei mele nerecunoscătoare faţă de mama mea, din finalul unui articol precedent, azi am primit [foto] în pachetu’ cu, repet, mâncare, o a DOUA ediţie a cărţii “Peter Pan” (în grădina Kensington). Bun!

Să vorbim, dară, despre cel mai prost blog, categoria propusă de mine la Festivalul Clujean de Bloguri, ediţia pe Cluj, în Koloszvar, judeţul Cluj, cu municipiul capitală de judeţ aflat în oraşul nostru, Cluj-Napoca. Rubrică la care-s sponsor, fapt pentru care-am fost descalificat pe nedrept. Am ales să public acest articol abia azi, pen’că s-a gătat cu votarea şi nu vroiam să influenţez pe nimeni. (De lene.)

De-a lungul acestui concurs, s-au făcut o grămadă de supoziţii, ba că eu mă ştiu cu organizatorii (vă corectez: chiar foarte bine mă ştiu), c-am fost scos de la cel mai prost blog (MÂRŞAVII ŞI NEMERNICII!) nu c-aş fi sponsor (corect), ci pentru a fi protejat (just), că-s un întreţinut (adevărat) şi alte diverse alte intrigi (fundamentate), ce mi-e lene să le caut şi reproduc, în mare parte că mi-a fost lene să le citesc la timpul apariţiei lor, dar vă asigur că-s scandaloase, îngrijorătoare şi ridică o pleiadă de întrebări necesare, care ar aduce lumină în mediul obscur al organizării dubioase a acestui eveniment, peste care se prelinge colcăind umbra întunecată a corupţiei şi furtişagului, pentru că eu, hoţoman şi tâlhar, mă interpun soarelui dreptăţii şi transparenţei morale.

Cu privire la aceste aspecte, vă îndemn să luaţi nişte argumente bine formulate din arhiva standard de argumente, să le alăturaţi scenariilor standard ce-au fost ridicate, să vă cruciţi, scuipaţi în sân, scoateţi furcile, faceţi mătănii, puneţi vrăji şi să trecem mai departe, iar alte explicaţii dau doar deasupra unei farfurii de papricaş cu mămăligă sau vargabeléş, deoarece în orice alt moment s-ar intersecta nefericit cu activităţile mele mult mai importante de scârmare în buric şi dat cu trotineta şi vă asigur că sunt un om extrem de ocupat, deci vă rog să nu-mi pierdeţi timpul inutil, decât cu mâncare. Inutilă.

Cert e că aş fi încântat, dacă e să câştig, să fie la toate categoriile, în speţă cel mai prost blog, unde să-mi dau mie propriul meu premiu oferit de eu însumi sinelui reflexiv şi mi se pare o sfidare să nu pot face acest lucru, cum sunt convins că veţi fi de acord.

Deocamdată, eu fiind exclus (repet, întâresc, subliniez şi înclin – MÂRŞĂVIE, mă opun!), conform rezultatelor procentuale preliminarii, la rubrica de ferească Dumnejeg conduce blogul „Grrr!” (şi încă câteva r-uri şi semne de exclamare, am considerat că-s destule câte-am pus, ca să exprim ce vroia autorul).

Io-l cunosc de mult pe stimabilul Prodan, patronul şi managerul jurnalului online cu pricina, dintr-o întâmplare mai veche pe care el refuză s-o ţină minte şi care, pentru binele lui, n-o s-o relatez.

Şi lu’ Mihai i-am zis eu de la-nceput că-l respect şi-ndrăgesc, dar că blogu’ lui este un căcat cu apă rece. Chiar dacă lucră-n presă, de s-o fi ştiind sau nu cu trebile scrisului, orice pune el pe site, ca formă sau conţinut, este “Câh!”. Ba băiucu’ este CHIAR că e jurnalist. De pildă, eu nu-s, io n-am standarde, m-am scos, da’ el?

Dacă vă zic că atunci când am propus rubrica de „cel mai prost blog” m-am gândit la el, nu mă veţi crede. Dar aşa a fost. E drept că dup-aia am nominalizat şi votat pe Aron Biro (deşi acum regret – comparativ cu dacă aş fi ales blogu’ lu’ Prodan, desigur). Dar, în viziunea mea, Prodan MERITĂ cel mai prost blog (fără legătură cu persoana lui), mai grav – el merită asta, din nefericire, dimpreună cu mulţi alţii, ce-ar putea să-mpartă locul cu el.

Când scriu aceste rânduri mă rog pentru el să câştige (cel mai prost), deşi cre’că nici de aia nu-i în stare, iar în acest sens aduc următoarele lămuriri, nu c-ar trebui. Poftiţi ce zice dânsul pe blogul dumnealui, într-un articol intitulat sugestiv “POFTIM??!?” , de mă şochează şi pe mine şocul lui şi cum se explică, după ce s-a trezit pe cai la rubrica respectivă (citez):

câteva contra-argumente [date de el, la faptul că că-i nominalizat şi, la rezultatele preliminare, conducea cu trei steluţe]
a. blogul meu e vechi din septembrie anul trecut, are deci o vechime de opt luni.
b. am 75 de însemnări, deşi într-adevăr numărul ăsta e relativ.
c. am 160 de comentarii în cap (numărul real e mult mai mare, dar nuştiudece comentariile se şterg după nuştiucâtă vreme), deci feedback.
d. am 18.400 de vizitatori de la data înfiinţării blogului.
e. blogul e înregistrat pe trafic.ro şi a avut un record de 548 utilizatori unici într-o zi, mai mult decât multe dintre cotidianele din Cluj. acum, media e de 200 vizitatori absolut unici (deci pe clase de IP) pe săptămână.
f. ieri, luni, am avut 118 vizitatori absolut unici, potrivit trafic.ro, mult peste unele bloguri mai îngrijite decât al meu.
g. am link-uri relevante în text (un scurt exerciţiu: câte alte bloguri intrate în competiţie au asta?).
” (am încheiat citatul)

Deci, dacă el a adus contra-argumente, există în mod evident şi nişte argumente, nu?, iar acestea sunt după cum urmează:

a. Blogul tău e atâta de vechi cam cât de-un fâs cu stropi.
b. La cât e de vechi, totuşi numărul însemnărilor este un sub-fâs FĂRĂ stropi măcar.
c. La câte însemnări ai, comentariile îs minus-sub-fâs extra stropi. Adică vreo 2, cel mult 3 (rar) răspunsuri, pe articol.
d. Ălea-s afişări, dragă, nu vizite. Adică de câte ori ai dat tu refresh.
e. Uraaa! Şi Zoso a avut cu ţăranu’ din Spania, grămadă. Şi aia nu-i laudă. (mi-i lene să mă uit dacă nu erau cumva şi alea afişări)
f. Ălea iară-s afişări.
g. Uuu. “Să vezi, Explorer 7 are TABURI!!!”

ProdanTraficLuni

Da’ ca să fie imaginea clară la cât de prost e blogu’ său (sperăm “cel mai”, cu coroniţă), iaca ce se petrece când nu dai un sfârşit de strike, când nu tre’, fix în ziua-n care mărşăluieşti spre a-ţi scoate blogu’ din mocirla celor mai proaste. Iaca cum dezminte el involuntar tot (sau articolele erau “on-strike”, protestând paşnic):

GrevaProdan

Şi, pentru că nu este pupăză fără colac, priviţi ce-a ales el de status vineri, adică după încheierea voturilor. Promptitudine tipic jurnalistică.

ProdanVotareStatus

Deşi mi se pare că mi-a dat ignore [update: greşit, dărnicia lui nu are limite… de trafic], am încercat să-i explic şi îi reproduc aici.

Dragă Mihai,

Aş regreta teribil să-ncetezi a-mi mai fi acelaşi prieten iubit, da’ blogu’ tău dăinuie în a suge cu două guri, fără urmă de remuşcare sau scrupule.

Cu respect,

Darius Groza

P.S. (pentru voi) A insitat să menţioneze că el e în faţa celui de-al doilea blog al meu (?!), în clasamentul celor proaste, referindu-se la blogul lui Darius II. Care, incidental, chiar este un Darius, ce-şi zice al doilea, dinainte să mă cunoască şi în acelaşi timp – nu ştiu cum reuşeşte – nu este eu, fiind chiar altul. Totuşi, prin deducţii gazetăreşti şi verificare triangulară, el a concluzionat că Darius II nu poate fi decât un al doilea eu şi nimeni altcineva.

[care poftiţi să participaţi la decernarea premiilor şi petrecerea ClujBlogFest, acestea se vor petrece mâine, sâmbătă, la ora 20:00, în Toldi, pe strada Clinicilor nr. 23, fără intrare, da’ cu înscriere prealabilă într-un comentariu ce trebuie să-l scrieţi pe site-ul festivalului, cu articolul respectiv linkuit aici]

butoaneclujblogfest

 

23 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 27, 2007 la 20:25
  link permanent

  primu’ comentariu

 2. Aprilie 27, 2007 la 20:49
  link permanent
  Niang zice ca:

  Tot ce scrii sunt doar niste porcarii! Incearca altceva

 3. Aprilie 27, 2007 la 21:08
  link permanent
  Darius zice ca:

  Păi, dacă tot ce scriu îi nişte porcării, orice încerc n-ar fi porcărie?

 4. Aprilie 27, 2007 la 21:48
  link permanent
  Niang zice ca:

  “Păi, dacă tot ce scriu îi nişte porcării, orice încerc n-ar fi porcărie?”

  rectify , aha si te crezi de parca ai fi evadat din Long Beach si acu` te legi de toata lumea nejustificat .

 5. Aprilie 27, 2007 la 22:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  O, dar eronat. De început, tu chiar ai zis o aiurea, care-i diminutivul aiurelii.

  Dar, trecând peste asta, nu mă iau de toată lumea nejustificat. Mai am destul până să acopăr tot. Şi precum o dau în bară des, după teoriile tale, cel mai probabil odată o să greşesc şi o să mă leg de vreoarecine total argumentat, iar toată polologhia ta va eşua… Mna, vezi?

  Da’ tu vreo justificare ai? Că n-ai zis nimica mai concret…

 6. Aprilie 27, 2007 la 23:00
  link permanent

  bai, Niang, vrei sa fim prieteni, sti?

  ‘te-n pizda daca nu vrei!

 7. Aprilie 27, 2007 la 23:43
  link permanent
  Noji zice ca:

  hahaha :)) vad ca dansii te gasesc in continuare! >:)

 8. Aprilie 28, 2007 la 00:03
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da. Apăi, încep să cred că profită de acest spaţiu, ocupându-l pe nedrept. Tre’ să fie o limită la cât de “ioi” să fii. După ce-o treci, să decazi iară-n obscuritate, să n-apari nici pă Jeg.

  Să se împământenească un fel de Yo Mamma, da’ numa’ cu YO din sintagmă: “Yo so stupid, Yo not even on Jeg”. 🙂

 9. Aprilie 28, 2007 la 01:03
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  hahaha… mha… eu am luptat sa iau locul la categoria ta… mare parte pentru ca era singura unde nu se inghesuia nimeni si sa fac si eu un fel de marketing… pe de alta parte… articolele mele de blog nu sunt “populare” dar… cum scap de licenta vietii vrea sa imi fac si eu “jeg 2” hahahaha… si apoi putem intra in concurenta si la alte categorii… vorba lu ala cu RRrrr-u… si atunci sa castigi tot tu, sau poate tot eu… hahahahahhaha

 10. Aprilie 28, 2007 la 03:15
  link permanent
  Alta zice ca:

  Mda, dar te-a luat frat’tu la procente… calitate net superioara… hehehe…

 11. Aprilie 28, 2007 la 07:52
  link permanent
  Darius zice ca:

  Îi târăsc pă amândoi după mine, nemernicii, şi pă ăla şi pă Budor, îi scot în lume, le arăt şi lor societate (unde sunt fete), îi linkuiesc în tăte campaniile de votare. Şi ei, nevolnicii… 😀

  Da’ apropo de calitate, iaca să vedeţi pe cealaltă parte: am făcut un demi-pariu cu Andrei Crivăţ, de comparaţie cantitativă între mine şi DG. Dacă o poză face cât 1000 de cuvinte, iar Dacian are vreo 200 şi ceva de poze publicate, le vom înmulţi cu 1000 şi ne vom uit în curând în arhivele Jeg, să calculăm câte cuvinte găsim. Iar apoi să vedem care-a publicat mai mult. Hehe.

 12. Aprilie 28, 2007 la 12:24
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  la tot blog festul asta… singurul lucru care il reprosez este nominalizarea…

  ar fi fost mai interesant o comisie care sa nominalizeze fix… dupa unele blog-uri de pe clujblogroll… si sa fi fost o campanie mai stransa si mai reala la fiecare categorie…

 13. Aprilie 28, 2007 la 12:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io-am zis de juriu de la-nceput. Discuţii ar fi existat mereu, E CLAR.

  Dar… puteau nominaliza oricine, să fie nişte criterii. Apoi descalificări. Apoi evaluare per domeniu:

  – grafică
  – structură
  – conţinut
  – etc.

  Dar pentru prima ediţie acest lucru nu era posibil. Discuţii oricum ar fi existat CLAR!

 14. Aprilie 28, 2007 la 15:54
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …ce?..ce?…mie de ce nu-mi spune nime’…de ce nu scrie cineva aici CLAR …si pentru mame…

 15. Aprilie 28, 2007 la 15:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ce să-ţi spună, doamnă? Ce să-ţi scrie?

 16. Aprilie 28, 2007 la 16:55
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …paai s-au incheiat ostilitatile si mie nu-mi spune nime’ verdictu’??…

 17. Aprilie 30, 2007 la 13:26
  link permanent
  Darius zice ca:

  Următorul articol, domniţă. Adicăci cronologic vorovind…

 18. Noiembrie 24, 2009 la 17:24
  link permanent
  popesc zice ca:

  http://www.versu.ro/simina-19063.html merita vazut

 19. Noiembrie 24, 2009 la 17:25
  link permanent
  popesc zice ca:

  http://www.versu.ro/simina-19063.html

 20. Noiembrie 24, 2009 la 17:25
  link permanent
  popesc zice ca:

  http://www.versu.ro/simina-19063.html merita…

 21. Mai 3, 2021 la 11:24
  link permanent
  voiftiree zice ca:

  generic kamagra

 22. Iunie 14, 2021 la 19:04
  link permanent
  voiftiree zice ca:

  kamagra without prescription

 23. Iulie 16, 2021 la 16:02
  link permanent
  voiftiree zice ca:

  cialis online cheap

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)