Darius Hero

… litere

&

[acest articol este continuarea fără de urmări a fratelui său, numit “Mâncând…]

Vorbeam de curând cu o prietenă nouă. Și ea îmi spunea că o enervează diacriticele. Spre deosebire de virulența ei, ce și-o canalizează spre asemenea simțăminte – cum ar fi să te dispere niște buchii, în timp ce literele nu se pot ține singure de mâini, să formeze cuvinte, pe care să i le arunce înapoi în față – eu unul nu pot neapărat susține că-mi trezesc vreo trăire prea febrilă. Nu m-am gândit chiar atât de intes la ele, cel puțin nu cât să-mi provoace astfel de reacții emoționale și nu cred că aș avea ceva personal cu ele, dacă s-ar organiza, să zicem, un Miss Alfabet. TRING! Și atunci mi-a venit ideea.

Tot timpul am fost de părere că vocalele sunt de sex feminin, pe când consoanele sunt, negreșit, de sex masculin (poate parcă totuși am dat un pic de atenție profunzimii lor). Adică, gândiți-vă și voi: Aaa, uuu, ooo… Sună suav. În schimb: B! Kkk! T! Altă treabă. Parcă deja-s transpirate și cu păr la subtraț. Bun. Diacriticele să zicem că ar fi atunci neutre. Așa că facem concurs. Dar dacă există un Miss Alfabet, nu poate să nu existe, din rândul consoanelor, un Mister. Și totuși, pentru că tre’ să existe și luzări, vom avea și Miss Anaflabet și Mister Analfabet. Pentru că ălea cu căciuli și virgulă nu se încadrează, musai să avem pentru ele o… șșșt!… Olimpiadă Paralfabetică.

Vom vota astfel cea mai frumoasă vocală, respectiv cea mai urâtă vocală. Cea mai frumoasă consoană și cea mai urâtă consoană. Cel mai frumoas diacritic și cel mai urât diacritic. La sfârșit, vom avea cea mai frumoasă și cea mai urâtă literă, fără nici o diferențiere pe categorii.

Premiul cel mare va fi acordat doar celui mai balcâz caracter din alfabetul românesc, constând într-un Adobe Photoshop CS fără număr serial – că tot se poartă ca la RoBlogFest – în care să se mai cosmetizeze un pic, să fie mai symbolic. Și, cu puțin novac – pardon – noroc, poate facem să fie și sistemul de votare mai complicat decât la festivalu’ de blogări.

abcdefghij

(nu vă lăsați influențați)

[LA TOATE ACESTEA DE MAI JOS, ÎNAINTE EXISTAU POLL-URI, DAR S-AU FUTAT ÎN URMA UNEI TREBI CU FTP-UL; DA’ REZULTATELE SUNT DOCUMENTATE AICI]

MISS ALFABET

MISS ANALFABET

MISTER ALFABET

MISTER ANALFABET

MEDALIA DE AUR LA OLIMPIADA PARALFABETICĂ

MEDALIA DE ARGINT LA OLIMPIADA PARALFABETICĂ

@-UL ALFABETULUI

ALITERATA ALFABETULUI

48 comentarii

 • […] [acest articol, “Mâncând….”, se continuă fără nici un sens logic sau continuitate narativă cu jumătatea sa, “… litere“] […]

 • Nu, da’ io făceam un joc de… litere, să zic ala. 🙂 Da’ voi nu v-aţi prins, vai de capu’ vost’, mă! Am zis: “d îi să câştige, atunci c să piardă?” Prinsu-v-aţi acuma?

 • cea mai tare idee de pana acum. aproape ca imi pare rau ca nu e ideea mea:))
  ai intrat in lista mea de oameni pe care i-as salva daca as fi Noe.

 • Da’ Noe salva animale.

  Mă rog, mă-ncadrez deopotrivă.

  În altă ordine de idei, mie-mi place cum scade număru’ de voturi, pe măsură ce scobori între categorii, de la prima, pân’ la ultima.

  Se desfăşoară aşa procesul de plicticizare, cred, în mintea electorală:

  “Ioi, ce dulce. Eh, încă una. Ce pula mea-i asta? Da’ până când?! Iară?… Bă, deci, pe bune. Of! Mna, ştii ce? Sugi.” 🙂

 • “ai intrat in lista mea de oameni pe care i-as salva daca as fi Noe”

  oaaaaa, ce dulce…… ai o lista de oameni pe care i-ai salva?

  nu-mi vine sa creeeed!

  si eu am o lista de oameni pe care i-as lasa sa moara in chinuri. si ghici cine se afla la numarul 3495233? incepe cu “sora” si se termina cu “Tudor”

  te pup, tu, salvatico

 • mah….da’ cu “zdiciu” pe dacian sa repare grafica….ce dreq!!!!

  PS: vezi ca ti-am scris comentu’ asta si la cealalta “jumatate” a articolului!

 • lu’ cetateanu’ antidarius
  ma bucur ca sunt asa de in urma pe lista ta… am sanse mai mari sa scap:)), pana una alta pentru mine nu existi:)), nici macar la infinitul listei…eu te vomez, pa

 • Uite si mojicu. Cum era cei care nu pot sa inoveze imita? WTF. Mah daca nu ti-ar pasa nu ai da atentie. Sau tu functionezi pe invers? Vai .. inca un idiot .. ce draguttt }{

 • “pana una alta pentru mine nu existi”

  ups. ma doare. te rog nu pleca. te rog nu ma lasa. sa iti compun o poezie:

  pe-acest fantastic sait
  ma uit la ce ai scris si-mi vine
  sa fumez un malboro lait
  si sa ma gindesc la tine

  o, sora’ crincena ce esti
  sa nu cumva sa ma vomezi
  că’ntr-un potop ce-i plin de pesti
  doar voma ta ar mai lipsi, nu crezi?

 • tudorele, tu nu cumva esti fratele lu sora’? nu vreau sa fim dusmani. vreau sa formam un trio anti-darius. poate daca sinteti de acord va sterg pe ambii de pe lista

  P.S. am uitat sa iti spun ca tu esti numarul 3495234

  P.S.
  ve pup

 • vreau sa-ti spun eu! spala-te pe gura dupa ce-ti scrii blogu’ ca de atata stat cu ea in gura (poola, intelesu’-m-ai) iti pute. pari baiat despept pacat ca nu stii sa vorbesti… mai cresti un pic :), poate dupa aia te baga in seama si fetele…:))
  paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • tre’a inveti si cum se scrie marlboro, nu numa’ sa le fumezi. ok? =))

 • DEZVĂLUIRE. ŞOCANT. Darius Jeg Groza a zis că intră cu mascaţii peste mine în casă dacă nu votez litera J. Concursul este măsluit, astfel încât litera J să câştige. Eu nu vreau bătaie, eu vreau să fie învingătoare litera J, cea mai frumoasă literă din universul înconjurător. Mi-am făcut curaj să scriu aici, scormonind în rectul meu după ultima firimitură de demnitate. Şi am găsit însemnarea asta. Lăsaţi mascaţii să vină la mine, pot să sucomb liniştit.

 • Cenzura JEG îmi confirmă bucuria. El are puterea de a intra în mintea oamenilor şi de a le schimba gândurile. Eu chiar aşa am gândit când am scris, am gândit o bandă neagră. Logica frazei mi s-a rupt în două. Nu prea îmi mai amintesc, dar aşa e. JEG e cel mai tare. Iubiţi-l pe JEG, e cel mai răsărit om de pe faţa Planetei Terra pe care locuim. Na! Să mai văd ce mai cenzurezi acuma! O să te autoînjuri?

 • Deci de-astea faci, ameninţi lumea ca să voteze cu litera TA, da?? Pun pariu că de-aia mi-ai zis să ies de pe messenger, ca să-ţi poţi pune status “Votaţi litera J” 😀
  Doamne, iar stau pe-aici în loc să lucrez. Somebody please send me to work…

 • Eu votex cu S!!!
  Ssssssssssssssssss
  sssssssssssssssss
  sssssssssssssssssss!!!!
  Mna! Asa! Sa iti fie de bine, DariuSSSSSSSSS….

  Doar gandeste ce ciudat ar fi numele tau daca nu ar fi si un S acolo… Dariu… ueck…
  Pai vezi?
  Deci SuS si tare: S! S! S!

 • Eşti un SS.

  Am o prietenă căreia i se pare şic să-mi zică “Dariu!”… şi-şi tuguie buzele… Îmi plăcea. Da’ apoi s-a-ngrăşat, acum suntem doar colegi. Ahahaha.

 • Ai ceva-mpotriva graselor? Furci, topoare etc? 😀
  Nu că m-aş simţi, doar făceam conversaţie (emoticon care fluieră)

 • nu faci si un clasament al cifrelor? (arabe, romane…mai stiu eu de care…)

 • Blackfairy, suferi si tu ca nu ti-a venit “cea mai tare idee de pana acum”?

  Lasa-ma sa ghicesc ……. vrei sa fii Noe?

  clasament al cifrelor cica. ce robi, ce robi

 • Săptămâna trecută am simţit când am început să put şi, prin urmare, m-am spălat! Deci nesimţit cred că îi ultimu` adjectiv pă care mi-l poţi atribui! 😀

  Am profitat şi io de momentul de imaginaţie care m-o lovit şi am zis să-mpărtăşesc cu voi analogiile care mi-au trecut prin cap. 😛

 • Bună, JEG. Suntem literele S şi P şi te rugăm să ni te alături. Vei avea parte de o experienţă de neuitat. Suntem gemene şi folosite numai împreună. Hai, vino la noi, suntem fierbinţi şi tari. Hai, JEG, nu ne lăsa să devenim flasce.

 • Si articolu’ pe ziua de azi? Oare il scrie Dacian, sub scorbaciul lui Darius?

  Sau poate Darius s-a mai intalnit cu un blestem, si acuma iara face ochi/urechi/picioare/alte parti ale corpului dulci la personalul medical de la ceva camera de garda?
  Noi dorim sa stim.
  Oricum, nu votam cu litera J decat la categoria Mr Analfabet.
  Si daca vrea Darius sa cenzureze asta, este invitat. Ca oricum daca se selecteaza textul se vede si ce e sub banda neagra cenzuratoare… hehehe…

 • Mamăăăăă, o hackeriţă mai tare ca hackeru’ de ocazie JEG. Am scăpat. Gura mi-e din nou slobodă, nu mai simt pumnul lui JEG în ea. Trăiască grozăveasca!

 • Eu nu am buton de selectat text. Eu am HC 90 şi navighez pe televizor alb-negru şi încarc internetul de pe casetă audio.

De Darius Groza

Sociale