Darius Hero

Fsvâ s, dvtor ypy vi p ysdyâ ,so șs ftrsăys

F

Nu se-ntâmplă des să ai în același moment 666 de pagini de comentarii și 666 de spamuri prinse.

Cine descifrează titlul primește triciclul ce-l voi achiziționa și cu care voi purcede în țară (la întoarcere, desigur), precum și (mai curând) o cină romantică în compania mea selectă, începând cu felul întâi, ciorbă sau supă – la alegere, felul al doilea cu garnitură și salată, după care desert și, dacă se dorește, cafea. Alimente pe care, într-o situație fără precedent, le voi chiar plăti. Normal că aleg localul.

Simțul nesimțirii este un fel de aptitudine specială pe care o posedă doar anumite ființe superioare alese, așa cum sunt, de exemplu, chiar eu. De aceea ne referim de obicei la această (!) calitate ca o supra-putere. Deținătorii acestei chemări greu de egalat se cheamă supra-eroi. Ca un reper comparativ, cei care mor sacrificându-se pentru o cauză mai presus decât viața, cum este patria, familia, libertatea, se numesc doar eroi.

În diametrală opoziție cu acest har, se află slăbiciunea cunoscută drept bunul simț, caracteristică plebei, ai cărei membri simt nejustificat frica între ei și de ei înșiși. Acesta este motivul pentru care ei au ales calea abjectă a bunului simț, ca o convenție de apărare reciprocă sau auto-apărare, manifestată prin a se preface-ca-cum-virgulă se agreează și simpatizează reciproc enorm, dar și prin a se înșela reflexiv că se respectă pe sine ca indivizi separați. Deși ei viețuiesc cu toții, ca uăile, în același țarc al cuviinței. Specifice acestui comportament sunt politețurile și zâmbetele false.

***

NuParcatiBerbecilor

[‘țam, Artpi]

***

Dar să ne întoarcem puțin la simțul nesimțirii. Veți zice că, prin analogie, proprii acestei doctrine ar fi jignirile și invectivele nedrepte. Nimic mai greșit! Nesimțirea nu are un caracter ofensiv, nici măcar unul activ, cum are bunul simț, care în cunoștință de cauză împinge la minciună sfruntată și elogiere limbistă. Nesimțirea este pasivă! Nesimțirea este o exprimare sinceră a realității, ba chiar o cale de mijloc. Deoarece în loc să fiu brutal de sincer – unde brutal e inflexiunea cheie a formulării – și să-i sparg mutronu’ cu acadele persoanei care se așteaptă deșart de la mine s-o salut binevoitor, având impresia că-ntre noi există o înțelegere tacită de tolerare mutuală, eu pur și simplu îi voi explica deschis ce cred despre dânsa, unde dânsa este ea, iar ea este o tâmpită.

Pe când insulta nemeritată și, în cealaltă extremă, flatarea sunt niște minciuni abjecte, indiferent de senzațiile pe care le provoacă. (Există și insulta meritată, firesc, precum și, cu un grad mai sus, insulta binemeritată, iar – cea pe care o consider cu dragoste părintească preferata mea – insulta meritată cu vârf și îndesat!)

Pentru că, din nefericire, de mai multe ori se întâmplă să i se spună unei borfete că-i frumoasă, când, de fapt, ea este înfiorător de urâtă, decât că-i urâtă, când ea este de-adevăratelea frumoasă. Precum și că dacă eu îi spun cuiva că-i imbecilă, această remarcă nu este o jignire, atâta timp cât probează valoare de adevăr, mă, imbecilo! Pe când dacă i-aș zice că-mi pare bine că ne vedem când, în realitate, regret că ne-am cunoscut, aș fi un ipocrit și-un bun-simțar, reiterez, mă, IMBECILO!

Ziceți-mi voi, mințăsc? Nu mințăsc.

***

Puicugustdevita

[‘țam, Minyo]

***

Din aceeași clasă cu bunul simț este lingușeala profesională și lugul-lugul sentimental. Mai mult, cei cu bun simț sunt într-atât de imbecili, încât nu știu să aibă bun simț din natura lor finuță. Așa că și-au tras o carte cu reguli, pe care le numesc plini de inspirație “Regulile bunului simț” sau “Cartea bunelor maniere”, că așa sunt ei, manierați și doar cu maniere de o înaltă calitate.

***

InterzicaMantuireaSiRidicareaLaCer

[‘țam doamna de n-o mai țiu minte]

***

Totuși, pe departe cel mai imbecil aspect în toată această întreprindere, pe lângă că re-editează această scriere, fiindcă mereu se va găsi ceva care trebuie reglementat cu bun simț, e că ei invocă această carte, o flutură-n în vânt și o consultă – atenție! – când sunt într-o dispută cu un nesimțit. Și, la fel ca ăialalți imbecili, credincioșii fanatici, care invocă Biblia de parcă eu nu pot să nu mă-nchin la ceva fără să citesc manualul de utilizare, cei cu buni simț îmi impută mie retoric, de parcă m-ar durea profund anal: “N-ai citit în cartea bunelor maniere că nu se bagă cineva în pizda mă-sii?

***

AsiguratDeIisus

122 comentarii

 • 🙂
  Da să ridicăm nivelul discuţiei, să facem o freaka da situaţie.

  Nu cred că R are 16 ani, nici pe Hi 5.
  Acea treime care se vede pare foarte minoră. Eu am spus 15 dar gândeam 12. Ceea ce m-a intrigat au fost ochii plânşi, cearcănele de nesomn, astenia de primăvară-toamnă. Eu i-am dat o şansă să pară majoră şi plină de viaţă, i-am dat o adresă de email, dar nu am primit decât un dat cu tifla. Cred că de fapt e o poză la mişto luată de pe net, mai ales că am aruncat capcana că ar sta ascunsă pe jumătate după o uşă şi era de fapt un stâlp de susţinere. Maieahimaieahodragosteadinpodulcareplouainfernal.

 • I-auzi, Bibli i-a vazut amandoi ochii! Inseamna ca ori vede prin lemn, ori R are capul mai lat decat stalpul de lemn si Bibli o vede pe monitorul lui, wide. Si daca se gandea la 12 ani si totusi a vrut sa intre in cocntact (giceste cineva la ce ma gansesc cand spun contact? nu? bine.) cu ea, iar ma pune pe ganduri.

 • Pe mine mă pune pe gânduri că Bibli o zis că are 15, ca să fie majoră, deci legală, deci să n-aibă mustrări. CINŞPE!

  Mai îngrijorător e însă că deja la 16 ani ar fi prea mare, în opinia Biblelui.

 • @ krakilla
  Vorba tangoului în asfalt, Marian, atand jeo texplic. Votră perverti pansă ma seism horiblimnet, absoliut afrosmont. Păi al doilea ochi nu era normal să fie precum fratele lui stâng?
  Eu vroiam o poză reală, nu cea pusă la mişto, atâta tot. 🙂 Spre deosebire de alţii, eu nu visez prostii, s-au scurs 20 de ani de la perioada anilor măgăriilor.

  @ Darius Groza
  În ce film ai văzut că o tânără de 15 ani este majoră? Eu aş muta majoratul la 21 de ani, poate chiar la 26.

 • Iar eu am vazut in oglinda, cum poti avea un ochi rosu si unul normal… mai ales dupa ce beau. In plus stiu ca exista oameni care au ochii de culori diferite. Argumentele tale au cazut. Mai bine spuneai ca vezi prin stalpi!

 • Domnul cel cu biblioteca, sper că te roade gândul că ai pierdut în defavoarea unui copile de (pseudo) 12 ani.

 • ‘AI DE CAPU’ MEU! L-am văzut pe Krakilla într-o poză, ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha-enter-
  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

 • da’ bravo ma, porcule! nu mai poti avea incredere in nimeni. ii trimiti o poza cu tine beat si il pufneste rasul. adevarul ca eram cam defect…

  Bija, mai vezi tu banii!?

 • AHA, deci incerci sa ma santajezi! Stiam ca asa se va intampla… Da’ tare m-as mira ca acea poza sa nu fi ajuns deja pe alte hard-uri. Gandeste-te ca ai promis ca ma vizitezi, inainte de a face abuz de acea poza… Gandeste-te prin cate locuri intunecate vei trece pana ajungi inapoi la Zalau. Gandeste-te la copiii pe care vrei sa-i ai!

  Spre deosebire de tine, eu ma tin de cuvant. Banii ti-i voi trimite, cand voi vedea cati mi-au ramas. Am zis! Pana atunci, hai sacaz.

 • Am zis IO că te vizitez, că io vreu, copii în schimb nu. Nu a ajuns încă poza nicări, la fel cum nici banii. Care, ca să-mi răspundem lui Gimel, ar merge mai repede, crez eu.

 • vericule, lucram pe comanda ferma. deci eu, de la mine de acilisa, de la ferma, zic asa: eu maine, ca azi nu ajung, pun banii, tu azi, ca maine bei si esti ocupat cu dinamo-steaua, la care sigur faci cronica, deci azi dai drumul la poza pe mail.
  zic.

 • darius nu vrea copii. dupa cate stim proslaveste nesimtirea, egoismul si cersitul.
  dar,cum se vede, da dovada de un inalt altruism cateodata. iata, nu vrea copii. isi da seama ce rau ar face. si prefera sa se abtina.
  a mers pana acolo ca isi electronizeaza bionic anumite parti. in curand va pune in locul unui madular anume o piesa ultimul racnet de la sexshopul din colt. ce mai incoace si incolo, un adevarat cyborg : you’ll be assimilated! I’ll be back! si altele de gen vor deveni parte a vocabularului sau curent.

 • Nu aia ie problema, ci căci am uitat ca să schimb timpu’. Aia e subiectică. Soţiă-ta m-o-mbătat de cap! Ba că se pune, ba că nu! În aceeaşi ordine de idei, nu ştiu despre ce vorbeşti.

 • Mi se pare mie sau “slabul” aista în 24 de ore îi foarte aproape de recordu’ tău într-o săptămână, din toate timpurile? Am căutat, mă orientez foarte bine pe Bostanul Inchilug, Jeg îi unu’-la-unu’ construit după el.

 • dacă am scrie tot cu o tastă mai la dreapta, “spaţiul” ar deveni tasta “alt”. în concluzie, răspunsul corect încă nu s-a dat.

 • mie ochii mi se schimba dupa anotimp, acum mai rar, da cand eram mai mica erau ba albastri ba verzi. ah, si cu o pata maro pe unu.

  deci se poate.

 • buei asta cu facultati, imi amintesti de codul pe care il adoptasem in cadrul gruparii mafiote din clasa mea in ciclul primar. invatatoarea era disperata cu literele aruncate aiurea pe biletelele interceptate in timpul orelor. e drept aveam si probleme de decriptare cu cei care nu cunosteau la perfectie alfabetul.

  ps: ce`ar fi sa faci un post numai cu comentarii? plz plz

 • @jeg

  Auzi, referitor la poza aia cu “Berbecilor nu parcati”, citroenul ala din dreapta ai idee ce nr avea? Sau macar poza unde e facut?

  Ca dupa culoarea masinii si dupa cat se vede din numar s-ar putea sa o stiu.

 • Groza, de vreme ce regreti inseamna ca intr-o maniera oarecare ti-a picat…rau,pt ca de-aia regreti.daca nu te gandeai sa regreti pareai indiferent,neimplicandu-te in nimic.dar asa,daca regreti se pune ceva. o zi a mortiilor placuta!

 • Buburuz a ridicat o observaţie importantă. Sincer, vorba şefă-mii, “mă aşteptam la întrebarea asta mai repede”. Dar, de scuza tuturor, spaţiul a rămas spaţiu. E drept. Am încercat să zic că “îi lung, deci mai la dreapta-i tot pe ea”. Da’ nu… am zis “tastă”.

  Giapăpădia tocmai ce rulă. De Coma fu dor. Şi de Verbiaj, cineva cu “p”, pe care nu-l mai reţin, respectiv Geretus, la un moment dat, da’ o reapărut.

  Giuceo: Aici ai poza mai largă.

  Chiro, mna, bine.

 • Si zici ca nu ai baut banii, huh?…Dar, defapt, fara nici un dubiu, Janis ti-a luat si tie mintile aseara, la fel cum imi face mie de o luna incoace…

 • Ideea e că-ți fuseră luate mințile de către Janis, care fără doar și poate, este cea mai parșivă existentă, chiar și ficțională.

 • @ buburuz
  Domnia voastră aţi citit cu atenţie? “Cine descifrează titlul primeşte…” Nu scria nicăieri că regula din titlu este şi cheia descifrării. Cât timp titlul a fost descoperit, nici nu are importanţă ce informaţie conţinea el. Dacă eu scriu ROŞU cu culoare albastră, ce reprezintă ce am scris eu, roşu sau albastru? Dacă titlul era de fapt “bsoşr” se schimba cu ceva? Totul este că a fost desluşit titlul şi nu că tasta space nu respectă o regulă de criptare.

  Dariuse, faci domnule filmul ăla?

De Darius Groza

Sociale