Darius Hero

Bă, tu să-mi dai banii!

B

Am ales titlul acesta fiindcă acest articol e mai materialist, eu fiind mai materialist – în primul rând, îmi datorați mai toți bani, măcar moral vorbind, dar cu precădere cei care ați achiziționat articole vestimentare la licitația recentă și, în al doilea rând, pentru că am făcut un pariu, vorba aia, mai mult cu mine însumi, pentru că cel care s-a legat cu mine în această prinsoare va pierde cu umilință! Da’ aflați voi pe parcurs la ce mă refer…

Nu c-ar trebui să mă justific eu vouă, scârbelor. Dar am o inimă de aur.

***

Să vedeți. Mi-am pierdut pașaportul pe care îl foloseam ca să mă identific pe sine până acum, când iată, nu mă mai cunosc. Până acum sau cel puțin de când mi-am pierdut buletinul, pe care îl foloseam inițial în același scop.

Fiindcă nu mai am cu ce mă legitima cu altceva, în afară de bonuri de masă, dar aia nici nu îmi permit, financiar vorbind – să păstrez un bon de masă mereu, pentru asta – am hotărât să merg la Zalău, singurul loc din lume unde ți se pot trage în chip poze digitale, ca să ți se facă o nouă carte de identitate. Fiindcă la Poliție absolut fiecare element de aparatură este atent separat de un altul, să nu cumva să se atingă și să comunice, nici din greșeală măcar, prin vreun maț sau prin neant, aievea, sau, mai rău – ferească, să se conecteze la Internet și să trimită ceva util.

Că m-am dus, asta nu-i nici o problemă. Mai ales pentru că măcar mi-am și găsit pașaportul pe drum. Pașaport care era la mine, în ghiozdanul cu care mergeam și care, dacă știam, mă făcea să nu trebuiască să mă duc. Or eu eram deja dus, ca să se întâmple chestia asta. Deci asta n-ar fi ceva deplasat.

Că m-am întors, însă, asta a fost mai dificil. După ce-am făcut ce nu trebuia de la bun început să mă duc să fac, am venit. Am venit dimineața cu o… să-i zic mașină. Marca o știți sau, dacă nu, o puteți presupune. În… am convenit că e o mașină, era ceea ce s-ar putea numi, dacă ar fi întrunite condițiile, un șofer. Ceea ce nu se poate suține c-ar fi fost. Întrunite.

Acest șofer, ca să fim indulgenți, tindea nu foarte promițător spre o ființă aparent umană; cu aspirații bune, de altfel, că avea forma necesară, dar fără prea multe speranțe.

Iar nedefinita creatură încerca fără întrerupere să îmi comunice niște amănunte cu care eu, omul, nu aveam nici o legătură. Și reușea, pentru că, timp de o oră și jumătate, am fost expus necontenit la ele. Consider că ar fi doar just ca și voi trebuie să le asimilați, din empatie față de mine, însă nu am spațiul necesar pe server ca să reproduc în întregime debitul și, cum prea bine surprindeam și mai sus, sufletul meu e mare, grețoșenii ce sunteți.

În general, lighioana auto nu vorbea în propoziții, ci în cuvinte lungi, care, dacă respira, ar fi fost niște sintagme poate inteligibile, însă așa erau doar o suflare continuă de silabe. Se oprea doar când ațipeam, ca să tragă aer, fiindcă trebuia să vorbească de acolo mai departe mai tare, ca să aud, “CĂ NU”? Și apoi, când mă trezeam ca trăznit, să răcnească încă o dată tot, deoarece probabil am scăpat ceva și se rupea firul povestirii.

Care era un fir, însă subiectul nu era constant. Ca o convenție, am încercat în somn să despart discursul în părți de vorbire, ca măcar să sune a ceva, cu care m-aș putea obișnui. Dar nu.

***

Eu rezist la serviciu (asta nelegat de șofer, vedeți steluțele despărțitoare, da?), prin două căi foarte simple: prima îi că, în mod suprinzător, îmi place. Asta nu-i o lingușeală, știm că citesc toți șefii. Da’ ar trebui să sune chiar amenințător pentru orice angajator, pentru că sub nici o formă nu trebuie să-i placă angajatului la lucru, pe principiul logic că n-o venit acolo să se distreze, nici chiar făcând ceva. Însă mie îmi place mai tot timpul, ceea ce ajută destul de mult.

Dar e nevoie și de altceva ca să reziști, deoarece odată ce îți tot place, nu te mai poți hrăni cu ură, o altă cale folosită de mulți în a se descurca la locul de muncă.

Și atunci am găsit ce-a de-a două metodă: în fiecare zi îmi vărs ceva pe mine. Am găsit că vărsându-mi ceva pe mine și lăsând să se uște mă face că cred că am alt job, măcar pentru varietate, că v-am zis – îmi convine cel pe care îl am.

De pildă, ieri mi-am vărsat pe mine lapte. Am așteptat câteva minute și deja puțeam abject ca la uăi. Mi-am pus niște muzică ambientală, tematică, și am mânat lucrurile mai departe. Mi-am tratat colegele și colegii adecvat, iar treaba a ieșit, aplicând principiile ciobăniei.

După care a urmat o zi în care eram extrem de obosit. Nu din motive de serviciu, dar mi se părea nedrept ca acesta să fie afectat. Însă eu tot eram. Și n-am vrut să stau doar și s-o frec. Așa că mi-am scăpat pe chept niște dulceață. Fiindcă intră în țesătură. Și am apăsat cu unghia pe ea, cum nu e indicat să faci, frecând, fiindcă pentru aia eram în dispoziția necesară, până când a ajuns pe cealaltă parte. Puteam să scap, de pildă, niște spermă, tot din aria aceasta a frecatului, însă eu mi-am văzut de treabă, din domeniu alimentar și toată lumea mi-a zis că sunt cu adevărat un dulce. Oricum este un joc mult prea tâmpit de cuvinte, chiar și așa.

Nici una nu se compară cu o dată când eram prin oraș, deci în timpul liber, iar un domn a scăpat pe mine direct o vomă, fără filtru. Adică a vărsat exact obiectul tipic vărsării – o vărsătură. Însă cel mai grav de la serviciu, a fost totuși când am mers la budă, la aia dintre ele unde avem voie să facem doar felul întâi.

Iar aici facem o paranteză, fiindcă tre’ să știți contextul: noi avem o colegă, Camelia Imbuzan, care s-a verificat în horoscop dacă e compatibilă după data de naștere cu Barack Obama. Iar ea are o obsesie aproape îngrijorătoare cu a nu ne pișa noi, băieții, pe lângă budă, nici măcar un pic, nici măcar, să zicem, Călin căruia, la fel de îngrijorător, cred că îi face plăcere. Închid paranteza.

Eu, de frică, vă spun, doar de spaimă înrădăcinată în străfundul ființei mele, ca să nu cumva să cadă un strop greșit, am plonjat dramatic, când am realizat că nu trebuia încă să plec și am salvat cu propriu-mi trup un jet final destul de puternic.

E singura dată când m-am scuzat că e îmbâcsit aparatul de aer condiționat, care are din fericire exact aceeași mireasmă când ne răcorește. Mai puțin când am scăpat o dată de m-am beșit în mod clar, fără tăgadă, deși am reușit să dau cumva vina pe Duțu, cu o măiestrie pe care nici acum nu mi-o explic, că și el m-a crezut, mai ales că lui în general așa îi cam miroase pielea, fără să facă ceva.

Și foarte rar mă acuză Călin că prăjesc lucruri lângă dulapul cu haine, că sunt mereu – zic eu – înmiresmat. El care duhnește clar a bucătărească din aia maghiară, de pe strada Crasnei, unde nu puteai trece pe trotuar fără să îți intre în lenjeria intimă.

***

Pariul!

Totul a pornit de la că mi se va lăți mie Pamfilul, odată ce pun pe mine. Cum adică… să pun pe mine, a fost reacția firească. Și s-a născut următorul aici pariu, ăsta de mai jos, iată:

Provocarea!

Andrei zice că: io mă îngraș 10 kile sau mai mult în șase luni. Adică pe data de 5 februarie o să am 70,9, conform faptului că acuma am 60,9, pe cântar.
Eu zic că: nu.

Miza!

Dacă da – Andrei are voie să publice, pe toată durata lui 2010, un număr maxim de 10 fraze gramaticale, oriunde în textele de pe Jeg, datate după 5 februarie, maxim una pe o postare, fără să se anunțe în care postare sau care frază e adăugată, pââână la publicarea tuturor frazelor sau sfărșitul anului calendaristic. Andrei se obligă să mă anunțe înaintea articolului că intenționează să publice o frază, iar eu mă oblig să i-l arăt înainte de publicare. Eu am voie să semnalez articolul ca unul alterat de putregaiul lui Andrei.

Dacă nu – tot Andrei îmi dă 10 meniuri de 8 aripioare picante de la KFC, cu sos de usturoi, cu suc mare și cu porție de cartofi mare (pe care, opțional, o pot lua de la McDonald’s, că-s mai buni) – constructiv, așa-i? Sau contravaloarea meniurilor în bani peșin, pe durata lui 2010, la nu mai mult de o lună distanță între dumnealor.

Note!

Andrei are voie să mă verifice, oricând, până la terminarea celor șase luni, de maaaxim 10 ori, dacă are vreo suspiciune. Dacă vrea să mă verifice a 11-a oară, s-a sfârșit. Și e ultima șansă, chiar dacă nu s-a sfârșit perioada. Are voie să vină inopinat, în orice oraș, asigurând cântarul și dacă îi deschid la interfon.

Nici unul nu ne vom eschiva și vom apela la diverse tertipuri ieftine, dacă pierdem. Susținem noi acum. Bun? Acum trebuie să mă duc la budă, că am băgat în mine ca spartul, înainte de cântar, de-am câștigat f’o 2 kile.

***

Eu și Andrei, făcând pariu, printr-un gest cunoscut ca al onoarei. Observați cum mă trag, zâmbind disimulant.

pariulde10kile

54 comentarii

 • bai, pierzi pariul si o sa te santajeze vejnic cu frazele care-or aparea pe jeg (tine minte c-ai scris cu propria-ti tastatura ca esti UNICUL si SINGURUL responsabil de ce apare pre jeg)

 • Pentru a creste calitatea posturilor si in spiritul intelegerii intre popoare, propun ca Andrei sa piarda initial pariul si imediat apoi sa il castige. Si totul in doar o zi.

 • Care, mă, să pierd eu ceva, vreodată? Nu vezi ce pe nemeritate mi-s toate în viaţă?

  Să-mi zică ăla mie că mă-ngraş io, auzi, “la loc”. Că mi se întinde mie Pamfilul. Că-mi scrie el mie pă Jeg, nesimţire!

  Ia să strângă el bani de plată, aceste şase luni perioadă! Pentru nesocotiţă.

 • Io zic sa te tii tare… Ai miza KFCu’. Merita! Ca oricum, dupa bascularea celor x meniuri de 8 aripioare, cu suc mare si cartofi asemenea (si poate de la Mc, ca sunt intr-adevar mai buni), sunt sanse la greu sa treci de 60,9 kg…

 • Deşi s-ar putea totuşi să fii şi bat. Însă bună observaţia – era făcută cu iSightu’ de la Mărul căruia uneori îi zice cum face raţa. Fiindcă nu poate avea webcam, ca alte calculatoare. Şi face pozele întoarse spre ele însele. Da’ e fix acelaşi fundal, altfel, doar că invers.

  Funară, io tre’ să trec de 70,9, conform pariului, în ideea că tre’ să nu, în sensul ăla trebuie. Să nu. Dar de aia mi-am împărţit prada atât de lăbărţat.

  Toader – ai fost mereu un sceptic; cum să mai creadâ cineva în cineva care nu crede, mă-nţelegi în retorica mea?

  Acum lăsaţi-mă, că am umilit-o pe una la Jenga, aşa că-mi fac somnul de campion, singura mea consolare. Aţi reţinut, sper, cum am stregia de a nu le duce în oraş ca să încerc să le fut, riscând să nu ies bine – ci doar să ne jucăm lucruri, unde să le înfrâng, iar apoi nu le ofer revanşa în vastele-mi dormitoare. Încercaţi, să vedeţi uimire!

 • Asta-i o plângere formală? Doreai să dai scroll up până la poză sau ce? Te rog să scrii citeţ în caieţelul de sugestii şi reclamaţii, pentru că noi aici, la Jeg, punem preţ pe părerile partenerilor şi colaboratorilor noştri. (Îţi dai chitanţă pe opinie la ieşire, pe cale de consecinţă.)

 • Neah, doar ziceam. De obicei imi plac pozele ciudate care le gasesc aici. De citit, nu prea citesc, decat uneori cand mai vad un dialog interesant sau ceva…

 • Eu deja nu mai dorm noaptea. Dacă a dat criza şi în jeg e groasă rău.
  E de groază – nu de Groza.
  Oricum e o idee bună pentru cazul (Doamne fereşte) în care vine criza şi la mine. Am început să mă gîndesc la pariuri tari, ăsta cu îngrăşatul şi ăla cu berea Noroc sunt deja fumate. Uite o propunere: ăştia doi cad la pace ca mai întîi să mănînce Darius meniurile de la KFC apoi să se dea bătut şi să publice opiniile preopinentului.
  Pariu pe un kil de palinka. Care te bagi ?

 • Pe cine gasesc aici? Pe poze. Nu, nu merge. Pe ce gasesc aici? Pe poze. Nu. Cu ce gasesc aici? Cu poze? Wut? Cu cine gasesc aici? Sa nu fim ridicoli. De ce? De cine? De la cine? De la ce? Nu. Bun? Bine.

 • Ba pe cine, pe poze, corect. Ai intuit tu cumva. Merge foarte bine, chiar şi lăsând laoparte că pozele mele au personalitate şi sunt “cine” toată ziua. Dar “pe cine”, da.

 • Nu. Cine. “Pe cine găsesc?” Pe poze. Aşa se zice. Nu-i orgoliul meu, e gramatica limbei materne, n-am făcut io nici o intervenţie, mă ştii ca un om manipulant, care încearcă să influenţeze lucrurile prin minciună şi înşelăciune, încercând cu orice preţ să obţină ce vrea, indiferent de costurile sentimentelor şi încrederea altora? Te-ntreb.

 • A, deci doar ma corectai. Mie imi suna ciudat “pe cine”. Pozele nu sunt “cine”. Pozele sunt “ce”.

 • Pentru joe: păi şi dacă pozele sunt ce, ce? ele nu are voie să fie folosite cu prepoziţia de rigoare? Adică “pe” în cazul ăsta? Pe ce pariem? Pe poze ….
  q.e.d

  În altă ordine de idei, Dariusu, salutări la Pamfil…

 • edit: “Nu are voie” trebuia să iasă subliniat, dar din ceva mister nu a mers codul …

 • eu zic sa iei o portie de cartofi uegis (nu stiu cum se scrie). aia sunt buni si oa kfc si sunt mai buni decat cei prajiti normali

 • o sa ai 69,9 la termen. si-o sa pui restul dupa ce maninci prima transa a pariului. ori nu te ingrasi deloc, dar nici pariul n-o sa-ti trebuiasca, fiindca “tu tii la silueta”.

 • prima reactie a fost sa zic ca andrei, nu ca ar fi homalau, da’ cel putin dubios tre’ sa recunoasca si el ca arata. ciocu’ ala de sub buza (stiu ca are un nume, da’ am uitat care e ala) si pantalonasii aia in patratele…
  da’ dupa aia a zis de kiddy porn si m-am linistit. desi eu, ca proaspat tata, sunt impotriva kiddy porn-ului. da’ underage, barely legal si d-astea…numa’ bune.
  si daca tot sunt aici, si ca sa nu fac mai multe operatiuni: ba jeg tolomac (ca sa nu zic prostu’ pulii), cand zici ca imi dai contul, il dai sau doar ma ameninti?

 • joe, in pula mea (ma scuzati ca le dau in rafale da’ nu citisem, ca de obicei): “pe cine?”, “ce?” sunt intrebari ale aceluiasi caz. ce urmeaza nu lua personal, e doar o demonstratie:
  O fut pe ma-ta!
  pe cine fut? ce fut?
  intelegi?

 • BAAAAAA!!! Aia-s panatloni scurti, dar nu se vede in poza, desi am facut vreo 20. Dariuse, baga si tu o poza mai acatarii ca altfel ajung ca si copchilu ala de pe youtube cu “stop calling me a homo”

 • “O sama de cuvinte ce suntu audzite din omu in omu…” 🙂
  Pamfil labartat scrie pi … chielea ta 🙂

 • Văd că jegele doarme (blegu’ pulii) aşa că va trebui să vă anunţ io că jim a rulat în lanţ. După care a rulat şi Andrei.

  Apropo de jim. Bă, pricep că s-a născut aia mică, da’, în pula ta, ai ajuns să cumperi haine jegoase? Ce dumnezo’?! Ce-ai?

  Darius zici că-i evreu ţinut în lagăr de concentrare, în poza asta. Nu vi se pare?

 • scurti or fi, da’ in cazul asta, tare-s lungi!
  nu le cumpar ma, m-am gandit cum sa fac sa deie si jegu’ un bax de pampers si am ajuns la concluzia ca cum bani sau pampersii in natura n-o sa-i dea, sa deie ce are el de dat. camasi rupte.

 • ni la el!! jim, picat în reverie, visează că pamperşii se dau la bax, asta de cînd o fi avînd cod de moderaţie la bere 😛

 • No aşe, m-am liniştit. Ba nu, ho, stăi, că nu se leagă. Că nu-ţi dă el pamperşi, ci tu-i dai lui bani. Ştii? BANI. Nu mă pricep, dar nu erau oare pamperşii mai ieftini decât chemeşile lui Darius?

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale