Blogroll-ul părintesc

sari la comentarii

V-am tot zis eu despre tanti Mirmen. Ei bine, ea este doamna mamă-mea, (pentru o descriere mai completă – face parte din echipa de la rubrica eu). Între alte detalii, cum ar fi că m-ar fi făcut, dumneaei este şi studentă în anul al II-lea la Comunicare/PR, adică mi-este colegă mai mică la una dintre facultăţi. Dar, dincolo de astea, ce aflu eu azi, plin de stupoare? Maică-mea devorează bloguri.

Cu toţii ştiţi că eu unul sunt paralel, nu urmăresc relativ nici un blog, aşa, constant. Dar ea papă tot. Deşi nu ştie să scrie o adresă în bara de la browser, totuşi reuşeşte să intre din link în link la toată lumea şi zilnic să aglutineze mai orice ce se petrece-n blogosferă. De fapt, uneori aflu despre diverse scandaluri şi socoteli de la ea, care nu ezită să mă sune să-mi înfunde-n ureche orice e nou.

Doar la mine la Agenţie [n. r., de turism, calmaţi-vă] câteva mi-s acolo sus în listă… ştii, cum se zice? Acolo de-mi apar. Nu plec acasă până nu le citesc.

În acest sens, azi avem cel mai important jegterviu ce l-a văzut Jegonia de la proclamarea independenţei şi autonomiei până în prezent şi poate mult timp de acum înainte, până hăt după destrămare (mai valoros chiar decât cel cu Jeg şi Băsescu sau cel cu Cristian Mungiu, puse la un loc): cu Mirmen, mamă Jeg, mâncând cireşe şi făcând consultanţă gratuită-n blogging. [dacă nu merge Trilulilul de mai jos, aici este de download, .wmv, 20 MB, 6 min şi ceva]


blogcititdedemirmenPe lângă cei menţionaţi în filmare (Andrei Crivăţ, Licurici, Maria Coman, Adelin (răposatu’ blog), Zoso, Visurât, Verbiaj, Piticu’, Comanescu, Oana Despa, Ciutacul, Ariel Constantinof), s-a mai uitat şi doreşte să spună că i-a omis pe Bobby Voicu (despre care chiar remarca un articol intitulat “Oare mă citesc ai mei?“, de care este sigură că i l-a indus prin activitatea ei pe Jeg, indiferent de ce spune dânsu’ acolo, da’ ca să-i răspund – ei bine, nu ştiu, da’ te citesc ai altora), Subiectiv („de când l-ai pus tu acolo”), Oana Dobre, Licurici, Fana (de care-i dezamăgită că n-a mai postat), Blog de bloc, Blog de dat cu capul („astea două-s doamne aşa, serioase, ca mine, doar că-s în media; de-o vremuşoară-s şi eu în comunicare, hehehe”). În pricipiu, dacă ai un link undeva-ntr-un articol (mai ales de-al meu, vezi de ce-i bine?), trimitere sau eşti la cineva la „block-roll”, maică-mea te-a citit. Precum cunoaşteţi că eu resping tag-uri, totuşi iaca o să fac unul (‘geaba circula ăla cu “pe cine citeşti”). Mai interesant: „Ce bloguri citesc ai tăi?” O să mă scot, dând mai departe lu’ Răzvan Antonescu, deoarece doamna mă-sa ştiu că lecturează şi, apoi, lui Ariel Constantinof, că şi de doamna mă-sa ne place, dar SPECIAL tuturor celor de mai sus, că-i muma curioasă. Deci… părinţii voştri ce bloage rumegă?
<- Serviţi şi un butonel pentru bloagele dumneavoastră (îl puteţi micşora).

***

Se-mplineşte imediat săptămâna de când m-am dus la oraşul Oradea, în ideea de a mă întâlni cu oameni, habitanţi ai localităţii şi cu, evident, cetăţeanul blogăr cu acelaşi nume, recte Orădeanul, care până recent vroia să-mi crepe mecla, dar stătea în cumpănă dacă totuşi să mă scoată la un păhărel, decizie din urmă la care s-a şi hotărât până într-un final.

Baiu’-i că am prins la ocazie înspre încolo o maşină în care m-am simţit exact ca într-un magazin Kenvelo. Atât ca ambianţă, cât şi durată a şederii, consemnând că „vânzătorul” de la volan purcedea prin trafic cu o strategie a organizării kilometrajului care făcea curbele şi aşa irelevante de pe carosabil să-şi piardă complet utilitatea. Da’ nici o problemă, că semnala faptul că aveam încă luxul de a ne afla în viaţă, claxonând absolut toţi pietonii formaţi din reprezentante ale sexului frumos, unele dintre ele gravide sau arucând cu sâmburi de „cirese” în toţi restul.

Totuşi, nici o grijă, eram protejaţi: de oglindă erau atârnate vreo 3-4 cruci (numa’ bune să se dezintegreze în “organismele sfârtecate printre fiarele distorsionate ale autovehiculului distrus în proporţie de 90%, vom stabili după o anchetă cauzele acestui accident”), iar posesorul îşi mai făcea câte una cu mâna-n sân, la fiecare biserică, dacă nu era ocupat să înjure vreun alt participant antrenat în tranzitul rutier. Şi ce m-am bucurat eu în seara aceea, venind de la Oradea (cu puls), că am crezut că-mi miros îngrozitor picioarele. Şi nu era aşa. Şi totuşi puţeau. „Cum vine asta?”, vă-ntrebaţi, pe bună dreptate. De le duceam la nas şi nu mai puţeau. Le lăsam jos, câââh! Am crezut că s-or şmecherit. Da’ de ce eram bucuros, ca să revin? Pentru că AM CREZUT. Că de fapt nu puţeau, ci uitasem nişte parmezam dimineaţa într-o farfurie, sub birou, pe „rampa oscilantă pentru tastatură”, care, fiind dezafectată, serveşte depozitării resturilor de hrană până în momentul colectării lor periodice, la venirea mamei în vizită, lunar…

Şi, în altă ordine de idei, ca să mai zică dumneaei că nu-s io extrem de conştiincios şi nu mă ocup cu şcoala: spre exemplu, de curând m-am trezit cu noaptea-n cap, la 7 (că-când am vrut să setez alarma greu şi-a amintit telefonu’ că se mai practică şi orele dimineţii, că se dezobişnuise). De ce m-am trezit? Ca să mă duc la examen la engleză. Plin de voioşie, m-am îndreptat către clădirea facultativă a vieţii mele, unde să suţin oralul, că ăla scris l-am predat deja, copil precoce. Şi când colo? Câcat! Că nu mai tre’ia să dau şi oralu’. Buuun. Îmi iau trotineta la spinare. Venind rulând acasă, să mă culc înapoi, mă întâlnesc cu alţi colegi (fraierii, că ei nu dăduseră scrisu’). Şi mă înştiinţează ei că trebuie să predăm la Sociologia Mass-Media câtamai proiectu’, de la 14:00. Piftom?! Nici o problemă. În şase ore apuc să şi găt proiectu’ şi să scriu Jegu’. Că ce-i ăla proiect de douăj’ de pagini pentru un băiet dăştept precum mă aflu eu, nu? Cu ipoteze, cu concluzii, de alea, analize? Da, bine, bine. Ajung acas’, iau toate trebile necesare, mă pun vârtos pe scris. Ca să aflu că de fapt nu-i aşa surprinzător să nu ştiu nimic despre acest proiect, având în vedere că nici nu-s înscris la materia respectivă…

***

… un fel de “adsense blindness”, creat de bătrânii din blocu’ unde-mi şed ăia de bag în ei bani de chirie…

reclamebin

 


57 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 10, 2007 la 19:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe mumă-mea? Îi PR-ul meu, mă! :D De aia îi studentă acolo, nu să vină la Cluj şi să şadă tătă viaţa ca o întreţinută, “pă banii mei”. (Apropo, mamă dragă, suntem cam pe terminate…) Eheheh.

 2. Iunie 10, 2007 la 20:19
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Având în vedere faptu’ că blogu’ mi-i picat de ieri seară, nu cred că e cazul să mă lamentez că pe mine NU MĂ CITEŞTE Mirmen… Da’ va urma. Numa’ să am iară blog!

 3. Iunie 10, 2007 la 22:07
  link permanent
  Verbiaj. zice ca:

  Uraaaa, săru’mâna! Uraaa! Cea mai bună veste pe anul de azi! Mulţumesc, mama geniului!

 4. Iunie 10, 2007 la 22:40
  link permanent
  Fana zice ca:

  Saru’mâna Mirmen! Am sa mai postez – promit, numai ca am ramas fara inspiratie de cand a venit caldura :D

 5. Iunie 10, 2007 la 23:32
  link permanent
  Verbiaj zice ca:

  Uraaaa, săru’mâna! Uraaa! Cea mai bună veste pe anul de azi! Mulţumesc, mama geniului!

 6. Iunie 10, 2007 la 23:33
  link permanent
  Z zice ca:

  Adică doamna maică-ta nu citeşte blogu’ meu? Dă-i linkul scurt :D

  Unrelated: Zi şi tu ce foloseşti la editare video în general, că am un clip în lucru şi îmi vine să arunc cu toate softurile pe care le-am încercat.

 7. Iunie 10, 2007 la 23:45
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Uite-aşa. Rămăsese de la ultimele comentarii, dom’le.

 8. Iunie 11, 2007 la 00:22
  link permanent
  psaico zice ca:

  haha .. asta a fost tare
  naspa cu calitatea filmului .. dar interviul cu muma-ta .. e ceva deosebit

 9. Iunie 11, 2007 la 00:52
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  hahahahaha…. asta e marketing, advertising tot ce vrei tu :) ))))

  sti pare putin ciudat sa folosesti asa ceva multiplicator de imagine…

 10. Iunie 11, 2007 la 01:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe mumă-mea? Îi PR-ul meu, mă! De aia îi studentă acolo, nu să vină la Cluj şi să şadă tătă viaţa ca o întreţinută, “pă banii mei”. (Apropo, mamă dragă, suntem cam pe terminate…) Eheheh.

 11. Iunie 11, 2007 la 02:17
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  si unde e poza cu maica-ta si mine ? :)

 12. Iunie 11, 2007 la 02:17
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  ca cica ne-ai surprins:)

 13. Iunie 11, 2007 la 02:50
  link permanent
  Darius zice ca:

  Am vrut să pun la butonu’ respectiv poze personalizate la fiecare blogăr onorat…

  Da’ apoi mi-am revenit…

 14. Iunie 11, 2007 la 08:26
  link permanent
  katie zice ca:

  Da’ Mami Jeg de ce nu-şi produce blog? Vrem!

 15. Iunie 11, 2007 la 08:38
  link permanent
  sepukku zice ca:

  Da! eu astept sa va citesc madam Jeg!
  Sarut mainile!

 16. Iunie 11, 2007 la 09:07
  link permanent
  Andrei Crivat zice ca:

  Si eu militez pentru un blog Mirmen (saru’mana).
  Sa initiem campania “Blog pentru Mirmen”. Cine se baga ?

 17. Iunie 11, 2007 la 09:10
  link permanent
  mea zice ca:

  eu zic ce zice Katie.
  si daca tot citeste mirmen pe-aici; Sa-ti traiasca baietu al mare si sa te-mbucure!
  Sa ai viata faina Daciane! (iti cint la multi ani, in gind)

 18. Iunie 11, 2007 la 09:11
  link permanent
  mea zice ca:

  @ andrei crivat
  Priiiim!

 19. Iunie 11, 2007 la 09:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eheeei, de mult este în gândire, adică se face brainstorming. Da’ fumeia tre’ înveţe să alterneze corect literele de pe tastatură înainte…

 20. Iunie 11, 2007 la 10:06
  link permanent
  licurici zice ca:

  mai sa fie, sunt trecuta de doua ori cu link intr-un singur post! ce s-a intamplat cu tine? ai avut un exces de mila? :) )))

  ps: cred ca acum iti dai seama de ce o iubim pe mirmen mai mult decat pe tine. si pe dacian, evident. :) )))

 21. Iunie 11, 2007 la 10:22
  link permanent
  andronic zice ca:

  oh, jeg drag, da’ de la ce parinte deschis la minte te revendici matale… si ea, mirmen, invers… super! neaparat sa-mi fac si eu un blog… apoi sa momesc pe tata, hi, hi… ola! that’s the brave new world!

 22. Iunie 11, 2007 la 10:35
  link permanent

  Saru’mana Miriem! Cu o mama asa faina te cred si eu Darius ca ai iesit cu farmec :-) Doamna, poate va faceti un blog. V-ati castigat inca de pe acum niscavai cetitori! :)

 23. Iunie 11, 2007 la 10:41
  link permanent
  Darius zice ca:

  MIRIEM, TU?! Mirmen!

  Şi ea-i cu farmec datorită şi adicătelea mie!

  Şi-n altă ordine de idei: ANDRONIIIC! Unghe mi-ai îmblat?!

 24. Iunie 11, 2007 la 10:50
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Am vrut doar să anunţ, pe această cale, că blogul meu funcţioneşte din nou. Acu’ îs cu adevărat necăjită că nu mă citeşte Mirmen… :(

 25. Iunie 11, 2007 la 12:00
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …uauu… m-a facut dari celebra mai ceva “cacum” mr.bean pe mama lu’ Whisler…@agilson!…apai esti (dupa dari)primu-n top la atentia acordata..asta cind tu acorzi prima atentie…vinului(nu lu’mami a ta,as zice…)@denisa!…amu baiu-i ca nu ma pot face remarcata la tine la comentarii “cumcaci”nu gasesc locu’prevazut….da’ crede-ma, deocamdata pe cuvint, ca l-am vizitat ia-amu-ni!!!…

 26. Iunie 11, 2007 la 12:20
  link permanent
  Darius zice ca:

  Şi ai zis că Ciuatcul îţi place cel mai mult după mine. Ha! Prinsă!

  Sau deodată ţi-s dragi?

 27. Iunie 11, 2007 la 13:07
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @dari…atentie…de atentia acordata vorbim, pe de o parte si de continut materiale postate,pe de alta parte…da’ sa fie toti linistiti sustin in continuare ca blogu’ atractiv/competitiv este cel ce prezinta creatie proprie…

 28. Iunie 11, 2007 la 13:10
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …@dari..”pariaza” in continuare pe (k)cuvinte nu pe …maturitate politica…

 29. Iunie 11, 2007 la 13:14
  link permanent
  mea zice ca:

  acuma, toate aceste fiind zise, mirmen si-ar putea face blog format numai din comentarii la celelalte bloguri, sa imble toti innebuniti sa vaza ce zice d-na MAMA DUMNEJEGULUI. si nici n-ar avea probleme ca nu intra comentariul ori e respins. si ne-ar si indruma. mie mi-ar place.

 30. Iunie 11, 2007 la 13:32
  link permanent
  mea zice ca:

  @ darius
  am cetit acuma, in sfirsit, interviul de la comanescu(de pe blog). esti pe gustul meu si basta. jegul de pe JEG e cea mai hranitoare chestie care-o ingurgitez in fiece dimineata. merci ma!
  adicatalea sint de acord cu mirmen.

 31. Iunie 11, 2007 la 14:14
  link permanent
  Darius zice ca:

  Uehehe. Videţi?! Ascultaţi de doamna de mai sus. De ambele doamne, de fapt! Doamne, doamne! Sunteţi nişte doamne.

 32. Iunie 11, 2007 la 14:41
  link permanent
  mea zice ca:

  Merci, puiule!

 33. Iunie 11, 2007 la 14:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Puiuţule!

 34. Iunie 11, 2007 la 14:53
  link permanent
  mea zice ca:

  Merci, puiut!

 35. Iunie 11, 2007 la 16:04
  link permanent

  Dat fiind ca doamna mama lu’ Jeg ma citeste, totul e ok

 36. Iunie 11, 2007 la 16:07
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da. Putem să ne liniştim. Mirmen n-o venit via Zoso. Uehehehe.

 37. Iunie 11, 2007 la 16:44
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Sărumâna, Mirmen. Acum, pasul următor şi logic ar fi să vă facă Darius un blog şi să-l refuzaţi. Sau nu! :D

 38. Iunie 11, 2007 la 18:41
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @victor ciutacu…mda citesc si remarc substratu’arogantule!…pretind scriitura pe masura atentiei acordate si…oris’cit…te taxez aici pe jegonia ca nu cenzureaza nime’…

 39. Iunie 11, 2007 la 22:50
  link permanent
  S zice ca:

  Da’ nu ne spui si povestea numelor din familie? Daca Dacian e Moafle, iar mama Mirmen si tatal Carcea, Darius cum e? Si cum s-a ajuns la asemenea alternari de litere?

 40. Iunie 11, 2007 la 22:52
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mă. A mai fost pe Jeg, dacă eşti putoare. O să cat în arhivă, să văz.

 41. Iunie 11, 2007 la 23:09
  link permanent
  MifTy zice ca:

  se vede ca nu citishi cronicile jegoniei, necredinciosule!!!
  cum care cronici??? alea cuprinse în vechiul jegstament!!!

 42. Iunie 12, 2007 la 10:29
  link permanent

  @mirmen: cred ca anii lucrati alaturi de dumitru tinu si-au pus o amprenta nefericita asupra apetitului meu de cenzor:)

 43. Iunie 12, 2007 la 10:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mâini-poimâini schimbaţi ID-uri de messenger. Ceea ce, Victor draghe, ar fi o teribilă greşeală. :)

 44. Iunie 12, 2007 la 11:46
  link permanent
  originalu' zice ca:

  Salut tovaraseste ideea ca Mirmen sa-si faca blog de unde sa citim si noi una alta. Problema este ca ar fi umpic in dezavantaj pentru Darius V-ati prins de ce? Inca nu? pai cum ar suna un paragraf din Blogul dumneaei ca sa repet niste idei din alt post:

  Mirmen: Astazi i-am cusut lui Puiut cateva perechi de ciorapi rupti ca umbla cu ei pe la diversi si ma facea de rusine peste tot scumpul de el!….Dupa ce am fost la farmacie sa-i cumpar crema speciala la Puiut m-am intalnit pe starda cu… si asa mai departe….

  !

 45. Iunie 12, 2007 la 13:41
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …@originalu’…i-o ti-am cerut si dupa acel post nick-u’ lu’ mami a ta sa mi-l adaug in lista,sa-i spun cum sa mai procedeze cu tine…cum sa te mai lecuiasca de stereotipiile astea de gindire…

 46. Iunie 12, 2007 la 15:25
  link permanent
  oana despa zice ca:

  merci mirmen ca ma citesti. merci si darius, desi tot roza am ramas. ar fi chiar dragutz sa vedem un blog de mama de blogger. prin ce trece ea cu blogodependenta asta in sesiune. darius, nu ar fi util sa o treci pe mama ta pe lista de asteptare?

 47. Iunie 12, 2007 la 15:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşteptare dupe ce? :D

  Şi facem blog de mamă de blogăr. :D E în lucru. :D

 48. Iunie 12, 2007 la 15:32
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …blogarimea gaseste ca nu-s suficient de activa s’asa…sa nu va asteptati la cusut ciorapi p’acolo…aveti grija ce va doriti…

 49. Iunie 12, 2007 la 16:28
  link permanent
  oana despa zice ca:

  @DARIUS :D UPE VEDETII AIA PE CARE I-AI ASTEPTAT DAR EI NU S-AU LASAT. NU DAU NUME.
  @MIRAMEN: ATITUDINEA E IMPORTANTA! CRED CA O SA AI MARE SUCCES!

 50. Iunie 12, 2007 la 16:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  DA’ DE CE URLĂM?! :D

 51. Iunie 12, 2007 la 18:19
  link permanent
  oana despa zice ca:

  nu urlam, scriam niste titluri si a ramas asa. sorry

 52. Iunie 12, 2007 la 18:36
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …pai nu-s io mami cu atitudine!!!..uite numa’ una:sa-mi spuna cineva in care blog, cotrobait azi, am gasit io(ca ntre-timp am uitat unde)un clasament al emisiunilor tv urmarite de bloggeri…buzz…

 53. Iunie 12, 2007 la 21:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Zice Andrei că la http://iqpress.info/2007/06/12/blogosfera-se-uita-la-tv/ (unde-ai şi comentat de altfel), da’ insistă Criveţescu să zic că de la el e informaţia, deşi nu-şi face vreme să şi îţi răspundă.

 54. Iunie 13, 2007 la 18:08
  link permanent
  olgutza zice ca:

  nu stiu sigur cine m-a cucerit: Jeg, Mirmen sau amandoi in coalitie

 55. Iunie 13, 2007 la 23:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am eu o bănuială… >:)

 56. Iunie 16, 2007 la 18:11
  link permanent
  Tavi zice ca:

  Doamna mirmen, cum ati ales site-urile pe care va uitati? Si de ce va cheama mirmen? (pentru mine este un nume neobisnuit).

 57. Iunie 17, 2007 la 17:24
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …@tavi: ma! NU ma cheama “mirmen”, e un fel de anagrama a numelor parintilor lu’ darius rezultata din revolta juniorilor ca-i strigam tot invers pe nume…s-apoi site-urile nu le aleg,le monitorizez pe “TOATE”…cit despre tine…in ce clasa esti ? :)

4 trackback-uri

 1. de la Replicile saptamanii 4 at Jurnal de noapte pe Iunie 10, 2007 la 20:53

  [...] Mirmen, mama lui Darius Groza, alias Jegstăr, povestind despre cum a inceput sa citeasca bloguri, intr-un interviu in care e de parere ca, totusi, eu nu scriu nimic pe blog, ca doar Jegstăr si Ciutacu scriu efectiv ceva; [...]

 2. de la Rares Nastai » Blog Archive » Last hour! pe Iunie 10, 2007 la 22:02

  [...] articol la Darius cu parinti ‘moderni’ care stiu sa citeasca bloguri si sa foloseasca netu’ mai [...]

 3. [...] lui Jeg, adica JegMama, adica Mirmen, a declarat ca “Ma uit la Ariel Constantinof, uite ca era sa-l [...]

 4. de la S-a terminat distractia! | pe Iunie 14, 2007 la 18:44

  [...] si se duse…cum zicea Amza Pelea. Asadar, mama lui Darius citeste pe bloguri (Saru’mana, D-na Mirmen…nu faceam rau nimanui…latram si eu p-aici, prin [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)