Darius Hero

Vine rea mare…

V

Dacă am mult-mult noroc, mă aleg cu primul proces de pe urma Jeg. Și, sincer, îl aștept cu nerăbdare, deoarece io-am tot încercat, da’ nimică-nimic n-a ieșit.

Să vedeți. Cum bine știți sau aflați, în urmă cu vreo trei articole, am scris eu acilea, pe site-ul de vă aflați pe el în timp ce citiți, un (ce, dacă era acum trei articole?) articol despre o anume revoluție de pântr-un liceu local. Bun, iar pentru documentarea acelei anume scrieri, dumneamea am folosit – ca tot omu’ – un suport vizual, fiindcăci așa se cădea, având în vedere că era acolo, pe Internet, cum s-ar zice…

Adică am embeduit de pe Google Video un film uploadat de don’șorii și don’șoarele de la postul online intitulat ZalăuTV, inițiat de prietenul Arni, la care nu-i mai pun link și să zic iară la lume să nu intre, să iasă concurență neloială (între mine și ei, normal), mai bine las așa.

Și priviți ce mail primesc eu peste a doua zi.

emailzalautv

Deci ce-mi zice acolo îi că să scot de urgență (deși pe la ora asta o expirat ultimatumul) filmu’ ce l-am preluat via suportul public de uploadare a producțiilor în imagini mișcătoare însoțite de sunet, care este Google-Video. Acuma, io, personal, nu știu dacă chiar dânsul-șef de la Zalău teveu a și scris mailu’ sau unul dintre membri echipei, da’ așa scria acolo, că-i mailu’ lu Arni, deci io cu mailu’ lu’ Arni o să vorbesc, nu cu Arni, că Arni cre’că m-ar fi sunat, dac-ar fi fost Arni, că Arni mă cunoaște și-mi zice bancuri, nu-mi trimite mailuri de pe mailu’ lu’Arni.

Iaca să lecturăm noi împreună, eu și mailu’ lu’ Arni, niște frânturi semnificative din articolul cu numărul 3 din contractul oficial de termeni și condiții pe care-l încheie orice user care foloseste serviciile Google Inc. (adică atunci când dai “I agree to the Upload Terms and Conditions” fără să citești).

3. Folosirea continutului. Prin înscrierea la acest acord de a uploada, trimite sau face disponibil orice conținut autorizat, directionați și autorizați Google și acordați drepturi gratuite, non-exclusive și licențe de găzduire, cache-uire, rutare, transmitere, stocare, copiere, modificare, distribuție, performare, prezentare, reformatare, fragmentare, facilitare de vânzare sau copiere, analiză și creare de algoritmi.

Licența acordă Google dreptul de a prezenta conținutul dumneavoastră autorizat prin streaming sau tehnologie de downloadare și prezentarea unor fragmente limitate din continuțul dumneavoastră fără taxa pentru utilizatorul final.

Toata balivernația cu privire la faptul că userul-spectator are mai multe drepturi decât userul-distribuitor găsiți apăsând cu primul buton al mouseului aici, dragii mei “mail de la Arni”. Și vă cu placere, iar voi să-mi ziceți mie blogdaproste.

Bun. Mândru, nu? Ce-nseamnă aceste alambicate fapte e că dacă îți pui filmele acolo la liber, public, în alte cuvinte, renunți la orice drepturi de autor în cadrul distribuției lor în acest format (pe Google) și anume prin toate serviciile oferite de el, cum e și embedingul (adică integrarea filmelor în cadrul altor site-uri). Pen’că dacă vrei, ai opțiunea, dragă mailu’ lu’ Arni, să pui filmul pe PRIVAT. Adică să nu-l vază numa’ cine vrei. Da’ dacă ai televiziune fără înregistrarea producțiilor și fără player autonom care să nu permită preluarea, atunci te supui regulilor formatului la care recurgi, constrâns de circumstanțe, să-l folosești.
Da’ ce mi se pare mie mai interesant este următorul aspect:

Acceptați în mod expre că oricare și toate dintre linkurile distribuite de dumneavoastră vor funcționa bine și eficient, pentru a fi posibilă transferarea imediată de useri către site(urile) intenționate și indicate, de asemenea că sunteti singurul responsabil față de întreținerea și updatarea după cum va fi necesar pentru orice astfel de linkuri. A esua în acest sens poate însemna eliminarea imediată (a contului) fără preaviz.

Ce zice mai sus e că Google lucrează pentru telespecator, nu pentru cel ce uploadează. Sistemul e făcut în folosul celui ce primește filmele, nu celui care le distribuie. Iar dacă eu am apucat să îl preiau pe umilu-mi site, să facă bine să nu dispară de pe Google Video, fiindcă asta-r însemna violarea contractului ce l-a acceptat ZalauTV în momentul creării contului. Mna, e destul de limpede? Sau “apelăm la organele competente”?

21 comentarii

 • @ Arni

  organele competente la care doreste a apeleze maria sa Arni au avut de suferit suciri in ultima vreme. Altfel spus, DARIUS E IMPOTENT si pentru ca e pastele ii iau apararea ca poate imi pica si mie un ou …… din cer.

  Si nu inteleg despre ce antireclama vorbeste ala. Unicu om care poate face antireclama este moi pentru ca eu sint unicul antidarius, da?

  multumesc

  P.S. mea, iti dedic acest comentariu si toate comentariile acum si pururea. te iubesc

 • Ba, il ia pe anti-eu un sentimentalism nebun (nu necaracteristic). Da’ daca-si cunoaste dragostea pe Jegue, eu is mai mult decat multumit.

  @ Sorele, iti permiti sa zici de oua-n prezenta mea, magare?

 • Yupiiiii! YES!…..Again and again.
  Iubeste-ma cetatene cu un antiJEG nebun! Meriti!

 • eu nu o sa mai intru pe zalauteve ala, sa nu intrati nici voi ca ii naspa rau (si da dariuse, sa vina mail la tine de la arni ca am scris eu asta pe siteul tau, blogea, sau ce vrei tu sa fie).

  Me like darius – darius duce capu bah!

  :X darius!!! sa pasti fericit bah, ai adus lumina?

 • Am infaptuit invierea la fix, am dat foc la toata lumea, m-am pozat cu bebelusii, as bea si io o bere (sfanta), dup-aia m-as culca… 😀

 • mai,mai sa fie bolunzanie..nu bere ca faci burta..bea sangele de la tv..k paine o sa ai la privirea in dungi… si daca esti asa dragut si le mai faci vreo preluare poate te pun singur la dus 😀

 • 🙂 e tare faza… da cum ramane cu antireclama?… astept continuarea… situatie tensionata? Darius… sti vb. aia?… tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape, if you want!
  eu n-as sari asa in locul tau… sa zicem ca o problema s-a rezolvat, dar mai ramane una nerezolvata…. imi place “despre tine” ca pe jumatate sti sa faci pe orbul 🙂 sau nu sti sa citesti e-mail-ul in complexitatea lui?! :))
  paste ca iedu`!

 • amu m-am uitat pe trafic.ro sa vad cum stau astia in clasamente si crede-ma ca-s destul de sus. e in topul cresterilor langa protv si jetix :)) iar pe best-top is pe 5 🙂 apropo, din nou, :)) de ce nu iti pui site-ul pe trafic? sa vezi cati ti-l apreciaza! 😛

 • Criss, nu cred ca ai inteles. antireclama fac doar eu.

  Vadd ca nu ti-a fost greuu sa adaugii doii de “s” la “Criss” da ti-a fost lene sa mai pui un “i” la “sti” ca sa fiee corect, adica “stii”, stii?

  Si fara trafic.ro stie ca nu-i apreciaza nimeni site-ul, sti?

  Si ce mai sti?

 • Bine-ai revenit, maestre Darius! Aseară aproape că mă dădeam de ceasu’ morţii că nu ştiam ce-i cu tine, iar Bogdan [Blu3] zicea că ai fi avut oareşce probleme cu învierea. Dar nu! 🙂 Uelcom bec!

 • @ Criss, vroiam s-aduc aminte si de partea aia, da’-ntr-o masura eram grabit, iar in alta nu crez eu personal ca merita sa explic care-i faza cu concurenta intre un jurnal de editoriale si o televiziune online cu uploadari pe Google videos, ca io nu vaz unde ni se impulica publicurile de baza, stii? Sau concuram fiind pe Internet? 🙂 Si daca-mi puneam trafic.ro atunci eram, da, is convins, intr-o concurenta acerba.

  Da’ prefer sa nu. 🙂 N-ar vrea sa ies sifonat dintr-un concurs in care as incerca o gramada de tertipuri incorecte. 😀

 • Bine ti-ai revenit draga jegule, vin si eu ca omul cu 2 zile inainte ca sa am timp sa mai citesc de pe jeg ce am pierdut si constat ca e mort, dar se pare ca e bine de acum in colo:D

 • bine ca te lauzi ca’ti merge jegu’, da’ n’ai bunul simt sa pui ceva nou pe el. rusine, rusine… de trei ori rusine!

 • pentru antidarius o sa clarific. rusine, rusine… de trei ori: rusine! Acum intelegi? Daca nu, eu am rabdare, iti explic. Plus ca e usor de numarat pana la trei.

De Darius Groza

Sociale