Darius Hero

Furtunul – permeabil sau impermeabil?

F

Sau “Na, pula, Măriuță, amu’ ce mă fac?”, ca să citez un clasic, care, din câte știu, ar fi încă în viață.
Trece prin el un fluid ori ba?

Eu, pentru că sunt o ființă umană, mânată de rațiune și sentimente, m-am născut, ca tot omul, dintr-un tată și dintr-o mamă, cum, de fapt, este și anatomic firesc. Și astfel că am părinți, iar ei mă iubesc, fiindcă sunt o comoară.

Însă, recent, m-am angajat. Iar acolo unde lucrez eu, mă aflu în directa subordonare a șefului meu de nemijlocit, Călin Crainic Augustin. Tot pentru că sunt o persoană sociabilă și de caracter, mi s-a părut doar natural să le fac cunoștință celor care mi-au dat viața în întregime și celui care mi-o ia, puțin câte puțin, în regim zilnic. Că așa mă știți, deschis și prietenos. De când asta, Călin nu s-a mai mulțumit doar cu a mă omorî pe mine: a trebuit să-mi fure și tatăl.

Da, pentru că așa a descoperit el; c-ar avea (mai) multe în comun cu Carcea și, pe cale de consecință, îl merită. De atunci am devenit, fără să fiu consultat, sclavul tatălui meu, în slujba lui Călin Crainic Augustin, de care vă zic. Ei sunt cei ce se se pupă de trei ori pe obraji și mai că lăcrimă când se văd, că le-o fi fost dor, iar eu rămân să fiu doar “Darius, oare nu mai vrea Călin niște chigălă?” sau “Darius, mai toarnă-i lui Călin pălincă din aia bună“, respectiv “Darius, i-a plăcut lui Călin la Moigrad?“. Asta a ajuns să fie viața mea.

Spune-mi, Călin: cine am plâns când am ars cu jăratec încă din prima zi adidașii ce mi i-a adus tatăl meu din Italia? Tu? Nu. Să fi fost tu cel care a crezut că mi-a adus mașină teleghidată din Turcia, când de fapt era o cutie de gume Turbo? Pe cine a bătut tatăl meu cu bățul de bătut sacul de la aspirator, când m-a prins jucând Chems pe o căpiță de iarbă proaspăt cosită, la 22:30, în parcul de marmură din Zalău? Pe tine? Cu cine a scos 2 tone de porumbaț praf de porumbel, o săptămână de zile, din pod, ca să i se slăbească sinusurile și apoi să dezvolte astm de la pisici? Cu tine? Cine a întors an de an scândură de lemn în 7 sate diferite din județul Sălaj, depozitate ca să se uște bine, s-o putem vinde jumătate și din restul să facem o căbăniță la grădină? OARE TU?!

Înțeleg că week-endul ăsta a fost ziua lui. Face 38 de ani. Oare cât mai are de gând s-o mai ducă? Că mă sună tatăl MEU să-mi spuie: auzi, sâmbătă venim cu mămică-ta până la Cluj, să facem o masă așa, mai specială; Călin ce program are?

*** LemneCaVile

***

Povesteam c-o fostă Primă Doamnă Jeg, pe Internet, singurul loc unde poți vorbi cu fostele prietene, pentru că acolo pot șterge arhiva, nu că s-ar uita prietenii lor… și mă întreba dânsa cum de aspir sâmbătă seara. Fiindcă asta făceam. Fiindcă eu nu las o sfântă duminică să mă prindă cu casa-ntoarsă, știți. Și, cu chestionări de urmărire, se interesează ea, ca din întămplare, că de ce “n-am prietenă”? Ceea ce m-a pus pe gânduri. Și nu trec 24 de ore în care eu mă tot gândeam, că răsare o altă doamnă în etate, să mă-ntrebe același lucru. Într-adevăr, de ce? La doar 12 ore mai târziu, am găsit răspunsul corect: de frig.

În mod cert, o aventură pe timp de iarnă este mult mai dificilă decât una pe timp de vară. Sper că sunteți de acord. Din orice punct de vedere: ieșirile sunt limitate; sexul spontan se transformă în sex acasă, dacă-și găsește Dacian ce să facă altceva decât să se joace, deci nu; tandrețea de orice fel se reduce la frecat niște fâșuri într-o stație de taxi; până și simplul sărut devine un omogenizat de muci.

Matematic vorbind, cu cât este mai frig, cu atât mai multe articole vestimentare trebuiesc date jos de pe o persoană. Când această persoană este de gen feminin, de două ori la fiecare haină este mai greu decât în cazul unui bărbat. Eu fiind deja bărbatul în relație, pe considerente genetice, sunt în dezavantaj. S-a ridicat ipoteza că fetele și-ar da hainele toate deodată jos, dacă sunt dispuse; dar, desigur, nu este cazul meu.

Am delimitat așa: nu voi începe cu nimenea din proprie inițiativă vreo relație până prin martie, așa. Dacă, total fortuit, voi fi cu cineva în această perioadă, va fi exclusiv la inițiativa ei, în urma multor parlamentări și smiorcăieli din partea mea. După ce voi fi acceptat cu greu, pretențiile absurde vor domina, iar sexul necondiționat, în poziții confortabile, va fi birul pentru orice fel de activitate de cuplu.

***

Chiar dacă nu e lipsă, că fiziologic e în plus, a se citi “felul întâi”.

LipsaMica

[mulțumim pentru ambile Alexandrei Ardelean]

129 comentarii

De Darius Groza

Sociale