Darius Hero

Blogroll-ul părintesc

B

V-am tot zis eu despre tanti Mirmen. Ei bine, ea este doamna mamă-mea, (pentru o descriere mai completă – face parte din echipa de la rubrica eu). Între alte detalii, cum ar fi că m-ar fi făcut, dumneaei este și studentă în anul al II-lea la Comunicare/PR, adică mi-este colegă mai mică la una dintre facultăți. Dar, dincolo de astea, ce aflu eu azi, plin de stupoare? Maică-mea devorează bloguri.

Cu toții știți că eu unul sunt paralel, nu urmăresc relativ nici un blog, așa, constant. Dar ea papă tot. Deși nu știe să scrie o adresă în bara de la browser, totuși reușește să intre din link în link la toată lumea și zilnic să aglutineze mai orice ce se petrece-n blogosferă. De fapt, uneori aflu despre diverse scandaluri și socoteli de la ea, care nu ezită să mă sune să-mi înfunde-n ureche orice e nou.

Doar la mine la Agenție [n. r., de turism, calmați-vă] câteva mi-s acolo sus în listă… știi, cum se zice? Acolo de-mi apar. Nu plec acasă până nu le citesc.

În acest sens, azi avem cel mai important jegterviu ce l-a văzut Jegonia de la proclamarea independenței și autonomiei până în prezent și poate mult timp de acum înainte, până hăt după destrămare (mai valoros chiar decât cel cu Jeg și Băsescu sau cel cu Cristian Mungiu, puse la un loc): cu Mirmen, mamă Jeg, mâncând cireșe și făcând consultanță gratuită-n blogging. [dacă nu merge Trilulilul de mai jos, aici este de download, .wmv, 20 MB, 6 min și ceva]


blogcititdedemirmenPe lângă cei menționați în filmare (Andrei Crivăț, Licurici, Maria Coman, Adelin (răposatu’ blog), Zoso, Visurât, Verbiaj, Piticu’, Comanescu, Oana Despa, Ciutacul, Ariel Constantinof), s-a mai uitat și dorește să spună că i-a omis pe Bobby Voicu (despre care chiar remarca un articol intitulat “Oare mă citesc ai mei?“, de care este sigură că i l-a indus prin activitatea ei pe Jeg, indiferent de ce spune dânsu’ acolo, da’ ca să-i răspund – ei bine, nu știu, da’ te citesc ai altora), Subiectiv („de când l-ai pus tu acolo”), Oana Dobre, Licurici, Fana (de care-i dezamăgită că n-a mai postat), Blog de bloc, Blog de dat cu capul („astea două-s doamne așa, serioase, ca mine, doar că-s în media; de-o vremușoară-s și eu în comunicare, hehehe”). În pricipiu, dacă ai un link undeva-ntr-un articol (mai ales de-al meu, vezi de ce-i bine?), trimitere sau ești la cineva la „block-roll”, maică-mea te-a citit. Precum cunoașteți că eu resping tag-uri, totuși iaca o să fac unul (‘geaba circula ăla cu “pe cine citești”). Mai interesant: „Ce bloguri citesc ai tăi?” O să mă scot, dând mai departe lu’ Răzvan Antonescu, deoarece doamna mă-sa știu că lecturează și, apoi, lui Ariel Constantinof, că și de doamna mă-sa ne place, dar SPECIAL tuturor celor de mai sus, că-i muma curioasă. Deci… părinții voștri ce bloage rumegă?
<- Serviți și un butonel pentru bloagele dumneavoastră (îl puteți micșora).

***

Se-mplinește imediat săptămâna de când m-am dus la orașul Oradea, în ideea de a mă întâlni cu oameni, habitanți ai localității și cu, evident, cetățeanul blogăr cu același nume, recte Orădeanul, care până recent vroia să-mi crepe mecla, dar stătea în cumpănă dacă totuși să mă scoată la un păhărel, decizie din urmă la care s-a și hotărât până într-un final.

Baiu’-i că am prins la ocazie înspre încolo o mașină în care m-am simțit exact ca într-un magazin Kenvelo. Atât ca ambianță, cât și durată a șederii, consemnând că „vânzătorul” de la volan purcedea prin trafic cu o strategie a organizării kilometrajului care făcea curbele și așa irelevante de pe carosabil să-și piardă complet utilitatea. Da’ nici o problemă, că semnala faptul că aveam încă luxul de a ne afla în viață, claxonând absolut toți pietonii formați din reprezentante ale sexului frumos, unele dintre ele gravide sau arucând cu sâmburi de „cirese” în toți restul.

Totuși, nici o grijă, eram protejați: de oglindă erau atârnate vreo 3-4 cruci (numa’ bune să se dezintegreze în “organismele sfârtecate printre fiarele distorsionate ale autovehiculului distrus în proporție de 90%, vom stabili după o anchetă cauzele acestui accident”), iar posesorul își mai făcea câte una cu mâna-n sân, la fiecare biserică, dacă nu era ocupat să înjure vreun alt participant antrenat în tranzitul rutier. Și ce m-am bucurat eu în seara aceea, venind de la Oradea (cu puls), că am crezut că-mi miros îngrozitor picioarele. Și nu era așa. Și totuși puțeau. „Cum vine asta?”, vă-ntrebați, pe bună dreptate. De le duceam la nas și nu mai puțeau. Le lăsam jos, câââh! Am crezut că s-or șmecherit. Da’ de ce eram bucuros, ca să revin? Pentru că AM CREZUT. Că de fapt nu puțeau, ci uitasem niște parmezam dimineața într-o farfurie, sub birou, pe „rampa oscilantă pentru tastatură”, care, fiind dezafectată, servește depozitării resturilor de hrană până în momentul colectării lor periodice, la venirea mamei în vizită, lunar…

Și, în altă ordine de idei, ca să mai zică dumneaei că nu-s io extrem de conștiincios și nu mă ocup cu școala: spre exemplu, de curând m-am trezit cu noaptea-n cap, la 7 (că-când am vrut să setez alarma greu și-a amintit telefonu’ că se mai practică și orele dimineții, că se dezobișnuise). De ce m-am trezit? Ca să mă duc la examen la engleză. Plin de voioșie, m-am îndreptat către clădirea facultativă a vieții mele, unde să suțin oralul, că ăla scris l-am predat deja, copil precoce. Și când colo? Câcat! Că nu mai tre’ia să dau și oralu’. Buuun. Îmi iau trotineta la spinare. Venind rulând acasă, să mă culc înapoi, mă întâlnesc cu alți colegi (fraierii, că ei nu dăduseră scrisu’). Și mă înștiințează ei că trebuie să predăm la Sociologia Mass-Media câtamai proiectu’, de la 14:00. Piftom?! Nici o problemă. În șase ore apuc să și găt proiectu’ și să scriu Jegu’. Că ce-i ăla proiect de douăj’ de pagini pentru un băiet dăștept precum mă aflu eu, nu? Cu ipoteze, cu concluzii, de alea, analize? Da, bine, bine. Ajung acas’, iau toate trebile necesare, mă pun vârtos pe scris. Ca să aflu că de fapt nu-i așa surprinzător să nu știu nimic despre acest proiect, având în vedere că nici nu-s înscris la materia respectivă…

***

… un fel de “adsense blindness”, creat de bătrânii din blocu’ unde-mi șed ăia de bag în ei bani de chirie…

reclamebin

 

61 comentarii

 • Pe mumă-mea? Îi PR-ul meu, mă! 😀 De aia îi studentă acolo, nu să vină la Cluj şi să şadă tătă viaţa ca o întreţinută, “pă banii mei”. (Apropo, mamă dragă, suntem cam pe terminate…) Eheheh.

 • Având în vedere faptu’ că blogu’ mi-i picat de ieri seară, nu cred că e cazul să mă lamentez că pe mine NU MĂ CITEŞTE Mirmen… Da’ va urma. Numa’ să am iară blog!

 • Saru’mâna Mirmen! Am sa mai postez – promit, numai ca am ramas fara inspiratie de cand a venit caldura 😀

 • Adică doamna maică-ta nu citeşte blogu’ meu? Dă-i linkul scurt 😀

  Unrelated: Zi şi tu ce foloseşti la editare video în general, că am un clip în lucru şi îmi vine să arunc cu toate softurile pe care le-am încercat.

 • hahahahaha…. asta e marketing, advertising tot ce vrei tu :)))))

  sti pare putin ciudat sa folosesti asa ceva multiplicator de imagine…

 • Pe mumă-mea? Îi PR-ul meu, mă! De aia îi studentă acolo, nu să vină la Cluj şi să şadă tătă viaţa ca o întreţinută, “pă banii mei”. (Apropo, mamă dragă, suntem cam pe terminate…) Eheheh.

 • Am vrut să pun la butonu’ respectiv poze personalizate la fiecare blogăr onorat…

  Da’ apoi mi-am revenit…

 • eu zic ce zice Katie.
  si daca tot citeste mirmen pe-aici; Sa-ti traiasca baietu al mare si sa te-mbucure!
  Sa ai viata faina Daciane! (iti cint la multi ani, in gind)

 • Eheeei, de mult este în gândire, adică se face brainstorming. Da’ fumeia tre’ înveţe să alterneze corect literele de pe tastatură înainte…

 • mai sa fie, sunt trecuta de doua ori cu link intr-un singur post! ce s-a intamplat cu tine? ai avut un exces de mila? :))))

  ps: cred ca acum iti dai seama de ce o iubim pe mirmen mai mult decat pe tine. si pe dacian, evident. :))))

 • oh, jeg drag, da’ de la ce parinte deschis la minte te revendici matale… si ea, mirmen, invers… super! neaparat sa-mi fac si eu un blog… apoi sa momesc pe tata, hi, hi… ola! that’s the brave new world!

 • Saru’mana Miriem! Cu o mama asa faina te cred si eu Darius ca ai iesit cu farmec 🙂 Doamna, poate va faceti un blog. V-ati castigat inca de pe acum niscavai cetitori! 🙂

 • MIRIEM, TU?! Mirmen!

  Şi ea-i cu farmec datorită şi adicătelea mie!

  Şi-n altă ordine de idei: ANDRONIIIC! Unghe mi-ai îmblat?!

 • Am vrut doar să anunţ, pe această cale, că blogul meu funcţioneşte din nou. Acu’ îs cu adevărat necăjită că nu mă citeşte Mirmen… 🙁

 • …uauu… m-a facut dari celebra mai ceva “cacum” mr.bean pe mama lu’ Whisler…@agilson!…apai esti (dupa dari)primu-n top la atentia acordata..asta cind tu acorzi prima atentie…vinului(nu lu’mami a ta,as zice…)@denisa!…amu baiu-i ca nu ma pot face remarcata la tine la comentarii “cumcaci”nu gasesc locu’prevazut….da’ crede-ma, deocamdata pe cuvint, ca l-am vizitat ia-amu-ni!!!…

 • @dari…atentie…de atentia acordata vorbim, pe de o parte si de continut materiale postate,pe de alta parte…da’ sa fie toti linistiti sustin in continuare ca blogu’ atractiv/competitiv este cel ce prezinta creatie proprie…

 • …@dari..”pariaza” in continuare pe (k)cuvinte nu pe …maturitate politica…

 • acuma, toate aceste fiind zise, mirmen si-ar putea face blog format numai din comentarii la celelalte bloguri, sa imble toti innebuniti sa vaza ce zice d-na MAMA DUMNEJEGULUI. si nici n-ar avea probleme ca nu intra comentariul ori e respins. si ne-ar si indruma. mie mi-ar place.

 • @ darius
  am cetit acuma, in sfirsit, interviul de la comanescu(de pe blog). esti pe gustul meu si basta. jegul de pe JEG e cea mai hranitoare chestie care-o ingurgitez in fiece dimineata. merci ma!
  adicatalea sint de acord cu mirmen.

 • Uehehe. Videţi?! Ascultaţi de doamna de mai sus. De ambele doamne, de fapt! Doamne, doamne! Sunteţi nişte doamne.

 • Sărumâna, Mirmen. Acum, pasul următor şi logic ar fi să vă facă Darius un blog şi să-l refuzaţi. Sau nu! 😀

 • @victor ciutacu…mda citesc si remarc substratu’arogantule!…pretind scriitura pe masura atentiei acordate si…oris’cit…te taxez aici pe jegonia ca nu cenzureaza nime’…

 • Da’ nu ne spui si povestea numelor din familie? Daca Dacian e Moafle, iar mama Mirmen si tatal Carcea, Darius cum e? Si cum s-a ajuns la asemenea alternari de litere?

 • se vede ca nu citishi cronicile jegoniei, necredinciosule!!!
  cum care cronici??? alea cuprinse în vechiul jegstament!!!

 • Salut tovaraseste ideea ca Mirmen sa-si faca blog de unde sa citim si noi una alta. Problema este ca ar fi umpic in dezavantaj pentru Darius V-ati prins de ce? Inca nu? pai cum ar suna un paragraf din Blogul dumneaei ca sa repet niste idei din alt post:

  Mirmen: Astazi i-am cusut lui Puiut cateva perechi de ciorapi rupti ca umbla cu ei pe la diversi si ma facea de rusine peste tot scumpul de el!….Dupa ce am fost la farmacie sa-i cumpar crema speciala la Puiut m-am intalnit pe starda cu… si asa mai departe….

  !

 • …@originalu’…i-o ti-am cerut si dupa acel post nick-u’ lu’ mami a ta sa mi-l adaug in lista,sa-i spun cum sa mai procedeze cu tine…cum sa te mai lecuiasca de stereotipiile astea de gindire…

 • merci mirmen ca ma citesti. merci si darius, desi tot roza am ramas. ar fi chiar dragutz sa vedem un blog de mama de blogger. prin ce trece ea cu blogodependenta asta in sesiune. darius, nu ar fi util sa o treci pe mama ta pe lista de asteptare?

 • 1
 • 2

Sociale