Lămâia asta s-a stricat. Câh! E dulce.

sari la comentarii

DiacriticeOferiteIeri am mai lucrat puÅ£in la frumoasa mea relaÅ£ie ce va să fie, exact din motivul exprimat, adică să fie frumoasă. Adevăru’-i că nu pentru mine. N-aÅŸ vrea să vă dezamăgesc, atâta tot, nu m-aÅŸ mai suporta.

Vedeţi voi, eu sunt impulsiv (într-un fel care nu dă greş, desigur, doar că uneori nu văd din timp cum trebuiau să meargă lucrurile, iar când ce-mi doream o ia pe arătură, îmi impun că doar mă înşelasem cu privire la direcţia initială şi, de fapt, calea nouă devine astfel mult mai potrivită) şi consider că scânteile emoţionale sunt cele mai sigure baze ale unei mari iubiri.

Lumea nu e conştientă că relaţiile se strică după ce ele există şi, de cele mai multe ori, după ce există de prea multa vreme. Nu ştiu cum au găsit oamenii etalon în longevitate, când e clar că ea însăşi e parametrul degradării.

Dar abia acum am realizat că poate fi utilă ÅŸi o abordare mai diferită. Nu vă bucuraÅ£i încă, dragii mei, când zic că “am lucrat” e doar o formă plăcută a faptului că încă nu îmi pot consuma dragostea cu fata. Că dacă era altfel situaÅ£ia, v-o prezentam aici, cu profil ÅŸi toate cele, cum aÅŸteptaÅ£i cu sufletu’ la gură. Sau ziceam că am terminat toate pregătirile. Dar eu am zis că am lucrat, cum voi ÅŸi repeta de mai multe ori pe parcursul vieÅ£ii mele, până voi renunÅ£a la idee, fie nemaiamintind ÅŸi ignorând orice semnalări ulterioare, fie întorcând-o mai târziu din condei, în fiece justificare derizorie, de care voi nici din principiul că vă zic acum n-o să vă daÅ£i seama mai încolo.

De fapt, am pierdut vremea în oraş, tânjind, după care am venit responsabil acasă, deoarece se făcuse vremea în care trebuia să intre în funcţiune descurajarea. Totuşi, în mod absolut surprinzător, ceea ce era înainte această certitudine nu s-a concretizat până la final. Deci am mai ieşit o tură în oraş şi am mai luat o porţie de deznădejde. Nimic.

Acesta a fost momentul de turnură în care am început vădit să mă îngrijorez. Poate până în punctul respectiv reuÅŸeam să mă mint că totul este în regulă ÅŸi că meniul tradiÅ£ional de autocompătimire, regret, neputinţă va veni, chiar ÅŸi sleit, dar nu a fost să fie. SituaÅ£ia era dramatic de normală. Am încercat să mă automutilez sufleteÅŸte, mă gândeam că poate dacă-mi dau un pic de avânt depresiilor… (Nu ÅŸtiu dacă o să fie amuzant articolul până la sfârÅŸit, da’ promit că-ncerc. E un fel de umor ÅŸi ăsta, experimentez, daÅ£i-mi o ÅŸansă.) Åži, la fel, nici o reacÅ£ie. Sufletu’-mi stătea în fund pe bordură, julit ÅŸi râdea la mine. Nu râdea de mine sau să-ÅŸi bată joc, râdea aÅŸa, de situaÅ£ie. Se distra.

ÃŽncep să nu mai găsesc sensul a ceva ce merge. Sau care se desfăşoară singur. Deci decurge, o duce bine, adică. De fapt, nu încep să găsesc, că termin să caut – era inutil, nu exista obiectul. Că, de exemplu, măcar cu o chestie nefuncÅ£ională poÅ£i zice că ai un scop, merită ceva, pentru că există – nu? – ca să o treci la nivelul de a funcÅ£iona. Da’ cand ajunge acolo, ce? De aia nici nu terminăm chestii, că cu cât ne apropiem de-o finalitate, cu atât mai mult nu mai are rost. După ce să termini ceva, când sunt atâtea lucruri neîncepute?

Nelegat de asta, am descoperit şi de ce nu-mi place bârfa sau să judec pe cineva, doar de dragul de a-mi da cu părerea. Păi, actele astea anonime nu sunt nici pe departe îndeajuns de distructive. Nu mai ştie lumea noului mileniu aprecia o jignire dată personal. E penibil.

Dar revenind… De fapt, cre’că dac-ar fi totuÅŸi de ales un fruct care să se strice ÅŸi să ramână încă în parametrii unei anumite calităţi, lămâia are cele mai mare ÅŸanse.

Ziua următoare…

Gata, m-am liniştit: azi m-am simţit mizerabil. Mi-am făcut reale probleme că mă defectasem, dar acum totul s-a limpezit. Sunt încă destul de capabil să mă complac într-o situaţie degradantă.

Pe de altă parte, nu sunt singur. De exemplu, Deja Nu Preafericitul Patriarh începe să se răcească. Asta nu-i o remarcă extremistă, sunt convins că e mai mult decât mulÅ£umit de situaÅ£ie. Că nici mie nu mi-ar conveni, de pildă, sa fiu un stârv electoral, fix în timp ce sunt relativ ocupat cu a fi mort. AÅŸa că subscriu la părerea post-mortem, care sunt convins că o are despre asta ÅŸi ne-ar ÅŸi împărtaÅŸi-o, dacă n-ar fi – repet, cu motive! – incapabil să se opună statutul lui de cadavru politizat.

Şi, cu riscul de a exagera în cugetări, pe sfârşitul zilei am avut şi parteneriatul social ideal cu o tânără domnişoară. Ceva serios, cumsecade, de o seară, în care a tăcut naibii din gură. M-am simţit mai bine decât în cea mai intensă iubire (evident, eşuată), ce m-o fi încercat vreodată. Era absolut dizgraţioasă fata, datorită exclusiv vestei din fâş de-un galben de te dureau dinţii, pe care în cine-ştie-ce-moment de întunecime a minţii o alesese, dar oricum mai fermecătoare decât orice altă diva în locul ei, care-ar fi făcut greşeala să vorbească. Tocmai a dat-o-n bară, a încercat să-mi zică ceva şi să vadă ce scriu. Ne-am despărţit într-o scenă penibilă, demnă de povestea atât de frumoasă a ceea ce a fost între noi. I-am zis că nu mai vreau s-o aud. Oricum, chiar dacă totul s-a sfârşit aşa repede, sunt încă decis pe viitoarea mea relaţie de care vă tot zic.

Oricum, sentimentele mele sunt în acest moment atât de amestecate (nu că se schimbă, doar se omogenizează), încât am făcut cunostinţă, în sfârÅŸit, cu o clasică fantezie sexuala de a mea, de pe vremea când eram la liceu, căreia nu i-am vorbit vreodată. I-am dezvăluit relaÅ£ia noastră, iar ea m-a făcut să dansez. ÃŽn sensul de “pe muzică”. Cu picioarele. ÃŽmi spunea o doamnă că nici măcar nu-i nuntă, dar eu o făceam CA la nuntă. Se pune? Da, starea mea este ATÂT de dramatică. Preafrumoasa domniÅŸoară era, culmea isteriei hormonale, la pachet cu o prietenă, iar la final s-a lăsat cu nimic, cum era ÅŸi de prognozat, pentru un rateu notoriu ce sunt.

Åži tot în procesul ăsta mi-am dat seama că “frumos” este, de fapt, doar un eufemism pentru “urât“. ÃŽntre timp, stimabilul Ciutac a plecat de pe tarlaua sa, mi-a lasat cheile de la panoul de admin (ce decizie tragică, cu urmări ce nu pot fi prevăzute) ÅŸi am ÅŸansa să scriu la el pe blog, în calitate de el chiar. M-am ÅŸi apucat, cum prea bine puteÅ£i vedea, apăsând această propoziÅ£ie.

Åži, ne arată Denisa, lui Moafle i-au dedicat, în sfârÅŸit, cel putin o gură de canal. I-au greÅŸit numele, dar, ca intenÅ£ie…

MufleGuraDeCanal

***

ÃŽngrijorat pentru targetu’ acestei organizatii, vă-ntreb ÅŸi eu: câti v-aÅ£i pus vreodată problema asta? Că, uite, ei au amplasat-o atât de inspirat, ca să vi-o puneÅ£i, totuÅŸi. Cine căcat s-a întrebat aÅŸa ceva în viaÅ£a lui? Să fie, oare, ei atâtia, cât de-o dezbatere? Mi-e frică.

framantarileinchinaciunii

38 comentarii

zi si tu ceva
 1. August 5, 2007 la 21:00
  link permanent
  mea zice ca:

  Cata zbatere interioara! Te si umfla rasul. Emotionant.

 2. August 5, 2007 la 23:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Doamna, daca stricati acest moment de intensa incarcatura, va pleznesc.

 3. August 6, 2007 la 00:02
  link permanent
  mea zice ca:

  Fara diacritice???? SCANDALOS!

 4. August 6, 2007 la 10:59
  link permanent
  Adela zice ca:

  “direcÅ£ia initială”, “orice altă diva în locul ei”. Hai hai, nu-ti fie lene…

 5. August 6, 2007 la 11:00
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Ce de foame, ce de zbucium…..
  Nici nu ma pot hotari: inutil si futil sau, pe direct si repede inainte da’ halatu’, cat e halatu’ ?

 6. August 6, 2007 la 18:27
  link permanent
  Flaviu zice ca:

  da cum ai rezolvat bre cu diacriticururile alea?

 7. August 6, 2007 la 18:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Or sponsorizat fetele. Si va sa mai profit.

 8. August 6, 2007 la 20:16
  link permanent
  caty zice ca:

  bravo, copile… deci se poate. sa mai scrii si asa.

 9. August 6, 2007 la 22:59
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Mno ca m-o pus dreaq sa citesc si a doua oara.
  Pfoai….
  Bah, koishor, ia sa-ti cumperi tu butoi.. Din ala mare si madru, daca se poate chiar si nou. Trainic.
  Si-apoi sa-ti iei lãmàia si sa te bagi sa faci “càh” acolo. Da ? – Diogenosule

 10. August 6, 2007 la 23:22
  link permanent
  andreea zice ca:

  deci daca trebe sa organizez o preselectie de gagici pt tine, numa sa graiesti ca ma supun. Nu am vrea ca un baiat atat de sensibil, de frumos si de istet sa se piarda pe traseu 😀

 11. August 6, 2007 la 23:46
  link permanent
  Raluca zice ca:

  “Sufletu’-mi stătea în fund pe bordură, julit ÅŸi râdea la mine.”

 12. August 6, 2007 la 23:47
  link permanent
  Raluca zice ca:

  Nah ca nu s-a postat tot comentariul.
  In continuare, ziceam ca e zi istorica Jeg si ca trebuie crestat in grinda.
  Ce e exact chestia aia? O personificare? O metafora, o alegorie?
  Ah, dar vai! Cat tragism!

  Totusi, compatimesc. Inseamna ca e grav.

 13. August 7, 2007 la 00:21
  link permanent
  ania zice ca:

  ‘Fratilor, ce să facem?’ :)) am intrat pe al lor site sa vad daca nu au ceva si mai palpitant! GROAZNIC

 14. August 7, 2007 la 01:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe al lor cui? Care lor? Dansul, eu?

 15. August 7, 2007 la 01:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ralucă, tu ai anume probleme de orientare cu comentatu’. O sa trebuiasca sa te-nvat asa, intr-o scena din aia de biliard, baiatu’ timid arata cum se tine tacu’-n mana etc. 🙂

 16. August 7, 2007 la 16:46
  link permanent
  light zice ca:

  Darius, postarea asta e facuta in stilul TETELU’ 🙂

 17. August 7, 2007 la 16:53
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  light, rau nu zici 🙂
  Doar ca acela le da explicite pe cand Diogenosu’ inca se uita cum sare sufletu’n metafore .
  Din el pe bordura sau vice(et)versa

 18. August 7, 2007 la 21:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ruşâne, e sunt unic, cel mult “ca mine”. Niciodată altceva.

 19. August 7, 2007 la 21:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ok, uneori ca Ciutacu sau mai bun…

 20. August 7, 2007 la 21:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  DA’ ATÂT!

 21. August 8, 2007 la 11:54
  link permanent
  light zice ca:

  Modestule!:P

 22. August 24, 2021 la 15:34
  link permanent
  Ruth zice ca:

  all the time i used to read smaller articles or reviews which also clear their motive, and that is
  also happening with this post which I am reading now.

 23. August 28, 2021 la 14:18
  link permanent

  Hey I am so excited I found your site, I really
  found you by mistake, while I was researching on Askjeeve for something
  else, Anyways I am here now and would just
  like to say thanks for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love
  the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute
  but I have bookmarked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

 24. August 30, 2021 la 05:42
  link permanent
  bit.ly zice ca:

  I enjoy reading through an article that can make people think.
  Also, thanks for permitting me to comment!

 25. August 31, 2021 la 16:56
  link permanent

  Hi, I check your new stuff daily. Your story-telling style
  is awesome, keep it up!

 26. Septembrie 2, 2021 la 02:14
  link permanent
  why asmr zice ca:

  Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my
  4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  placed the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is
  entirely off topic but I had to tell someone!

 27. Septembrie 2, 2021 la 18:53
  link permanent

  I’m gone to tell my little brother, that he
  should also visit this website on regular basis to get updated from latest information.

 28. Septembrie 3, 2021 la 04:22
  link permanent
  asmr and zice ca:

  Great information. Lucky me I came across your website by accident (stumbleupon).
  I’ve saved as a favorite for later!

 29. Septembrie 4, 2021 la 15:28
  link permanent
  what asmr zice ca:

  Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.
  Please let me know where you got your theme. Cheers

 30. Septembrie 5, 2021 la 00:23
  link permanent
  on asmr zice ca:

  Excellent, what a website it is! This webpage gives valuable information to us, keep
  it up.

 31. Septembrie 6, 2021 la 02:49
  link permanent

  Article writing is also a fun, if you be familiar with afterward
  you can write or else it is complicated to write.

 32. Septembrie 11, 2021 la 07:57
  link permanent

  Admiring the commitment you put into your site and in depth information you provide.

  It’s good to come across a blog every once in a
  while that isn’t the same old rehashed material. Excellent
  read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds
  to my Google account. scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

 33. Septembrie 11, 2021 la 17:08
  link permanent

  Hurrah! At last I got a webpage from where I be able to in fact get valuable data concerning my study and knowledge.
  asmr https://app.gumroad.com/asmr2021/p/best-asmr-online asmr

 34. Septembrie 11, 2021 la 19:50
  link permanent
  bitly.com zice ca:

  I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no
  one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful!
  Thanks! quest bars http://bit.ly/3C2tkMR quest bars

 35. Septembrie 12, 2021 la 12:24
  link permanent
  coub.com zice ca:

  An interesting discussion is worth comment. I do think that you need to
  publish more about this topic, it might not be a taboo
  matter but typically people do not discuss such subjects.
  To the next! Kind regards!! scoliosis surgery https://coub.com/stories/962966-scoliosis-surgery scoliosis surgery

 36. Septembrie 13, 2021 la 00:36
  link permanent
  bitly.com zice ca:

  Great post. cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

 37. Septembrie 14, 2021 la 01:56
  link permanent

  Highly descriptive blog, I loved that bit. Will there
  be a part 2? quest bars https://www.iherb.com/search?kw=quest%20bars quest bars

 38. Septembrie 19, 2021 la 12:29
  link permanent

  takipçi sat?n al

un trackback

 1. de la Denisuca » Lămâia stricată a lui Darius pe Aprilie 13, 2008 la 01:23

  […] Cum care lămâie? Aia din titlu. […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)