Cea mai veselă copilărie nefericită

sari la comentarii

La Zalău exista când eram mic o unitate de asamblat ouă Kinder, implicând exclusiv partea de băgat jucărele demontate în ouţul ăla portocaliu de plastic, care ulterior ajungea capăt la antena maşinii, parte integrantă din buna funţiune a acesteia din urmă.

Prin spărturile din ziarele lipite peste geamuri, vedeam ceea ce eram convins că e o încercare de a muşamaliza, faţă de mine personal, evidentul: câteva zeci de zălăuance, îmbrăcate salubru, de parcă făceau ceva mai important, roboteau să-ndese ouţe dintr-alea şi să le trimită la fabrică, unde să fie trase în ciocolată şi-mpachetate. În ciuda investigaţiilor extensive, n-am izbutit să găsesc şi această parte din procesul de fabricare, cu intenţia de a localiza totodată şi robinetele din care curge ciocolata brută şi să-mi casc gura sub vreunul. Însă partea cu capsulele umplute cu surprize nu a scăpat ochiului meu ager şi-n fiecare zi când treceam pe acolo, în drum spre tot felul de alte dezvăluiri şi demascări care mă preocupau de obicei, inspectam prin găurici evoluţia operaţiunii, raportând cu conştinciozitate pe la părinţi şi pe la cine se mai prefăcea că este interesat.

Până când, invariabil, tatăl Carcea o fi dat vreun telefon la informaţii, a găsit cine administrează văgăuna (probabil cineva din Hida, desigur) şi s-a dus, de ziua mea, şi a cumpărat vreo patruzeci, cincizeci şi ceva de din alea, aşa, cum s-or fi dând, la kil. Pe care le-am găsit într-un oală, când m-am trezit. Puţine standarde şi criterii aveam eu, ca să fac nazuri la faptul că nu erau gata, că le luase de pe bandă, la jumătate,înainte să ajungă-n forma lor finală. Aşa că mi le-am turnat toate-n tricou şi m-am retras hăhăind prosteşte cu Moafle-n cameră, să le desfacem una-două pe fiecare şi să ni le băgăm în nas după ce ne plictisim de ele.

Când – stupoare! Erau mai tăte la fel. Două ore ne-am rupt degetele, desfăcând ouţ după ouţ, fiecare nou ouţ crăpat fiind întâmpinat cu o interjecţie de dezamăgire similară fonetic cu sunetul de ouţ crăpându-se.

Că doară când şi le-o fi deversat taică-miu în vreo pungă nemarcată, din vreo tavă nesupravegheată, intrând pe pile în unitate, să nu vadă şefa de tură, nu şi-o-nchipuit că nu ar fi amestecate omogen, să nu se nimerească laolaltă dubluri, carecumva, ele fiind altfel produse-n serie. Nu. Deci erau mai tăte la fel, mai puţin vreo 5, care difereau de ălealaltă zeci, da’ erau făcute dintr-o singură bucată, deci nu se asamblau, care ştim fiecare că-i toată bucuria.

***

Fiindcă părinţii mei sunt la bază agenţi de turism – asta înainte ca Mirmen să s-apuce să distrugă adolescenţe predând geografie şi Carcea căsnicii, organizându-le mirilor nunta şi făcând din ea primul pas al divorţului – am avut ocazia să călătoresc foarte mult când eram mic.

Familia Groza a profitat, imediat după deschiderea graniţelor, de absolut toate destinaţiile turistice oferite de agenţia părinţilor mei, pe vremea când excursiile se făceau cu autocarul şi trebuiau să se strângă două scări de bloc pentru a se justifica plecarea şi se stătea în vamă la turci câte 36 de ore-ncontinuu la coadă, la care se adăuga datul bagajelor jos între bariere şi cotrobăitul printre şniţele şi pălinci, dintre care se rămânea cu jumătate, după ce se serveau străjerii ambelor ţări dintr-însele, că nu le ajungea şpaga în mărci.

Un singur neajuns venea odată cu acest privilegiu de a vizita ţările mai calde: faptul că a le vizita era un privilegiu, în sensul că dacă mergeam, asta nu însemna să avem bani la noi ca să putem pune mâna pe ceva. Bomboanele din bazarul din Istambul, îngheţata de la Zoo din Berlin, Happy Meal-urile din templul McDonald’s din Budapesta, toate erau rezumate într-un salam de vară şi ardei, aduse din ţară, pe-o ştergură întinsă peste noptiera din hotel. All inclusive însemna să avem ocazia să furăm caseroluţe de ălea de unt sau dulceaţă sau lapte condensat, la 5 mg, la micul dejul şi să aducem şamponuţe gratis acasă. Toate aceste pofte de neatins au rămas în istoria familiei mele, îngrădite-n vorbele apăsătoare care le suguşau şi care m-au tăvălit prin realitate încă din tânără pruncie: “Darius. Noi avem bani?” Pentru că, într-adevăr, în excusie puteam să murim de ocluzie instestinală lângă buda cu taxă de intrare, da’ noi am venit să vedem, nu să cheltuim.

Alt aspect oarecâtva negativ al carierei părinţilor mei e că n-am fost în viaţa mea într-o tabără cu colegii, singur, să mă îmbăt şi eu ca tot elevul preşcolar, cu vodkă Polar luată pe banii de intrare la Grădina Botanică… fiindcă invariabil toate clasele din şcoală făceau excursii cu agenţia de turism alor mei, care erau, fireşte, ghizii de călătorie.

***

Iubiţi enoriaşi. Începând cu această clipită, domiciliez în oraşul Bucureşti, unde lucrez tot la Vitrina, pregătesc tot prosteli specifice Jegului şi iubesc tot fete care inevitabil or să mă înşele cu fostul lor prieten.

[Răsfoiţi şi Registul diverse!]

***

Serviţi şi acest filmuleţ pentru care ne-am întrebuinţat, la Vătraina, că a venit Hudrel de la AP că îi trăbă şi a zis că-i voie şi ni ce mândreţe!


48 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 19, 2011 la 03:23
  link permanent
  Andrei zice ca:

  Holy feedback, Batman

 2. Septembrie 19, 2011 la 05:49
  link permanent
  mirmen zice ca:

  Şi ce? la Bucureşti nu-i cursă pe care se poate pune o plasă cu găleţele de mâncare, Batman? :)

 3. Septembrie 19, 2011 la 06:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba da, iar cu această ocazie aş dori de asemenea să încep mâncatul mai sănătos. În baza acestui raţionament să pregătiţi clisa şi pălinca, tu şi Carcea, când le trimiteţi. De asemenea, pălinca va fi schimbată, la rată de conversie de 100% la numărul de enoriaşi, pe Jägermeister – unul dintre motivele mâncatului mai sănătos, adică acela de a închepe, mai precis.

 4. Septembrie 19, 2011 la 08:59
  link permanent
  F zice ca:

  si cam pe unde inhabitezi ca sa stiu sa te urmaresc seara cand meri sa-ti cumperi pita si dimineata cand arunci gunoiul la ghena?

 5. Septembrie 19, 2011 la 09:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe lângă lăcaşul preasfânt al Vitrinei, la o pedală distanţă. Da’ nu cumpăr pită dimineaţa, considerând c-o să-mi găteşti tu cina cu regularitate, iar gunoiu’ de ce să-l duc io de la tine de acasă, după ce tot eu l-am adus acolo?

 6. Septembrie 19, 2011 la 09:34
  link permanent
  andra zice ca:

  vai cat te compatimesc pt copilaria ta foarte nefericita in care ai cutreierat tarile cu parintii tai care vroiau sa vezi lumea,nici ca s epoate compara cu copilaria,adolescenta si studentia si tineretile mele total fericite, in care nu am iesit deloc din tara…si pana in ziua de astazi doar o data.

 7. Septembrie 19, 2011 la 09:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Deoarece eşti mutălaie.

 8. Septembrie 19, 2011 la 11:23
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  nomenkla-turist scabros, nu te mai plînge-atîta că ni se rupe-n paişpe. sufletul.
  deci, virgule. multe virgule. prea multe virgule.
  ce ne facem noi cu ele, că nu se mănîncă.

 9. Septembrie 19, 2011 la 11:54
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Bai, tu imi aduci aminte de vremurile in care eram in armata, ca cand eram in armata ne-au dus aia sa caram niste saci cu faina la fabrica de paine din Fagaras, ca nu avea cine, ca eram pe vremea odiosului, pe cand eu faceam armata si tu nu faceai nimic, ca nu facusera inca ai tai ce trebuie.
  Bai si erau alea, saracele, intr-o caldura de nedescris, chit ca era iarna. Si fetele, na, ce sa faca, se descheiau la nasturi. Care mai aveau nasturi, ca era criza si de nasturi. Si noi puteam sa caram sacii nu in spate, cum era regulamentar, ci in brate, ca oricum nu ar fi avut cum sa alunece mai jos de turul pantalonilor, se impiedicau acolo de ceva. Si ne-a venit noua, asa, sa le intrebam pe fetele alea daca nu ne dau si noua… ceva. Saracele fete, ne-au vazut pofticiosi. Si ne-au dat, ba. Cate o paine de fiecare, ca eram pe vremurile alea, stiti voi care, iar painea era pe cartela sau, mai degraba, nu era deloc.

  Ah, cum imi aduci tu aminte de vremuri… vremuri.

  Da` in rest e bine, esti in miticie> In sfarsit o sa vad si eu cum e csolentul gatit de Carcea. Ca nu scapi, ma. Hai ca dau zacusca la schimb, e OK?

  (pisiul asta nu are diacritice, dar cititorii jegului sunt mai inteligenti decat ai altora, pai nu?)

 10. Septembrie 19, 2011 la 17:15
  link permanent
  Sfantu' zice ca:

  Isten hozott Bukarestbe !

 11. Septembrie 19, 2011 la 18:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hat, chesenemsepen.

 12. Septembrie 19, 2011 la 20:25
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Totul a fost spre binele tau, baiete. Nu te mai plange degeaba, ca degeaba, ma-ntelegi? :)
  Cat despre venitu’n Bucurasti cu totul…phuaaaa ha haha haha ha haaaa! Sper, spre binele tau, ca mai ai timp sa iti schimbi soarta. :) )

 13. Septembrie 19, 2011 la 21:57
  link permanent
  toader zice ca:

  hmm. cand eram eu student era o fabrica din asta de kinder si la ramnic. s-a inchis dupa vreun an si jumatate ca cica nu era profitabila suficient.

  bine ca ai plecat la bucuresti. poate asta iti lipsea ca sa poti si tu sa te maturizezi si sa te dezvolti. poate vei reusi si tu sa legi o dragoste, poate te vei si insura, poate vei face chiar si copii.

 14. Septembrie 19, 2011 la 22:00
  link permanent
  toader zice ca:

  1. ha, carcea sigur ti-a adus oua proaste fiindca nu te iubeste. alea bune i le-a dat lui dacian. care dacian a venit cu tine doar sa te vada dezamagit desfacand ouale.

  2. ai intrebat vreodata daca nu cumva ii dadeau lui dacian happy meal, inghetata si bomboane in timpul in care ramaneai singur cu stergarul pe care era asternut salam cu ardei?

 15. Septembrie 20, 2011 la 10:58
  link permanent
  jimerino zice ca:

  unde stai ma, futu-ti pe ciocul ala pensula?

 16. Septembrie 20, 2011 la 12:53
  link permanent
  Florin zice ca:

  or sa ramana satele goale!

 17. Septembrie 20, 2011 la 18:20
  link permanent
  frate zice ca:

  Înţeleg decât gen dar frate n-are nimic de-a face cu ele, frate!

 18. Septembrie 21, 2011 la 00:10
  link permanent
  Geza zice ca:

  Da-ne o mana de ajutor si tu, si scrie despre marsul biciclistilor din Cluj, editia aniversara de 4 ani de pedalat lunar prin oras (22 Septembrie 2011):

  http://www.facebook.com/event.php?eid=268890003139559

 19. Septembrie 21, 2011 la 01:40
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  Na, cine estem bucuresteanul miticul, care facem acum pa pa la fetele focoasele de la cetatea de balta, pardon, de dieta transilvana? Aproposito, @Sfantu’, corect un bozgorele intelectualele scriem Isten hozott Bukarestben, au nu Bukarestbe cum ati indusul in oroare opiniunea publica bozgoreasca. Dumneavoastra, ca un bozgor vrajmas i-ati urat ca bine a venitul, sau dumnezeu l-a adusul in drumul spre Bukarest. Dansul, commendatorele estem acolo deja, recte avem afixul ben, de stationarea, nu be, de miscarea. Am intelesul? Dache nu intelegem, eu facem si un desenul. Na. In restul, salutari la prietenile bozgorele haiosul, cu Marian S, otttfffsse si toader in frunte, na. A, de oute Kinder? Na, duca-se pe ceale pustii, na, sa fiu on topic. Jaj, szcuze, uitam pe domnul profesorele doctorul docentul care avem mult respectul, Clona. La domnul stelistele smecherele Jimerino facem urarea stramosescul: Dinamo, muie Dinamo! Na, iubiti-va pe tunuri.

 20. Septembrie 21, 2011 la 10:07
  link permanent
  Cris zice ca:

  Di ce te-ai duuuuuuus? :( ( Altfel… Ista*N*bul.

 21. Septembrie 22, 2011 la 03:17
  link permanent
  Şu zice ca:

  Unitatea de asamblat ouţe Kinder din Zalau încă mai există şi se află undeva pe lângă gară. La anul de ziua ta poate primeşti două oale pline cu surprize.

 22. Septembrie 22, 2011 la 09:50
  link permanent
  jimerino zice ca:

  oole jeg sunt mereu pline. de surprize, fie.

 23. Septembrie 23, 2011 la 09:26
  link permanent
  Sfantu' zice ca:

  @ügyvéd : Domnule avocat, sunteţi rugat prin prezenta să mai răriţi folosirea cuvântului care începe cu “b” si se termina cu “ozgor” întrucât nu-i de şagă cu gluma asta. Mesajul de bun venit a fost transmis în graiul secuiesc şi este mai mult decât corect dacă ne raportăm la gramatica Ţinutului Secuiesc.
  În calitate de reprezentant al zonei administrativ-teritoriale HAR-COV, vă accept scuzele neformulate.

 24. Septembrie 23, 2011 la 12:34
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  nici eu n-am fost în tabere în pubertate pen’că-n în prima tabără care s-a-ntîmplat cînd eram la grădi am făcut otită şi m-au trimis acasă cu urechea-ntre picioare.
  (fără virgule, observi? deci se poate)
  ügy, pe unde mama dracu’ ai umblat? încearcă doamna ügy să facă om din tine?
  mai dă şi tu cîte un link cu muzică bozgorească, ceva. cu înjurături dacă se poate.

 25. Septembrie 24, 2011 la 19:08
  link permanent

  Nici nu mai ştiu, am mai comentat aici sau nu?

 26. Septembrie 24, 2011 la 21:26
  link permanent
  ügyvéd zice ca:

  @Sfantu’, aveti perfecta dreptate. Imi cer scuze. Bozgor e un cuvant nevinovat, de origine turca, iar daca eu il folosesc pentru a ma autoironiza, nu vad de ce ar fi deranjant pentru altii. Ma rog, sunteti un om inteligent si sigur prindeti sensul a ceea ce am scris. @ottffsse, si eu cu treburi, ba cu doamna, ba cu drumurile. Incearca doamna, dar vorba aia, “pielea rea si rapanoasa, ori o bate, ori o lasa”. Nu vreau sa-i incarc lui Darius postarea cu cine stie ce nazdravanii de piese, ca si asa uneori simt ca mai sar calul. Toate cele bune va doresc.

 27. Septembrie 25, 2011 la 12:16
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Băi, se mai poate scrie aici sau s-a blocat? Iaca probă.

 28. Septembrie 25, 2011 la 12:16
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Aha, nu s-a blocat. Deci nu se mai scrie. :P

 29. Septembrie 25, 2011 la 15:18
  link permanent
  maftei zice ca:

  cand te scot la o bere?

 30. Septembrie 25, 2011 la 17:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pesemne nicicând. Nu tu mă scoţi ş-ar trebui să-mi zici mie?

 31. Septembrie 25, 2011 la 22:28
  link permanent
  isis zice ca:

  Şi chiar te-ai mutat la capitală? De tot? Ai abandonat oraşul nostru minunat…

 32. Octombrie 3, 2011 la 14:57
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Ardealul se pare ca te-a renegat, miticia nu te-a intampinat cum se cuvine…
  Copil nefericit ce esti!

 33. Octombrie 4, 2011 la 00:11
  link permanent
  windwhisperer zice ca:

  sa punem punct la………..regatul te mananca ;)
  welcome!

 34. Octombrie 9, 2011 la 05:35
  link permanent
  Carcea zice ca:

  Ma! De ce esti magar ? Oamenii astia chiar o sa te creada ! Tu n-ai mancat numa’ de pe stergura? Uiti ca pe unde te-am dus ai “vizitat”, inafara de obiectivele turistice, cele mai bune restaurante din: Budapesta, Miskolc, Debretin, Mariaforasz, Hajduszabaszla, Lilafured, Balaton(Siofok,Tihany,Sopron), Viena, Zurich, Geneva, Lausanne, Vaduz, Barcelona, Costa Brava, Venetia, Istanbul, Edirne, Berlin (in restaurantul rotativ din turnul de televiziune ai “servit” supa de broasca testoasa, friptura, inghetata cu…umbrelute), Potsdam, Hennigsdorf, Praga… Si titlul (“Cea mai vesela copilarie nefericita”) este cel putin…nefericit. Intraba-l pe Bibliotecaru si clonele lui!

 35. Octombrie 9, 2011 la 09:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Tind să cred că abia acum ai citit articolul. Acest fapt în sine e un punct în minus.

  Apoi, eşti la nuntă, de ce stai pe Internet. De aia se întâmplă ce se întâmplă: http://youtu.be/sPsEmXewdDE

  Altă bulină neagră, pusă peste punctul în minus.

  În sfârşit: la Berlin ţin minte doar un elicopter cu fise, din ăla de te leagănă. Era chiar la baza turnului de televiziune. Dacă acum îmi spui că nu mi-ai dat O MARCĂ să mă dau în el pentru că am mâncat înainte ce de abia azi aflu că ar fi fost supă de broască ţestoasă (şi ştim cât se bucură copiii la supă, mai ales cea ce broască ţestoasă)…

  Iar de umbreluţele din îngheţată, da, m-am bucurat, considerând că în acelaşi an ai încercat să mă convingi să mănânc piftiile tale greţoase… spunându-mi că sunt îngheţată de carne. Dar mulţumesc că mi-ai amintit, să scriu şi despre asta.

  Dar, dacă tot suntem la îngheţată, îhî, îmi amintesc şi de Budapesta, unde nu mi-ai luat îngheţata aia pe băţ, al cărei băţ ERA GUMĂ DE MESTECAT!!! Deci îngheţată pe băţ. Al cărei băţ. Era gumă de mestecat. Nici Steve Jobs n-a ştiu să facă aşa ceva, Dumnezeu hi-iertat.

  Iar din Istambul nu mai îmi aduc aminte mare lucru de pe romanticul vaporaş restaurant de pe Bosfor-Dardanele… DEOARECE MI-ERA RĂU DE LA CE M-AI OBLIGAT SĂ MĂNÂNC, de când nu-mi place mie peştele.

  Dar reţin de pe mal scoicile cu orez. Care fiecare aveau o boabă de piper bine plasată, ajungând invariabil la mine-ntre dinţi, când mi-e pofta mai mare. Obicei pe care l-ai adoptat şi încă îl păstrezi cu sfinţenie la zacuscă.

 36. Octombrie 9, 2011 la 13:01
  link permanent
  Marian S zice ca:

  În dialogul de mai sus observăm un tată supărat şi un copil care n-a fost bătut bine când era mic.
  Să mă contrazică cineva, dacă poate. Deschidem poll?

 37. Octombrie 10, 2011 la 14:56
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  deci boabele de piper în zacuscă sînt sfinte!
  aşa că no poll, mareane, ai dreptate.
  dar poate-l batem noi! că tot e-n bucureşti, deci victimă sigură de tip sitting duck.

 38. Octombrie 10, 2011 la 22:00
  link permanent

  @ Carcea

  Stimate domn,

  Eu nu mă bag pentru că nu am fost în restaurantele sus menţionate, şi tare îmi place să gust din chestii rare şi ciudate. Măcar o dată. Numai că mie nu-mi prilejuieşte nimeni o astfel de întâlnire cu gastronomia.

  Veselia şi nefericirea nu se exclud, de aici şi conceptul de teatru cu un ochi râde, unul plânge. Problema este, de fiecare dată, că părinţii ştiu întotdeauna ce este mai bine pentru copilul lor. De regulă ştiu greşit pentru că uită cum era la 1 an, la 2, la 3 ani… uită că atunci priorităţile sunt cu totul altele decât ale omului decalat cu 20, 30, 40 de ani… Şi mai e ceva, părinţii doresc, de regulă, pentru copii lor exact ceea ce le-a fost cenzurat pe vremea când era copil.

  Dacă părinţii nu au avut trenuleţ electric, LEGO, semicursieră şi gumă de mestecat cu surprize… exact asta vor lua pentru copii lui.

  Părerea mea.

 39. Octombrie 14, 2011 la 19:36
  link permanent
  Marian S zice ca:

  39. Să nu zici că nu te iubeşte nimeni.

 40. Octombrie 19, 2011 la 16:56
  link permanent
  vixenika zice ca:

  poate ai auzit de NaNoWriMo si poate te tenteaza proiectul
  http://vixenssaphire.wordpress.com/2011/10/19/nanowrimo/

 41. Octombrie 24, 2011 la 14:06
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  frate ce linişte. e toată lumea moartă/îngropată? e, să fiţi sănătoşi atuncea.
  în ce priveşte subiectul în cauză, bine zice clona: părerea sa!
  care devine şi a mea, foarte parţial.
  totuşi, nu vreau să las impresia că domnul carcea (pe care-l salut cu toată stima, că doar nu-l cunosc) a greşit în vreun fel. doar nu poţi satisface dorinţele unui copil care habar n-are pe ce lume se află şi deci nu se exprimă coerent! (bine, asta poate fi şi de frica caftelii)
  aşa

 42. Octombrie 24, 2011 la 14:13
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  (cont.)
  , mai ales că ştim despre ce specimen este vorba.
  în plus, o astfel de exprimare (şi citez, decît căcu dicritice: Mă! De ce eşti măgar?) este o bijuterie, deci n-are cum să fie greşită.
  aşa.
  părerea… mea, să zic. nu ştiu.

  inutil de precizat c-am scris doar din pură plictiseală şi revoltă împotriva sistemului. mareane, ugy… restul! unde sînteţi voi? hai c-acuş se face de 69!

 43. Octombrie 24, 2011 la 22:13
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Io zic să puie şi el un clip dă iutub, să ne păcălească reseseul că a scris articol nou. Unu cu Miha, vorba lu` Bibli.

 44. Octombrie 25, 2011 la 15:41
  link permanent
  ottffsse zice ca:

  da, Miha, ne dorim Miha. sau ceva, naibilui.
  (bă, nu cumva l-aţi fi îmbolnăvit pe ăla micu. că la zalău nu s-a auzit de vd, decît de ţuică. nu vă bateţi joc)

 45. Octombrie 25, 2011 la 16:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-nu, sunt aicia, bine-mersi.

 46. Octombrie 28, 2011 la 02:49
  link permanent
  patrascu zice ca:

  Domnul Groza, intru din cand in cand pe site la dumneata, unde scrie frumos un domn zis si Darius Groza, dar nu ai mai scris nimic de saptamani intregi. Posteaza ceva update, sa stim si noi daca mai vizitam site-ul sau daca te-a dovedit vreun ‘magazin de vise’ (ca tot se zvoneste ca te-ai fi mutat in bucale’)

 47. Ianuarie 5, 2012 la 18:45
  link permanent
  Daniela A. zice ca:

  Mai baiete ( si comentatori), permis va cer sa intru in familia voastra; am asteptat timp indelungat sa ne gasim. Sunteti magnifici toti si am facut o burta de ras cu unele fraze si comentarii, cu altele am retrait scene ale copilariei. Mai vin pe la voi!!!

 48. Mai 28, 2012 la 16:56
  link permanent

  Your blog is great and i also know Allen always adds balsamic vinegar to his soup.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)