Ziua zilei: azi!

sari la comentarii

Este ziua în care rup toate legăturile diplomatice cu fratele meu. Prin prezenta îl anunţ că nu mai este binevenit pe partea mea de apartament, iar acesta este ultimul mesaj pe care i-l mai adresez. De asemenea, doresc să profit de faptul că nu-l citeşte, ca să-l declar boule, prostule, imbecile măgar, MOAFLE, bovino, tu şi APROAPE TOT neamu’ tău şi l-aş înjura şi de mamă, dacă nu ne-ar fi atât de comună.

De când locuim împreună, este un cartof, devenind cartof de canapea abia după ce am reuşit să strâng destui bani ca s-o cumpăr. În schimb, doar el are boxe, deci doar el are voie să asculte lucruri şi în urechile celorlalţi, printre care mă număr şi eu. “Pe de cealaltă parte”, eu nu am voie să învăţ să cânt la ukulele, pe motiv că nu au căşti.

Pentru că eu m-am angajat primul, s-a încetăţenit procedura că eu aş cumpăra accesoriile pentru mâncare, cum ar fi pâinea, condimentele, murăturile etc., dacă vom considera că mâncarea în sine o primim de la părinţi prin reţeaua de transport în comun, de la Zalău, în pungi reciclate de Artima şi găletuşe la 1 L pentru smântână. De când s-a angajat el, însă, s-a mai încetăţenit că el merge mai târziu la serviciu, ca să mânânce ultimele rămăşite, respectiv vine mai repede, ca să constate lipsa lor şi să mă sune cu informaţii referitoare la ce trebuie procurat. Asta fiindcă eu am bonuri. De când are el bonuri, am voie şi eu să procur hrană pe ele, atâta timp cât, desigur, i le plătesc. N-ar trebui să cumpăr haleală pe bonuri, dacă mi-ar da banii înapoi.

Recent a exprimat nemulţumiri că nu am apucat să spăl bucătăria în care el mi-a mâncat toată hrana cumpărată. Apoi, că n-am făcut curat în tura mea de făcut curat, care vine foarte aproape după tura lui de făcut mizerie.

Iar acum, eu, lihnit cum mă ştiţi, vreau să-mi fac ceva simplu, pentru mine, să mă retrag şi eu şi să mânânc în tihnă şi poate, dacă nu-i prea mult (sau, de fapt, dacâ îi), să-mi rămână ceva şi pe a doua zi, la serviciu: pâine în ou, cu smântână. Doar că îmi lipsesc următoarele: pâine, ou, smântână. De câteva zile, de pildă, aveam spaghetti. El a prădat toate pastele şi a lăsat din sos cam cât să scârm în el, când spăl recipientul în care FUSESE cândva. Iar când îl sun să-ntreb dacă mai este, îmi zice că să mai aduc tăieţei (deoarece nu mai erau), să “ne” mai facem (probabil ca să “mânânce”).

***

 Diverse produse, foarte avantajos…

DiverseProduseFoarteAvantajos

[mulţămim, Petresce]

***

Discutam cu nu-mai-ştiu-ce-fată, încercând s-o cuceresc prin vreun mecanism lesne, aşa, ca pentru seară, la nivel de operaţia mea la testicul. Şi – încercând să mă victimizez, pentru că nu funcţiona altceva – i-am răspuns politeţii ei de-a se interesa despre mine cu sincer “rău”. Clipită în care s-a petrecut ceva care, deşi exact cum plănuiam, părea totuşi curios: iute-iute îi trebuia ei să ştie de ce. Da’ de ce rău? Da’ ce-am păţit, căci ce s-a petrecut? Ce să se fi întâmplat, oaoleo!

La “bine” nu te-ntreabă nimeni nici un detaliu. Nu-i pasă nicicui că-ţi merge bine şi cu atât mai puţin de ce. Da’ dacă un picuţ nu eşti în apele tale, cu vie luare-aminte se doreşte instant a se afla totul. De ce? Ca să te facă să-ţi treacă? Nu, că te-ar lăsa în pace. Ca să împartă suferinţa cu tine? Absurd! Ca să se bucure! Toţi au, normal, şi ei destule motive să nu le fie cum trebuie. Dar, cum e firesc, ale altora sunt cu atât mai atractive.

***

Laţul se strânge şi cu ‘ternetul. Vă ziceam că parazitez de ceva vreme o reţea fără fir din zonă, misterios numită “Birou”. Inconştienţi unul de celălalt, eu şi cu un vecin ne-am dezvăluit fără să ne siluim acest fetiş comun. E tot mai clar că şi el suge din acelaşi router cândva erect, iar mie nu mi-e ruşine să recunosc. Nu m-am ascuns niciodată, da’ nici nu mă chestiona cineva. Facturi de la netul pe cablu nu mai vin, fiindcă s-a vândut reţeaua de cartier la un bordel mai larg, iar undeva în proces am devenit triunghiul bermudelor al sistemului de contabilitate. Şi, tematic îmbrăcaţi fiind, ne destrăbălăm. Da’ se pare că, la fel ca la orice orgie, unul a adus un prieten, altu’ a venit cu părinţii şi, astfel, tot mai mulţi furăm de pe acelaşi wireless, care, pe cale de consecinţă, merge tot mai prost. Am face o plângere, da’ nu ştim al cui e.

***

Şi, deoareşce nu aveam altă treabă la 3 dimineaţa şi aşteptam să mi se aşeze alcoolul – fiind o fire responsabilă, nevrând să merg la serviciu altcumva decât apt… am decis să mă mai bucur de-un Jeg tag, în buna tradiţie. Şi da, Cabral, periuţa era fină şi delicată, o folosesc chiar eu în igiena personală. Sper să nu plângi după autobuz, şi mie mi-e drag şi l-am protejat ca-cum-virgulă ar fi al meu.

Apropo de Cabral, şi-a dat silinţa şi merită efortul:

BannerErika

44 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 27, 2008 la 12:38
  link permanent
  jimerino zice ca:

  daca era ecologist cu adevarat lucra cu d-aia pe baza de bere si lasa apa kone….pardon, negrutilor.

 2. Noiembrie 27, 2008 la 12:50
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Întradevăr emoţionant. M-au trecut toate emoţiile în momentul în care, la vederea autobuzului prăfuit, my suspicious mind a crezut că acesta va fii o nouă victimă a stencilului (da, ăla pe care era să-l confişte miliţianul şi tot ăla pe care l-am câştigat eu dar n-am mai apucat a-l vedea din cauza Moafle). Am zis că cine ştie… Poate… Dar NU! Evident acum (dacă încă mai speram că nu-i aşa) m-am convins că pe tot ce pune mâna frate-tău căcat se face. Aşa că ai grija să nu mai mănânci după el… Şi dacă lucrurile merg întracolo încât vei dori să-l evacuezi poate te ajut şi eu, că să nu se mai atingă el de lucrurile şi mai ales premiile altora… Măcar scuze să-şi fi cerut, dar şi alea au venit tot din partea ta, mai trebuia să adaugi “îl scuzaţi pe fratele meu, dar a suferit nişte traume în copilărie…” Magariul!
  Acuma chiar că m-au luat şi pe mine frustrările, astea sunt contagioase, nu glumă :mrgreen:

 3. Noiembrie 27, 2008 la 13:56
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mă, voi v-aţi împărţit apartamentul în două? Tras linie pe jos cu cretă şi tot tacâmul?

 4. Noiembrie 27, 2008 la 14:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacian nu cre’că ştie concret… Dar da.

 5. Noiembrie 27, 2008 la 14:43
  link permanent
  Pompiliul zice ca:

  Baia pe partea cui e ? Să ştiu cu cine rămân prieten.

  A. Dacian zici ? Bun.

 6. Noiembrie 27, 2008 la 14:54
  link permanent
  monica zice ca:

  Poza mea pe teritoriul cui a ramas? Ca sa stiu de la cine o iau. A, si biblioteca e tot a lui Dacian? Ok.

 7. Noiembrie 27, 2008 la 15:01
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Banii mei unde-s? Tot la Dacian? Io cred că tu rămâi cam fără prieteni. Ţi-i fură Dacian pe toţi.

 8. Noiembrie 27, 2008 la 15:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce bani, măgare?

 9. Noiembrie 27, 2008 la 15:23
  link permanent
  mirmen zice ca:

  numa’ să fie rînitie temeinic ambele teritorii, termen sîmbătă 😛

 10. Noiembrie 27, 2008 la 15:33
  link permanent
  toader zice ca:

  deci ma raliez si eu. desi nu il cunosc pe dacian tot cu el raman prieten.

 11. Noiembrie 27, 2008 la 15:59
  link permanent
  jimerino zice ca:

  dacian macar nu cere bani.

 12. Noiembrie 27, 2008 la 16:03
  link permanent
  anatati zice ca:

  Eu o susţin pe mirmen. 🙂

 13. Noiembrie 27, 2008 la 16:45
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Glumeam, paranoicule! Altceva nu-mi las pe la tine, numa’ bani. Ce era să zic?

 14. Noiembrie 27, 2008 la 17:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Jimerino – pe cale de consecinţă, nici nu primeşte. 😛

 15. Noiembrie 27, 2008 la 17:30
  link permanent
  Pompiliul zice ca:

  Tu în schimb, pe altă cale de consecinţă, vei fi ars pe rug dacă nu execuţi burnout-ul ăla.

 16. Noiembrie 27, 2008 la 17:36
  link permanent
  sebi zice ca:

  onanistule. bine ca iti scrii numele peste tot.

 17. Noiembrie 27, 2008 la 17:48
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Pe de altă parte, dacă stau bine să mă gândesc cred că asta cu împrietenitul cu dacian ar putea fi o mutare înţeleaptă în sensul că ar putea încă să mai deţină stencilul meu (deci al MEU) şi poate că el o să-mi dea ustensila şi nu vreo încercare patetică dar eficientă de cadou de la fostă pritenă :mrgreen:

 18. Noiembrie 27, 2008 la 21:33
  link permanent
  sten zice ca:

  telecomanda de partea cui e?ca daca e la tine poti foarte usor sa-l mahnesti razbunator;ori ii schimbi posturile la tv cand se uita in caz ca tv e in partea lui,ori daca e la tine tv-ul si telecomanda tot la tine,il dai tare pe taraf tv si tu iti pui castile pe urechi(ziceai ca ai);crunta razbunare,l-ai face sa vrea sa-si dea cu genunchiu in coaie de ciuda ca nu poate trece granita;tot planu s-ar duce rapului in caz ca dusmanu e manelist!

 19. Noiembrie 27, 2008 la 21:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E de partea lui, că n-avem teveu.

 20. Noiembrie 27, 2008 la 22:32
  link permanent
  aga zice ca:

  Voi descrie in cele ce urmeaza o practica folosita cu succes de mine cand locuiam in enclava semi-autonoma din apartamentul parintilor mei. Se ia una bucata spalator de vase, preferabil unul mai gros. Se introduce sub corzi aproape de bucata aceea de lemn in care se baga corzile, aia, nu stiu cum ii zice. Cordar parca, in engleza stiu ca-i bridge… Il indesi bine acolo. Buretele spalator devine astfel un foarte bun amortizor de sunet. Asa nu vei mai avea nevoie de casti ca sa canti la ukulele.

 21. Noiembrie 27, 2008 la 22:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ io-aş dori să se audă la ukulele şi să nu comenteze el. Se ia una bucată spălător de vase şi se vâră în urechi. Sau, dacă nu-i convine, în gură.

 22. Noiembrie 28, 2008 la 14:33
  link permanent
  grg zice ca:

  Bine bine. Am inteles cu baia, telecomanda ukulelele (am pus bine le-urile?).
  Da’ mancarea dom’le. Mancarea pe teritoriul cui e?

 23. Noiembrie 28, 2008 la 14:57
  link permanent
  toader zice ca:

  io ma solidarizez cu dacian. nu este asa de usor de suportat zgomotul ukulelelor chinuite de darius.

 24. Noiembrie 28, 2008 la 15:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Gârg: Pe-al meu, că o cumpăr.

  Toader – nime’ nu te vre’, he?

 25. Noiembrie 28, 2008 la 15:52
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Pai mancarea cumparata de tine e pe teritoriul tau, dar pachetul…unde-i domle’ pachetul de-acasa? 😀

 26. Noiembrie 28, 2008 la 15:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, partea mea e lângă uşă. Tre’ să plătească vamă să iasă, să intre. Preferă să rămână la el şi să aştepte să scap ceva.

 27. Noiembrie 28, 2008 la 20:38
  link permanent
  sakura zice ca:

  pfffoai listen to this http://www.youtube.com/watch?v=DpJDupSbH68 si va impacati garantat! 😀

 28. Noiembrie 28, 2008 la 21:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce-i această porcărie?

 29. Noiembrie 28, 2008 la 23:22
  link permanent
  toader zice ca:

  darius, sa nu intelegi gresit. noi tinem la tine. doar ca e mai misto la dacian acasa, dacian are intotdeauna mancare, dacian e mai simpatic, dacian asa si pe dincolo. intr-un cuvant suntem si noi obligati sa facem o alegere in contextul in care ai decis sa rupi orice legatura cu el.

 30. Noiembrie 28, 2008 la 23:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mâncarea e la mine. Să mâncaţi simpatic pă pită uscată (ce mai are el).

 31. Noiembrie 29, 2008 la 12:40
  link permanent
  sakura zice ca:

  pită unsă cu cuţitu? (această porcărie nu e porcărie măH, îi ceva fain)

 32. Noiembrie 30, 2008 la 13:32
  link permanent
  Cecilia Zarea zice ca:

  Imi cer scuze ca ceea ce vreau sa spun este putin cam off topic. Insa cred ca este imperativ sa stie cit mai multi oameni despre abuzurile care se comit la Constanta impotriva libertatii de exprimare. La inceputul saptaminii trecute, Curtea de Apel Constanta a condamnat un jurnalist, pentru delict de opinie, la plata a 50.000 de lei cu titlul de daune morale in favoarea edilului, Radu Mazare. Pentru ca hotarirea instantei a fost considerata un abuz, in contextul concret in care s-a desfasurat procesul primarului cu jurnalistul, a fost initiata o petitie prin care se urmareste tragerea la raspundere a magistratilor care au restrins dreptul la libera exprimare si care au instituit un precedent foarte periculos.

  Petitia poate fi semnata aici:

  [dacă nu era câta reclama electorală pe site, poa’ lăsam]

  Va multumesc!

 33. Noiembrie 30, 2008 la 19:28
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, era vorba de niste scuze pe care le datoram. iaca le lansez acum, doar ca ii sunt adresate jegului, caruia i-am omorat afluenta de cititori, se pare. de cand nu mai are poezii nu mai e nimeni interesat de jeg. cum sa o zic eu mai bine…? ba jeg, scuza-ma ca sunt jegos!

 34. Noiembrie 30, 2008 la 20:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te iert.

 35. Noiembrie 30, 2008 la 21:58
  link permanent
  Pompiliul zice ca:

  Lumea e la vot. Chiar nu aţi auzit ? Toţi ăia 15% fani jeg.

 36. Noiembrie 30, 2008 la 22:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Din totalul electoral?…

 37. Decembrie 1, 2008 la 00:27
  link permanent
  R. zice ca:

  Se doreşte jeg proaspăt. Ăsta deja dezvoltă mucegai.

 38. Decembrie 1, 2008 la 00:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşa îi şi şade bine, de fapt. Oricum – în curând.

 39. Decembrie 1, 2008 la 02:03
  link permanent
  Lara zice ca:

  Darius, maninc piine cu ou!!!!!! Mmmmmmmm, ce buna e! As vrea sa intreb ceva…

 40. Decembrie 1, 2008 la 02:06
  link permanent
  Lara zice ca:

  Incerc sa ma tin departe de piinea cu ou, dar mi-ai facut pofta.

 41. Decembrie 1, 2008 la 11:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, întreabă.

 42. Decembrie 1, 2008 la 16:17
  link permanent
  Lara zice ca:

  Nu mai intreb. Am gasit raspunsul in “Sunt, deci exist.”

 43. Decembrie 19, 2008 la 12:26
  link permanent
  burebista zice ca:

  impuscativa cu blogurile voastre cu tot ,sunteti penibili,mi e oarecum pt fatucile depresive care stau si va citesc voua prostiile

 44. Decembrie 19, 2008 la 18:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Exact! Şi toţi ciudaţii care comentează pe ele!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)