Când să fure şi bietu’ om, dacă tu-l tot abuzezi?…

sari la comentarii

Împrospătarea ultimei ore: Am tot încercat să apăr deşart statutul de necontestat al Zalăului, acela de buric între oraşe, precum eu între muritori. N-aţi vrut să daţi crezare cuvântului meu înţelept. Căiţi-vă, IUDE: dacă tocmeala pe pălincă s-a făcut la mine-n urbe, noul ministru al agriculturii se trage, da, aţi ghicit, din acelaşi municipiu reşedinţă de giudeţ Sălaj. Vă rog onest, nu vă mai împotriviţi penibil – toate drumurile duc (şi aduc de) la Hida.

Ce-mi doresc eu cel mai mult şi mai mult este să ajung curând să mă învârt printre aceste cercuri ale puterii, să fiu unul de-al lor. Vreau să clevetesc şi eu împreună cu ei, cei de sus, să-mi frec mâinile mulţumit şi să râd isteric în cor cu dânşii, să mi se prelingă otrăvit umbra neagră pe zidul rece din faţa şemineului meu electric, primit şpagă…

Iar acum priviţi! Cititori dumneavoastră, vreau şi eu să-mi îndrept nedistribuita-mi atenţie spre cineva anume în tot acest scandal al mitei din agricultură. Deoarece consider că nu borâm destul trilateral lăbărţat cu privire la acest subiect şi ne cam rătăcim în amănunte. Dar şi fiindcă simt că şi-o cere acel cineva.

Există trei mari actori în această comedie. Ciorbă Şpăguitoru’, Mureşan Intermediatoru’, respectiv Remeş Mulţam-Fain. Primul este modelul perfect al micului mafioso descurcăreţ ce s-a dus la oraş, la cumpărat de miniştri (respectele noastre eterne, Sire/boule care eşti, că te-au prins ca pe-un şoarec), iar al treilea este mica târfuliţă diplomată, standard, ce hălăduie ieftină pe autostrada corupţiei, pentru toţi “tiriştii” (bravo, fă, că te descurci/proasta dracu’, că nu te protejezi).

Totul clar. Lipseşte cineva? Oh, văleu, peştele! Mureşan. În tot acest răstimp, când lumea cugetă adânc la cum căcat a intrat cineva-n fişet la Băsel, de-a dat peste iPodu’ pe care-şi uitase preşedintele înregistrările de la DNA, înregistrări ce mai apoi le-a scăpat la TVR… în tot acest răstimp, deci, noi unde este Mureşan ne-ntrebăm straniu. Păi, simplu: PESTE TOT.

Da. Fostul ministru al agriculturii, ce-l recunoaşteţi poate din postura de instructor de oameni de afaceri, pe probleme de cum să nu-i prindă serviciile de informaţii, chirăie ca o fată mare, la toate televiziunile pe unde-apucă, despre cum l-au abuzat. Îşi agită spasmodic pumnii-n aer şi scuipă-n toate direcţiile, ca nebunu’ din autobuz.

L-am văzut chiar şi pe prietenul Ciutacu, dându-i dreptate într-o emisiune de pe la Antene, cu Gâdea şi compania. Bun, pricep: sunt nişte paşi ce tre’ luaţi, omu’ are diabet, săracu’, poate dădea-ntr-o criză promptă, tre’ să protejăm nobilele principii constituţionale, drepturile omului ş.a. Totuşi: “Bă, eşti prost?”, îmi vine să-l chestionez tandru în ureche, pe colegul în divinitate, Victor. E adevărat, se-ntâmplă: mai îţi intră nouă mascaţi cu bocancii înainte prin casă, da’ să mă scuzaţi, când fluturi plice pe la nasu’ miniştrilor, să am pardon – poate ţi se mai şi arată…

În această ordine de idei, precum şi-n contextul în care reuşesc să cuprind şi accept resemnat faptul că oricum va scăpa proxenetul executiv cu un usturător “săru’-mâna”, prin diverse vicii de procedură ş.a., îmi permit – şi aş dori, dacă se poate, un răspuns cât de sincer – să-i pun fostului ministru doar o singură întrebare: Ia mai taci în pizda mă-tii odată!

***

Avem, în sfârşit, şi cea dintâi reacţie oficială cu privire la momentele de tragică dezbinare prin care trece ţara noastră, de la prezumtiva desfiinţare a DNA, până la pieţărelile decoltate dintre Băsescu şi Tăriceanu.

Prima care a rupt tăcerea a fost, cum era şi de aşteptat, bunica mea, Bîja “Bunica” Ioana. Nu a fost sunată de către reporterii speciali ai Jeg, că n-are rost s-o deranjăm pe degeaba, dar, dacă am fi contactat-o cu privire la aceste aspecte, cu siguranţă ar fi declarat, în exclusivitate: “Da’ de mine să le desfiinţeze pe toate, lasă-le-n fra-s’, că toţi fură.

Iată, deci, aţi citit, stimaţi telelectori, cu ochii voştri, una dintre puţinele păreri cu adevărat avizate. Nu mai este urmă de îndoială. Reveniţi fiecare în fotoliile dumneavoastră şi faceţi să fie linişte în patrie. Da’ apropo de băbuţe, ui’ că pe unele încă le mai lasă afară.

O ştiţi pe cotoroanţa teveristă, de se-nmoaie ca un pişcot doar când vine Traian înconjurat de bodigarji, nu?

17 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 12, 2007 la 07:59
  link permanent
  .marius zice ca:

  avizeaza si tu cititorii ca este muzikie de speriat copii pe clip… 😀 inca ma tavalesc pe aici

 2. Octombrie 12, 2007 la 08:15
  link permanent
  koma zice ca:

  esti dur maestre, dar usor penibil.si doar usor, pentru ca ne lasi pe noi, cititorii tai destepti sa credem ca ciuta[cu interes] a avut o scapare usoara in estimarea faptelor si nu un real interes acolo. cum bine spuneai lovind in toate partile ca genul asta de fapte nu permit interpretari sau indulciri astept sa`i tragi un bocanc sincer eternului si fascinantului tau prieten. ca o parere pe care o vreau strict neutra iti transmit ca n`ai avut decat de pierdut afisandu`te alaturi de el. pentru ca el nu e el niciodata. e altcineva, mare si rau.

  ps: imi permit fara rautate sa`ti amintesc literele c si d pe langa in`ul tau din: În tot acest răstimp, în lumea cugetă adânc…

  la mai mare monser, lumea are nevoie de dintii tai!

 3. Octombrie 12, 2007 la 10:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dom’le, io cam nu-s de acord cu Ciutacu în problema aia, fiindcă mi se pare cum căci Mureşan este o lichea, cum am şi-ncersa să sugerez plin de subtilitate. Dacă marele geniu (pe-o scară mai joasă decât mine, desigur) apără atât de vehement crezul democratic, o să-l somez să mă lămurească personal, la un pahar de bere, când ne muiem emoţional şi ne uităm unul la celălalt cu ochii umezi.

  Şi, totuşi, Ciutacu mi-e un prieten bun şi îmi voi permite să-l întrăgesc într-un fel nehomosexual, dacă nu ţi-este cu bănat, şi poate, cunoscându-l mai bine decât tine, n-o să-l lovesc încă, precum sugerezi – sper să nu disperi. Îmi asum foarte senin să mă mai “afişez” cu el.

 4. Octombrie 12, 2007 la 11:52
  link permanent
  Oana zice ca:

  Foarte haios si din nou adevarat. Dar fii si tu mai intelegator. La cum se prezenta situatia inainte de filmulet, cam oricine avea tendinta sa zica ca e doar o facatura. Si inca poate fi doar o facatura. Dar dracu’ mai baga mana-n foc pentru ministrii astia?

 5. Octombrie 12, 2007 la 12:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce făcătură?… Se prefăcea Mureşan? “Glumeau şi ei”?…

 6. Octombrie 12, 2007 la 12:18
  link permanent
  Muffin zice ca:

  Ce sa faca mister Jeg pe la mine?

 7. Octombrie 12, 2007 la 12:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu, IUDĂ?!

  (clătite, să facă)

 8. Octombrie 12, 2007 la 21:24
  link permanent
  Elena zice ca:

  Eu nu sunt chiar bunica dar pe aproape Darius ,sub mamica ta, sau Mirem cum ii spui tu.Si desi n-am intrat demult pe acest blog dar te-am citit la zi lasa-ma si pe mine sa spun ceva.Esti inspirat putin din blogul lui Nastase si, eu, poate ;dar cred ca acest MUresan de frica , de diabet e cu cei de la Dna. Modul tau de interpretare si mai ales de prezentare a tot ce am citit despre acest eveniment pe toate //postarile //este cel mai ,cel mai si pentru ca am avut ceva legaturi cu scoala te rog sa multumesti fie si in gand, doamnei sau tovarasei( nu-mi dau seama cum ai apucat sa-i spui )invatatoare a ta , mamei. si profesoarei de romana.Bravo tie.

 9. Octombrie 12, 2007 la 21:46
  link permanent
  cotoroanta zice ca:

  sa-ti fie rusine, magarule, ca vorbesti asa de rodica culcer. jegosule !
  in alta ordine de idei (sau poate in aceeasi), daca esti prekinu lui ciutache la ce altceva sa ne asteptam de la tine ?
  pfui si bleah !

 10. Octombrie 12, 2007 la 21:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Taci şi scoate turta dulce.

 11. Octombrie 13, 2007 la 05:56
  link permanent
  nenea cosmos zice ca:

  cine e rodica culcer?

 12. Octombrie 13, 2007 la 12:42
  link permanent
  cetera zice ca:

  n-ai de unde s-o stii tu, ca nu apare la protv, nici la otv. si nici blog n-are

 13. Octombrie 13, 2007 la 15:12
  link permanent
  nenea cosmos zice ca:

  bag seama ca am dat peste oameni de aia… cum le zice… de cultura.

 14. Octombrie 13, 2007 la 19:10
  link permanent
  Ciprian zice ca:

  maestre,

  1. Muresan e vicios prin definitie si traditie.

  2. remes are fata de vicios si de degustator de tuica si carnati. ba mai mult e si foarte antipatic pentru multi!

  3. problema: nu apare nicaieri pe casete VOX REMES care cere! Exista doar o inregistrare in care zice ca licitatia a fost anulata. din punctul meu de vedere , o femeie care se imbraca extrem de …..sumar, nu e automat prostituata? nu??

 15. Octombrie 14, 2007 la 23:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Că bine zici tu. Nu că n-ar scăpa, dac-ar fi să spuie cu gura lui c-a luat.

 16. Octombrie 14, 2007 la 23:51
  link permanent

  Zau daca stiam ca ai atatia prosti abonati la comantarii:)

 17. Octombrie 15, 2007 la 09:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De care, băăă, te legit tu? (ca să ştiu)

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)