Alo?! Salut! Nu-mi dai te rog număru’ tău de telefon?…

sari la comentarii

N-ar fi fain să existe caractere MAI italice? Eu scriu de obicei înclinat fie cu scopul de a scoate ceva în evidenţă, fie ca şi paragraf, grafic vorbind – spre exemplu, cel de început, cum ar fi ăsta, de-l citiţi acum cu capul plecat (spre dreapta). Dar, din punctul ăsta de vedere, ce mă fac, dacă tre’ să scot ceva în evidenţă ÎN CADRUL primului aliniat? Nu pot să scriu partea respectivă fără italice, că arată cretin. Nu pot boldui, că nu-mi place. Nu pot sublinia, că vă poticniţi acolo, crezând că-i link şi daţi click până vă taie netu’ că nu l-aţi plătit. Ş-atunci ce? Unica soluţie sunt caracterele şi mai cursive decât cele normale. Double italics. Sau există cursive invers? Înclinate spre stânga? Nu ştiu.

Iaca de ascultaţi cum se pierd oamenii cu firea când îi surprind sunându-i pe un ton nefiresc (mie) de amabil. Şi mai ales dacă sun să le cer… numerele de telefon pe care-i sun. Mai precis, pe motiv că am uitat numerele prin care i-am contactat şi mi le trebuie iar. Faptul că le formez ca să ajung într-o conversaţie cu ei nu pare că i-a surprins pe jumătate din cei telefonaţi. Am sunat vreo 15, dintre care 7 au fost foarte prompţi. Printre ei câte-un blogăr, câte-un şefu’ de la trilulilu.ro, câte-un nenea de pe la liberTV.ro, câte-una pe care-am surprins-o când făcea sex, câte-una care nu-şi ştia propriul său număru’, da’ mi-a promis să revină, câte unii ce mi l-au dat de mai multe ori, că nu-l reţinusem din prima (sau a doua)… ştiţi şi voi, persoane normale, zdravene la cap, de le am io la contacte. (Oricum, Sepukku a comis-o cel mai bine, el fiind şi beat pe deasupra, iar la una dintre cereri – adică alea trei – şi-a spus greşit număru’, o tre’it să-l ajut io pân’ la urmă.)


[dacă aici sus nu-ţi apare un player de la Trilulilu sau, mai rău, apare, da’ nu mere, atunci înseamnă că Sergiu o pune, da’ tu poţi asculta aicia înregistrarea]

După juma’ de ceas, o singură reacţie…

Medelaprinsa

Menţionez că-s mândru de Adina, Andra şi Fana, că ele s-au prins în cursul conversaţiei, adică-n momentu’ critic, recte înainte să-şi dea număru’. Ceilalţi ce s-au prins, nu, de ei nu-s mândru. De ei mi-i scârbă.

[apropo, pe mobilu’ cel nou l-am câştigat – premiul I cu „Life is like music”, menţiuni pentru celălalte, la concursul cel vechi, de care vă povesteam, iar dânsul este acest Nokia 6151]

Review-frâncuţie, pentru telefon…

Butonând entuziast: “Bă, ce tare-i telefonu’ ăsta!” 10 minute mai târziu, butonând mai puţin entuziast: “Bă, ce prost îi telefonu’ ăsta!” (Nu, serios… îi bun. Dragul de el. Gratisul de el.)

***

În rest, mi-ar plăcea să-mi placă cogeacurile. Dar nu-mi plac. Îmi displac. Acadelele fiind ele. Bomboanele pe băţ, mai exact. Sunt singurele produse din clasa lor pe care nu le gust (deşi mi-i poftă) şi mi-i ciudă. Adică le gust şi nu-mi face plăcere ce tocmai am făcut. Aţi prins? Bine, pe lângă faptul că acadelele-s cele mai originale dulciuri, cu o grămadă de forme, dau bine, aduc un plus de sexulitate, ghiduşie şi sunt un accesoriu social… totuşi, nu pot să le mănânc doar din cauza acestui aspect. Mă atrag, cam la fel ca ciupercile – poftă să le culeg, bleah când tre’ să mănânc. Şi regret. Îmi pare rău, acadelelor! Şi ciupercilor!

***

Dă un alt sens lu’ Moş Crăcilă…

MosCracila

***

Şi, în aceeaşi notă, dacă domnul Crăciun e stripper, colegu-so…

[dedicată lu’ Bogdan Manolea]

MosNicolaeAvocat

***

Şi scumpului Ariel!

Huscoala

[în semne de mulţumire pentru cele trei poze de mai sus, culese de Eliza cu sudoarea obiectivului, special pentru Jeg… mă voi uita către ea pentru nu mai puţin de 1 (UNA) secundă]

***

Da’ iată şi una domestică, sfaturi de mamă modernă şi onlinică…

Sfaturidemama

***

Tre’ să-mi fac datoria civică ce o am faţă de Bobby Voicu, că mi-a salvat viaţa în repetate rânduri, precum şi să-i măresc lui datoria financiară la mine, pentru că încă n-a căcat o leţcaie ca să pută Jegu’ cum trebuie. Şi, dacă tot zic de ClujBlogFest, ca să nu cumva să uitaţi să mă votaţi şi că o să câştig, musai să acopăr toată aria blogosferei. Mă rog, volumul, dacă-i sferă.

Prietenul de care vă ziceam mai sus, care m-a găzduit la Bucureşti şi m-a cărat cu maşina din spitale – dar totuşi îmi este însutit mai dator pentru atenţia ce i-o acord şi respectul ce i-l las să mi-l poarte –, este tatăl (şi mama) Blogoreei (cu forum şi blog şi motor de căutare-ntre bloguri româneşti şi tăte câtişcele ce le are aferente), care-i un fel de comunitate de blogări care blogorează. Şi ei fac, subt tutela dânsului, de părinte, un fel tur prin ţară. Un fel de (vedeţi, italice expresive!), pentru că îi mai mult o stea, decât cerc, turul acesta (al sferei), deoarece se întorc după fiecare vizită la Bucureşti. Să mănânce sau ceva. Vin aici şi fac foamea până nu mai rezistă (bând ca porcii, cu blogări provinciali) şi pleacă înapoi. Adicătelea se-nghesuie câţi încap într-un autovehicul şi-o iau spre Cluj (şi alte oraşe ce ne sunt irelevante). Se-nghesuie (aaa!), fiindcă, în viziunea lui distorsionată, al Bobului, ei, copiii Bobului, tre’ să stea tot timpul dimpreună, eventual să se ţină şi de mâini, că, vedeţi voi, Cluju’-i mare şi lat, se pierde lumea-ntr-ânsul. Într-una aşa hal, încât cre’că, dacă ei îs cinci şi unu’ schimbă strada pe care merge, se bate de cineva pe care cunoaşte…

Astfel este total interzis ca vreun cineva să doarmă la mine, să zicem Jen. Că tre’ să umble Bobby cu steguleţu’, să nu se rătăcească vreun bobocel.

Vă anunţ, deci, pe această cale, că vor veni vineri (să ia lumină de la Jeg, desigur), vor şede vreo trei zile şi puteţi participa la-ntâlniri bine stabilite sau ah-hoc, în compania dumnealor. Cu această ocazie se va ţine şi o sindrofie, p-undeva, pân oraş pă la noi, c-o beiută şi-o bătută, fiecare pe barba proprie, desigur. Vă puteţi înscrie la comentariile de unde scrie “acilea“. Scriu aceste rânduri doar ca să-şi amintească măgarul să-mi aducă prosopu’ ce l-am uitat în casa lui (şi nu io ţ-am spart ligheanu’, beţive, io nu sparg numa’ tejghele de sticlă, cu picioru’ – discuţii private, nu mă băgaţi în seamă).

Să mi-l aducă din casă până la maşină, negreşit, deoarece, dragi şi drage, cu ocazia zilei de joi, săptămâna în curs, stimabilul vost’ supra-zeu se va deplasa feroviar la capitală, pentru a participa la preselecţia echipei dânsului la ediţia Olimpiadelor Comunicării de anul acesta, stadiu în care se va şi sfârşi competiţia, în ceea ce-l priveşte, deoarece se va face de mândra minune, va răsturna ceva, va veni salvarea nino-nino şi ne revedem la revenire. Detalii despre asta descoperiţi uimiţi pe linkul subliniat cu linie punctată, unde dumneamea se ocupă cu a redacta plin de deşertăciune, despotic şi abuziv, ce se mai petrece cu evoluţia eşecului în acţiunea ce v-am prezentat-o-ntr-acest paragraf. De la delegaţie mă voi întoarce cu numiţii mai sus, într-o chiuială şi-o voie bună. Menţionez căci programul meu la Bucale este după cum scrie aici:

Orele 07:00 – ajungere, preluare de la gară de către Octavian Arnaut.

Orele 10:00 – intrare în evaluare, la Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret, durată exactă necunoscută, da’ în jurul a câtorva ore.

Orele relative mai târziu, să zicem generic 14:00 – întâlnire ce nu vă priveşte, unde nu mă puteţi privi.

Orele 16:00 – întâlnire Sepukku, mers la carul cu bere şi băut. Bere. Şi mâncat. Tot bere.

Orele 17:00-18:30 Întâlnire cu stimabila Ecaterina, ce tot nu vă priveşte, doar vă fac în ciudă (Are sâni. Doi.)

Orele 18:30-19:00 Program limitat de liber şi de voie (bună). Se pot face înscrieri la numărul meu de telefon. Începe cu 0 (de la “zerornitorinc”) şi se termină cu 741028758.>

Orele 19:00-22:00 Întâlnire cu Radu “Noper” Pop, lord de Leo Burnett, la aici.

În această divină chemare (plecare şi revenire, cum poftiţi domniile dvs.), îi voi închina belferului Blogoreii o odă, dacă tot a luat locu’ ultimu’ cu coroniţă, la concursul cu cele închinate mie, ce s-a petrecut tot într-această locaţie web, în care vă aflaţi acuma, doar că nu în acest timp, ci-ntr-altul, unde nu vă aflaţi, deoarece a trecut.

Aşa, deci…

(ăsta-i şi titlul, dacă tot suntem la subiectu’ ăsta)

Bobule, Voicule,
Mânca-te-ar fetele,
Ia-mă de-o toartă,
Din poartă-n poartă.
Ia-mă de-o mână,
Ca pe-o nebună,
Du să mă să vadă
Lumea întreagă.
Du-mă s-o văd
Şi eu pe ea,
Du-mă s-o văd
Şi să nu crăd.
Du-mă cu noapte,
Du-mă cu zi,
Du-mă să am
De unde veni.
Du-mă de bună,
Du-mă o lună
Du-mă un an
Dumă Iulian.
Adă-mă, Bobule
Adă înapoi,
Ne-ntors degeaba.
Ne-ntors la coi.

35 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 18, 2007 la 15:27
  link permanent

  vai, dar vai, ce glume de cacat ai in tine

  si totusi ce prost a fost ala care a vorbit ultimu. prost ca o labă ne-dusă pînă la capat.

  ceva (sau cineva) imi spune ca tre sa ma deghizez in “Octavian Arnaut” si sa te rapesc de la gara….

  e o idee buna

 2. Aprilie 18, 2007 la 15:42
  link permanent
  Darius zice ca:

  Jegnială, păcat că-i a ta.

 3. Aprilie 18, 2007 la 15:58
  link permanent
  Mihai zice ca:

  scrie posturi mai scurte ca suntem in secolu vitezei si timpu e esential!

 4. Aprilie 18, 2007 la 16:02
  link permanent
 5. Aprilie 18, 2007 la 16:28
  link permanent

  @Mihai

  bagă-ţi viteza in borcan atunci cînd intri pe Jeg

  @Darius

  ‘te-n borcan si tu

 6. Aprilie 18, 2007 la 16:36
  link permanent
  Eliza zice ca:

  Ai vocaţie de babă care descântă de deochi… Da’ şi io de fotoreporter JEG… Vai mie…

 7. Aprilie 18, 2007 la 16:40
  link permanent
  novo zice ca:

  Genial maestre!!!

 8. Aprilie 18, 2007 la 17:44
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Mihai – citeşte tu mai repede, nu să scriu io mai domol. 🙂

  @ Restu’: Mulţămiesc. Zacuscă.

 9. Aprilie 18, 2007 la 18:04
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  te dau in judecata

 10. Aprilie 18, 2007 la 18:08
  link permanent
  Mihai zice ca:

  da’ io nu vreau sa citesc mai repede mah, imi place sa savurez.. era doar o sugestie de la un cititor, nik mai mult.
  zi-le mah cetatene anti-darius, da-i pe toti in borcan. esti ff funny. sa mori tu.

 11. Aprilie 18, 2007 la 18:24
  link permanent
  Fana zice ca:

  😀

  meriti un vargabeles, maine…

 12. Aprilie 18, 2007 la 18:43
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bine, perfect, că-s la Bucureşti… Da’ rămâi datoare şi plăteşti dobândă papricaş cu pui.

 13. Aprilie 18, 2007 la 22:00
  link permanent

  Nu “ce-i?”, se spune “poftim îi?”, că noi e civilizaţi.
  Hooooookey.
  1. Citesc pe aici. Nu mă laud, dar noh… musai să te impresionez.
  2. Îmi pare rău că sunt off-topic. Sunt “pazitor la off-topice” pe alt MARE site.
  3. Frazele interogative complicate ar trebui să înceapă precum la şpanioli, cu “?” întors în cap. În capu’ frazei.
  4. Nu am chipi ciopliţi, deci nexam zacuscă. Nici de aici, de la Cţa. Alte potoale fac. Le prepar.
  5. Mai revin, e primul meu comentariu intr-un blog. Ce-ti face ăla mic? Nu, ălalalt, ăla bun…

 14. Aprilie 19, 2007 la 00:56
  link permanent
  Radu zice ca:

  Baftã azi in Bucale. Sã ne aduci un premiu facultãţii, mă rog, nouă, ăştia anonimi (faţă de tine) care citim “operaţiile” tale de artă şi savurăm momentele în care inchizi gura catârilor ce se bagă în seamă aiurea.

  Nu ştiu cu ce rost scriu la plural. Hai baftă în continuare, dar mai ales azi. Uimeşte-i.

 15. Aprilie 19, 2007 la 07:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  Am ajuns si declar preventiv ca am prosti in echipa. Inca nu au demonstrat, da’ daca iese urat, ei is de vina. 🙂

 16. Aprilie 19, 2007 la 08:02
  link permanent
  Octaviani zice ca:

  Probabil ca se refera la cele 2 fete care au facut dus la mine si la baiatu care s-a cacat in primele cinci minute dupa ce a intrat in casa mea. De mentionat ca s-a cacat marca trilulilu. Unica fata care nu parea proasta era “chinchi”. asa se auto-supra-numea

  Am fost rugat de catre dumnejegul vostru sa scriu acest comentariu din motivul ca ii era rusine sa recunoasca cine-s proastele/prostii.

 17. Aprilie 19, 2007 la 08:45
  link permanent
  mea zice ca:

  Bafta Darius! Daca tot esti Dumnejeg du-ti “turma” pe calea cea buna. Nu “te trage pe cur” acuma.. (vorba sfatului matern).

 18. Aprilie 19, 2007 la 10:23
  link permanent

  @Octaviani

  cica Octaviani. da ce, esti mai mulţi?

  @mea

  ce mai faci, mea fermecatoare?

 19. Aprilie 19, 2007 la 10:48
  link permanent
  Fana zice ca:

  iti ajunge vargabelesu’ 😀

 20. Aprilie 19, 2007 la 11:39
  link permanent
  mea zice ca:

  FERMECĂTO’ARE s. v. babă, vrăjitoare.
  Sursa: sino (183942) – siveco

  Uite cetatene singura definitie pe care am gasit-o online (true ca nu am cautat in multe locuri).
  Deci, HAHAHA, HIHIHI, cam ce crezi tu ca mai fac (in cazul acesta…)?

 21. Aprilie 19, 2007 la 12:35
  link permanent

  tu crezi ca nu stiam ce inseamna fermecatoare? nu stiam. am aflat si imi dau seama cît de adevarat este. M-ai fermecat precum o vrajitoare si întrevăd pe alocuri înţelepciunea unei babe. Asta mă face sa te iubesc si mai tare si sa gust atent din fiecare cuvînd pe care îl debitezi.

 22. Aprilie 19, 2007 la 12:46
  link permanent
  mea zice ca:

  N-AM SCAPARE!
  N-AI SCAPARE!

 23. Aprilie 19, 2007 la 13:06
  link permanent
  Emma zice ca:

  Faina initiativa. Ras cu lacrimi.

 24. Aprilie 19, 2007 la 13:30
  link permanent

  “Ras cu lacrimi” – ascute lama

 25. Aprilie 19, 2007 la 14:34
  link permanent
  Emma zice ca:

  Ras. Vine de la “am ras”. Perfectul compus al verbului “a rade”. Pe engleza, “to laugh”, pe franceza “rire”. Cred ca esti perfect capabil sa discerni intre sensurile unui cuvant scris fara diacritice, in functie de context.

 26. Aprilie 19, 2007 la 14:55
  link permanent

  Îmi place că eşti atît de afectată de ce-am scris

  Multumesc

 27. Aprilie 19, 2007 la 22:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mna, deci, maine la 9 incep sa ma intorc cu blogoree.ro-istii, cu Bobul in frunte.

  Cei ce pastreaza jegul departe de hiene cat is plecat vor fi mereu apreciati. Nu lasati diversi cetateni sa creeze haos ca-n piata Universitatii azi. (v-oi povesti)

  Ne videm maine. (Fana, in special, pregateste papricashu’ si vargabeleshu’.

 28. Aprilie 19, 2007 la 23:04
  link permanent
  Fana zice ca:

  mergem la varzarie pt vargabeles si-apoi la un baschet…daca timpul ne permite 😀

 29. Aprilie 20, 2007 la 19:04
  link permanent
  alienatu zice ca:

  Citat : “Eu am burtică şi păr pe ea. Şi pe cur. Beau bere, iar mai mult decât cu trotineta nu mă mişc. Cu trotişca o fac destul şi-mi ajunge. Îmi înţeleg situaţia. Îmi exprim foarte clar ţelurile – vreau zacuscă şi nu aspir la mai mult. Deci, cum ziceam, fiecare cu a lui. Fată cu burtică, păr pe ea şi pe fund, să bea bere.”
  Data trecuta ai incercat sa faci din JEG site de matrimoniale, de data asta faci reclama la telefoane. Ce urmeaza? :))

 30. Aprilie 21, 2007 la 08:51
  link permanent
  Darius zice ca:

  Şi citatu’ susţine acesta raţionament? Sau l-ai pus să-mi intre bine-n cap? 😀

 31. Aprilie 21, 2007 la 10:10
  link permanent
  alienatu zice ca:

  Sustine, da’ mai putin.

 32. Aprilie 22, 2007 la 09:59
  link permanent
  numeroara zice ca:

  …:)
  bah mie mi-o placut:))
  …si e bine sa le aratam si “desteptilor” k’s “genii” ai prostiei;)

 33. Aprilie 22, 2007 la 10:00
  link permanent
  janel_rebelul zice ca:

  _opera de e cool

 34. Aprilie 22, 2007 la 10:03
  link permanent
  Darius zice ca:

  “Genii ale prostiei” vrei tu să zici? 😀

 35. Aprilie 26, 2007 la 11:49
  link permanent

  foarte tare…de mult nu am mai ras asa! Pentru chestia cu telefonul sincere felicitari…

2 trackback-uri

 1. de la drojdie`s blog » Blog Archive » Pwnt! pe Iunie 13, 2007 la 15:34

  […] O idee Jegoasa. […]

 2. […] şi [Link] […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)