Darius Hero

Taci ca pentru sine…

T

Vom cugeta la divinitate, stimați telecititori, în acest astfel sfânt articol, deși marile mele curiozități rămân: (a) ce face un patinator artistic, dacă are o erecție, în costumul acela destul de intim, respectiv (b) cum își dau jos salvamarii tricourile în fugă? Eu îmi ascund cu greu erecția și în costum de ski, iar câteodată mă-mpiedic dezbrăcându-mă chiar când stau pe loc. Revenind la demiurgic…

Într-o nouă polemică amical filozofală cu prietenul meu de orientare pocăită, Ciprian, girantul de Dumnezeu pe Pământ, am mai făcut un pas dramatic în direcția credinței mele religioase, pe care nu o voi găsi la locul ei, când va fi dat să ajung acolo unde ar trebui să se afle ea acum, lipsită de mine însumi, care-o caut.

Pornind de la principiul simplu și rezonabil de-a fi făcut eu, omul, “după chipul și asemănarea Sa”, am încercat, firesc, cu ochii minții, să-mi imaginez prin analogie și să delimitez clar o situație realist-înălțătoare din viața-mi proprie, încât să-L regăsesc în ea pe El și, implicit, pe El în mine, ca să fim astfel identici întru factură, așa cum chiar Însuși susține că am fi. Și, dacă reușesc asta, Îl cred pe Cuvânt, mă-nțelegeți?…

Așadar, cam care-ar fi acest scenariu perfect valid de contopire profan-celest? Păi, în mod logic, în zilele săptămânii, mai puțin duminica – fiind ziua de lucru, or fi făcând și ei, funcționarii Raiului, ceva, ca să nu riște să moară (heh!) de plictiseală, în afară de a purta tricouri cu “I hate Sundays”. Deci, cel mai probabil, îngerii mai încing și ei câte-un campionat de lap-tenis cu demonii. Și, ca orice microbist, o fi stând și Dumnezeu, pe-o canapea de norișori, în chiloți cu drăcușori, scărpinându-se la coaie și bând o carafă de vin, uitându-se la reluare. Îmi cuprindeți tabloul vizual de-o naturalețe relaxantă? Bun.

I-am prezentat acestă desfășurare de evenimente și pocăitului, confruntându-l cu două alternative, nici una prea fericită. Am izbândit: fie Dumnezeu nu are coaie, ceea ce-i, aveți dreptate, o blasfemie, da’ nu eu am aranjat astfel lucrurile, fie Dumnezeu are coaie, dar nu se scarpină la ele, recte nu este făcut după chipul și asemănarea mea. Din nou – nu o variantă mulțumitoare. Singura mijlocire ce-o pot accepta este că Dumnezeu este recent operat de torsiune testiculară, context în care sunt una cu el, ceea ce iar nu vă convine.

Ce-mi pare mie, în schimb, total egoist este că El are propria Sa declinare de pronume: pronumele de divinitate, adică scrise cu majuscule. Mai concret, această parte de vorbire are scopul cotidian de a înlocui nume proprii; totuși, El își permite să înlocuiască pronumele responsabile cu deja înlocuirea propriului Său nume, Dumnezeu. Vă dați seama?! Cum aș avea eu un nume de familie pentru poreclă! Sau ar avea Jegul o titulatură nobiliară.

Dan Le Sac vs. Scroobius Pip mai lămuresc trebile, în “Letter from God” (manifestarea grafică a unui anume ambee). Tot de la ei am jubilat și pentru una dintre puținele ficiăruri Jeg, “Thou Shalt Always Kill“.

***

Pamfil, pe lângă că-i alergic la pluș, m-a informat recent că, de aici înainte, va fi și astmatic, din solidaritate pentru mine. Iar cel mai romantic lucru este doi grași, care încearcă și reușesc să se cuprindă, pentru un blues.

***

O să-mi permit să emit o concluzie timpurie a sper ce va urma să fie vasta mea activitate de copywriter, deși se aplică prin tranzitivitate la ce vreți voi, o teorie pe care poate o voi relua când o să am la ce mă uita în urmă, o să zâmbesc mulțumit, o să fiu bucuros c-am avut dreptate și c-a fost exact cum am zis acum și c-a meritat:

O s-o denumim generic teoria cu T2.

E bine să ai în jur pe cineva care să te-nvețe, să știe cum miroase ceva cu adevărat real, sclipitor, e bine să fie greu și, mai ales e bine, după tot efortul, să fie altcineva care să-ți vină și să-ți refuze ce-ai gândit, să-ți ceară o banalitate, să se pișe pe creativitatea ta și să arunce la gunoi rezultatul.

Da, e bine. E liniștitor. Nu se pierde absolut nimic. Nu se face risipă. De fapt, ceva cât de cât de calitate, până la ceva genial, nu trebuie și e de-a dreptul păcat să fie irosit pentru unul sau una sau unii sau unele, care nu cred în ce le faci tu mai bun.

N-aș putea suporta să mi se accepte ceva în care am pus un pic sau un mai mult pic de suflet, doar “fiindcă”. Dacă ce fac nu trezește nimic, decât îngrijoarea de nu mă crede pe cuvânt, pe riscul cheltuielii proprii, mai bine să vând ceva inepție, ce-o putea face oricine și singur, așa, de nivelul personal, care-i cam acela de-a fi incapabil până și să realizeze măcar atâta lucru – că era capabil de capul său. Noroc că-ntre mine și aceste specimene este un puternic zid de experiență a altora, care trebuie să sufere în locul meu sacrificiul valorii și să zâmbească amar la trivializarea sa de către cei ce ne plătesc ca să ne refuze.

Prima oră:

1. Licitația boarfelor ăleia a lui frate-miu este în deliberare.

2. Priviți cum m-au supus să mănânc biftec tartar, sub pretextu’ că-i haleală, cu excepția că n-a fost gătit în prealabil, și cum am acceptat, fiindcă era pe gratis.

32 comentarii

  • S-au văzut cazuri de erecţii la patinatori. Depinde acum de ce te uiţi la patinajul artisitic, vrei să vezi actul artisitic, performanţa sportivă sau chiloţeii patinatoarei în concordanţă cu erecţia. Tricoul la salvamari se desbracă în fugă prin două metode. Prima metodă este soluţia tricoului larg şi pune în evidenţă muşchii lucraţi toată iarna de pastiluţele cu sterioizi, cea de a doua metodă este să nu se dezbrace tricoul. El este strident tocmai ca să se vadă şi să fie remarcat în apă.
    Dar să revenim la Dumnezeu. Discuţia despre Dumnezeu este întotdeauna o revenire. Nu-l vezi pe Dumnezeu în viaţa ta? E foarte simplu, îţi voi spune de ce nu-l vezi şi atunci poate îl vei vedea. Gândeşte-te la tine, la fiecare părticică a corpului tău, din ce în ce mai în amănunt. Nu te opri la erecţie, treci mai departe. Când ai ajuns la o simpla celulă, te poţi opri. Priveşte cu ochii minţi acea celulă aşa cum o ştii din cărţile de biologie. O vezi cum palpită de viată? Undeva acolo este o chestie mică numită ADN. Acest ADN este după chipul şi asemănarea ta. La început celulele nu sunt diferenţiate. Ele nu au altă treabă decât să se multiplice din celula ou… cu timpul încep să se diferenţieze în oase, unghii, păr, creier, inimă, sânge şi ce mai avem prin noi. Priveşte bine acea celulă! Acum imaginează-ţi că tu esti pentru ea Dumnezeu. Ea nu te poate vedea pe tine Dumnezeul ei. Dar este făcută după asemănarea ta. Tu, Dumnezeul, ai ceva funcţii în plus, funcţii date de fiecare din celule care-ţi sunt supuşi. Dar nici una din celule nu poate vedea, auzii, pipăii, mirosii, gândi, strănuta, nu poate să facă sex, nu poate să înjure, nu poate să raţioneze la bine şi la rău… După ce înţelegi ce simte o celulă pe tine, Dumnezeul ei, te pune în locul celulei şi încearcă să-l percepi pe Dumnezeu. Cum e, vezi ceva?
    Dacă după acest exerciţiu tot nu-l simţi pe Dumnezeu, înseamnă că esti cârcotaş şi nu faci decât băscălie.
    🙂 HA HA HA!

  • Ah, ăla ou. Înţeleg. Păi, s-au amestecat alea, dimpreună cu alte greţoşenii, care nu ştiu de ce trebuiau să fie în anumite raţii fixe, iar muştaru’ musai clasic, de parcă era vreo diferenţă, dar la sfârşit a ieşit un pateu, cumva, care putem totuşi să zicem că n-a fost neapărat câh! la gust, dacă nu aş fi ştiut ce e.

  • …TUUULAAI !! ăia, nu prea umblaţi prin biblioteci,de mai nimeresc p’aici şi se ingrozesc de cantitatea de litere nu pot fii întotdeauna condamnaţi :P…

  • Femeie, în vichend viu la vatră, să spăl haine şi să mânc cald. N-ai altă treabă?! Şi tre’ să te-nvăţ să nu mi te mai conectezi de-acasă cu ID-urile de MSN şi GTalk, că nu mai sufăr atâta intruziune în intimitate.

  • Nereconoscătorule! Te-am scos în lume, am făcut rezervare la restaurant… Am gătit toată seara pentru tine, mi-am fript degetele! Poţi să conteşti? Iar după ce mi-am scos şorţul de bucatarie şi am ajuns să mănânc, ca servitoarea, ce mai rămăsese de la cina boierului, îmi trecuse orice urmă de foame…Dar tu nu apreciezi sacrificiile…Data viitoare o să mănânci (şi noi cu tine 😀 ) ciolan cu fasole pe la Păstăioase!

  • A plecat Anca Alexandrescu?Of si vai!Paguba-n ciuperci,trebuia sa plece din prima.Voi de ce n-ati luat-o la goana ca numa’porcarii a facut.Duca-se invartindu-se!

  • Nu zice, bă, de Anca, deoarece ne place, pramatio ce eşti, care-oi fi. Treaba ei cu cerţile politice, că n-o fi un Ernest parlamentar, să-i confrunte pe PrimaTV, secţiunea dezbateri.

  • …ma,asta micu,iti lasi imprastiate “pe peste tot” jucarelele la MINE in leptopiset si vorbesti mult…si @mana: a se pomeni cu grija p’aci derivate lungvistice la “pastaie”:D…

  • Te-oi hrăni, ce să fac? Nu te-oi ucide cu mâna mea…
    @mirmen: pomenim cu-aceeaşi grijă cu care ni s-a pomenit :D. Deh! Mai trece timpul, mai apar niste Dânse, niste Acelea…

  • Nu-mi mai intea în administrare, nămernică! Profiţi de încrederea mea de-a te folosi ca sclavă corectoare şi tu îţi arogi atribuţii de-a edita comentarii, cum doar eu fac…

  • Iaca, m-am razgandit si eu, caci ce-oi face? Tu nu te razgandesti niciodata? :D. Recunosc insa ca am si eu partea mea de vina, caci am facut o impolitete tragandu-te de urechi in public…Dar descopar cu stupoare ca tu tii mortis sa fii perfect (sa nu cumva sa ramanem cu poleiala aia de supra-zeu pe degete, noi, sclavii si muritorii de rand!) si ca nu-ti asumi gresalele…Iar lista mea de task-uri se lungeste pe zi ce trece…(corectat, hranit). Maine-poimaine ma duc la restantele de la faculta in locul tau sau m-apuc sa scriu Jeguri!

  • M-am nimerit in mijloc de blog privat, cum ar veni ? Asa, far de parola, fara nik-niika ?
    Sau numa’ nu va mere’ messengereanu’ ?
    Potoleste-ti licitatiile , copchile. Sterge saliva din coltu’ gurii, manca ce apuci si pune dejtele si scrie
    Frumoasa poza de familie dar parca prea are nunate de handi din cela de se joaca in mijlocu sufrageriei numai cu cuburi de carton (sa nu faca buba) sub privirile mamei si a verisoarei (dulci) mai mari.
    Raman la parerea mea. Altfel de femei necesita hormonii tai si ar cam fi vremea sa te grabesti; vine iarna, incepe hibernarea si la ursii ca tine tine mult.

  • Nu. Şefii e faini. Îi compătimeam că uneori nu nimeresc cei mai fericiţi clienţi. 🙂 Şi tre’ să facem rabat de la ceva fain, ce facem împreună, frumos, suntem mândri, pentru ceva “hai, dă-i, dă-i, bagă cu comercialu'”… Şi mă bucuram meschin că nu tre’ să sufăr io dezamăgirea să-i auz cum ei vor parcă ceva “mai simplu”, ceva “mai nu-ştiu-cum”. 🙂

    În schimb, n-am înţeles nici măcar o iotă din ce-o zis WhiteWolf.

  • Singurul tratament de alergiile mele l-au făcut pruncii ăia proşti, la mâţa aia, cu care-au jucat footcat. Nu-s de acord cu acest fel de intervenţie, deci prefer Ventolin. 😀

De Darius Groza

Sociale