Darius Hero

Să-i urăm la mulți ani lui Andy Kaufman, nu neapărat că a murit sau că s-a născut pe 17 ianuarie, cât că este singurul, da’ unicul, Andrei care este cu adevărat sfânt.

S

O să-ncepem cu ceva mai derizoriu, până vă acomodați, cum ar fi viața mea sexuală și dup-aia trecem la ălea mai cumplite, de pildă maică-mea și concepția ei sucită despre orice n-o întreabă nimeni.

A fost ziua doamnei Jeg (nu, Gimel, nu e Pălărista, nu, Gimel, nu e Timeea, nu, Gimel, nu e “care pizda mă-sii mai era, pune-i-aș hanța-n pârghie?”, nu, Biblel, nu Miha Vas). Și pentru că mi-am dat toți banii pe lucruri care-mi trebuie mie, în opoziție cu lucruri care nu-i trebuie ei, i-am făcut cadou niște băuturi alcoolice împotriva normelor europene, obținute de tatăl meu, deci de casă și două partide consecutive de sex, de data asta producție proprie. Oricum, dacă era să convertim în valută, ieșea foarte scump.

La ce vreau să ajung prin această descriere mai mult inutilă decât nesolicitată e că toată aducerea asta în stare de ebrietate curgea mai bine spre ulteriorul futai nu prin sticlele implicite cât prin niște lubrifiant. Fiindcă la inelul ăla cu vibrații pe care l-am luat cu 30 și ceva de lei de la benzinărie, Lavinia, mai are baterie. Numa’ zic. Că pentru clitorisul tău e conceput. În sfârșit!

M-am dus prima dată la Billa să văd dacă au lubrifiant, ca să-l iau pe bonuri, nu că n-aveam bani (neapărat, da’ și aia), cât că am ambiția să iau cele mai nealimentare produse pe bonuri, demonstrând-le prin exploatarea unor mici tehnicalități caracterul profund comestibil și contextul firesc al ingerării lor. În cazul a ce vroiam eu, vă las să vă zburde imaginația.

Da’ n-aveau până la urmă tot la farmacie am eșuat. Unde pensionarii stau cuminți și bine organizați: pe un rând, pensionarii mai în vârstă, iar pe celălalt rând, ceilalți pensionari mai în vârstă, ambele fiind rânduri expres spre moarte pe care ei nu se deplasează în față, ci au venit să aștepte. Cum e și normal, fiindcă nu sunt siguri ce să-și cumpere, fiindcă nimica nu i-ar salva.

Unde eram? A, la coadă. Lipseau doar cei care stăteau la întreținere, care cu atât mai mult nu-nțeleg de ce și-o mai plătesc. Serios, nu s-a gândit nimenea până acuma ca de pe la vreo 70 de ani încolo să nu mai achite NIMICA NICIUNDE? Eu nu mă pensionez, eu voi evolua în restanțier.

Iar când simt că mai am doar o lună, aprind aragazul pe toate ochiurile și-n cuptor, dau drumul la fiecare lumină cu tot cu debara, cu cele mai puternice becuri pe care le găsesc, pornesc apa la toate robinetele, dau muzica tare la toate electronicele (în cazul calculatorului și al televizorului cu intensitatea sporită la ecran) și deschid geamurile, să pierd căldura de la caloriferele neaerisite puse pe maximum. Îmi extind cutia poștală, să se adune-n ea și trag apa cum se umple bazinul, până-mi dau duhul, cu blueray-uri puse la download pe torrenți.

Și îmi vine rândul, zic, la tejghea, că-n farmacie eram. Lângă mine, o… cum să-i zic, probabil fosilă. Trasă-ntr-un ciorap lycra lărgit, mirosind a naftalină, cu care probabil se dăduse băbătia pe la axile. Comand lubrifiant, îi arăt de care cu erecția care oricum era în întârziere acasă. Însă băbătia nu se grăbea, avea chef să rezonăm în probleme noastre care ne aduseseră-mpreaună.

Așa că eu zic la farmacistă: Un lubrifiant de ăla.
Aproape moarta, întorcându-se folosindu-și ultimul mușchi neatrofiat: Ne omoară bolile ăstea.
Eu, știind anatomie și știind că pe ea o omoară că a respirat oxigen 100 de ani, care i-a oxidat celulele: Da, ne omoară. (Știind să nu contrazic un pensionar, dacă vreau să reduc la jumătate timpul irosit care mă va apropia de decesul cu care ei sunt atât de familiari.)
Ea, oarecum lezată că m-am asociat cu ea, clar în vigoare: Nu sunt pentru mine medicamentele, e pentru (nu-știu-cine, deși am auzit “maică-mea” și creierul mi-a respins informația, sper că s-a confundat pe sine cu fiică-sa). O iubesc.
Eu, contemplând: Nici astea nu-s pentru mine. Și și eu o iubesc. Dându-mi seama că, într-adevăr, eu cu doamna cu un animal ce părea viu peste chelie, altul mort și înfășurat să nu-i fie la gât și tencuită să nu cadă de-p-olaltă până la urmă aveam ceva în comun.

***

Săptămâna trecută am fost la Zalău, unde am făcut o suprodoză de Mirmen și mi-am amintit ce mă atrage mereu înapoi la țâța mamei mele, ca un magnet, doar că cu polii stricați, funcționând prin cealaltă parte a Terrei decât trebuie, nevoindu-mă să fac înconjurul lumii îndepărtându-mă ca să ajung la ea: faptul că e nebună la cap. Cum am mai adus la cunoștință pe parcursul istoriei acestui blog, în vederea consemnării acestui fapt, în eventualitatea unui proces sau situația inevitabilă când asta va fi o problemă de natură legală.

De asemenea să se consemneze faptul că Mirmen încearcă să exercite presiune editorială asupra Jegului, amenințându-mă voalat că nu-mi mai trimite de mâncare (Carcea), dacă mai scriu despre ea, sub pretextul că acum, mă-nțălegi, ea este profesoară la un liceu din Zalău și or să citească elevii.

În primul rând, n-o să citească nici un elev de la acel liceu, în general, cât e ea profesoară acolo.

Apoi – de ce să nu citească? Te fac de râs? EU PE TINE? Hai s-o luăm cronologic:

Primăvară, 1994 – doamna învățătoare Avram Maria venea în vizită la noi, fiindcă tu încurajai vizitele la noi ale doamnei învățătoare, fiindcă era prietenă cu ea, monstrul lăuntric al copilăriei mele; am stat ascuns 7 ore în remorca mașinii Aro a lui Lixăndroiu, cât tu erai la serviciu, ca să o pândesc când vine și să nu fiu acasă să-i răspund la ușă, după care m-am repezit să mănânc ișlerele doar pentru ca scârba să apară senină, la zecea noaptea!

Vară, 1996 – treceam pe clasa a V-a, când doamna învățătoare Avram Maria, prietena ta bună, monstrul lăuntric al copilăriei mele, ne-a dat teme de vacanță deși urma să nu ne mai predea, deci n-avea cum le verifica, teme din care n-am făcut nici o literă, ca să mă întâlnesc cu ea la sfârșitul lui iulie și să mă amenință că dacă nu mi le fac, trece pe la tine în vizită (vizite pe care tu le încurajai), ca să mă verifice, urmare a cărei spaime n-am mai ieșit din casă doar seara, sub adăpostul întunericului, până în 15 septembrie, deși toți copiii construiseră un fort de cărămidă în curtea muzeului unde se băteau cu castane și bucăți de țiglă ascuțite, cum trebuie să facă oricine la vârsta aia!

Nu ți-e rușine obrazului? Care-mi zici mie să nu mai “liorcăi” cola și să mănânc “căcățișuri”, iar tu mănânci papricaș de pui într-o farfurioară pentru ceașca de cafea, că tu ții cură și mănânci doar porții mici, când nu conștientizezi că 62 de porții mici îs cam nouă porții imense? Și care ai venit ca ghid cu clasa mea în toate taberele școlare unde nu m-am putut bețivi cu Bîrjac, care dădea de băut la toți elevii, în afară de mine, că erai tu acolo? Tu, care ai avut două mâțe – fețele – “birmaneze” turbate, corceli abjecte la care am făcut alergie degenerată în astm bronșic, fiindcă tu susțineai că nu mă șterg bine la duș și de aia-s mereu “răcit”, cinci ani de zile?

***

În interpretarea don’șoarei Najmah Salam.

Ș-acuma fiecare cuminte, la el la scară, să se vadă, dacă n-a văzut, “Man On The Moon“.

34 comentarii

 • aia cu sa te duci pe copca dator fiind a mai zis-o un mos din filmele alea cu ocean. “i want the last cheque i write to bounce”. altfel, exagerezi cand zici ca as zice eu ca “sau care pizda ma-sii alta…” ca eu n-as zice asa ceva, ca sunt principalul sustinator al ideii ca au fost numai doua si nici alea cu vreun mare folos.

 • Singurele ocazii în care aflăm şi noi adevărul despre tine este când te minţi pe sine.

  (Să-ţi chiar notezi asta, ca să o scrii pe sonete, când termini şi tu liceul.)

 • Nu pot să trec mai departe… Chiar de-o fi să folosesc limbaje din astea de clujean devenit bucureştean… să nu zic boculean, că seamănă cu boulean şi nu-mi e în intenţia aluziei aşa ceva.

  Tre’ să spun, tre să spun. Nu pot să-nchid ochii la ce vad în jur. Simt durerea băietasilor mei, lacrimile fratilor mei!

  Bre nea Bija. Două partide de sex consecutive dacă sunt în acelaşi timp e una la mână, dacă sunt separat e alta la cealaltă mână… dar cu siguranţă e una sigură, pentru că sunt două etape ale aceluiaşi partide. Pentru că partida este de la început până la sfârşit, chiar şi de ar dura o săptămână. Se pune a doua partidă numai când pleci şi apoi te întorci de unde ai plecat, adică vremelnic eşti despărţit şi nu mai poţi să faci bunga-bunga.

  Na! Am spus-o!

 • Mi-am adus aminte că ai mai pus o dată filmul ăsta şi că am spus că a reuşit performanţa să cânte şi backing vocals, muzicuţă şi ale alea.

  Apropo, ce mai face Miha Vas?… ţi-a trimis poze, un film, o urare de bine…?

 • Na, tre` să fac iar educaţie sexuală cu voi. Cu ăsta micu` mai treacă-meargă, dar… domnu` bibli, e păcat, zău aşa, la vîrsta dumitale…

  Mă, deci tu i-ai tras două NUMERE. Asta doar teoretic vorbind, că eu tot nu te cred. Chestia presupune preludiu, intromisiune, ejaculare, perioada refractară, duş şi d`a capo. După 5 minute sau 5 ore, în funcţie de vîrstă.

  Două partide sunt oarecum aşa (şi îi dau parţial dreptate lu` bibli): beţiveală (în loc de preludiu), intromisiune, verificare intromisiune (adică dacă intră şi degetul e clar că nu e băgată bine, se reia procedura), misiune, dez-intromisiune, vomat în baie, duş, ţigara de după (sau invers, mă rog), îmbrăcat, mers la non-stop după cola, replay.

  Altfel, ce să zic, e simpatică filipineza aia, acum înţeleg de ce ţi-ai montat monitor în baie.

 • Marian – în mod surprinzător – o rulat pe durata unui comentariu întreg, fără să fie din întâmplare.

  Bravo, mă. Ai voie să mergi să vezi parada.

 • in loc sa te tii de prostii, cum sigur ti-a zis si doamna mirmen, mai bine ai pune mana si te-ai ocupa de treaba cu care te-am insarcinat, ca sa nu insarcinez prematur pe stii tu, nu-i zic numele minorei ciocan.

 • Am vazut cel putin 3 typos… Daca nu gasesti pe nimeni care sa te suporte indeajuns incat sa-ti faca proofreading, ma ofer eu 🙂

 • Nu am putut citi toate cuvintele, ca-s in continuare prea multe, dar nu pot sa ma intreb cum doarme fata care manipuleaza acordeonul. Nu i se inchide unul dintre ochi si jumatate de gura. Ori e predispusa la un accident vascular, ori deja l-a avut. De mai multe ori.

  In cealalta ordine de idei, nu pot urmari Man On The Moon din nou, incerc sa memorez The Sunset Limited si El Zorab, fara sa imi expun laturile sensibile in vazul lumii, gen, imbracat.

  Ce sloboz sunt alea “3 typos”? Sunt de la tara…

 • Da, deci aprob să îmi zici greşelile (pe care le-am văzut şi eu, dar sunt prea puturos să le reiau). Şi apoi să le corectez şi să neg c-ar fi existat.

 • Ehei… într-o vreme nu făceai greşeli. Şi ştii de ce? Fiindcă scriai mai des, de-aia.
  Mai bine lasă fandoselile şi spune ce vrei să-ţi aducă moşul. Ai voie orice, mai puţin o blondă cu ţâţe mari, că aia am ales eu.

 • @ Dan
  Ave Daniel, cu respect vă salut intelectualitatea.

  Cu webster nu am probleme, web este nu ştiu ce fabrică de ţesut, sterul este unitatea de volum pentru lemne, webster este deci un fel de pătură de vreascuri, adică solomit. Cine este însă doamna Merriam? Sună shakespearean… Nu de alta, dar typos pe româneşte mai că iese tifos la un “h” distanţă (unul din cele mute).

 • ba, tu te prinzi ca blogul asta foloseste la a ne povesti chestii mie, lu’ marean, lu’ toader si lu’ bibli, nu? nu e mai simplu sa ne zici mai in statusuri pe facebook ce e cu tine si cu ce te mai ocupi?

 • Nu ca articolul tot in sine n-ar fi interesant si amuzant, dar chiar poti lua chestii de la farmacie pe bonuri? Ce fel de chestii? Am un carnet intreg pe care scrie “Sarbatori fericite!” si toata lumea ma bate la cap sa-mi iau pantofi.

 • Nu ca articolul tot in sine n-ar fi interesant si amuzant, dar poti lua chestii si de la farmacie pe bonuri? Ce fel de chestii? Am un carnet intreg pe care scrie “Sarbatori fericite!” si toata lumea ma bate la cap sa-mi iau pantofi.

 • One thing I’ve noticed is there are plenty of misconceptions regarding the financial institutions intentions while talking about foreclosures. One misconception in particular would be the fact the bank would like your house. The bank wants your cash, not your property. They want the bucks they loaned you together with interest. Averting the bank will undoubtedly draw some sort of foreclosed summary. Thanks for your posting.

De Darius Groza

Sociale