Darius Hero

Cel mai bleg blog…

C

Ca o consecință a observației mele nerecunoscătoare față de mama mea, din finalul unui articol precedent, azi am primit [foto] în pachetu’ cu, repet, mâncare, o a DOUA ediție a cărții “Peter Pan” (în grădina Kensington). Bun!

Să vorbim, dară, despre cel mai prost blog, categoria propusă de mine la Festivalul Clujean de Bloguri, ediția pe Cluj, în Koloszvar, județul Cluj, cu municipiul capitală de județ aflat în orașul nostru, Cluj-Napoca. Rubrică la care-s sponsor, fapt pentru care-am fost descalificat pe nedrept. Am ales să public acest articol abia azi, pen’că s-a gătat cu votarea și nu vroiam să influențez pe nimeni. (De lene.)

De-a lungul acestui concurs, s-au făcut o grămadă de supoziții, ba că eu mă știu cu organizatorii (vă corectez: chiar foarte bine mă știu), c-am fost scos de la cel mai prost blog (MÂRȘAVII ȘI NEMERNICII!) nu c-aș fi sponsor (corect), ci pentru a fi protejat (just), că-s un întreținut (adevărat) și alte diverse alte intrigi (fundamentate), ce mi-e lene să le caut și reproduc, în mare parte că mi-a fost lene să le citesc la timpul apariției lor, dar vă asigur că-s scandaloase, îngrijorătoare și ridică o pleiadă de întrebări necesare, care ar aduce lumină în mediul obscur al organizării dubioase a acestui eveniment, peste care se prelinge colcăind umbra întunecată a corupției și furtișagului, pentru că eu, hoțoman și tâlhar, mă interpun soarelui dreptății și transparenței morale.

Cu privire la aceste aspecte, vă îndemn să luați niște argumente bine formulate din arhiva standard de argumente, să le alăturați scenariilor standard ce-au fost ridicate, să vă cruciți, scuipați în sân, scoateți furcile, faceți mătănii, puneți vrăji și să trecem mai departe, iar alte explicații dau doar deasupra unei farfurii de papricaș cu mămăligă sau vargabeléș, deoarece în orice alt moment s-ar intersecta nefericit cu activitățile mele mult mai importante de scârmare în buric și dat cu trotineta și vă asigur că sunt un om extrem de ocupat, deci vă rog să nu-mi pierdeți timpul inutil, decât cu mâncare. Inutilă.

Cert e că aș fi încântat, dacă e să câștig, să fie la toate categoriile, în speță cel mai prost blog, unde să-mi dau mie propriul meu premiu oferit de eu însumi sinelui reflexiv și mi se pare o sfidare să nu pot face acest lucru, cum sunt convins că veți fi de acord.

Deocamdată, eu fiind exclus (repet, întâresc, subliniez și înclin – MÂRȘĂVIE, mă opun!), conform rezultatelor procentuale preliminarii, la rubrica de ferească Dumnejeg conduce blogul „Grrr!” (și încă câteva r-uri și semne de exclamare, am considerat că-s destule câte-am pus, ca să exprim ce vroia autorul).

Io-l cunosc de mult pe stimabilul Prodan, patronul și managerul jurnalului online cu pricina, dintr-o întâmplare mai veche pe care el refuză s-o țină minte și care, pentru binele lui, n-o s-o relatez.

Și lu’ Mihai i-am zis eu de la-nceput că-l respect și-ndrăgesc, dar că blogu’ lui este un căcat cu apă rece. Chiar dacă lucră-n presă, de s-o fi știind sau nu cu trebile scrisului, orice pune el pe site, ca formă sau conținut, este “Câh!”. Ba băiucu’ este CHIAR că e jurnalist. De pildă, eu nu-s, io n-am standarde, m-am scos, da’ el?

Dacă vă zic că atunci când am propus rubrica de „cel mai prost blog” m-am gândit la el, nu mă veți crede. Dar așa a fost. E drept că dup-aia am nominalizat și votat pe Aron Biro (deși acum regret – comparativ cu dacă aș fi ales blogu’ lu’ Prodan, desigur). Dar, în viziunea mea, Prodan MERITĂ cel mai prost blog (fără legătură cu persoana lui), mai grav – el merită asta, din nefericire, dimpreună cu mulți alții, ce-ar putea să-mpartă locul cu el.

Când scriu aceste rânduri mă rog pentru el să câștige (cel mai prost), deși cre’că nici de aia nu-i în stare, iar în acest sens aduc următoarele lămuriri, nu c-ar trebui. Poftiți ce zice dânsul pe blogul dumnealui, într-un articol intitulat sugestiv “POFTIM??!?” , de mă șochează și pe mine șocul lui și cum se explică, după ce s-a trezit pe cai la rubrica respectivă (citez):

câteva contra-argumente [date de el, la faptul că că-i nominalizat și, la rezultatele preliminare, conducea cu trei steluțe]
a. blogul meu e vechi din septembrie anul trecut, are deci o vechime de opt luni.
b. am 75 de însemnări, deși într-adevăr numărul ăsta e relativ.
c. am 160 de comentarii în cap (numărul real e mult mai mare, dar nuștiudece comentariile se șterg după nuștiucâtă vreme), deci feedback.
d. am 18.400 de vizitatori de la data înființării blogului.
e. blogul e înregistrat pe trafic.ro și a avut un record de 548 utilizatori unici într-o zi, mai mult decât multe dintre cotidianele din Cluj. acum, media e de 200 vizitatori absolut unici (deci pe clase de IP) pe săptămână.
f. ieri, luni, am avut 118 vizitatori absolut unici, potrivit trafic.ro, mult peste unele bloguri mai îngrijite decât al meu.
g. am link-uri relevante în text (un scurt exercițiu: câte alte bloguri intrate în competiție au asta?).
” (am încheiat citatul)

Deci, dacă el a adus contra-argumente, există în mod evident și niște argumente, nu?, iar acestea sunt după cum urmează:

a. Blogul tău e atâta de vechi cam cât de-un fâs cu stropi.
b. La cât e de vechi, totuși numărul însemnărilor este un sub-fâs FĂRĂ stropi măcar.
c. La câte însemnări ai, comentariile îs minus-sub-fâs extra stropi. Adică vreo 2, cel mult 3 (rar) răspunsuri, pe articol.
d. Ălea-s afișări, dragă, nu vizite. Adică de câte ori ai dat tu refresh.
e. Uraaa! Și Zoso a avut cu țăranu’ din Spania, grămadă. Și aia nu-i laudă. (mi-i lene să mă uit dacă nu erau cumva și alea afișări)
f. Ălea iară-s afișări.
g. Uuu. “Să vezi, Explorer 7 are TABURI!!!”

ProdanTraficLuni

Da’ ca să fie imaginea clară la cât de prost e blogu’ său (sperăm “cel mai”, cu coroniță), iaca ce se petrece când nu dai un sfârșit de strike, când nu tre’, fix în ziua-n care mărșăluiești spre a-ți scoate blogu’ din mocirla celor mai proaste. Iaca cum dezminte el involuntar tot (sau articolele erau “on-strike”, protestând pașnic):

GrevaProdan

Și, pentru că nu este pupăză fără colac, priviți ce-a ales el de status vineri, adică după încheierea voturilor. Promptitudine tipic jurnalistică.

ProdanVotareStatus

Deși mi se pare că mi-a dat ignore [update: greșit, dărnicia lui nu are limite… de trafic], am încercat să-i explic și îi reproduc aici.

Dragă Mihai,

Aș regreta teribil să-ncetezi a-mi mai fi același prieten iubit, da’ blogu’ tău dăinuie în a suge cu două guri, fără urmă de remușcare sau scrupule.

Cu respect,

Darius Groza

P.S. (pentru voi) A insitat să menționeze că el e în fața celui de-al doilea blog al meu (?!), în clasamentul celor proaste, referindu-se la blogul lui Darius II. Care, incidental, chiar este un Darius, ce-și zice al doilea, dinainte să mă cunoască și în același timp – nu știu cum reușește – nu este eu, fiind chiar altul. Totuși, prin deducții gazetărești și verificare triangulară, el a concluzionat că Darius II nu poate fi decât un al doilea eu și nimeni altcineva.

[care poftiți să participați la decernarea premiilor și petrecerea ClujBlogFest, acestea se vor petrece mâine, sâmbătă, la ora 20:00, în Toldi, pe strada Clinicilor nr. 23, fără intrare, da’ cu înscriere prealabilă într-un comentariu ce trebuie să-l scrieți pe site-ul festivalului, cu articolul respectiv linkuit aici]

butoaneclujblogfest

 

20 comentarii

 • “Păi, dacă tot ce scriu îi nişte porcării, orice încerc n-ar fi porcărie?”

  rectify , aha si te crezi de parca ai fi evadat din Long Beach si acu` te legi de toata lumea nejustificat .

 • O, dar eronat. De început, tu chiar ai zis o aiurea, care-i diminutivul aiurelii.

  Dar, trecând peste asta, nu mă iau de toată lumea nejustificat. Mai am destul până să acopăr tot. Şi precum o dau în bară des, după teoriile tale, cel mai probabil odată o să greşesc şi o să mă leg de vreoarecine total argumentat, iar toată polologhia ta va eşua… Mna, vezi?

  Da’ tu vreo justificare ai? Că n-ai zis nimica mai concret…

 • Da. Apăi, încep să cred că profită de acest spaţiu, ocupându-l pe nedrept. Tre’ să fie o limită la cât de “ioi” să fii. După ce-o treci, să decazi iară-n obscuritate, să n-apari nici pă Jeg.

  Să se împământenească un fel de Yo Mamma, da’ numa’ cu YO din sintagmă: “Yo so stupid, Yo not even on Jeg”. 🙂

 • hahaha… mha… eu am luptat sa iau locul la categoria ta… mare parte pentru ca era singura unde nu se inghesuia nimeni si sa fac si eu un fel de marketing… pe de alta parte… articolele mele de blog nu sunt “populare” dar… cum scap de licenta vietii vrea sa imi fac si eu “jeg 2” hahahaha… si apoi putem intra in concurenta si la alte categorii… vorba lu ala cu RRrrr-u… si atunci sa castigi tot tu, sau poate tot eu… hahahahahhaha

 • Îi târăsc pă amândoi după mine, nemernicii, şi pă ăla şi pă Budor, îi scot în lume, le arăt şi lor societate (unde sunt fete), îi linkuiesc în tăte campaniile de votare. Şi ei, nevolnicii… 😀

  Da’ apropo de calitate, iaca să vedeţi pe cealaltă parte: am făcut un demi-pariu cu Andrei Crivăţ, de comparaţie cantitativă între mine şi DG. Dacă o poză face cât 1000 de cuvinte, iar Dacian are vreo 200 şi ceva de poze publicate, le vom înmulţi cu 1000 şi ne vom uit în curând în arhivele Jeg, să calculăm câte cuvinte găsim. Iar apoi să vedem care-a publicat mai mult. Hehe.

 • la tot blog festul asta… singurul lucru care il reprosez este nominalizarea…

  ar fi fost mai interesant o comisie care sa nominalizeze fix… dupa unele blog-uri de pe clujblogroll… si sa fi fost o campanie mai stransa si mai reala la fiecare categorie…

 • Io-am zis de juriu de la-nceput. Discuţii ar fi existat mereu, E CLAR.

  Dar… puteau nominaliza oricine, să fie nişte criterii. Apoi descalificări. Apoi evaluare per domeniu:

  – grafică
  – structură
  – conţinut
  – etc.

  Dar pentru prima ediţie acest lucru nu era posibil. Discuţii oricum ar fi existat CLAR!

 • …ce?..ce?…mie de ce nu-mi spune nime’…de ce nu scrie cineva aici CLAR …si pentru mame…

De Darius Groza

Sociale