Nu pot zice nimica de Şpania, fără să-ncep cu “Dar vai…”

sari la comentarii

[da, dacă aţi venit cu sufletu’ la buricele degetelor pentru detaliile întânirii cu bloagherii şi politicienii, aţi venit degeaba; nu, nu-s deocamdată într-atât de isteric încât să fug acasă să fiu ăl dintâi la dat cu blogu’; …pe mâine deci, iar în cuvintele unei înţelepte voci ale radiofoniei româneşti, care adevăr grăia: noapte bună, copii]

Miercuri, dragi şi ăstealalte-ni, voi purcede înspre Bucales, unde-am fost invitat deoarişce se va ţine o paranghelie între blogări şi politicieni (sau ambele caracteristici la un loc). Cu public (cred), în Club A, pe la orele după-amiezii târzii, către seară (18:00-19:00, ceva de genu’, v-’oi lămuri mai târziu). Este episodul al doilea din aceste întâlniri, organizate de-un anume Horea Badău, despre care lumea zice că-i un bou – o fi deranjat el pe câţiva, de s-or dat cu curu’ de lespezi, bine face, susţinem… (atenţie: eu nefăcând parte din această lume, care deci nu este bună, mie-mi place ce-ncearcă el să facă, poate prima socoteală mai de doamne-ajută cu blogări ŞI alte medii intercalându-se), eu nu-l cunosc deloc, deci mă voi dumiri la momentul respectiv şi sper să se-nşele. Lumea. De exemplu, dintre lume ar fi Zoso, care poate veni şi data asta, îl vreu eu musai, că cică tura trecută s-a făcut de caca şi eu nu vreau să cred nici despre asta pe gura târgului. Zoase, hai, că fac un lapte condensat. Dacă nu vine jita, oricum avem pe stimabilul Ciutac (dragu’ taichii, ţucu-l, mâncu-l, hai, băgaţi scenarii), apoi am stabilit că duc şi Năstasele (să le arate la oameni traficu’, să crepe de ciudă), a mai confirmat lu’ organizator şi Andronic, Avădani şi Ulmanu. Deşi cre’că domnul nea Dan s-a îngreţoşat îndeajuns ultima dată, aş spera să se afişeze şi dumneael, măcar cât de-o roată cu trotişca şi, în speţă, îl poftesc şi pe Badea (hăhăhă, link, ăhăhă), care e atât nici blogăr, cât şi nici politician, da’, după ce ne plictisim de vorbit că-când şi-a lua Băselu’ blogu’, măcar să vedem cum îşi aruncă smete cu Zoso Blogăru’ minune. Şi, dacă are mult-mult noroc, să-i zică numele pe post şi să mai citim o săptămână tot despre asta.

Încă nu m-am returnat din Şpania. Dar m-am sustras, târându-l şi pe Sorel, din tabără, prin pretextul de „ceva-cu-care-dacă-ne-prinde-să-pice-el-de-vină”. Şi poftesc să folosesc această ultimă zi de pe ţinuturi civilizate pentru a – negreşit – fura net cu găleata dintr-un hostel care-l dă la liber cu atâta naivitate.

Am petrecut acilea vreo săptămână şi un pic, lângă Madrid, în El Escorial, la un fel de grădiniţă locală cu paturi/ateneu internaţional de băut pălincă. Din nefericire, am avut (şi mai avem, că n-o fi murit) un grup cam… necompact, ca să nu-i zic ticsit ameţite care se alternau aleatoriu în prostie şi cumpărături. [Tocmai s-o arădicat Sorel de la masă, că el mere în oraş, că el vrea converşi, că el n-o fujit să scriu io Jegu’]. Spun aleatoriu, deoarece în momentele în care una era de serviciu, cu alta mai puteai discuta o vorbă. Dar nu-i nimica, deoarece după ce-am asudat ca o bovină să termin filmele de prezentare şi să trag ca asinul să particip la toate activităţile de copchii tembeli, să fac imagine bună lu’ România, au catadicsit şi dumnealor să taie trei felii de ceapă şi-o clisă (adusă de mine) de pus pe masă la seara tradiţională a patriei noastre, România, Ceauşescu şi poporul. Deci, totul spre „din fericire”, căci noroc cu mine, care exist.

În fine, două nopţi le-am petrecut chiar în capitală, în hostelul de care vă povesteam, care e foarte ţais, cu argumentul că are buda decorată cu negru. [A venit Sorel înapoi, că n-are nici telefon, nici hartă de la metrou, că nu-i dau mnica, cre’că o şezut pe hol şi se bătea în şoaptă de pereţi şi-şi muşca buza să nu plângă.]. De asemenea, am băgat în desagă filme de pe torrente, de nu ştiau oamenii după ce li-nfundată ţeava, până m-au văzut cu tăte maţele din sală înfipte-n Iulian, ca să tragă pe tăte găurile. Moment în care mi s-a tăiat macaraoana. Până s-au dus la culcare. Dar Jegu’ nu doarme!

Totul pare să se finalizeze totuşi cu bine, după ce s-a lăsat cu acuzaţii de hărţuire sexuală din partea lu’ o fată, dedicată lu’ însoţitoru’ nostru, cu trimis acasă, cu „ho, hărţuire-hărţuire, da’ să-mi găt înainte cumpărăturile şi dup-aia traumele psihice”, cu sunat părinţii, cu „stai, domnuţă, că nu mai te trimitem”. Unde să trimiţi nebuna cu tri valize de papuci şi fustiţe, să bocească-n aeroport că nu ştie schimba avionu’ în Zurich (despre care Sorel are impresia că ar fi în Scoţia, deoarece el este ferm convins că p-acolo am făcut noi drumu’).

Până azi n-am spart absolut nici o lecţaie, tot ce-mi dorea sufleţelul era un calculatoriu cu măr pe el, de care se găseau cu grămada, doar că aveau toate tastaturi spaniole. Or eu nu scriu în spaniolă, deci de ce să-mi trebuiască tastatură spaniolă pe calculatoriul meu cu măr, pe care nu voi folosi ñ în nici un context decât acum, când l-am pus cu „insert symbol”? De geaba. Aşadariu, n-am luat. Dar azi am mers cu diţălul cel mic în faimosul Zara, adică un fel de Chenvelo, da’ de aici, unde se-nvârte lumea să ia tot ce-i „cool”, ca să aibă apoi ce scrie pe blog.

***

Ştii ce nu facem noi, bloagării? Păi, nu anunţăm când ne trece cineva la blogroll. Băgăm “mâţă”, de tăte, da’ asta nu. Vă zic fiindcăci de curând m-a adăugat una nouă. V-aş da linku’, da’ pre’ bună-i pe profilu’ de Hi5, pe care cu atâta patriotism şi l-a afişat. (Cre’că deja sunteţi toţi călare pe Technorati.) Aştept să fiu contactat de către domniţă. Voi face din Jeg un serviciu de matrimoniale, al cărui singur angajat, client şi beneficiar să fiu eu însumi.)

Bun, public, că chirăie cretinu’, voi reveni cu alte amănunte şi futografii. Deocamdată – acesta de mai jos, pe stânga, este capul meu, văzut din spate, iar în dreapta părţii stângi se regăsesc măgelele roşii ale unei co-europene letonience, da’ din faţă. Spatelui meu. Mă gândeam eu că vă interesează, fie una, fie cealaltă (două).

margeletoniene

Încă n-am luat nimica la nimenea, da’ îs ceva benzinării de lux pe drum.

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 9, 2007 la 17:53
  link permanent

  sa ne aduci niste visinata sa incingem o hora-n blogosfera miercuri seara:)

 2. Iulie 9, 2007 la 21:01
  link permanent
  Andrei Rosca zice ca:

  Asta numesti tu “socoteala mai de doamne-ajuta” ? Nu iti trebuie cine stie ce valente pentru a te certa ca la usa cortului. Si aici nu ma refer numai la Ciutacu.

 3. Iulie 9, 2007 la 21:03
  link permanent
  noji zice ca:

  poti pastra capu’ (al tau, bineinteles!) si margelelel….si bluza ei….restu’ “chestiilor” le vreau…musai!

 4. Iulie 9, 2007 la 23:23
  link permanent
  Darius zice ca:

  Andrei, n-am zis ca merge perfect, am zis ca se face o idee buna. Uneori la fel de bine poti sa nici nu ai cu cine (nici eu nu ma refer la Ciutac, ca mie-mi place). Dar repet – conceptul de a aduna niste bloggeri intr-o dezbatere, cat de cat cu niste standarde si anumiti invitati, pe diverse directii, cu o anumita constanta, poate sa iasa in regula. Cum a fost si este RoBlogFestul, desi uneori iese tziganie (si nu ma refer la etnie :D). Iese circ, sa zicem. La unele aspecte. Cum este Blogoree Tour, nu? Asta depinde de invitati, de etc-uri. Ui’ la Zoso, care inca sper sa iasa din cine stie ce stare s-o fi bagat: el a zis ca s-a dus anume sa intepe in stanga si-n dreapta. O fi zis-o mai in gluma, mai in serios… da’ stim toti ca asa a fost. S-atunci? Ce pretentii sa mai ai? Idei cu un scop mai in regula si speranta ca se aduna cine trebuie in jur. Nici nu tre’ multi. Numa’ cine se dovedeste mai acatarii si cu intentii constructive. In opinia mea, desigur. Si nu, nu-s eu ala sa decid si judec CINE. Dar pot sa-mi exprim o viziune macar despre CUM. Si ziceam mai sus si de multe ori: eu inca refuz sa-mi cred monitorului ce s-a ales de Zoso (ca blogger). Sper sa discutam si despre asta miercuri. Vii si acum, nu?

 5. Iulie 9, 2007 la 23:50
  link permanent
  fane zice ca:

  Bag sama ca ti-a priit consultanta la blogu’lu’Bombo. Inainte n-aveai bani de aparat foto, acum te-mpingi la mere.
  Eu unul o sa-ti urmaresc cu mare atentie declaratia de impozit, ‘tu-i fonciirea, ca pan’ la urma tai si salcamul si teiul lui Eminescu, numai sa iesi la liman.

  De ce nu cauti un calculatoriu cu botoane de Congo?

 6. Iulie 10, 2007 la 00:58
  link permanent
  Octav zice ca:

  Adă’mi nişte gofrî cu vanilie. Ţi le decontez aci. Te pup.

 7. Iulie 10, 2007 la 11:43
  link permanent
  Rjin Tin Tin zice ca:

  Auzi, da` e shi cu public? Ca eu nu m-ash da mare blogger, da` ash veni sa le vad fetzele celorlalti… Si sa imi rad in mustatza.

 8. Iulie 10, 2007 la 12:20
  link permanent
  Andrei Rosca zice ca:

  Am sa vin, Darius. Dar stau in public, nu mai urc pe “scena” 🙂

 9. Iulie 11, 2007 la 00:05
  link permanent
  un curios zice ca:

  Salut. Te citesc de mult si am observat ca esti din Cluj. As avea si eu o curiozitate offtopic: Cu ce echipa de fotbal simpatizezi? Universitatea sau CFR? Multzumesc anticipat

 10. Iulie 11, 2007 la 01:51
  link permanent
  Darius zice ca:

  Curiosu’: Armătura Zalău. Cre’că s-a desfiinţat. General, orice echipă românescă, dacă joacă cu străini. Orice echipă locală, în aceleaşi condiţii. CFR vs. U, aleg U, că habar n-am, da’ tatâ-miu aia preferă.

  Fane: Zât! 😀

  Rjin: Pofteşte.

  Octav: Nimică!

 11. Iulie 11, 2007 la 08:57
  link permanent
  9 zice ca:

  dupa cate kile de palinca faceai trenuletu cu dansa?

 12. Iulie 11, 2007 la 12:37
  link permanent
  Rjin Tin Tin zice ca:

  Azi e ziua cea mare? Unde se strang bloggerii? Cred ca vine si echipa “Tsigarii de dupa”, sau m,acar o parte din ea..:)

 13. Iulie 11, 2007 la 18:17
  link permanent
  nenea zice ca:

  de ce nastase nu te are pe blogroll? nu te citeste ca pe ciutacu? :)))))

 14. Iulie 12, 2007 la 09:55
  link permanent
  blogatu zice ca:

  Jeg, vrei sa ai feed in Second Life? I-am trimis si lui Nastase o propunere din asta, spune-mi, ar vrea sau nu.
  Dau aici link, ca sa vezi despre ce e vorba, http://blogatu.blogspot.com/2007/07/second-life-primul-blogger-roman-cu.html

 15. Iulie 12, 2007 la 13:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bă… nu cred. Nu mă prea fascinează Second Life-ul. Îs destul de ocupat cu First. Nici nu ştiu despre ce-i vorba, da’-s de-o ignoranţă de mi-i lene să mă şi uit…

 16. Iulie 12, 2007 la 18:08
  link permanent
  blogatu zice ca:

  Pai te cred ca First e mai importanta, doar te intrebam daca esti de acord sa ai feed-ul acolo, sa-ti vina vizitatori :PD

 17. Mai 23, 2021 la 10:20
  link permanent
  FluillDef zice ca:

  tadapox tadalafil dapoxetine

 18. Iunie 10, 2021 la 07:33
  link permanent
  FluillDef zice ca:

  cialis 20mg

 19. Iunie 25, 2021 la 02:47
  link permanent
  FluillDef zice ca:

  viagra ebay australia

 20. Iulie 23, 2021 la 01:23
  link permanent
  FluillDef zice ca:

  best place to buy cialis online

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)