Ceva deştept e de cele mai multe ori doar ceva ce prinde la proşti

sari la comentarii

Vă urez un sincer “Hristos a ieşit Becali din arest!”
Bun, nu mă mai pot abţine (abia le scriu, cât de repede le zice):
“Dumnezeu a făcut o lucrare care se numeşte: Copilul meu, Becali.”
“Iisus m-a-ntrebat în somn de ce mă îndoiesc de el, eu, necredinciosul…” bis 1 2 3 4 5 6
“Nu mai sunt Războinicul Luminii.”
“Rezistam şi o săptămână şi două şi nouă şi 79. ÎMI IAU ŞUBA DE LA OI!”

Încă înainte să-mi verifice Păstaie energia erotică pe Internet (şi să-mi iasă chiar promiţătoare), am apucat şi eu să mă uit în zodiac. În jumătate din el scria după cum urmează: “lui Mercur îi place în Vărsător şi s-ar simţi chiar bine, dacă nu l-ar vicia Luna din Leu, la începutul acestei perioade“…

Hî?! Cre’că nici dacă aş reuşi să dibuiesc personajele, tot n-aş izbuti să pătrund toate semnificaţiile, dar oricum m-aş plictisi îndeajuns cât să nu citesc explicaţiile ce urmează, de parcă m-aş fi putut încrede în vreo traducere a cuiva care-a scornit cele punctate anterior.

Pe de altă parte, eu am o colegă, Imbuzan Camelia, care şi-a verificat în horoscop dacă este compatibilă după data de naştere cu Barack Obama. Deci se poate şi aşa. Şi “nu tot timpul răspunsurile aştilor sunt cele pe care aţi vrea să le auziţi, ci mai degrabă cele pe care aveţi nevoie să le auziţi“…

***

laginecologEu acum de mai recent am fost din nou podidit de ambiţia năpraznică a învăţa maghiara. Şi am zis că de tura asta mă ţiu.

Dacă data trecută m-am sumeţit la relaţii cu unguroaice, de aceasta am decis să mă rezum la un manual.

Zis şi făcut. L-am căutat prin toate librăriile, l-am dibuit şi l-am procurat. N-am avut de ales decât între singurul.

Aşa că am acum “Maghiara pentru tine”. Convenabil, îmi spun, deoarece chiar eu personal doream să studiez.

Însă – stupoare! – prima pagină după ce deşcid coperta: “manual de conversaţie pentru turişti, studenţi, muncitori agricoli, muncitori în construcţii”.

Mă, m-oi fi încadrând eu la trei categorii, da’ tot pe persoană fizică vreau să repet. Aşa că dau mai departe… “Cui se adresează această carte”. PĂI, NU ASTA TOCMAI CE STABILISERĂM DE F’O CÂTEVA ORI?!

Biiine. Restul paginilor grăiesc de la sine, după exemplul alăturat. Nu-mi dau seama, totuşi, când o să fiu eu însumi pus în situaţia să grăiesc pentru mine toate cele ce mi se predau.

Sau oricine, din punctu’ ăsta de vedere…

***

Ştiţi că v-am mai povestit eu vouă despre o întâmplare, când m-am uitat la una insistent toată seara, ca să mă vadă, iar când m-a văzut eram galeş şi ofertant, după care m-am dus la ea ca să-i jignesc alegerea încălţămintei, chiar înainte să plec. V-am zis şi ştiţi, că n-oţi fi tăntălăi. Şi tăntălace.

Bun. Deci voi, fetele (vorbesc cu ele acuma, da?), aveţi un detaliu ce vi-l puneţi uneori pe voi… foarte special. Este o chestie. O “etichetă”. Ba că-i o bijuterie, ba că-i un articol vestimentar, ba o nu-ştiu-ce mai aveţi voi, că nu vă ştiu toate categoriile. Da’ vă daţi seama despre ce vă spun, că o faceţi intenţionat. Acest amănunt ce-l alegeţi este decisiv. El poate lega sau dezlega ziua. Fără să facă nimica. Noi facem, băieţii (acuma vorbesc de noi, da?). Dacă îl vedem, s-a terminat. Aţi înhăţat. Dacă nu-l vedem… e rău pentru toţi. Acest aspect este mereu foarte vizibil, foarte evident. E pus deasupra persoanei voastre. El levitează. Are săgeţi în jurul lui, iar săgeţile îndreptate au efecte pe mai multe layere, ca să se vadă, în caz că nu sclipesc sau fac ca girofarul. Uneori e mai fatalist: altă freză! Ceva dramatic. Oricum, fie că-i delicat, fie că-i extrem – e vizibil de a o poştă. Întreaga voastră mişcare din corp este reordonată în funcţie de acest nou centru al atenţiei. E o invitaţie la a vă complimenta necondiţionat şi totodată o validare da voastră ca femeie.

Însă puţini, doar o mână de oameni poate, ce şi-au dat seama de o perspectivă a acestui fapt: este ca un sfârc tare şi emoţional. E tare, că se afişează şi e emoţional că-i al sentimentelor, deci un mamelon real. Care poate fi strâns… şi poate fi STRÂNS!

Aţi strâns un sfârc, da? Cuiva, zic. E plăcut, corect? Pentru toată lumea. Nimeni n-a STRÂNS un sfârc, aşa, la oameni, pe stradă, numa’ ca să îi doară (exceptând eu, da’ e în cadrul unui banc – “Ce-i mic, roz şi se-nvârte?”, asta-i o altă poveste). Mna, la fel şi cu chestia voastră, a fetelor (deci acum vorbesc iară cu ele, da?), cu amănuntul. Poate fi strâns. ŞI STRÂNS.

Mna, fiindcă sunteţi atât de penibil de evidente, eu prefer să strâng sfârcurile-etichete. Să le torsionez precum un testicul fără ligament, în ceas de noapte. Cum vi le arătaţi, cum să pun şmirghelul răutăţii mele pe ele. SCRÂÂÂJNT! De ce? Fiindcă aveţi tentativa lamentabilă de-a-mi jigni inteligenţa. Care ştiţi cât e de şubredă, deci realizaţi şi pateticul încercării voastre.

[deci aşa s-a gândit Artpi; bine; el vede articolele înainte, ştie despre ce-i vorba; iar azi s-a gândit că aceasta de mai jos s-ar potrivi; a cibzuit el şi a scos-o astfel]

VenusDe pildă. Vine una de la mine mine la măsuţa mea, unde lucrez eu. Care-i mereu foarte transparentă în caraghioasa ei sforţare, mereu poartă lucruşorul descris aproape-ntr-un fel de frunte imaginară, c-o mândrie de aia. De aia. E aşa, amplă, în a-l expune. Şi e dintre alea cu care n-am plăcere mai mare decât să-i strâng aceste “sfârcuri” până la stoarcere. Şi de obicei aştept până la sfârşitul zilei, când au apucat toţi neandărtalii s-o lingă, pentru că mă mulţumeşte mai mult  să i-o fărâm după ce s-a-ncheiat, nu să i-o stric din prima. Vreau s-o construiască, s-o văd înălţându-se. Fiindcă mereu e plin de câte-un sfârc nou. Tura asta au fost cu pantalonii de blug până deasupra gleznei să se vadă şosetuţele lycra, înfipte în… într-adevăr, iată… noii papucei frumoşi. Le lipseau nişte stroboscop, ca să fie mai vădiţi.

Mna, şi cum a intrat călărind, pac! s-a oprit în goana mare… să se aplece cu fruntea respectoasă până la pământ… să aranjeze tivul care prin prezenţă jignea cizmuţele. C-o detentă atât de mare să observe toţi cei prezenţi că “ce-ce, ce face acolo, i s-o fi văzând fun-… ah, doar încălţările… vai… ce frumoşi din ăştia-ni ţi-ai luat, nu mă uitam!”. Bun. Şi vine clac-clac-clac până în dreptul meu. Când pe mine mă pufneşte râsu’ printre sughiţuri: Aolo!!! ‘ai pula mea, da’ ce s-a-ntâmplat acolo jos? Ăăăhăhăhăhăhăh!”, precum şi alte nesimţeli descriptive. “Ce-s alea, fă?!”

I s-a înnegrit pielea în jurul orificiilor faciale. I-a ieşit păr din glande, mai că i-a curs sânge din nas. “Ceee, măăă?! Crezi că-mi pasă de opinia ta!!! Dic, mă, da’ credeţi că mă interesează ce crede Darius?!”

Ăăă, se pare căci da. Pe lângă asta, o pleznesc repetitiv, indiferent de sfâcurile alese, că miroase a mărar. Turbează. I se dă amestecă-n cap sistemul de valori. Nu mai are încredere-n propriile simţuri, întreabă lumea prin firmă, “miros a mărar?!”. Şi de curând a descoperit soluţia: de fapt, îşi face ceai de cimbrişor o altă colegă. ‘aaai, mă, “pă bună”? Între ceiucul de cimbrişor a coleguţei… şi PLĂCINTĂ este totuşi o diferenţă. Iar eu o fac! PUBLICĂ!

***

Deci fie ca vreo lumină oarecare…

fiecavreoluminaoarecare

Atunci bine.


128 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 17, 2009 la 15:58
  link permanent
  Adrian zice ca:

  Foarte frumos! Original articol… ;)

 2. Aprilie 17, 2009 la 17:45
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Singurul lucru pe care l-am înţeles a fost cartea de romaghiară. Am să-ţi spun supoziţia mea. Înaintea ta multă lume a luat cartea în mână, dar, pentru că lumea nu are un job atât de bine plătit ca al tău şi îi şi crizată de criză, a pus-o frumos la loc. Librarul a luat “Maghiara pentru tine” şi a întrebat pe cel interesant… Mno, fiţi amabil, ce ocupaţie aveţi? Apoi o scris cu litere de tipar… “turişti, studenţi, muncitori agricoli, muncitori în construcţii”. La tine o ştiut că eşti încă student, din moment ce n-ai dat licenţa (sau ai dat-o?)… Observaţia mea este că nici un intelectual nu are nevoie să înveţe să spună unui ginecolog din Covasna-Harghita “care la el nu vorbeşte decât ungureşte”, Viszketest erzek a szemeremajkon, sau, tradus, “Măi, mă mâncă-n labii”.

 3. Aprilie 17, 2009 la 17:48
  link permanent
  Bancheru zice ca:

  Ăla cu sărbătoare bla bla bla e mass pe messenger? :) )

 4. Aprilie 17, 2009 la 17:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Primită pe mail.

  Biblel – sper că citeşti restu’, pricepi tot şi revii cu explicaţii.

 5. Aprilie 17, 2009 la 18:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  “lui Mercur îi place în Vărsător”
  Ascendent sau retrograd.

 6. Aprilie 17, 2009 la 18:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Propun o discuţie:
  “De ce un sfârc de femeie e mai valoros decât unul de bărbat?”
  În timp ce sfârcul de femeie este sacrosant, trebuie ascuns sub sutien, sfârcul de bărbat este la vedere, mai degrabă privit cu disconfort, dezagreabil, decât indecent. De ce?

 7. Aprilie 17, 2009 la 18:34
  link permanent
  Andi zice ca:

  Nu ştiu de ce, dar am senzaţia că în “articolul” ăsta de azi n-ai scris nimic. Adică nu că ceva, dar n-am văzut eu. Ci un nimic, sub forme mirobolante ce iau ochii. Cam cum prezinţi tu “sfârcurile” irezistibile ale domnişoarelor. Cred că asta e tot ce am de zis.

 8. Aprilie 17, 2009 la 18:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nimic spre deosebire de… conţinutul vast şi de profunzime de până acum. Da? Ca să-nţeleg. :)

 9. Aprilie 17, 2009 la 18:53
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Senzaţia de nimic este pentru că… lipseşte filmuleţul. :D
  Când lipseşte filmuleţul, articolul se simte gol, şi dezbrăcat şi lipsit de conţinut.

 10. Aprilie 17, 2009 la 19:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, da! Şi violat şi murdar!

 11. Aprilie 17, 2009 la 19:26
  link permanent
  Andi zice ca:

  Conţinut vast n-aş putea zice, că-s mult prea multe ce n-ar putea fi conţinute în câte un intrând de blog, iar profunzimea eu o văd ca pe o groapă întoarsă pe dos. Adică aiurea. Deci nu ştiu. Poate?

 12. Aprilie 17, 2009 la 19:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Interesată acea “groapă întoarsă pe dos”, practic vastul ar deveni un lucru adânc înalt…

 13. Aprilie 17, 2009 la 20:25
  link permanent
  koma zice ca:

  de cand sunt in vacanta am deschis doar 2 minute tv`ul[aka tunerul] si am dat exact peste fake romanian made Jesus in sfanta zi de Vineri. bad tv!

 14. Aprilie 17, 2009 la 20:51
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  http
  www
  youtube.com/watch?v=yXSp4g_9SjI&feature=player_embedded

 15. Aprilie 17, 2009 la 22:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi eu scrisesem la Consiliul Superior al Magistraturii. :( Şi acum Becali liber…

 16. Aprilie 17, 2009 la 22:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Iar vorbesc singur pe aici, nu mă contrazice nimeni, nu se ia nimeni de mine şi nu am nici filmuleţ la care să mă uit, exhaustiv, între timp… mă plictisesc.

 17. Aprilie 17, 2009 la 23:01
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Cam slăbuţ, măi.

 18. Aprilie 18, 2009 la 00:39
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  Slăbuţ ca el, aşa, să se laude că a slăbit. Da’ nu-i nimic, că au venit sărbătorile şi pune la loc. Şi încă pe-atât.

 19. Aprilie 18, 2009 la 08:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi următorul clip?

 20. Aprilie 18, 2009 la 09:08
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bai, bai, in tine e salvarea mea. Si eu cautam carte din aiasta si nu gaseam pe aici prin miticie.
  Mie sa-mi scrii aici, te rog mult, traducerea in maghiara la: ma maninca coiul drept, doctore, sa iau pastile sau sa-l scarpin pe un cur de unguroaica ?

 21. Aprilie 18, 2009 la 09:59
  link permanent
  anca zice ca:

  na mariane..ai noroc ca am sufletu mare….”edd meg a jobb tokom doki,vegyek gyogyszert vagy vakarjam meg a segget a magyar csajnak?”…si daca chiar ai dubii….meri la o unguroaica:D

 22. Aprilie 18, 2009 la 10:44
  link permanent

  Noa, dupa simptome s-ar zice ca animalu-i indragostit.

  Din ciclul “cand animalul este sanatos, troaca este bine linsa” si alte meme si cunostiinte utile gospodarului pe langa casa, adus voua de oamenii de la Trilema, si-adica eu.

 23. Aprilie 18, 2009 la 11:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Pai Anca draga eu chiar merg la una, tocmai de aceea aveam nevoie sa-i spun asta pe limba ei, sa se simta si ea bine ca e ratacita p`aici prin miticie si n-aude asa grai decit la Duna TV. Mersic, draghe.

 24. Aprilie 18, 2009 la 13:54
  link permanent
  anca zice ca:

  mnah…si dulcegarii d’astea’i spui si tu mei mariane??unde’i romeo din tine?!o ramas in coiu stang?:))

 25. Aprilie 18, 2009 la 16:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sper că nu v-aţi simţit neglijaţi. Că sunt la Zalău, să iau lumină, ştiţi…

  Biblel – filmul noi va veni mai cândva decât te aştepţi!

  Văd că vă descurcaţi cu Anca. Marian e pe futut, deci îi bine, sperăm să-şi găsească. Hudrel şi-a buşit maşina. Da’ demult, nu vă faceţi griji.

 26. Aprilie 18, 2009 la 17:21
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Darius şi-a buşit capul. Da’ demult, nu vă faceţi griji.

  O fo’ bun papricaşu’, măgare?

 27. Aprilie 18, 2009 la 17:23
  link permanent
  anca zice ca:

  hum…descurcati?!:Di’am pus in vreo dificultate mei darius?…am o intrebare…de ce nu pot intra pe vechiul jeg…ca tare m’ai facut curioasa…

 28. Aprilie 18, 2009 la 18:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cu tine ca ajutor. (O să fie pusă şi arhiva veche.)

 29. Aprilie 18, 2009 la 19:30
  link permanent
  anca zice ca:

  jaaaaj….api na..cum pot si eu…

 30. Aprilie 18, 2009 la 20:26
  link permanent
  amy zice ca:

  daca limba maghiara da ghes la scris, ma apuc si eu,,,

 31. Aprilie 18, 2009 la 21:15
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai Anca draghe, tu ai ceva mai concret sa-mi spui ? De ce nu faci tu vreo doua-trei clickuri bine plasate si ai sa vezi cum poti sa-mi soptesti ceva ce numai eu pot citi ???

 32. Aprilie 18, 2009 la 21:28
  link permanent
  anca zice ca:

  mnah…amu..citind ce ai scris…chiar m’ai facut sa ma intreb daca am ceva personal sa iti zic…si am ajuns la concluzia ca nu…da ma frapeaza faptu ca totusi am dat un click…nu 2 3 …pfu…ce m’ai prostit…shotricule;))

 33. Aprilie 18, 2009 la 21:50
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Nu pricipez deloc ce vrei sa spui dar invitatia ramine valabila; de marti incolo ca acum sunt baiat cuminte.
  Citeste cu mai multa atentie acolo unde te-a dus primul click.

  UN PASTE FERICIT TUTUROR !

 34. Aprilie 18, 2009 la 22:46
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Anca-i tare simpatică. Marian încearcă de luni de zile. (Ce, o să te superi iară să pleci, cât îs sărbătorile, de pioşenie?)

 35. Aprilie 18, 2009 la 22:57
  link permanent
  anca zice ca:

  mi’o crescut inima’n chept tu darius…si mi s’o'ntarit…accesoriile:D

 36. Aprilie 18, 2009 la 23:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te rog să te potoleşti.

 37. Aprilie 18, 2009 la 23:15
  link permanent
  anca zice ca:

  ca daca nu ce?….nu esti dupa lumina tu?

 38. Aprilie 18, 2009 la 23:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba, c-oi fi căpiat. Nu. Şi fleanca. Mă întind pentru a mă culca. La revedere.

 39. Aprilie 18, 2009 la 23:29
  link permanent
  anca zice ca:

  JEGmaneala la drumu mare…..libera exprimare e garantata prin constitutie..si tu’mi zici fleanca…pfu…se pare ca tre sa’l astept pe marian sa’si revina din momentul de piosenie….mnah…tzac pac…m’oi pune pe shoapte

 40. Aprilie 18, 2009 la 23:47
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hristos a inviat!

 41. Aprilie 19, 2009 la 02:42
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Eh, bârfe, zvonuri.

 42. Aprilie 19, 2009 la 06:33
  link permanent
  fcb zice ca:

  io va urez sa inviati bine. pacpac. buf.

 43. Aprilie 19, 2009 la 08:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hai-hai, fără. “Înviere plăcută” şi de astea. :P Ştim cu toţii că-i o şaradă…

  Biblel – d’geaba porţi tu ceva pe cap, să-ţi aminteşti că e ceva mai sus de tine. Eventual de căcat de păsăret ce te păzeşte. Mai mult nimica.

 44. Aprilie 19, 2009 la 10:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Să mă supăr, să nu mă supăr…

 45. Aprilie 19, 2009 la 15:43
  link permanent
  anca zice ca:

  mnah…d’asta n’am avut eu noroc in viatza…dragoste..bani..si alte accesorii?!….la dracul..tre sa renunt la sapca

 46. Aprilie 19, 2009 la 21:38
  link permanent
  anca zice ca:

  ce face un jamaican intr’un lan de marijuana?!…paste fericit!!!!:)))

 47. Aprilie 19, 2009 la 21:44
  link permanent
  anca zice ca:

  wai…numa io ma plictisesc si citesc de’a pula p’aci…

 48. Aprilie 19, 2009 la 22:13
  link permanent

  Nu te lua de bibliotecar ca nu mai vede bine literele de atata sezut intre carti.

 49. Aprilie 20, 2009 la 11:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Hmmmm…
  Mare noroc că de ieri sunt mai bun… :D

 50. Aprilie 20, 2009 la 11:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – … cum e melodia aia folk, românească… ceva cu “te uiţi la mine, soare”?…

 51. Aprilie 20, 2009 la 12:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  uită-te pe cer dacă nu vrei să te uiţi la mine, ştefan ciobanu

  da domne’
  sunt singur şi debusolat ca un ziar luat de vânt
  ce
  am omorât pe cineva?

  dacă stau bine să mă gândesc
  un poet însurat nu prea mai este poet
  hmmm ştiu că e o prostie
  dar trebuie să mă cred pe cuvânt dacă vreau să trec deşertul ăsta
  apoi văd eu cum o dau la întors

  o să mă trezesc într-un pahar cu apă
  apoi în patul meu şi tot aşa

  un copil spunea
  /nisipul este pământ mestecat de Dumnezeu
  învaţă să mergi pe soare
  fă primii paşi
  ţopăie
  fii caraghios
  lumea nu se uită la tine pentru că lumea
  nu se poate uita la soare/
  apoi copilul s-a transformat în ploaie
  înainte să îl strâng în braţe ca pe mine

  *

  în parcul de distracţii
  roata mare seamănă cu o lună plină
  maşinuţele cu nişte nori
  clipesc o dată
  clipesc de două ori
  clipesc de trei ori

 52. Aprilie 20, 2009 la 12:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Să simt de ce, (e ce d)oresc?”, Marius Surleac

  De ce te uiţi la mine, Soare?
  Credeai că nu te pot privi?
  Uite, cu-n iz de încercare,
  Am început a te zări!
  De ce te uiţi la mine, Tu?

 53. Aprilie 20, 2009 la 12:13
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu cred că există melodie folk cu “te uiţi la mine, soare”

 54. Aprilie 20, 2009 la 12:31
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am însă un Jazz:
  youtube.com/watch?v=0yIYt-QqAqY

 55. Aprilie 20, 2009 la 12:41
  link permanent
  codeus zice ca:

  Bine te-am gasit Darius.Amu io ce sa zac la postarea asta.Mi-o venit ase in minte un traseu turistic adica cam ase plecat din Pipera ajuns pa undeva pa la budapest’ revenit undeva pa bulivard Horea si plecat catinel cu tatzii in frunte cu tine pan ceva cartier de asta da prin marginea Clujului.oricum concluzie mie imi placu ce ai scris

 56. Aprilie 20, 2009 la 13:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Biblel – ai eşuat. Este Phoenix – Te întreb pe tine soare. Eu ştiam vag, da’ tu trebuia să afli.

  Codeo – mulţumesc.

 57. Aprilie 20, 2009 la 13:47
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius Groza
  Este pentru prima dată când am auzit că trupa Phoenix cântă folk… :D
  Data viitoare voi cunoaşte acest amănunt.

  Evident că la melodia asta m-am gândit prima dată… dar am zis… neah, trebuie ceva folk şi cu “te uiţi la mine”. :) )

 58. Aprilie 20, 2009 la 14:10
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  bateti-l la cap cu triciclul, ca imediat e vara si inca nu il are :) )

 59. Aprilie 20, 2009 la 15:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Bateţi-mă. Că mai am vreme. (Da, ştiu exact când merg.)

 60. Aprilie 20, 2009 la 17:39
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Vezi că ai un răspuns de-al meu la moderare… nu-i musai să-l publici, dar citeşte-l.

 61. Aprilie 20, 2009 la 20:24
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Ce le mai dai tu accesoriilor peste nas, ca si cum le-ai da posesoarelor cate o palma peste popou. Jap-jap! :D
  Vad ca primavara incepe sa scarpine hormonii pe dupa ureche. Ehe, ce frumos ii…

 62. Aprilie 20, 2009 la 22:41
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Ce nationalitate ai daca numele tau se scrie Jiri se peonunta Irji? :-?

 63. Aprilie 20, 2009 la 22:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ ce legătură pronunţia numelui cu naţionalitatea? Răspuns – nu ştiu.

 64. Aprilie 20, 2009 la 23:24
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Pai nu stiu ce legatura are…credeam ca are o legatura.

 65. Aprilie 20, 2009 la 23:33
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Poate Cehia?

 66. Aprilie 21, 2009 la 04:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Ceva deştept e de cele mai multe ori doar ceva ce prinde la proşti.

  Mai cita dreptate are baiatul asta…

 67. Aprilie 21, 2009 la 10:43
  link permanent
  Andi zice ca:

  Am visat azi-noapte că am scris aici un comentariu, doar că erau versuri de la două melodii pe care nu le mai ştiu acum şi nu cuvintele mele. Şi scrisesem destul de mult. Şi după aia aşteptam să-mi răspundeţi. Dar nu aia vroiam să zic.

  Azi, cotrobăind cu mare grijă prin lada cu haine de 50 de bani a unui renumit magazin din oraş, am descoperit o mică minune. E din bumbac uşor, subţire. Are dungi albastre şi gri închis. Şi pe toată lungimea gumei scrie încontinuu Calvin Klein. Mie nu-mi zice nimic, poate altora.

  Acum să mă anunţi de vrei să-ţi trimit chestia de-ai cerut-o cu atâta disperare într-un articol recent. Nu ştiu de ce nu-i zic pe nume. Cred că aşa-i mai captivant. Hmm… Că dacă vrei s-o primeşti înainte de jumătatea lunii mai, când e posibil să fac popas prin mult-iubitul Cluj-Napoca, trebuie să i-o dau soră-mii, care să accepte şi să se întâlnească apoi cu tine, să-ţi transmită viitorul pachet.

 68. Aprilie 21, 2009 la 15:06
  link permanent
  Mana zice ca:

  Îţi urez un sincer ”La mulţi ani de stat pe-acasă!”, odată cu aniversarea unui an de la fuga în lume! Deci azi.

 69. Aprilie 21, 2009 la 15:45
  link permanent
  geretus zice ca:

  Auzi bre… da subiectul de la e-mailul cu urari… era cumva Merry Cristmass?

 70. Aprilie 21, 2009 la 16:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Era, fiindcă mi l-a forwardat cineva, să ne râdem. Da’ originalu’ era Paşte Fericit.

  Andeo – da. Doresc.

  Mana – nu te aştepta să plec aniversar, oricât te prefaci c-ai vrea. :)

 71. Aprilie 21, 2009 la 16:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Cum se vede că lipseşte un filmuleţ!

 72. Aprilie 21, 2009 la 20:28
  link permanent
  Mana zice ca:

  Păi, aia e, că nu aniversar mă aştept să pleci. Dar odată ce-a trecut şi asta…

 73. Aprilie 21, 2009 la 21:50
  link permanent
  I zice ca:

  Ceha, da.

 74. Aprilie 21, 2009 la 21:53
  link permanent
  Sofia zice ca:

  :) multumesc I

 75. Aprilie 21, 2009 la 21:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cre’că Sofia şi-o răspuns singură, de jenă. Că pre’ şi-o mulţumit prompt. Stai să mă uit dacă o ştiut să comenteze de pe proxy-uri.

 76. Aprilie 21, 2009 la 22:13
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Hai mai Darius, am fost pe faza la momentul potrivit si-atat. Cata neincredere! :P

 77. Aprilie 22, 2009 la 02:25
  link permanent
  Flo zice ca:

  să nu mă înţelegi greşit, îs un mare fan al scrierilor tale, dar las-o mai moale, se vede că eşti un de-ăla… cum îi zice.. junkie!

 78. Aprilie 22, 2009 la 05:14
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  asa e el.in legatura cu sfarcurile. cu grija. caci de exemplu eu odata m-am tuns singura. s’apoi m-am dus in birt disperata si cu 100 de agrafe in cap si am povestit unui preten. si el a zis “da? nici n-am observat”. asta a fost nipple licking, da’ acuma poate altu credea ca e muscatura. toate e relative. bine, nu. trebuie deci sa astepti sa vezi daca geme si mai precis in ce fel.

  si mai aveam unele de zis. poza a fost tare, maghiara inca mai stiu ceva. da’ nu asta. Hristos a inviat! V-a zis Bibli? bun, deci stiti. Atunci, adevarat ca a inviat! Asta nu s-a mai zis.

 79. Aprilie 22, 2009 la 19:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius

  Eu am tot meditat şi am meditat… până la urmă m-am hotărât să întreb. Ce legătură are scena magilor şi a pruncului în iesle cu învierea? Eu unul recunosc, nu m-am prins de poantă…

 80. Aprilie 22, 2009 la 19:17
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Pai asta e poanta…ca ei au trimis o felicitare fara macar sa arunce un ochi la ceea ce reprezinta.
  Deci, sa traiti sa-ntineriti, ca noua nu ne pasa. :)

 81. Aprilie 22, 2009 la 19:26
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu cred că este doar atât. Acolo spune “Sărbători Fericite!”, ori asta se spune tot de crăciun. În cazul Paştelui se specifică, ori “Paşte Fericit”, ori “Sărbători pascale fericite!”.
  Este ceva ce nu pot identifica, o cheie… chiar şi acel turban musulman cu câteva sute de ani înaintea apariţiei musulmanilor… Coroana care este de asemenea creştină înainte de a exista creştinism… dar nu-mi dau exact seama de cheie.

 82. Aprilie 22, 2009 la 19:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu, dragă, proştii au trimis poza de-am pulea. E ATÂT de simplu. :)

 83. Aprilie 22, 2009 la 20:04
  link permanent
  Andi zice ca:

  Am o dilemă gramaticală. Cu verbul “a (se) duce”. La imperativ. Am nevoie de ajutor. Ajutor?

 84. Aprilie 22, 2009 la 20:06
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Andi
  du/duceţi

 85. Aprilie 22, 2009 la 20:30
  link permanent
  Andi zice ca:

  Mă refer la reflexiv. De aia am pus “se”.

 86. Aprilie 22, 2009 la 20:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Exemplu:

  - Nu vreau să meargă Timea la Bruxelles.
  - SE DUCE!

  (cred că e corect, ăsta ar fi imperativul reflexiv; dacă există; Bibli?)

 87. Aprilie 22, 2009 la 20:48
  link permanent
  Andi zice ca:

  Imperativul, în română, apare la persoana a doua. Doar. Singular şi plural.

  În franceză e şi la persoana întâi plural, dar nu are treabă cu ce întreb eu.

  Cine-i Timea? Ăăă, mai bine nu întreb. Ioi.

 88. Aprilie 22, 2009 la 20:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Despre ce Timea vorbeşti, mai exact?

  Dacă e doar la persoana a doua… e simplu. Suntem doar tâmpiţi: DU-TE!

 89. Aprilie 22, 2009 la 20:50
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Părerea mea este că imperativul nu există decât folosit la persoana a II. Se duce nu este imperativ… chiar dacă este ţipat.
  A duce cu sensul a căra… Du! şi Duceţi
  A duce cu sensul de a merge undeva Du-te! şi Duceţi-vă!

 90. Aprilie 22, 2009 la 20:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Oricum nu aş fi pus “Se duce!”, ci “Ducă-se!” :)

 91. Aprilie 22, 2009 la 20:59
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Când e gata noul clip? Mai e restant şi şeful Călin… deci două. Poate o piesă de teatru…

 92. Aprilie 22, 2009 la 21:10
  link permanent
  Andi zice ca:

  Mulţumesc. Aia ziceam şi eu. Da, o piesă de teatru aş vedea/asculta şi eu cu plăcere. Susţin petiţia domnului Bibli.

 93. Aprilie 22, 2009 la 22:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Deci pui laba pe ukulelelelele si interpretezi, da ?

 94. Aprilie 22, 2009 la 22:50
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Andi, la reflexiv e du-te / duceţi-vă. Biblio e pe lângă, de data asta, nu pricepe.

  Darius a primit o felicitare cu învierea, dar de Paşte, când de obicei e naşterea. Ce-i aşa complicat?

  Sus e noul jos?

 95. Aprilie 22, 2009 la 22:51
  link permanent
  anca zice ca:

  care ma ajuta si pe mine cu ceva?dau o ciocolata:D
  nu gasesc in meniu de la serviciu clienti la aia de la cosmote optiunea sa intru in legatura cu un operator…..ca vreau sa le umplu frigideru cu carne…si numa nu reusesc…repet…..e vb de cosmote!!!

 96. Aprilie 22, 2009 la 22:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ anca
  Poate astea nu sunt cu robot
  (021)404.1234 şi 0766.12.1234

 97. Aprilie 22, 2009 la 23:00
  link permanent
  anca zice ca:

  ba da ….ii tot aceeasi proasta care nu’mi da ce vreau…da mersi oricum:D

 98. Aprilie 22, 2009 la 23:02
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  1234 – vorbit cu operator

 99. Aprilie 22, 2009 la 23:02
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ anca
  Păi ce vrei? Poate găsesc pe internet…

 100. Aprilie 22, 2009 la 23:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  1244 – Relatii cu clienti pt cei cu cartele pre-paid

 101. Aprilie 22, 2009 la 23:04
  link permanent
  anca zice ca:

  pei am sunat si la 1234 si am ascultat ce’mi zice ea p’acolo…da numa nu imi da nr ala magic care ma duce la un operator….faza ii ca mi’au bagat aia 10euro cost degeaba…ashe ni…ca s’au gandit ca ar fi fain:)
  chiar vrei o ciocolata:D

 102. Aprilie 22, 2009 la 23:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ anca
  Habar nu am ce înseamnă ăia 10 euro degeaba şi nu, nu vreau ciocolată, doar să te ajut, dacă pot.

 103. Aprilie 22, 2009 la 23:12
  link permanent
  anca zice ca:

  mnah…..multzam oricum bibli…daca te razgandesti..iti dau si’o ciocolata:D

 104. Aprilie 23, 2009 la 07:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Maestre grămătic,
  Acum v-am văzut postarea în care afirmaţi “Biblio e pe lângă, de data asta, nu pricepe.”

  Puteţi să fiţi mai exact? Ce anume nu pricep şi unde anume sunt pe lângă. Sunt nelămurit pentru că spuneţi acelaşi lucru ca şi mine (Aprilie 22nd, 2009 la 20:50), ca şi Darius (Aprilie 22nd, 2009 la 20:50), după care sunt pe lângă…

 105. Aprilie 23, 2009 la 07:24
  link permanent
  nibiru zice ca:

  uite, nu doar tu esti puiutz de comunist: http://planetanibiru.blogspot.com/2009/04/emil-boc-puiutz-de-comunist.html

 106. Aprilie 23, 2009 la 11:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, n-am citit, n-am urmarit. deci, in sloboz, ati lamurit-o?

 107. Aprilie 23, 2009 la 14:57
  link permanent
  bogdan zice ca:

  darius, ai onorat twitter pana acum? ca nu te-am gasit acolo.

 108. Aprilie 23, 2009 la 15:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deoarece nu m-am înscris. Tot primesc invitaţii (de alea-n masă), plus sugestii şi sfaturi şi recomandări offline.

  Măi, eu sunt blogăr. Bine. Accept. Da’ sunt din ăla care scrie. Scriu şi io, mi-a adus un oarecare statut de vizibilitate şi cvasi-vedetism. Legat de acest aspect: când o să vre’ lumea să ştie “ca-cum-virgulă” direct de la mine, din 5 în 5 minute, unde îs, ce fac, oaaa!… atunci poate m-oi băgap e twitter. Deocamdată nu-s atât de aşteptat în inimile oamenilor, mereu devoratori de informaţie proaspătă şi nici n-ai ce urmări (followerule) nimica la mine, atât de “în timp real”.

  Cât despre cealaltă activitatea a mea… cea de bază, cea scriitoricească… doar nu-mi trebuie Twitter; nu mă ajută cu nimica. Atâta tot.

 109. Aprilie 23, 2009 la 16:25
  link permanent
  jimerino zice ca:

  poate dai vreo laba spectaculoasa. desi…

 110. Aprilie 23, 2009 la 16:38
  link permanent
  bogdan zice ca:

  Da, replica fireasca :) . Nici eu povestesc unde sunt si cat ma pish, dar apreciez twitteru pentru ca iti face singur o munca de selectare a informatiilor. daca il dresezi dupa propriul gust.

 111. Aprilie 23, 2009 la 16:41
  link permanent
  jimerino zice ca:

  te rog sa taci ca eu spun chestii importante si gandite si ma bruiezi cu interferentele tale. merci.

 112. Aprilie 23, 2009 la 16:42
  link permanent
  bogdan zice ca:

  jimerino, cu mine vorbesti? scuze atunci! spor

 113. Aprilie 23, 2009 la 22:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ei bine, nu numai că am scris la CSM pentru a mă interesa ce înseamnă pericol public de intră ăştia pe capete cu mandat de arestare la loc cu răcoare şi companie, dar am primit şi răspuns…

 114. Aprilie 23, 2009 la 23:29
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Jim, prietene, te-a dezarmat, este?

 115. Aprilie 24, 2009 la 09:27
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bibli ! discutia pe aici lincezeste.
  Asa ca te rugam sa ne redai raspunsul cu pricina, daca nu e secret de stat.
  Nu de alta dar tare vrem sa vedem daca e adevarat ca “ceva destept e [...] ceva ce prinde doar la prosti“.
  (Azi n-am avut bani de cumparat diacritice, puneti-le voi cu ochii mintii).

 116. Aprilie 24, 2009 la 10:51
  link permanent
  jimerino zice ca:

  mi s-a flescait pistoalele ca-n desene animate. sau ca-n filmele alea retarde ale lu’ tarantino, cu monstrii care iti prefac cutitul in serpi.

 117. Aprilie 24, 2009 la 13:57
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  “Ceva deştept e de cele mai multe ori doar ceva ce prinde la proşti”

  Eu aş spune că afirmaţia este falsă. Ca argument… Proştii nu vor înţelege niciodată cu adevărat ceva cu adevărat deştept. Aş adapta deci propoziţia, pentru a fi adevărată astfel.
  Un prost nu recunoaşte ceva ca fiind deştept decât dacă este o prostie cu poleială de genialitate. Când vezi pe un băiat de 20 de ani şi care încă munceşte la clasa a patra, că îşi ia un merţan de 200.000 de euro, el nu va face niciodată gestul ăsta pentru că are nevoie de merţan, şi nici pentru că Benz şi Daimler ai inventat cu aproape un secol automobilul şi de atunci tot îl perfecţionează, ci pentru a fi jupân la el pe stradă şi a agăţa gagici. Oricât de deştept ar fi un Mercedes scump, dacă nu agaţă nimic cu el nu înseamnă mare lucru.

  “Când un prost constată că a făcut ceva deştept, este, de cele mai multe ori, doar ceva ce prinde la proşti.”

 118. Aprilie 24, 2009 la 17:01
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Pina aici e bine. Spune-o p`aia cu pericolul public.

 119. Aprilie 24, 2009 la 17:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am întrebat CSM-ul ce înţeleg judecătorii prin “pericol public” pentru că sunt bulversat de deciziile judecătorilor… Mă rog eu aşa intenţionam, poate nu am transmis chiar acest mesaj. Aproape imediat a intrat cineva la mine pe blog şi mi-a descris complet din punct de vedere juridic ce înseamnă “pericol public”, ceea ce m-a făcut să cred că urmărise blogul meu şi era de profesie jurist. CSM-ul s-a dovedit “superior” şi mi-a răspuns mult înainte de termenul celor 30 de zile, cu număr de înregistrare… Cam atât. Restul pe bibliotecarul.blogspot.com/

 120. Aprilie 24, 2009 la 18:29
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Si JEG o luat vacanta?

 121. Aprilie 24, 2009 la 18:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. Mai imediat.

 122. Aprilie 24, 2009 la 18:58
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Da atunci si-o gasit iubita de-o saptamana? :D

 123. Aprilie 24, 2009 la 19:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu “de-o săptămână”. Nici “încoace”, nici “şi gata”. Ah, şi nu “iubită”. Respectiv nu “găsit”. Da’ “atunci”. Aia da.

 124. Aprilie 24, 2009 la 22:57
  link permanent
  jimerino zice ca:

  sa mor daca am inteles daca futi sau nu.

 125. Aprilie 24, 2009 la 22:59
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da.

 126. Aprilie 24, 2009 la 23:43
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Go Darius!

 127. Ianuarie 28, 2010 la 20:50
  link permanent
  musai ce??? zice ca:

  Man sa mor yo de nu esti jeg da dela tare imi place
  :X
  Faza cusfarcu e cea mai tare da pacat k nu au inteles toti
  Oricum mai posteaza k e misto as putea sa zic k ceva destept da asta mar face prost… si prefer sa ma opresc aici cu,comentariu.
  Ciaulesss sa fii iubit!!! si tinete de sg\farcuri in continuare;)

 128. Ianuarie 28, 2010 la 23:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce-ar fi (nimic) dacă îi începe tu, aşa, să scrii cam cu toate literele care se necesită a fi utilizate, cumva una în ordinea celeilalte?

un trackback

 1. de la Totusi, o urare se impune | raluxa's blog pe Aprilie 18, 2009 la 12:16

  [...] foame. Sau poate fac economie la lumânări pentru că e criză. Sau poate m-a debusolat emailul ăsta în care vedem cum nişte oameni atenţi la detalii inserează o fotografie cu scena nativităţii [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)