Diverse chestiuni ce alcătuiesc articolul ce-l veţi citi şi care împreună poartă acest titlu cuprinzător

sari la comentarii

[citeşte azi (mintenaş) – date fiinde evenimente-n care pe mine mă doare capu’, asta se va fi doar joi dimineaţ’ – , în exclusivitate pre Jeg, articolul-almanah despre problemele care în ultimele zile, tabloidizând şi spurcând însăşi seminţia simbolului de libertate a opiniei scrise, audio-preluate-ilegal sau video-piratate, au dezbinat comunitatea blogoritică românească (şi nu numai) în şi mai multe firmituri insignifiante decât câte erau în starea în care se afla până acum, cu interviuri luate persoanelor implicate, pe care le anunţ pe această cale că le voi contacta în vederea lor, iar, dacă refuză să coopereze, se incriminează automat drept unicii vinovaţi; veţi lectura un contencios – ştiam că merită să reţin cuvântu’ ăsta, că-l voi folosi cândva, chiar dacă are alt sens decât “colecţie”- de întâmplări şi happening-uri regretabile cu consecinţe irevestibile, fapte şi fact-uri de neconceput şi precum şi părerea scrupuloasă, pertinentă şi corectă a Jeg, constând în concluzii înţelepte la priviri circumspecte şi incoruptibile aruncate asupra acestei teribile situaţii fără de precedent, precum şi alte dictonuri necesare sau sentinţe bine-meritate, aflate la cheremul milosteniei mele nemărginite]

***

Mie-mi plac taximetriştii care vorbesc între ei la stop, prin geam şi prin semne, purtând conversaţii gen „mere-mere?” şi „trebe-trebe!”, pe mute, pentru ca apoi să le fie jenă să se uite în altă parte, după ce-au terminat „discuţia”, de parcă n-ar ştii unu’ de celălalt, pentru două minute cât mai stă roşu, timp în care ei zâmbesc alternativ şi confirmă tot felul de lucruri ce şi le transmit, dar pe care nici unul dintre ei nu le-nţelege.

Azi m-am dus să mi se mai uite la spital la bubă. Şi stăteam pe banchetă, aşteptând să intru la cabinet. Diametral opus, o băbuţă cu jejetu’-n faşă se ridica şi agita de fiecare dată când se deschidea o uşă de pe hol, indiferent de secţie, întrebând ca apucata, da’ şoptit aşa, conspirativ, ca bătrânii: „Domnu’ doftor în lontru-i?”, arătând cu falanga pansată…

Bun, şi cum mă poziţionam eu aşezat în fund, începe pentru ca să miroasă ceva împrejururi, cu iz de a puţi, de-a dreptul. A câh! rău de tot. Da’ aşa, subit, nu că s-a pus cineva şi nici ca şi cum m-aş fi scăpat pe mine, că se mai întâmplă, nu? Şi îl bănui pe co-băncheţeanul meu, care aştepta şi dânsul şi-şi pornise mp3-playerul, aşadar pesemne era de la muzică. Şi mă mut eu să văz dacă el îi baiu’. Geam, vânt, putoarea persistă.

Când am ajuns acasă, ceva încă emana smreduiri după mine, ergo – am concluzionat eu precum latinul – eu eram cel care duhorea.

Ca să realizez într-un final întârziat că purtam pantalonii mei cei preferaţi, pe care nu i-am spălat de când am fost la Bucureşti (deşi i-am purtat încontinuu) şi pe care i-am târât constant prin buda de La Gazetă, pe unde fete faine este, da’ şi pişu’ pân’ la glezne. Acum am remarcat faptul că sunt îngălbeniţi pe la tiv, în spate, asociind şi cu decolorarea papucilor în partea dorsală. Fetiditatea-mi aparţinea.

În rest, din aceeaşi arie de detalii, mi-a ieşit un coş în ureche, pe partea interioară a exteriorului lobului, adică nu înăuntru, ci către în afară, da’ către hăul auditiv, adică acolo unde-i chestia aia, ca un fel de platoşă. Iar ea, bubuliţa purulentă, doare şi nu suferă căşti audio interne lângă dânsa. Oare aşa-s şi eu de arţăgos cu oamenii cu care intru în contact? De la mine să fi moştenit?

***

Noi avem o cunoştinţă apropiată, iar aceasta este chemată – şi se duce – Ariel, precum detergentul denumit după el. Şi Ariel este doi idioţi, el singur, chiar dacă îl acceptăm, fiindcăci este un copchil simpatec şi dacă-l omor e un fel de crimă mai gravă. Şi-mpreună cu cinci alţii de seama lui, în statut şi etate, au făcut următoriul lucru, deoarece ei sunt cum sunt şi îs câţi îs şi parcă nu-s destuli şi destui. Pe mine personal m-a încântat cel mai mult cum hăhăiau dânşii precum nişte oligofreni retarzi ce se găsesc, odată ce au izbândit în teribila-ncerca pe care s-au înhămat a o dovedi (public).

[youtube]NopVhYcRTuA[/youtube]

***

În total alt concurs de împrejurări, ieri am aflat că tatăl Paulei a găsit recent Jegul pre Internet, unde era şi fiica lui menţionată, ca membră onorifică. Dumnealui a descoperit asta de la un consăteam hidean cititor de site-ul nost’ (despre Hida musai-musai să vă povestesc într-un articol viitor apropiat, că de acolo-i şi domnul Carcea, adică soţul Mirmenei, mama lu’ Darcius şi Dacirian, în alte cuvinte taică-miu), care-l lăuda (hideanul cititor pe el, Jeg, pentru care-i mulţumim şi îi suntem recunoscători; adică recunoaştem că l-a lăudat).

Părintelui fetii nu i-a convenit în prima instanţă acest aspect, motiv pentru care, precum şi din simţul meu protectiv pentru domniţă, am scos-o momentan de la rubrica „Eu”, deci să nu vă agitaţi văzând şi dându-vă de ceasul morţii că Paula n-ar mai fi parte integrantă a ceea ce-nseamnă muzele şi muzii mele şi mei, indispensabilă grupului exclusivist de persoane care sunt apreciate pentru contribuţia lor călduroasă la flacăra ce mistuie inimele voastre în spirit Jeg, contributori sau persoane pe care eu le îmbrăţişez cu sufletu-mi mare şi care vor avea DECÂT de câştigat din întreprinderile Jeg, una mai bine întemeiată decât cealaltă, benefice atât moral, cât şi finaciar, cu intenţii nobile, pro-sociale şi de admirat… (Am zis destul, oare mai citesc cei în măsură să judece aceste cuvinte iscusit alese?)

Am contactat responsabilul de dânsa, adică pe tatăl ei, şi ne-am înţeles ca domnii la telefon, că doar suntem oameni civilizaţi, înţelegători şi cu simţul umorului. Şi, în această ordine de idei, îi voi cere acordul în week-end-ul vizitei mele la Zalău (adică cel ce va să vie la sfârşitul de săptămână, unde se şi localizează perioada temporară despre care discutăm), în circumstanţa unui păhărel legal de beiuturică la care să participăm eu şi dânsul, s-o repun în graţiile Jeg pe domnişorică, în locul ce-l merită, pentru că a fost alăturea în proiectele acestui megablogolis. Îi aduc la cunoştinţă prin acest canal că-l voi convoca la activitatee socială mai sus menţionată şi, de asemenea, salut pe Doamna, despre care aş vrea să ştiu ce flori îi plac… (ceva până la pragul economic studenţesc)

***

Capul duşului meu s-a slăbit într-un asemenea hal, încât stropeşte mai mult decât prin locurile pe unde ar trebui, în absolut TOATE direcţiile, exceptând, desigur, cea în care era proiectat să o facă.

***

Nu pot veni nicăieri de Paşte, deoarece am o activitate în perioada aia, care nu suferă absenţa mea. (Trebuie să înviu.)

***

Pentru aceia şi acelea de vă-ntrebaţi ce-nseamnă chestiile de pe Jeg, dăsite din cadrul conversaţiilor şi ce arată aşa “[…]“, aflaţi că sunt în marea lor majoritate chestii stupide zise de mine ce nu dau bine să fie documentate, motiv pentru care mă implic în politica editorială şi le cenzurez.

***

Am ajuns la concluzia că-i de-a strâmbul confortabil să mergi şchiop, deoarişce poţi să-ţi aranjezi sau scoţi chiloţii din fund după bunul plac, fără să te judece nimeni de mişcări suspecte. Deşi un alt aspect ar fi că se cam şi deranjează mai des.

***

Budapesta

JegBufe

[mulţam M.J.]

***

Date uitării, dar luate amintirii…

De 8 martie, după prietenul nostru de convingeri pocăite, Ciprian, da’ totuşi direcţie de staţie radio comercial-diavolesc

CipriLaMultiAni8Martie

***

Matizuri pupânde…

Matizuripupande

***

Dintre prietenii lu’ Budor, un Kenvelo-extreme

Kenvelorextreme

***

Şi nu în ultimul rând, da’ cel din urmă…

Cel mai tâmpit avatar: un peşte-n bol pe-o măsuţă, în spate-un ocean, statuia “Iisus Mântuitorul” din Rio de Janeiro şi-n mijloc Eliza

Celmaitampitavatar

Da’, totuşi, ca să nu se simtă prost şi dacă tot am preluat azi filme, iată încă unul, via eu însumi, cu un om normal, după cum şi singuri remarcaţi…

[youtube]ZrmoHFuHpvA[/youtube]

32 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 27, 2007 la 09:31
  link permanent
  ThePriest zice ca:

  Foarce Fain!
  Stau si ma uit la cretinii aia din casuta de “turta dulce” si ma gandesc cum le-as rupe lor gatu` cel firav, precum copiilor aia doi care fac reclama la branza Hochland… Eu as fi facut ca Mihai Viteazu (sau Braveheart a.k.a. William Wallance) – As fi invartit repede o rola de scotch in jurul casei, as fi pus niste paie si le dadeam foc…
  Acuma ala ultimu`, cutitaru` nu-si arata degetele mai aproape sa vedem noi cat a exersat el sa prinda smecheria. Oricum, seamana cu mine, cand eram… enfant. Pai si eu ma jucam cu cutit de ala si aveam cheia la gat (sa nu o pierd, prin urmare fiind in imposibilitatea de a intra in casa).

 2. Martie 27, 2007 la 09:44
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  ai sa-ti perzi tot traficu acum ca ai scos-o pa paula…

 3. Martie 27, 2007 la 09:52
  link permanent
  ThePriest zice ca:

  Indeed!!!

 4. Martie 27, 2007 la 11:13
  link permanent
  Paula zice ca:

  Tati ma tot trimitea aseara sa ii platesc cotizatia.
  Nu conteaza reputatia mea..da` cotizatia sa fie pusa la adapost.
  Vai!

 5. Martie 27, 2007 la 11:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Taică-tu-i bine intenţionat, io ţ-am zis, tu eşti poama rea! Nerecunoscătoare. O să port eu cu dânsu’ o discuţie şi o să găsim o soluţie pentru nesocotinţa asta… 😀

 6. Martie 27, 2007 la 12:29
  link permanent
  Noji zice ca:

  @ Darius…mai bun ca celalalt…da’ tot ii tre’ grafica!
  @ Priest…esti putin inapoiat…noi ne gandeam la omucideri de-astea cu pruncii din reclama pe cand tu nu ceteai Jeg

 7. Martie 27, 2007 la 15:38
  link permanent
  ThePriest zice ca:

  Noji, cunosc articolul cu omuciderea, relax 🙂 cred ca l-am citit in acelasi timp cu tine, cand a aparut.

 8. Martie 27, 2007 la 15:41
  link permanent
  ThePriest zice ca:

  Revin… faptul ca folosesc nickname-ul asta de cateva luni de zile nu inseamna ca sunt venit pe site in acelasi timp cu… el.
  Sanatate.

 9. Martie 27, 2007 la 15:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cat-fight!

 10. Martie 27, 2007 la 17:51
  link permanent
  Debris zice ca:

  Doar de filmuleţu’ cu brişcaru’ vreu să mă leg. Ce-ai zice tu Darius dacă te-ar tălhări unu de-ăsta? :))
  Oricum, piesa de pe fundal e marfă rău.

 11. Martie 27, 2007 la 20:40
  link permanent
  Noji zice ca:

  da! e [b]marfă[/b]….si tu esti [b]marfă[/b] Darius….si site-u e [b]marfă[/b] rău…….hahaha…toti o sa fim [b]marfă[/b] !!!

 12. Martie 27, 2007 la 20:41
  link permanent
  Noji zice ca:

  crap!

 13. Martie 27, 2007 la 20:42
  link permanent
  Eliza zice ca:

  În sfârşit! După un an de sforţări supraomeneşti de băgat în seamă, brownies, comentarii cu miez sau complet deplasate, laude ditirambice şi critici acerbe, am găsit metoda de a deveni star pe JEG: un avatar! Yaaay!

 14. Martie 27, 2007 la 21:15
  link permanent
  Bicazan zice ca:

  HIDA

 15. Martie 28, 2007 la 15:02
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  Ce înseamnă la tine “mintenaş” că încep să îmi pierd răbdarea?

 16. Martie 28, 2007 la 15:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mintenaş în cadrul “azi”-ului. Care, dacă sunt prolific, precum de-obicei, poate fi în fiecare zi… adică să se expandeze. Da’ încerc să mă limitez la planul iniţial…. deci azi.

 17. Martie 28, 2007 la 15:44
  link permanent

  paula, te iubesc

 18. Martie 28, 2007 la 16:15
  link permanent
  Denisa zice ca:

  :-w

 19. Martie 28, 2007 la 18:43
  link permanent
  Paula zice ca:

  Cetatene AntiDarius, apreciez lipsa de emoticoane.

 20. Martie 28, 2007 la 20:07
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  Aşteptăm că n-avem ce face da măcar o să fie senzaţional şi extraordinar articolu ce urmează?

 21. Martie 28, 2007 la 20:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O să fie controversat la maxim… şi scandal şi bătăi teritoriale…

 22. Martie 28, 2007 la 20:56
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  da’ ai interviu cu zoso că altfel degeaba vorbeşti de blogosferă? şi ar trebui să ai şi interviu cu Bobby că e totuşi mândrul proprietar al forumului bloggerilor din plaiurile noastre? Si de ce am pus semnu întrebării?

 23. Martie 28, 2007 la 21:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am stabilit că-l sun, da’ dup-aia nu l-am mai. Şi acuma mi-i lene, că dup-aia tre’ să-l editez şi nu mai am chef. Şi Bobby n-o găsit microfon în timp util, că-i în Italia…

 24. Martie 28, 2007 la 21:07
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  şi cum faci un articol-almanah fără ei? Sau n-or fi implicate în scandal? oricum.. aştept cu nerăbdare că mai îs două ore din azi

 25. Martie 28, 2007 la 21:08
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  Vroiam săzic implicaţi. Înţelegi tu oricum.

 26. Martie 29, 2007 la 00:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mna, deci…

  – date fiinde evenimente-n care pe mine mă doare capu’, asta se va fi doar joi dimineaţ’ –

 27. Martie 29, 2007 la 17:18
  link permanent
  Alienatu zice ca:

  No că deja îi joi către seară. Io încep să am impresia că eşti neserios.

 28. Martie 29, 2007 la 17:55
  link permanent
  Debris zice ca:

  poate s-o fi referit la joia aialalta, Joia Mare… o sa bage atunci un articol, cu Cina cea de Taina. :))

 29. Martie 29, 2007 la 18:57
  link permanent
  9 zice ca:

  e seara de ceva vreme 🙁 plec acasa trist. imi trebuie o viata

 30. Martie 29, 2007 la 23:18
  link permanent
  Verbiaj. zice ca:

  Ah, bună Darius.

 31. Martie 30, 2007 la 00:05
  link permanent
  Bla zice ca:

  About the two Matiz-es:
  They must love each other sooo….
  Though they met by accident!

 32. Ianuarie 1, 2009 la 19:52
  link permanent
  kaze de la baia ..mica zice ca:

  cutataru sin west…. deek shi ala shuuu .. =))) hop sh iel

  mno mulumita jeg.ro sunteti mijto .. :*

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)