În fiecare dimineaţă, la clipa trezirii, mă cuprinde o plăcere supremă: aceea de a fi Darius Groza.

sari la comentarii

Aici mai sus l-am parafrazat pe Dali, nu vă căcaţi pe dvs.

Am dezvoltat în ultimele luni o poftă morbidă de a-mi suna fostele prietene cu tot felul de pretexte, în principiu toate bine clocite (pretextele, nu prietenele), doar pentru a-mi face o statistică care să cuprindă un grafic cu de câte ori din totalul apelurilor ajung să vorbesc, în loc de ele însele, cu actualii lor prieteni. Care, foarte grijulii, supraveghează toate canalele tradiţionale de comunicare.

Pentru că şi aceştia din urmă au dezvoltat, la rândul lor, o fobie psihotică faţă de mine. Ceea ce-i cel puţin dubios, considerând că majoritatea fostelor prietene s-au despărţit de mine mai mult sau mai puţin ca să fie cu dânşii, fapt care, pentru orice bostan bine dezvoltat, e destulă mărturie de dragoste. În cazurile în care nu s-au despărţit de mine anume pentru ei, iar relaţiile noastre sunt independente, măcar cronologia lor ar trebui să le sugereze în vreun fel cum e ordinea lucrurilor aranjată ea aşa, adică exact începând cu faptul că au fost cu mine, iar acum se-ncheie cu că sunt cu ei. Aspect ce denotă o oarecare continuitate a vieţii mai mult spre viitor, decât anormal, spre trecut. Dar, cum spuneam, cei în cauză îşi consumă existenţa mereu în frica clipei ce cred ei că va să urmeze inevitabil – a doua mea venire.

Aţi zice că, pe bună dreptate, un fost prieten (în special dacă acesta sunt eu) nu prea mai are ce împărţi cu omoloaga sa – fosta prietenă… şi aşa şi este. Dar acesta nu este decât un motiv în plus pentru actualii prieteni să trateze totul cu o sporită vigilenţă.

Mai ales când primejdia pândeşte la tot pasul…

DariusFunctionar

[foto de către Groza-Bîja Mihnea-Dacian]

Experimentul meu a început prin vară, când am organizat să mă-ntâlnesc într-un cadru social decent şi creştinesc cu una dintre marile Doamne Jeg, cu care, la acel moment, nu mă văzusem de ceva vreme.

Mesajele au fost interceptate cu profesionalism, iar celula de criză s-a activat instantaneu, intrând prompt în alertă. Fluxul informaţional menit să lămurească ultimele detalii ale întrevederii a fost pur şi simplu segmentat.

Intermediarul nu mai intermedia – că până atunci trebuiau verificate atent fiecare transmisii, iar actualul prieten se oferise singur să ocupe pro-bono această funcţie, chiar dacă nu-i propusese nimenea. Datele vitale specificând ora, locul ş.am.d. nu mai ajungeau la destinatar. Vorbeam direct cu portarul – adică tot prietenul, că, în lipsă de personal, se cam ocupa el de toate posturile, opera toate aparatele, apăsa toate butoanele, iar la sfârşit făcea şi curat, dacă mă-nţelegeţi. Adică să nu fie expusă cumva fata. Am convingerea că dacă aş fi insistat îndeajuns, ar fi jucat tot el fericit şi rolul fostei mele prietene, ba chiar s-ar fi înşelat pe sine cu mine, doar ca să evite oroarea de a schimba eu două priviri direct cu autentica.

Ceea ce m-a surprins e că nu îmi respingea intenţiile, ba chiar discuta foarte diplomat cu mine la telefon, probabil încă mult timp după ce eu închisesem. Cert e că făcea pe recepţia de la parter, de câte ori sunam, strângând ghem în jurul lui orice iniţiative de contact.

În săptămânile ce-au urmat, am aplicat de curiozitate exact acelaşi mecanism pe toate care contaseră în câte-un moment cheie în viaţa mea. Şi încă mai contează, pardon.

Activităţile clandestine cu care m-am amuzat au avut consecinţe de-o gravă importanţă: au dus la puricat arhive de messenger până în temelii, răspunsuri oficioase la sms-uri, care nu mai erau concepute de proprietarul telefonului, ci direct de ofiţerul de veche. Unul dintre ei chiar mi-a declarat plin de dramă, cu subiect şi predicat, că nu îmi mai este permis să mă întâlnesc cu domnişoara pe teritoriul municipiului Zalău – mă-nţelegeţi – cât timp el va avea suflare. Şi, într-adevăr, nici n-am prea avut ce face în această privinţă. Am fost neputincios. Pentru că dacă eu vizitam oraşul, ba c-o treabă, ba pe la părinţi, fata era vârâtă adânc în pivniţă, obloanele erau trase, iar şerifu’ stătea cu mâna la cingătoare.

Mai de curând, cu alta dintre ele, nu mai există – da’ deloc – contact nemijlocit. Chiar când ne întâlnim întâmplător pe stradă sau prin vreun birt – toţi trei zic, nu conspirativ, doar noi doi – vorbeşte doar el. Nici măcar eu. Şi e o situaţie cu totul specială să ne întâlnim întâmplător, dat fiind că în decurs de câteva minute de când am păşit afară din casă, tot felul de prieteni se informează fără fir unii pe alţii şi-ntre ei cu privire la prezenţa mea şi poziţia exactă, ca să nu mai zic de localizarea triangulată a fetelor, despre care posesorii au feed permanent prin sms, încât primesc una-două coordonatele atât ale mele, cât şi alte doamnelor. Dacă, printr-un miracol de neprevăzut, am reuşit să înşel toată tehnologia asta şi trec peste obstacolele de securitate, înşelând întregul aparat de monitorizare şi – stupoare! – mă întâlnesc doar cu fata, tastaturile telefoanelor încep să zbârnâie, operatorii declară imediat stare de urgenţă, se ocupă reţeaua, de fac descinderi în localuri, baraje rutiere etc.

De fapt, încă de la începuturile aventurilor mele fecioreşti, prin liceu, succesorii mei (ca să nu le zic runneri-up) se fereau de mine înspăimântaţi precum ceva curat de ceva necurat, în antiteză cu expresia “ca Dracu’ de tămâie”. Mai mult ca “cineva nevinovat de Jeg”, să zicem, un proverb încă în fază de construcţie. Acest obicei s-a moştenit aproape roial până la cele mai recente mari pasiuni. Şi s-a extins la orice fel de relaţie.

Dacă Jegul însuşi s-a născut, acum f’o aproape 5 ani, din relatările mele despre eşecurile relaţionale, domeniu la care am remarcat prin experienţă că m-aş pricepe, în special ramura cu eşecul, acum mi-este amănunţit studiată orice fel de relaţie interumană, iar persoanele cu care interacţionez sunt interpelate cât timp eu sunt, de pildă, la budă, ca să fie prevenite cu privire la iminentul pericol. În Zalău s-a asamblat câtamai sistemul, un Comitet get-beget, care se îndeletniceşte pe perioadă de vizită în deplasare cu absolut orice mişcare de-a mea. Când mă duc pe-acas’, prin oraşul născării, parc-aş fi la un congres în cinstea mea, unde se dezbate şi se promulgă, se iau decizii şi pun în aplicare acţiuni! N-am nominalizat, da’ poate în comentariile articolului o să se ridice singuri în picioare.

***

Dar să râdem cu bucatele de sărbători…

AluatHaios

[mulţumiri, Carcea]

***

Şi tot în acest moment pios: calendarul de mai jos atârnă pe holul căşii de baştină de-ntreg anul; din decembrie, afişează această ilustraţie, cu un detaliu în ea care-ar putea speria credincioşii şi pe care eu nu l-am văzut, nefiind credincios; îl vede cineva pe acest detaliu?

MaraSiAlaMicu657

[aici în mărime, păi, mai mare]


135 comentarii

zi si tu ceva
 1. Decembrie 29, 2008 la 16:27
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Deştu Mariei în obrazul pruncului sfânt şi răsfăţat. Pe deasupra şi pe antebraţ ţinut.

 2. Decembrie 29, 2008 la 16:31
  link permanent

  Am calculat cu o precizie milimetrică să-mi iasă primul comentariu. Am esuat.

 3. Decembrie 29, 2008 la 16:36
  link permanent
  Olivia zice ca:

  Ar fi doua lucruri de remarcat, zic eu.
  Maria e blonda parca…
  Si am mai observat cum scrie sugestiv VIP in coltul superior stang.

 4. Decembrie 29, 2008 la 16:39
  link permanent
  mamaruta zice ca:

  iaca sfarcu! fara pigment, da’ sfarc! ;) )

 5. Decembrie 29, 2008 la 16:41
  link permanent
  caty zice ca:

  ce poza draguta cu darius draguuuuuuuuuuuuuut

 6. Decembrie 29, 2008 la 16:42
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Uite-l ma ca a scris iar eu ma agit pe la articolul precedent. Copy/paste, n-am ce face:

  Marian S. zice că:
  Decembrie 29th, 2008 la 4:35 pm

  Pînă la sfîrsitul anului mai scrii un articol, da ? Ca să nu-ţi zic ceva despre stat sarmale in gît, da ?
  Compunere liberă cu tema: “cum mi-am petrecut vacanţa la părinţi la Zalău unde-i ţuică căcălău“.
  (fără virgulă după ţuică)

 7. Decembrie 29, 2008 la 16:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mămâruţă (aşa or fi diacritice) a pus sfârcul pe ţâţă, ca să zic aşa! Mie-mi place privirea contrariată a sfârntului prunc Iisus Hristos.

  Vărarul (care ştie pune diacritice, da’ articol hotărât nu) nu ştiu cum să-mi explic că n-o văz’t ţâţa subt deş’t. Orişicum, restu’ aţi greşit, special Marian.

 8. Decembrie 29, 2008 la 16:49
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Da mă, Dariuse, deştu’ Mariei îi băgat în gaura fostului piercing din sfârc, ori cum se face că aia-i ţâţă?

 9. Decembrie 29, 2008 la 16:53
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Pornografie ascunsă încă din zilele de mult apuse! Zi-le Mărie!
  Darius… Ce facem cu mâncarea aia că se termină imediat vacanţa şi mă întorc în Cluj….

 10. Decembrie 29, 2008 la 16:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mă, tu-ai dat pă “mai mare”? Îi o ţăţâ. Ieşe de subt haină. Deasupra, în plan suprapus, e o mână care-ncearcă să-l convingă pe micuţ, acesta nelăsându-se impresionat. Maria seamănă un pic cu ăla ce-l imită pe Cătălin Botezatu. Ce nu-i limpede?

 11. Decembrie 29, 2008 la 16:56
  link permanent
  sakura zice ca:

  dumnezeule, ce sân urât!

 12. Decembrie 29, 2008 la 16:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Andee – păi, te rog să poftiţi. Cu daruri, desigur. Sacură – să se noteze că io n-am comentat cu privire la sân.

 13. Decembrie 29, 2008 la 17:06
  link permanent
  sakura zice ca:

  Sacură?

 14. Decembrie 29, 2008 la 17:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Tu. Nelămuriri?

 15. Decembrie 29, 2008 la 17:14
  link permanent
  divricean zice ca:

  Coloreaza partea esentiala si mai pune o data intrebarea.

 16. Decembrie 29, 2008 la 17:19
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  “primejdia pândeşte la tot pasul…” după care urmează o poză de manelist. Priceless.

  Mare artist, mare talent ăla ce-a pictat “icoana”. Sfârcu’ ăla zici că iese direct din cot. Ori că Măria are mâna amputată, că aia ţâţă nu se poate numi. Iiiiisus are faţă de beţivan ratat. Aici.

 17. Decembrie 29, 2008 la 17:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Divi – oi fi văzut tu ceva la ce nu s-au uitat restu’? :D

 18. Decembrie 29, 2008 la 19:09
  link permanent
  monica zice ca:

  Dintre doua icoane, voi o comentati p-aia care nu trebuie. Zau asa!

 19. Decembrie 29, 2008 la 19:19
  link permanent
  fcb zice ca:

  Ce detaliu? Ţâţoasa? Ăla nu-i de-taliu… Alta-i! Şi anume: are o gaură în robă sau o pată mare în dreptul genunchiului drept.

 20. Decembrie 29, 2008 la 21:47
  link permanent
  codreanu zice ca:

  tzatza cu sfarc decolorat si copilu’ are 6 degete la mana dreapta (!?)

 21. Decembrie 29, 2008 la 21:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Există şapte tipuri de icoane în care este reprezentată Maica domnului:
  Călăuzitoarea (Hodigitria), Mila Afectuoasă (Eleusa), Dulcea-sărutare (Glikofilusa), Milostiva (Panakranta), Mijlocitoarea (Agiosortissa), Rugătoarea (Oranta, Platitera, Panagia sau Doamna Semnului) şi Maica Domnului “Galaktotrofusa”.
  Maica Domnului “Galaktotrofusa” – este o reprezentare în care Pruncul se hrăneşte de la sânul Maicii Domnului şi, în consecinţă, este normal ca sânul să se vadă, mai mult sau mai puţin stilizat.
  http://rs.risjak.net/chilandar/_borders/cudo4.jpg
  Creştinii nu au de ce se oripila.
  Iar am scris prea mult.

 22. Decembrie 29, 2008 la 22:21
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  n-am ce face, musai să recunosc: monica a rulat

 23. Decembrie 29, 2008 la 22:23
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Bine mă Biblio, când ne-a oripilat pe noi o ţâţă? Ţâţă să fie, da’ să izvorască de unde trebuie, nu din cot (varianta Groza) sau din claviculă (varianta ta).

 24. Decembrie 29, 2008 la 22:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Heheeei, Bibli a-nviat!

 25. Decembrie 29, 2008 la 22:28
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Numa’ c-a încurcat Crăciunul cu Paştele. Cred că nu se mai putea abţine.

 26. Decembrie 29, 2008 la 22:52
  link permanent
  oros zice ca:

  Pun pariu k va dadeatzi loc de int la CEAS. Ca altundeva in Zalau nu prea e loc de int. Remember faimosu ZalauTimes :D

  Cand ne riscam la o bere?
  Cu conditia sa ne vedem la CEAS :)

  P.S: Nu’s gay :) )

  Have fun si bafat la baute de rev. Apropo bag si o urare:”de rev canta fute si mananca k teasteapta o groapa adanca”

 27. Decembrie 29, 2008 la 23:02
  link permanent
  monica zice ca:

  Adică a-nviat cînd nu trebuia?

 28. Decembrie 29, 2008 la 23:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. A-nviat, că dispărusesese. Se. Oros – refuz, nu mai beau bere. Cel puţin aşa susţin acum, cât sunt entuziast că mânânc sănătos.

 29. Decembrie 29, 2008 la 23:15
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Sfinte (fara trimitere), Darius a iesit la agatat. Sau asa pare din profil. Auzisem ceva de hibernare pana la primavara? :D
  Si totusi, Maria de ce e blonda? Sau de ce i se vede parul…de cand, ca eu nu credeam ca trebuie sa se vaza parul…

 30. Decembrie 29, 2008 la 23:39
  link permanent
  R. zice ca:

  No, am recitit paragraful cu pricina. Ce-i drept,e un comitet care se măreşte articol de articol.

 31. Decembrie 30, 2008 la 05:22
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Ăsta, principalul personaj, s-o pozat lângă Golf 6 şi tot “comitetul” numa’ ţâţe observă.

  PS: Slabă producţia lichiorului matern pe decembrie 2008, fiindcăci la Bibliotecaru-n imagine pruncul suge, da’ la tine refuză să primească ţâţă plus că mai şi face feţe-feţe.

 32. Decembrie 30, 2008 la 10:09
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  V-am zis eu mai ca fara Biblio blogul aista n-are niciun haz ? Sa ziceti mersi ca s-a intors.

 33. Decembrie 30, 2008 la 10:56
  link permanent
  sakura zice ca:

  of. are şase degete. nelămuriri.

 34. Decembrie 30, 2008 la 11:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-are şase! Că le-am numărat, la tăte mânurile! Vărare – nu era al meu Golfu’, întâmplător se afla în cadru. :) Freza, aia contează; deci freza.

  Şi Bibli să rămână, exact!

 35. Decembrie 30, 2008 la 13:18
  link permanent
  toader zice ca:

  ce ti-e scris in frunte ti-e pus. darius are o cicatrice.

 36. Decembrie 30, 2008 la 13:32
  link permanent
  Monica zice ca:

  deduc ca esti periculos. cat despre icoana, ma sperie faţa matura a pruncului. ca tot am auzit de la o pediatra, recent, ca, in ziua de azi, copiii nu mai au mutre de copii. Rezulta ca iconografii se adapteaya timpurilor, ca sa ne convinga sa credem, doara si Fecioara Maria de Guadalupe e mai bruna la fata. Cred ca vine sfarsitul lumii, mai pe scurt. Sa ma ascund?

 37. Decembrie 30, 2008 la 13:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu ai setate diacriticele, dar nu scrii cu ele. De ce.

 38. Decembrie 30, 2008 la 14:26
  link permanent
  toader zice ca:

  prostea, dansa-i monica fara diacritice.

 39. Decembrie 30, 2008 la 14:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Da’ are setate diacriticele, c-o scris y în loc de z. Deci are. I-s activate.

 40. Decembrie 30, 2008 la 15:31
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  Cel mai important e că Sfântul Prunc are părul împletit, da?

 41. Decembrie 30, 2008 la 16:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E rasta. Sau încearcă să-mi imite freza din icoana de mai sus de icoana cu el.

 42. Decembrie 30, 2008 la 16:49
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  da freza lui nu-i gelată. el nu va face mătreaţa

 43. Decembrie 30, 2008 la 17:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nici a mea nu îi. Şi nici eu nu voi. Şi a lui e.

 44. Decembrie 30, 2008 la 17:02
  link permanent
  zborplacut zice ca:

  scoate-te, scoate-te

 45. Decembrie 30, 2008 la 17:22
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Pai bine mai Darius… Atunci ne-om auzi prin Cluj, unde io te voi cinsti in Janis sau Les Generale, iar in schimb imi vei aduce un plasoi cu mancare:)

 46. Decembrie 30, 2008 la 18:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Notat.

 47. Decembrie 30, 2008 la 18:40
  link permanent
  monica zice ca:

  Da. Noul an sa-ti aduca un triciclu cu 2009 roti. Ca n-am uitat…!

 48. Decembrie 30, 2008 la 18:53
  link permanent
  howard zice ca:

  we `got to say:your personal grooming is rather …cool!!now tell us dear:is it a fauxhauwk or a duck`s arse?
  best wishes and a happy new year!! love from dana and colin******

 49. Decembrie 30, 2008 la 19:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahaha, if it isn’t the 2009’s Bradgelina type couple front page phenomenon… Why, thank you very much. And, as previously stated, I am still working on stealing back your daughter. I WILL succeed! :) And the hair style is called Zalău’s Rear End, also known as Dumbrava The Second. :)

  Moniceo – nici eu n-am uitat, încă intră bani, de pildă – de la Chrachiă. Dar o voi procura, până la momentul lansării aventurii, nu intra în panică.

 50. Decembrie 30, 2008 la 22:46
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  minţi cu neruşinare! eşti mai gelos decât însuşi gelul din cap!

 51. Decembrie 30, 2008 la 23:03
  link permanent
  isis zice ca:

  Iti place Dali? Deja imi esti de 2 ori mai simpatic decat imi erai inainte sa aflu despre gusturile tale in materie de pictura

 52. Decembrie 30, 2008 la 23:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Isis – nu musai, da’ am citit nişte despre el, recent. Mironeasca – pă ce-s gelos?

 53. Decembrie 30, 2008 la 23:55
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  pe păr. ăla din cap. din capul ăla cu care gândeşti….ooof… ai înţeles tu despre ce vorbesc!

 54. Decembrie 30, 2008 la 23:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te rog să mă ierţi, dar eşti incoerentă ca şi pe messenger. Nu cred că schimbând canalul de comunicare se va clarifica mesajul.

 55. Decembrie 30, 2008 la 23:58
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Pe cap. :D

 56. Decembrie 30, 2008 la 23:58
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Hopa…prea tarziu :P

 57. Decembrie 31, 2008 la 00:06
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  bună! mă numesc mirona şi sunt incoerentă.

 58. Decembrie 31, 2008 la 01:24
  link permanent
  NanE zice ca:

  dar de ce rezultă sânul din umăr?

 59. Decembrie 31, 2008 la 01:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E drept, s-a mai întrebat lumea, dar până la urmă cine noi să judecăm Divinitatea? De ce nu ne plecăm ochii mai mult în rugăciune, decât să-i ridicăm în necredinţă (şi să riscăm să vedem că nu-i nimica acolo sus decât josul altcuiva, iar religia este doar o formă primitivă de control al maselor, devenită acum o simplă industrie de comerţ)?

 60. Decembrie 31, 2008 la 09:10
  link permanent
  mirmen zice ca:

  dari, esti superficial şi editezi numa’ slogane(nu contează cîte, în timp ce alţii cîteva cuvinte), copywriterule care eşti :P

 61. Decembrie 31, 2008 la 09:29
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Decat sa crezi ca daca ridici privirea vezi josul altcuiva, mai bine iti imaginezi ca stai cap in cap cu Divinitatea. :)

 62. Decembrie 31, 2008 la 09:55
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  LA MULTI ANI DARIUS si MULTA SANATATE! Acelesi urari pentru toti care scriu pe aici.

  Este un lucru extraordinar sa te placi, dar ai grija, autosuficienta este o frana in calea progresului!

 63. Decembrie 31, 2008 la 10:59
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  - Buna dimineata, v-ati trezit ? Cit e ceasul ? Inca mai e anul acesta sau e deja anul viitor ? Mai e bere in frigider ?
  - fdb cgbj fg,m dhd c ldgimnd …
  - Nu zau, eu am baut-o pe toata ???
  - acsfasdhj x asdfgas cm xhvasmad zdfga sdv…
  - Bine, bine, lasa ca-mi fac singur cafeaua. Pa, sa ma trezesti la anul.

 64. Decembrie 31, 2008 la 11:06
  link permanent
  Monica zice ca:

  Am revenit: le am setate diacriticele, cum nu, chiar şi pe alea spaniole şi,în mod normal(cine mai e normal in ziua de astăzi??), le folosesc logic. Scuze am: mi-s deshtele îngheţate si mintea tot aşa (sau lipsă, să fim oneşti), scriu repede. Aşa că a doua zi mă ruşinez şi îmi cer, atunci, caita, iertare. căită, nu caiţă.
  Aş vrea să ofer şi un citat, dar nu ştiu care.

 65. Decembrie 31, 2008 la 11:22
  link permanent
  Sofia zice ca:

  un citat cu multe diacritice..le ele :)

 66. Decembrie 31, 2008 la 12:07
  link permanent
  a lu' ma-sa zice ca:

  Haha, m-am LOL’at. La scriitura lu’ Darius adicatelea.

 67. Decembrie 31, 2008 la 12:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Monică, puteţi cita din mine înşivă.

 68. Decembrie 31, 2008 la 12:42
  link permanent
  toader zice ca:

  darius e baiat bun. se mai trezeste si el din cand in cand si toarna o poliloghie incoerenta da’ parte peste parte e si el un omulet acolo. sa traiasca fericit si sorcovit.

 69. Decembrie 31, 2008 la 13:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Toader – singur de revelion, bănuiesc…

 70. Decembrie 31, 2008 la 14:34
  link permanent
  sakura zice ca:

  cu toţii suntem singuri de revelion, nu vă mai înţepaţi.
  de la Sacură, o urare în japoneză: Kotobuki!

 71. Decembrie 31, 2008 la 14:41
  link permanent
  toader zice ca:

  darius, dar de ce te oftici tu asa? doar eu ti-am zis de bine.

 72. Decembrie 31, 2008 la 15:41
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi io tăt de bine am zis, dragă! Eu VROIAM să-mi petrec cumpăna dintre ani singur, uitându-mă la retrospectiva Watts pe Eurosport, dar m-am corupt şi merg în Le General.

 73. Decembrie 31, 2008 la 16:20
  link permanent
  chira zice ca:

  ce poate fi mai frumos decat sa-ti petreci noaptea de revelion in compania lui Darius? sau pe-acolo in umbra lui?

 74. Decembrie 31, 2008 la 16:37
  link permanent
  jimerino zice ca:

  serios, nu aveti de baut? va ajut cu ceva?

 75. Decembrie 31, 2008 la 17:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Chireo – toatal FORTUIT eşti în acelaşi local cu mine, fapt care s-a întâmplat, repet, cum sugerează şi verbul – DIN ÎNTÂMPLARE. Şi nu, nu ne pupăm.

  Gimi – tu să vii, restu’ lasă.

 76. Decembrie 31, 2008 la 17:48
  link permanent
  chira zice ca:

  abia astept

 77. Decembrie 31, 2008 la 18:08
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Sa aveti o noapte remarcalila si un an exact asa cum il doriti!

 78. Decembrie 31, 2008 la 18:08
  link permanent
  toader zice ca:

  deci va betiviti la spelunca. foarte frumos. da’ nu ii banal?

 79. Decembrie 31, 2008 la 18:08
  link permanent
  Sofia zice ca:

  bila desigur

 80. Decembrie 31, 2008 la 18:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Toader – nu, zici că eşti maică-mea, “speluncă”. Dar nu, ne place localul cu pricina, de înaltă calitate socială.

 81. Decembrie 31, 2008 la 20:48
  link permanent
  Andi zice ca:

  Darius, de ce insistă frate-tu să te strâmbe în halul ăla în toate pozele? Adică nu doar în asta… şi pe blogul lui mai apar exemple numeroase. Sau cel puţin unul.
  Sau chiar semeni cu Quasimodo în realitate şi eu n-am avut prezenţa de spirit să-mi dau seama de asta din filmuleţe, din cauza rezoluţiei relativ mici a lor, în comparaţie cu rezoluţia pozelor?
  Oricum ar fi, îţi urez în continuare o terorizare cât mai plăcută a actualilor prieteni ai fostelor tale prietene. Şi să-ţi dai seama că mănânci excesiv de mult. Şi să-i faci pe alţii să-şi dea seama că mănâncă excesiv de mult. Şi să-i faci pe acei alţii să facă pe alţii să-şi dea seama…

 82. Decembrie 31, 2008 la 22:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor,
  Vă urez un sincer şi călduros La Mulţi Ani!
  Pentru Groza, un supliment de urare, fără taxă,… mai multe filme cu Miha, este extraordinară. Pe locul doi este domnişoara din stânga, înaltă şi cu şapcă; pe pieptul ei odihneşte un fel de panda atomic.
  Dacă faci un film cu ele două, domnule Groza, dar şi cu şefu’ Călin de poveste, că e băiat de zahar şi cântă bine la coarde rezonante, mă voi uita la el oriunde aş fi, cu sau fără conexiune internet.

 83. Ianuarie 1, 2009 la 03:02
  link permanent
  mirmen zice ca:

  Anul nou a venit !!!
  Să vă fie tuturor fericit :)

 84. Ianuarie 1, 2009 la 03:34
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Al doilea pe anu’ ăsta, hăhă!

 85. Ianuarie 1, 2009 la 05:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deci toată lumea s-a îndrăgostit de Magenta. Bine.

 86. Ianuarie 1, 2009 la 14:09
  link permanent
  toader zice ca:

  la multi ani. sper ca nu ai baut sampanie. pe mine ma doare capul. si doar am baut doar 5 pahare de sampanie tata noaptea si nimic nimic altceva… am zis ca fac o afacere daca nu le amestec… acum am capul cat un butoi fara sa ma fi imbatat.

 87. Ianuarie 1, 2009 la 18:42
  link permanent
  jimerino zice ca:

  nu degeaba incearca krakilla sa va duca spre calea naturista. deci, care bate un cui?

 88. Ianuarie 2, 2009 la 21:07
  link permanent
  boo zice ca:

  io n-am inteles dc tre sa radem de aluatul pt haios…:|

 89. Ianuarie 2, 2009 la 21:14
  link permanent
  ion zice ca:

  Sa fie un moment bun,ca in general este prost,super tare.

  [deci fără că reclame]

 90. Ianuarie 2, 2009 la 22:14
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @boo..uu
  pt. că-i prezentat cu atributul haios :P

 91. Ianuarie 3, 2009 la 09:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dragi amici, v-ati trezit ? Sau a scris articol nou ?

 92. Ianuarie 3, 2009 la 09:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  N-a scris ca m-am uitat acum. Cre` ca vrea iar macar 100 de comentarii. Hai la munca, asta e deja 92.

 93. Ianuarie 3, 2009 la 09:46
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  93. Numar aici singur ?

 94. Ianuarie 3, 2009 la 09:47
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai departe nu ma risc, sa nu ajung la 96 care e tot un fel de 69 si o sa-mi trezeasca niste idei.

 95. Ianuarie 3, 2009 la 10:38
  link permanent
  sakura zice ca:

  chiar mă gândeam că-s cam puţine comentarii la-nceput de an. Am făcut urarea cu Kotobuki (viaţă lungă şi frumoasă) ? (îs puţin amnezică)

 96. Ianuarie 3, 2009 la 13:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-am fost atent, da’ te poţi uita, iar dacă insişti, e voie s-o faci iară.

 97. Ianuarie 3, 2009 la 13:22
  link permanent
  toader zice ca:

  o suta

 98. Ianuarie 3, 2009 la 13:22
  link permanent
  toader zice ca:

  doua sute

 99. Ianuarie 3, 2009 la 14:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  TREI SUTE. Punct.
  La cererea publicului Darius va scrie o compunere cu tema: cum mi-am petrecut vacanta la Zalau.

 100. Ianuarie 3, 2009 la 15:49
  link permanent
  sakura zice ca:

  Kotobuki!

  patru suuuuuute (şi cincizeci de oi, patru suuute şi cinzeci de oi.) Faceţi d_ _ _ _ _ _ e şi nu r_ _ _ _ i, măi!

 101. Ianuarie 3, 2009 la 18:09
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Tăt vroiam să te întreb: dacă aventura va să înceapă la vară, o dată cu sezonul nunţilor, de ce ne-ai făcut de bani încă de pe acu’? Că triciclul oricum nu l-ai achiziţionat.

  Tu? Să te uiţi pe eurosport? Eurosport? Tu? Unde mai pui că nici măcar n-ai televizor…

  “…că nu-i nimica acolo sus decât josul altcuiva, iar religia este doar o formă primitivă de control al maselor, devenită acum o simplă industrie de comerţ” – Bă, tomă! nu-ţi este ruşine să iei în derâdere cele sfinte?

 102. Ianuarie 3, 2009 la 18:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi de ce nu m-ai întrebat? Dacă tot vroiai, zic.

 103. Ianuarie 3, 2009 la 18:17
  link permanent
  mirmen zice ca:

  e-he-he, hudrea, dom’profesor, cum am mai zîs, orice copywriter cu mania controlului maselor se poziţionează mai presus de religie/are propria religie :P

 104. Ianuarie 3, 2009 la 18:37
  link permanent
  toader zice ca:

  madame mirmen, nu chiar orice copy. numai aia care au dificultati in a iesi din adolescenta.:)

 105. Ianuarie 3, 2009 la 18:39
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Făceam mişto de clişeul cu pricina, prostea. Nimic, dar nimic nu pricepi. Tăt, dar tăt, tre’ să-ţi explic. Mură-n gură.

  Mirmen, nu, că acolo avea dreptate prostea, eram ironic.

 106. Ianuarie 3, 2009 la 19:07
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai nene, voi aveti presiune la gaz ?

 107. Ianuarie 3, 2009 la 19:11
  link permanent
  toader zice ca:

  presiune enorma chiar.

 108. Ianuarie 3, 2009 la 21:13
  link permanent
  chira zice ca:

  Darius…te sarut

 109. Ianuarie 3, 2009 la 23:48
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  toadere cu t mic, am zis la gaz nu la gaze !

 110. Ianuarie 4, 2009 la 01:32
  link permanent
  sugestiv zice ca:

  m’am gandit eu mai bine (ce miracol! ce minune!) si am concluzionat, cu sufletul tresaltand asa, ca o sa iti dau voie sa ma scoti la o bere .. asa, pentru ca vreau eu, si pentru c’o sa vrei si tu..

 111. Ianuarie 4, 2009 la 04:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sugestive – nici din întâmplare. De fapt, pentru impertinenţă, ai pierdut şi privilegiul de-a mă scoate tu pe mine. Chireo – mnu, nu mă săruţi. Articolul ălalant va să vie şi el, cum au venit şi cele înaintea sa. Nu mai cufuriţi reflexiv, răbdăriche. :) Am şi eu o lene de ţinut.

 112. Ianuarie 4, 2009 la 11:21
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Ai si tu o lene de tinut… mai ai tuica de Zalau de baut, calicule ! Nu stii ca hipertensiunea mea se trateaza cu palinca ?

 113. Ianuarie 4, 2009 la 11:40
  link permanent

  112 comentariii…destul. Hai cu noul articol :D (scrii bine si ai prieteni di aluat… haios)

 114. Ianuarie 4, 2009 la 14:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mariene – păi, orice se tratează cu pălincă, dacă-i în bugăt de mare cantitate; până şi viaţa.

  Constănţene – curând, curând…

 115. Ianuarie 4, 2009 la 15:35
  link permanent
  toader zice ca:

  tu ar trebui sa te insori. cred ca vor fi si mai intrigati cei care ti-au mostenit vechile infidele.

 116. Ianuarie 5, 2009 la 01:26
  link permanent
  Aya zice ca:

  [Aio, du-te cântă la alt blog...]

 117. Ianuarie 5, 2009 la 12:48
  link permanent
  toader zice ca:

  articol nou. daca ai ramas in pana de idei ca de obicei roaga pe mirmen sa te ajute. sau dacian.

 118. Ianuarie 5, 2009 la 15:31
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @toadiere, puşche-ţi pe limbă!! cum n-are jegstăru’ subiect cum io şi/sau daci sîntem tîrăţi în arena 2.0 :P

 119. Ianuarie 5, 2009 la 15:52
  link permanent
  toader zice ca:

  cum doamna? v-a taratara dumnealui jegoe prin 2.0? phii ce poveste trebe sa fie…

 120. Ianuarie 5, 2009 la 16:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E în scriere…

 121. Ianuarie 5, 2009 la 17:36
  link permanent
  toader zice ca:

  clar, inca te gandesti cum sa incepi. titlul l-ai scris macar?
  ma-sa. am si eu o zi linistita si nu am ce citi. huo!

 122. Ianuarie 5, 2009 la 17:36
  link permanent
  toader zice ca:

  a, si la multi ani!

 123. Ianuarie 5, 2009 la 18:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Imediat va fi gata, scârbă.

 124. Ianuarie 5, 2009 la 18:38
  link permanent
  toader zice ca:

  putoare. imediat asta e cand? la paste?

 125. Ianuarie 5, 2009 la 18:50
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Scrie (şi) despre examene, că vine sesiunea acuşica.

 126. Ianuarie 5, 2009 la 18:56
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  126.
  Cred ca si maine dimineata in clipa trezirii va constata ca e Darius Groza. Si o sa-l apuce o placere suprema… !

 127. Ianuarie 5, 2009 la 18:56
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Hopaaaaaa ! ai bagat moderare ?

 128. Ianuarie 5, 2009 la 18:57
  link permanent
  mirmen zice ca:

  binie, toadiere, o invoci pe mă-sa, ai?! nici cum nu-i binie!!
  dari, mami, fii tu băiet cuminte şi postează p’aici fragmente din lucrările de licenţă sau…vei fii mereu surprinzător dînd copy paste de p’aci în lucrările de licenţă :P

 129. Ianuarie 5, 2009 la 18:57
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Gata, m-am prins, iar ti-am scris numele. Scuze de pardon de greseala.

 130. Ianuarie 5, 2009 la 18:58
  link permanent
  mirmen zice ca:

  hudreeeea, dom’ profesor!!!!gînd la gînd

 131. Septembrie 27, 2009 la 15:57
  link permanent
  arranha_fulgerash zice ca:

  ma dar voi dc ati inventat site-ul asta k sa va bateti joc de Persoanele Sfinte?….ba idiotilor ma mir k mai sunteti in viata pe cate prostii scoateti din gura aia nespalata… sa va fie rusine si dak nu sunteti crestin-ortodocsi…atunci nu mai faceti observatii asupra unor Persoane despre care nu stiti absolut nimic…mai bine va culcati decat sa deschideti gura… k s-a facut intuneric pe site-ul asta incultilor care sunteti…k dak v-ar intreba cineva ce reprezinta icoana respectiva ati ramane cu gura cascata…

 132. Septembrie 27, 2009 la 18:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dar nu scoatem pe gură, că suntem pe Internet. Scoatem pe tastatură. Ea este nespălată, asta vrei să zici. Şi e numai unul dintre noi care va arde în Iad. Restul sunt prinşi nedrept în acest joc mizer, pa.

 133. Noiembrie 9, 2010 la 03:39
  link permanent
  ba zice ca:

  Jeg

 134. Decembrie 3, 2010 la 16:22
  link permanent
  Diana zice ca:

  Vad ca jumatate din comment-uri sunt offtopic… dar eu as vrea sa revin la subiectul initial: icoana Maicii Domnului. Bibliotecaru a venit cu o informatie: ca este icoana Galaktotrofusa, si dreptate are, insa nu e deajuns. Eu nu as fi scris nimic daca nu m-ar fi durut felul in care ati tot comentat despre icoana, numind pe Maica Domnului si pe Hristos in feluri in care stiu ca nici unii dintre voi nu ati vrea sa va fie numiti cei dragi.

  Maica Domnului nu e blonda in icoana, ci acela este un vesmant care strange parul ei. Il veti observa si in alte icoane de-ale Maicii Domnului fiind de obicei de culoare deschisa – aici este galbui.

  Intr-adevar chipul Pruncului nu este ca al unui copil, insa maturitatea chipului Sau arata dumnezeirea si intelepciunea Sa. Chiar daca in icoana are varsta unui copilas, tot Dumnezeu ramane.

  In ceea ce priveste sanul Maicii Domnului, multi ati observat ca el porneste nu din locul firesc ci mai mult din umar. Da, asta pentru ca in icoana nu este sanul trupesc, al Maicii Domnului, ci este sanul feciorelnic, sanul “minunat” al Celeia ce a nascut fara de barbat, ramanand pururea Fecioara.

  Altcineva a spus ca vede scris VIP in coltul din stanga al icoanei. Sunt de fapt initialele MP (in stanga) si OY (in dreapta) – initialele grecesti ale Maicii Domnului.

  Preupun ca multi dintre voi sunteti tineri ca si mine… de aceea am tinut sa va scriu si sa dau aceste explicatii, asa prieteneste. Si tot prieteneste as avea poate nu prea marea rugaminte: Mai, oameni buni, nu mai ganditi asa despre Maica Domnului si despre Hristos. Pentru unii dintre cei care traiesc langa voi (si eu ma numar printre ei), acestia (Hristos si Maica Domnului) sunt totul, asa cum este poate pentru voi prietena sau sotia, parintii sau copiii vostri. Si stiu ca intr-o zi Maica Domnului va va rasplati efortul a nu mai vorbi urat despre ea (chiar daca poate nu credeti ca ea e vie).

 135. Mai 11, 2012 la 00:42
  link permanent
  Rickie Mudge zice ca:

  F*ckin¡¦ amazing issues here. I am very satisfied to peer your post. Thank you so much and i am having a look forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)