Cronica zilei mele: aproape ca şi cum aţi fi fost invitaţi…

sari la comentarii

Sfatul zilei de la Jeg: Cetăţeni! Pe perioada săptămânii în curs, dacă intenţionaţi să mergeţi la iarbă verde sau la plajă, vă sfătuim să o faceţi noaptea şi, de asemenea, să staţi mai mult pe lângă foc, unde este mai răcoare.

Cam acum ar fi momentul în care ar trebui să mă ploconesc în faţa cititorilor, justificând de ce scriu câte-un articol – aşa genial cum o fi el – tot o dată la câteva zile. Ei bine, motivul nu este c-a fost ziua mea, nu este canicula, nu este nici măcar că eram plecat din oraş; dar vroiam neapărat să vă aduc la cunoştinţă cam când ar fi momentul.

Chiar dacă dorinţele voastre de a vă distra pe spinarea mea nu sunt mereu compatibile (adică nu vujesc) cu nevoile mele de a şede tolănit prin vastele-mi dormitoare, în buna intenţie de a urma procedurile standard de scărpinare, respectiv scârmare în variate orificii, totuşi eu, chiar şi offline fiind, îmi notez pe bonuri fiscale, capete de hârtie igienică şi colţuri rupte din reviste diverse crâmpeie din viaţa mea, cu care să vă puteţi delecta mai târziu, consolându-vă c-aţi fi mai breji.

Apropo notat lucruri în locuri, doamna mă-sa lu’ Budor e născută în aceeaşi zi cu mine – doar că cu vreo 150 de ani mai devreme – şi de aceea mă simt obligat să o sun de fiecare dată, de departe, ca să ne urăm reciproc toate cele, excepţie făcând dacă are gătită fasole frecată, ocazii cu care-i duc flori, de aproape. Deci, invariabil, şi în acest an am făcut rost de numărul lui dânsa, pentru a fi capabil s-o sun, căci oamenii acolo se sună, la numerele de telefon. Dar precum eu nu-mi ştiu folosi telefonu’ mobil pentru alte funcţii în timpul unei conversaţii deja deschise, în afară de aceea de a-l ţine lipit de ureche, logic că tre’ să-mi notez cu pixu’. Ceea ce am şi făcut, pe un exemplar dintr-o revistă de aia cu reclame şi de fun şi de clubbin’ şi de marfă, „O mie şi una de zile şi nopţi” sau cum le-o fi zicând, care se găsea pe masa localului în care poposisem. Totuşi, revelaţia îmi vine de abia acum, când realizez că revista a rămas acolo, dimpreună cu numărul pe dânsa, unde se cam preumblă persoane pe care nu le prea ajută faţa cât să crească numere de telefon prin copaci pentru a fi culese de ei. Tot ce pot face acum e să implor îndurare publică şi să-i asigur lu’ tanti mă-sa lu’ Tudor un abonament nou şi să-mi cer scuze pentru noii ei prieteni. Deşi nu tre’ să ne pripim deocamdată, că-mi imaginez că va primi mai puţine telefoane şi mai multe sms-uri, pe care desigur că nu le poate citi, aşa că problema nu-i atât de tragică.

Şi, dacă tot a ajuns stimabila Mana la a-şi îndeplini înjositoarea responsabilitate de-a-l silui pe Ciutacul să îmi redacteze reclamaţii la comentarii, că altfel doarme pe balcon, doar ca să mă convingă să scriu, iaca decid să împărtăşesc cu voi momentele magice ale sfârşitului trecut de săptămână, începând cu sărbătoarea ce-a marcat luna. Vineri a debutat binişor, cu mine certându-mă la Năstase pe blog, în cadrul mesajelor de la articolul ce era dedicat sfintei mele zile. În principiu, fiindcă mesajele erau urări de genu’: „La mulţi zi-i lu’ Năstase că aşa şi pe dincolo!”. După-amiaza a continuat la fel de promiţător, cu mine culcându-mă festiv.

Seara târziu (pentru că toţi au întârziat) ne-am adunat în intimitatea tavernei cu acelaşi nume, în Zalăul cu acelaşi nume, tavernă din Zalăul despre care veţi afla mai multe detalii dacă binevoiţi să citiţi în câtamai bannerul ce poate fi găsit aici. Din cele nouă persoane invitate, au ajuns un mulţumitor număr de şase (dintre care una fiind patronul), care-au ocupat loc la masa ce cu nesimţire o rezervasem pentru 20 de oameni, doar fiindcă ştiam că nu puteam fi refuzat. Nici o grijă, că pe parcurs au mai venit o grămadă de “prieteni noi”, pe care n-am reuşit să-i cunosc nici acum.

Deşi la început starea de spirit putea fi rezumată foarte coerent prin remarca Adelei: „Mno, futem un Remmy?”, lucrurile s-au animat mai pe la „cumpăna dintre zile”, în detrimentul imaginii mele – desigur, când părinţilor şi invitaţilor li s-a părut amuzant să se aducă în localul de beţivani un… frumos tort de ciocolată, care mergea cu peisajul cam cum eu cu o fată. Tot dotat cu farfurioare şi lumânărici colorate pe dumnealui (tortul). Noroc că am reuşit să salvez cât de cât aparenţele, ameninţând cu suicidul dacă găsesc mai mult de un accesoriu la aliment. S-a stabilit că acesta va fi o singură lumânare, în formă de cifra doi (pe care o recunosc de la ziua lu’ frate-miu) şi care urma să fie dublată apoi în Photoshop, pentru consecvenţa cronologică. Măcar o bucurie am avut, că timp de 2-3 minute localul a duduit de imnul Jeg, într-o rezonanţă de n-a mai auzit foaită de foaita specimenelor ce se-nvârtesc de obicei pe acolo, zi de noapte. Fără îndoială că am primit cadourile anticipate, inevitabila carte “Jeg” a lui I. Welsh (gata, o am, prea târziu, atât tipărită cât şi digitală, băi, restul de cunoştinţe aflate-n lipsă de inspiraţie!), lăduţa cu alimente necesare la Cluj (mulţam lu’ Dorul, Pişto şi Cipri) şi, de la vreo 3-4 persoane – acelaşi lucru, şi anume NIMIC, da’ în diferite mărimi.

Aş estima ca o concluzie căci cheful a mers bine, când, dintr-un motiv sau altul, mie mi s-a făcut mai multă cinste singur decât eu celorlalţi în total. Tudor a plecat mai repede, pe la 3-4 dimineaţa, deoarece avea de fugit ca bezmeticul până acasă, în faţa căreia să adoarmă pe o ţeavă de gaz, înainte de-a se trezi ca să vomeze. Iar eu m-am retras abia pe la 7:30, după ce-am fost într-atât de beat, încât am ajutat la curăţenie.

A doua zi am plecat la Adela la ţară, în localitatea Drighiu, unde m-am încadrat perfect în tablou, după cum rezultă şi din imagini… pronuntie

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/Jeg/488272839e0e20[/trilu-video]

[dacă stimatul Trilulil dă pe lângă, pentru download, .wmv, 43MB, acilea]

Şi în ultima seară am aflat, cam în timp real – adică odată cu desfăşurarea acţiunilor, că jurizez un concurs de tricouri ude. (Iar ei aveau impresia greşită că-s şi sponsor.) Dar ceva-mi spune că s-a făcut o mare nedreptate şi că vocea mea nu a fost ascultată: eu ştiu cel puţin două fete care aveau tricourile mai ude decât al câştigătoarei.

32 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 24, 2007 la 01:39
  link permanent
  Denisa Lala zice ca:

  Apropo DE notat lucruri în locuri,
  Atâta. Şterge comentariu’ că mi-i lene să mă mai bag pe YM 🙂

 2. Iulie 24, 2007 la 01:53
  link permanent
  Darius zice ca:

  Poftim?! Nici măcar nu corectez până nu catadicseşti să-ţi faci datoria precum trebuieşte! Şi pe deasupra mă şi culc. Deci n-ai decât să îmbli după mine…

 3. Iulie 24, 2007 la 02:26
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Boule, îţi pui şi tu link la nume spre blogul tău, când ne aflăm pe el?

 4. Iulie 24, 2007 la 03:38
  link permanent
  S zice ca:

  Un a in plus in “şede tolănit prin vastele-mi dormitoarea”..
  SI mai sunt macar inca trei, dar te las sa le vanezi singur sau sa ii biciuiesti pe alti sa o faca.

 5. Iulie 24, 2007 la 07:07
  link permanent

  pot sa jur cu mana pe inima sau alte organe interne ca ai purtat aceeasi camasa din BRT la Cluj si BRT la Iasi! Astept gatuit de emotie un filmulet cu aceeasi camasa in Hong Kong:))

 6. Iulie 24, 2007 la 09:41
  link permanent
  sepukku zice ca:

  hahhaahahhahahahahahahhahaha

 7. Iulie 24, 2007 la 10:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Adriene, în filmuleţ? Hmm.. La BRT Cluj nu ştiu de aveam chemeşa aia, da’ la BRT Iaşi am purtat-o pare-mi-se pe aia portocalie, cum se poate parcă vedea şi-n “recenzia” video a lu’ Visu-rât.

  S, corectat. Deşi ăla al lui Denisa nu-l corectez, pentru că nu-şi face datoria precum trebuieşte. Alte a-uri în plus n-am zărit deocamdată. 🙂

  Valeriu, eşti doi proşti, tu singur. Mie mi se pune automat. Or tu, pe blogul tău, şcolit în doctrina Jeg, tot îţi pui lince la propriile-ţi comentarii, pă lângă că o obligi pe Olivia să mai comenteze şi la tine tăt cu lincele tale, pe lângă că la alţii…

  Sepuceee!

 8. Iulie 24, 2007 la 10:36
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Ce legătură are Olivia aici şi de ce-a scăpat din fanteziile tale? Şi nu te tura aşa, că dară doar ţi-am spus, n-am zis că nu fac la fel, cretinule. Ho!

 9. Iulie 24, 2007 la 10:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îi boci tu-n pernă după Olivie, ştergându-te cu blogu’ la nas… Vine ie şi vreme’ ‘ceie.

 10. Iulie 24, 2007 la 10:48
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Îs mai mult decât entuziasmat s-o văd trecând…vremea.

 11. Iulie 24, 2007 la 10:54
  link permanent
  mea zice ca:

  super filmuletul! da’ ochelarii? de unde ai ochelarii?? rolul te prinde, dar mai de “lucrat” la burta. inteteste berile.

 12. Iulie 24, 2007 la 11:03
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Traiasca intru multsi ani caprioara cu pàrtzuri de aur !

 13. Iulie 24, 2007 la 11:51
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …ni…ni…ni…vezi dari…ti-o zis mami ! mare grija cu rulatu’ chemesilor la evenimente, c-o fi dridiu,c-o fi alte alea, capitale regionale mai mici sau mai mari, ca nu sti de unde sare filozofu’ preocupat de fasion…

 14. Iulie 24, 2007 la 12:11
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …s-api dari,loaza,apropos de nr.de telefon a lu’ muma-sa lu’ tudor…lasat neglijent in medii deochiate…amu sa-mi explici si mie,ca amu mi-am amintit: “in timp real” al partidei de rummy, pe la orele 2 am suna mobilu’ meu; io,ingrijorata; copchilu!!cind:alo,cine-i la telefon,unu;io,surprinsa,recunosc:carmen;ala:caaaarmen!ce faaci!i-os marius din arad,mi-ai dat tu mai-de-mult bip,s-apoi te-am mai sunat,si ne-am imprietenit…:D:D:D…io cu greu,consumind minutele tinarului,tat dregindu-mi cunoscuta voce,insist la orele mici sa-l conving ca o gresit numaru’..da’ amu ma gindesc si revin,dari,loaza, cum ii cu numerele de telefon 🙂 doare nu l-ai scris si a lu’ muma-ta pe oarice servetel,of..of..copchiii..

 15. Iulie 24, 2007 la 12:13
  link permanent
  sepukku zice ca:

  ezact doamna…

 16. Iulie 24, 2007 la 12:15
  link permanent
  sepukku zice ca:

  eu i-am zis sa fie atent cu “lookul”…si el…

 17. Iulie 24, 2007 la 12:47
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …@zepukku…poate nu cunosti, da’ am de intretinut un brand,ma!…vezi in bara de contact…

 18. Iulie 24, 2007 la 14:29
  link permanent
  noji zice ca:

  buey…ala o fost concurs de tricouri ude? aia a fost concurenta? alea au fost concurente? fiasco! dezamagitor!
  in rest…sa zicem ca bine…vroiam sa mai spun ceva da’ ma duc imediat la foc, sa-ti urmez sfatul…ca mi-i lene sa ma gandesc…

 19. Iulie 24, 2007 la 17:12
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …@adrian ciubotaru…nu joci cinstit,pai daca-i p’asa azi-miine catalin botezatu,disperat,se cere-n grup la “neptunisti”:D…

 20. Iulie 24, 2007 la 21:56
  link permanent

  mirmen, e vina mea!:))

 21. Iulie 24, 2007 la 21:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ia uite, dragii, cum se cunosc ei…

 22. Iulie 25, 2007 la 10:36
  link permanent
  sepukku zice ca:

  apropos madam groza…pe cand blogul?

 23. Iulie 25, 2007 la 19:03
  link permanent
  lovingvama zice ca:

  Ce faţă de mare pizdos aveai cu ochelarii ăia şi cu pălăria 😀

 24. Iulie 26, 2007 la 02:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  Să vezi spatele…

  (Sepuce, muica-i dusă, se dixtrează la munte, şede la umbră, urmează sfatu’ medicului… Oi colecta toate cererile în căsătorie şi întrebările, pre când se returnează. :D)

 25. Iulie 26, 2007 la 09:51
  link permanent
  gaba zice ca:

  HA? Ce? Unde-i tanti mama Jeg? Si cand se returneaza? Darius tri’ cuvinte: Sacu’ de dormit!

 26. Iulie 26, 2007 la 09:53
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu ţi l-or dat, nemernicii?

  Îs la munce, ambii amândoi. Se returnează curând. Da’ nici o grijă, trec eu prin urbea natală. Poftesc haleală.

 27. Iulie 26, 2007 la 14:29
  link permanent
  mea zice ca:

  @ mirmen

  La multi ani, doamna!

 28. Iulie 27, 2007 la 11:33
  link permanent
  sepukku zice ca:

  La multi ani doamna nascatoare de Jeg si Moafle!

  xD

 29. Iulie 27, 2007 la 11:34
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ieri, boule…

  (dar te poţi revanşa cu o ciorbă, care se predă la mine)

 30. Iulie 27, 2007 la 12:41
  link permanent
  sepukku zice ca:

  pai nu pe 26 loaza?

 31. Iulie 27, 2007 la 13:20
  link permanent
  Darius zice ca:

  Şi azi ce-i, scârbă?

 32. Mai 11, 2012 la 00:28
  link permanent

  I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!a€|

un trackback

 1. […] umbla vorba ca Darius are camasi putine. A fost observat purtand aceeasi camasa intr-un filmulet recent, cu aceeasi camasa s-a prezentat la BRT Cluj si cu exact fix pe-aproape aceeasi camasa a venit si […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)