De ce pepenelui roşu i se zice după miez, iar lui pepenele galben, după coajă?

sari la comentarii

Şi nu, nu există pepene verde. Chit că primul e aşa pe dinafară, iar al doilea pe dinăuntru.

Tare m-am mai hăhăit şi m-am mai veselit, trecând azi de dimineaţă pe lângă cimitir şi văzând nişte înmormântaşi (că presupun că ăştia-s omologii tragici ai nuntaşilor), încercând să se împartă prin maşinile disponibile, ca să se ducă la pomană.

Nu am asistat la lucru mai distractiv, de când am văzut un grup de surdo-muţi parlamentând, toţi deodată, agitaţi, într-o linişte absolută şi în mijlocul străzii, la clubul ăla al lor, de la mine de pe stradă.

Cu o mină sobră ce se cuvenea momentului şi cu nişte glasuri grave, ca să păstreze solemnitatea impusă de nefericita întâmplare, participanţii la petrecania de lângă cartierul de veci, se socoteau ei între ei, care cu cine să meargă, că ăia-s oricum cinci, deci încap, da’ rămâne astalaltă pe dinafară, da’ dacă stau ei împreună şi aşa mai departe, c-o ţine în braţe, da’ totuşi nu-i voie, ba hai că nu-i departe.

De ce mi s-a părut mie asta de râs, Dumnezo s-o ierte, îi pentru că, în mod paradoxal, masa de înmormântare e mai bine văzută social decât masa de nuntă, aţi observat?

Când se căsătoresc doi, în primul rând tre’ să te duci să te prefaci că te bucuri la starea civilă, de parcă te doare pe tine la banană că-şi semnează ei pirostriile, de nu poţi tu lipsi. După care, invariabil, urmează lălăiala aia de la popă, unde trebuie să fii pe fază, dacă vrei să te sustragi, fiindcă la ieşirea din Primărie… acolo se-mprăştie cei cu iniţiativă. Toate astea doar în cazul fericit în care nu-i toată prosteala planificată cu luat nefericiţii de pe la casele părinţilor şi tot “Tatăl nostru” ăla din ce în ce mai complicat, la fiecare intersecţie, cu starostele tot mai mucit.

Iar la final primeşti nişte borăli uscate, probabil de la cealaltă nuntă, stătute acolo cam de pe când ieşeai tu de la Primărie şi te-au prins în alai, cu ceva zamă tulbure ş-o sarmauă stătută, pentru care la sfârşit, ghici, ce? Plăteşti. Dublu! Şi nici n-ajungi la fântâna de ciocolată, ca să moi şi tu o căpşună, de tăţi limbricii ăia ce-au asediat-o, mânjiţi până la coate.

Pe când, dacă moare cineva, nimenea nu se zgârceşte la hrană. Că nu vrei să superi pe doamne-doamne. La nuntă-i altceva, eşti pe profit. Aici ideea în sine îi să fii în pierdere. Când te duci în hruba aia morbidă, să saluţi mortu’, că aşteaptă şi alţii, la alţi morţi, de lângă, chelneriţele alea improvizate din mătuşi îţi dau de la intrare batistuţă; ritualul haleului e deja început, frumos, ca la restaurant, civilizat. Oricum nu te bucuri să fii acolo, deci poţi să stai posomorât, că se cade.

E drept, nu-i cea mai fericită ambianţă, de cum te-ai trezit, ăla să tot behăie despre sărbătorit, pe care l-a cunoscut, evident, în mai toate momentele importante din viaţă, pentru că lumea cheltuie în mai toate momentele importante din viaţă şi să-l regrete în funcţie de ciubuc. Da’ mie alea care tot bocesc acolo îmi stârnesc un puternic apetit, nu-mi explic de ce.

Şi-i o chestie aşa plăcută, de a nu trebui să faci nimica, la înmormântări, spre deosebire de nunţi, unde ba tre’ să ţii de aia, să muţi astalaltă, să ajuţi să strângă, să te oferi că lăsaţi, că duc eu, să iasă bine şi căcaturi. Înmormântarea nu poate să iasă prost. Se întâmplă singură Şi are cine să se ocupe. Tu tre’ doar să confirmi, să da-da-da, într-adevăr, vai – să fii de acord, mai anume, da’ împăciuitor, aşa, resemnat. Altfel, groapa-i săpată când ajungi pe deal, alea toate-s pregătite pe acolo, nici nu ştii la ce se folosesc, toată lumea îşi ştie replicile, tu n-ai un rol, îs oamenii ăia care ţin de funie, nu-i nici o problemă, tot ei fac groapa la loc, când tu deja eşti în Dacie, spre restaurant. Mai aiurea devine când se agaţă câte una de tine, în jale, de tre’ să stai acolo, să-i treacă, după ce-a plecat toată lumea, să te gândeşti la ce masă mai prinzi loc, până ea te-ntreabă oare dacă-i bun locu’, oare nu i-a fi frig în coşciug, oare priveliştea-i bună, i-a plăcea şi alte inepţii din ăstea meta, care nu-s preocuparea ta primordială, când alţii se-nfulecă precum nişte sparţi, în cealaltă partea oraşului, sărbătorind împreună, nu-i aşa, ca o familie, viaţa şi nu moartea celor care le-au fost.

***

Altfel, am găsit azi pe… pe-pe-pe-pe… p-p-p-… i-aş zice fratele lui Pamfil, dar Pamfil, în absenţă (e-n concediu), n-ar accepta un asemenea afront, o decizie luată fără înştiinţarea sa prealabilă.

Bietul orfan – cică l-ar chema Ruben, dar să-i zicem Pamfkenstein – are 21 de ani, cu patru ani mai ingenuu decât se presupune că ar fi Pamfil de înţelept, însă nu se poate apropia măcar de a fi un prepuber pederast, pe lângă Supremul Ursuleţ, aşa că nici nu se presupune vreo ameninţare penibilă adusă Tronului. (Da?)

Iată dubioasa arătare, de-o asemănare înfiorătoare cu Originalul.

1w

***

2w

***

3w

***

4w

***

5w

Aparţine fiului unui coleg de serviciu şi se trage de prin părţile Târgu-Mureşului, din magazinul plebeu Romarta, aşa cum îi e şi pluşul din el. Este de culoare predominant galben-hepatită, spre deosebire de rozul nobil al lui Pamfil, probabil datorită bolilor ce l-au încercat de-a lungul anilor. Strania creatură suferă la o evaluare de suprafaţă de cel puţin câte un retard cronic, la nivel mintal, respectiv fizic.

Deşi natura lui este evident de-o impostură monstruoasă, iar scopul a fost destabilizarea siguranţei conferite de domnia celui căruia vă plecaţi smeriţi, totuşi, va fi ţinut, din bunăvoinţa suveranului, pe lângă curte, ca să se scălămbăie precum un clovn şi să mai lumineze faţa îngândurată a celui e îi este stăpân – Groza-Bîja Hristea “Alphonse” Pamfil.

***

Mă, m-am dus eu, deci, să-mi pun un pierce. Sau să-mi fac, să-mi facă ăla, să mi-l deie şi să mi-l facă, să-l cumpăr. Să-l iau, cu băgat în mine cu tot şi manoperă. Cum căcat o fi terminologia.

Însă nu m-am dus, aşa, direct, cu capu’ înainte, anume, mai ales că nu ştiam unde. Am încercat, ca să văd şi io, care-i locaţia, cine-s oamenii ăştia.

Aşa că am încercat saloanele de specialitate. Şi am început cu, desigur, ăla unde mi l-au tatuat şi pe Pamfil. Lăsându-le de la bun început laoparte pe celălalte, unde mi-au desenat primele tatuaje, de-a trebuit să trec prin două, ca să-mi iasă abia al treilea cum trebuie.

Şi l-am întrebat pe cel în care aveam eu încredere, de acolo, că băgasem destui bani în el cât să am încredere. Iar el a zis, hait!, că el nu, nu-nu-nu, colegul face. El nu. El doar simple. Bine. Care coleg? Acela. Numa’ că să mă grăbesc. Că e ultima lui săptămână. Cum, o fi fiind pe moarte? Nu. Doar că nu va mai lucra la ei.

Cum sună chestia asta? Adică io să mă duc la ăla de-l dau afară, că cine ştie pe cine-o fi mătrăşit? Sau că nu-i convin banii sau ceva? Şi să-i ofer plată, ca să-mi înfigă mie vreun drod ruginit în mine, pă picior de plecare? Io, dacă m-ar da afară de la Vitrina şi-ar face greşeala să-mi şi spună din timp, cam cum credeţi că m-aş comporta în ultima săptămână, aşa, cu clienţii, zic…

Şi comunic că, bine, că mă mai gândesc. Şi plec aţă la alt salon. Şi acolo mă-ntreabă, că-i cu opţiune, poţi alege ce vrei tu – pierce sau tatuaj? Pierce, dragă. Cu băiatul, vă rog. Îi zic lu’ băiatu’, la care băiatu’ mai să-mi plângă-n poală. Ce-ai, brotăcel? Că el nu pune acolo, că el, mă-nţelegi, da’ totuşi, el de la început a zis că nu, el nu poate, n-a pus niciodată numai altundeva. Măi, iubitule, dar te plătesc. Am banii la mine, uite-i. Ia-i. NU! Mă, bani, mă, te-ai tâmpit? Zice că nu. Că să mă duc acolo, la pula mea de George sau cum l-o fi chemând, pe Moţilor sau unde pula mea o fi fiind George, că George pune.

Bine. Mă duc la pula mea, unde era George, dau de-o fată. George? Nu. Apăi, bună ziua, eu vreau să-mi pun un pierce, faceţi? Hat, persze! Aolo, serios? Că tocmai am fost la câteva saloane de tatuaje şi piercing şi făceau dăcât tatuaje. Aici chiar faceţi? Da. Nu, mă refer: aici. Faceţi? Facem păstă tot. Super. Faceţi-mi-l. A, nu ea. Doar George. Mna, să vină George. George nu e în localitate. Vai, dar unde e George? În afara localităţii. Şi când vine? Ăhăăăi.

***

Deci la precinii din Le Général, în week-endu’ ăsta, devine acuma.


146 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 17, 2009 la 16:47
  link permanent
  Canalia zice ca:

  De ce scrie ca “Niciun Comentariu”?

 2. August 17, 2009 la 16:47
  link permanent
  b.b zice ca:

  Ar trebui sa luminezi audienta si sa spui unde vrei sa-ti infigi drodul de nu vrea nimeni sa ti-l infiga legal? In afara de George care e plecat din localitate.

 3. August 17, 2009 la 16:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu cre’că ar fi vorba de legal. Le-o fi fiind spaimă. Cum, să zic, mă, unde, te-oi fi prostit? Face parte din confidenţialitatea client-salon. Crezi că dacă te-ai duce la ei, ei ţi-ar spune? Nu! Io cum să încalc asta?

 4. August 17, 2009 la 16:53
  link permanent
  b.b zice ca:

  Atunci nu-mi lasi decat varianta sa-l intreb pe Gore, cel cu bile-n pula, daca George i le-a pus. Altfel, ramane decat sfarcul stang in ecuatie.

 5. August 17, 2009 la 16:56
  link permanent
  b.b zice ca:

  si inca ceva: pe Ruben zis si Pamfkenstein numa` cu un pachet de tigari l-ati putut propti? o sa faca legatura aia micii care intra pe jeg ca e bine sa fumezi, de vreme ce ursuletul de plus sta pe un pachet de tigari, nu?

 6. August 17, 2009 la 16:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Este un tub din plastic, cu sare.

  Vi-l reamitesc, dragă, pe Pamfil, da?..

  ***

  tatuajpamfiladouazi

 7. August 17, 2009 la 17:15
  link permanent
  macika zice ca:

  nu mai bine iti faci un tatuaj cu romarta pe vreunul dintre membre? ca statement , sa fii util tarii, ca sa ii poti imbunatati din cand in cand imaginea, da.

 8. August 17, 2009 la 17:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. Nu mai bine. Mai rău.

 9. August 17, 2009 la 18:01
  link permanent
  Anonim zice ca:

  Trebuie să revăd fotogramă cu fotogramă filmul, ceva pare suspect. Pamfil e implicat politic? Foarte suspect.

 10. August 17, 2009 la 18:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cea care îndrăzni-v-a sugera orice care s-atace intergritatea neştirbită a celui ce vă este zeu-adjuct, grăi-o-ar din gura larg deschisă a numelui său (ş-ăla fals) şi nu pe sub mustaţa neagră a ascunderii de sine, auzi, fă?!

 11. August 17, 2009 la 18:06
  link permanent
  Ioji zice ca:

  Cât mai costă un tatuaj politic?

 12. August 17, 2009 la 18:17
  link permanent
  Speriatu zice ca:

  Inchide guriţa, falsule, şi răspunde-i la întrebări. Câtă pază crezi că ai?

 13. August 17, 2009 la 18:30
  link permanent

  As dori foarte mult sa pot fi informat, din timp, inainte ca individualitatea mea sa fie dezbatuta pe blogul tau, Darius.

 14. August 17, 2009 la 18:38
  link permanent
  Speriatu zice ca:

  Pamfil draga, nu te ofusca, mai nou şi la bancă îţi solicită să completezi o rubricuţă cu opţiunile politice. Nu cumva te sperie ridicolul? :(

 15. August 17, 2009 la 18:39
  link permanent
  VasileM zice ca:

  Săracul Pamfil, o să se simtă ameninţat şi o să te părăsească. O să fugă în străinătăţuri şi nu o să-l mai vezi niciodată. Acuma va trebui să te revanşezi faţă de el.

 16. August 17, 2009 la 18:48
  link permanent

  Ng ng.

 17. August 17, 2009 la 19:05
  link permanent
  Speriatu zice ca:

  Nu vreau să cauzez noduri în gâtuleţ domnului Pamfil, scuze. Retrag ameninţările.

 18. August 17, 2009 la 19:21
  link permanent
  invidiatu zice ca:

  acesta este de parere ca pepenului rosu i se spune dupa miez pentru că el este miezul iar celalalt vai de capul lui este e coajă si isi merita numele,iar despre pamfiliu nu imi ramane decat sa i urez
  sanatate!

 19. August 17, 2009 la 19:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bun, care mai ia numele lui Pamfil în deşert, dar mai ales în formularul de nume de la comentarii, impersonându-l, se duce să-şi caute IP-ul pă mirişte. Ca să nu fie dubii de ce nu mai revine.

 20. August 17, 2009 la 19:39
  link permanent
  Speriatu zice ca:

  Deci impersonatorul ăla lipsit de respect îi ceva domn ţîgan de l-ai ţîpat [”pă” mirişte] ?? Mie n-o să îmi fie dor de el, dă-l în deşertul mamii lui. Gâtuleţul cui l-o impersonat azi şî mâne. Vai ce m-o-nervat în clipa asta!

 21. August 17, 2009 la 19:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Potol, potoool. Ş-ş-ş-t.

 22. August 17, 2009 la 19:49
  link permanent
  Sebastiano zice ca:

  io nu mai zic nimic

 23. August 17, 2009 la 19:52
  link permanent
  R. zice ca:

  Pseudo-Pamfilul să îşi procure diacritice. Că el se vrea a fi civilizat şi şcolit.

 24. August 17, 2009 la 19:54
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Dar vai, Darius, nu ti-au placiut nuntile si mai vrei un ocol de bordeie cu inmormantari? Hmm, e posibil sa fie bine daca iti permiti sa intri, numai ca la ce mancare buna ti-o da…tare mi-e teama ca pui la loc tat ce cazuuuuu. :D

 25. August 17, 2009 la 19:55
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mai întâi că e “mină sobră”, nu “mimă”, boule, iar mai apoi că ce dumnezo?! Ce mama dracului şi-a lu’ Pamfil vrei să-ţi pirsuieşti? CE?

  E după miez, la ambii. Dacă-s copţi.

 26. August 17, 2009 la 20:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  În primu’ rând că-i “mimă”, dacă vreau eu, deşi – vedem cu toţii – am scris “mină”, desigur.

  Apoi îmi pirsuiesc un aloc. Singularul de la alocuri.

  Cum e după miez, fă, că ăla galbân îi pă din-afară galbân, MAXIM portocaliu, în arare cazuri. Şi unii zic că ăla roşu îi de fapt verde, da’ îi roşu, cum spuneam, nu există verde. Şi dacă ar exista, n-ar fi ambii dupe miez, ci după coajă, deşi-s după miez, da’ ăla galbân îi după coajă, nu cum zic?

 27. August 17, 2009 la 20:04
  link permanent
  Basty zice ca:

  Oare vrea să-şi pirsuieşte o ureche de cealaltă? Nu! Nu! Crecă sfârcurile de obraji. Nu! NUNU! Ştiu. Genunchii. De-ai unguroaicei prietene şi proletare.

 28. August 17, 2009 la 20:16
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Pepene galben – căci miez galben.
  Pepene roşu – căci miez roşu.

  Sau să-ţi desenez?

  Jtiu! Belciug! În rât.

 29. August 17, 2009 la 20:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Fă! Pepenele galbân… ÎI VĂĂĂRDE pă dinlontru, mă, pricepi?! Aşa îi. Nu cacoacere. Căcaculoare!

 30. August 17, 2009 la 20:22
  link permanent
  monica zice ca:

  S-o credeti tu si Pamfil! Ce, n-ai vazut pepene galben care e portocaliu?

 31. August 17, 2009 la 20:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E o greşeală, ca ursu’ ăla, care-i galbân, când Pamfil e roz. Mă, nu că vine ceva contestaţie pe aici, în nici una dintre situaţii. Că se vor rostogoli capete.

 32. August 17, 2009 la 20:35
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  MIEZUL E GALBEN. De unde începe verdele, e coajă, care e mai groasă sau mai subţire. Am zis. Aşa e. Taci.

  Zi mai bine unde ai vrut să-ţi caşti o gaură.

 33. August 17, 2009 la 20:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aşa mă ştii tu, un băiat indiscret? Aşa m-ai educat şi m-ai crescut la ţâţa ta, ca să mă sucesc şi să te muşc ca un şărpe? Mnuuu, dragă.

 34. August 17, 2009 la 20:48
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  No aşa.

 35. August 17, 2009 la 20:48
  link permanent
  monica zice ca:

  Cum “mnuu”?!?!
  Sau stai!: pacalesti Hudrele. Nu mi-am dat seama :oops: . Sarpe mic!

 36. August 17, 2009 la 20:50
  link permanent
  Oana zice ca:

  Ba, si pepenele galben e denumit dupa coaja… ma rog… ai si tu dreptatea ta sa pui intrebarea asta.

 37. August 17, 2009 la 20:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ io ce câcat zic?! Hudrel zice că-i galbân pe dinăuntru şi dup-aia îi denumit. Da’ numai fiindcă aşa pepeni stricaţi mănâncă el.

 38. August 17, 2009 la 21:11
  link permanent
  Anonim zice ca:

  Ni că nu s-o spart coaliţia sexy în guriţă. Ioi. Trăi-ţ-ar pepenii :lol:

 39. August 17, 2009 la 21:16
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  [Şi apar doar în turmă!] Par băuţi destul ori mi se pare mnie? Să ştim cam cât o freacă în şedinţa asta cu terapie manual-bucală, nu de alta…

 40. August 17, 2009 la 21:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tu te semnezi cu nume diferite, comentând unul după tine însuţi, mai mult pentru că te simţi singur?

 41. August 17, 2009 la 21:26
  link permanent
  anonimul zice ca:

  SUNT SI EU FAN ADEVARAT!

 42. August 17, 2009 la 21:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Din acest articol reiese ca pulifriciu` a vrut sa-si tatueze ceva la buticul de linga cimitir dar aia l-au trimis in alta parte. Pe drum a intilnit o nunta ca-n povesti dar aia nu mincau si ei sarmale ca oamenii ci pepeni. Dar erau destepti, unii mincau galbeni, altii rosii. Numai Darius al nost` a mincat din fiecare, s-a cufurit (la cur bineinteles) si in timp ce se caca pe el de tatuaj a scos asa minunatie de articol.
  Ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti.
  (Dom` profesor Hudrea sa imi spuna daca am pus “i“ in cantitati suficiente).

 43. August 17, 2009 la 21:32
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Bă, nu eşti!Un fan semnează cu nick unic şi respectă dia-criticile fără drept de apel. Şi-i respectos, mniezoiu’ lui aservit Puterei perverse care l-o sedus insu-rectiv :lol:

 44. August 17, 2009 la 21:37
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Şi dom Profesor Hudrea să să ducă să beie ceva muuult. Apoi să să sparie de-o oaie care îi zîce să să însoare cu un bărbat. Apoi să beie şi mai muuult. Aşe fac profii care ştiu une tră să pui virgule şî aposcroafe. Respect

 45. August 17, 2009 la 21:37
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  No pa, mă duc să imi generez alt IP erotomaniac. Paaaa

 46. August 17, 2009 la 21:38
  link permanent
  Fla-fan zice ca:

  Deci atâtica: http://www.trilulilu.ro/andrei/2f55111b1de6b8

 47. August 17, 2009 la 21:44
  link permanent
  Iisus e Sus zice ca:

  ma tu vrei sa-ti bagi pierce in pula.fantastic:))

 48. August 17, 2009 la 21:44
  link permanent
  Popescu zice ca:

  Pa, fanule!

 49. August 17, 2009 la 21:50
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Protestez! Popescutzu’ însuşi? Aşa ceva nu există decât în fabulele cu porci seducători :( Ia, zi SUGUS. Popescutzule…să vedem dacă ai accent. :) Asta dacă vrei să te cred că tu ejti sau îs io cu alt nume :(

 50. August 17, 2009 la 22:12
  link permanent
  jimerino zice ca:

  oaie? gigi asta numai la personaje dubioase da drumuţ pe strada.

 51. August 17, 2009 la 22:15
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Ni mă, Popescutzu ăsta nu răspunde. Însamnă că nu mai pot să plec, trebuie să îi ţină cineva locul :(
  [Aveţi noroc că îs sensibil şi săritor.] Mă duc să mă tung, să fiu freci mâine.

 52. August 17, 2009 la 23:30
  link permanent
  Ţâşpoc zice ca:

  Şi look-a-like ăsta îi şi gay. Din surse nesigure. una. Tăt Pamfil îi miezu’.

 53. August 18, 2009 la 00:33
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Din categoria: “Fiecare spune câte ceva fără legătura cu ce au spus cei dinainte”:
  <>

 54. August 18, 2009 la 01:05
  link permanent
  Ţâşpoc zice ca:

  Că Alexandra-i din categoria “Vocea Ratiunii”. Că ce, noi tre’ sa gândim numa în mod grupat? Io ştiu ca şi jegu-i puiuţ de comunist, da chiar aşa?

 55. August 18, 2009 la 01:07
  link permanent
  Ţâşpoc zice ca:

  Noi comentăm, nu gândim. brava, fruntaşă în munca socialistă.

 56. August 18, 2009 la 09:35
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Dacă nu te place nimeni, ia-ţi un câine, poate ajută.

  După care zic să te duci să-ţi cauţi IP-ul pe mirişte.

 57. August 18, 2009 la 09:44
  link permanent
  caty zice ca:

  ruben e draguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut. si e mai tanar decat pamfy (daca imi permiti). o sa’l prefer pe cel batran in continuare, da’ nu pot sa nu recunosc ca si impostorul te cucereste cu je ne sais qoui’ul din ochii lui de margele

 58. August 18, 2009 la 09:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-ţi permit. Pamfkenstein are un căpău de zici c-a durmit Răzvan (fiul colegului de la serviciu) cu curu’ pă el, de când l-a primit, foindu-se de p-o bucă pe cealaltă. Iar jenesecăul din uăci se datorează morţii putrezinde care-i pătrunde nefiinţa.

 59. August 18, 2009 la 09:52
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  uau

 60. August 18, 2009 la 09:56
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  te-or prelucrat informativ, nu glumă :(

 61. August 18, 2009 la 09:58
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Al-exandră, scuze, dar dumneata n-ai cultură porcină, de asta nu înţelegi topicurile :)
  Dacă erai un picuţ mai curioasă să vezi cine cu cine vorbeşte îţi tresăltau şunculiţele virtuale foarte satisfăcute. Sau oscioarele, dacă nu ai burtă mare… Poate fi mai fascinant decât Ion Creangă citit în original.

 62. August 18, 2009 la 10:02
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  ce jegooos! să stau să explic evidentele primare

 63. August 18, 2009 la 10:03
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  Vezi că au linkuri mai sus catre blocurile lor, dacă tot vrei să îţi demonstrezi că există o legătură maximală între ce spun cei dinainte şi cei dinapoi.
  Dacă reuşeşti să găseşti acest răspuns înseamnă că ai un coeficient de inteligenţă din cel puţin două cifre. Vezi că analorgiile politice ajută la eliminarea cariilor. Respect

 64. August 18, 2009 la 10:05
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  ăsta micu are contract de confidenţialitate, nu te poate ajuta decât cu protejarea numelor de cod :lol: deşi pun pariu că alexandra asta moare de curiozitate ce e cu alinturile gay insistente. asta e. tre să găsim un siteu care permite libertate de expr

 65. August 18, 2009 la 10:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Comentează într-un singur formular, nu reveni cu 5 (cinci) sateliţi la el.

 66. August 18, 2009 la 10:25
  link permanent
  Fla-fan zice ca:

  Io nu citesc pe Creangă în original; decât în traducere în romîneşte, casăzicaşa.

 67. August 18, 2009 la 10:27
  link permanent
  monica zice ca:

  Tare greu trebuia ca ti-o fi si tie, mai baiete :(

 68. August 18, 2009 la 10:30
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  porcu! nu e necesar sa ma consideri si pe mine un mic sarpe assspidic. vezi ce scrie acolo pe acel blog dar nu ma amesteca in troaca ta :) porcu monica zic, dar nu cu drag cum iti zice hudrelush.

 69. August 18, 2009 la 10:37
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Romarta aia îi un fel de magazin Cocor din Bucureşti pe 2 etaje cu aer condiţionat nefolosit că nu-s baterii la telecomenzi şi lângă raftu’ de chiloţi îs cărţi cu Păunescu în stânga, iar în dreapta reprezentanţă de ceva cd-uri cu csardaş care dă la promoţie dimpreună cu muzica nişte parfumuri.

  Şi cu pepenii, ăla verde are prenumele de lebeniţă (nu cu U în loc de primul E)să nu te-ncurci în codul Rubick al culorilor şi ăla galben e pe exterior de fapt ca muştaru la nuanţă. Aşa că lebeniţă cu pepene muştar. Poftă bună, mulţumim!

 70. August 18, 2009 la 10:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ cine-a-ntrebat ce-i Romarta? Nu că n-ai fi lămurit, pentru cui îi era ruşine să-ntrebe. Ca un fel de Universal Silvania, din Zalău. mai pe scurt, cu raionul de modă lângă standul de suveniruri populare artizanale, de lângă sutienele Uniconf, pe dreapta, cum intri, după ce-ai trecut de chioşcul interior cu recuzită pentru petreceri, că-n celălalt capăt sunt nasturi, curele, mosoare şi fulare de blană, din picioare de vulpe şi ce-a mai rămas din cap.

  Lebeniţa, mulă, este pepene ROŞ’!

 71. August 18, 2009 la 10:53
  link permanent
  Fla-fan zice ca:

  Tu când ziceai “pepenecuclisă”, de care ziceai?

 72. August 18, 2009 la 11:24
  link permanent
  Oana zice ca:

  la noi in zona pepenelui rosu i se mai spune si pepene verde, adica dupa coaja cum ar veni…acum pepenelui galben nu stiu daca i se spune si pepene portocaliu (dupa miez)..ce as vrea eu sa stiu e cum i se mai poate spune dovletelui gol

 73. August 18, 2009 la 11:27
  link permanent
  Văraru zice ca:

  Oi fi tu roş-albastr’ în suflet, dar tăţi zic lebeniţă, mna.

 74. August 18, 2009 la 11:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Că cine vine la voi în zonă, să afle…

 75. August 18, 2009 la 11:51
  link permanent
  Basty zice ca:

  În loc sa surprindeţi esenţialul poveştii, vă tot contraziceţi pe teme curcubitaceeşti.

 76. August 18, 2009 la 12:05
  link permanent
  aia mica zice ca:

  “i se zice” pepene rosu,pepene verde,lubenita,lebenita si harbuz.same thing.
  pepenele galben e pepene galben peste tot :) eu as fi curioasa de ce numa’ ala cu miez rosu si coaja verde si-a schimbat denumirea in functie de zona..

 77. August 18, 2009 la 12:10
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  a cui esti, aia mica? imi pari aşe de cunoscuta! :D

 78. August 18, 2009 la 12:12
  link permanent
  Fan Clăbuci zice ca:

  mai scrie ceva ca sa ma prind, ca conteaza dimensiunea atat cît si numarul de semne lansate intr-o intrebare ;)

 79. August 18, 2009 la 12:17
  link permanent
  aia mica zice ca:

  numa’ par … :)

 80. August 18, 2009 la 12:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ăsta de mai sus, de se bâlbâie, tocmai îşi caută IP-ul pe mirişte. Va dura.

 81. August 18, 2009 la 12:53
  link permanent
  aia mica zice ca:

  darius, ce locatie a ales pamfil pentru concediu?si cand se intoarce?

 82. August 18, 2009 la 13:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Într-un exclusive all-inclusive, ca să zic aşa. Cre’că mai stă vreo două-trei săptămâni, poate mai mult. Nu ştie drumul înapoi, oricum, îl dădăceşte cineva acolo, el trebuie doar să se întoarcă de pe-o parte pe alta, cre’că-i total indiferent de el însuşi. Orgie după orgie. Şi-a dat ultimii cenţi pe sms-uri la 89-89, nici nu-şi poate chema un taxi sau să mă sune, să mă duc după el. Da’ se descurcă el înapoi, cu vreo ocazie, cu vreun train-surfing. Dacă n-a venit, îi pentru că se simte bine.

 83. August 18, 2009 la 13:32
  link permanent
  John zice ca:

  La ce nuntă ţi-au dat ţie borăli uscate? Eu am nimerit numai jilave…

 84. August 18, 2009 la 15:57
  link permanent

  Interesanta dilema… dar de ce in Moldova la castravete i se spune pepene ? Si la pepene verde harbuz, iar la cel galben zamuz ?!

 85. August 18, 2009 la 16:08
  link permanent

  La ultimul eveniment de genul trist mentionat, cu roseata in obraji recunosc ca m-a luat o foame de zici ca n-am mancat de ieri (ieri de pe vremea aia…).Ghinionu’ a facut sa nimeresc la masa alora de tineau post, din motive de sarbatori pascale. M-am simtit nedreptatita si mi-am promis ca la urmatoarea data (daca nu va fi sa fie, io nu ma supar :) ) sa casc ochii si sa ma plasez conform cu regulile mele de dieta. Adica CU CARNE!

  In ce priveste piercing-ul… io as da timpu’ inapoi si i-as trage un picior de bebe in mutra aleia (sau aluia) care mi-a gaurit frumusetile de loburi ale urechilor. Da’ pe mine m-a intrebat cineva daca vreau sa port cercei???? Iaca ca nu vreau si acu ma trage curentu’. Pe la urechi carevasazica.

 86. August 18, 2009 la 17:22
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Acum ca am aflat, fara urma de indoiala, ca iti functioneaza perfect html, s-ar fi facut momentul sa dezvalui ce era intre ”. Sau nu. Ca nu mai are legatura cu conversatia actuala.
  Asa ca sa revenim pe langa subiect: Dariusule, tu n-ai avut parte de inmormantari si/sau nunti in care sa fi cvasi-implicat emotional? Adica, de care sa-ti pese de mort sau de tanara care isi distruge tineretea?
  Daca nu, cate dintre foste au ajuns la varsta maritisului?

 87. August 18, 2009 la 17:32
  link permanent
  Nici zice ca:

  Denumirea corecta a lebenitei nu este pepene rosu ci e pepene verde.
  Deci amandoua sunt denumite dupa coaja.
  Daca o sa cauti pe Google pepene verde,asa o sa iti apara. :P
  Bine..adevaru e ca..poti sa zici in ce fel vrei ca n-o sa iti zica nimeni ca e gresit,DAR! pepene verde e de fapt :D

 88. August 18, 2009 la 17:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Toate au ajuns la vârsta măritişului. Da’ nu mai aveau valoare, fără mine, nu ştiu dacă mă-nţelegi. De fapt, tipii pentru care m-au părăsit le luau, crezând că pot ajunge la mine, fiindcă stârnesc pasiuni homosexuale, atâta-s de dorit.

  Dar am fost la nunţi şi la înmormântări de care să-mi pese. Să-mi pese de mâncare, zic. Fericiţii sau nefericiţii participanţi, după caz, sunt doar anexaţi, să nu se-mboarde masa.

  Nici – apăi, draghe, Google-ul îi noul “o zis la televizor”.

 89. August 18, 2009 la 18:01
  link permanent
  John zice ca:

  Domnu’ Darius, poate ne explicaţi şi nouă cum se face că domniile voastre (dimpreună cu Pamfil, carevasăzică), plecaţi în turul României pe bicicletă şi el dispare subit după sau în timp ce aceea. Ceva îi tare putred aicea.

 90. August 18, 2009 la 18:16
  link permanent
  monica zice ca:

  Cred ca stratul exterior al lui Pamfil, ca-i tare vechi, saracu’ …

 91. August 18, 2009 la 18:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  A rămas pe traseu, la Timea Mátyás. Iar aia mică e plecată din ţară, aşa că Pamfil stă acum cu mama ei, distrându-se ei doi împreună, mergând la agăţat, fiind unul confidentul celeilalte şi invers, trăindu-şi vieţile ca pe o aventură. Mna. Ce nu-i bine?

 92. August 18, 2009 la 18:58
  link permanent
  Porcau zice ca:

  mai avem voie sa seducem pe aici?

 93. August 18, 2009 la 19:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tot seduceţi, vă rog.

 94. August 18, 2009 la 21:05
  link permanent
  John zice ca:

  Păi nu-i bine. Că, din câte îl ştiu eu pe dl. Pamfil, de la mai puţin iluştrii săi contemporani, a luptat mereu pentru o viaţă independentă. Şi acum, la vârsta înţelepciunii, tu îi bagi pe gât o soacră.

 95. August 18, 2009 la 23:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cre’că-l vre’ pe el soacra mai mult decât mă vre’ pă mine nora, poţi şede liniştit. Or pe Pamfil nu-l interesează în mod particular – soacră, noră…

 96. August 19, 2009 la 07:33
  link permanent

  Une’ drac vrei sa iti faci pierce?

 97. August 19, 2009 la 08:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sărăcuţa de tine. Mă duc la serviciu, am treabă, te rog, înţelege. Vorbim mai târziu. Nu face asta acum. Ştii bine cât de mult însemni pentru mine… Alexandra te cheamă? Aşa – Alexandra. Te iubesc ca-n prima zi (o să caut în arhivă, să ştiu exact cât).

 98. August 19, 2009 la 09:40
  link permanent

  Aha…bine!

 99. August 19, 2009 la 12:01
  link permanent
  andreea zice ca:

  ufff, da’ sa stii ca “Doamne-Doamne” se scrie musai cu majuscule

 100. August 19, 2009 la 12:02
  link permanent
  andreea zice ca:

  hahaha, eu vb, care-mi scriu propriul nume cu litera mica
  nu ma lua-n seama

 101. August 19, 2009 la 12:27
  link permanent
  Basty zice ca:

  Când te-or refuza toate saloanele provocatoare de durere (şi George) din Cluj, vezi că fac ăştia nişte pierce-uri de toată frumuseţea prin musulmănie pe acolo. Cel mai fain e că le fac de la distanţă şi nici nu trebuie să le plăteşti, e plăcerea lor.

  Mă rog, asta cât timp eşti alb şi baţi spre blond.. da’ tu… pe tine cred că te-or pune să aplici găuri, nu să le primeşti.

  Şi George.

 102. August 19, 2009 la 16:24
  link permanent
  MIN zice ca:

  Inseamna ca ai cumparat doar pepeni galbeni, cruzi.

  N-am citit decat titlul. (recunosc)

 103. August 19, 2009 la 17:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce-ai făcut?! Sau ce nuuu?! TE-ASCULT, MĂGARE, DIN TĂTĂ MATERIA!

 104. August 19, 2009 la 22:47
  link permanent
  jo zice ca:

  omg :)
  de ce nu-L intrebi pe Manaila ce si cum despre pastelul pepenilor ??!!;)
  zi buna la voi !

 105. August 20, 2009 la 09:36
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Gata tovarasu` cu pepenii, ne-am lamurit. Pune laba si scrie un eseu despre diferenta dintre castravetii intregi si cei taiati felii. La femei, evident.

 106. August 20, 2009 la 16:49
  link permanent
  Chira zice ca:

  Vai Darius cat iti paganesti corpul

 107. August 20, 2009 la 18:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mariene – veni-va ea şi clipa ‘ceie.

  Chiră – e, da’ să vej câte altele am mai pângărit în toţi aceşti ani.

 108. August 20, 2009 la 19:42
  link permanent
  razz zice ca:

  si la pepene galben si la rosu se zice dupa miez nu dupa coaja … daaaah … 8-|

 109. August 20, 2009 la 21:13
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  S-a discutat, tembele – ăla galben e PE DINAFARĂ. Înăuntru e VERDE, maxim portocaliu, dacă-i de alt soi – ăla câh.

 110. August 20, 2009 la 21:34
  link permanent
  Samsă zice ca:

  Domnu’ Groza, adică mai pe scurt “măi”, ce te tăt tragi pe cur şi nu mai scrii nimica de zile întregi şi ceva, de mi-o intrat mozilla într-un fel de cerc de-i zice vicios când încearcă să se umple de jeg?

 111. August 21, 2009 la 02:11
  link permanent
  frontul de est-galati zice ca:

  esti mai prost ca 12 noaptea…

 112. August 21, 2009 la 10:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Samsă – am să, am să. Samsă.

  Scoage – fleaaanca, târfă, nu te opune.

 113. August 21, 2009 la 12:03
  link permanent
  Ramona zice ca:

  Pamfil e mult mai dragut decat creatura aia!

 114. August 21, 2009 la 12:05
  link permanent
  Fla-fan zice ca:

  NU! Nu mult… doar o ţâră. (şi o vreau încă)

 115. August 21, 2009 la 12:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi de-o hidoşenie greu de închipuit.

 116. August 21, 2009 la 13:24
  link permanent
  anonim zice ca:

  nu vă puneţi şi dumneavoastră un widjet dintr-ăla de la Feedjit, să avem şi noi un orgasm multiplu de câte ori vă sosesc fanii din deşertul katharcticos? Vă zgârciţi la câţiva euroi?

 117. August 21, 2009 la 15:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce zisă gura ta?

 118. August 21, 2009 la 20:47
  link permanent
  toader zice ca:

  este interesant si educativ acest site nou. si cat ziceai ca cu cat il vinde pe originalul galbui?

 119. August 21, 2009 la 20:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Se opune. Da’ voi negocia pentru voi. Falsul gălbui, zici?

 120. August 21, 2009 la 22:03
  link permanent
  toader zice ca:

  asteptam oferta pentru originalul galbui.

 121. August 21, 2009 la 22:06
  link permanent
  SKag zice ca:

  Adevarul e ca Pamfil este deja vedeta pe cand, pamfkestein asta (nici nu se merita sa ii scriu numele cu litera mare, asa de neinsemnat e), e un fel de clona nereusita! Cum sa asemeni rozul dumezeiesc al lui pamfil cu hidosenia aia de culoare.

  Pe de alta parte, fain skin. La blog ma refer.

 122. August 22, 2009 la 15:21
  link permanent
  Guru zice ca:

  Jegutule…tu esti numit dupa miez sau coaja?

 123. August 22, 2009 la 16:13
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dupa ce are in cap mai gurule.

  PS: daca mai zice cineva ca asta e skin fain il injur.

 124. August 22, 2009 la 21:14
  link permanent
  toader zice ca:

  originalul cel galbui are privirea mai inteligenta decat pamfil.

 125. August 22, 2009 la 21:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îţi fut unul, încât nu te vezi.

 126. August 22, 2009 la 22:25
  link permanent
  toader zice ca:

  de fapt ar trebui sa se numeasca panfil. ziceam si io.

 127. August 23, 2009 la 00:21
  link permanent

  Asta cu pepenele sună ca şi aia cu ce are trenul şi nu are roşia…

  te las să ghiceşti răspunsul :)

 128. August 23, 2009 la 08:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hehehe, băhăăăi, unde-ai fo’, bă, la Tulce’? Bine c-ai sunat tot drumu’, netrebnice, ca să te pierzi pe ponton.

  (pentru neofiţi, Perdevară făcea şi el ţara-n pedală, urmând să ne intersectăm la capătul ei)

 129. August 23, 2009 la 11:03
  link permanent

  Trebuia să ajung la GALAŢI, ordinele se execută nu se discută…
  Refacem dacă vrei cu presă, televiziune, întâlnireala CLUJ (ca la surprize-surprize).

  ce are trenul şi nu are roşia…?

  linii roşii

 130. August 24, 2009 la 12:07
  link permanent
  Sebastianul zice ca:

  ma rumane, mai vede si ochii nostri un dram de postare “noo”? ca tat tat dam refresh aici si ‘geaba…s’tem la serviciu s-apoi mai binie un pepene verde sau ros’, decat o situatie, cum ar veni…

 131. August 24, 2009 la 18:52
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Boicot total. Comentarii ciuciu. Articol nou vrem.

 132. August 24, 2009 la 19:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bine, dragă. Aşteaptă.

 133. August 25, 2009 la 13:50
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, am crapat o gramada de sarmale in mine in tara.
  ziceam si io.

 134. August 25, 2009 la 14:07
  link permanent
  mea zice ca:

  deci nici un barbat n-o vrut sa-ti dea o gaura? de neinteles!

 135. August 25, 2009 la 15:49
  link permanent
  Vera zice ca:

  scrie, draga, altceva, ca-i deja plictisitor despre pepeni.

 136. August 25, 2009 la 15:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Fleanca!

 137. August 25, 2009 la 22:00
  link permanent
  SKag zice ca:

  Da cica este un pepene verde pe dinafara…si galbin pe dinauntru.. aluia cum io zice?

 138. August 26, 2009 la 07:38
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai SKag, la faza asta m-ai dat pe spate ! Nu credeam ca isi mai aminteste cineva de faimosul pepene “boşar“. Asa i se spune pe aici pe la sudişti (la fel cum lebeniţa de la ardeleni aici e lubeniţă). Zice dexu` ca are etimologie necunoscuta dar eu cred ca vine de la regiunea Bochard din Franta. Asa imi spunea mie bunica (tot sudista mai, la 30 km de Bucuresti) ca semintele au fost aduse din Franta. Ma rog… nenorocirea mare este ca soiul este pe cale de disparitie desi are un gust minunat. Zic producatorii lu` peste prajit ca nu are… productivitate. Sa-i fut, pe romaneste.

  In sfirsit dizertatia despre pepeni a luat-o pe calea cea buna revenind de pe arătură. Care iti mai amintesti mai despre boşar ?

 139. August 26, 2009 la 07:39
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Doar o vorba sa va mai spun:

  http://bosar.dictionarweb.com/

 140. August 26, 2009 la 07:40
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Da-mi si mie drumul la comentariu ca nu are nimic periculos in el, doar un link si asteapta sa fie aprobat.

 141. August 26, 2009 la 08:01
  link permanent
  Skag zice ca:

  Tu vb de mine sau de Darius?

 142. August 26, 2009 la 08:20
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Apelez la toata lumea care isi aduce aminte de gustul minunat al acestui soi numit bosar sa-i intrebe la piata pe producatori si sa-i bage undeva pe aia care nu pot raspunde pozitiv la intrebare.

 143. August 26, 2009 la 08:23
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Si pina se trezeste pulifriciu` ca sa aprobe comentariul hai sa incerc o poanta:

  hasitetepe doua puncte slash slash bosar punct dictionarweb punct com

  Sa se invete minte sa mai taie linkuri.

 144. August 26, 2009 la 10:56
  link permanent
  Skag zice ca:

  sincer nu am mancat niciodata un astfel de pepene, insa am un coleg ai carui parinti vand pepeni, si el mi-a zis de acest soi.

 145. Noiembrie 14, 2009 la 23:24
  link permanent
  koma zice ca:

  din cauza coincidentei acute de care m-am lovit cautand o poza antica si de demult, iti spun ca am descoperit inca o clona pamfil din zona Baia-Mare, nu stiu daca mai traieste, dar acu 10 ani era ca scos din cutie. trimit poza daca nu ma crezi :) … dar ma crezi tu.

 146. Februarie 24, 2013 la 00:40
  link permanent

  Today, with all the fast life style that everyone leads, credit cards have a huge demand throughout the economy. Persons throughout every field are using credit card and people who not using the credit card have prepared to apply for one. Thanks for discussing your ideas on credit cards.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)